Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΔΙΑΤΗΡΕΙ Η MOODY'S THN ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ Caa3 ..


Η Moody's επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Ελλάδας σε «Caa3» ενώ οι προσδοκίες ήταν για μια ήπια αναβάθμιση μιας μονάδας λόγω των πρόσφατων εξελίξεων όπως η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης με τη μερική εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Στην κυβέρνηση ήλπιζαν σε αναβάθμιση – ακόμα και επιφυλακτική - η οποία μπορεί να μην έχει άμεσο αντίκτυπο αλλά διαμορφώνει κλίμα. Διότι δείχνει, όπως σημειώνεται αρμοδίως, ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, το πρόγραμμα εφαρμόζεται και αυτό που μένει είναι η ρύθμιση του χρέους.


Όπως σημειώνει η Moody's στην έκθεσή της, ο λόγος της απόφασης αυτής είναι ότι παρά την πρόσφατη επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, παραμένει αβέβαιη η ικανότητα της χώρας να ακολουθήσει το υπόλοιπο πρόγραμμα δεδομένης της απρόβλεπτης φύσης της πολιτικής της κατάστασης, καθώς υπάρχουν ακόμη μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Παράλληλα εξηγεί πως η κλίμακα «Caa3» αντικατοπτρίζει τους αδύναμους θεσμούς της χώρας,τον κοινωνικό και πολιτικό κατακερματισμό καθώς και την ιστορική αδυναμία της χώρας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.
Ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε επίσης το outlook σταθερό.

www.liberal.gr

19 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Ούτε καν το outlook δεν αναβάθμισε....Πάντως όποιος διαβάσει την αξιολόγηση της Moody's φοβάμαι ότι δεν μπορεί να διαφωνήσει πουθενά!Σαν να ζει στην Ελλάδα ο αξιολογητής. Αυτό που πράγματι είναι ανησυχητικό όπως αναφέρει ο οίκος είναι ότι αλλάζει σχετικά γρήγορα η πολιτική κατάσταση ευρωπαϊκά. Ανεβαίνουν οι ακραίες φωνές που μόνο συναίνεση (κάτσε μην κάνω το ίδιο λάθος με το ακαίρεο) δεν προσφέρουν, ένας λόγος να κλείσει γρηγορότερα η αξιολόγηση και το δικό μας track record σε αυτό (και όχι μόνο) δεν πείθει...

Ιστορικά όσες φορές ήρθε η τρόικα στην Ελλάδα το ΧΑΑ πελαγοδρομούσε, αν προσθέσουμε και την μη αναβάθμιση τότενες....

Καλημέρες...

mixalis mixalios είπε...

Πάει και το Σκουρλέτι...

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1457728/katapelths-o-skoyrleths-to-programma-einai-neofil.html

austin είπε...

Να πουλαμε ακόμα και την μάνα μας που λεει ο λόγος και να μην μας δίνουν ούτε μία βαθμίδα αναβάθμιση.

Ξεφτιλα σε όλο το μεγαλείο. Καλημέρα.

paolostar είπε...

Καλημερα σε ολους.
Ο μονος λογος που βλεπω να αρχιζει απο δω και περα να τσιμπαει το ΧΑΑ ειναι οτι οι ξενοι βλεπουν οτι πλησιαζουν πολιτικες εξελιξεις στην Ελλαδα(ακομα και με τη φημη οτι θα φυγει ο σκουρλετης αρχιζει και τσιμπαει η δεη)Κατι τετοιο φαινεται και απο το γεγονος οτι αρχιζουν απο τωρα να παιρνουν θεσεις(σιγα σιγα και αθορυβα) στα λεγομενα βαρια χαρτια(προσωπικα η αισθηση μου ειναι αυτη).Επισης κατι τετοιο διαφαινεται και απο το συνεδριο(βλεπε σκουρλετη).Πιστευω οτι δε θα καταφερουν να περασουν τη β αξιολογηση και θα επιχειρισουν "ηρωικη" εξοδο αφου πρωτα θα προτεινουν κυβερνηση εθνικης συννενοησης με την αντιπολιτευση για να τους κοψουν οσο μπορουν τη φορα.

mixalis mixalios είπε...

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι οι "ξένοι" βλέπουν πολιτικές εξελίξεις και τοποθετούνται... Επειδή έχουν καεί με την Ελλάδα και τον Τσε σοβαροί επενδυτές δεν αναμένονται παρά μόνο funds πιο γρηγορα και από τη σκιά τους...Δύσκολο να κάνεις πρόβλεψη ποτέ θα μας κουνησουν μαντήλι τα παλληκάρια για να μπούμε σε μια σχετική κανονικότητα

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Kαλημέρα σε όλους και όλες 🙂
Οι προγνώσεις σχετικά εύκολες για την οικονομία, είναι συγκεκριμένα τα δεδομένα. Για τις πολιτικές εξελίξεις όμως δύσκολες οι έγκυρες και έγκαιρες προβλέψεις. Είναι όπως λέει ένας φίλος κοροϊδευτικά, αλλά πολύ εύστοχα κατά τη γνώμη μου: "οι αριθμοί μιλάνε, τα νούμερα όχι. Και στην κυβέρνηση έχουμε πολλά νούμερα που φυσικά αγνοούν τους αριθμούς επιδεικτικά".
Lorac όσον αφορά τον αλγόριθμο >> ποσοστά κάτω από το όριο της φτώχειας + Νερά + Συρία + θρησκεία -δεν υποτιμώ αυτόν τον παράγοντα, τουναντίον-, υποδεικνύει πολλά που έχουν ενδιαφέρον. Αν και στην περίπτωση μας παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες.
Ηippy ο Συριζα μπορεί να έχει καθαρίσει όπως λέτε από Λαφαζάνη, Στρατούλη, ο Πετράκο, Κωνσταντοπούλου, ΑΛΛΑ υπάρχουν ακόμα στελεχη του που προσβλέπουν είτε στην ριζοσπαστικοποιηση της κοινωνίας, είτε αρέσκονται σε αντιευρωπαϊκό/αντικαπιταλιστικο ντελιριο. Αυτό ήθελα να αναδείξω. Δεν μεταλλάχτηκε ξαφνικά εξολοκληρου κιόλας ο Συριζα λογω της δημιουργίας της ΛΑΕ ή του κόμματος της Κωνσταντοπουλου. Ο δε δημοκρατικός συγκεντρωτισμος που θα επικρατήσει στο τελος του συνεδρίου -δεν πιστεύω δηλαδή ότι θα γίνει καμία ρήξη ανάμεσα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- δεν σημαίνει ότι δεν υφίστανται στελέχη και μάλιστα προβεβλημένα με απόψεις παραπλήσιες του ΛΑΕ. Προσωπικά απορώ γιατί αποχώρησε από το ΚΚΕ ο Λαφαζανης και ο Κουβέλης από τον Συριζα αντιστοίχως. Από την μετέπειτα πορεία τους προκύπτει εύλογα η απορία μου. Αλλά με όσα συμβαίνουν, είναι το τελευταίο που με απασχολεί.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Επίσης το να κάνει συστάσεις σήμερα ο Βαρουφακης στην Εφημερίδα των Συντακτών να παραιτηθεί ο Στουρναρας, πέραν της θρασύτητας, είναι και για γέλια εδώ που τα λέμε-> Λες και ο Παναργειακός κάνει συστάσεις στην Bayern Munich. Γελάν κι οι πέτρες.
Μixalis mixalios αυτο με τον Σκουρλέτη εκλαμβάνεται ως εσωτερικο μασαζ προς το παρον. Να νιώσει κάπως η πιο αριστερή πτερυγα του κομματος οτι αντιστέκονται και ζητω η επανασταση. Προταση εκανε, για να δουμε αν θα γινει αποδεκτη ή οχι.
Τελος παραθετω 3 link που θεωρώ οτι έχουν ενδιαφέρον:
1) http://factnews.gr/items/20160830/elliniki-ikonomia-moni-se-yfesi-se-oli-tin-evropi/
2) https://www.project-syndicate.org/commentary/economics-nobel-versus-social-democracy-by-avner-offer-2016-10
3) http://www.wsj.com/articles/belgium-regional-parliament-rejects-eu-canada-trade-deal-1476460277?mod=e2tweu

Πολυ ωραιο μουσικο κομμάτι για άλλη μια φορα Μιχάλη.

Καλο Σαββατοκυριακο σε όλους κι ολες :)

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους.Ευχαριστουμε Ευφροσυνη για τα links.

Mιχαλιό, οι ανθρωποι της Moodys την προηγουμενη εβδομαδα ησαν εδω και προφανως μελετησαν καποια δεδομενα.

Οταν θελουν,οι αναλυτες των οικων ειναι πολυ ενημερωμενοι,παλιοτερα μου ειχε κανει αισθηση η Νomura οσον αφορουσε την πολιτικη κατασταση στην Ευρωπη.Τωρα τελευταια τους εχω χασει.

Η εκθεση που προηγηθηκε της ημερομηνιας της χτεσινης,προγραμματισμενη για την αξιολογηση τους ως προς την Ελλαδα, προδιεθετε για μια τουλαχιστον μινι αναβαθμιση.

Ομως δεν την εδωσαν.Οι λογοι τουλαχιστον απο τι καταλαβαινω,ειναι πολιτικοι και τους συνδεουν και με την ευρωπαικη πολιτικη σκηνη.

Η αρνηση αναβαθμισης σημαινει οτι λενε αυτο που καθαρα φωναζουμε εμεις καιρο. 'ΜΗΝ ΕΠΕΝΔΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

austin είπε...

Πολύ ωραία τα σχόλια. Ο μόνος λόγος που δεν φαίνεται να φεύγει ο Σύριζα είναι ότι ακόμα ή βρώμικη δουλειά δεν έχει τελειώσει. Εκτός και αν αφήσει την καρέκλα για να πάρει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ο Μητσοτάκης. Ή βρώμικη δουλειά θα τελειώσει όταν διευθετηθεί το κυπριακό και όταν υπάρξει επόμενη γκρίζα ζώνη, κατά την γνώμη μου. Μέχρι τότε...εκλογές δεν βλέπω να έρχονται προσωπικα. Άλλωστε και όταν τις περίμενα, ή όταν πίστευα ότι θα πέσουν κτλ κτλ, έκανα τραγικό λάθος, γιατί δεν αργησα να καταλάβω το εξής: ειμαστε σε φάση πλιάτσικου, και μόνο μία αριστερά μπορεί να το υλοποιήσει.

Τώρα, όταν ακόμα και σημερα, μιλαω με ανθρώπους της γενιάς μας, την υποτιθέμενη ενέργεια και δυναμική στον τόπο για να γίνει κάτι καλυτερο και ξεκινάν ένα λογιδριο τύπου Σύριζα του 14 δεν βλέπω φως. Αν σκεφτούμε ότι αυτός ο άνθρωπος, που θεωρεί τον ευατο του αριστερό, ότι τον πρόδωσε ο Σύριζα, χωρίς όμως να το λέει ή να το κραζει...γυρίζει πάλι να κραζει το σύστημα αλλά όταν του αναφέρεις για πραγματικούς αριστερούς ανθρώπους με έργο για το κοινωνικό σύνολο με διάφορους τροπους(ενα παραδειγμα τύπου που έχει φτιάξει ένα ξενοδοχείο ως συνεταιριστική επιχείρηση με μισθό του "ιδιοκτήτη" που δουλευει όλη μέρα 800 ευρώ, ενώ του υπαλλήλου 600 ευρώ και δουλεύει το πολύ 8 ώρες) σου λέει ότι αυτός είναι μαλάκας αυτός που κάνει κάτι τέτοιο...καταλαβαίνουμε ότι ή σύγχυση είναι τεράστια.

Τόσο μεγάλη, που έχει ήδη ξεκινήσει ή "νέα γκρίνια" για το τραγικό λάθος του να είμαστε στο ευρώ. Λες και αν τρέχεις με 200 χιλιόμετρα στην Κηφισιάς και τρακαρεις, θα φταίει ή πορσε επειδή τρέχει, οπότε καλύτερα να έχεις ένα γιουγκο.

Και επειδή τις τελευταίες μέρες αναρωτιομουν, γιατί τόσο χαμος με την δραχμή, πάλι ξαφνικά, και ενώ έχει κλείσει ήδη ή πρώτη αξιολόγηση και όλοι λένε ότι θα είναι εύκολη ή δεύτερη;;;;

Μάλλον ή απάντηση βρίσκεται, ότι ή προπαγάνδα, θέλει πλέον να παραπλανήσει από το πραγματικό πρόβλημα και να βρει τον νέο εχθρό, που ποτέ κιόλας δεν τον ξέχασε εντελώς. Ή κοινωνία, μεγάλο αξιοσημείωτο μέρος της τουλαχιστον, είναι έτοιμο να κάνει κουβέντα για δραχμή.

Ξαναλεω...δεν τον θεωρω πιθανό σενάριο να πάμε στην δραχμή τώρα ή σε 1 χρόνο. Απλά το feedback από την κοινωνία και ειδικά από την γένια μου που έχει την ενέργεια για την οποία αλλαγή, είναι "δεν βγαίνει πουθενά αυτό και εστιάζουμε στο προβλημα ευρώ".

Και τι "σύστημα" αυτό το αναγνωρίζει. Και για αυτό ξεκινάει την παραφιλολογία για την δραχμή. Το που θα καταληξει και ποια είναι ή ακριβή σκοπιμοτητα που ξαναερχεται για τρίτη ή τέταρτη φορά πάλι, σε τόσο περίεργο περιβάλλον διεθνώς, θα το δούμε. Προφανως και δεν το ξέρω. Απλά εικαζω

austin είπε...

*αργησα να καταλάβω και όχι δεν αργησα να καταλάβω
*Αξιοσημείωτο και όχι μεγάλο αξιοσημείωτο.

Το κακό να γράφεις από κινητό

michele είπε...

Παρ ολα αυτα,εχεις καποιες ενδιαφερουσες παρατηρησεις Αustin.

Που συνοψιζονται,οσον αφορα τη δραχμη τουλαχιστον και το ευρω,οτι της κακης ψ@@λης οι τριχες της φταινε.

Απο την αλλη, ολοι οι πολιτικοι συχνα κανουν επικοινωνια ,αντι για πραγματικη πολιτικη,αλλα ετουτοι εδω κανουν μονο επικοινωνια και πολυ λιγη πολιτικη και αυτη της πλακας.

Συνδεση κομματος-κυβερνησης ειναι το ενα προβλημα
Ροπη προς την σοσιαλδημοκρατια η παραμονη στην "αριστερη" ιδεοληψια ειναι το αλλο.

Αγνοια των διεθνων συσχετισμων ( "θα αλλαξουμε την Ευρωπη") ειναι το βασικοτερο που οδηγησε στις "αυταπατες".

Προειδοποιησαμε απο αυτη εδω τη γωνιά,αλλα τι να το κανεις.

michele είπε...

Της κοντής μωρε *

austin είπε...

Εμ βέβαια τι να το κάνεις που φώναζαμε..ο εγωισμός κερδαει. Μαζί με την βλακεία.

Που είναι όλοι αυτοί που φώναζαν φασίστα τον Σαμάρα; Φωνάζουν φασίστα τον Τσιπρα που μίλησε όπως κανένας άλλος σε δημοσιογράφο; Τον είπε φασιστα που έχουμε 4 συμπτώσεις τις τελευταίες μέρες με την δικαιοσύνη;

Μπα. Ζούνε στον κοσμο τους. Τους έφεραν, τους φορτωθηκαμε και τώρα είτε δεν μιλάνε είτε κάθονται και τους φταίει το ευρώ.

mixalis mixalios είπε...

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1457856/epimenei-o-soimple-meta-to-2018-h-syzhthsh-gia-to.html

Εαν δεν του δώσουν το χρέος μας χαιρετάει ο Αλέκθης....

Βρε που είναι ο Ilias D.?

Stavros D είπε...

Καλησπερα Μιχαλη

michele είπε...

Καλησπερα Σταυρο!

michele είπε...

Οντως Μιχαλιό,εχουμε πει και το υποστηρίζουμε οτι ο Σόιμπλε θα επιμένει για τις αποφασεις του Μαιου του 2016 .

Τωρα για ποιο λογο,ανακινειται τετοιο θεμα ,εναποκειται στην πολιτικη αναλυση που κανουμε να το πουμε

mixalis mixalios είπε...

Αν θυμάμαι καλά όμως στο Eurogroup του Μαΐου είχε ειπωθεί ότι μέχρι το τέλος του έτους θα αποφασιστούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Βέβαια δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι θα εφαρμοστούν κιόλας. Πάντως δεν μπορώ να ξεχάσω λίγες ημέρες πριν το τελευταίο Eurogroup που ο Σοιμπλες έλεγε ότι δεν έχουν εκπληρωθεί όλες οι προυποθέσεις για να καταβληθεί η δόση των 2,8 δις γεγονός που είχε ξενήσει αφού κάτι Μοσκοβισί και Σαπέν λέγανε άλλα όπως βέβαια και οι δικοί μας και τελικά πήραμε από τα 3 δις το ένα (το μακρύτερο....). Για άλλη μια φορά επαληθεύτηκε ότι αν θέλεις να μάθεις το μέλλον ο προφήτης είναι ο Σοιμπλε...

hippy είπε...

Καλησπέρα

Την καρέκλα του να χτυπάει κάτω ο Σόιμπλες την ρύθμιση-επιμήκυνση θα την κάνει έτσι σοφός που είναι. Γιατί ο μόνος τρόπος να εισπράξουν τα δανεικά είναι να βγούμε στις αγορές...κι εκεί η διαδικασία είναι μονόδρομος. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Δηλαδή αγάλι αγάλι η εξώφληση για τα κράτη της ΕΕ ώστε να υπάρχει περιθώριο να πληρώνονται και οι ιδιώτες. Αλλιώς σιγά να μην δανείσουν τους τελειωμένους.

Οι τράπεζες σίγουρα θα ζοριστούνε στο ξεκίνημα τη Δευτέρα πιθανολογώ όμως πως συνολικά το μαγαζί θ΄αντέξει. Τα αποτελέσματα άλλωστε του 25αρη πλην τραπεζών είναι καλά...και τηρουμένων των συνθηκών (cc) πολύ καλά.

Παιδιά νομίζω πως πρέπει να το δείτε αλλιώς. Ο Τσίπρας αποκλείεται να πάει σε πρόωρες, οι έξω (ευτυχώς) δεν μπορούν να κάνουν κυβερνητική εκτροπή και γιατί να την κάνουν άλλωστε όταν ο λαός ΔΕΝ αντιδρά. Προφανώς κάπως έχει βολευτεί. Ιδιαίτερα στην επαρχία. Τα θιγόμενα ΜΜΕ χύνουν χολή πρωί μεσημέρι βράδι αλλά η αντίδραση του κόσμου είναι μηδέν. Σε λίγο καιρό θα το έχουν βαρεθεί, θα πάψουν να βλέπουν ΑΛΦΑ κ ΣΤΑΡ.