Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


NO MONEY, NO PARTY 



                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

28 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

No maney ..no party...Yes woman yes cry....no weiver λεω εγω...χαχα

DINOSAUR είπε...

No money, no party, no comments, no good afternoon

michele είπε...

Γιατι καλε no good afternoon ,καλα να ειμαστε παντα :)

και comments γιατι οχι! Εγω παω οδοντίατρο !

Lorac είπε...

Καλησπέρα σας ! Πολύ όμορφη η σημερινή σας κουβέντα και "καλλιτεχνική" Ξέρετε ποιά είναι μια ομοιότητα που μοιράζονται αρκετοί ιμπρεσσιονιστές?? Τούς άφησε κάποιο χούι ο Γαλλο-Πρωσσικό πόλεμος.

...ΑΚΡΙΒΩΣ ,ασχολουμαστε επειδη ειναι για γελια. Οταν στρωσει θα ασχολειται και η κυρα Μαρια απ το Κακοσάλεσι ...

Πολύ καλό και χαρακτηριστικό της εποχής μας. Survival of the fittest ala Darwin και το ερώτημα εμείς μικροί -μεγάλοι είμαστε τα "γουρουνάκια" ή ο κακός ο λύκος??

Το αεροπλανάκι Μποινγκ 7,47 κάνει κύκλους ακόμα. Αλλά η βαρύτητα το έλκει προς τα κάτω χεχε στα 6.9. Λίγος ντόρος δεν θα γίνει τώρα που πλησιάζει και το βρετανικό ψήφισμα???

ΝίκοςΤ είπε...

Φίλε Lorac
Ελπίζω να επαληθευτείς για το αεροπλανάκι. Δεν το έχω αγοράσει ποτέ γιατί από την εποχή της εισαγωγής του είχα τους φόβους που συζητήθηκαν δίπλα στον κ.Τάκη.Όμως στο 6,9 θα το τολμήσω.Εξάλλου όσοι με γνωρίζουν λένε ότι είμαι πολύ καλός άνθρωπος και δεν είμαι γρουσούζης και μοχθηρός.

Lorac είπε...

Κύριε Νίκο έχω άλλες 10 εργάσιμες περιθώριο -χωρίς γουεβειρ και πιστευω με αγγλοανακατωσούρα- οι πιθανότητες είναι υπερ μου χαχα. Το θέμα ,όπως γράφαμε στου κυρΤακη, έχουμε δώσει και τώρα αμα πέσουν όλα μαζί στας γραμμάς που δείχνει ο Μιχάλης εδώ τί πρωτοαγοράζεις?? Βίο ?? ελλάκτωρες?? αραιγες?? βαγγελίνιους??

Πάντως για αραιγ σας θυμίζω το τραγουδάκι rains of castamεrε! Σε άμεση αντίστροφη σχέση πιστεύω με το Yolarri.

austin είπε...

Στις 22 το waiver λοιπόν, στις 23 το δημοψήφισμα. Ηρεμία στο μαγαζί με τίποτα.

Δλδ τα δίνουν που τα δίνουν όλα οι γελοιοι, δεν το κάνουν ούτε αυτό σωστά, να αναπνεύσει λίγο το σύστημα.

ΝίκοςΤ είπε...

Φίλε Lorac,έχω Βαγγελίνιο και Γεκτέρνιο. Λέω να δώσω τα πετρέλαια,κινδυνεύει πλέον η διανοητική μου ισορροπία με την συμπεριφορά τους.Χτες απέκλεισαν και το μέρισμα ,έληξαν και κάτι Lexotanil που δεν ξέρω πως βρέθηκαν στο σπίτι,πέθανε και ο φίλος ο ψυχίατρος,τραγική η κατάσταση. Με το χρήμα τους να πάρω αερόπλανο,όμως όπως εσύ το περιέγραψες,όχι με την σημερινή τιμή.Την ΒΙΟ μόνο κοντά στο σημείο που την έδωσα,1,24 ήτανε αν θυμάμαι καλά. Με διδάσκετε,βρήκα το https://www.youtube.com/watch?v=Y8LBfMGVF28
Να είσαι καλά.

PETE είπε...

Kαλησπερα σε ολους , Ο Draghi ειπε για ΕΦΑΡΜΟΓΗ των προαπαιτουμενων και μετα τις 22 θα λενε να δουμε τα πρωτα στοιχεα... εαν εφαρμοζονται ... κτλ , κτλ , κτλ αλλα περα απο αυτα οι γραμμες του Μιχαλη στις τραπεζες θα δειξουν νότια κατευθ.
??
Αχιλλεα το καζανακι ετοιμο??

hippy είπε...

Για να πάει καλά ένα χαρτί εκτός από τα αποτελέσματα απαιτείται και η στήριξη του ιδιοκτήτη. Στην περίπτωση του Βασιλάκη υπάρχει (φαίνεται στα κλεισίματα στις δημοπρασίες, 7/10 καλύτερα απ΄την τελευταία πράξη, βέβαια τα υπόλοιπα 3/10 τα δυο τα έκανε χθες κ σήμερα χε χε)

Προσωπικά μου φαίνεται δύσκολο η ΑΡΑΙΓ θα δει κάτω από Ε7, μένει να το δούμε. Σήμερα έκανα την πρώτη μου τοποθέτηση, ραντεβού ξανά 40 πόντους κάτω (ή 40 πόντους πάνω καθώς θα σπάει τα Ε8). Τιμή στόκος 9,60.

ΕΛΠΕ μου κάνει εντύπωση που μείνατε μέσα. Αγοράζαμε διότι θα έμπαινε στο τσικό δείκτη. Χθες μπήκε, sell the fact, game over (για την ώρα). Ωστόσο πολλά νέα δουλεύουν υπέρ της (πτώση επιτοκίων, περιθώρια διύλησης, προέλαση 1ης εξαδέλφης, μέχρι και απεργία στη Γαλλία...) Λογικά θα συσωρεύσει λίγο και θα επανέλθει.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Οι κακοί Ευρωπαίοι παλι μας έδειξαν το κακο τους πρόσωπο.. .Ολες οι αλλες Χώρες βγηκαν απο τα μνημωνια και παρουσιάζουν θετικους ρυθμούς.. Με την Ελλάδα έχουν προβλημα;...ετσι λεμε εδώ. Ολοι μς χρωστανε ...ολοι μας ζηλευουν..ολοι θελουν το κακο μας....γιατι είμαστε Έλληνες και τέτοιες αηδιες.εγω λεω..με ψηφισμενα ολα τα μετρα απο τον Αλεξη και με μια αλλαγή της πολιτικής κατάστασης στην χωρα..με κυβερνηση που θα πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και θα μπορει να τις εφαρμόσει εστω κατα το ήμισυ η χωρα θα παει Μπροστά για αλλά 30 χρόνια και το χρηματηστιριο θα ξαναδει τα παλια υψηλά του..γιατι οτι γραφει ξαναγραφει...εως τότε οσοι μπορουν τρειντινγκ και τύχ...

Lorac είπε...

k.Νίκο εγώ προτιμώ τη βερσιον με την Τίνα την Γκούο (Tina Guo) που είναι (μια χαρά) κοπέλα απο Shanghai και προσθέτει γεωπολιτικό τόνο στο παίξιμο της ;-)

elpe..... https://www.youtube.com/watch?v=CwuezJtml9k Είναι σαν να έχετε τα 882 νομίσματα του Jack Sparrow στο σεντουκι σας!!

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά μεγάλα και μικρά

michele είπε...

Kαλησπερα και απο μενα,επεστρεψα και απο την οδοντιατρο,αλλα καθως ..τυγχανει αδελφη μου ,ηπιαμε και καφε και καναμε ωραιες συζητησεις :)

Ωραιοτατη η συζητηση σας εδω και οι τίτλοι με τους οποιους ασχολειστε..

ΑΡΑΙΓ αν σπασει το 7,45 ευκολουτσικο το 7 ,πολυ πιθανη παντως η κινηση μεταξυ 7,5-8


ΕΛΠΕ : ΔΕΝ καταφεραν να απομακρυνθουν απ τον 200 αρη ,δεν βοηθησε και η αγορα,αλλα επιστρεφει ευκολα δεν εχει ιδιαιτερο προβλημα

ο Βαγγελας επιασε το στοχο μας,χρειαζεται μια διορθωση,χωρις βοηθεια κλιματος δεν φτανει καρφι 5,05-5,15

ο ΔΤΡ αν ΔΕΝ κρατησει το 52 παει ευκολα σε χαμηλοτερα επιπεδα,για να επιστρεψει δυναμικα με τις ειδησουλες μπροστα.

ΑΥΡΙΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΔΤΡ για να δειξουμε οτι εδω που ειναι πρεπει να κρατησει,αλλιως εχετε γεια βρυσουλες

Unknown είπε...

Καζάνακι Καζάνακι Καζάνακι!!!!!!

Έχω κάτι κρατημενα από τα κάλαντα... Κάτι ετε πήρα κάτι μουαγιε στην Πειραιώς άλφα κρατάω από τα παλιά!!!

ΕΛΠΕ έφαγα ξύλο.....

Οπαπ δεν πουλαμε

Ευδαπ τα μαζεύω τρία χρόνια... Περιμενω μια επιστροφή!!

Καζάνακι Καζάνακι

ΝίκοςΤ είπε...

Φίλε Ηλία hippy
Έχω έναν παλιό συμμαθητή,συνταξιούχο μαθηματικό,ανίατα άρρωστο με το ΧΑΑ. Εξαιτίας κάποιων μεγαλο-μετοχοδανείων που δεν εξοφλήθηκαν ποτέ δεν του επιτρέπεται η προσέγγιση σε οποιαδήποτε τράπεζα σε απόσταση 100 μέτρων.Σε έχω παρουσιάσει σε αυτόν σαν έναν νουνεχή επενδυτή υπόδειγμα που λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου τι γράφει. Σήμερα λοιπόν με ρώτησε:"Ο φίλος σου ο μαθηματικός κρατάει ΕΤΕ;" Αν μπορούσες να τον ακούσεις σίγουρα θα τον συμπαθούσες,τι του απαντάω αύριο;Υπόψη ότι αυτή την εποχή ακούει μόνο για τραπεζόχαρτα και τίποτα άλλο.

michele είπε...

Ηδη ο φιλος συνταξιουχος,ξεκιναει με ΛΑΘΟΣ οπτικη

ΝίκοςΤ είπε...

Σίγουρα michele. Τα χρέη του έγιναν γιατί πίστευε ότι το ΤΤ ήταν η καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα.Το κακό είναι ότι ακούει όποιον βγαίνει στην τηλεόραση και προμοτάρει σύμφωνα με τις εντολές που έχει δεχτεί.

michele είπε...

Για ενα καποιο ποσοστο ,δεν τον αδικω. Το ΤΤ υπηρξε μεχρι το 2009 πραγματικα ενα πολυ καλο χρηματοπιστωτικο ιδρυμα.
Απο κει και περρα εγιναν πολλα λαθη,εχω ενστασεις και για τον τροπο με τον οποιο συγχωνευθηκε σε πολυ δυσκολες εποχες.

Η τεχνικη αναλυση ,που ενδεχομενως "βλεπει" κατι παραπανω με ωθησε να αποφυγω απο ενα σημειο και μετα την μετοχη.

Δυστυχως πολλοι εμειναν μεσα και εχασαν τα χρηματα τους

hippy είπε...


Φίλε Νίκο η μεγάλη εικόνα στα μάτια μου (που ωστόσο έχουν μυωπία μην το ξεχνάμε) είναι περίπου η εξής:

Τα πολιτικά τα είπαμε πολλές φορές. Χρήσιμοι ηλίθιοι. Aπό τη στιγμή που ο σανελ έριξε λευκή πετσέτα νομίζω ότι η τάση του ΧΑΑ είναι δρομολογημένη (μέχρι το Πάσχα 2017 και βλέπουμε). Εκτός κι αν γίνει κάτι ακραίο έξω. Σε μια λογική διόρθωση -10% άντε -15% έξω οι μεγαλοεπενδυτές θα ψάχνουν τα διεθνή turn overs (Αργεντινή, Ελλάδα, Τουρκία all time classic etc).

Πιστεύω λοιπόν πως του χρόνου την Άνοιξη που η ναυαρχίδα θ΄αποφασίζει την ΑΜΚ της στο ταμπλό θα γράφει λίγο πάνω από 0,50 (και η αύξηση θα γίνει στα 0.35-0,40). Ενδιάμεσα? Δεν ξέρω δεν μ΄ενδιαφέρει. Εγώ ένα στοίχημα 100Κ θα το πάρω. Τα πρώτα 20Κ ήδη σήμερα στη δημοπρασία.

hippy είπε...

Συγνώμη εάν είμαι κάπως απόλυτος αλλά υπάρχει πολύς θόρυβος στα ΜΜΕ, δύσκολο να μείνει συγκεντρωμένος κάποιος. Νομίζω όμως πως εάν είναι να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο, καλύτερα να είναι από δική μου λάθος εκτίμηση παρά επειδή επηρεάστηκα απ΄τους συναδέλφους γύρω μου.

michele είπε...

Ηippy, το θεμα ειναι οτι καποιος σαν εσενα που εχει αποκρυσταλλωμενες αποψεις πρεπει να εινα "απολυτος"

Ειδικα οσο μας κυβερνουν οι απολυτοι χωρις το ο στη μεση.
Εγω παλι,με το χρονο στις μετοχες δεν ημουν ποτε φιλος.

Με τις γραμμες και τις τιμες αισθανομαι καλυτερα :-))

Jack Hoston είπε...

Μιάς και αναφερθήκατε περί ΕΛΠΕ πως θα σχολιάζατε την άποψη του Μικρομέτοχου..
Ελληνικά Πετρέλαια: Και με την… βούλα, η φθηνότερη μετοχή είναι αυτή των ΕΛΠΕ…
02.06.2016 16:07
ΕΛΠΕ: Tο τμήμα ανάλυσης της IBG, με ανάλυσή του σε πολυσέλιδο report, κάνει εκτενή αναφορά σε 16 μη τραπεζικές εταιρείες, καταγράφοντας τις προοπτικές τους για το 2016 και δίνοντας τιμές-στόχους. Από την ανάλυση προκύπτει και με τη… βούλα, ότι η φθηνότερη μετοχή είναι αυτή των ΕΛΠΕ.

Η IBG δίνει τιμή-στόχο για τα ΕΛΠΕ τα 6,50 ευρώ, αλλά το πιo σημαντικά βρίσκονται στις σελ. 22 και 24 της ανάλυσης όπου φαίνεται ότι παίζουν με προσδοκώμενο P/E 3,3 το 2016 και με EV/EBITDA 3, γεγονός που σημαίνει ότι η μετοχή της εταιρείας είναι μακράν το πιο υποτιμημένο bluechip στο ΧΑ.

Στη σελ. 22, ως ένα μέτρο σύγκρισης, η ανάλυση μας δείχνει τα αποτελέσματα από τον Ιανουάριο του 2004, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016.

Στις 3 Οκτωβρίου του 2013, η μετοχή είχε κλείσιμο στα 9,96 ευρώ, τότε που όλες οι ΑΧΕ – και ειδικά αυτή της Eurobank, υπό ιδιοκτησία Λάτση ακόμα – ανέφεραν πόσο φθηνή μετοχή είναι.

ELPE2

Είχε φτάσει το 2012 σε EV/EBITDA στο 10, ενώ το 2013 είχε EBITDA 178 εκατ. ευρώ, τα χαμηλότερα στο διάστημα 2008-2015.

Η ανάλυση της IBG, επιβεβαιώνει πλήρως τον «μ/μ» σε όσα έχει αναφέρει με συγκεκριμένα δημοσιεύματά του για τη μετοχή των ΕΛΠΕ…

Σημειωτέον, για όσους απορούν ή δεν γνωρίζουν, ότι πωλητές επί καθημερινής βάσης είναι εγχώριοι θεσμικοί και μόνιμοι αγοραστές ξένα χαρτοφυλάκια.

michele είπε...

Εδω θα θελαμε ενα Τακαρο ,για πες Ηλια { εχω και περιορισμενο χρόνο για μελέτη εγω αυτη την εποχή,ψαχνω τα έτοιμα}

hippy είπε...


Κατ΄αρχήν Μιχάλη να ξεκαθαρίσω ότι καλύτερη τακτική από το "παίρνω 100Κ ΕΤΕ και τα σεντουκιάζω μέχρι του χρόνου" είναι h "διατηρώ μια σταθερή βάση ας πούμε 50Κ και την αυξομειώνω με στόχο τα 100Κ το Δεκεμβρη πριν το Jannuary effect προσπαθώτας να μειώνω και το μέσο κόστος κτήσης". Σίγουρα όμως χρειάζεται κι ένα πλάνο για να μην παρασύρομαι από τυχαία, μη σημαντικά, γεγονότα.

Τα ΕΛΠΕ φίλε Chabo τα έχει αναλύσει τόσο ωραία ο χρήστης (Στέλιος Κ) στο άρθρο που είχα (κλέψει και) ποστάρει εδώ στη "γνωμη" αλλά και στου κ. Τάκη, που ότι και να πω είναι πλεονασμός. Προσωπικά πάντως μεταξύ των δύο προτιμώ (και διακρατώ) την ΜΟΗ. Όπως όμως ανέφερα και πιο πάνω σκοπεύω να το παίξω δίπορτο. Μου αρέσει ο κλάδος.


http://www.soltrade.gr/2016/05/08/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%B1-vs-motor-oil-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CF%81/

hippy είπε...

Προσοχή αύριο οι τζογαδόροι με το σαπάκι του ξιφομάχου (ΜΙΓ), έχει άσχημα νέα

"Το "πράσινο φως" έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου στη διαβίβαση στις Κυπριακές δικαστικές αρχές της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από την 10η ειδική ανακρίτρια Αθηνών για τον πρόεδρο του ομίλου ΜΙG, Ανδρέα Βγενόπουλο και τους στενούς του συνεργάτες.
Οι αρεοπαγίτες επικύρωσαν με βούλευμα τους την σχετική κρίση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με την οποία είχαν αποφανθεί ότι πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα των δικαστικών αρχών της Κύπρου να διαβιβαστεί η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας με βασικούς πρωταγωνιστές τον κ. Βγενόπουλο και τους στενούς συνεργάτες του (Μάρκο Φόρου, Ευθύμιου Μπουλούτα, κ.ά). Παράλληλα, το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα του επιχειρηματία για αναίρεση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών"

michele είπε...

Οπως λες "απαιτειται" πλανο. Δυστυχως εκ πειρας εχω να πω,ειναι πολυ δυσκολο να εμφυσηθει σε Ελληνες επενδυτες ,η λεξη πλανο.Πολλα τα λαθη,βιαστικες κινησεις, λογικη του "να παρω τα λεφτα μου πισω",ανυπομονησια κλπ.

Ειπες τη μαγικη λεξη και ..τσιμπησα

hippy είπε...

Αφιερωμένο σε όποιον κολλημένο (κανείς εδώ)


To Waiver (αν και δεν αποφασίστηκε χθες) των τραπεζών από την ΕΚΤ και οι ελπίδες για σταδιακή άρση των capital controls είναι δύο ζητήματα τα οποία απασχολούν τις τελευταίες ημέρες την ειδησεογραφία και είναι δύο ζητήματα στα οποία φαίνεται να ποντάρει αρκετά η κυβέρνηση, στην προσπάθεια βελτίωσης του κλίματος στην οικονομία και φυσικά στην κοινή γνώμη.

Εμείς απλώς να θυμίσουμε κάτι. Ότι και τα δύο αυτά προβλήματα ήταν αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής του Σύριζα. Τι εννοούμε; Αρχικά η διακοπή του Waiver αποφασίστηκε τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης Σύριζα- ΑΝ.ΕΛ, όταν είχε αρχίσει να ξεδιπλώνεται η θριαμβευτική διαπραγμάτευση της παρέας Τσίπρα – Βαρουφάκη. Το ίδιο φυσικά και με τα “Capital Contrοls” όπου ήταν το αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της θριαμβευτικής διαπραγμάτευσης .. «με τα πουκάμισα έξω».

Φυσικά και η σταδιακή άρση των Capital Controls και το Waiver των τραπεζών είναι αρκετά θετικές ειδήσεις. Και σίγουρα παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι μετά τη στροφή της κυβέρνησης στο ρεαλισμό μπορεί να έλθουν καλύτερες ημέρες για τη χώρα μας.

Πραγματικά το πιστεύουμε αυτό και ας φαίνεται κάπως περίεργο (για την ακρίβεια η αισιοδοξία μας έχει εκπλήξει πάρα πολλούς).

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντέχουμε να ακούμε κυβερνητικά στελέχη να πανηγυρίζουν για τη σταδιακή επίλυση προβλημάτων που οι ίδιοι προκάλεσαν.

«Η κοροϊδία έχει και τα όρια της».3

http://www.greekfinanceforum.com/hunter.html