Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη


O ELON MUSK ΘΑ ΚΑΝΕΙ ...ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ 
ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ...


Ο Elon Musk θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε πολλά πράγματα στη ζωή, όπως η μετοίκηση σε άλλους πλανήτες και η μεταφορά από τη μία άκρη της Γης στην άλλη σε λίγα λεπτά. Τώρα, διευθύνων σύμβουλος των Tesla και SpaceX θέλει να λύσει μια για πάντα το κυκλοφοριακό πρόβλημα στις ΗΠΑ... ανοίγοντας τούνελ παντού.

Η «The Boring Company» είναι μία εταιρεία διάτρησης σηράγγων (και όχι μία «βαρετή εταιρεία» αφού το «Bore» σημαίνει «τρυπώ»). Η ιδέα για την δημιουργία μίας εταιρείας που θα ανοίγει τούνελ ήρθε στον Musk μία ημέρα που ήταν κολλημένος στην κίνηση στο Los Angeles. Ο γνωστός για την ενασχόλησή του με τα social media επιχειρηματίας άρχισε να κάνει chat με τους ιντερνετικούς φίλους του και «υποσχέθηκε» να δώσει τέλος στα μποτιλιαρίσματα. 

Και επειδή ο Musk έχει συνηθίσει το ακροατήριό του να υλοποιεί γρήγορα τις ιδέες του, όσο περίεργες κι αν ακούγονται, όσο δύσκολες κι αν φαντάζουν, λίγους μήνες μετά, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, επιχειρηματίας και εφευρέτης ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του κατασκεύασε το δεύτερο μηχάνημα διάτρησης σηράγγων που θα ονομάζεται «Line-Storm». Το όνομα του τρυπανιού το εμπνεύστηκε ο Musk από το ποίημα του Robert Frost «A Line-Storm Song».


Οι... καλλιτεχνικές ανησυχίες του Musk φάνηκαν από την αρχή της Boring Company, καθώς το πρώτο μηχάνημα που κατασκεύασε η «βαρετή» εταιρεία ονομάζεται «Godot», από το διάσημο έργο του Samuel Beckett, «Περιμένοντας τον Γκοντό». Σύμφωνα με τον Musk, τα δικά του μηχανήματα θα ανοίγουν τούνελ πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο φθηνά, καθιστώντας ευκολότερη την διάνοιξη σηράγγων. 
Ο Musk να κατασκευάσει τελικά τα «hyperloops» που είχε υποσχεθεί για να συνδέσει τις πολιτείες των ΗΠΑ, όμως αυτά θα είναι υπόγεια και όχι υπέργεια. Στις 20 Ιουλίου, μάλιστα, ανακοίνωσε μέσω twitter ότι έλαβε προφορική έγκριση από την αμερικανική κυβέρνηση για να κατασκευάσει έναν υπόγειο αυτοκινητόδρομο που θα συνδέει τη Νέα Υόρκη με την Ουάσινγκτον. Η απόσταση θα διανύεται σε 29 λεπτά!!!

Τον ίδιο μήνα, ο Musk παρουσίασε στο διαδίκτυο τον ανελκυστήρα που θα μεταφέρει τα αυτοκίνητα στον υπόγειο «υπερκόμβο». Λέγεται μάλιστα, ότι ο Musk έχει βρει τον τρόπο να σκάβει τούνελ 10 φορές πιο φθηνά. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι ακριβώς έχει ονειρευτεί ο Elon Musk...



Δικαιολογημένα, λοιπόν, πολλοί αναρωτιούνται πως μπορεί να είναι ο κόσμος που βλέπει ο Musk όταν ξυπνάει το πρωί και ανοίγει τις κουρτίνες του δωματίου του. Αν έχει κουρτίνες και όχι κάτι άλλο που δεν μπορούμε να φανταστούμε..

www.liberal.gr

4 σχόλια:

michele είπε...

Ξεκινάει σε 10 λεπτά το Grand-Prix της F1 στις Ηνωμενες Πολιτειες.
Μπαρμπα, μεγαλεία βλέπω εκεί, τι Clinton, τι Michael Douglas κλπ

Lorac είπε...

Πάντως ο Elon Musk διαθέτει απο τις μικρότερες αποστάσεις στο τομέα "σκέφτομαι" στον αντίστοιχο "πράττω" του ανθρώπινου μυαλού.

Lorac είπε...

Μιας και μιλάμε για τρύπες στο έδαφος, ένας πρόχειρος υπολογισμός για μαύρη τρύπα στις μπανκιες είναι κοντά στα 8,5 δις. Εκτιμώ και υποθέτω τα 1-1,25 ανα μπανκια θα είναι σε βάθος 5ετίας, τα 2 συνολικά άμεσα απαιτητά και τα υπόλοιπα 1,5-2,5 ανάλογα τις εξελίξεις στην 3η αξιολόγηση.

ArTaXiA είπε...

«Την Θεοδώρα, που ήταν η πιο μεγάλη την εκβίαζε ψυχολογικά να του κάνει αυτό που ήθελε αυτός. Τα δάνεια... το παιδί του το χρέωνε, χωρίς να το σκέφτεται. Είχε δανειστεί από όλο τον κόσμο λεφτά και είχε παίξει χρηματιστήριο για να γίνει πλούσιος. Και τα έχασε όλα. Όλος ο κόσμος αυτός μετά, τον κυνηγάει». «Το κορίτσι του είχε πάρει ένα σωρό δάνεια. Πηγή: www.lifo.gr

(Για τον πατέρα της Θεοδώρας που δολοφονήθηκε στο Β' Νεκροταφείο)

Έτσι κι εσείς που παίζετε χρηματιστήριο, να μην δανείζεστε και σας κυνηγάει ο κόσμος.....