Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
                                                                                                                                                                  
                                                     Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online..


ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΟΥΣ
ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ...
Του Γιώργου Καισάριου 

Όπως θα διαβάσατε προχτές, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους άντλησε μέσω δημοπρασίας 3μηνων εντόκων γραμματίων του δημοσίου το ποσό των 4,063 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,43%, ελαφρά ανοδικά συγκριτικά με το 4,28% της δημοπρασίας της 17ης Ιουλίου.

Η δημοπρασία αυτή ήταν απαραίτητη για να αποπληρωθεί ομόλογο της ΕΚΤ αξίας περίπου 3 δισ. ευρώ που θα λήξει σύντομα. Η δημοπρασία αυτή επίσης από καιρό ξέραμε ότι θα γίνει, καθώς είναι μια διαφορετική δημοπρασία από τις άλλες, διότι διενεργήθηκε για ειδικό σκοπό.

Ενθυμήστε ότι πριν από λίγο καιρό, παράγοντες της Ευρώπης μας είπαν να μην ανησυχούμε για το ομόλογο της ΕΚΤ που λήγει, καθώς θα βρεθεί “τεχνητός τρόπος” να αποπληρωθεί.

Η δημοπρασία αυτή είχε γραφτεί αρκετά στον ξένο τύπο και λίγο πολύ όλοι ήξεραν το τι θα γίνει. Μάλιστα σύμφωνα με το Spiegel, είναι η πρώτη φορά που η ΕΚΤ δίνει άδεια σε περιφερειακή κεντρική τράπεζα να τυπώσει λεφτά με αποκλειστικό σκοπό να χρηματοδοτηθεί κυβέρνηση (με λίγα λόγια, να αποπληρωθεί χρέος που λήγει).

Για εξηγήσουμε τι έγινε και πως έγινε, νομίζω ότι αξίζει λίγη προϊστορία.

Στο άρθρο με τίτλο, "Παράθυρο για υπονόμευση της ΕΚΤ;", σας είχα εξηγήσει ότι υπάρχει μια τρύπα στις ευρωπαϊκές συνθήκες, όπου μπορεί η ΤτΕ να τυπώσει σχεδόν απεριόριστη ρευστότητα, με ενέχυρα, που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν αξίζουν σχεδόν τίποτα.

Στη συνέχεια στο άρθρο με τίτλο, "Μια ολοκληρωμένη πρόταση για το ελληνικό αδιέξοδο", σας εξήγησα πως με βάση αυτό τον μηχανισμό, θα μπορεί να ανακεφαλαιοποιηθεί το τραπεζικό μας σύστημα, χωρίς να χρειαστούν λεφτά φορολογούμενων.

Στη συνέχεια της σειράς αυτών των άρθρων,"Μια ολοκληρωμένη πρόταση για το ελληνικό αδιέξοδο (II)", σας είπα ότι θα μπορούσαμε θεωρητικά, με τον μηχανισμό αυτό, να τυπώσει λεφτά η ΤτΕ και να αποπληρώσουμε ακόμα και χρέος.

Για όσους δεν το κατάλαβαν τι έγινε χτες, η ΤτΕ τύπωσε λεφτά και αποπλήρωσε χρέος του ελληνικού δημοσίου.

Η σειρά έχει ως εξής:

Η Τράπεζα της Ελλάδος δίνει 4 δισ. ευρώ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα βάσει κάποιου ενεχύρου.

Το ελληνικό δημόσιο διενεργεί δημοπρασία.

Οι τράπεζες αγοράζουν τη δημοπρασία.

Το ελληνικό δημόσιο παίρνει τα λεφτά και αποπληρώνει την ΕΚΤ.

Αυτή η πράξη είναι σημαντική για πολλούς λόγους.

Κατ΄ αρχάς, αυτός ο δανεισμός (από τον εαυτό μας στον εαυτό μας) είναι εσωτερικός και όπως έχω πει πολλές φορές, μας κοστίζει σχεδόν μηδέν.

Δεύτερο και ίσως ακόμα πιο σημαντικό, είναι ότι δεν πληρώνουμε τόκους πουθενά στο εξωτερικό. Οι όποιοι τόκοι θα πληρώσει το ελληνικό δημόσιο στην ΤτΕ, βάσει νόμου, στο τέλος της χρονιάς, θα επιστρέψουν σαν κέρδος στο υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος, είναι ο μοναδικός τρόπος που εγώ βλέπω (και νομίζω ότι το έχουμε αναλύσει αρκετά διεξοδικά), έτσι ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα χρέους των ευρωπαϊκών κρατών καθώς και των προβληματικών τραπεζικών παγίων. Πάντα σε συνδυασμό με κουρέματα, τόσο στο τραπεζικό σύστημα όσο και σε επίπεδο κρατικού χρέους.

Το πόρισμα λοιπόν είναι ότι αυτά που θα πρέπει να γίνουν θα γίνουν, διότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά - αν θέλουμε δηλαδή σε βάθος χρόνου να δούμε μια ενωμένη Ευρώπη, διότι αν δεν θέλουμε, πάω πάσο.

Η προχτεσινή διαδικασία, αν και έχει γίνει πολλές φορές με σκοπό να αντλήσει κεφάλαια το τραπεζικό σύστημα, εντούτοις ήταν η πρώτη φορά που έγινε με αποκλειστικό σκοπό να αντλήσει κεφάλαια κάποιο κράτος με σκοπό να αποπληρωθεί χρέος.

Κεφάλαια όμως, που δεν προήλθαν από κανέναν φορολογούμενο αλλά εκ του μηδενός (δημιουργική λογιστική κεντρικών τραπεζών κωδικός ELA) όπως ακριβώς θα έκανε ο Harry Potter... δια μαγείας.

george.kesarios@capital.gr



Πηγή:www.capital.gr

105 σχόλια:

fasokinigos είπε...

Καλημερα σε ολες τις φιλες και φιλους. Σας ευχαριστω πολυ για τις ευχες σας. Ευχομαι ΥΓΕΙΑ - ΕΥΤΥΧΙΑ σε ολους, και τα ρεστα μετοχες. Φιλε μου Πανουλη!!!...εσενα θα σου κανω ενα ξεχωριστο δωρακι. Ετοιμασε βαλιτσα, το βραδυ φευγουμε. Η πληροφορια για πολλα τρυγονια (εναρξη 20/8) ειναι για Χαλκιδικη!!....Οπως καταλαβαινεις,θα πρεπει να παμε 3 μερες νωριτερα για να τα τσεκαρουμε. θα περασουμε πολυ ασχημα..... Θα βλεπουμε τα τρυγονια και θα πιανουμε και οι δυο μας τις τρεχαλες χαχαχαααα.....Και αμα γυρισουμε πισω με το δισακι αδειο δεν πειραζει.....αρκει η προσπαθεια μας. Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα σε ολους

σημαντικο το αρθρο του γεοργέ.κεσαρί.
ουτελιλο ουτε πολυ -και πιστευω πως ετσι ειναι- "μας αφησαν " να την κανουμε...γιατι μετα απο τρια χρονια σκληρης ,στεγνης προσαρμογης...αρχιζει κατι να φαινεται...
δλδ οι πλουσιοι συνταξιουχοι θα γινουν πενητες...
οι φτωχοι φτωχοτεροι και θα πεθανουν στην ψαθα...
τα δημοσια νοσοκομεια -οπως τα γνωριζαμε -θα κλεισουν...και οστις εχει παραδες θα την γλυτωνει...
οι υπαλλήλοι θα βγουνε στην κλαθμωνος για ζητιανια...
τα μαγαζια θα συνεχισουν να κλεινουν το ενα πισω στο αλλο ...
και οι κατεχοντες και βολεμενοι απο τα προηγουμενα χρονια ,μαζι με το απαραιτητο πουταναριο που καρπουται το χρημα...θα την περνανε καλυτερα.

συμπερασμα ...οι παροιμιες ειναι σωστες..και εννοω οτι
δουλεψε να φας και κλεψε ναχεις αμην.

μπαρμπαλιας είπε...

...τωρα ως προς τους ελεγχους του ΣΔΟΕ στα τουριστικα κλπ κλπ με παραβατικοτητα 100% σχεδον...
φιλοι ,σε χθεσινη κουβεντα μου ελεγαν οτι δεν κοβει κανεις ...γιατι στο 100ευρω τα 23 πανε στο κρατος...σαν πολλα δεν ειναι ;;;ο ενας να επενδυει ...να δανιζεται ...να ρισκαρει...και ο αλλος να εισπρατει 23%;;;
και επειδη -ολως τυχαιως-η συζητηση εγινε και με διωκτες και διωκομενους...ολοι ειπαν οτι ενα ΦΠΑ 10% σε ολα ...ειναι αποδεκτοτατον...και οποιος δεν κοβει να τον κλεινουν επιτοπου ...ανευ δικαστηριων και συναφων μαλακιων...

δλδ οι μεγαλο/οικονομολογοι δεν μπορουν να εφαρμοσουν το"η φτηνεια τρωει τον παρα;;" και φυσικα να εφαρμοσουν και τους νομους...

στις φορολογικες παραβασεις το παιχνιδι χανεται στο δρονο προς τα φορολογικα δικαστηρια...το ξερουν,δεν το εφαρμοζουν.

μπαρμπαλιας είπε...

...ξεχασα

ενας φιλος εκανε μια προταση και τη θεωρω σημαντικη...
να εφαρμοσουν το 10% σε ολα για ενα εξαμηνο...με την απαραιτητη αυστηροτητα ,οποιος δεν κοβει κλεισιμο...

και να κανουν συγκριση με τα προηγουμενα εξαμηνα...
και στο μπατο της γραφης...τι ειχαμε τι χασαμε;;;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλμέρα σε όλους.
Μετά την πολύ μεγάλη χθεσινή γιορτή για τον Ελληνισμό (πολύ καλό και το αφιέρωμα) σήμερα μου φαίνεται σαν Δευτέρα...

Φίλε μου ΦΑΣΟ η βαλίτσα έτοιμη!!! βρε μακάρι να μπορούσα...Δεν έχει σημασία, να πας εσύ καλά και να γυρίσεις και εμείς θα σε συνοδεύουμε νοερά. Και που ξέρεις...ποτέ μη λες ποτέ. Βουνό με βουνό δεν σμίγει μόνο.

Μπάρμπα μου πρωινέ μια χαρά τα λες ως συνήθως. Σημασία έχει να γίνει κάτι καλό για την χώρα και δεν το βλέπω δυστυχώς να γίνεται από μέσα, άρα μόνο από τους άλλους μπορούμε να ελπίζουμε.

Πάλι εξαγγέλλουν μέτρα διάφορα για εισφοροδιαφυγή και ποινές, ο Βρούτσης αυτή τη φορά. Τα ίδια είχε κάνει και ο προηγούμενος καραγκιόζης ο Κουτρούλης και δεν θέλω ου. Έγινε κάτι? ΟΧΙ.
Σιγά να μην μειώσουν τον ΦΠΑ. Δεν γίνονται αυτά. Προτιμούν να πεθάνει ο μέσος Έλληνας και οι όλες επιχειρήσεις.
Τη δική τους διαχρονική ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ πληρώνουμε τόσα χρόνια. Γι αυτό μπαίνουν τα χαράτσια, γι αυτό γίνονται οριζόντια μέτρα, γι αυτό θα αυξηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης. Επειδή είναι ανίκανοι ή δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από την διαπλοκή. Όργιο φοροδιαφυγής πάλι.

Εκεί στην κεντρική και βόρεια Εύβοια 19 στους 22 που ελέγθηκαν ήταν παράνομοι. Ποσοστό 86%.
Για να προσέχουν μερικοί...

Ελπίζω να μην με κράξει ο Ιέραξ που ξεκίνησα έτσι πάλι...

Νίκη είπε...

Καλημέρα σε όλους. Μπαρμπαλιά, τα 23% δεν είναι χρήματα που κόβονται από την τιμή του προϊόντος. Είναι χρήματα δικά σου, δικά μου, όλων μας που τα δίνουμε πάνω από την τιμή στον κάθε επιχειρηματία. Εκείνος απλώς πρέπει να κάνει τον διαμεσολαβητή, να τα αποδώσει στο κράτος και μάλιστα σε τρείς μήνες. Δηλαδή μπορεί επί τρεις μήνες να τα έχει στον τόκο και να βγάζει και το κατιτίς του. Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.
Καλημέρα Πάνο, Φασσοκυνηγέ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Νίκη μας. Πιστεύω ότι το όλο θέμα τίθεται με την λογική ότι μεγάλος ΦΠΑ επιβαρύνει την τελική τιμή άρα λειτουργεί ανασταλτικά στον όγκο των πωλήσεων. Προφάσεις εν αμαρτίαις βέβαια. Και να μειωθεί ο ΦΠΑ ούτε την τελική τιμή θα μειώσουν πολλοί ούτε θα αποδίδουν πάλι τον ΦΠΑ. Θέμα νοοτροπίας δυστυχώς. Έτσι έχουν μάθει γιατί τους αφήνουν τόσα χρόνια.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για τον φίλο μου τον Αντώνη αυτό το χθεσινό...

αυτο εχω στο μυαλο μου Πάνο...τις
τελευταιες μέρες..

αν σημαίνει ότι έχει κάτι στο μυαλό του να κάνει του εύχομαι να του πάνε όλα καλά.
Ηταν απάντηση σε σχόλιο δικό ότι αν κάτι το κατέχεις, το αγαπάς και το ζεις θα πετύχεις.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και για τον φίλο μου τον δάσκαλομετά την χτεσινή ροκ βραδιά, για να μην νομίσει ότι τον ξεχνάω.

http://www.youtube.com/watch?v=oVuBjMDVntg

Και μετά...μην απελπίζεσαι, ότι πρέπει για το ΧΑΑ. Το οποίο αναμένεται και πάλι υποτονικό τουλάχιστον για σήμερα και αύριο...

http://www.youtube.com/watch?v=gdjVFa9eT7Q

Ανώνυμος είπε...


Σχέδιο 2 φάσεων που θα αλλάξει ριζικά τον ελληνικό τραπεζικό χάρτη – Αρχικά Alpha με Emporiki/Credit Agricole, Εθνική με Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Eurobank με την Geniki/Societe Generale – Επόμενη φάση deals μεταξύ συστημικών τραπεζών

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη 16 Αυγ 2012 - 10:19 Π.Θ IP: XXX.129.112.91
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥς,,,,,,,,,,,,,,ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ............

Γεράκι είπε...

Καλημέρα σε όλα τα παιδια...Χρονια πολλα με υγεια..γιατι κ σημερα έχουμε πολλα ονοματα που γιορτάζουν..
Πάμε για το άνοιγμα...οι εξω πιέστηκαν πρωι πρωι..

ΑΡΤ είπε...

Καλημερα σε ολες και ολους...
Χρονια πολλα Πανο...
Νικη,δεν ειναι ετσι οπως τα λες...ο φπα που καλειται να πληρωσει ο καθε επιχειρηματιας ειναι η διαφορα μεταξυ αγορας και πωλησης ενος προιοντος...οποτε 1)δεν τιθεται θεμα τοκισμου των χρηματων και 2)αν μειωθει ο φπα αυτοματως θα μειωθει και η τιμη του προιοντος καθως ο καταναλωτης τον πληρωνει αμεσα...
Οι επιχειρησεις με υψηλα ποσοστα παραβατικοτητας ειναι κατα συντριπτικη πλειοψηφια παροχης υπηρεσιων και υγειονομικου ενδιαφεροντος οπου οντως το κρατος ειναι συνεταιρος με τεραστιο ποσοστο...
π.χ.εστιατοριο αγοραζει ψαρια αξιας 1.000ε....αν κοψει κανονικα και σε ολους αποδειξεις τα εχει πουλησει π.χ. 3.000ε...ο φπα που καλειται να αποδωσει ειναι 3000-1000=2000χ23%= 460ε....υπολογισε και το γεγονος οτι θα φανουν τα πραγματικα εισοδηματα με οτι αυτο συνεπαγεται για τις φορολογικες δηλωσεις με εκτακτες εισφορες και λοιπα , το ποσοστο του κρατους ανεβαινει σε ιλιγγιωδη νουμερα...
Τι πρεπει να γινει ?
Εγω δεν εχω τις γνωσεις για να δωσω λυση αλλα βλεπω οτι με το υπαρχον φορολογικο καθεστως δεν οδηγουμαστε ΠΟΥΘΕΝΑ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Αντώνη...κι εμείς πιεστήκαμε λίγο για την ώρα χωρίς να σημαίνει τίποτα, μπορεί να είναι και καλό

Γεράκι είπε...

Αντε να ερθει η Δευτερα πάντως μηπως κ αλλαξει κάτι...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα ΑΡΤ και ευχαριστώ πολύ.
Ως επαγγελματίας το πήγες πιο βαθειά με ΦΠΑ εισροών και εκκροών αλλά σε γενικές γραμμές έτσι ακριβώς είναι

ΑΡΤ είπε...

...και φυσικα να μην ξεχναμε οτι φοροδιαφυγη δεν υπαρχει μονο στην Ελλαδα αλλα παντου σε ΟΛΟ τον κοσμο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τα παλιά μαστόρια έλεγαν στους βοηθούς τους...δεν θάρθει και η Δευτέρα? θα σου πάρει ο διάβολος τον πατέρα χαχα...

Νίκη είπε...

Και πάλι καλημέρα σε όλους.
Σ’ ευχαριστώ ΑΡΤ.

μπαρμπαλιας είπε...

Νικη μας καλη σου μερα...οπως και σε ολους

δεν ειναι σωστη η συλλογιστικη σου..ναι ειναι χρηματα που εισπραττονται για να αποδοθουν,αλλα ο αλλος αμα βαλει στο ταμειο 100-που τα ντουφεκαει-αντε να σου δωσει 23...ειναι παρα,παρα πολλα ...και τους βαζουν και το μαχαιρι στο λαιμο με εισφορες ΙΚΑ,ΤΕΒΕ εναντι καμιας ανταποδοσης....
τελικα θελω ωρες για να στο δωσω να το καταλαβεις...
ο φιλος ΑΡΤ ως ενα σημειο περιεκτικα σου εδωσε την απαντηση...

το θεμα ειναι το κρατος να σταματησει να ειναι τζογαδορος και να αποκτησει πρωτα φορολογικη συνειδηση που θα την περασει μετα στους πολιτες...

παρε παραδειγμα εμας.εξη (6)περικοπες συνταξεων και παμε για την 7...αμα μπορεις να κρυψεις κατι δεν θα το κανεις;;
εγω θα τους εκλεβα -ΤΩΡΑ-και απο το καντιλι του θεου...

και συγνωμη για την ωμοτητα των αποψεων απο ολους

ΑΡΤ είπε...

...προχθες ακουσα οτι στα οικογενειακα εισοδηματα ανω των 30.000 ( δεν ειμαι σιγουρος για το νουμερο ) δεν θα δικαιολογουνται αποδειξεις απο γιατρους , δικηγορους και κλπ...
ερωτηση: αν χτυπα ξυλο χρειαστω τις υπηρεσιες ενος γιατρου και μου προτεινει 4500 με αποδειξη ή 3000 χωρις αποδειξη , τι να επιλεξω ?

Γεράκι είπε...

Μανουλαμ..τα ΕΧΑΕ..

Ανώνυμος είπε...

ART EFYGE TO EXAE????

alexandra είπε...

Kαλημέρα σε όλους. Πάνο χρόνια πολλά με υγεία και μπόλικη αισιοδοξία.

Γεράκι είπε...

πουλησα τα 2/5 στο 2,85 στα ΕΧΑΕ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν θέλει συζήτηση ΑΡΤ τη στιγμή που δεν σου δίνει κανένα κίνητρο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ευχαριστώ πολύ Αλεξάνδρα, θα μου χρειαστουν και τα δύο ...

Γεράκι είπε...

Να η αντιδρασούλα μας...αλλα ειναι νωρις ακομα...πανε για το προηγουμενο υψηλο τα ΕΧΑΕ..μαλλον ερχονται καλα χρηματιστηριακα νεα ?
Παντως ειχα αναφερει οτι εχουν την καλυτερη κ πιο ομαλη συμπεριφορα τα ΕΧΑΕ...απο Τ.Α. πλευρας..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άντε και και το ΤΟΥΤΟΥ βρεεε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και γι αυτό είχες πει Αντώνη...

Γεράκι είπε...

ναι..θελω να το ακουω..χεχε....
παω εξω αλλα θα συνδεθω με wifi..αρα θα τα ξαναπουμε..μην χάσουμε το ρυθμο μας..κρατήστε τον..

Γεράκι είπε...

να κ ο ΜΥΤΙΛ...αλλα μην βιαζομαστε..να περιμενουμε καλα κλεισιματα..

Νίκη είπε...

ΑΡΤ και Μπαρμπαλιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν ξέρω πολλά γι’ αυτά. Να σας πω πως το σκέφτομαι. Ένα προϊόν ας πούμε ότι έχει 60Ε (όλα είναι τυχαία νούμερα) + (τα έξοδα ΙΚΑ, ενοίκιο, υπαλλήλους ) + εμπορικό κέρδος = 100Ε + 23 ΦΠΑ = 123ε η τελική τιμή που πληρώνουμε όλοι. Έτσι μπακαλίστικα τα υπολόγισα. Θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερα για να μην κάνω τέτοια λάθη.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλά κρατάει για την ώρα...

Εμείς μπορεί να είχαμε υποτονικότητα και αργίες το τελευταίο τριήμερο αλλά οι εξελίξεις δεν σταματούν να τρέχουν. Ας περάσουμε τουλάχιστον καλά τον υπόλοιπο Αύγουστο γιατί ο Σεπτέμβρης θα είναι καυτός.

http://www.sofokleousin.gr/archives/106791.html?utm_source=Oempro&utm_medium=Email&utm_content=Subscriber%236751&utm_campaign=Breaking%20News%2014.08


http://www.sofokleousin.gr/archives/106812.html?utm_source=Oempro&utm_medium=Email&utm_content=Subscriber%236751&utm_campaign=Goodevening%2014.08

http://www.sofokleousin.gr/archives/106834.html?utm_source=Oempro&utm_medium=Email&utm_content=Subscriber%236751&utm_campaign=Breaking%20News%2015.08

Γεράκι είπε...

Η ζέστην που έχει στο κέντρο της Αθηνας δηλ στο down town οπως λεμε...δεν συγκρινεται με τπτ...50μετρα στην Σταδίου = μια γυρα σε στιβο με τρεχαλα..

Γεράκι είπε...

λίγο την προσοχή μας ο ΓΔ..εμφανιζει σημάδια κοπωσης στο ωριαιο...εαν δεν σηκωθει παραπάνω ο στοχαστικος τοτε μπαινει σε τροχια επικειμενης διορθωσης..το τεμπο της ανοδου μπορει να μην αλλαξει..αλλα θα κοντοζυγωνει..εχουμε στηριξεις αρκετες απο κατω..

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα!Καλο μεσημερι το ορθον.
Σταθερα συνεχιζει η αναρριχητικη κινηση .Τριτη μερα πανω απο τον κμο100ημ. Τα ΕΧΑΕ εσπασαν την μεσοπροθεσμη πτωτικη γραμμη τασης προς τα πανω..
Οσον αφορα φπα,φορους κλπ.Ειχε ξεκινησει απο την επαρατη δεξια,μια προσαρμογη στις ΑΕ ,απο 40% να παμε 25% σε 3 χρονια.Μετα ηρθε ο σοσιαλισμος του Γιωργου και..αλλαξαμε.Οταν ξεφυγει λιγο η χωρα απο τις δαγκανες της χρεωκοπιας και επειδη δεν ειμαστε και Βουλγαρια η Κυπρος ενα flat rate του 15% ειναι κατα τη γνωμη μου το ενδεδειγμενο.

michele είπε...

Χαιρετω το team πετραν-πθ-τασος-δαμουρας ,δεν χρειαζονται οι επαναληψεις τα ειπαμε

μπαρμπαλιας είπε...

γεια αδειουχε Μικε μας ...
που βοσκεις;; "η μαλλον κιπιτ κλοζέ

michele είπε...

βοσκω κοντα σε παραλια..αλλα παρακολουθω τα τεκταινομενα..μην μας πιασουν κωτσε χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

...μεταφερω απο την αντιπερα οχθη...σχολιο του φιλου Αλ. γιατι νομιζω οτι πρεπει να διαβαστει...με την αδεια του φυσικα

Πέμπτη 16 Αυγ 2012 - 14:08 Alexandratos IP: XXX.140.133.56
Το καλό με αυτούς που αγοράζουν μετοχές για σεντούκι είναι ότι έχουν υπομονή, χρήμα και "σωστή κρίση" να αγοράσουν υποτιμημένες καλές εταιρίες. Το κακό είναι ότι μόλις παρκάρουν εκεί τις μετοχές τους, ξεχνάνε που έβαλαν το κλειδί που συνήθως τους το πέρνει κάποιος ο οποίος έχει αναλάβει να κάνει την διανομή των μετοχών και μετά με πολύ εύκολη υποτιμητική κερδοσκοπία να τις πάρει πίσω 30%-40% πιο κάτω. Εκτός αν φυσικά πιστεύει ο αρχικός μικροαγοραστής ότι ο κύριος μέτοχος της εταιρίας και οι μεσάζωντες θα τρομάξουν αν καταφέρουν οι μικροί να αποκτήσουν ένα ποσοστό γύρω στο 5%-10%. Στατιστικά η υπομονή εξαντλείται πιο γρήγορα μιας και το χρήμα, όσο κι αν έχεις, έχει κάποιο κόστος. Και όπως διάβασα πρόσφατα σε κάποιο βιβλίο, η τιμή της μετοχής δεν είναι ο αριθμός που γίνεται η πράξη αλλά το σημείο που συναντιώνται αγοραστές κ πωλητές. Κι αν ο αγοραστής έχει στηθεί 30% πιο κάτω ή δεν υπάρχει καθόλου, τότε η τιμή (αξία) της μετοχής που υπάρχει στο σεντούκι είναι ποιά? Η λογιστική? Τα πάγια? το ταμείο? :))) Απλός μεσημεριανός προβληματισμός, φιλικός και αποχεραιτιστήριος προς την στήλη...καμία σχέση με πρόσωπα η υπονοούμενο για μετοχές που έχουν αναφερθεί εδωμέσα.

μπαρμπαλιας είπε...

Πανο και λοιποι λεβεντες...πως την βλεπετε την αποψη του;;
εγω προσυπογραφω.

Γεράκι είπε...

αποχεραιτιστήριος?
Καλυφθηκε η εντολη πωλησης μου 1/2 στον ΟΠΑΠ στο 2,31...

Γεράκι είπε...

ο Αλ εμπειρος στο παιχνιδι ξερει τι λεει...αν κ εγω δεν μπορω να πάρω θέση αφου η φιλοσοφία μου είναι άκρως αντίθετη...
Η ΕΕΕΚ όπως ειχα αναφέρει πλησιάζει κ εφτασε στο ξεφουσκωμα της(ετσι το ειχα διατυπωσει) αλλα πάλι καλα φουσκωσαν τα υπολοιπα...
Χαρακτηριστικο παράδειγμα αρνητικης αποκλισης στοχαστικου κ τιμης...(ΕΕΕΚ)

μπαρμπαλιας είπε...

Ιερακα -στο κολησα και σμπάθαμε-
ναι καλυτερα να ξεφουσκωνει η χοντρογαιδουρα...για να ανασανουν τα αλλα...

Γεράκι είπε...

Μπα καλα έκανες (ιεραξ)..you will see...

Γεράκι είπε...

ίσως παέι για το 14,32-29-26 κ παρατηρουμε εαν αντεχει ο 50αρης..ενω στο 14,08 ο 100αρης..

michele είπε...

Για το φιλο μου τον Αλεξαναδρατο.Η ενασχοληση με τα μικρα διαμαντακια προυποθετει πληρη γνωση των εταιρειων,των βασικων μετοχων και το πως αυτοι κινουνται.Εκεινο που μετραει ειναι η "τιμη της εταιρειας".Κατα δευτερο λογο η τιμη της μετοχης.Αυτα που λες συμβαινουν και οφειλεται στην ελλειψη ψυχραιμιας και υπομονης.Οι μεγαλομετοχι,ειδικα αυτη την εποχη,γνωριζοντας το μετοχολογιο προσπαθουν να "πνιξουν" τους κατοχους αρκετοων κομματιων που εχουν ξεχαστει και τα κρατανε και μετερχονται διαφορων τροπων.Ετσι εξαναγκαζουν αυτους τους επενδυτες να δωσουν τα χαρτια τους,ειτε γιατι πιστευουν οτι δεν θα ανεβουν ποτε,ειτε απο ελλειψη ρευστοτητας μια δεδομενη στιγμη.Αργοτερα οταν επιτελεσθει το εργο τους η μετοχη τραβαει ενα 150% και τοτε αρχιζζει κι αγοραζει και η μαριδουλα γιατι το κλιμα εχει αλλαξει πια.Σουπερ.

Γεράκι είπε...

60.000 τεμ τραβάνε κάτω τα υπολοιπα 8.350.000τεμ..Τεσπα..το μαθαμε...
ΓΔ,ΟΠΑΠ,ΕΕΕΚ,ΔΕΗ..σημάδια για κάτω..αλλα υπομονη..οσο κρατάνε οι μέσοι..μετα ομως...

μπαρμπαλιας είπε...

http://www.euro2day.gr/ase/market_comment/151/articles/719624/ArticleMarketComment.aspx

το σχολιο του Γελανταλι και ο προβληματισμος του στο τελος...λεει πολλα
ριχτε μια ματια...

Ανώνυμος είπε...

GERAKI PAEI TO EXAE,,,ΠΕΤΑΞΕ.........ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΛΦΑ ................ΜΥΤΙΛ -ΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη 16 Αυγ 2012 - 16:14 Π.Θ IP: XXX.205.231.42
GΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ,,,,,,,,,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΙς 27-7 ΘΕΛΟΥΝ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΓΔ 670 ΠΡΩΤΑ,,,,,,,,,,,,,ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ..........

Ανώνυμος είπε...

MIKELE TI LES ? BGENEI TO ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΥΤΟ ?

Γεράκι είπε...

ελα ντε..πέταξε..αλλα συνεχίζω να πετάω μαζί του...

Γεράκι είπε...

ΟΤΕ, νέο υψηλο...απο 13.8..για να δουμε θα κανει κλεισιμο?

Ανώνυμος είπε...

MIKELE TO BRADY ANALYSH ANARTHSH GD........

Γεράκι είπε...

ΔΕΗ, σπαει την βραχυπροθεσμη τάση της..θα μας κάνει την χάρη να κλεισει πάνω απο 50αρη?

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη 16 Αυγ 2012 - 16:30 Π.Θ IP: XXX.205.231.42
THN ALLH EBDOMADA , ...ΣΤΟΧΟς ΓΔ 660-670..........

Γεράκι είπε...

κ η ΕΤΕ αλλα βλεπει 50αρη τωρα...στο real time μιλαω παντα για 60λεπτο..

michele είπε...

Βγαινει το νουμερο αυτο..με φοβο για τους πολλους wall of worries δαμουρα..

Γεράκι είπε...

ΜΥΤΙΛ..προσπαθει για κλεισιμο πανω απο τον 50αρη..αλλα θέλουμε σιγουρα πανω απο 2,12...

michele είπε...

Ο,τι πει ο δαμουρας.Το βραδυ αναρτηση γραφηματος ΓΔ..

Γεράκι είπε...

ΕΧΑΕ..θα αντεξει να κλεισει πανω απο 2,90?θα μαθουμε σε λιγο...αλλα νεο υψηλο εκανε απο 16.7

Γεράκι είπε...

ΕΕΕΚ..πολυ δυνατη για να πεθάνει..αλλα ξεψυχάει..ο καιρος θα δείξει..

Γεράκι είπε...

ΕΥΡΩΒ..ωραιο κ ομαλο γυρισμα..
Τέσπα αυτα...αρκετα...

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΧΑΛΙ ΣΩΣΤΑ.......ΜΕ ΦΟΒΟ,.....

Γεράκι είπε...

με φοβίζετε παιδια...πάω στην φωλια μου να κουρνιάσω..

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΧΑΛΙ ΟΤΑΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ,,ΕΚΕΙ............

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα παιδιά. Κουράστηκε ο Αντώνης που τον άφησα μόνο του. Τουλάχιστον πήγε καλά απ' ότι βλέπω.

Στο 627 το άφησα στις 12,30, στο 627 το βρήκα πριν λίγο και τώρα δοκιμάζει ξανά το 630.

Για το σχόλιο Αλεξανδράτου, όποιος διαβάζει εδώ συνεχώς αλλά και γύρω γύρω μπορεί να έχει μια άποψη για τα μικρά χαρτιά. Την δική μου την έχω γράψει αρκετές φορές, έχω κοντραριστεί κιόλας (με την καλή εννοια) και θα γράψω κάτι ξανά αργότερα. Υποκειμενικό και μπορεί και χαζό, αλλά έτσι είναι οι προσωπικές γνώμες.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο τζίρος πέταξε τα τελευταία λεπτά

michele είπε...

Δεν αλλαζουμε αναρτηση.Το βραδακι αναρτηση με ΓΔ...Συνεχιζουμε εδω

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πολύ καλά Μικέλε.
Για την ώρα στο 630 και αναμονή για το τελικό νούμερο

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΜΕ ΠΑΝΟ........

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα,

Βλέπω το ¨αποχεραιτιστήριος¨ και με πονάνε τα ματιά μου... α ρε τεχνολογία με την ορθογραφία σου...

Όσο για το αποχαιρετιστήριος, ισχύει μόνο για την στήλη του ΔΝ. Αφού βρήκα εδώ καλύτερο λιμάνι, δεν έχω να προσφέρω κάτι εκει.

Όσο για τα μικρά χαρτιά, απλα παρασύρθηκα απο κάποια σχόλια για μικρές εταιρίες (νομίζω ΕΚΤΕΡ) κ μου την έδωσε γιατι πολλα ψαράκια μπαίνουν σε τέτοιες εταιρίες που δεν ξέρουν αυτά που αναφέρει ο Michele κ μένουν αγκαλιά με το μπαούλο.

Κλείσιμο λουλούδι σήμερα... Κοντά στο υψηλό της ημέρας!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Αλεξανδράτε, να δούμε το τελικό μετά τις δημοπρασίες

ΠΑΝΟΣ είπε...

...το οποίο όσο βλέπω είναι ακόμα ψηλότερα από ττο 630...

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΠΟνηρά πράγματα...ο τζίρος στις 16,30 ήταν κοντά στα 10 εκ και ξαφνικά σε 40 λεπτά έκανε ένα +50% ακόμη

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οι 4 βασικές τράπεζες ξύπνησαν(?) το ΤΤ αντέδρασε έντονα με ξέσπασμα μετά από τόση πίεση.

ο dwk είπε...

Καλησπερούδια !

ο dwk είπε...

…..….. Μ …….... Α …….... Ι …….... Κ ……....

μπαρμπαλιας είπε...

...δεν θα πω τιποτα για το κλεισιμο...
τα λεει ολα ο Σ.Δαμουρας...

εκεινο που εχω να παρατηρησω ειναι,η ενορχηστρωση των μεσων ,εντυπη και ηλεκτρονικη και εξω αλλα και με του γνωστους εσωτερικους αβανταδορους...περι χρεοκοπιας 99.999999999% και δεν συμμαζευεται...
το πρωινο αρθρο του παρεθεσε ο Μικ...λεει πολλα

τα ταμεια μαζευουν τον αμμο της θαλασσας
το δημοσιο δεν πλερωνει
το χρεος αποπληρωνεται

και ΚΑΙ επερχεται ...το κουστουμι των 11,6 δις ,για το οποιο εχει αρχισει η τρομοκρατια απο μηνες τωρα..

η συνεχεια επι της οθονης και με το κυριο αρθρο του τρομοτσακου για τις εξελιξεις στις τραπεζες να λεει πολλα

ο dwk είπε...

…και ξερό ψωμί …

michele είπε...

Ετσι Πανο,σωστη παρατηρηση.Δενει πανω απο 625 ο ΓΔ.θα μιλησουμε καποια στιγμη και για τις αλλαγες των δεικτων FTSE κλπ,καθοτι θα μεινουνε και 2-3 τραπεζες ολες κι ολες.Και θα γινουνε και 25 οι μετοχες του σημερινου 20 αρη.Γι αυτο με τους δεικτες υπαρχει μια μικρη σχετικοτητα.ΟΙ ΤΙΜΕΣ των μετοχων ομως ειναι αλλοιως.Αυτες μας ενδιαφερουν

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για τον Γελάναλι...απορία που δεν είναι μόνο δική του.
Τα έχουμε όλοι ξαναγράψει εδώ μέσα, να μην γίνουμε κουραστικοί. Οι διεθνής τοκογλυφία και τρομοκρατία και η ελίτ της παγκοσμιοποίησης (άσχετα αν τους ξεφεύγουν μερικές αλήθειες κάποιες φορές) 'ετσι πορεύεται...συνταγή Ουγκάντας ας πούμε σε όλους...και όπου πάει. Αυτοί να είναι καλά. Οι άλλοι να πεθάνουν κι ας είναι και έθνη ολόκληρα.

michele είπε...

Ελα ρε ΜΑΙΚ εχει και τ ονομα μου dwk, μην φοβασαι τιποτα!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Δώρο!!!
ΜΑΙΚ και ξερό ψωμί χαχαχα

ο dwk είπε...

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ !!!
…τεμάχια 100
…ευρώ ………….8 (οκτώ)

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τον ξεφορτώθηκα πριν καιρο στο 0,085 και κόψαμε παρτίδες οριστικά...

μπαρμπαλιας είπε...

μην απορειται με τον ΜΑΙΚ ...εχει περασει υπερδυναμη...
αλλα να σας θυμησω οτι και οι εσχατοι εσοντε πρωτοι...και με δεδομενο οτι εχει ο καιρος γυρισματα...

μπαρμπαλιας είπε...

...εδω ανγκρεμιστηκε ολοκληρη ΦΛΕΞΟ ...με συνοπτικες διαδικασιες...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αφου κατέστρεψε κόσμο και κοσμάκη, υπερδύναμη ξανά?
Ίσως αλλά να τα κανει και να τα φάει μόνος αυτή τη φορά... μαζί με τις τράπεζες

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και ο όμιλος Στασινό άλλο φρούτο κι αυτός, περίμενε το τέλος σήμερα να τα σκατώσει.

μπαρμπαλιας είπε...

...Πανο τοχεις δικιο ...καψανε τον κοσμο...
οφελειμενοι μονο οσοι τολμουν εδω ...με μπαουλιασμα...

τωρα στις τραπεζες που λεει ο τρομοτσακ...
η μονη που ειναι σε υπνωση ...μερες τωρα ,ειναι η ΕΥΡΩΒ...
με δεδομενο οτι ειναι οπως την δειχνει το ταμπλο...σιγουρα ειναι το επομενο μπετέ

μπαρμπαλιας είπε...

...με οφελειμενη και καλυτερη την του κυρ Μιχαλη...μεχρι τωρα

michele είπε...

Τα καλωδια να δεις μπετε χαχαχαχα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ποιος να ξέρει Ηλία? Εγώ όχι πάντως και καλύτερα να απέχω. Το τελευταίο μου μπετέ το ΤΤ ακόμα δεν ισοφάρισε από 2/8.
Και όταν το κάνει και φύγω τότε μπορεί να απογειωθεί, δεν ξέρω. Σε ξεζουμίζουν ψυχικά πρώτα και μετά μπορεί να το παίξουν αλλά εσύ δεν θα συμμετέχεις πλέον. Αυτό είναι όλο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ώρα για μπάνιο και τα επόμενα σχόλια μετά.
Για τα καλώδια εδώ γύρω ίσως αξίζει μια κίνηση. Όλα μετα φόβου Θεού βέβαια γιατί παραμονεύει και το 0,80 και άμα θέλουν και το ...ακόμα πιο κάτω.

μπαρμπαλιας είπε...

γεια σου "μπετέ"...το πιασες κιαυτο...αχαχαχα

michele είπε...

Παω για απογευματινη βουτια..καφε ον δε μπιτσε και τετοια.Το βραδακι ΓΔ ΛΕΜΕ

Γεράκι είπε...

100 hell yeah!!!!

fasokinigos είπε...

ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!!!!!!......ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΤΕ....ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ 5ημερο......michele....Εσυ κανονισε για τα ψαρια.....http://www.youtube.com/watch?v=P2-PXMfHOOY&feature=related

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου φίλε ΦΑΣΟ!!! Εσύ καλό βόλι στην κυριολεξία και εμείς μεταφορικά στο ΧΑΑ , την τύφλα μας.
Ο ΕΛ.ΤΥΠΟΣ έχει ένθετο για ορτικοτρύγωνα? Το είδες? Είναι νέο είδος ??? χαχα όλα να τα περιμένεις σήμερα με τα μεταλλαγμένα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Περάσαμε τα 100 σχόλια μετά από ώρα. Οχι άσχημα για την εποχή...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ένα σχόλιο για το αποχαιρετιστήριο σχόλιο του Αλεξανδράτου στο ΒΝ. Πάντα με τον κίνδυνο του υποκειμενικού και των περιορισμένων μου γνώσεων, χωρίς να ξέρω το παρασκήνιο και τα πρόσωπα, απλά με την παρατήρηση των όσων συμβαίνουν τα τελευταία 2-3 χρόνια. Οπότε πυρ κατά βουληση αν θέλετε...
Για την ΕΚΤΕΡ πρόκειται που έγραψε ο ΔΝ από δίπλα που όλως τυχαίως ανακάλυψε ότι κάποιος μεγάλος θέλει να ξεφορτώσει 300.000 τεμάχια. Βαρέθηκε, κουράστηκε, του την έδωσε, θέλει λεφτά τώρα, δεν ξέρω.
Σημασία έχει ότι μια μετοχή για μπαούλιασμα μπορεί να στη κάνουν…τίποτα. Και εσύ να απορείς.
Όποιος διαβάζει σχεδόν συνέχεια και παρακολουθεί τι γράφεται γύρω - γύρω δεν θα πρέπει να έχει μεγάλες απορίες. Αρχικά πρόκειται για ένα σάπιο ΧΑ με μοχλεύσεις κλπ που κάποια στιγμή πρέπει να κλείσουν οπότε έχουμε ξεπούλημα των πάντων για ρευστότητα, χώρια οι φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις και τα χαράτσια που μας κυνηγάνε όλους. Δεν τα λέω εγώ αυτά.
Ρώτησε λοιπόν ο Γιάννης ποια η αξία της μετοχής που υπάρχει στο σεντούκι : Η λογιστική? Τα πάγια? το ταμείο?
Στη συνέχεια λοιπόν όσων ξέραμε για θεμελιώδη κλπ στάνταρς τόσο καιρό, πριν από λίγους μήνες γράφτηκε (για όποιον δεν τα διάβασε), από ανθρώπους που χαίρουν εκτίμησης για τις γνώσεις τους, ότι αμφισβητούνται σήμερα τα πάντα. Τα πάγια μπορούν να φουσκώσουν την καθαρή θέση που είναι οδηγός. Το ταμείο μπορεί και να είναι μαγειρεμένο. Δεν ξέρω ρωτήστε τους ορκωτούς.
Τότε γιατί μια μετοχή που μπορεί να μοιράσει μόνο από το ταμείο 0,83 σεντς/μετοχή έχει τώρα 0,30?
Νομίζω ότι τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι μεγαλομέτοχοι παίζουν τις μετοχές τους και καθημερινά είναι πάνω στα τερματικά δίνουν μια πειστική εξήγηση.
Θα μου πείτε τώρα ότι κάτι μας είπες και κομίζεις γλαύκα εις Αθήνας και θα έχετε δίκιο.

Θα συνεχίσω πάντως...

michele είπε...

Συνεχεια στις αναζητησεις του Πανου στην βραδυνη αναρτηση με γραφημα του ΓΔ,που δειχνει να..απομακρυνεται