Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΆΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΙ ΕΥΘΥΝΩΝ...


Αλίμονο! Τι το συζητάμε τώρα; Αν δεν φταίει ο καπιταλισμός που μαύρισαν οι ακτές του Σαρωνικού, ποιος μπορεί να φταίει; Ο αρμόδιος υπουργός κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής; Το μόνο περίεργο στο δημοσίευμα του κυβερνητικού left.gr (13.9.2017) είναι πως δεν αναφέρεται διόλου ο νεοφιλελευθερισμός. Αυτόν ξέχασε να καταδικάσει και ο κ. Γιάννης Τσιρώνης, λέγοντας ότι την ευθύνη έχουν η κοινωνία και η παγκόσμια οικονομία.

Αφού για την αποχώρηση της Eldorado Gold ευθύνεται ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί να μην ευθύνεται η αγορά για το άγος της ρύπανσης στον Σαρωνικό; Δεν είναι μόνο αυτό. Για όλα ευθύνονται κάποιοι άλλοι: για τα capital controls δεν έφταιγε η κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα ή ο έστω ανεκδιήγητος υπουργός της, που γύρισε σπίτι λέγοντας «αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες». Ευθυνόταν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη που επεσήμανε τον κίνδυνο να οδηγηθούμε σε αυτή την καταστροφική εξέλιξη. Μετά 2,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, την ώρα που καιγόταν ο Κάλαμος και η κυβέρνηση ήταν εξαφανισμένη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι δεν είχαν μεριμνήσει για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε διαγωνισμούς για εναέρια μέσα. Για τα σκουπίδια που έπνιξαν την Αθήνα, τον περασμένο Ιούνιο, δεν ευθυνόταν ο Πάνος Σκουρλέτης με τις ανεδαφικές υποσχέσεις του ότι θα τακτοποιήσει αντισυνταγματικώς τους συμβασιούχους. Ευθυνόταν η Νέα Δημοκρατία, που «επένδυε πολιτικώς στην απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ».

Γενικώς, η κυβέρνηση είναι ανεύθυνη για όλα. Αλλοτε φταίει «η συντηρητική νομενκλατούρα της Ευρώπης», συχνά η Νέα Δημοκρατία, κάποιες φορές το ΠΑΣΟΚ, πολλάκις οι Σαμαροβενιζέλοι, και πάντοτε ο νεοφιλελευθερισμός και ο καπιταλισμός. Αν υπήρχε η παραμικρή ευθιξία, κάποιος θα είχε παραιτηθεί μετά τόσες καταστροφές. Αλλά, όπως έδειξε και ο κ. Κουρουμπλής, η παραίτηση είναι το τελευταίο πιο σύντομο ανέκδοτο ή έστω λογοπαίγνιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν το καλοσκεφτούμε, αυτή η συμπεριφορά εξηγείται. Τα κυβερνητικά στελέχη διαμορφώθηκαν πολιτικώς στα καφενεία, καταγγέλλοντας τους πάντες και τα πάντα. Δεν αναλογίστηκαν ποτέ τι σημαίνει η διαχείριση της εξουσίας και ποιες ευθύνες έχει. Ισως να μην περίμεναν ποτέ πως θα κυβερνήσουν για να έχουν ένα στοιχειώδες πρόγραμμα, πέρα από τα «γκόου μπακ μαντάμ Μέρκελ». Ηταν, στην καλύτερη εκδοχή, «πάντοτε της ήττας που νικάει την εξουσία και ξαφνικά [τους] παρεδόθη αληθινά, τι τραγωδία...», που έλεγε παλιότερα και ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Αυτή την τραγωδία πληρώνουν τώρα οι πολίτες, επειδή κάποιοι από αυτούς πείσθηκαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μαγικές λύσεις για τα πάντα, ενώ δεν είχε πρόταση για το παραμικρό. Το μόνο που είχε ήταν καταγγελίες για τους άλλους και επομένως αυτό σερβίρει και ως κυβέρνηση...


www.kathimerini.gr

15 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Καλά τα λέει η εφημερίς...αλλά δυστυχώς δεν μας λέει ποιος είναι ο πρώτος υπαίτιος αυτής της εξέλιξης. Δεν είναι άλλος από τον τιτανομεγιστοτεραστιο πιο σοφό λαό του κόσμου, τον ελληνικό ...

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Ωραιο μουσικό κομμάτι και ενδιαφέρον κείμενο.
Καλημέρα σε όλες και όλους! :)

μπαρμπαλιας είπε...

απο τα πρωτα 24ωρα απο τη βυθιση του φοβερου πλοιου του διαολου με τα καυσιμα μεσα στο λιμανι...γραφτηκαν ,αλλα και συνεχιζουν με αμειωτο ρυθμο να γραφουν ειδημονες και μη ,τιτλουχοι ,σεναριογραφοι,ο φωσκολος με τον αστυνομο μεγκρε
κλπ μουλαρια.
το να μιλαει ο τσιμπογλου -αν και καρακομματικο στελεχος-το αποδεχομαι γιατι ο ανθρωπος και παπορεμενος ειναι και μηχανικος Ε.Ν. ειναι.
αλλα το να μιλανε οι τζομπαναραιοι...πολιτικαντηδες παει πολυ.
λιγο αντροπη ρε

Lorac είπε...

Κανένας δεν έχει ευθύνη, κανένας δεν ενοχλείται απο αυτό και η ζωή συνεχίζει ανέμελη πετώντας τάπες στο βαρέλι.

Παλιότερα είχαμετουλάχιστον τη Ζωή να κάνει και λίγο τσερντζελο!!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Για να μην λεμε μόνο τον πετράν "ανεξαρτητη αντικειμενική ειδησεογραφία" να και λίγη καθαρά αντικειμενική κάλυψη των αποτελεσμάτων της ΦΦ.

http://www.newmoney.gr/insider/333314-folli-follie-pantote-pieseis-meta-ta-kerdi

Ο ΔΗ.ΠΑΦ προφανως θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό το προβλημα(?) που υπάρχει στις ροές όποτε "όλα καλα".....

Βρες μπας κ συνηθίσαμε το σανό;

ArTaXiA είπε...

Μη φοβού!

austin είπε...

Αραγε τα αποτελέσματα με την ανοδική γκαπαρα τα βάζει στην στατιστική του ανάλυση;

Ητανε που ήταν στραβή η κατάσταση πλέον δεν ξέρουμε που να στραφούμε να ακούσουμε κάτι σοβαρό στην χώρα αυτή. Παλι καλά που υπάρχουν και τα μπλογκς και μπορείς να πετύχεις και καμιά ψυχή να πει τίποτα χρήσιμο.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Μητσοτάκης ομιλία ΔΕΘ. .Σοβαρότητα. .Ελπίδα.

austin είπε...

Οσο για την πετρέλαιο κηλίδα.. Λιγο να ακούσεις τι έχουν πεταξει τα στόματα τους παθαίνεις ιλιγγο μαλακιας!

"Κάντε μπάνιο, φταίει η κοινωνια και ο καπιταλισμός, τα κάναμε όλα τελεια" με το κορυφαίο σήμερα από τον μέγιστο κουρουπλη να εγκαλεί τον δήμαρχο Γλυφάδας ότι δεν του σήκωσε το τηλέφωνο.

Ε περιμένω από μέρα σε μέρα να ακούσω "καθρεφτάκι στα μούτρα σου".

Και αυτοί χαράζουν οικονομική πολιτικη και όχι μόνο. Ευγε

austin είπε...

Οπλα όπως λέει ένας στο τουιτερ για αυτούς που γράφουν καλό για τον Μητσοτάκη και κακό για τον συριζα:

"Σε ψάχνουμε" . Σημασία δεν έχει τι λέει, σημασία έχει οτι το βλέμμα του είναι περιεργο και ότι φέρει το όνομα του Μητσοτάκης
Δε μπα να θέλει να κάνει κατι καλό, να έχει ενωτικό λόγο σε γενικές γραμμές, να ειναι σοβαρος, χεστηκαν εδώ οι ιθαγενεις!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Δεν απευθύνεται σε αυτούς. .υπάρχει και η άλλη Ελλάδα. ..

μπαρμπαλιας είπε...

βλεπω τον κοσσοβαρο να την πληρωνει συντομα για το χαλι του θρυλου...

εχουμε κι εμεις χαλια
αλλα να λες οτι εχεις ριξει τοσους παραδες για δαυτο το χαλι...
αλλα οι γαυροι τετοια θελουν
τετοια εχουν.

τον αλεφαντο ρεεεε και γρηγορα

paolostar είπε...

Κύριε μπάρμπα ο γαύρος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα τον βρει το δρόμο του γιατί έχει πρόεδρο ο οποίος σέβεται πρωτίστως τους φιλάθλους της ομάδας που διοικεί και χρηματοδοτεί.Σε αντίθεση με τον δικό μας τον απατεώνα που χρόνια τώρα προσπαθεί να τα ρίξει στις παράγκες και θεωρεί τους φιλάθλους της ομάδας ηλίθιους.Είπαμε ο παναθηναϊκός χρειάζεται ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ μεταγραφη.....

paolostar είπε...

Καλό Σαββατόβραδο σε όλους