Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


The day after Sweden changed from driving on the left to the right, 1967.



                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

5 σχόλια:

michele είπε...

Mεταφερω εδω την αποψη του Προκοπάκη γι αυτα που ειπε ο Καραμούζης :

"Σωστά τα λέει ο Καραμούζης
Με την αξιολόγηση του Ιουνίου σταμάτησε ο λαϊκισμός "της προστασίας του σπιτιού του ανέργου". Το κυρίως πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια δεν είναι το δάνειο των €100.000 για το διαμέρισμα των 100 τετραγωνικών στα δυτικά προάστεια. Είναι τα επιχειρηματικά δάνεια.
Η bad bank (καλύτερα Asset Management Company) για επιχειρηματικά δάνεια καμιά τριανταριά δις είναι μια καλή λύση. Όσον αφορά την προσέγγιση προς τα δάνεια, η λύση δεν διαφέρει σημαντικά από τις λύσεις που παίζονται τώρα (π.χ., εκχώρηση διαχείρισης πακέτου δανείων Άλφα/Eurobank στην KKR, κοινοπρακτική αντιμετώπιση οφειλετών με χρέη σε περισσότερες τράπεζες, ...). Η μεγάλη διαφορά είναι στο χρονισμό των επιπτώσεων στα βιβλία των τραπεζών. Με το που θα περάσουν τα δάνεια στην εταιρεία, φεύγουν από τα βιβλία των τραπεζών και εισρέει ρευστό. Εάν βέβαια η AMC είναι σωστά σχεδιασμένη (η συμμετοχή των τραπεζών να είναι μικρή ώστε να μην ενοποιούνται ισολογισμοί - όπως και η συμμετοχή του δημοσίου). Την επομένη της μεταφοράς (πάντα υπό την προϋπόθεση του σωστού σχεδιασμού) απελευθερώνεται τραπεζική ρευστότητα, η κεφαλαιακή επάρκεια δεν είναι εν αμφιβόλω - η οικονομία μπορεί να ξεκινήσει ξανά. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο πάντως. Τεχνικά, χρηματοοικονομικά, πολιτικά. Η μεγαλύτερη "ζημία" θα είναι στο πολιτικό σύστημα - αρκεί να επιμείνουν οι εταίροι, το ΤΧΣ και ο επόπτης στις αλλαγές που έχει ήδη δρομολογήσει.
Με πικρία έρχεται στο μυαλό η τεραστίου λαϊκισμού προσέγγιση Σταθάκη. Ενώ η λύση έπρεπε να είχε διαγραφεί από τον Οκτώβριο 2015, οι λαϊκιστές προωθούσαν δήθεν φορέα που θα βοηθάει, δίκην ΚΕΠ, τους δανειολήπτες. Σήμερα, βρισκόμαστε σχεδόν στα ίδια με ένα χρόνο πριν.
Μια λεπτομέρεια της συνέντευξης:
Ο κ. Καραμούζης ενημερώνει πως οι τράπεζες έχουν εγγράψει επισφάλειες €58 δις (σύνολο κόκκινων δανείων €107 δις). Τα €50 δις είχαν εγγραφεί ήδη μέχρι την ανακεφαλαιοποίηση Νοεμβρίου 2015. Δηλαδή, οι προηγούμενοι μέτοχοι προίκισαν τις τράπεζες με μια πενηντάρα και μηδενίστηκαν οι μετοχές τους - μαζί και τα €25 δις του ελληνικού δημοσίου. Να το πούμε σχηματικά: το ζήτημα είναι πώς θα βρεθεί ο άριστος τρόπος ώστε αυτά τα αστρονομικά ποσά θα δουλέψουν προς την κατεύθυνση της ταχείας ανάκαμψης ή θα περάσουμε μερικά χρόνια με τραπεζικό σύστημα που θα σέρνεται και θα χρεώνει μικροποσά σε κάθε συναλλαγή για να τα βγάλει πέρα."

michele είπε...

Για τη ΜΟΗ πηγαινε να δεις το κερι της 14/4 που ειναι ιδιο με τοσημερινο να δεις τη συνεχεια. Δεν ειναι θεσφατη καμμια παρομοια κινηση βεβαια,ουτε καν ο σχηματισμος ενος μεμονωμενου κεριου

Lorac είπε...

Πήγα και είδα... Αυτό δεν ήταν κεράκι ,αλλά λαμπάδα στον αι-Μοτοροιλ!!

Άσχετη απονήρευτη ερώτηση ημέρας... Γιατί δεν κάναμε νέο χαμηλό π.χ. μετά τα CC αλλά φέτος το Φεβρουάριο???

michele είπε...

Μετα τα CC ειχαμε εντονη πτωτικη κινηση η οποια ακολουθηθηκε απο αντιδρασεις τεχνικου χαρακτηρα ,Ειχαμε μπροστα ΑΜΚ κατι γνωστο στην αγορα που εγιναν τον Δεκεμβριο μηδενιζοντας αποτιμησεις.

Κατα την αποψη μου το χαμηλό του Φεβρουαριου ηρθε αφου οι μεγαλοι ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΑΝ τους μικροτερους πηγαινοντας τις ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ κυριως αποτιμησεις πολυ χαμηλότερα ακομα και απο την ΑΜΚ .

Αυτο ,ενω τωρα σκεφτομαστε μηπως δεν γινουν σιγουρα το 2017 αλλες αυξησεις;;

Ετσι διαμορφωνονται οι πατοι,η τουλαχιστον οι κλαδικοι πατοι.Μαζι με αυτο εχω να σου πω οτι ηρθαν εκλογες που ΞΑΝΑΒΓΗΚΑΝ οι ακατανομαστοι και οπως βλεπεις ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ μετα εμπιστοσυνη στο συστημα δεν υπαρχει

michele είπε...

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1447062/tenerg-sta-53-ekat-perioristhkan-ta-kathara-ker.html