Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


Η -ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ 
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ  ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΔΕΣ..

Οι ηρωϊκοί διαπραγματευτές Νο 2 - ιστορίες του Πινόκιο

Σχετικά με την απάντηση Βαρουφάκη-Θεοχαράκη στον Στουρνάρα και τη δική μου προηγούμενη ανάρτηση, δέχθηκα ενδοοικογενειακές επικρίσεις: για τα νούμερα (τους αριθμούς) δεν είπες τίποτε. Επανέρχομαι λοιπόν, γιατί the Dude abides.

Οι ηρωϊκοί διαπραγματευτές έως και ειρωνεύονται το Στουρνάρα. Λένε: €85 δις οι ανάγκες αναχρηματοδότησης 2014-2018, €86 δις το μνημόνιο της ηρωϊκής διαπραγμάτευσης - δεν τρέχει τίποτε, όλα του Στουρνάρα είναι τα στραβά κουτάλια. Ας το δούμε.

1. Τι δουλειά έχει το 2014; Οι σαμαροβενιζέλοι το έκλεισαν, βγήκαν και κομματάκι στις αγορές. Δε βαριέσαι - Ηρωϊκοί διαπραγματευτές είναι αυτοί!
2. Ανοίγω το Δελτίο Χρέους του ΥΠΟΙΚ, Δεκέμβριος 2013 - για να καλύψουμε όλη την περίοδο που θέλουν οι ήρωες. Το σύνολο των λήξεων χρέους του ελληνικού δημοσίου για την περίοδο 2014-2018 ήταν €59.5 δις - όχι €85 που λένε οι ήρωες. (Όπως και αυτοί δεν βάζω το βραχυπρόθεσμο δανεισμό - αυτός ανακυκλώνεται). Έχουμε λοιπόν μια μικροδιαφορά €25.5 δις. Η οποία βεβαίως είναι μεγαλύτερη γιατί την άνοιξη 2014 οι σαμαροβενιζέλοι βγήκαν στις αγορές (καλή η ειρωνεία, καλύτερη η αλήθεια) για κάπου €5 δις. Σε ποιόν ήρωα να χρεώσουμε τα €30+ δις της διαφοράς;
3. Ανοίγω το δελτίο χρέους του ΥΠΟΙΚ, Δεκέμβριος 2014 - εκδόθηκε 20/2/2015 καρατσεκαρισμένο από τους ήρωες της διαπραγμάτευσης που είχαν και την ευθύνη. Το σύνολο των αναγκών αναχρηματοδότησης χρέους για την περίοδο 2015-2018 ήταν €41 δις. Η περίοδος αυτή είναι συγκρίσιμη με την περίοδο του μνημονίου της ηρωικής διαπραγμάτευσης - οι αριθμοί όμως δεν είναι. Σε ποιόν από τους ήρωες να χρεώσουμε τη διαφορά των €45 δις;

Οι δύο ήρωες της διαπραγμάτευσης, ακόμη και σήμερα αραδιάζουν ανακριβολογίες. Με τη δική τους λογική, οι πρόσθετες ανάγκες του δημοσίου όπως καταγράφηκαν στο αγωνιστικό μνημόνιο είναι €45 δις. Κύριοι Πινόκιο, πού είναι τα χρηματάτσα;

Υπάρχουν κι άλλες ζημίες, ευθείες και αδιαμφισβήτητες. Οι ήρωες Βαρουφάκης-Θεοχαράκης παρέλαβαν τη συμμετοχή του δημοσίου στις τράπεζες στα €12.7 δις (χρηματιστήριο 23/1/2015). Η αποτίμηση είχε πέσει από τα €17 δις του Οκτωβρίου 2014 λόγω της επέλασης ΣΥΡΙΖΑ. Τα χρήματα αυτά, ανακτήσιμα - δηλαδή θα μείωναν το χρέος. Με την ανεκαλαιοποίηση Νοεμβρίου 2015 η αξία αυτή ήταν πρακτικώς μηδέν. Οι ήρωες, λοιπόν, μετέτρεψαν προσωρινό χρέος €12.7 δις, σε μόνιμο - το κεφαλαιοποίησαν. Η αποπληρωμή του προσωρινού χρέους θα γινόταν από τους επενδυτές, όχι από το δημόσιο. Ποιός ήρωας έχασε αυτά τα λεφτά;

Για να γίνει η αγωνιστική και ηρωϊκή διαπραγμάτευση, ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός (έντοκα γραμμάτια και ρέπος) αυξήθηκε κατά €3 δις περίπου. Επίσης, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου αυξήθηκαν κάτι λιγότερο από €3 δις. Κάπου €6 δις χρηματάτσα τα οποία δεν μπορεί προφανώς να επιστρέψει το δημόσιο χωρίς χρηματοδότηση θεσμών, οπότε νάσου καινούριο ηρωικό χρέος. Τέλος, από τον δανεισμό από το λογαριασμό τραβηχτικών δικαιωμάτων του ΔΝΤ (λύση Στουρνάρα στο αδιέξοδο Μαΐου-Ιουνίου 2015), σύμφωνα με το Δελτίο Χρέους, Δεκέμβριος 2016, δεν έχουν επιστραφεί περίπου €600 εκατ, παρά το ότι η κυβέρνηση εισέπραξε και το ποσό αυτό με την πρώτη δόση του αγωνιστικού μνημονίου.

Το πιο σημαντικό είναι ότι, με την αγωνιστική διαπραγμάτευση, απεμπολήθηκαν περίπου €3.5 δις επιστροφών από τα ομόλογα ΕΚΤ, έτοιμα προς καταβολή ("δεδουλευμένα") τον Ιούνιο 2015 κι ακόμη €7 δις από την ίδια πηγή μέχρι το 2018. Οι σαμαροβενιζέλοι κι ο Στουρνάρας είχαν φτύσει αίμα για τα λεφτά αυτά. Σήμερα, αντί (στη χειρότερη περίπτωση) να έχουμε/αναμένουμε €10.5 δις έναντι του χρέους, πληροφορούμεθα πως ο πρωθυπουργός της αγωνιστικής διαπραγμάτευσης πετάει τη σκούφια του για να χρησιμοποιήσει ο Ρέγκλινγκ κάποια απ' αυτά τα χρήματα (ο Ντράγκι λέει πως τα ANFA τουλάχιστον ξεχάστε τα) για να χρηματοδοτήσει βραχυπρόθεσμα όχι το χρέος, αλλά κάποια swaps.

Τα αδιαμφισβήτητα φέσια στον ελληνικό λαό από τις ανοησίες Βαρουφάκη-Θεοχαράκη είναι €30 δις. Οι Πινόκιο έχουν το θράσος να πουλάνε μαγκιά. Ο λογαριασμός τους είναι πολύ υψηλότερος, αλλά μη μπούμε σε κουβέντα με στρεψοδίκες.

Το χαριτωμένο είναι η ειρωνεία για την εξεύρεση των χρημάτων για την αναχρηματοδότηση του χρέους - αυτά τα υποτιθέμενα €85 δις που στην πραγματικότητα ήταν €59.5 δις. Με τη σειρά:
1. Το 2014 οι σαμαροβενιζέλοι ΒΓΗΚΑΝ στις αγορές. Με κυβερνητική σταθερότητα έξι μηνών, θα ξανάβγαιναν και πιο δυνατά.
2. Με €1 δις μέτρων πάνω από το μέιλ Χαρδούβελη, το μνημόνιο 2 θα έκλεινε και θα υπήρχαν τα €16 δις του ΔΝΤ, τα λεφτά από τα ομόλογα ΕΚΤ. Τα πρώτα μέτρα του αγωνιστικού μνημονίου ήταν €2.7 δις.
3. Τα λεφτά του ΤΧΣ δεν θα ήταν έναντι χρεολυτικών δόσεων, αλλά πρόσθετη εγγύηση για την έξοδο στις αγορές.

Οι δύο ήρωες στην απάντηση προς Στουρνάρα ψεύδονται μέχρι τα δόντια - ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται.


Αυτά τα ολίγα. Όπως είπαμε, the Dude abides.

George J. Prokopakis.

46 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Καλημέρα σε όλους

Μήπως ήρθε η ώρα για ένα μικρομεγάλο pullback?

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1422180/soimple-den-vlepei-lysh-gia-ellada-stis-24-maoy.html

μπαρμπαλιας είπε...

οτι και να γραφουν οι απανταχου
Προκοπακηδες...
για τους ελληνες συρυζέ-παλαιοπατσοκ...
για ολα φταει "ο πουσ ο σαμαρας κι ο πουσ ο βενιζελος".
ποιος αληθεια ασχολιεται με τα στοιχεια που παραθετει ο καθηγητης;ψηλα γραμματα που λεμε.
τωρα περιμενω τις επομενες επιλογες του γερμανου,αφου εκανε την δουλεια του με τον τσε και με δεδομενο οτι ο κοσμος δεν εχει παραδες και το προγραμμα δεν βγαινει.

μπαρμπαλιας είπε...

και το ανεκδοτο της μερας.
ο βολευτις του συριζα Δημαρας
με περγαμηνες στο αντιιμπεριαλιστικο
αντιδικτατορικο αγωνα,οπου συνεληφθη,βασανιστηκε οικτρα απο το ντοπιο κατεστημενο και τους εκφραστες του χουνδικους,
οικολογος πρασινος, καταπρασινος εναλλακτικος...
εν μεσω σπαραξικαρδιων θεατρινισμων...ειπεν το μεγαλο "ναι"στο νομοσχεδιο
που κατοχηρωνει τα δικαια του εργατι του αγροτι του ναυτικου του συνταξιουχου και των απανταχου προλεταργιων της πατριδας.
ρε Γιωργη γιατι δεν ακλούθησες τη Μαρια στας ευρωπας ,οπου θα ειχες γλυτωσει και την βασανον της ψηφου

ο dwk είπε...

…χρόνια πολλά στους εορτάζοντες
…ειρήνη ημίν

austin είπε...

Αμήν dwk. Το σχόλιο άλλωστε δεν πήγαινε τόσο σε σένα χθες... ήταν βέβαια έμμεση μπηχτη για όποιον πιστεύει στον Σύριζα για κάτι καλό... αλλά βλέπω ότι ή μετάφραση της απογοήτευση παίρνει πάλι μορφές σύγκρισης με τους προηγούμενους και όχι με το να δούμε τι σκατά έκαναν τουτοι.

Θλιβομαι αφάνταστα που για 99 χρόνια πουλάνε τα πάντα, καθαρά σαν άποψη ότι ή αίσθηση που είχαμε ότι είμαστε προτεκτοράτο παίρνει σάρκα και οστά με αυτό. Από την άλλη χαίρομαι γιατί θα εξαφανιστούν όλοι αυτοί οι κοπροι οι συνδικαλιστές που τσακισαν τα πάντα στην χωρα. Για να παρουν τον Πούλο αυτοί οι άνθρωποι, και αφού μόνοι μας δεν είμαστε ικανοί να τα διαχειριστούμε, τι να κάνουμε, όλα έχουν να τίμημα στην ζωή. Θα ήθελα να γλυτώνει ή ΕΥΔΑΠ, και ευτυχώς που γλύτωσαν οι παραλίες, οι αρχαιολογικόι χώροι και τα δαση.

Α και για εμας εδώ...δίπλα στους "βασιλικούς" ποτίζονται και οι μικροεπενδυτές.

Μιχαλιο δεν ξέρω τι θα κανει και τι παιχνίδια παίζονται για να αλλάζουν τις δηλώσεις τους ανά διήμερο... αλλά ένα μόνο πράγμα σώζει εμάς τους μικρούς που δεν έχουμε inside info. Διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου και διασπορά κινδύνου. Όλα να καταστραφούν με μία δήλωση δεν πρόκειται... κάποιες μετοχές ειναι μπετό. Άρα σκ, με αριστερούς στην κυβέρνηση, και με διαπραγμάτευσεις να μην σταματάνε ποτέ για τα επομενα 2 χρόνια κατ ελάχιστο, δεν πρόκειται να μπω all in σε τράπεζες ή άλλα τζογαδορικα. Και ας κανουν +30%.. μπορεί να χάνεις κέρδη.. αυτό με έσωσε στο παρελθόν, αυτό με σώζει γενικά. Και ας χει μικρότερη απόδοση το χαρτοφυλάκιο. Τώρα σε αναμονή και περισυλλογή τι θα κάνουν αυριο και αν ή δήλωση του Σόιμπλε έχει αξία.

Χρόνια πολλα σε όλους και

austin είπε...

...την καλημέρα μου

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μια βιαστική καλησπέρα κι απο μένα και μια παρατήρηση...

Ο σκελετός αριστερά έγινε 65 ημερών....

Καλό Σ/Κ σε όλους.

ArTaXiA είπε...

Χαίρομαι που το επεσήμανες και μπράβο σου! :)

michele είπε...

Καλησπερα,καλησπερα σε ολους .Αλεξανδράτε μην μου πειράζεις τον εντεχνο επενδυτή lol

κι εμενα με περιμένουν και θα βγαλω ενα πονημα με "αυταπατες", "χρησιμους ηλίθιους" και ..99χρονια

Μπαρμπα μου το δικιο το εχεις,δεν ειναι απαραιτητο να ακολουθουν ,να γνωριζουν,να διαβαζουν,να μορφωνονται,να θυμουνται ολοι .

Διαφορετικα,πολυ νωριτερα ο λαος δια της ψηφου του θα ειχε"στρωσει" τα αστικα κομματα που κυβερνησαν και τα αστικα κομματα που κυβερνησαν θα ειχαν οδηγησει το λαο σε νοοτροπιες δημοκρατικοτερες και αναπτυξιακοτερες.

Η ευρυτερη κοινωνια γαλουχηθηκε με Αυτια και Παπαδακη και ποσο θα παρουμε συνταξη .Και ειναι γεματη Κολλαδες-Σταματοπουλους-Λυμπεροπουλους-Μπαλασοπουλους-Λουραντους-Φωτοπουλους- μικρους Τσοχατζοπουλους.

ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ηταν να φερουν λοιπον ο,τι ΑΘΛΙΟΤΕΡΟ,ΕΘΝΟΛΑΙΚΙΣΤΙΚΟ,ΦΑΣΙΣΤΟΚΟΚΚΙΝΟ υπαρχει. Απομενει στα ζωα που το εφεραν να το γκρεμισουν κιολας ,καθως ετσι θα γινει.

Οφειλουμε οσοι δεν πασχουμε απο χρηματοοικονομικο,πολιτικο και πολιτισμικο αναλφαβητισμο να επικοινωνουμε ιδεες,αντιρρησεις,εκτιμησεις τεκμηριωμενες.

Ολα αυτα δεν εχουν σχεση με το χρηματιστηριο ,καθως οπως εχω ξαναπει,ειναι αρκετα πιθανη η ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ τουλαχιστον για ενα διαστημα ,χρηματιστηριου και οικονομικης καταστασης της χωρας και των πολιτων της.

michele είπε...

Και βεβαια ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους Κωστηδες και στις Ελένες της Ελευθερης Γνώμης και ολης της Ελλαδας.

austin είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/580108/veto-apo-tous-anel-gia-to-pagoma-ton-eidikon-misthologion/

Επειδή είναι το πρώτο θέμα που πολλοί σιχαινονται.... δείτε το βίντεο χωρίς να διαβάζετε το κείμενο. Γελοιοτητα δίχως τέλος! Υποτίμηση της νοημοσύνης. Μέσα σε 5 λεπτά λέει δύο διαφορετικά πράγματα...

ο dwk είπε...

…η …τεκμηριωμένη απάντηση του Γ. Π.
…γράφει, λοιπόν, για τους «σαμαροβενιζέλους» (όπως τους αποκαλεί):
…-με κυβερνητική σταθερότητα έξι μηνών, ΘΑ ξανάβγαιναν και πιο δυνατά
…-το μνημόνιο 2 ΘΑ έκλεινε και θα υπήρχαν τα €16 δις του ΔΝΤ
…-τα λεφτά του ΤΧΣ δεν ΘΑ ήταν έναντι χρεολυτικών δόσεων
…με τρία ΘΑ και το απαραίτητο προς τέρψιν των λαϊκιστών ακροατών του «ψεύδονται μέχρι τα δόντια - ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται», καθάρισε !

ο dwk είπε...

…δεν μπαίνει, βέβαια, στον κόπο να αναρωτηθεί:
…-γιατί επί μήνες ΔΕΝ κατάφεραν να κλείσουν την αξιολόγηση το 2014 και όταν είδαν τα (πολύ) σκούρα, επέσπευσαν κατά δυο μήνες τις προεδρικές εκλογές;
…-πόσο θα στοίχιζαν στον Ελληνικό λαό τα πρωτογενή πλεονάσματα (3% για το 2015, 4,5% για το 2016 και 2017 καθώς και 4,2% για το 2018) σύνολο 16,20% των σαμαροβενιζέλων
έναντι των -0,25% το 2015, + 0,50% το 2016 + 1,75% το 2017 και + 3,5% το 2018 (σύνολο 5,50%) της …επαχθούς (!) σημερινής συμφωνίας;
…να τον πληροφορήσω: περίπου 20 δις περισσότερα !!!
………………….
η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα

michele είπε...

Τα νουμερα dwk ( και ο συγκεκριμενος καθηγητης τα παει πολυ καλα με αυτα) ηταν αδιαμφισβητητα .Και ειναι.

Τωρα οπως λεει ο σοφος λαος "Ο εξυπνος παραδεχεται,ο πονηρος δικαιολογειται,ο ηλιθιος επιμενει".

Ερωτω λοιπον.Εσυ ( που εγω ξερω) οτι ηλιθιος δεν εισαι,τι ακριβως διατεινεσαι;; τι ακριβως υποστηριζεις;
ποιον Συριζα γουσταρεις ,τον ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ με τα σκισιματα των μνημονιων και τις απατεωνιες η με την υποθηκευση ΟΛΗΣ της δημοσιας περιουσιας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ τιμηματος του τωρα.

Κλαις και εσυ δηλ οπως αναγκαστικα κλαινε οι βουλευτες που θα ψηφισουν ;

Οποτε ,επειδη το αρθρο σε ΑΦΟΡΑ ως υπερμαχο των Μπαρουφακηδων ,η εχεις στοιχεια η δεν εχεις.Τα αλλα ειναι πολιτικαντισμοι που σε μενα ( οπως ξερεις) δεν περνανε.

Τελος να θυμισω οτι παρα τις εκκλησεις μου κατα διαστηματα ενας εδω φιλος ειχε την μαγκια καποτε να ζητησει ναγραψει ενα κειμενο δικο του και να αναρτηθει.

Αυτος ησουν εσυ dwk .Οποτε ελα αγορι μου ,στρωσε τον κωλο σου και γραψε ενα σοβαρο κειμενο με στοιχεια πολιτικα η οικονομικα που να δικαιολογει την στηριξη αυτων των απατεωνων.

Για παμε.

michele είπε...

Α και επειδη ειδα μολις το προηγουμενο σχολιο σου, ειναι ιδιο με τις μαλακιες του Λακη ,αντε φιλε προσπαθησε λιγο περισσοτερο
καθως στις συμφωνιες τα πρωτογενη πλεονασματα διαπραγματευονται στις συζητησεις και εχουν σχεση με την ΑΝΑΠΤΥΞΗ της χωρας

που με τα ζωα που εφερες χασαμε 7 μοναδες σε 2 χρονια,συμφωνα με ΟΛΕΣ τις εκτιμησεις ΟΛΩΝ των φορεων που μας αφορουν,ελληνικων και ευρωπαικων και ΔΝΤ.

michele είπε...

Επιχειρηματα Λαζοπουλου χαχαχα

austin είπε...

Βλέπω λίγο στο twitter... μιλάμε όλο το διαδίκτυο τους κοροϊδεύει εκτός από τους πολύ συμφεροντολογους.

#you_LEFT_nothing και #reziLEFTikane.

Χαχα! Πολύ κοντά η εθνική κατακραυγή των γελοιων!

ο dwk είπε...

…θα μπορούσα και γω να πω ότι «το σχόλιό σου, είναι ίδιο με τις … «εξυπνάδες» του Άδωνη»
…θα μπορούσα να αντιδιαστείλω τους «χρησίμους ηλίθιους» σου, με κάποιους «άχρηστους και ηλίθιους»
…δεν βλέπω, όμως, κάποια χρησιμότητα για μια τέτοια αντιπαράθεση

(…η οποία απουσίαζε, βεβαίως, ΤΟΤΕ !)

michele είπε...

Χαθηκαν και απο κει τα συριζοτρολ καθως λειπουν και τα επιχειρηματα τωρα.Αν ειχα χρονο θα ξεφτιλιζα διαφορους αλλα εχω ασχολιες και διαφορετικο προφιλ

Παντως ΔΥΟ απ αυτους που με ειχαν μπλοκαρει εκει, ο μεν αθλιος Πιτσιρικος απεσυρθη απο την Blogoσφαιρα ,ο δε αλλος τραγουδοποιος Δρογωσης εκλεισε τον λογαριασμο του παραπονουμενος οτι αδικησαν ( οι συριζοφιλοι) τον..Σαμαρα.

Ενα-ενα τα ποντικια και που εισαι ακομα.

μπαρμπαλιας είπε...

μη πιανουτε στον στομα σας τον παμεγιστο καλλιτεχνη .
εχει κριθει απο την δικαιοσυνη.
εξ αλλου ολως τυχαιως τρισ και χαφ το ξημερωμα πηγαινε για την δοση του στο κοτερο.
εσεις ζηλευουτε που δεν ειστε της αριστερης προοδου;

michele είπε...

dwk εγω αρθρογραφω ,εχω γραψει 21 αρθρα τα τελευταια χρονια,ειμαι blogger εδω 4 χρονια, προειδοποιω ,εκτιμω και εν πολλοις ΔΙΑΙΩΝΟΜΑΙ .

Οι Σαμαροβενιζελοι πηραν -6,6% υφεση και παρεδωσαν αναπτυξη 0,8% και πλεονασμα στο ισοζυγιο τρεχουσων συναλλαγων ,αρχισαν να μειωνουν καποιους φορους και ο περιουσιος λαος ( και συ ενδεχομενως) νομιζε οτι δεν θα πληρωσει ΕΝΦΙΑ

Παρε τωρα φορους τον αερα που αναπνεουμε. Αλλα εμεις ποναμε γιατι δουλευουμε ακομα,καταλαβες; δεν κανουμε απλως κριτικη διαδικτυου για το χαβαλε μας

Unknown είπε...

δυνατος παιχτης ο dwk τελικα ελειψε πολυ.ενταξει ο μιχαλης γραφει συχνα εδω.διαβαστε και τους 2 και κρινετε φιλοι μου.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Σαλτάρη: Ούτως ή άλλως ως ελεημοσύνη λειτουργούσε το ΕΚΑΣ
θα σαλτάρο....!? ή...να σαλτάρο..!?

ο dwk είπε...

…επιχειρήματα θα ακούσω (…ελπίζω) σε δυο - τρία χρόνια
…τότε και μόνο τότε θα δούμε τι ανάπτυξη θα έχουμε και ποιές μειώσεις φόρων
…τώρα, τελευταίες μέρες πριν το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης (ναι, αυτής που ΔΕΝ κατάφερε να κλείσει ο νεοφιλελέ-ακροδεξιός λαϊκίστικος αχταρμάς) ακούω μόνο προφητείες καταστροφής, ανοησίες, διαστρέβλωση και, κυρίως, βρισιές !
…α! …και μεθοδευμένη προσπάθεια απαξίωσης και φίμωσης (…συριζοτρολ και καλά!) της αντίθετης άποψης …-θα πέσει στο κενό
…το όνειρο της «παρένθεσης» τελειώνει! …καλά ξυπνητούρια…
…και καλό σας Σαββατοκύριακο !

michele είπε...

Που να ξαναδουν αυτοι οι απλυτοι 7 χιλ Κωστα και ειδικα μεσα στην κριση.Απλα δεν μπορουν να φανταστουν τι τους περιμενει

michele είπε...

Θα στο πω ωμα να το δουν οι φιλοι dwk .H αξιολογηση του 2014 δεν εκλεισε το 2014 γιατι ερχοταν ο Τσιπρας και οι ξενοι το ηξεραν.
Εκλεινε με ενα mail Χαρδουβελη και αντε ενα δισ ακομα.

Φαγαμε -7 μοναδες του ΑΕΠ κατω ,κλεισαμε τραπεζες,συνορα,βαλαμε φορους στα παντα ,φορτωθηκαμε 86 δισ μνημονιο και μας το παρουσιαζεις επιτυχια;;

Ερωτω καθαρα.Λιγη ντροπη δεν υπαρχει; Λιγη λεμε,δεν απαιτω παραπανω.

Λεω δεν ντρεπεσαι με αυτα τα χαλια; η απαντηση μπορει να ειναι και ΟΧΙ. Δεν θα παρεξηγηθουμε χαχα

Αμα θες να σου δειξω αν υπαρχουν συριζοτρολ και ποσο πληρωνονται σε ιδιωτικη συναντηση.

100 Η ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΙ 101 ΤΟ ΑΛΕΠΟΥΔΑΚΙ δεν γινεται ελεγε η γιαγια μου.

ο dwk είπε...

…και ηλικιακά να το πάρουμε, μεγαλύτερη η αλεπού και (έστω …κάπως) μικρότερο το …αλεπουδάκι!
…είπαμε: σε δυο – τρία χρόνια εδώ θα είμαστε (αμήν KAI για τον …υποφαινόμενο!) και θα δούμε ΠΟΙΟΣ θα δικαιωθεί !
…εσύ με την απαισιοδοξία σου
…ή ο σοφός λαός με την (βάσιμη) ελπίδα του

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ακριβώς το ιδιο πηγα να γραψω Μιχαλη...Συριζοτρολ που βγαζουν μεροκαματο...εστω και με υποσχετικη...γιατι αν τα εχεις παρει μπροστά είσαι και μαγκας...Αλλα ποιος πληρώνει μπροστα τώρα; πρώτα θα δειξεις τι αξιζεις και μετα εχεις να λαμβανεις μια θεση στην ΕΡΤ 4

Unknown είπε...

Εχω 7.5 πληροφοριες μαθει σημερα σοβαρες.Σημειωστε μια.
Ο ευαγγ βενιζελος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ.τα υπολοιπα στα κλειστα φορουμ που μετεχω.

ο dwk είπε...

…όσο για τα «τρολ», Michele, μια γρήγορη ματιά στα sites και blogs είναι αποκαλυπτική:
…κατά εκατοντάδες περιφέρονται βγαλμένα από την γιάφκα του μουρούτη και της «ομάδας αναλήθειας» !
…ορδές βρώμικων κατασκευασμάτων εμέσουν παραπληροφόρηση και χυδαιότητα, αφού λάβουν την κατάλληλη γραμμή – και τα ανάλογα αργύρια!
(…το σπίτι του πρωθυπουργού που …κτύπησε σε πλειστηριασμό μετά την …αυτοκτονία του …χρεοκοπημένου πρώην ιδιοκτήτη, σου θυμίζει κάτι ;;;) …κατακάθια!
…οι χάνοι που πιστεύουν, βέβαια, αυτά τα υποκείμενα λιγοστεύουν …στο τέλος θα απευθύνονται στους συνήθεις παροπιδάτους, τους φανατικούς, του προηγουμένως αναφερθέντος «αχταρμά»!

michele είπε...

Ζεις σε αλλο κοσμο ( οχι στον αλλο χαχα) dwk ,αν νομιζεις οτι 1) οτι ο λαος ειναι σοφος ,αποδειχτηκε αλλωστε
2) οτι εχει ελπίδα.
Εγω ελπίζω πιο πολλα απ αυτους διοτι εμαθα εξ αναγκης ισως και επιβίωσης να βλεπω οταν οδηγω ,οχι μονο το μπροστινο μου αυτοκινητο
αλλα αρκετα αυτοκινητα μπροστα μου.
Ο νοων νοειτω.

Εσυ που εχεις οικονομικο πτυχιο ,πες μου τι θα βγει οταν φορολογεις τον αερα. Γι αυτο εχω πει ,επειδη ειμαστε χρηματιστηριακο blog
οτι πρεπει και να προσεχουμε την συδεση χρηματιστηριου-πολιτικης.


Η ομαδα αληθειας ενοχλει γιατι ανεβαζει βιντεακια με ολα τα αισχη των απατεωνων που υποστηριζεις και τις απατες Τσιπρα.

Να εισαι βεβαιος, επειδη εχω ενεργους λογαριασμους στα μεγαλα social media οτι γνωριζω ποιοι-πως γιατι,ολοι εχουν τρολ. Απλα λεω καποιοι αρχιζουν και χανονται σιγα-σιγα ..

Τελος,το προβλημα ειναι οχι μονο οικονομικο,αλλα και ηθικου πλεονεκτηματος ΚΑΙ ΚΑΛΑ ,που εκαναν γαργαρα την επιστολη του απατεωνα που στα παπαρια του αν εβαζε χερι ο πρεσβευτης της Βενεζουελας στα κοριτσια που δουλευαν εκει ,αρκει να μην χτυπουσαν τα συστημικα ΜΜΕ την..αριστερα .

Ειπαμε ,λιγη ντροπή. Ο απατεωνας ελεγε τηλεοπτικα οτι εγω μενω στο ενοικιο δεν πληρωνω ενφια ,αλλα ΕΙΧΕ τελικα ιδιοκτησια.Υπερασπισου τον και αλλο με θερμη χαχαχ

Και οχι, ο Βενιζελος δεν εχει τελειωσει πολιτικα.

ArTaXiA είπε...

Λεβέντες μου, τέτοια ζέση περί του πολιτικού εκείνου σχήματος που θα σώσει τη χώρα, όταν εμείς δεν μπορούμε να σώσουμε τους εαυτούς μας ως πολίτες δεν την αντιλαμβάνομαι.

Εκείνο που θα μπορούσα να αντιληφθώ, θα ήταν ένα πολιτικό πρόσωπο με έργο. Όταν και εφόσον το ανακαλύψετε, να μας το παρουσιάσετε να το ψηφίσουμε.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αρταξ τι θα ελεγες για τον Καραμανλή; Και οι Πετρες θα τον ψηφησουν αλλα οχι τωρα..Οι Καραμανληδες έρχονται με πρόσκληση και με παρακαλια..ετσι ειναι το μοντέλο τους.

austin είπε...

Σίγουρα δεν θα δικαιωθεί dwk ούτε εσύ ούτε ο λαός που ήλπιζε στον Σύριζα.

Γιατί πολύ απλά ήδη έχετε διαψευσθεί. Όχι μόνο εν έκανε τα "2 από τα 10" που έλεγαν. Έκανε μείον 4. Και το ταμείο και οι έλληνες είναι μείον σε όλα. Όσο υπομονή και αν κάνεις, από αυτούς προκοπή δεν θα υπάρξει. Μόνο ξεφτιλισμα.

ArTaXiA είπε...

O Καραμανλής είναι πολιτικός με έργο; Τι είδους;

Mπορείς να διαβάσεις αν θέλεις για τον Βαρώνο Hausmann. Εκεί Οπλαρχηγέ, θα διαπιστώσεις τι σημαίνει πραγματικός πολιτικός με έργο! Τα υπόλοιπα είναι για να λέμε πίπες στα καφενεία.

michele είπε...

Αγαπητε artaxia ,η πολιτικη δεν εξαρταται απο ενα προσωπο με εργο.Μπορω να σου πω αρκετα απο διαφορα κομματα, αλλα το θεμα ειναι να μπορουν να εκφρασουν ενα πλειοψηφικο ρευμα.

Το θεμα ειναι ομως η αδυναμια του ιδιου του κοσμου να ξεπερασει την "συναισθηματικη εκφραση ¨της ψηφου ( σου κοβω τον ΕΝΦΙΑ,σου δινω 13η συνταξη,σου χαριζω τα δανεια ,λεφτοδεντρα κλπ)

και να μπορει να καταλαβαινει ΒΑΣΙΚΑ πραγματα μιας καταστασης. Παραδειγμα : Ααααα, κοστισαν οι Ολυμπιακοι τα κερατα τους 10 δισ ,φαγανε μιζες τα λαμογια κλπ.Μαλιστα ,να συμφωνησω.

Ε ηρθε ενας δυο απατεωνες και σου τρωνε μια 30αρα δισ ΑΜΕΣΑ σε 7 μηνες και πολλα περισσοτερα σε βαθος χρονου.
Και αυτοι η ενας-δυο απατεωνες ειναι οι ΙΔΙΟΙ που ψηφισες συναισθηματικα ,ΜΑΛΑΚΑ Ελληνα ,αδιαβαστε.

ArTaXiA είπε...

Οπότε Mic, καταλήγουμε δυστυχώς πως ο ελληνικός λαός είναι άξιος της μοίρας και της κακής του τύχης και του επιβάλλουμε έναν δικτάτορα να τον συνεφέρει. Κι επειδή δεν είναι εποχές για πραγματικούς δικτάτορες, οργανώνουμε μια οικονομική δικτατορία, στο όνομα της οποίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ στις εκλεγμένες κυβερνήσεις να εισηγούνται νόμους και στη βουλή να νομοθετεί.

Συμφωνούμε. Θα ζήσουμε μια οικονομική δικτατορία, η οποία οφείλεται στην ανικανότητα όλων ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ των τελευταίων 60 ετών, (βγάζω τον Μαρκεζίνη απ' έξω) να δράσουν επ ωφέλεια του έθνους.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ανεστησε τον Ανδρέα εσυ...Εοκ και νατο το ιδιο συνδικατο...Το κομπλεξ με το ονομα Καραμανλης ειναι γνωστό...οταν ο Καραμανλής εβλεπε το μέλλον μας εις την δυσην...καποιοι κανανε παρεα με τους Μαδουρους της εποχης.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αρταξ για τον κομο μιλαω.

michele είπε...

Σε γενικες γραμμες artaxia ετσι ειναι οπως τα λες.Φυσικα ενα αλλο μεγαλο προβλημα που τωρα πληρωνουμε ειναι η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ κομματων,προσωπων,εννοιων ,ολοι ιδιοι ειναι και λοιπα.

Οπως βλεπουμε δεν ειναι ολοι ιδιοι.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ και τους φεραμε .

Αυτοι δε οι αλλοι οι κακοι,πηγαν την Ελλαδα στις 25 πλουσιοτερες χωρες του κοσμου.Με παθογενειες και λαμογιες( και που δεν υπαρχουν) και με χρεος για πολλα χρονια στο 100% περιπου /ΑΕΠ.

Αν εκεινοι οι πασοκονουδου ειχαν ακουσει τις πιο φιλελευθερες φωνες περι μειωσης του κρατους ,μειωσης δαπανων και αυξηση ιδιωτικων επενδυσεων θα ειχαμε θωρακιστει απο την κριση καλυτερα
και δεν θα φταναμε σε ΦΑΙΟΚΟΚΚΙΝΟΥΣ κατσαπλιαδες.

Παω για κινηματογραφικη βραδια ,με τις υγειες σας

mixalis mixalios είπε...

Mic πόσο αληθινός σε όλα....

austin είπε...

Αρταξια προσωπικά ή ζέση για τα πολιτικά έγκειται ενα και μόνο λόγο.

Ότι πάμε από το κακό το χειρότερο μη καταλαβαίνοντας τι συμβαίνει και μη αντιδρώντας στην κατρακύλα. Απο τον ανασχηματισμό που έκανε ο Σαμαράς επειδή έπρεπε να κρατήσουν καρέκλες και σταμάτησαν να κάνουν μεταρρυθμίσεις μέχρι αυτή την άθλια κυβέρνηση. Αν δεν καταλάβει ο κόσμος ότι κάνει ο ένα λάθος μετά το άλλο, τότε πραγματικά ή συνέχεια στην πολιτική ζωή μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη. Εσυ καταλαβαίνεις πέντε πράγματα. Αλλά πέντε εγώ αλλά δύο ο Χ. Αν κάποιος υποστηρίζει τον Τσιπρα σημαίνει ότι εν έχει πάρει γραμμή ή έχει κάποιο όφελος. Οι άγνοια μπορεί να γίνει καταστροφική. Όπως και έγινε με το κλείσιμο τον τραπεζών για παράδειγμα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ευχαρίστως θα ψήφιζα Αλεκο Παπαδόπουλο.

Δυστυχώς όμως ειμαστε καταδικασμένοι να αποτύχουμε οι πολλοι και να γλυτώσουν οι λίγοι.

Τα όσα άκουσα για το υπερ ταμείο δεν μου αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για τη χώρα, οι θυσίες 8 ετών πάνε συνεχώς χαμένες χωρίς τους κατάλληλους τεχνοκράτες που θα μπορούσαν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα.

Ατομικά οι πιθανότητες καλυτερεύουν.

hippy είπε...

Καλησπέρα

δεν μου αρέσουν οι πολιτικές συζητήσεις πρώτος γιατί είναι ανερμάτιστες και δεύτερον γιατί κάθε που στριμώχνεται ο συνομιλητής πετάει τη μπάλα στην εξέδρα με το γνωστό "γιατί η άλλοι ήταν καλύτεροι" και κάπου εκεί καταλαβαίνεις ότι βρήκες τοίχο.

Ωστόσο έχω μια θετική προδιάθεση που αν όλα πάνε κατ΄ευχήν την Τρίτη θα βγω να το γιορτάσω.

-Γλυτώσαμε το Grexit (και τη δραχμή)

-Γλυτώσαμε το Grexit (και τη δραχμή)

-ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΤΟ GREXIT (KAI TH ΔΡΑΧΜH).

Εαν (το ξαναλέω) όλα πάνε κατ΄ευχήν την Τρίτη τα χαμηλά ημερομίσθια, οι χαμηλοί μισθοί, οι τεράστιες εισφορές, οι εξουθενωτικοί φόροι, μάλλον είναι αυτοί. Ακόμα και με την κυβέρνηση των απολιθωμάτων, των παιδιών του Στάλιν. Δεν το λες και λίγο.

Μπορούμε μιια χαρά να κινηθούμε σε σαφώς ασφαλέστερο περιβάλλον για προϊόντα που γουστάρουμε ν΄ασχολούμαστε. Κι αν έλθει νωρίτερα η επόμενη, σαφώς καλύτερη κυβέρνηση, ακόμα καλύτερα.

Τέτοιες μέρες φιλαράκια σκέφτομαι θετικά, δεν μιζεριάζω.

hippy είπε...

Σκέφτομαι θετικά....αλλά κοιμάμαι όρθιος.

Δυό λάθη στην ίδια φράση.

δεν μου αρέσουν οι πολιτικές συζητήσεις πρώτοΝ γιατί είναι ανερμάτιστες και δεύτερον γιατί κάθε που στριμώχνεται ο συνομιλητής πετάει τη μπάλα στην εξέδρα με το γνωστό "γιατί ΟΙ άλλοι ήταν καλύτεροι" και κάπου εκεί καταλαβαίνεις ότι βρήκες τοίχο.

hippy είπε...

Και βέβαια όταν γράφω

"τα χαμηλά ημερομίσθια, οι χαμηλοί μισθοί, οι τεράστιες εισφορές, οι εξουθενωτικοί φόροι, μάλλον είναι αυτοί" θέλω να πω 999/1000 δεν έχει παρακάτω. Τα χειρότερα τα είδαμε, είναι γ@μησε τα, αλλά είναι αυτά.