Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012


 ΣΑΒΒΑΤΟ                                                                                 

                                 video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
             ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΑΡΑΓΕ?                  και καφεδάκι...

Ο ΕΞΥΠΝΟΣ "ΑΣΣΟΣ" ΣΤΑ..ΜΑΝΙΚΙΑ 
ΣΑΜΑΡΑ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ....

Αν και διαφωνούμε κάθετα με την επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης για διετή παράταση στην εφαρμογή του μνημονίου γιατί πιστεύουμε ότι θα φέρει επιδείνωση και παράταση της ύφεσης, αναγνωρίζουμε εν τούτοις στο δίδυμο Σαμαρά-Στουρνάρα ότι αποδεικνύεται πιο εύστοχο στους χειρισμούς του από το δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου. Διότι αν μη τι άλλο, επεξεργάζεται τα σχέδιά του λαμβάνοντας υπόψη του τις αρνητικές αντιδράσεις των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα, ιδίως σε ό,τι αφορά το ακανθώδες ζήτημα μιας νέας  ελληνικής χρηματοδότησης, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί προς όφελός του τα όποια ηθικά μειονεκτήματα υπάρχουν στην πλευρά των δανειστών, εξασφαλίζει μερικές συμμαχίες και επιδιώκει να κάνει όσο το δυνατόν πιο εναργή τη δέσμευση της Ευρώπης στην Ελλάδα.

Όπως τουλάχιστον 1 εκατομμύριο Γερμανών χτες, έτσι κι εμείς διαβάσαμε το πρωί τη συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στην πρώτη σε κυκλοφορία – και άκρως λαϊκιστική – γερμανική εφημερίδα Bild: «Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής. Δεν ζητάμε επιπλέον χρήματα. Παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και ανταποκρινόμαστε σε όλες τις απαιτήσεις μας. Χρειαζόμαστε ωστόσο να βγούμε από αυτή την αρνητική ψυχολογία που είναι σαν μαύρη τρύπα. Οι Έλληνες ψήφισαν μια νέα κυβέρνηση για να βάλει τη χώρα σε ένα νέο δρόμο. Κάνουμε πρόοδο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις. Και δεν είναι δίκαιο αν παρόλα αυτά, κάποιοι στην Ευρώπη θέλουν να συνεχίσουν να μας σπρώχνουν πίσω σε αυτή τη μαύρη τρύπα».

Στην αρχή δεν πιστέψαμε τίποτα από όλα αυτά. Ναι, όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θέλει με νύχια και με δόντια να αποσπάσει μια επιμήκυνση του μνημονίου από τους Ευρωπαίους για να δείξει ότι τηρεί τουλάχιστον μία από τις αμέτρητες προεκλογικές του υποσχέσεις και να διασφαλίσει την παραμονή του στην εξουσία για δύο τουλάχιστον χρόνια. Αλλά για να το κάνει χρειάζονται λεφτά και οι Γερμανοί αρνούνται να δώσουν άλλα χρήματα στην Ελλάδα. Τι νόημα επομένως έχει να δηλώνει ψευδώς στη Bild ότι δεν θέλει λεφτά;

Αργότερα είδαμε τη νέα πρόταση περί επιμήκυνσης του μνημονίου που η ελληνική κυβέρνηση διέρρευσε στην Wall Street Journal. “H νέα ελληνική κυβέρνηση έχει μια πρόταση για διετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος προκειμένου να πιάσει τους στόχους του ελλείμματος σύμφωνα με την οποία οι Ευρωπαίοι εταίροι της δεν χρειάζεται να ζητήσουν νέα χρήματα από τα Κοινοβούλιά τους”, έγραφε η εφημερίδα. Το δημοσίευμα ανέφερε  επίσης ότι αυτήν την πρόταση παρουσίασε χτες ο Αντώνης Σαμαράς στον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζητώντας τη μεσολάβησή του για την υποστήριξή της και θα την παρουσιάσει στη συνέχεια στη Γερμανίδα καγκελάριο Αγγέλα Μέρκελ και στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, κατά το ταξίδι του στο Βερολίνο και το Παρίσι την Παρασκευή και το Σάββατο.

Τι ακριβώς προβλέπει λοιπόν η ελληνική πρόταση; Το βασικό αίτημα είναι όπως είπαμε η επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος κατά δύο χρόνια, δηλαδή να απλωθούν οι δημοσιονομικές περικοπές ως το 2016 αντί του 2014 όπως προβλέπεται στο δεύτερο μνημόνιο, έτσι ώστε η Αθήνα να μπορέσει φέτος να περιορίσει το έλλειμμα κατά 1.5% και όχι κατά 2.5% όπως προβλέπει το δεύτερο μνημόνιο και κατά συνέπεια να έχει μικρότερη ύφεση. Οι γνωστές αντιρρήσεις των Ευρωπαίων, ή πιο σωστά της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Φιλανδίας και της Ολλανδίας σε αυτό είναι ότι για να γίνει κάτι τέτοιο η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση περί τα 20 δις ευρώ, αλλά οι ίδιες δεν θέλουν να ξαναζητήσουν χρήματα από τα Κοινοβούλιά τους για την Αθήνα.

Οπότε η ελληνική πλευρά προτείνει έναν έμμεσο τρόπο χρηματοδότησης. Που είναι να χρησιμοποιήσει προκαταβολικά η Ελλάδα τα 8.2 δις ευρώ της χρηματοδότησης του ΔΝΤ που προβλέπονταν για το 2015, όταν θα έληγε η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, και να αντλήσει τα υπόλοιπα 12 δις ευρώ που μένουν για να συμπληρωθεί το ποσό των 20 δις ευρώ μέσω της έκδοσης έντοκων γραμματίων του δημοσίου. Πού βρίσκεται το ενδιαφέρον εδώ; Στο εξής θεμελιώδες: ότι για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται η συγκατάνευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην ελληνική πρόταση και η δέσμευση της ΕΚΤ ότι θα συνεχίζει να δέχεται τα ελληνικά έντοκα γραμμάτια ως ενέχυρα για παροχή ρευστότητας είτε από την ίδια είτε μέσω ELA από την Τράπεζα της Ελλάδας. Να σημειώσουμε εδώ ότι αν και από τον Ιούλιο η ΕΚΤ έχει πάψει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα στις τακτικές λειτουργίες της, έχει συμφωνήσει στη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω ELA από την ΤτΕ.

Τα σχήμα αυτό είναι ουσιαστικά το ίδιο λογιστικό κόλπο που χρησιμοποιήθηκε πριν λίγες μέρες προκειμένου να αποπληρωθεί το ομόλογο ύψους 3.2 δις ευρώ της ΕΚΤ. Η Αθήνα είχε εκδώσει δηλαδή έντοκα γραμμάτια τα οποία αγόρασαν οι ελληνικές τράπεζες και τα είχαν χρησιμοποιήσει ως ενέχυρα για να αντλήσουν ρευστότητα από την ΤτΕ μέσω ELA πάντα με τη συναίνεση της ΕΚΤ. Έτσι η ΕΚΤ πληρώθηκε το ομόλογό της – εξασφαλίζοντας κέρδη περί τα 900 εκατ. ευρώ από ένα πτωχευμένο κράτος, για να μην ξεχνιόμαστε – κι ούτε γάτα ούτε ζημιά για το Ευρωσύστημα, την ΕΚΤ και τις ευρωπαϊκές ισορροπίες. Από τη στιγμή λοιπόν που μια τέτοια μεθόδευση έχει χρησιμοποιηθεί μια φορά για να διασωθούν οι ευρωπαϊκές ισορροπίες και βέβαια προς όφελος της κερδοφορίας της ΕΚΤ, φαίνεται να είναι το σκεπτικό της ελληνικής κυβέρνησης, γιατί να μην χρησιμοποιηθεί και δεύτερη φορά, ξανά για να διασωθούν οι ισορροπίες, αλλά αυτή τη φορά προς όφελος της Ελλάδας;

Κατά την άποψή μας όμως, το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης με τη χρησιμοποίηση αυτού του λογιστικού κόλπου για την χρηματοδοτική κάλυψη της παράτασης του μνημονίου έχει κι έναν δεύτερο, ακόμη πιο σημαντικό στόχο: να δεσμεύσει την ΕΚΤ ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και άρα τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ τουλάχιστον ως το 2014 – και με τον τρόπο αυτό να περιορίσει δραστικά την αβεβαιότητα σχετικά με την τύχη της Ελλάδας.

Βεβαίως κανείς ακόμη δεν ξέρει αν υπάρχει περίπτωση να περάσει το ελληνικό σχέδιο. Υπάρχουν όμως σύμμαχοι εκτός Ελλάδας που το υποστηρίζουν. Θεωρούμε ενδεικτικό από την άποψη αυτή το χτεσινό άρθρο του Ζαν Πιζανί Φερί στην εφημερίδα Financial Times, με τον χαρακτηριστικό τίτλο ‘Η Ευρώπη πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της για την Ελλάδα’. Στην παρέμβασή του αυτή ο σημαίνων Γάλλος οικονομολόγος και διευθυντής του Ινστιτούτου Μπρύγκελ άσκησε δριμεία κριτική στην Ευρώπη – ουσιαστικά στους Γερμανούς, αν και χωρίς να τους κατονομάσει ρητά – κάνοντας λόγο για ‘ασυνεπή’ και ‘αντιφατική’ στάση της απέναντι στην Ελλάδα η οποία αποτελεί αιτία για την καταδίκη σε αποτυχία όλων των ελληνικών προσπαθειών, όσο μεγάλων κι αν είναι. Η Ευρώπη – ουσιαστικά πάλι η Γερμανία –, κατέληγε ο Φερί στο άρθρό του, πρέπει να πάρει επιτέλους τις αποφάσεις της αν θέλει τελικά την Ελλάδα μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη και αν αποφασίσει ότι τη θέλει μέσα, πρέπει να στηρίξει την Αθήνα εμπράκτως.

Μαριάννα Τόλια www.sofokleous10.gr

40 σχόλια:

giannhs kon είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

giannhs kon είπε...

Ράλι Γερμανίας:

Επιστροφή στη δράση για τους οδηγούς του WRC, καθώς το 3ήμερο 24-26 Αυγούστου θα διεξαχθεί ο 9ος γύρος του πρωταθλήματος, στη Γερμανία, τη... δεύτερη πατρίδα του Loeb, με 7 νίκες σε 8 αγώνες!

giannhs kon είπε...

Το Γερμανικό Ράλι, που φέτος γιορτάζει τη 10η επέτειό του στο WRC, θεωρείται ο πρώτος παραδοσιακός ασφάλτινος γύρος. Ενδεχομένως μάλιστα είναι ο δυσκολότερος από τους τρεις ασφάλτινους που περιλαμβάνονται στο σύνολο των πέντε τελευταίων γύρων. Οι απαιτητικές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τις συνεχείς μεταβολές στα χαρακτηριστικά και την ποιότητα των ειδικών διαδρομών το κάνουν από τα πιο απρόβλεπτα ράλι της χρονιάς

giannhs kon είπε...

Υπάρχουν τρεις τελείως διαφορετικοί τύποι διαδρομών. Στενοί δρόμοι με λακκούβες που διασχίζουν τους αμπελώνες της κοιλάδας του ποταμού Mosel συνθέτουν το σκηνικό για το πρώτο και το τρίτο σκέλος. Γρήγορα κομμάτια που συνδέονται με φουρκέτες χαράσσουν μία κυματοειδή διαδρομή με δρόμους που ανεβοκατεβαίνουν στις αμπελόφυτες πλαγιές. Στροφές είναι συχνά κρυμμένες πίσω από φουντωτά κλήματα ενώ τα τεχνητά Στο δεύτερο σκέλος, η δράση μεταφέρεται στους δημόσιους, εξοχικούς δρόμους του Saarland που είναι ταχύτεροι και πιο ομαλοί. Είναι συχνά κατάφυτοι και μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι όταν βρέχει.

Ωστόσο η μεγαλύτερη δοκιμασία καραδοκεί στη στρατιωτική περιοχή του Baumholder που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί στρατιώτες για εκπαίδευση στα άρματα μάχης. Φαρδιά ασφάλτινα τμήματα εναλλάσσονται με τραχιά και γεμάτα ανωμαλίες τσιμεντένια κομμάτια που δοκιμάζουν την αντοχή των ελαστικών Michelin. Το παραμικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει ακριβά καθώς στην άκρη του δρόμου καραδοκούν τεράστιοι πλίνθοι που λειτουργούν σαν προστατευτικές μπαριέρες για τα άρματα μάχης. Οι διαδρομές είναι πάντα καλυμμένες με ένα μίγμα άμμου και χώματος που τις κάνει ολισθηρές σε στεγνές συνθήκες και επικίνδυνες όταν βρέχει.

giannhs kon είπε...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α’ ΣΚΕΛΟΥΣ

1. Sebastien Loeb (Citroen DS3 WRC) 1.22:18.0”

2. Petter Solberg (Ford Fiesta WRC) + 20, 4”

3. Jari-Matti Latvala (Ford Fiesta WRC) + 29, 4”

4. Thierry Neuville (Citroen DS3 WRC) + 34, 5”

5. Dani Sordo (Prodrive Mini) + 46, 7”

6. Mikko Hirvonen (Citroen DS3 WRC) + 48, 9”

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα Γιαννακη
με την ενημερωση wrc

μπαρμπαλιας είπε...

δεν παρακολουθω "στημενες"συνεντευξεις...
αλλα ο Αντο εκανε την υπερβαση...
την ειπε στους γερμανους του ΥΠΟΙΚ μπροστα στην Μερκελ...
δεν μπορει ο ενας να λεει εισαστε στο ευρω...και ο αλλος εξω...δεν ειναι κλιμα για επενδυσεις

τελικα επρεπε να τους την πει...68 δις βγαλατε μεχρι τωρα απο την στημενη κριση του ελληνικου χρεους...αρκετα
χωρια τοκια,πανωτοκια,προμηθιες και δεν συμμαζευεται ...

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ πως είσαι .??

Μακάρι ΜΠΑΡΜΠΑ να μην παρακολουθούμε για άλλη μια φορά μια καλοστημένη παράσταση

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλες και όλους.
Δεν βλέπω βεβαια συχνά τις "όλες τελευταία αλλά που θα πάει.
Πρωινοί μου, όπως λέμε πελάτες μου, αξημέρωτα και το Σάββατο?
Θα πάτε μπροστά εσείς.
Γεια σου Γιαννάκη με τα ράλι σου. Πολύ αναλυτική περιγραφή.
Ο μπάρμπας μπήκε στην ουσία του θέματος κατευθείαν (7.56)
Ρωγμή στο τείχος του Βερολίνου γράφουν οι φυλλάδες. Καλά, μην φάτε, έχουμε γλάρο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο ΕΞΥΠΝΟΣ "ΑΣΣΟΣ" ΣΤΑ..ΜΑΝΙΚΙΑ
ΣΑΜΑΡΑ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.... γράφει στην κεντρική σελίδα το πρώτο θέμα
Τελικά είμαι ο μόνος που το διαβάζει ή ο μόνος που σχολιάζει? Αναπάντητο ερώτημα...εξαιρείται ο μπάρμπας.
Θα γίνω κακός πάλι αν πώ τον τίτλο στο δικό μου κεντρικό θέμα εδώ και 2,5 χρόνια?
ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΜΑΣ.

michele είπε...

Καλημερα απο ..Κορινθιακο κολπο αυτη τη φορα.Λαδι η θαλασσα..
Παρακολουθουμε με προσοχη τα γεγονοτα..σε λιγο εχει και Holland

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όσο για την ουσία του θέματος όλοι θα συμφωνήσουμε. Τέθηκαν κάποια πράγματα στους Γερμανούς.

Την ίδια όμως στιγμή που μια μεγάλη φρίτσικη εφημερίδα έγραφε αυτά φιλοξενώντας την συνέντευξη Σαμαρά, μια άλλη εξίσου μεγάλη έγραφε ξανά ψέμματα εξαγριώνοντας την κοινή γνώμη της Γερμανίας εναντίον μας.
Οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι δεν υπέστησαν μείωση στις αποδοχές τους, απλά πάγωσαν οι αυξήσεις τους!!!

Γι αυτό έγραψα πιο πάνω ποιος είναι ο δικός μου μόνιμος τίτλος.
Δεν θα δούμε προκοπή μ' αυτούς.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τον ...συντοπίτη μου χαχα.
Διέκοψες την ροή των σχολίων μου όμως ...
Παίζω μπάλλα μόνος μου τόσο καιρό.
Από Δευτέρα όμως ποιος σε πιάνει...

michele είπε...

Nαι τωρα ειμαστε..κοντα χαχα ,τελευταιο Σαββατοκυριακο διακοπων για μενα.Η μπαλα που επαιξες ..φοβερη,αν δεν ειχες βεβαια το πονεμενο θα ψαρευες .
Και οχι μονο αυτο,αλλα δουλεψες και τη γομα ,τι αλλο να κανεις πια???

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν ξέρω αν έκανα κάτι καλά ή κακά, αυτό θα το κρίνουν οι άλλοι.
Μάλλον πολύ αυθόρμητα λειτουργώ, αλλά τό ίδιο έκανε και ο Αλέξανδρος ο Μέγας με τον Γόρδιο δεσμό.
Σήμερα θα είχαν συστήσει επιτροπές για το θέμα, θα περνούσε από Γιούρογκρουπ, την ΕΚΤ, το Εκοφίν, την Μέρκελ και πάει λέγοντας.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και τελειώνω.

Παρακολουθώντας τόσο καιρό, όσο μπορούσα, την ειδησεογραφία, την αρθρογραφία, τα επιχειρήματα, τις τηλεοπτικές μονομαχίες... μπορώ να πω τώρα (με το δικό μου φτωχό μυαλό βέβαια) ότι όλοι λόγια λόγια λόγια και επιχειρήματα εντυπωσιασμού είναι.
Κανείς δεν ήξερε ούτε πρόκειται να ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον με τις αγορές, την κρίση, την χώρα μας.
Όλοι πιθανολογούν ή θέλουν να στρέψουν επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.
Θυμάμαι επιχειρήματα του τύπου αν κάνουμε αυτό κι αυτό μετά θα φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας από πάνω μας και θα στραφούν κάπου αλλού, σε κάποια άλλη χώρα και εμάς θα μας αφήσουν ήσυχους οι αγορές.
Που είναι όλοι αυτοί οι οικονομικοί (αν)εγκέφαλοι τώρα?
Γι αυτό θα επιμένω στον δικό μου τίτλο μέχρι να γίνει κάτι συνταρακτικό. Από την στιγμή που μπλέξαμε, από την στιγμή που κατάντησε έτσι το διεθνές οικονομικό περιβάλλον...

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΜΑΣ.

Άντε να κάνουμε και καμιά δουλειά...


μπαρμπαλιας είπε...

ο δασκαλος ...για να μη φανει τετοια ωρα...θα ειναι ντιρλα.. ολε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σάββατο με τα όλα του σήμερα...
Βρε δάσκαλε ντίρλα...ολέ είσαι?
Δεν θα απαντήσεις?
Θα καταδικαστείς ερήμην?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Συμπέρασμα από τις συναντήσεις.
Ωραία λόγια ακούσαμε και ωραία ευχολόγια. Και δηλώσεις υποστήριξης για ...παραμονή στην ευρωζώνη.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οι μόνες που δεν χρειάζονταν. Το ξέραμε και μόνοι μας αυτό.
Αυτό που μου έμεινε... η φορολογική δικαιοσύνη που ΘΑ εφαρμόσουμε. Για να δούμε.

michele είπε...

To τι παιχτηκε θα ..φανει αργοτερα.Κατι θα καταλαβαινουμε κι απ το μαγαζι..Παω για ψαρακι..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αρκεί να μην εφαρμόσουν πάλι, για να εισπράξουν μέσα στην απελπισία τους κάτι ψιλά, καμιά "περαίωση". Θα είναι η χαριστική βολή για την χώρα και το τελικό μήνυμα προς τους φοροφυγάδες που έχουν αποθρασυνθεί ότι δεν θα αλλάξει τίποτα.
Το λέει η ίδια η Κομισιόν. Στοιχεία Σοκ για την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.



ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τον. Καλή όρεξη!

Αλλά δεν ξεχνάμε (δεν μας αφήνουν δηλαδή) ότι όλα εξαρτώνται από την έκθεση της τρόικας. Μας το θύμισαν σε κάθε ευκαιρία ΟΛΟΙ. Τι περιμένουν τώρα αυτοί για να κάνουν "καλή" έκθεση?
Δεν χρειάζεται νομίζω ...όλοι ξέρουν.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εν τω μεταξύ δεν μπορούσαν να λείψουν και οι "παράφωνες" δηλώσεις με πρωταγωνιστή ποιον άλλο, (ζητώ συγγνώμη) τον συνάδελφο σακάτη. Είναι σχέδιο δεν εξηγείται αλλιώς. Η χοντρή δήθεν υποστηρίζει και ο σακάτης πριονίζει.
Τελική επιδίωξη? Η ίδια η χώρα μας και ότι κρυβει από πάνω και από κάτω.
Μόνο που είδα ότι έβρεχε εκεί κατά την επίσκεψη Σαμαρά μου φτάνει.
Να μην σας πω βέβαια τι θα πάρετε φρίτσιδες...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και οι φωτιές καλά κρατούν. Δεν επαναλαμβάνω ποιους έχουμε μέσα στο σπίτι μας και τους φιλοξενούμε κιόλας διώχνοντας τους δικούς μας φαντάρους (εδώ τους πήγαν στο Μηχανικό στο Λουτράκι) οπότε ο χώρος είναι όλος διαθέσιμος παιδιά...ελάτε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

25 σχόλια...και φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Δεν θα αργήσω να σταματήσω κι εγώ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και ένα πολύ σύντομο ανέκδοτο που μπορεί να είναι και πραγματικότητα.

Η κυρία έχει βάλει τετάρτη και πηγαίνει σε ανοιχτό δρόμο. Ο σύζυγος κάθεται δίπλα.
Γιατί δεν βάζεις μια πέμπτη? την ρωτάει.
Και τετάρτη που έβαλα πολύ είναι, απαντάει αυτή. Δεν μπορώ να αλλάζω συνέχεια ταχύτητες εν κινήσει!!!

Τα σχόλια δικά σας.

ΠΑΝΟΣ είπε...

To αφήνω για να το διαβάσει ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΌΜΕΝΟΣ.
Παρακαλώ να μην σβηστεί ακόμη.

ΠΑΝΟΣ είπε...


Ελπίζω να μην φτάσουμε κι εμείς εκεί. Εκεί θέλουν να μας καταντήσουν οι γνωστοί μας "κύριοι" μέσα κι έξω. Να μας οδηγήσουν εκατοντάδες χρόνια πίσω. Άνθρωποι που δεν έχουν καμιά σχέση με την Ευρώπη. Ελπίζω...
---------------------------------------------------------------------
Πακιστανός "μαρτύρησε" στα χέρια της οικογένειας της ερωμένης του

Μέλη οικογενείας μιας γυναίκας τύφλωσαν έναν άνδρα στο Πακιστάν διότι διατηρούσε παράνομη σχέση μαζί της

news247 Αύγουστος 25 2012 17:39

Είχε παράνομη σχέση με μια γυναίκα και οι συγγενείς της αποφάσισαν να τον βασανίσουν. Του ξερίζωσαν τα μάτια, τη μύτη, τα χείλη και τη γλώσσα...

Το περιστατικό συνέβη στο Πακιστάν με θύμα έναν 32χρονο κουρέα στην πόλη του Μιρζαπούρ η οποία βρίσκεται 120 χιλιόμετρα από τη Λαχόρη.

"Ο Γιούσαφ Χαν κατηγορείτο για παράνομη σχέση με μία παντρεμένη γυναίκα» ανέφερε ο στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος για την υπόθεση αστυνομικός, Χαλίκ Ριάζ και συνέχισε «Πέντε από τους ενόχους συνελήφθησαν από την αστυνομία, οι οποία σκοπεύει να συλλάβει και τους υπόλοιπους δύο, έναν άνδρα και μία γυναίκα, πρόσθεσε".

Η οικογένεια της γυναίκας μας δήλωσε πως είχε κατ' επανάληψη προειδοποιήσει τον Γιούσαφ σχετικά με την παράνομη σχέση και εν τέλει εξαναγκάσθηκε να λάβει αυτό το ακραίο μέτρο για να τον τιμωρήσει", πρόσθεσε ο Ριάζ.

Στις αγροτικές περιοχές του Πακιστάν, όπου ζει η συντριπτική πλειονότητα των 180 εκατ. κατοίκων του, το κρατικό δίκαιο είναι δύσκολο να εφαρμοσθεί, υποσκελιζόμενο συχνά από τις εθιμικές πρακτικές της αυτοδικίας ή της οικογενειακής και φυλετικής εκδίκησης.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλά, εντάξει...

ΠΑΝΟΣ είπε...

http://www.newsnow.gr/article/193407/to-neo-diafimistiko-spot-gia-erthoun-stin-ellada-ekatontades-xiliades-pakistanoi

ο dwk είπε...

Καλησπέρα Πάνο !
…ένας αλλά Λέων !

George είπε...

Έρευνα για τα ηλ. τσιγάρα

Πρώτη καταχώρηση: 25/08/2012

18:18Κοινωνία

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα -μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των καπνιστών που προσπαθούν να απαλλαγούν από τη συνήθεια- δεν φαίνεται να αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων, σύμφωνα με ελληνική μελέτη τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Έλληνες ερευνητές ανακοίνωσαν ότι από την μικρής κλίμακας κλινική τους μελέτη προέκυψε πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο -μία συσκευή που δουλεύει με τη χρήση μπαταριών και μετατρέπει την υγρή νικοτίνη σε ατμό- δεν έχει παρενέργειες για την καρδιακή λειτουργία.

"Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν αποτελούν μια υγιεινή συνήθεια αλλά είναι μια ασφαλέστερη εναλλακτική των (κανονικών) τσιγάρων", δήλωσε κατά το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Μόναχο ο επικεφαλής της μελέτης, δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, καρδιολόγος και ερευνητής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Αθηνών.

"Λαμβάνοντας υπ' όψιν τους τεράστιους κινδύνους που συνδέονται με το κάπνισμα, από τα δεδομένα που διατίθενται επί του παρόντος προκύπτει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πολύ λιγότερο βλαβερά και ότι το να αντικαταστήσει κάποιος τον καπνό με ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία του".

Ο Φαρσαλινός και η ομάδα του εξέτασαν την καρδιακή λειτουργία 20 νεαρών καπνιστών πριν και μετά το κάπνισμα ενός τσιγάρου με καπνό καθώς και εκείνη 22 χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου πριν και μετά την χρήση του επί επτά λεπτά.

Ενώ οι καπνιστές εμφάνισαν σημαντική καρδιακή δυσλειτουργία--περιλαμβανομένης της αύξησης της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού--εκείνοι που χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικά τσιγάρα εμφάνισαν μόνο μια μικρή αύξηση της πίεσης.

Η ελληνική κλινική μελέτη ήταν η πρώτη στον κόσμο που εξέτασε τις πιθανές επιπτώσεις στην καρδιά από τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου. Ο δρ. Φαρσαλινός δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να διεξαχθούν μελέτες ευρύτερης κλίμακας για την εξέταση των πιθανών μακροχρόνιων παρενεργειών από τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων, ενώ άλλοι γιατροί που συμμετείχαν στο συνέδριο δήλωσαν επιφυλακτικοί για τυχόν πρώιμη "αθώωση" του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

"Προφανώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει το πλεονέκτημα του να μην περιέχει τις χιλιάδες άλλες χημικές ουσίες -πλην της νικοτίνης- που περιέχει ένα κανονικό τσιγάρο", είπε ο δρ Ράσελ Λέπκερ από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

"Δεν νομίζω ότι έχει καταλήξει σε τελικά συμπεράσματα (η μελέτη), αλλά αναμφίβολα αν εκθέσεις κάποιον σε λιγότερες βιοενεργές χημικές ουσίες ο κίνδυνος θα είναι μικρότερος", πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά το 2003 στην Κίνα αλλά σήμερα πωλούνται σε ολόκληρο τον κόσμο και χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους.

ο dwk είπε...

…μαζευτήκαμε οι βάζελοι για το ματς της ομαδάρας μας (…)
…φάγαμε τα καθιερωμένα - κρίση γαρ – σουβλάκια, ήπιαμε και τις ανάλογες – καλοκαίρι γαρ – μπύρες…
ο Βύντρα το γκολ… λίγα πράγματα η ομάς…
Καλησπέρα George !

George είπε...

καλημερα dwk.....παω μετα το φαι για ενα ποτακι τα λεμε αυριο.......η ερευνα ειναι και για τον ΜΙΚΕΛΕ......

ο dwk είπε...

…ξέρεις, Πάνο, ότι ξεκινάμε με -2 βαθμούς το πρωτάθλημα φέτος…
…και ξέρεις ότι πριν τρεις μέρες παίξαμε με Μάλαγα, σήμερα πάλι, και την Τρίτη ξανά - μανά !
…το ωραίο όμως είναι ότι μας ορίσανε το επόμενο ματς πρωταθλήματος την …Παρασκευή !!!

ο dwk είπε...

…καλά να περάσεις George !!!

ο dwk είπε...

…και για όσους ενδιαφέρονται…
Με κυρίαρχο τον Dani Pedrosa (Honda) ολοκληρώθηκε το 3ο και τελευταίο κομμάτι των ελεύθερων δοκιμαστικών του Grand prix της Τσεχίας.
http://sports.in.gr/othersports/article/?aid=1231210390

ο dwk είπε...

…και για τον δάσκαλο … (χειρότερο και από εμάς το …ΑΕΚάκι…)
http://www.youtube.com/watch?v=2__FF8pnNFQ

ο dwk είπε...

Καλό ξημέρωμα !
(τελικά δεν …συμπέσαμε !)