Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη


«Τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική είναι ο θόρυβος πριν την ήττα»
του ΜΙCHELE 

Στο Eurogroup της Ρίγα τον Απρίλιο του 2015, ο τότε ΥΠΟΙΚ, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε κατηγορηθεί από τους ομολόγους του για ανεύθυνους χειρισμούς, χάσιμο χρόνου και ερασιτεχνισμό, με αποτέλεσμα την απαρχή μιας πορείας ρήξης, που κατέληξε σε capital controls, δημοψήφισμα και ένα τρίτο επαχθές μνημόνιο.


Στο προχθεσινό Eurogroup, αυτή τη φορά, ο Ευκλειδης Τσακαλώτος αντιμετώπισε την οργή των ομονοούντων με το ΔΝΤ συναδέλφων του, για τους ίδιους περίπου λόγους. Η β’ αξιολόγηση που έπρεπε να είχε κλείσει το αργότερο στις 5 Δεκεμβρίου, σέρνεται στις επικοινωνιακές παλινωδίες της κυβέρνησης και το συμβούλιο έληξε χωρίς να οριστεί ημερομηνία επιστροφής των θεσμών για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων. Επιπροσθέτως οι εταίροι ζητούν το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων της αξιολόγησης, αλλά και την προληπτική ψήφιση μέτρων για μετά την λήξη του μνημονίου το 2018, που υπερβαίνουν τα 4,5 δισ. της αρχικής τους τοποθέτησης.

Η  συνέχεια εδω: https://toparatiritirio2012.wordpress.com/2017/01/28/%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%AF/

10 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Μιχάλη στα 4,5 δις προσθέτουμε από ότι λένε τα μέσα άλλα 2,5 δις έξτρα μέτρα. Έλα πάρε πάρε πάρε πάρε! Από το καθόλου μέτρα έχουμε φτάσει στα 7δις! Τι καλά!

Στα λίγα λεπτά που άκουσα real, ξεχασμένος από χθες στο ράδιο του αυτοκινήτου, ο Αλεξιάδης είπε περίπου: "...εμένα μου αρέσει να παίζουν διαφημίσεις γιατί πληρώνουν φόρους στο κράτος...". Μετά από όσα έχουν γίνει και τέτοια φορολαίλαπα, αυτό το ηλίθιο χιούμορ σε κάνει να θες να αρχίσεις τα direct.

Ελπίζω επίσης dwk να συμφωνείς με τον σύντροφο σου Φλαμπουράρη, που είπε ότι "πλέον δεν βλέπουμε ανθρώπους να παίρνουν αντικείμενα από τα σκουπίδια". Βλέπει κανείς έξω κάποιον δύστυχο τέτοιο;; Βεβαίως και όχι. Όλα είναι τέλεια στις μέρες τους, τα διόρθωσαν όλα και πλέον μπορούν να μας τσαμπουνάνε ότι θέλουν. Ε dwk; Και πρωτογενές πλεόνασμα και εξάλειψη της φτώχειας. Ωραίες δηλώσεις, που προάγουν την νοημοσύνη μας.

Και για να ξέρεις, αν η κυβέρνηση αυτή δεν ήταν τόσο υπονομευτική για το μέλλον της χώρας (μην ξεκινώ να απαριθμώ γιατί) και αν δεν δημιουργούσε τόσα εμπόδια και προβλήματα στις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας, ειλικρινά εκλογές δεν θα ήθελα με τίποτα. Όπως προσωπικά δεν ήθελα ποτέ στα χρόνια του μνημονίου, γιατί δεν έβρισκα αυτό ως λύση, αλλά ως καθυστέρηση και ευκαιρίες στα "κοράκια" και στα συμφέροντα να ασελγήσουν πάνω μας.

Πολλοί με ρωτάνε, αφού δεν βγάζεις άκρη (όχι μόνο με σένα, γενικά) γιατί κάθεσαι και αναλώνεις την ενέργεια σου και δεν τους "παρατάς".
Δυστυχώς είμαι από αυτούς που θέλουν να μείνουν στην χώρα. Όσοι δεν άντεχαν την "συνδικαλιστική και κομματική νοοτροπία" που αντιπροσωπεύεις μεγαλοπρεπώς με τα σχόλια σου dwk και εσύ, έφυγαν έξω. Η φιλοδοξία, η δημιουργικότητα έχουν φύγει σε συντριπτική πλειοψηφία στο εξωτερικό. Όση έχει μείνει πίσω πνίγεται μέσα στην μιζέρια και στις κοκκορομαχίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων. Οπότε πρέπει πάρα πολλοί να μαζευτούμε απέναντι στην ηλιθιότητα των κομματικών ιδεοληψιών και στην μάχη (πλέον) που πρέπει να γίνει για την κατανόηση του αυτονόητου.

Για αυτό και στην πέφτω dwk. Αν δεν το κάνεις απλά για πλάκα, ο λόγος σου δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από τον διχασμό που μας τροφοδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην δεδομένη περίοδο και οι υπόλοιποι στις άλλες με εκφράσεις τύπου "το χειρότερο ΠΑΣΟΚ είναι καλύτερο από την καλυτερη δεξιά". Στην πλειόνότητα των σχολίων είναι λες και κάνεις συνδικαλισμό ή είσαι κυβερνητικό στέλεχος: Τι λέει ο άδωνις, τι λέει η ομάδα αλήθειας, τι λέει ο μουρούτης κτλ κτλ κτλ.

Μόνο που αυτό ακριβώς ήταν η συνταγή της αποτυχίας, γιατί για παράδειγμα όταν έβγαινε ο Γιαννίτσης και έλεγε το αυτονόητο για το ασφαλιστικό εκεί στις αρχές του 2000, τότε έπεφταν όλοι οι "κομματικοί συνδικαλιστές" να τον φάνε λες και έλεγε ότι πιο προδοτικό για την χώρα και τον λαό...

Έχω μάθει ότι είσαι σοβαρός άνθρωπος και πάααρα πολύ καλός στην παρέα. Δεν άντεξα να μην ρωτήσω για να μάθω. Και προσπαθώ να σου μιλάω με σεβασμό, ελπίζω να το καταφέρνω. Απλά φίλτατε πρέπει να σταματήσει ο κομματικός διχασμός και να κοιτάξουμε την πρόοδο για να μείνουμε στην χώρα.

ArTaXiA είπε...

Δεν βλέπεις ανθρώπους να μαζεύουν πράγματα από τα σκουπίδια γιατί κανείς δεν πετάει πλέον τίποτα. Τα πουλάνε μέσω Facebook.

μπαρμπαλιας είπε...

Η εθνική απονεύρωση. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και τι πρέπει να κάνουμε.

http://www.huffingtonpost.gr/2017/01/26/politiki-ellinotourkika-nikolas-katsimpras-aigaio-paraviaseis_n_14387032.html?utm_hp_ref=politiki

επικαιρη συνεντευξη του πλοιαρχου Ν.Κατσιμπρα - διεθνολογου για τα ελληνοτουρκικα.

τα καμπανακια εχουν χτυπησει απο χρονια αλλα εμεις κανουμε νανι μας ...και τρωγωμαστε ως συνηθως

ο dwk είπε...

…παίρνοντας αφορμή από την προ τελευταία παράγραφο του Austin, ο φίλος που λέγαμε πήρε τηλέφωνο ...και τι μου είπε ο ...αθεόφοβος !
.......................
«...από τις εκλογές του 2000 προέκυψε τετρακομματική βουλή: το πασοκ πήρε 43,8% και 158 έδρες, η νδ 42,7% και 125, το κκε 5,5% και 11 και ο συν 3,2 και 6 έδρες
...σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον επιχείρησε να περάσει ο Γιαννίτσης την ασφαλιστική του μεταρρύθμιση το 2001...λοιδορήθηκε, στοχοποιήθηκε και τελικά η προσπάθεια πήγε στον κάλαθο των αχρήστων ...μια μεταρρύθμιση που σήμερα ΟΛΟΙ επαινούν, εκθειάζουν, δεν έγινε παρ’ όλο που το λεγόμενο παλαιό πολιτικό σύστημα συνολικά διέθετε 283 από τις 300 έδρες στη βουλή (!) με ποσοστό (43,8+42,7) 86,5% (!!!)
...ναι, ναι ! ...έφταιγαν οι συνδικαλιστές, οι εργατοπατέρες, ο ανάδρομος Δίας και βέβαια η αριστερά και κυρίως ο ...συριζα !
...και ερχόμαστε στο σήμερα
...στο ήδη από τότε πάσχον ασφαλιστικό προστέθηκαν (αρνητικά) τα δομημένα ομολόγα, το PSI, το 27% της ανεργίας
...η κυβέρνηση του 40% με 153 έδρες καταφέρνει αυτό που ΔΕΝ αποτόλμησαν (τρέμοντας το «πολιτικό κόστος», άρα άτολμοι, ανίκανοι) ευρύτερες πλειοψηφίες: ...την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό !
...και έγινε Ο χαμός !
...και εργατοπατέρες απέναντι και συνδικαλιστές και νδ και πασοκ και ποτάμι και κκε και μμε ...τι άκουσε (και ακόμα ακούει) ο Κατρούγκαλος! ...βέβαια αυτός δεν λέγεται Γιαννίτσης και ατυχώς γι αυτόν ανήκει στον ...συριζα
...ε, λοιπόν: ...για να κανείς ομελέτα σπας αυγά
...και όπως και να το κάνουμε, μας αρέσει η σημερινή κυβέρνηση ή δεν μας αρέσει, είναι αυτή που είχε την βούληση, την γενναιότητα και ψήφισε την αναγκαία μεταρρύθμιση
...και ναι υπάρχουν αντιδράσεις ...μα και τότε υπήρχαν ...και σήμερα οι ίδιοι που την ματαίωσαν χύνουν κροκοδείλια δάκρυα...» !
................
...και πριν καν προλάβω να απαντήσω, καλημέρισε τον Austin και όλους στη Ε. Γ. και έκλεισε το τηλέφωνο...

μπαρμπαλιας είπε...

τα καταφεραν οι βιγιαφαναιοι του αλαφ και πηραν ισοπαλια .
βαλε λεφτα ρεεεε
"η σηκω και φυγε

Λευτερης είπε...

Τα μέτρα του ασφαλιστικού τα πήρε η κυβέρνηση Η τα επέβαλαν οι θεσμοί???(βλέπε Κουρουπλής)

Λευτερης είπε...

Όταν γύρναγε στης πλατείες κουμμουνιστής ων γιατί δεν μας έλεγε τις προθέσεις του?????

ο dwk είπε...

...αγαπητέ Λευτέρη ...πιστεύω ότι δεν πρέπει να εστιάζουμε στο δέντρο αλλά να ψάχνουμε να βρούμε το δάσος
...παραδέχονται όλοι πια ότι το ασφαλιστικό ήθελε μεταρρύθμιση ή όχι;
...από το 2010 (και δεν θα παω πιο πισω...) είμαστε σε επιτροπεία ...η «εντολή» της τρόικας ήταν ξεκάθαρη: -μεταρρυθμίστε στο ασφαλιστικό! ...δεν βγαίνει !
...θεωρείς (ανεξάρτητα από επιβολές ή μη) ότι έπρεπε να συνεχίζεται η ίδια κατάσταση;
...και ενώ στα λόγια κάποιοι ορκίζονταν ότι πολλά από όσα μας επιβάλουν θα έπρεπε εμείς οι ίδιοι να τα έχουμε θεσμοθετήσει, τελικά προτιμούσαν την «εύκολη» λύση: -οριζόντιες περικοπές! ...-20% ο ένας, κατάργηση δώρων, -20% ο άλλος ...επώδυνα ημίμετρα χωρίς τέλος
...ήρθε λοιπόν ο «κομμουνιστής» όπως λες και αντίθετα από την λανθασμένη πρακτική των «καπιταλιστών», έκανε αυτό που προσπάθησε (και τον έφαγε το μαύρο σκοτάδι του παλαιοκομματισμού), ο Γιαννίτσης: μεταρρύθμιση
...και βέβαια στην πορεία πρέπει και κριτική να γίνει και λάθη να διορθωθούν και οι όποιες αδικίες να λειανθούν ...μια τεραστία αλλαγή, μια τομή, σίγουρα θέλει το χρόνο της
...αυτό που ενοχλεί είναι οι κραυγές καταστροφολογίας, χωρίς εναλλακτική πρόταση...

Λευτερης είπε...

Αγαπητέ dwk θα μπορούσαν να πούνε την αλήθεια στον λαό, δεδομένου ότι και χωρίς τα ψέματα, πρώτη δύναμη θα ήσαν. Θα μπορούσαν να συνεχίσουν το πρόγραμμα μετά Σαμαρά εποχή χωρίς τους πειραματισμούς και τις αριστερές ηλιθιότητες, που κατέστρεψαν την χώρα. Είχαν έτοιμες τις προϋποθέσεις να πετύχουν. Το 5% και η διάλυση του μεγάλου ΠΑΣΟΚ, η ξεφτίλα του ΓΑΠ και το 36% του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν το πόσο είχε αηδιάσει ο λαός όλους τους προηγούμενους. Αυτοί ήρθαν με το μισό κλεφτοΠΑΣΟΚ να κάνουν τα ίδια και χειρότερα, να μας πουν ότι είναι το καινούργιο, και πως Η αυτοί Η εμείς. Σε αυτή τη διχαστική λογική λειτουργό και εγώ και λέω είναι απατεώνες και καθάρματα και να ξεκουμπιστούν γρήγορα.

Λευτερης είπε...

……Αγαπητέ dwk όλα ήθελαν άλλαγμα. Αλλά πόσο μεταρρυθμιστές μπορεί να είναι όταν δεν πιστεύουν αυτό που υπογράφουν? Πόσο μεταρρυθμιστές μπορεί να είναι όταν λένε «πως εμείς δεν πήραμε μέτρα οι θεσμοί μας τα επέβαλαν»? Αυτό που πιστεύεις εσύ μεταρρύθμιση γι αυτούς είναι βόλεμα.