Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

                     
Ν.4495/2017 



                      ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

21 σχόλια:

michele είπε...

Για να ειμαστε ακριβεις:
" "Στις περιπτώσεις υδατορεμάτων που απεικονίζονται σε παλαιότερα εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια (του ν. 880/1979) και τα οποία έχουν διευθετηθεί με τεχνικά έργα κλειστής διατομής, επιτρέπεται η δόμηση στο οικοδομήσιμο τμήμα των όμορων οικοδομικών τετραγώνων με τους όρους δόμησης της περιοχής.

Προϋπόθεση τα τεχνικά έργα να βρίσκονται κάτω από εγκεκριμένους και διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους του ρυμοτομικού σχεδίου και να έχουν κατασκευαστεί βάσει μελέτης αρμόδιας υπηρεσίας ή φορέα."

Επι της ουσιας δηλ ( ΑΝ εχουν διευθετηθει) χτιζεις στα 8-10 μετρα απο το ρεμα

hippy είπε...

"Ο Alexandratos-Kaboul Aristera Market είπε...
Κανένα σχόλιο για τα ομόλογα δεν θα κάνετε ;

Έκατσα λίγο το βράδυ και έκανα καποιους υπολογισμούς, αν ειναι σωστοί, νομίζω πως για κάποιον που είχε τους τίτλους απο το PSI συμφέρει να συμμετέχει καθώς θα παρει περιπου 1% παραπάνω σε κεφάλαιο κ τόκους και ομόλογα που θα εχουν καλύτερη εμπορευσιμότητα.... (το τελευταίο για κάποιον μικροομολογιουχο ιςως ειναι για γέλια).

ΗΙΡΡΥ - Bondex - anyone else καμια γνώμη ?

Υγ. Θεωρητικά δεν συμφέρει να αλλαχτούν οι λήξεις 2024-2027"



Καλησπέρα παιδιά, καλησπέρα Γιάννη

προσωπικά όπως ανέφερα στην προηγούμενη σχετική συζήτηση θα τα δώσω ΟΛΑ. Η μόνη ένσταση που είχα ήταν το τεράστιο ποσό φόρου που αντιστοιχούσε σε όσους είχαν αγοράσει στην δευτερογενή (όταν ξεκίνησαν το 2012 "έπαιζαν" στο 13-18...ο φόρος για κάποιον που αγόρασε τότε είναι όσο και το αρχικό κεφάλαιο). Από τη στιγμή που ο υπουργός μας απαλλάσσει το "δώρο" είναι μεγάλο. Έχω ήδη γραφτεί πρώτος πρώτος στη λίστα με τους αποδεχόμενους της Solidus (και οι 3 επόμενοι η κυρά και τα παιδιά)

http://www.euro2day.gr/news/market/article/1578405/apallassetai-apo-foro-to-swap-omologon-.html

Θεωρώ όμως ότι και σε όσους φορτώθηκαν τα "κουρεμένα" πρωτογενώς πάλι αξίζει να ανταλλάξει (έχω κι από δαύτα). Μπορεί με από το 2021 και μετά τα παλιά ομόλογα να δίνουν μεγαλύτερο κουπόνι 4,30% (ενώ τα νέα ως το 2028 3,50% και 3,75%) αλλά κατά την ανταλλαγή ακόμα και τα ΟΕΔ/26 θα αντικατασταθούν ισομερώς 50,50% με ομόλογα του 2023 κι άλλο τόσο του 2028. Επιπλέον όπως ξέρουμε τα μεγάλα "αγγούρια" χρέους βρίσκονται από το 2024* και μετά οπότε το να πουλήσουμε νωρίτερα το ΟΕΔ/23 που θα μας δώσουν εμένα μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα. Άσε που κάποιες ΑΧΕ κρατούν κι έξοδα θεματοφύλακα που επιβαρύνουν δυσβάστακτα μικρές θέσεις που προέκυψαν απ΄το κούρεμα (για κάποιον που θα χρειαστεί να πουλήσει βέβαια)...πχ η KBC 20 ευρώ/πράξη.

* http://graphics.wsj.com/greece-debt-timeline/

michele είπε...

JP Morgan: Συμφέρει τους ομολογιούχους το swap
To προτεινόμενο «deal» είναι επωφελές στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς, υπογραμμίζει η JP Morgan. Οι υφιστάμενες ομολογίες και οι συγκρίσεις των ταμειακών ροών. Ποια είναι η καθαρή τιμή των πέντε νέων ομολόγων.


http://www.euro2day.gr/news/market/article/1578496/jp-morgan-symferei-toys-omologioyhoys-to-swap-.html

michele είπε...

Καθαρη τιμη 88 μοναδες βασης το 0ΕΔ/23 δεν ειναι ασχημα Hippy

hippy είπε...

ΑΣΧΕΤΟ

"μαζί με ξερά καίγονται και τα χλωρά" λέει ο λαός. Μαζί με τράπεζες, φρίγηδες και μίγες το ρέμα παρασύρει κι εταιρείες με καλά θεμελιώδη και προοπτικές. Προσωπικά ψώνισα σήμερα 2Κ ΑΣΚΟ που έδινε κάποιος αλαφιασμένος και μακάρι να βρεθεί αντίστοιχος να μου δώσει ΦΛΕΞΟ, ΠΛΑΚΡ, ΛΟΥΛΗ κλπ σε τιμές λαικής την ώρα που μαζεύουν τους πάγκους (σήμερα πάντως δεν βρέθηκε). Οι παλιοί δεν είμαστε όλοι τζογαδόροι κι αυτό πρέπει κυρίως να επισημαίνουμε στους νέους (αν και πολλοί ταλαντούχοι νεολαίοι μας έχουν ήδη βάλει τα γυαλιά).

hippy είπε...

ΑΣΧΕΤΟ Νο 2

Μιχάλη είσαι ήρεμος, ψύχραιμος, σωστός καπετάνιος.

(μην το πάρεις πάνω σου)

michele είπε...

Xαχα ευχαριστώ Hippy. Πέρασαν πια οι εποχές που μπορεί να το έπαιρνα επάνω μου. Ευτυχώς :))

austin είπε...

Εγώ πάντως οφείλω να παραδεχτώ τον φίλο ΝΕΚ. Μπορεί να έχω απορρίψει την κυματική ανάλυση, ίσως γιατί μου φαίνεται παράλογο και αυτό που αναφέρει ο αρταξία, και επειδή είναι κάπως πολύπλοκη στην ανάλυση και τα fibo κτλ κτλ. παρόλα αυτά, εδώ και κάμποσες μέρες είχε πει για το 690 (στο περίπου τα λέω εγώ) και για νούμερα στις τράπεζες.

Εν κατακλείδι...θεωρώ ότι εδώ μέσα με τις γραμμές τους μιχάλη, τα κύματα του νεκ και τις "φουσκάλες" του όποιου έχει να προτείνει κάτι προς το καλό, μπορούν να βγουν ωραία συμπεράσματα.

Εγώ δεν κρύβω ότι χαίρομαι που δεν είμαι ενεργός στο χαα με τσίπρα πλέον. Πολύ μεγάλη η φθορα, κυρίως η ψυχολογική, του μικροεπενδυτή.

Κρίμα που συμβαίνει αυτό που συμβαίνει...αλλά ο λαός ήθελε τετράκις Τσίπρα!

austin είπε...

Μην ξεχνάτε τον αντιδείκτη Λεω δίπλα. Γράφει ήδη 650. Επόμενος στόχος του θα είναι κανά 623 και ο επόμενος θα είναι σηματωρός αγοράς. χαχα

michele είπε...

Δεν ειναι ασχετος στόχος το 660. Απλα ο ΛΕΩ λεει οτι του λενε.
Εμεις εδω με την όποια μεθοδο τεκμηριώνουμε τις εκτιμησεις

michele είπε...

Ακόμα και χωρίς candlesticks με απλή γραμμή ο στόχος των 690 ( ανεξάρτητα αν παει αμεσα -τωρα εφτασε κοντα βεβαια)

απο τις 23 Οκτωβρίου F200

https://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/10/blog-post_24.html#more

michele είπε...

Και από 19/10 στόχος σημαίας

https://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/10/blog-post_19.html#more

Nek είπε...

Μιχάλη αυτό θα πει σύμπτωση.
23/10 11:18 η δικιά μου ! αν είναι δυνατόν!
Και η δικιά σου είναι το ίδιο βράδυ ξημέρωμα 24/10 !!!

https://freeforumstocks.blogspot.gr/2017/10/blog-post_24.html#more

michele είπε...

Εμ ειπαμε Nek προηγουμεθα :))

SCALPER είπε...

Ας κρατησουμε ολοι μας την ψυχραιμια μας....εχουμε μπροστα μας πολυ δυσκολες καταστασεις....

austin είπε...

Πολύ χρήσιμα όλα αυτά. Αλλά το σημαντικό εδώ είναι το γιατί πέφτει. Δεν δικαιολογείται από τα νέα. Άρα κάτι κρύβεται "μεγάλο" από πίσω... Και αν αυτό το "μεγάλο" είναι σημαντικό μπορεί να μας τραβήξει πολύυυ κάτω. Μην ξεχνάμε ότι η πειρ μετά το RS πήρε την κάτω βόλτα πάλι και ότι στο ταμπλό η πειρ έχει πιο αξιοπρεπή τιμή από ευρώβ και ετε που είναι καλύτερες ως τράπεζες.

Απλές και ίσως ανόητες σκέψεις, αλλά κάτι βρωμάει

austin είπε...

https://twitter.com/elonmusk/status/930875739397791744

Και εδώ γιατί γουστάρω πολύ τον elon musk ως προσωπικότητα. Λίγες ώρες πριν την παρουσίαση του semi truck ποστάρει το παραπάνω!

Nek είπε...

Δεν είναι καθόλου ανόητες σκέψεις.
Οντως έτσι είναι.
Κάψανε όλες τις θετικές ειδήσεις!

Αλλά ας μην ξεχνάμε ό,τι είναι η πρώτη ουσιαστική διόρθωση που συμβαίνει στο 2ο ανοδικό από τις 520 μέχρι και τις 860. Το 50% αυτής της κίνησης είναι ακριβώς στο 688!!! και το 61.8% στις 650.
Αυτά τα 2 είναι τα σημεία που κατά την άποψή μου θα κρίνουν τη τύχη του ΓΔ βραχυπρόθεσμα.

austin είπε...

Επίσης εδώ στο Ελλάντα, που πρόσφατα σε (ή στα) γερμανικο αεροδρόμιο σταματάει η φυσούνα από όλες τις πτήσεις που έρχονται από την μπανανία (ελπίζω να γνωρίζουμε όλοι, ειδικά στα επαγγελματικά ταξίδια αστραπή τι σημαίνει αυτό και να μην το λοιδορήσουμε), προτιμούμε να έχουμε άχρηστους, άεργους και ανεπάγγελτους πολιτικούς από πολιτικούς που δουλεύουν.

Προφανώς και η κουλτούρα μας είναι σε τόσο αθλία κατάσταση, που το ρητό "καμία δουλειά δεν είναι ντροπή" δεν την έχουμε ενστερνιστεί. απλά το αναφέρουμε, αλλά όταν έρθει η "ώρα της κρίσης" θα συμπεριφερθούμε στον απέναντι μας με μία αρνητική συμπάθεια... Όπως το ίδιο έκαναν σε εμένα όταν οργάνωνα ένα μαγαζί εστίασης, όταν τους έλεγα ότι έχω σπουδές και κουνάγανε με απογοήτευση και και είχαν ύφος "τι έπαθε το παιδί αυτό".

Έτσι λοιπόν, ο Τσίπρας είναι πιο καλός από τον άδωνι. Ο οποίος έχει δεχτεί κριτική για το οτιδήποτε. Από την φωνή του μέχρι την δουλειά του.

Ο τσίπρας όμως ε; Το ότι είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που έχει βγάλει μία φορά στην ζωή του έρπη;;; Κανένα δεν νοιάζει, απλά καταρρίπτει βασικούς όρους ιατρικής . (χαχαχα. μόνο που το γράφω γελάω μόνος μου).

Τι κατάφεραν λοιπόν εδώ στο Ελλάντα. Έναν πολιτικό που προσπαθούν μετα μανίας να του βρουν κάποιο σκάνδαλο και δεν του βρίσκουν (τουλάχιστον ακόμα...γιατί το κεφάλι μου δεν το κόβω για κάνεναν που έχει ασχοληθεί με την πολιτική), κατέληξαν να βρουν ένα ακόμα πταίσμα, το γιλέκο και την δουλειά του με αποτέλεσμα να την σταματήσει.

Όπως μου έλεγαν κάποια στιγμή που δούλευα στο δημόσιο "μην ανεβάζεις τον πήχη, χαλάς την πιάτσα". Έτσι και εδώ, χαλάει την πιάτσα που δείχνει εργατικός ενώ πρέπει να δείχνει...υπόδειγμα παραδοσιακού συνδικαλιστή.

ΥΓ. Ίσως να μην ήταν πρέπον να προωθεί το γιλέκο. Δεν ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί και δεν με νοιάζει να ασχοληθώ. Αν παραπλανά τον κόσμο, ναι είναι ανήθικο γιατί είναι βουλευτής. Αλλά εδώ έχουμε υπουργό που λέει για ενεργειακούς καθαρισμούς... το γιλέκο μόνο μας φταίει.

Geopard είπε...

Καλησπέρα μια άποψη για τον ΓΔ με τις φτωχές μου γνώσεις στην ΤΑ σε εβδομαδιαίο http://prntscr.com/hbeow6 , από ότι βλεπω εάν η σφήνα είναι σωστή μπορεί να έχει στόχο την περιοχή του 600 που είναι τραβηγμένο , ένα retest το χρωστάει και υπολογίζω ότι είναι η περιοχή του 670 το σημείο που θα κάνει αντιστροφή για το retest βέβαια και το 690 αλλά και το 660 είναι πιθανά σημεία αντίστροφης επίσης η αύξηση του όγκου σήμερα είναι επίσης σημάδι αντιστροφής γενικά είμαι προβληματισμένος αρκετά για την συνέχεια. Δεκτές όλες οι γνώμες για την άποψη μου, επίσης μία ερώτηση για τον monsieur ArTaXiA στον "δείκτη" Άβακα κάνατε σήμερα είσοδο? οι τιμές του ήταν θα έλεγα δελεαστικές εξίσου με την προηγούμενη φορά που θελήσατε να κάνετε αγορές σε αυτόν.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Το Γιλέκο τού Αδωνη μπορεί να έχει την υπερβολή τής διαφήμισης..αλλά αλήθεια τα αυτοκίνητα πού διαφημίζουν και λένε ένα σωρό μπούρδες. .τις αλλοες. .που τις πίνεις και πηδα..ς 85 ετών. ..τα παπούτσια πού τα φοράς και πετάς. .τα κινητά πού φτιάχνουν και φραπέ. .και οι τράπεζες πού μπαίνεις μέσα και σηκώνεται ο διευθυντής για χαιρετούρες. .δεν έχουν το στοιχείο τής υπερβολής; ...αυτούς γιατί δεν τούς κράζουν;