Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΤΙΤΚ

X.A.A. LIVE 




                                                                                σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΤΙΤΚ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Εντός μιας πολύ καλά ορισμένης "ντουντούκας"  συνεχίζει να κινείται ο τίτλος.
Πολύ σημαντική κόκκινη Τ που επισημαίνεται και με κύκλους ,την διάσπαση της οποίας ,διαδέχεται μια διόρθωση. 
Ενδιαφέρον θα είναι το πιθανόν retest στην Τ ( 20 ευρώ),που αν ειναι επιτυχημένο,θα ενδυναμώσει την κίνηση και πανω απο τα πρόσφατα τοπικά υψηλά των 20,77 €.
Υπέρβαση και αυτών θα καταδείξει τον επόμενο στόχο των υψηλών του Ιουνίου στα 22,40€.
Αντίθετα πτωτική διάσπαση της Τ ,θα αυξήσει την καθοδική ορμή,με προσέγγιση της R στα 19,25. Στα 18,61 ευρώ του ακμο 200 ημ ,που θα αποτελέσει σοβαρή στήριξη σε περίπτωση συνέχειας, ειναι πιθανη η επανεμφάνιση αγοραστών ,αν η ολη κίνηση της αγοράς τραβήξει κατω και τον συγκεκριμένο τίτλο.

21 σχόλια:

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα σε ολους.
Τελικά ο μαρινακης τους φέρνει πιςω με λεωφορείο;

michele είπε...

Εβαλε το Noor-1 να τους γυρισει στυλ κρουαζιερα κι ετσι

Καλημερα,καλημερα σε ολους .Προσπαθεια επαναφορας στο 558

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους!
Είναι κρίμα με τόσα διαμάντια μέσα στο ΧΑΑ, να φοβάσαι να αγοράσεις εδώ γύρω τον Τιτκ, επειδή οι κατσαπλιάδες παντώς τύπου θα ανεβάσουν στο θεό το country risk. Επίσης όσο και να διαφοροποιείται μία μετοχή..Αυτή η καθυστέρηση που είπε ο Τσακαλώτος μόνο καλό δεν μας κάνει. Από την μία καθυστέρηση στην άλλη. Από την μία ανοησία στην επόμενη.
Οι συντάξεις που πάλευαν να μην κοπούν...κόπηκαν. Και για να δείξουν στον κόσμο ότι παλεύουν για κάτι, τσάκισαν την ελληνική πραγματικότητα. Μάθημα βέβαια δεν πήρανε και πάλι θα καθυστερήσουν για να "πετύχουν" κάτι, αλλά τσακίζοντας ακόμα περισσότερες παραγωγικές δυνάμεις.

Και μετά... τα επικουρικά θα κοπούν εντελώς (εκεί φαίνεται ότι το πάνε) και εγγόνια ακόμα που στηρίζονταν στην σύνταξη, θα πάθουν "ένα πολιτισμικό σοκ" τύπου "τώρα τι κάνω"? Κάτι σαν το Συριζα δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει και φράγκο για να πάω για καφέ με 1,5 ευρώ...άρα?

Και μετά θα έρθουν και τα κόκκινα δάνεια, που σίγουρα θα πάρουν αμπάριζα ανθρώπους που δεν ευθύνονται όπως κάποια λαμόγια ή κακοπληρωτές με τα λεφτά τους έξω. Και θα χαθεί και ένα σπίτι και μία επιχείρηση. Και ανάπτυξη δεν θα έρχεται. Απλά θα έχεις ένα κράτος συμμαζεμένο που τα βασικά του στοιχεία δεν θα είναι μαγειρεμένα και θα φαίνονται καλά. Αλλά ο λαός τους δεν θα είναι καλά...

Ξέρετε, είναι πολύ λεπτή η γραμμή μεταξύ της πρόσκαιρης κρίσης με την απόλυτη καταστρογφή αν δεν υπάρχει κουλτούρα. Όπως επίσης χωρίς κουλτούτα, λεπτή γραμμή είναι να μπλεξεις με τους Συριζαίους και να μείνουν για πολύ καιρό στην εξουσία, επειδή ο λαός μπαίνει σε μία δίνη ανοησίας, θολούρας, μη παραδοχής, κτλ κτλ.Πλέον πολλά κοινά στην λογική φαίνονται να έχουν με τον Μαδούρο και τρόπους που ψάχνουν για να κρατηθούν στην εξουσία. Και ο λαός της Βενεζουέλας κάπως έτσι αντιμετώπιζε τον Τσάβες και τον Μαδούρο στα πρώτα χρόνια της δικής τους κρίσης, ως την μόνη λύση. Και βλέπετε που κατάντησαν. Μόνη ελπίδα ότι είμαστε στην ΕΕ. Αλλά και αυτοί βαρέθηκαν να προσπαθούν να μας αλλάξουν νοοτροπία. Άσε που δεν θα τους χαλαει κιόλας ένα μαγαζί γωνία, απόλυτο θέρετρο για αυτούς, να είναι "ειδική οικονομική ζώνη".

Πλέον φτάνουν κάποια πράγματα από ανθρώπους με δράση και σχέσεις στο εξωτερικό ότι Έλληνες που δεν είναι "εγκλωβισμένοι" στην Ελλάδα, να φύγουν από εδώ. όχι μόνο θα αργήσει να ανακάμψη η χώρα για να περάσει αυτό στον λαό της...αλλά έρχεται λαίλαπα.

Ξέρω ξέρω, τι κάθομαι και λέω αυγουστιάτικα. Ναι, αλλά αύγουστο κάνανε τις μειώσεις αξιοποιώντας απόλυτα την λαική νόηση που βρίσκεται στον κόσμο των διακοπών. Και αφού θα γυρίσουν από τις διακοπές και θα είναι όλοι στο πόσο ωραία, θα τους έρθει και η επόμενη μείωση. Και από φθινόπωρο, μόλις κάτσει η σκόνη θα ξεκινήσει η "γκρίνια".

Δεν ξέρω, ούτε με νοιάζει και πολύ να σας πω την αλήθεια, τι θα κάνει το ΧΑΑ. Δεν ξέρω αν και τι έχει προεξοφλήσει και για πότε. Δεν ξέρω αν έχει τελειώσει το πλιάτσικο ή όχι..Αλλά στην πραγματική οικονομία και στην κοινωνία συναμετάξυ μας, τα βλέπω πολύ χάλια τα πράγματα. Δείτε τι ξευτίλισμα έριξαν στον Καρύδι. Και αναλογιστείτε το "γαϊτανάκι" που έχει ξεκινήσει:
Ένας έλεγε ψηφίστε Συριζα και όποιος δεν ψήφιζε τον έλεγε έμμεσα ή άμεσα Γερμανοτσολια, έφτασε η ώρα της κρίσης να καταλάβει και ο ίδιος ότι έλεγε βλακείες, αλλά αυτοί που δέχονταν την ύβρη τότε, τώρα του λένε καλά να πάθεις ή "Τσίμπα_ένα_καρύδι". Και τώρα ο προδομένος ΣΥριζαίος λέει ότι έκανε λάθος. Όπως όλοι κάνουν λάθη.
Μόνο που η διαφορά είναι ότι όταν το λάθος συνοδεύετε και από δηλητήριο διχασμού...αυτό μένει μέσα σου για καιρό.

Εύχομαι να έχω τραγικό λάθος στις εκτιμήσεις μου. Και εύχομαι να λέμε για καιρό ότι "δεν ανοίγει ρουθούνι" και "ποιος να αντιδράσει, όλοι στις καφετέριες είναι". Γιατί όπως μία χρηματιστηριακή φούσκα...όταν σκάσει δεν έχει επιστροφή. Έτσι και το βράσιμο της κοινωνίας. Μπορεί να μην φαίενται πουθενά..αλλά οι περισσότεροι βράζουν μέσα τους. Για διάφορους λόγους. Αλλά αν σκάσει... ΓΑΜΑΤΑ

michele είπε...

Εξαιρετικη τοποθετηση Austin,συμφωνω. Οσο τα εγραφες πετυχαιναμε και την επιστροφη στο 558

Οποτε εδω ( παρ οτι Αυγουστος) ειναι ενα κομβικο σημειο.Τρακαρισμα εδω θα το μετατρεψει ως αντισταση κοιταζοντας προς χαμηλότερα επίπεδα.
Υπέρβασή του θα επιτρέψει να "επιστρέψουν" αρκετές μετοχές

austin είπε...

Ευχαριστώ Μιχάλη...Άνευ αντικειμένου τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ταμπλό (παρά ότι όποιος πόνταρε περί των χθεσινών χαμηλών, σήμερα του έδινε πολύ καλή απόδοση), είμαι και μόνος στην Αθήνα...έχω χαλαρώσει και ξεσπάθωσα. Είχα και καιρό να γράψω ένα σεντονι στο μπλογκ. Άσε που έπρπε να παίξει ρετουσάρισμα γιατί το αρχικό δεν μου άφηνε να το ποστάρω αφού ξεπερνούσε τους 4096 χαρακτήρες. χαχα

hippy είπε...

Καλημέρα

τα αποτελέσματα της ΦΡΙΓΟ μας υπενθυμίζουν ότι "ευκαιρία που την βλέπουν πολλοί σπανιότατα είναι ευκαιρία"

Αύξηση ζημιών σε EUR319.5mν από EUR283.9mn (κάηκαν τα λεφτά της τουρκάλας)-δραματική επιδείνωση της καθαρής θέσης (αρνητικά ίδια κεφάλαια EUR63mn από αρνητικά EUR12.4mn στο τέλος του Q1). Συμπέρασμα...τρεχάτε ποδαράκια μου να μην σας χέσει ο κ@λος μου.

Έχουμε κι άλλες τέτοιες "ευκαιρίες" στα ΧΑΑ? Δυστυχώς ΝΑΙ.


ΘEΩΡIA προοπτικής είναι η θεωρία συμπεριφορικής χρηματοοικονομικής που ορίζει ότι οι επενδυτές εκτιμούν τα κέρδη και τις ζημιές διαφορετικά, παίρνοντας τις αποφάσεις τους βασιζόμενοι περισσότερο στα αντιληπτά κέρδη απ’ ότι στις αντιληπτές ζημιές που θα προκύψουν από μια κατάσταση. Συνεπώς, αν δοθεί σε κάποιον η ευχέρεια να διαλέξει ανάμεσα σε δύο ισοπίθανα ενδεχόμενα, το ένα εκφρασμένο με όρους πιθανού κέρδους και το άλλο εκφρασμένο με όρους πιθανής ζημιάς, αυτός θα διαλέξει την πρώτη.

Δηλαδή (όπως το καταλαβαίνω εγώ) εάν μου πει κάποιος πάρε πχ ΔΕΗ με περιθώριο πιθανού κέρδους 30% είναι πιθανότερο να ενδώσω-παρά εάν μου πάρε ΔΕΗ όπου κι αν κάνεις λάθος και χάσεις η ζημιά θα είναι υποφερτή 30% max.

Reported net losses amounted to EUR16.7mn while on an adjusted basis (excluding restructuring charges and other extraordinary expenses in Cool), net losses were marginally negative (at EUR0.4mn from EUR0.1mn during the same period last year). Despite cash release due to improved receivables collection, proceeds from the sale of the Turkish plant and tight capital spending, adverse FX movements, high interest expenses and increased capex relating to the furnace rebuild in Nigeria and the Jebel Ali minority stake acquisition led to higher net debt yoy. At the end of the quarter net debt stood at EUR319.5mn from EUR283.9mn a year ago. Finally, total equity deteriorated significantly reaching a negative EUR63mn (from negative EUR12.4mn at the end of Q1) mainly due to the Naira devaluation and restructuring costs.

hippy είπε...

Σωστά τα λες Γιώργο.

Για να κάνω το σχόλιο σου πιο χρηστικό να προσθέσω ότι το bottom fishing σε λάθος τάση τις πιο πολλές φορές είναι καταστροφικό (και το μουαγέν κροτίδα που σκάει στα χέρια μας). Αντίθετα είναι δυσκολότερο να χάσεις όταν αγοράζεις "δύναμη". Δηλαδή ανοδική τάση (τουλάχιστον 4-5 μέρες άνοδος, αλλά αυτό θα το έχει επισημάνει έγκαιρα ο Μιχάλης-ΤΑ).

Παλιά ο ΓΔ συνήθιζε μια έκλαμψη αρχές Σεπτέμβρη με την διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης. Βέβαια παλιά υπήρχαν και Έλληνες επενδυτές καθώς και εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου.

hippy είπε...

Ως προς τις συντάξεις μόνο θα διαφωνήσω. Έχουν ακόμη σημαντικό περιθώριο περικοπής και είναι κατά τη γνώμη μου η καλύτερη κυβερνητική επιλογή (η άλλη είναι φόροι) με το σκεπτικό "μεταξύ 2 κακών το μη χείρον βέλτιστο"

Λόγω αποπληθωρισμού την τελευταία 5ετία τα πράγματα είναι λιγότερο άσχημα απ΄όσο τα παρουσιάζουν οι θιγόμενοι. Άλλωστε η νοοτροπία "με τη σύνταξη βοηθάω τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου" είναι απολύτως άρρωστη. Πολύ καλύτερα θα ήταν μια περικοπή 20% και το ποσό που θα εξοικονομηθεί να δωθεί μέσω ΟΑΕΔ κατ΄ευθεία στα παιδιά και τα εγγόνια μέσω προγραμμάτων επιμόρφωσης κι εκπαίδευσης. Έτσι τα λεφτά ξαναπέφτουν στο σπίτι, σε σωστότερη τσέπη και τονώνεται η αυτοεκτίμηση του νεολαίου που κακώς, κάκιστα, έχει υποχωρήσει σημαντικά απ΄τον λάθος χειρισμό της γαμημένης κρίσης.

ArTaXiA είπε...

Φίλοι μου καλοί κι αγαπημένοι κι εσύ καλέ μου Austin που όλο γκρινιάζεις για το μαγαζί, δεν βλέπεις πως είναι καμμένο χαρτί; Ο κόσμος όλος μοιράζει χρήμα, στο πάνω, στο κάτω, στο τίποτα, κι εμείς εδώ, δυο χούφτες εραστές του ΧΑΑ, πασχίζουμε να αποδείξουμε στους ευαυτούς μας και στους οικείους μας πως αυτό που κάνουμε έχει λόγο ύπαρξης.

Ε, λοιπόν δεν έχει! Υπάρχουν έθνη που προοδεύουν και άλλα που αρνούνται την πρόοδο αυτή. Ο Λίβανος ας πούμε τη δεκαετία του 70 είχε την καλύτερη οικονομία στη Μ. Ανατολή. Φανταστείτε κάποιον επενδυτή στο Λίβανο το 1982 που ξεκίνησε ο εμφύλιος να επένδυε και να ανέμενε και να επένδυε και να ανέμενε. Τριάντα χρόνια μετά, μια ζωή χαμένη, κι όλα ρημαδιό.

Κι εσείς τώρα, πιστεύετε πως η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία της; Όταν, η Ιταλία, κοτζαμάν G8, είναι έτοιμη για πιστόλι....

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω φίλοι μου.

austin είπε...

Σε ξύπνησα Αρταξία από την λήθη?? Που είσαι? χαχα.

Αρχικά δεν γκρινιάζω για το μαγαζί...γιατί δεν ασχολούμαι. Απλά παρατηρώ ότι δεν έχει νόημα, τουλάχιστον ακόμα, το αφήνω στην τύχη του, ξεκουράζομαι κάνω άλλα πράγματα... Όσο για το τελευταίο σου τσιτάτο, συμφωνώ και η φάση πλέον έχει περάσει και στο τρεχάτε ποδαράκια μου.

Hippy καλά κάνεις και διευκρινίζεις αυτό για τις συντάξεις. Προφανώς και δεν το εννοούσα ότι πρέπει μία σύνατξη να συντηρεί τον νέο. Δεν είχα χώρο για επέκταση μεγάλη. Και όντως είναι απόλυτα αρρωστημένο αυτό το φαινόμενο. Όπως κατ εμέ είναι συνταγή αποτυχίας ότι ο νέος Έλληνας έπρεπε να μένει με τους γονείς του μέχρι τα 30, επειδή η "ελληνική οικογένεια είναι αυτό που έχει σώσει τον Έλληνα". Η δική μου οπτική, αν και είναι πολύ σημαντικοί οι οικογενειακοί δεσμοί, είναι και ένας λόγος αποτυχίας μας ως κοινωνία. Στηρίζομαι στον πατέρα, παίρνω και ένα τσίλικο αυτοκίνητο, γαμάω και μία ντουζίνα γκόμενες και όλα καλά!

Όχι δεν είναι καλά. Η ζωή δεν έχει κάποιον που να στηρίζει μόνιμα και πάντα. Και κάποια στιγμή θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και τα μηδενίσει όλα για να επέλθει η ισορροπία.
Τώρα αυτό που εννοούσα είναι ότι λανθασμένα ή μη, λαμόγια ή όχι, έχουμε δει πολλάκις στην Ελλάδα να υπάρχει "γκρίνια" και από ανθρώπους ή σύνολα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Αυτή λοιπόν η συνήθεια και η ευκολία που είχε ένας νέος να λέει δεν βρίσκω δουλειά λόγω κρίσης, άρα εξαρτώμαι από την σύνταξη, θα φτασει η ώρα που η σύνταξη δεν θα μπορεί να του παράσχει τίποτα. Άρα...? Εκεί εστιάζω. Και ότι μπορεί ο κόσμος να "ξεσηκωθεί" από τον λήθαργο του, την βόλεψη του και σε κάποιες περιπτώσεις από την βλακεία του.

Με φοβίζει τότε τι μπορεί να δούμε στην χώρα ετούτη.

austin είπε...

Τώρα μιας και το είδα...Αυτό το 6% των ΣΩΛΚ είναι 10 φορές καλύτερο από το 7% της ευρώβ...

hippy είπε...

Μια και ανέφερες την Ιταλία φίλε καλλιτέχνη. Έχω την άποψη ότι είναι καλύτερα χρέος/ΑΕΠ = 185% και δανεισμός από τον ESM για 25-35 χρόνια με 1% ή και λιγότερο (εάν συνεχίσουμε "συνεργάσιμοι") παρά χρέος/ΑΕΠ = 135% και δανεισμός απ΄την ελεύθερη αγορά. Και με τη δαμόκλειο σπάθη διάσπασης της ΕΕ ή έστω αποχώρησης κάποιου κρατους.

Αυτός είναι ένας λόγος, η συγκριτική λογιστική, που με κάνει αισιόδοξο για τη χώρα (ο άλλος είναι ότι την έχω την "πετριά" εκ γεννετής).

Την σύγκριση με Πορτογαλία την βρίσκω ακόμα καλύτερη, κι ας μην μας χωνεύει ο Σόιμπλε που του χαλάσαμε τη σούπα.

austin είπε...

Ξεφουσκώνει και η άνοδος στον Γερμανό για την ώρα. Βρίσκεται στα χαμηλά ημέρας κοντά. Πήγε να γεμίσει και το πρωινό gap.

H DB το γέμισε...αν γυρίσει κάτω ο Γερμανός, δεν είναι και πολύ καλά τα πράγματα. Αυτός ο πρωινός ενθουσιασμός θα μεταφραστεί σε φορτωματάκι και συνέχιση της διόρθωσης. Για να δούμε...

hippy είπε...

"κι ας μην μας χωνεύει ο Σόιμπλε που ΒΛΑΚΩΔΩΣ του χαλάσαμε τη σούπα"

Με τη συγκεκριμένη παιδική χαρά-γύρω γύρω όλοι στη μέση ο χαζούλης-ο Σόιμπλε κι ο κόφτης είναι τα τρυπάνια μπας κι ανοίξει οπή διαφυγής στην απολιθωμένη σκέψη της μεταπολίτευσης.

austin είπε...

Εκτός Ελλάδας βρίσκεται συντριπτικό ποσοστό των διαθεσίμων του ομίλου Τιτάν προκειμένου ο ελληνικός όμιλος να προστατευτεί από το ρίσκο που εμπεριέχει η ελληνική οικονομία.

Γράφει δίπλα. Αφού χαλάρωσαν τα cc γιατί δεν τα φέρνει πίσω τα κεφάλαια??

michele είπε...

Χαχα χαλάρωσαν τα cc ,γελάσαμε ( το εγραφε αλλωστε και ο S&P στην εκθεσή του που αναβάθμισε τις τραπεζες απο το sd)

Eιμαι της γραμμης Hippy.H χωρα αυτη εχει φαει χοντρο χωσιμο παντου,εχει την χειροτερη κυβερνηση ολων των εποχων ,αλλα θεσμοθετει μεταρρυθμισεις που αργα η γρηγορα και εφ οσον φυγουν αυτα τα ζωα
θα εφαρμοστουν ,θελουμε δεν θελουμε

Επομενως ,φυσικα δεν γνωριζω το χρονικο σημειο- θα ξεκινησει ενας μεγαλος ανοδικος κυκλος που ως συνηθως λιγοι θα το παρουν χαμπαρι και πολλοι θα μπουν σε πολυ υψηλοτερα επίπεδα

michele είπε...

Fidelity, Santander και Credit Agricole προβλέπουν: Η ελληνική οικονομία και το ελληνικό χρηματιστήριο δεν είναι hot story

Πρωτο θέμα του ΛΕΩ. Αυτα δεν λεγαμε; Διαβαστε το λοιπον

michele είπε...

Νορμαλ-φυσικο κλεισιμο ,μια ανασα απο τις 558 ,κατι εκανε ο ΔΤΡ που εχει πολλα περιθωρια τεχνικα μεχτι τις 740 μον

Εντυπωσιακα τα ΣΩΛΚ σημερα,ηδη απο χτες ειχαν μια καλη συνεδριαση με αυξημενο ογκο

Unknown είπε...

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τις πολύτιμες γνώσεις που μας παρέχει αυτό το φόρουμ.
Ειδικά για τον Μιχάλη, υπάρχει τόση αξία εδώ που άνετα θα μπορούσε να το κάνει συνδρομητικό.
Σας τιμά όλους ιδιαίτερα που προσφερετε τις γνώσεις σας απλόχερα.

austin είπε...

Και επειδή έχω αρχίσει να γίνομαι τρελός υπέρμαχος του Hippy στην άποψη του για τις μετοχές "δορυφόρους του ΧΑΑ"... Πραγματικά πόσο πιο αβίαστα τα λεφτά για κάποιον που τα έβαλε στα σωλκ από ότι από αυτόν που τα έβαλε στις τράπεζες...? Άργησαν..καθόντουσαν, αλλά σήμερα έδωσαν ένα 10% κοντά.

michele είπε...

Ευχαριστουμε πολυ Μαρια να εισαι καλα.. και καλες διακοπες.Απο τον Σεπτεμβριο καποιες αλλαγες θα υπαρξουν ,ελπιζω προς το καλυτερο!