Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΕΥΡΩΒ

X.A.A. LIVE 




                                                                                σχόλια για τη συνεδρίαση online

EYΡΩΒ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Στην προηγούμενη παρουσίαση της εταιρείας εδω:

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2016/06/blog-post_8.html#more

περιγράψαμε το αρνητικό σενάριο Στο αρνητικό σενάριο, πιθανή καθοδική διάσπαση της S θα γίνει με εμφατικό τρόπο και αυξημένους όγκους συναλλαγών ,αν η κίνηση επεκταθει πέραν του gap
της 10.5  και κάτω απο τα 0,89 €."

Πράγματι ο τίτλος διέσπασε την πορτοκαλί γραμμή τάσης S με ενα "εμφατικό" -10,53%  της 10/6  και προσέγγισε την στήριξη Z ,απ όπου ( επισημαίνεται με κύκλους) αντέδρασε ανοδικά και συνέχισε την χτεσινή συνεδρίαση με ενα σχηματισμό island reversal oπως  σημειώνουμε με την πράσινη ζώνη R [0.8220-0.8440].

Ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση της διακεκομμένης S στα 0,89 € και κυρίως της κατερχόμενης F χωρις το κλείσιμο του island θα δώσει ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ορμή στην μετοχή, που θα βρει εμπόδιο στον ακμο 30 ημ στα 0,971€ και με υπέρβαση αυτού ,θα κινηθεί προς το 1 ευρω.

Το σενάριο αυτό,μπορεί να εξελιχθεί και με ΣΗΜΕΡΙΝΟ κλείσιμο του gap και γύρισμα διατηρώντας τους ανοδικούς στόχους που προαναφέραμε.

Στο αρνητικό σενάριο ,σε περίπτωση αρνησης υπέρβασης της διακεκομμένης S και της F η κίνηση θα αντιστραφεί  και θα έχει ως στόχο την Ζ στα 0,665ο,με πιθανή και την καθοδική διάσπασή της αυτή τη φορά προς σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.




32 σχόλια:

giannhs kon είπε...

καλημέρα σε όλους

Τάσος1968 είπε...

καλημέρα

Θανασης Κ είπε...

Καλημερα....

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους. Gap up στον Γερμανό. Πόσα άλλα γκαπ. ΆΣε που αν δεν το κλείσει το γκαπ σήμερα, θα έχουμε διπλό island reversal. χαχα.

Μιλάμε έχουν εντελώς τρελαθεί οι αγορές!

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημέρα.. Θα εχουμε καμια αναβάθμιση σημερα;

austin είπε...

Το έκλεισε το γκαπ ο γερμανός!

Τάσος1968 είπε...

Υποτονικό το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών στη Ν. Υόρκη

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους!

Τάσος1968 είπε...

Θυμάμαι το 2014 όταν περίμεναν στην ουρά για ένα ραντεβού με τις συστημικές τράπεζες.

aris είπε...

Αν και γράφω πρώτη φορά στο blog,καθως εργάζομαι τις ωρες της συζήτησης,σας παρακολουθώ συχνά.Θέλω να δώσω συγχαρήτήρια στον Μιχάλη,για την δραστηριοτητα αυτή καθώς και σε αρκετά μέλη που ξεχωρίζουν για την διορατικότιτα και την αίσθηση που έχουν για την αγορά.Ιδιαίτερη μνεία στον (γνωστό και απο το blog του Μορφονιού)Hippy καθώς και στον artaxia(η τέχνη της αξίας να υποθέσω)που "βλέπουν" πολύ καλά την αγορά.Επισημάνσεις απο ένα ταπεινό επενδυτή, που παρακολουθεί συστηματικά την αγορά απο την δεύτερη μετοχοποιηση του ΟΤΕ (1997)και μετά.

michele είπε...

Kαλημερα, Aris ευχαριστουμε για τα καλά λογια, μακαρι να μπορουσες να συμμετεχεις πιο ενεργα.
Ολοι ταπεινοί επενδυτές είμαστε,ακολουθούμε η προσπαθούμε τα βήματα των μεγάλων που κινούν την αγορά :)

michele είπε...

Ελεγχόμενο ( προς το παρόν) χώσιμο ιδιως στον τραπεζικο κλάδο.Δεν εχουν κλεισει τα islands, αναμενουμε αποφαση Draghi για waiver σημερα,δημοψηφισμα την Πεμπτη,αναβάθμιση ( αν) την Παρασκευη, Ισπανικες εκλογες την Κυριακή

austin είπε...

Να σημειώσουμε και κάτι...Κανένας μα κανένας λόγος διόρθωσης σε εμάς, την στιγμή που είχαμε την μεγαλύτερη πτώση λόγω brexit και τα έξω ακόμα και σήμερα είναι ανοδικά και ενώ εμείς περιμένουμε waiver. Με λίγα λόγια εννοώ ότι άκρη δεν βγαίνει από αυτή εδώ την αγορά. Εκτός αν η αγορά ξέρει κάτι που εμείς δεν ξέρουμε..

μπαρμπαλιας είπε...

Γιωργη
σου εχω πει πολλες φορες.
ειμαστε αναδελφοι και μην παρακολουθεις νταξέ..."η μαλλον παρε καμμια δεκαρια μετοχες
βαουβε και ξεχασε της

austin είπε...

Μπάρμπα το ίδιο λέμε στην ουσία. Και τις προάλλες έλεγες ότι ακολοθούμε μόνο στην πτώση..
Απλά το σημειώνω εκ νέου, ότι εδώ όσο και να προσπαθεί κανείς, άκρη δεν βγάζει. Όπως ανεξήγητο είναι το τίναγμα το σημερινό του Τιτάνα και μετά πάλι κάτω.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Λογικη η σκεψη του austin...

1vag1 είπε...

Καλημερα σε ολους. Εχω δηλωσει ακριβως την ιδια αποψη με τον Αρη πιο πανω. Επισης λογω απειριας δεν εχω να προσφερω γραφοντας.
Μιχαλη το γκαπ της ευρωβ κλεινει στα 0,818?

michele είπε...

Aπορω με το πως "διαβάζετε" την αγορα.Σαν να μην ειμαστε χρεοκοπημενη χωρα, σαν να ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΠΙΣΩ ,σαν να μην εχουμε κυβερνηση κατσαπλιαδων ,σαν να μην εχουμε γεμισει φορους,σαν να μην μηδενιασαν οι τραπεζες

michele είπε...

Στην ουσια 1vag1 sto 0,8220 κλείνει το gap, πηγε μεχρι 0,8310

michele είπε...

Το βράδυ στις 7 ,θα πει ο Draghi ο,τι μας ενδιαφερει οσον αφορα το waiver ,οποτε η συνεδριαση θα παραμείνει ηρεμη

austin είπε...

Υπάρχει και άλλη ανάγνωση... Τους κατσαπλιάδες τους έχουμε 1,5 χρόνο τώρα και το ΧΑΑ με αυτούς έχει βρεθεί σε υψηλότερα σημεία.

Τον αρχηγό του τσίρκου, τον έχουν εκθιάσει όλοι οι αξιωματούχοι, γιατί πολύ απλά τους περνάει αυτά που θέλουν χωρίς να ανοίγει ρουθούνι.

Τους έδωσε τσάμπα τις τράπεζες και τους έδωσε αυτό που πάλευαν οι ξένοι, το υπερταμείο.

Υποτίθεται ότι δεν χρεοκοπούμε, γιατί πήραμε λεφτά μπλα μπλα μπλα. stress tests δεν έχουν οι τράπεζες, που υποτίθεται ότι δεν θα έπρεπε να έχουν φόβο για το 16. Μετά από ΑΜΚ στο μηδέν και με τις καταθέσεις να μην μπορούν να μειωθούν με ραγδαίο ρυθμό και με την επεναφορά του waiver να έρθει σιγά σιγά, όπως και η διευθέτηση (ήδη έχει ξεκινήσει) των κόκκινων δανείων, δεν ξέρω γιατί να μην αντιδρά η αγορά στην άνοδο όπως αντέδρασε στην κάθοδο των ξένων λόγω του φόβου για brexit?

Τώρα, αν μας περιμένει κάτι άσχημο, που δεν μπορούμε να το φανταστούμε... τότε ναι, θα πω μετά, όταν το μάθουμε και εμείς, ότι ήταν λογικό να μην ανέβαινε αυτές τις μέρες ακριβώς όπως έπεσε... Δεν λέω ότι θα έρθει κάτι κακό, ούτε θέλω να επηρρεάσω κανέναν. Απλά αυτό το σούρσιμο για ακόμα μία φορά, ενώ υποτίθεται ότι έχουμε καλά και θετικά νέα μπροστά μας, ενώ παράλληλα στις 630-650 για δεύτερη φορά έκαναν μία ωραίοτατη διανομή...Δν μπορώ να το πω και ελπιδοφόρο για κάτι κάλό.

Εξού και το "διάβασμα" μου για την αγορά είναι ότι άκρη δεν βγαίνει.

austin είπε...

*...έχει βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα με πολλές περισσότερες αβεβαιότητες μπροστά του...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

....μα τι κοτες ειναι αυτες οι αρκουδες...??!!!

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

....καλα να παθουν ..χαχα

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο, ο δείκτης κατέγραψε τεράστια υστέρηση στα προβλεπόμενα έσοδα του ΦΠΑ στα νησιά: 62% στη Μύκονο,39% στην Πάρο, 39% στη Ρόδο!
Ειναι ..φανερο εχουμε πτωση του τουρισμου..!!!..ναι???

michele είπε...

Μα το οτι δεν χρεοκοπουμε ,δεν σημαινει και υψηλοτερα επιπεδα ,σημαινει οτι δεν μπορουμε να ειμαστε στις 420 μον ,αλλα οχι οτι πρεπει να ειμαστε στις 900

ποια ειναι τα θετικα νεα;

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

...για να δουμε τωρα...ομηλια πρωθυπουργου...!

michele είπε...

Iσως λιγο καλυτερα να κλεισουμε .. μικρη σημασια εχει

michele είπε...

Και οντως στα υψηλα ημερας! 3 τραπεζες στα υψηλα ημερας

δουλεψε ομορφα για τους λατρεις ο γιγαντας Φουρλης

austin είπε...

Τα καλά νέα μπροστά μας είναι το waiver η ποσοτική χαλάρωση (όποτε γίνει) το πακέτο Γιούνκερ, τα κόκκινα δάνεια, η αλλαγή διοικήσεων στις τράπεζες συν ότι έχουν πάρει το ΧΑΑ οι ξένοι. Συν ότι έχουμε την πιο ξεφτιλισμένη αγορά σε χώρα εντός Ευρώ.

Όλα αυτά θα έπρεπε να δικαιολογήσουν άμεση διόρθωση λόγω ενός απρόσμενου γεγονότος, όπως το brexit. Από την στιγμή που τα ξένα μαζεύουν, θα έπρεπε να προηγηθούμε στο μάζεμα όπως προηγηθήκαμε σε ποσοστό στο κάτω. Όσο δεν το κάνει ή απλά μας κοροιδεύουν ή κρύβεται κάτι. Διαλέξτε και πάρτε. χαχαχα

michele είπε...

Το waiver ειναι σχετικα προεξοφλημενο, η ποσοτικη χαλαρωση αργει,το πακετο Γιουνκερ ειναι ακομα στην αρχη,η αλλαγη διοικησεων ειναι σιγουρη εδω και καιρο και γνωστη,αλλα μενει να υλοποιηθει
τα κοκκινα δανεια οντως ειναι σοβαρη αλλαγη..

Η αντιδραση μετα την πρωση λογω ..brexit ειχε ενα τριημερο στον τραπεζικο κλαδο ΔΤΡ +29,16% !!

SCALPER είπε...

Συντροφοι συν-παικτες ...υπαρχουν και αλλες μετοχες περα απο τις τραπεζες και 4_5 αλλες.....επιλεξτε αφοβα