Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΠΕΙΡ

X.A.A. LIVE 




                                                                                σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΠΕΙΡ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η καθοδική διάσπαση που επισημαίνεται με ρόζ κύκλο 1) της D1 του ανοδικού καναλιού D-D1 2) του εκμο 20ημ   3) της πορτοκαλι γραμμής  στα 0,24 ευρω
υπήρξε καθοριστική για τη συνέχεια ,εφ όσον αναπτύχθηκε πτωτική ορμή που προσωρινά ανακόπηκε με αντίδραση λογω προσδοκιων για το bremain.

 Mε την έλευση του brexit   ο τίτλος εφυγε κάτω με καθοδικό gap, διέσπασε και την Ζ1  στα 0,145€.
Δημιουργώντας ενα πτωτικό κανάλι R-R2 ,φαίνεται οτι προσπαθεί να αντιδρασει εκ νέου:
Στο θετικό σενάριο με την υπέρβαση της Ζ1, πρώτος στόχος ειναι η ζώνη Ζ 
[0.1770-0.191]  απ όπου διέρχεται ο εκμο 20 ημ .Επομένως πρόκειται για πολύ αξιόλογο επίπεδο ,με επόμενο στόχο την ανω πλευρά του καναλιού R.

Στο αρνητικό, με αδυναμία υπερβασης της Ζ1 και  φυσικά της προαναφερθείσης Ζ ,η μετοχή θα επιστρέψει σε χαμηλότερα επίπεδα ,χωρίς να αγνοειται το gap της ζώνης Ε [ 0,10-0,1060], πρίν τα απόλυτα ιστορικά χαμηλά.

27 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους! Αντίδραση σήμερα καλή αν βάλουμε και την χθεσινή τελευταία ώρα της συνεδρίασης.

Διάβασα ότι μόνο ένας ήταν ο ενδιαφερόμενος για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αυτό και αν σημαίνει ότι ζούμε σε αποτυχημένο κράτος... Να πουλάς το σιδηροδρομικό σου δίκτυο και να το θέλει μόνο ένας!

kostas είπε...

καλημερα και απο μενα. ελπιζουμε σε θετικο προσημο σημερα!

austin είπε...

Διαγραμματικά φαίνεται σα να πάει να φτιάξει ένα εκπληκτικό διάγραμμα η ΜΙΓ στο μηνιαίο... Που προφανώς θέλει πολύ χρόνο για να φτιαχτεί ο σχηματισμός, όπως και να αποδώσει...

Και όλα αυτά, αν πιάσαμε τα χαμηλά εδώ και δεν πάμε σε τίποτα "τσίρκα"

austin είπε...

Μειμαράκης ξεσπάθωσε στον Χατζηνίκο...Στο τέλος είπε, όλα αυτά τα plan που τα έκαναν ξένοι, μπορεί να παίζανε χρηματιστήριο, μπορεί να πιέζαν για τις τράπεζες, μπορεί να θέλανε να πάρουνε και κόκκινα και πράσινα δάνεια...

michele είπε...

Kαλο μεσημερι σε ολους

michele είπε...

Γινεται μια ψευρο-προσπαθεια αντιστροφης στον τραπεζικο ,εχει πεσει γενικως ο τζιρος, ειδησεις δεν πολυ-υπαρχουν

michele είπε...

http://www.capital.gr/agores/3139370/dramatiki-tropi-pairnei-i-krisi-sta-bretanika-funds-akiniton-pagosan-7-etaireies

Εδω τα προβληματα brexit στην αγορα ακινητων

hippy είπε...

Καλημερα

μ΄αεροπλάνα και βαπόρια και με τα σπίτια τα καλά (ΓΡΙΒ-ΑΣΤΑΚ)

τριγυρνάμε στα σκοτάδια χωρίς φοβέρα καμμιά.

Χρήστος είπε...

Καλημέρα στους φίλους μετά από καιρό. Βλέπω το blog άρχισε να ''καθαρίζει''....ευτυχώς,...... μετά από τόσα επεισόδια....

michele είπε...

Kαλημερα Xρηστο και Ηλια .Να δουμε γιατι ειναι και καλοκαιράκι χαχα

Hippy ετσι.Θα πεσει η φουσκα ακινητων εκει,θα ερθουν εδω να επενδυσουν.Ειναι και ο μονος τομεας,καθως ειναι μακροπροθεσμος που θα μπορουσε να ερθει κανα φραγκο

hippy είπε...

Πολλά καλά χαρτιά δεν προβληματίσθηκαν στην πτώση Μιχάλη.

ΠΛΑΚΡ, ΠΛΑΘ, ΚΥΡΜ, ΚΟΥΕΣ, ΚΛΕΜ, ΦΟΛΙ, ΜΠΕΛΑ, νερά κλπ μεταξύ αυτών που παρακολουθώ εγώ. Έχουν μικρότερη εμπορευσιμότητα αλλά έχουν αξία δεν εγκλωβίζουν μεσοπρόθεσμα. Μήπως να κανουμε μια προσπάθεια να ξεκκολήσουν οι φίλοι από τράπεζες, μιγες, δεηδες?

Ευκαιρίες που τις βλέπουν όλοι ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ είναι ευκαιρίες, συνήθως πρόκειται για παγίδες.

austin είπε...

Πολύ σωστός ο hippy για ακόμα μία φορά. Ειδικά για τις τράπεζες...γιατί αν δεν περάσουν κάποια επίπεδα η DB (κόλλημα εκεί) όπως και ο ευρωπαικός δείκτης τραπεζών, δεν νομίζω (προσωπική γνώμη πάντα) ότι αξίζει τοποθέτηση στις τράπεζες. Μπορούν να πάνε...κυριολεκτικά παντού. Από πάνω μέχρι κάτω...μέχρι και πουθενά. χαχα. εννοώ να μην κάνουν τίποτα.

austin είπε...

Hippy κοιτάω πλέον πολύ στενά την εταιρεία που είπες χθες, την RWEG. Πάαρα πολύ καλό γράφημα, όπως και τρελό γύρισμα σήμερα.

michele είπε...

Ηippy δεν ξερω απο ποτε μας παρακολουθεις εδω .Ειμαστε απο το Γεναρη του 2012. Δεδομενου του γεγονοτος οτι επροκειτο για χρηματοπιστωτικη κριση ,εγω και αρκετοι αλλοι φιλοι ημασταν ακραιφνως αντι-τραπεζικοι.

Συχνα εκανα και πλακα ,ειχα βαλει μαλιστα και συγκριτικο γραφημα
ΕΛΒΕ-ΕΤΕ

Μετα και την ανακεφαλαιοποιηση του 2013 ,οντως ειχαν ενα ενδιαφερον οι τραπεζες.Κυριως απο παοψη βραχυχρονιου trading και σε περιπτωση που η κκυβερνηση Σαμαρα-Βενιζελου δεν επεφτε η πορεια τους θα ηταν καλη,αναλογη της αντιστροφης της ελληνικης οικονομιας.Εστω και αυτης της ασθενους αντιστροφης.
Μετα αυτοκτονησε η Ελλας δια του περιουσιου λαου της .

Ο κοσμος ο πολυς ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ αν εστω και μια φορα στη ζωη του εχει παρει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια απο τις μετοχες που ανεφερες

michele είπε...

Ετσι, ειχα προσπαθησει να εμφυσησω στους φιλους επενδυτες ( ειδικα αυτους με margin) να κρατουν τετοια χαρτια που αμυνονται σε περιπτωση αρνητικων μεγαλων διακυμανσεων των τραπεζων

κι εγω ο ιδιος για τρια ( 3 ) χρονια ειχα margin βασισμενο σε τετοια χαρτια.Μια δυο φορες το χρονο αυτα τα χαρτια κανουν μια γερη κινηση και μπορεις να αποκτησεις ρευστοτητα.Αυτο δεν αρεσει στους περισσοτερους και ετσι χανουν τα χρηματα τους ειδικα σε ΑΚΡΑΙΕΣ καταστασεις οπως η περσινη ειχαμε τρια limit down μαζεμενα σ αυτες

michele είπε...

Ριξε και ριξτε ολοι οσοι παρακολουθουν μια ματια σε αυτην εδω την αναρτηση της 10/9/2014

Προκειται για μια μινι-μελετη συγκριτικη των τιμων

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2014/09/x_10.html#more

hippy είπε...

Είμαι πολύ μέτριος για να κάνω υποδείξεις Μιχάλη και ναι είναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις τα πράγματα. Όλοι ψάχνουν το γρήγορο και πέφτουν στην παγίδα. Προχτές μου είπε η κόρη μου να παίξουμε παρέα ένα Τζόκερ. Της απάντησα πως δεν έχω παίξει ποτέ κι επειδή με κοιτούσε περίεργα εξήγησα πως η πιθανότητα να κερδίσεις είναι ελαφρά λιγότερη απ΄την πιθανότητα να σε χτυπήσει κεραυνός.

"Κι αν σου κάτσει?" με ρώτησε παιχνιδιάρικα πα΄όλο που (γενικά) εμπιστεύεται την κρίση μου . Είναι προφανές ότι ο συνδυασμός καταναλωτισμός και διαφήμιση είναι ανίκητος. Κάπως παρόμοια συμβαίνει με τις τράπεζες. Απλά χθες διαβάζοντας το ποστάρισμα για τον ΟΛΠ (δεν έχω) απ΄το Γιάννη σκεφτόμουνα πως είναι απίθανο με ορίζοντα 8-9 μηνών να μην δώσει 25%. Απολύτως αβύθιστος και χωρίς άγχος.

Προσωπικά από το χειμώνα του 2012 είμαι αρνητικός για τον κλάδο των τραπεζών. Το moto μου σταθερό και μονότονο (για να μπορώ με γκουγκλάρισμα να βρίσκω τα παλιά σχόλια)

"αύξηση ανεργίας=αύξηση επισφαλειών=ανάγκη νέων κεφαλαίων=ΑΜΚ=χάνω κεφάλαια λόγω dilution. Και χωρίς να υπολογίσουμε τις ζημιές από τα ΟΕΔ. Ας κερδίσουν άλλοι από αυτό τον κλάδο".

Όλοι όμως οι "τακαρόπληκτοι" είμαστε επιφυλακτικοί με τον κλάδο-ορισμό της ξεπέτας.

hippy είπε...

Ο λόγος που έχω υπό παρακολούθηση τον ΟΛΠ αλλά προς το παρόν όχι μετοχική συμμετοχή είναι ότι δεν ξέρω την συμπεριφορά των κινέζων. Το ενδιαφέρον ή όχι για τη μετοχή στο ταμπλό. Κάτι το οποίο γνωρίζουμε για άλλα χαρτιά όπως πχ την ΛΑΜΔΑ, την ΑΡΑΙΓ, το ΠΛΑΙΣ, την ΓΡΙΒ στην μετά Watsa εποχή ή την απίστευτη ΠΛΑΚΡ (αγοράζεις στο -6% στην εκδήλωση κάποιας κρίσης και μετά σου δίνει κάθε χρόνο 2-3% μέρισμα ο Λεμπιδάκης και 10% τουλάχιστον αύξηση τιμής στο ταμπλό-περίπου ισόποση με την αύξηση κερδών).

Τα ρευστά μας είναι μετρημένα, φτάνουν για μετρημένες μετοχικές επιλογές, επιβάλλεται να προσέχουμε να μην λιγοστέψουν.

paolostar είπε...

Hippy να σε χτυπήσει κεραυνός μια ηλιόλουστη μέρα είναι το σωστό...χαχα

Γειά χαρά σε όλους.

michele είπε...

Παμε λοιπον. Χαιρομαι την μετριοφροσυνη σου ,αλλα δεν συμφωνω.Εισαι ΠΟΛΥ πανω απ το μεσο ορο σε σκεψη-μελετη-εμπειρια.
Ο κοσμος καταλαβαινει ποιος ειναι ποιος,ασχετα αν ακολουθει στην πραξη η οχι αυτα που λεμε.
Και εναν μονο να σωσουμε η να βοηθησουμε η να προτρεψουμε να κανει μια σωστη κινηση ( παιρνοντας μονος του την αποφαση) υπαρχει κερδος.

Οσον αφορα την κορη εχει δικιο και εχεις δικιο.Δηλ το ποσο που ρισκαρει κανεις ειναι τοσο χαμηλο που οντως αξιζει να παιζει κανεις.

Ειδικα σε δυο περιπτωσεις: το καλοκαιρι που παιζουν λιγοι ( εξ ου και η διαφημιση που ειδε η κορη και το ¨θυμηθηκε" και οταν φορτωνονταο πολλα τζακ ποτ και πας εσυ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ που εχουν παιξει και τις 10 προηγουμενες φορες να κανεις την εκπληξη.

michele είπε...

Τριχες και ο Λεμπιδακης,δεν αξιζει για μενα για 3% μερισμα αυτη η ενασχοληση ,παιρνω και ΜΟΗ που κινειται
να πληρωσουν κανα market maker να κανει δουλεια σοβαρη

αντιθετα τα ΠΛΑΘ καπως σεβονται τον μικροεπενδυτη

austin είπε...

Hippy βοηθάς τόσο πολύ το blog και εσύ...που ρήσεις σου και παρατηρήσεις σου πλέον δεν περρνούν απαρατήρητες.

Όπως ότι τα ΕΧΑΕ σου αρέσουν ότι ακολοιυθούν την άνοδο των τραπεζών, αλλά πέφτουν λιγότερο όταν πέφτουν οι τράπεζες.

Σήμερα συμβαίνει να πέφτουν το εχαε και κουτσοανεβαίνουν οι τράπεζες...κάτι που σφυράει μέσα μου "alert, alert, alert". Προφανώς ούτε ξέρω, ούτε πιστεύω, ούτε παίζω το τι θα κάνουν τα σαπάκια...Απλά κάθε παρατήρηση προσθέτει στο καρνέ μας για να καταλάβουμε την αγορά.

austin είπε...

«Οχι» Ντάισελμπλουμ σε στήριξη ιταλικών τραπεζών εκτός κανόνων

Επειδή είπε ότι δεν έχουν άμεσο πρόβλημα ρευστότητας...αντέδρασαν. Το θέμα είναι ότι αυτό που λέει σημαίνει στην ουσία bail in...Άρα δεν βρίσκω κάποιο λόγο να μην έχουμε ακόμα μεγαλύτερες αναταράξεις...με ότι και αν αυτό σημαίνει για εμάς. Βέβαια, για κάποιον που άντεξε μέχρι το κλείσιμο, και είχε ποιντάρει από χθες το πρωί...έβγαινε καλό μεροκάματο

austin είπε...

Και έχουμε αφήσει και γκαπάκι στον τραπεζικό. χαχα!

michele είπε...

Καλο κλεισιμο με μικρο ογκο,που οφειλεται κυριως στο ΔΤΡ ( +4,38%)
που οφειλεται κυριως στην ΕΥΡΩΒ (+8,73%)
Δυνατος και ο FTSE λογω καλης αποδοσης της ΕΕΕ

Δ

michele είπε...

Αρα λογικα θα εχουμε συνεχεια Austin !

austin είπε...

Για αυτό γελάω...Που άφησε με όγκο της πλάκας gap!