Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη


ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ:"Καρφώνει" την κυβέρνηση, χαμηλώνει τον πήχυ των προσδοκιών..


"Αδειάζει" την ελληνική κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, υπογραμμίζοντας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ότι ήταν δική της  επιλογή να αυξήσει τους φόρους και όχι να μειώσει τις δαπάνες. Παράλληλα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, προσπαθεί να κατεβάσει τον πήχυ των προσδοκιών για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 24ης Μαΐου, τονίζοντας ότι εώς τότε δεν θα έχουν ολοκληρωθεί τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

«Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεών μας με την ελληνική κυβέρνηση, τονίζαμε ότι οι μειώσεις δαπανών θα επηρέαζαν λιγότερο την ανάπτυξη από τις αυξήσεις φόρων, τις οποίες επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση και είχαμε μια σειρά από μελέτες που υποστήριζαν αυτό το επιχείρημα» ανέφερε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας: «Στο τέλος όμως οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποφασίσουν τα μέτρα. Η ελληνική κυβέρνηση είχε ισχυρή προτίμηση στο να αυξηθούν οι φόροι και όχι να μειωθούν οι δαπάνες».

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε επίσης πως οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί αποσυνδέουν τη συμφωνία για το χρέος από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Όπως είπε τα μέτρα, που συζητούνται, είναι επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων, της περιόδου χάριτος αλλά και μείωση των επιτοκίων.


Δεν παρέλειψε τέλος να επισημάνει πως εάν δεν υπήρχαν οι καθυστερήσεις μέσα στο 2015 δεν θα ήταν τόσο μεγάλη η δημοσιονομική προσαρμογή, που απαιτείται.

www.naftemporiki.gr

11 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Ένα μπράβο στον ανηψιό και καλοτάξιδος να είναι. Αυτό το κομμάτι της διαδρομής θα το έκανα ευχαρίστως μαζί του!

μπαρμπαλιας είπε...

κι ελογου μου μαζι σας...μπροσταρης

μπαρμπαλιας είπε...

και πούσαι...
απο το 2017 στις αγόρες βγαινουμε και πανηγυριζουμε
ως φαιδρός...και τον Αυγουστο του 18...τερμα τα μνημονια.

«Ἀνοίξω το στόμα μου και πληρωθήσεται πνεύματος και λόγον ἐρεύξομαι, τῇ βασιλίδι Μητρί· και ὀφθήσομαι, φαιδρῶς πανηγυρίζων και ἄσω γηθόμενος ταύτης τα θαύματα».

μπαρμπαλιας είπε...

ασ αφησουμε τον ενα μικρο να φαιδριζει...και ασ πουμε στον αλλον (μεσω του tio-Mik)να περασει διπλα στην Βενεζουελα
με πρωτο σταθμο το maracaibo,
και μετα οπωσδηποτε curacao-aruba...
αν δεν "προσκηνισεις"εκει,δεν εχεις παει latin america

Nemoz είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους.

Είδα αυτό πριν λίγο:

Νέο εκλογικό νόμο με ψήφο στα 17 προωθεί η κυβέρνηση

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500077164


Το ερώτημα είναι ο νέος νόμος ισχύει άμεσα μόλις ψηφιστεί ή ισχύει από τις μεθεπόμενες εκλογές π.χ.;

Αυτό για μένα λέει πολλά για το μέλλον...

Άχθος είπε...

Από τις επόμενες αν ψηφιστεί από 200 βουλευτές... Άλλως από τις μεθεπόμενες.

Καλημέρα σας!!!

mixalis mixalios είπε...

Καλημέρα και από εμένα ή μάλλον καλησπέρα πια....

Δεν ξέρω πόσοι από εμάς έχουν μιλήσει με 17χρονους για πολιτική, κόμματα κ.τ.λ. Επειδή μου έχει συμβεί νομίζω ότι η ελάχιστη ηλικία πρέπει να αυξηθεί και όχι να μειωθεί...άσε που το πρόβλημά μας δεν έγκειται στην ηλικία αλλά στην έλλειψη γνώσεων οικονομίας, πολιτικής ιστορίας και στο τέλος φοβάμαι κοινής λογικής...Α και στην ύπαρξη αυταπατών!!!

michele είπε...

Kαλησπέρα,καλησπέρα σε όλους.Οντως ζηλεύω κι εγω τον ανηψιό με τον οποιο μιλάω οσο μπορω μεσω viber και facebook.

Στο 8.25΄ του βίντεο,δειχνει ενασπίτι οπου φιλοξενήθηκε απο φιλους ( ενα ζευγάρι) μιας φιλης του εδω στην Αθήνα. Την τριτη ημερα ,εμαθε οτι ο πατερας του συζυγου ειχε διατελεσει Προεδρος της Κολομβιας το 1977

Χρόνια πολλα Λεα ,αν οντως γιορταζεις σημερα γιατι μερικα ονοματα εχουν και δυο και τρεις διαφορετικες ημερομηνίες

michele είπε...

Tωρα το προσχεδιο νομου για τις εκλογες ειναι λιγο νωρις να το μελετησουμε,φυσικα θα υπαρχουν διαταξεις που ευνοουν τον ..δεύτερο,αν και το αναλογικότερο του συστηματος δεν ειναι σιγουρο οτι θα βολεύει τον ..δεύτερο .
Με την μειωση της ηλικιας γελανε και οι πετρες ( γενικα εχουν σκασει στα γελια οι πετρες με αυτους)

Ενδιαφερουσα και η επιστολη Τσιπρα σε ΜΑΔΟΥΡΟ το 2012 για την υποθεση του πρεσβη Βενεζουελας και με το κομματι που τον καλει να συγκαλυψει την υποθεση γιατι ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΜΜΕ των δυο χωρων θα επιχειρησουν να χτυπησουν την αριστερα χαχαχαχ

http://www.iefimerida.gr/news/266929/salos-apo-tis-apokalypseis-gia-ton-erotylo-presvi-tis-venezoyelas-stin-athina-pdf

michele είπε...

Αυτο και το κομματι που ενδιαφερει:

«Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο... το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα»

michele είπε...

Μπραβο στους δυο Παναθες που προσεφεραν εναν καταπληκτικο τελικο που κριθηκε στην παραταση και διπλα μπραβο στον Δημητρη Ιτούδη που κερδισε τον πρωτο του μεγαλο τιτλο σαν πρώτος προπονητής.
Βγαλμενος απο την παναθηναικη σχολή των νικητών