Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΜΙΓ

X.A.A. LIVE 




                                                                                σχόλια για τη συνεδρίαση online
ΜΙΓ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Η μεγάλη κούρσα της μετοχής που ξεκίνησε απο τα πολύ χαμηλά της 11/2 στα 0,048 ,τερματίστηκε στις 9/6 με το κλείσιμο της αξιολόγησης στην ουσία στα 0,2220 αφήνοντας πολυ μεγάλα βραχυχρόνια κέρδη στους επενδυτές.
Απο κει ξεκίνησε η πτωτική πορεία του τίτλου που επιταχύνθηκε μετα την καθοδική διάσπαση της γραμμής τάσης Χ1 ,την ταυτόχρονη διάσπαση της Ζ στα 0.165ο και φυσικά και την καθοδική τμήση του εκμο 20 ημ με μεγάλο gap ,συνέπεια του brexit.
H ορμή της κίνησης εχει ανακοπεί στην ζώνη W-W1 και χτες εγινε μια προσπάθεια αντιστροφής της βραχυχρόνιας κίνησης με αυξημένο ογκο συναλλαγών.
Η προσπάθεια θα ευωδοθεί με την ανοδική διάσπαση και της W στα 0.1230
με στόχο την κατερχόμενη Χ απο τα υψηλά των 0,2220.
ΜΟΝΟ ανοδική διαφυγή απο την Χ θα αντιστρέψει την τάση της μετοχής τουλαχιστον μεχρι την Ζ των 0.1650 οπου  πάντως δεν θα εχει κλείσει το gap ( 0,1710)  της 23.6.
Στο αρνητικό σενάριο η μετοχή αν δεν μπορέσει να υπερβεί την W θα επιστρέψει προς χαμηλότερα επίπεδα ,αυτα της S στα 0,0940 και της S1 στα 0,0820€.

52 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Με δεύτερο συνεχόμενο πτωτικό γκαπ στον Dax, την deutsche bank να γράφει νεότερα χαμηλά στο άνοιγμα, δεν πιστεύω ότι μπορούμε να διαφοροποιηθούμε εμείς εδώ.

Τάσος1968 είπε...

Καλημέρα, Καλημέρα.

austin είπε...

Το έκλεισε το σημερινό γκαπ ο Γερμανός..Μαζεύει και η DB κάπως

giaxy είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ?ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΠΑΤΟ?

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους .

Gixi εχω δωσει καποιες τιμες σε ολες τις τραπεζες θα το βρω και θα το ξανααναρτησω

michele είπε...

Blogger Ο/Η michele είπε...
Καλημερα,καλημερα σε ολους! Καποιες καλες τιμες απο ...κατω :Ενδιαφεροντα σημεια: ευρωβ 0,5060. ΕΤΕ 0,1650-0,15. ΠΕΙΡ 0,1470-0,1450. Αλφα 1,35

28 Ιουνίου 2016 - 10:19 π.μ


Ηδη ΕΥΡΩΒ εχουμε εν τω μεταξυ βαλει γραφημα .ΕΤΕ δεν εχει πιασει στοχο
ΠΕΙΡ πηγε λιγο πιο κατω ΑΛΦΑ ειναι εδω σημερα

και βλεπουμε

austin είπε...

Deutsche Bank: To άτσαλο άνοιγμα δεν ήταν false break out για να πετάξει τους λονγκ έξω...Πλέον ακόμα πιο νέα χαμηλά. Αν δεν μαζέψει στο κλείσιμο, είναι δεδομένο το πρόβλημα της.

Ότι θα "σωθεί" είναι σίγουρο (ή τουλάχιστον έτσι λέει η λογική) όποιο και αν είναι το πρόβλημα της. Το θέμα είναι μέχρι να ποσοτικοποιηθεί επισήμως το πρόβλημα και μέχρι να καταλήξουν τι θα κάνουν...δεν φαίνεται διάθεση να σταματήσουν οι πιέσεις.

austin είπε...

http://invst.ly/1-h9j

Εβδομαδιαίο γράφημα των ιταλικών τραπεζών. Σήμερα πέφτει 1,3%. Σε ζώνη πολύ ισχυρής στήριξης. Αν δεν κρατήσει "με κάποιο τρόπο" όπως από ντράγκι ή από λύση τι θα κάνουν με τα κόκκινα δάνεια που είναι το 1/3 της ευρωζώνης...Τότε πιθανά να μας πάει ακόμα χαμηλότερα και εμάς

hippy είπε...

Καλημέρα

ο Κύριος, λέει η ιστοριούλα, έφτασε στο ποτάμι μαζί με τους μαθητές του και καθώς ήθελε να συνεχίσει στη διαδρομή απέναντι ξεκίνησε να το διασχίζει. Μετά από 2-3 λεπτά ακούει τον Πέτρο να διαμαρτύρεται.

-Κύριε, βυθίζομαι, δεν μπορώ να περπατώ πάνω στο νερό όπως εσείς.

-Άσε τις μαλακίες Πέτρο και πάτα στα βραχάκια.


Νομίζω πως αντί να ψάχνουμε πάτους είναι προτιμότερο να ψάχνουμε βραχάκια (ξεπέτες σε ακραίες κινήσεις). Εκτός κι αν είμαστε long term επενδυτές αλλά και σ΄αυτή την περίπτωση περιμένουμε επιβεβαιωμένο σήμα αγοράς ή προτιμάμε μετοχή που να δίνει τουλάχιστον μέρισμα (προσωπικά αυτό προτιμώ). Δεν υπάρχουν ελπιδοφόρα νέα για τους επόμενους 1-2 μήνες και μετά έρχεται η σανελική Σκύλλα και η τροικανή Χάρυβδις της 2ης αξιολόγησης. Αξίζει να βγάζουμε την ψυχή μας καθημερινά? ΟΧΙ.

Συμπαραστέκομαι στον Μιχάλη για τον επαγγελματισμό του. Κουράγιο φίλε (για κανένα 4μηνο πιστεύω-όχι σαν το 7χρονο του Τομσεν)

austin είπε...

Hippy κάθε σχόλιο σου είναι χρήσιμο...

Το χώσιμο που βλέπουμε είναι και λογω DB. -4.26%!! αχαρτογράφητα νερά για αυτή!

Ο δείκτης ιταλικών τραπεζών όμως αντεδρασε καλά. Από το 1,5% κάτω έφτασε μέχρι 1,2% πάνω.

hippy είπε...

Μια και το ανέφερες Γιώργο, στην αγορά των Ούνων μετά από σχεδόν 4 χρόνια απαξίωσης δείχνει ν΄αντιδρά η RWE (διάλεξε περίοδο). Καθώς πιστεύω πως τίποτα δεν είναι τυχαίο ίσως εδώ έχουμε "βραχάκι" που λέγαμε.

hippy είπε...

Φυσικά είναι σύσταση παρατήρησης και ΟΧΙ συσταση αγοράς. Η εταιρεία παιδεύεται (και παυδεύει), για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια φέτος ΔΕΝ έδωσε μέρισμα.

michele είπε...

Kαλως τον Ηippy ,ευχαριστωγια καθε ειδους συμπαρασταση !
Υπαρχουν καποιες ενδειξεις ανακοπης της πτωσης σημερα,για να δουμε

Χτες που εριχνα μια ματια σε ολες ανεξαιρετως τις τραπεζες της Ευρωπης που συμμετεχουν στα stress tests, μονο στην Monte dei Paschi di Siena

ειδα αγριοτητες ( -10%) οι αλλες ηταν σε ανεκτα επίπεδα

Βραχακια υπαρχουν παντα Ηλια,συμφωνω.

Νεοτερα χαμηλα 31 ετων για τη στερλινα ( εγραψε και 1,28 σε σχεση με το $)

austin είπε...

Καλά κάνεις και τα γράφεις hippy γιατί διάφοροι παρεξηγούν..

πάντως ήταν πολύ καλή πριν κανά μήνα, νομίζω την είχες ξαναπει παλιότερα. Τώρα φαίενται σα να πάει να διορθώσει λίγο. Ίσως στο 13,4 περίπου αξίζει και τοποθέτηση. πάντως πάει για λύση πυθμένα...ενδιαφέρον το διάγραμμα της πολυ!

austin είπε...

-6,71% η deutsche bank...Ψαχουλεύει τον πάτο.

austin είπε...

και κάτι τελευταίο πριν πάω "λαϊκή"... Αν βάλουμε στην εξίσωση την ρήση ότι τα "κοινά γκαπ" κλείνουν αργά ή γρήγορα και δεν νομίζω το γκαπ του DAX 8967,51-9134,76 να ήταν γκαπ εκκίνησης, τύπου βρισκόμαστε στον πάτο, θα είναι ο Ιούλιος και τα stress tests αφορμή για να το κλείσει.

Η γνώμη μου ε? Μην μπερδευόμαστε..

michele είπε...

Αustin παιρνοντας την γραμμη απο τις 18/5 να περασει απο τις 27/6 φτανουμε στο σημερα και επομενως απο εδω πρεπει να υπαρξει ανοδικη αντίδραση της μετοχης. Μιλαω για DEUTSCHE BANK.

Πανω απο 12€ η μετοχη θα κανει μια καλή αντίδραση :)

austin είπε...

Αυτή η γραμμή ναι...Αν πάρεις καμιά δεκαριά άλλες από χαμηλά, έχουμε μέλλον ακόμα! Το θέμα είναι πότε θα βγει ο ντράγκι να πει το κλασσικό του ρητό.. Απλά ποντάρεις (και εκεί πλέον) που θα το πει. Θα είναι στην γραμμούλα που είπες ή θα είναι πιο κάτω εκεί που συνατνά άλλες γραμμές...

michele είπε...

Ακομα και οι γραμμές θελουν να εμπιστευτεις τις πιο σημαντικές :)

Η ΕΤΕ ηδη εκλεισε το gap στα 0,1650 -και αυτος ο στοχοςεπιτευχθηκε.

Σοβαρη αντισταση στα 0,15 .Αν θα παει θα δουμε..

austin είπε...

Τα λέμε και από το τηλέφωνο... μην μου αγχώνεσαι εσύ. Πήγαινε τις διακοπές σου και να περάσεις καλά. Με υγεία, σωματική και ψυχική.

Σαν τώρα θυμάμαι που λέγαμε κάπου στον Μάρτη ότι έχει αφήσει γκαπ στο 0,165, αλλά είναι χαμηλά και κάποια δεν καλύπτονται. Τελικά "καθάρισε" και το διάγραμμα της ΕΤΕ.

hippy είπε...

Πάλι αόρατος πέρασα ρε γαμώτο...Τρία μυνήματα έγραψα, μην με προσπερνάτε έτσι κ. τραπεζίτη. Σχεδόν ασήμαντος ναι, εντελώς αδιάφορος δεν αντέχεται...

Επίσης καλό καλοκαίρι να έχετε

michele είπε...

Ασε ρε συ Τραπεζιτη να κανει τα μπανακια του ο κοσμος.
Ειναι και καλοκαιρακι,δεν αντεχω την πολυλογια

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εδω είμαστε και στηριζουμε την ελ.γνωμη...και μπανια κάνουμε και διαβαζουμε και ακουμε τον Μιχάλη χεχε...μιλαμε οταν πρέπει τραπεζίτη.

michele είπε...

Καλες βουτιές banker μπας και δροσιστει ο καμμενος εγκεφαλος ( λεμε τωρα)

michele είπε...

Καλως τον ΟΠΛΑ με τις ωραιες θαλασσες. Ρε μην σβηνετε banker καλοκαιρακι ειναι του ευχομαστε καλη βουτια :)

Andreas D. είπε...

όσο έχω γόμα θα σβήνω...

michele είπε...

Ηθελες να αποδειξεις οτι δεν εχει μπει λουκετο Ανδρεα χαχα.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Τραπεζίτη άσε τον ΚΟΥΚΟ, είναι απασχολημένος στην ΟΤΟΕ ο πρόεδρος....


Τα όμορφα χαρτιά, όμορφα καίγονται....

Δεν στεναχωριόμαστε, υπάρχει και ο ΟΛΠ να μαζεύουμε κανένα ψιλο περιμένοντας κάτι τσιμεντοκοσμήματα να κατέβουν πολύ πιο χαμηλά για να βγάλουμε τον χειμώνα.

Θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα, αλλά μας έφαγαν 1-2 σίγουρα πραγματάκια που μετρήσαμε λάθος.


Καλησπέρα κε ΗΙΡΡΥ, καλησπέρα σε όλους.
γειά σου Ανδρέα με την γόμα, ο ΑΡΤΑΧΙΑ που χάθηκε???

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Γεια σου Μιχάλη.. .ημουν στα μέρη τα γνωστά και ειμαι στο πανω κατω συνέχεια μιας και τα παιδιά μενουν κατω..ολα καλά...σε λιγες μερες φευγω και εγω μεχρι τον Σεπτέμβρη που λενε και τα Αριστερά.

michele είπε...

Κανει βουτιες στις θαλασσες του Αιγαιου Αλεξ ..ενταξειο ΟΛΠ θα κανει τη διαδρομη του.
Αλλωστε σ αυτη τη φαση κυριως οι τραπεζες πηγαν αρκετα χαμηλότερα

οι αλλοι κρατησαν μια αξιοπρεπη σταση

michele είπε...

Θα ερθω προς τα μεσα Αυγουστου ΟΠΛΑ ,ετσι κι αλλιως θα τα πουμε κι απο κοντα,θα εχουμε πιο πολυ χρόνο τωρα

Andreas D. είπε...

Γεια σου Γιάννη,

Μιχάλη,το χαρτί μου κρατάει πολύ καλά...
αχαχαχα

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Οκ. Ελπιζω μεχρι τότε να παμε πιο ψηλά χαχα.

michele είπε...

Τέλεια .4 φορες πανω απο τα χαμηλά .Αν λεμε για το ιστορικο,διαχρονικο χαρτι

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πρεπει να άλλαξε αγωγή.. δεν τον πιανουν τα χαπια.

Andreas D. είπε...

http://www.e-psychology.gr/forum/threads/4459-%CE%95%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%91%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%95%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%A6%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C

Andreas D. είπε...

http://www.mazi.org.gr/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CF%88%CE%B7/%CE%A6%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE?start=2

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και τωρα βγηκες να το πεις; εισαι μαρτυριαρης.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Βρε συ Ανδρεα τι γομα έχεις.. χαχα

Andreas D. είπε...

έχω κι αυτό:

https://www.jw.org/el/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CE%AD%CF%86%CE%B7%CE%B2%CE%BF%CE%B9/%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B5%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CF%89-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%AC/

austin είπε...

http://ellinofreneianet.gr/radio/radio-shows-2/1290-2016-07-05.html

ΓΙα να ακούσουμε τον τσακαλώτο τι λέει στον λαό του! στο 3:35 και μετά. Για ακούστε την "γλώσσα λανθάνουσα" να το λέει στα μούτρα του λαού. Η κυβέρνηση αυτή μόνο σε χώρες τύπου βενεζουέλας και Ελλάδας θα μπουρούσε να κρατηθεί πάνω τόσο καιρό. Σε άλλου τύπου χώρων μέσα σε 6 μήνες θα είχε πέσει.

michele είπε...

Οσο περισσοτερο καθεται,τοσο πιο πολυ ο κοσμος θα καταλαβαινει.Υπαρχει παντα μια φαση ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
απο το λαο.
Δεν μιλαω για τους βολεμενους.Και αυτο θα κανει καλο στις επομενες γενιες,απλα γυρισαμε πισω και το πληρωνουμε ακριβα

austin είπε...

Ο γερμανός πάτησε ακριβώς σε σημείο που είχε ξαναπατήσει πάνω από 3 φορές. Για αυτό και η αντίδραση. Ταιριάζει μαζί με το άνοιγμα του Αμερικάνου...Νομίζω ότι το τραβάνε επίτηδες λίγο πάνω, και μετά το κλείσιμο του θα έχουμε νέο κύμα. Άλλωστε στην αντίδραση του Γερμανού η DB μένει στο -6%. Αν κάτι άλλαζε νομίζω ότι θα αντιδρούσε.

Οι αγορές δεν μου αρέσουν καθόλου αυτή την περίοδο...Μα καθόλου όμως. Και τελικά φαίνεται η ανησυχία μου, ότι το brexit ήταν η αφορμή για διόρθωση που έκρυβε κάτι άλλο από πίσω. Για αυτό και ο Γερμανός είχε τον αμάζευτο.

Μόνο ο ντράγκι ή κάτι πολύ ιδιαίτερα θετικό και σημαντικό σ΄σουν την κατάσταση κατά την γνώμη μου. Αλλιώς η διαδρομή προς τα κάτω έχει συνέχεια. Τουλάχιστον στα ξένα, εδώ εμείς δεν είμαστε ακόμα αγορά, για να μπορείς να καταλάβεις κάτι..Και με τζίρο "όπως τότε μετά τα cc" ακόμα πιο δύσκολο το παιχνίδι.

Μας έχει πάει στην ουσία τρία σερί καλοκαίρια ...εμπλοκή! Μόνο στην πρέσα, από το ένα στο άλλο κακό χρηματιστηριακό συμβάν...

michele είπε...

Σημαντικο εδω το 523,8 να περασουμε αν και σε ημερησιο εχουμε κλεισει χαμηλα απο χτες

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

-Αν δεν κοιμηθώ συγκεκριμένες ώρες δεν μπορώ να λειτουργήσω.
-Ποιες?
-Τι να πιω?

hippy είπε...

Μεγάλο κόλλημα με την DB Γιώργο. Δηλαδή δεν μας φτάνουν οι δικές μας προβληματικές θα ασχολούμαστε και με τις ξένες?

Έχεις μετοχές 5 εταιρειών. Η μια πάει πολύ καλά, η άλλη καλά, οι δυο μέτρια κι η 5η πατώνει. Τι κάνεις?

Το βιβλίο είναι σαφές. ΔΕΝ κάνεις μουαγέν. Πουλάς την προβληματική (DB) κι αγοράζεις μια απ΄τις δυο πρώτες (πχ ADS). Cut your losses and let your profits run.

Για να μην νομιστώ ότι κάνω τον πονηρό ν΄αναφέρω ότι ο ανόητος εγωίσταρος πέρσι πούλησα το άτι που καλπαζε (Adidas) κι αγόρασα Bayer κι RWE. Την πάτησα Οκ...ευτυχώς όμως μαθαίνω γρήγορα. Το δις αμαρτάνειν ουκ ανδρός σοφού. Στο τρις και τετράκις είσαι καμμένο χαρτί.

austin είπε...

Hippy όλη η χρονια του 2016 εξαρτάται για κάποιους περιόδους από κάτι. Πριν λίγο καιρό είχαμε το πετρέλαιο για να βρίσκουμε σύνδεση στις διεθνείς αγορές.

Τώρα ειναι ο τραπεζικός τομέας της Ευρώπης και η DB. Προφανώς και δεν έχω μετοχές της...γιατί άλλωστε, φώναζε και η κουτσή μαρία για προβληματάκια (άρες δλδ).

Ότι και αν κάνει το δικό μας χωρίς ειδησεογραφία για εμάς εδώ, είναι θόρυβος νομίζω. Η ουσία βρίσκεται πως και τι θα κάνουν οι ευρωπαικές και η DB...για να λύσουν τα θεματάκια.

austin είπε...

Το έσωσε εδώ! ε ρε δύναμη στο τέλος! χαχα.

michele είπε...

Καλο κλεισιμο στα ψηλα ημερας ! γυρισε ο ΔΤΡ βοηθησακ και κατασκευές-ΟΠΑΠ
Hippy συχνα οι θεμελιωδεις παικτες ειναι αντιθετικοί και οι τεχνικοί ειναι του follow the trend

και στις δυο περιπτώσεις βγαινουν λάθη.Παντα η αγορα οδηγεί καλυτερα απ ολους μας :)

hippy είπε...

Η στατιστική (σοφία του λαού) δεν λαθεύει σχεδόν ποτέ Μιχάλη. Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου ότι βρίσκεται και στην θεμελιώδη αλλά και στην τεχνική ανάλυση. Με δυο πόδια ισοροπείς καλύτερα.

michele είπε...

Συμφωνούμε απόλυτα Ηλια :)

michele είπε...

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση