Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

8 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Εν' όψει τριημέρου και επικείμενης χαλαρουίτας είπα να κάνω υπολογισμούς για να εξασκήσω τα μαθηματικά μου.

Frigo: Ως κάτοχος δεν είμαι αντικειμενικός αλλά τα νούμερα είναι τα εξής:

Δανεισμός: Όλος μετατρέπεται σε μακροπρόθεσμος.
Η λήξη του ομολόγου που δημιουργούσε πίεση για του χρόνου ύψους 250 εκ απομειώνεται στα 125 εκ και το υπολειπόμενο επιμηκύνεται για 5 έτη, οπότε λήγει σε 6 χρόνια.
Στον ισολογισμό υπάρχει το κονδύλι Πιστωτές διάφοροι όπου λογικά είναι και το ποσό των 30εκ του δανείου του βασικού μετόχου και σήμερα φτάνει τα 50εκ. Τα 30 γίνονται μετοχές οπότε μένουν τα 20εκ.
Τραπεζικός Δανεισμός 145εκ που επιμηκύνεται κατά 5 έτη.
Άρα ο συνολικός δανεισμός από 445 εκ πέφτει στα 290εκ. Σε αυτό βέβαια πρέπει να προσθέσουμε και τον νέο δανεισμό που θα δοθεί για κεφάλαιο κίνησης 70εκ οπότε καταλήγουμε στα 360 εκ πάνω κάτω...Από την άλλη θα μειωθεί το κόστος εξυπηρέτησης του όχι μόνο λόγω της μείωσης των οφειλών αλλά λογικά και μέσω μείωσης των επιτοκίων που θα υιοθετηθεί (για παράδειγμα το ομόλογο είχε επιτόκιο 8,25%)

Καθαρή θέση από αρνητική 117 εκ με την μετοχοποίηση χρεών 155 εκ γυρνάει σε θετική 40εκ. Οπότε θα βγει και η μετοχή από την επιτήρηση.
Τα διαθέσιμα της εταιρείας (καταθέσεις κτλ) είναι 78 εκ.
Μετοχικό Κεφάλαιο: Σήμερα κυκλοφορούν 50εκ τεμάχια. Σύμφωνα με τους σωστούς υπολογισμούς του φίλου Hippy θα προστεθούν άλλες 516 εκ σύνολο περίπου 570 εκ. που σε σημερινή τιμή 0,13 καταλήγουν σε κεφαλοποίηση 70εκ. Αν βέβαια οι κάτοχοι των ομολογιών πουλήσουν σε αυτή τη τιμή θα υποστούν νέο κούρεμα κατά 50% (οπότε συνολικό κούρεμα 75%) αφού λογικά οι μετοχές θα τους "δοθούν" - μετατραπούν σύμφωνα με την ονομαστική αξία της μετοχής (0,3) κάτι που λογικά δεν θα κάνουν (λέω εγώ ως κάτοχος)

Όλα αυτά βέβαια με την προυπόθεση ότι το ρεπορτάζ του euro2day είναι σωστό και ότι η συμφωνία θα προχωρήσει χωρίς προβλήματα.

Δύσκολο να πεις ότι το deal είναι super για τους υφιστάμενους μετόχους από την άλλη δεν μπορείς να πεις ότι είναι καταστροφικό. Αλλά σίγουρα από εκεί που κάποιοι την αγόρασαν για να βγάλουν βραχυπρόθεσμο κέρδος ίσως αναγκαστούν να γίνουν μακροπρόθεσμοι...

SCALPER είπε...

Μιχάλη την αποχαιρέτησα σήμερα στο 0,15 ευρώ με μικρή απώλεια κεφαλαίου...εδώ είμαστε να την ξαναδούμε στο μέλλον υπό άλλες συνθήκες....

mixalis mixalios είπε...

Καθόλου κακή ιδέα όπως αποδείχθηκε...Είμαι σίγουρος πως θα ξαναδοθούν ευκαιρίες σε αυτή και σε άλλη μετοχή...

hippy είπε...

Δεν την παρακολουθώ στενά τη ΦΡΙΓΟ οπότε δεν έχω πρωτεύουσα άποψη. Είχα παλιά το ομόλογο της, ευτυχώς πέρσι όταν είδα να βαλτώνουν οι συζητήσεις για την πώληση της υαλουργίας στη Νιγηρία φοβήθηκα και το γύρισα σε ΟΤΕ/20.

Οι ομολογιούχοι προς το παρόν μοιάζει να χάνουν λίγα (θεωρητικά μάλιστα οι αγοραστές του τελευταίου 6μηνου κερδίζουν). Το 50% παρατείνεται για 5 χρόνια (με άγνωστους όρους)-το υπόλοιπο 50% μετατρέπεται σε μετοχές με τιμή 0,30 που διαπραγματεύονται στο 1/2 της ονομαστικής. Άρα συνολικά παίρνουν το 75% του ομολόγου ενώ στη αγορά το ΦΡΙΓΟ/18 "παίζει" στο 60-62%.

Μου έκανε εντύπωση ο νέος δανεισμός που θα δοθεί-σύμφωνα με πληροφορίες-κατά 20 εκατ. από τους ομολογιούχους. Νομίζω πως αυτό έχει αποδοθεί λάθος (σιγά μην βάλουν το χέρι στην τσέπη και μάλιστα όλοι υποχρεωτικά). Το πιθανότερο είναι ότι το 50% του ομολογιακού που θα παραταθεί θα έχει περίοδο χάριτος, είτε συνολική πληρωμή τόκων στην λήξη ή κάτι μικτό (το πιθανότερο).

Παρόμοια ήταν η περίπτωση του Νηρέα που πλήρωμε κουπόνι 6% αλλά το 1% ετήσιο και το υπόλοιπο 5% στην λήξη της 5ετούς περιόδου μαζί με το κεφάλαιο. Φυσικά στη λήξη ήταν αδύνατο από τον Μπελλέ να βρεθούν τόσα λεφτά κι έχασε την εταιρεία.

Στον τζόγο δεν υπάρχει λογική. Πιθανολογώ πως στο χαρτί θα υπάρξει και 2ος γύρος μέχρι τα 0,15-0,17 για να βγουν οι "πληροφορημένοι" που την πάτησαν κι εγκλωβίστηκαν σήμερα. Εγώ φίλε Μ&Μ θα την έπαιρνα και θα έφευγα. Το ίδιο έκανα και στον ΝΗΡ και μέχρι στιγμής δεν το μετάνιωσα. Μου αρέσει ο ψύχραιμος τρόπος που το αντιμετωπίζεις, keep on!!

mixalis mixalios είπε...

Υπάρχουν δύο "ρητά" : 1) Η μάνα του χωσε δεν έκλαψε ποτέ και 2)ο πανικός είναι χειρότερος σύμβουλος. Εγώ σήμερα δεν έκανα τίποτις από αυτά παρόλο που είχα τηλέφωνο από την ΑΧΕ μου να πουλήσω στην πρωινή δημοπρασία (και μπράβο τους...)

Από την άλλη η εταιρεία έχει κερδοφορία προ τόκων φόρων και αποσβέσεων και επειδή γνωρίζω ότι οι Τράπεζες πιέζουν για αλλαγή μοντέλου λειτουργίας της το οποίο και σταδιακά υλοποιείται μπορεί να αποδειχθεί και turn around story...Επίσης είναι σημαντικό ότι ο βασικός μέτοχος βάζει κεφάλαια που δεν ίσχυσε με τον ΝΗΡ άρα λογικά η εταιρεία θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία...
Η σημερινή συνεδρίαση έδειξε πως το deal δεν είναι ούτε πολύ καλό για τους υφιστάμενους μετόχους (κάποιο ονειρεύονταν 20αρια) αλλά και ούτε και καταστροφικό...

Πάντως μυαλό δεν βάζουμε...μπήκα λίγο να δω σχόλια στο capital και κάποιοι μαριδαίοι σαν κι εμάς ζητάνε να επέμβει η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς και άλλα τινά ..αυτά βέβαια μετά την δεύτερη δημοπρασία που άρχιζε να πέφτει...

Υ.Γ.Σε ευχαριστώ για τα καλά σου Λόγια φίλε Hippy...

mixalis mixalios είπε...

Την αξιολόγηση CCC για το ελληνικό αξιόχρεο επιβεβαίωσε ο αμερικανικός οίκος Fitch το βράδι της Παρασκευής.

mixalis mixalios είπε...

ο τζονης απο ρεκορ σε ρεκορ

mixalis mixalios είπε...

Σιγή από Moody's για Ελλάδα
O οίκος διατηρεί αξιολόγηση Caa3 με σταθερό outlook.