Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


DE PROFUNDIS..
απο την 
Ευφροσύνη Παυλακούδη ..

Παρακολουθώ τη συζήτηση που έχει "ανάψει" εδώ και δυο μέρες σχετικά με την τρομοκρατία, την Χούντα, την άκρα αριστερά και την ακροδεξιά.
 Αχταρμάς στην καλύτερη. Στην χειρότερη βερμπαλισμός που ο μανιχαϊσμος κυριαρχεί, ενώ το αυταρχικό χθες δεν διαχωρίζεται από το υπερβολικά δυσφημισμένο σήμερα. Ο ριζοσπαστισμός ταυτίζεται με τον εξτρεμισμό, η ΧΑ με την 17Ν, η Χούντα ανώτερη της Μεταπολίτευσης και το αποκορύφωμα; 

Ξεπλένονται όλοι οι παρανοϊκοί και λάτρεις ολοκληρωτικών κι αυταρχικών καθεστώτων στην κολυμβήθρα του "κακού Μνημονίου". Είναι ηλίου φαεινότερο ότι την Ιστορία και την επεξεργασία της την έχουμε για τα σκουπίδια. Λυπάμαι αλλά οι ορολογίες και η ταξινόμηση τους στις Πολιτικές Επιστήμες δεν γίνονται τυχαία, ούτε επιπόλαια.
Αν θέλουμε, λοιπόν, να μιλάμε για πολιτικά ρεύματα, καθεστώτα, τα άκρα του πολιτικού συστήματος και πώς αυτά εκφράζονταν/αι, το ελάχιστο που πρέπει να διαθέτουμε είναι επίγνωση εννοιών και της λεγόμενης "ιστορικής διαδικασίας". Διαφορετικά δίνουμε άλλοθι, αν όχι πάσα, στους χειρότερους που έχει αναδείξει αυτή η χώρα ένθεν κι ένθεν. 
Και νομίζω ότι στην παρούσα φάση όπως έχει διαμορφωθεί ο πολιτικός διάλογος και το Κοινοβούλιο, δεν έχουμε την πολυτέλεια να παίζουμε με τις λέξεις προς εκτόνωση πολιτικού σουρεαλισμού. Κάνω λάθος;

17 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημέρα στους κυρίους κ κυρίες!!

Πάμε για φραπεδαρα!!αντε βρεεεε ξυπνηστε!

Froufrouni είπε...

Καλησπέρα!
Ευχαριστώ πολύ για την αναδημοσιευση του σχολίου μου Μιχαλη!
Και τι ωραίο κομμάτι να το συνοδεύει!
Τι κριμα που χάθηκε ομως τέτοιος καλλιτέχνης διαολε...
Διαβάζω τώρα αυτο->http://mobile.in.gr/Article.aspx?Id=1500073253

μπαρμπαλιας είπε...

αγαπητη μας Φροσω,
σημεια των καιρων με τα μνημονια να εχουν σαρωσει καθε τι ιδεολογικο και ελληνοχρηστιανικο...
βουτυρο μελι στο ψωμι των μηδενιστων και ιδεοληπτικων
που σπρωχνουν σταθερα τον ελληνισμο στο χαμο.
ο συγχρονος ελληνας ειναι ανιστοριτος ,οπως τον θελουν και τον διαμορφωνουν σαυτο ,οι καθε λογις νεοκοποι ινστρουχτορες.

σσ εχω δηλωσει αθεος αλλα
η πατριδα οσον αφορα την εκκλησια θελει το Χριστοδουλο της,γιατι και οι ταγοι της εκκλησιας εκτος εξαιρεσεων ,εχουν αποδεχθει την κατασταση .
εξισου μεγαλη ευθυνη φερουν και οι απανταχου κουρτουρε γιανναραδες.
σπειραμε ανεμους .η ευθυνη δικια μας.το οφελος στους ξενους.

michele είπε...

Καλησπερα,καλησπερα σε ολους. Παρατηρειται μια συνεχης αυξηση θανατου των λεγομενων baby boomers ( γεννηθεντες μεταξυ 1946-1964) ιδιως μεταξυ καλλιτεχνων που εχουν επιβαρυνθει με διαφορα χαπακια ,σκονες κλπ

Κριμα,κριμα.Δυστυχως την δεκαετια του 70 που ηταν και αλλες οι συνθηκες,πεθαιναν και σε νεαροτερη ηλικια ( Morisson,Joplin,Hendrix)

michele είπε...

Καλως τον Μπαρμπα. Οσον αφορα το reprofiling αυτο θα μας το δωσουν καποια στιγμη,αλλα θα ευεργετησει επομενες κυβενρησεις και γενιες.

Και θα μας το δωσουν καθως το λεγομενο 4ο μνημονιο, η καβα δηλ που μαλλον θα υπογραψουν οι κατσαπλιαδες ,θα ΚΟΒΕΙ απευθειας δαπανες.
Επεσες εξω 300 εκ ; ΚΟΨΙΜΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ δαπανων.

Υπ αυτη την εννοια και επειδη το 3ο μνημονιο δεν μπορει να επιτυχει γιατι ειναι βασισμενο σε ΦΟΡΟΥΣ ,θα μεταλλαχθει απο την επομενη κυβερνηση ΚΑΙ αυτο,σε μνημονιο ΚΟΦΤΗ κατα ενα μερος του.

μπαρμπαλιας είπε...

Στα συρτάρια του Βερολίνου
Spiegel: Αναδιάρθρωση χρέους «light» αν η Ελλάδα πάρει προληπτικά μέτρα

- See more at: http://mobile.in.gr/Article.aspx?Id=1500073253#sthash.elBnjpos.dpuf

τα τελευταια χρονια μας παιζουν το παραμυθι του χρεους,με τους πολιτικους να
δινουν σανο στους σανοφαγους
εναντι των στοχευμενων περικοπων σε υγεια παιδεια και βιοτικο επιπεδο.

αμασητο παιδιαααα μην κατσει στο λαιμο γιατι σε λιγο θα θελουμε ενα τσουβαλι
παραδες για ενα ποτηρι νερο

Froufrouni είπε...

Mπαρμπαλια μου σίγουρα σπειραμε ανέμους και η ευθύνη αναμφίβολα δικιά μας. Πολυ φοβαμαι οτι θα γίνει όπως λέει μια φίλη "η κοινωνία που αναστεναζει από τα νέα οικονομικά δεδομένα, είναι ήδη πολύ κουρασμένη για να αντιδράσει, δεν θα πέσει από τα επανωτα θεσμικά ατοπηματα, είναι πολύ λίγοι οι πολίτες σ' αυτόν τον τόπο, όμως η καθημερινή εικόνα της εσκεμμένης αδυναμίας της με τα συνακόλουθα αισθήματα ανασφάλειας που δημιουργεί στον πολύ κόσμο, θα επιφέρουν βίαιες αντιδράσεις μη διαχειρησιμες. Ο εκφασισμος της ελληνικής κοινωνίας μας περιμένει στο τέλος του δρόμου και η ανάταξη θα είναι δύσκολη και επώδυνη."

Μιχαλη όντως οι καταχρήσεις επιβαρύνουν... Αλλοιμονο.

Froufrouni είπε...

Μιχαλη συμφωνω με την ανάλυση σου. Μάλλον ετσι θα γινει. Οχι Κουβα, αλλά καβα χαχαχαχα τρομάρα μας, όπως έγραψε κι ενας φίλος πανεπιστημιακός.
Μπαρμπαλια μου το σενάριο του Spiegel βόλευει εξαιρετικά τους Γερμανούς και ειναι πολύ πιθανό όντως. Το παραμύθι του χρέους ήδη αποδεικνύεται ολέθριο δυστυχώς.

Unknown είπε...

https://4.bp.blogspot.com/-vIAn8UTzxIg/VxtgVIIpz1I/AAAAAAALlzA/_u8A9bzn-Ak0dHy1SCL-2EOKvTrW3wiuACLcB/s1600/unnamed.jpg


καλημερα.κατεργα ειναι πολλοι εργαζομενοι οχι μονο της νδ εσεις του χωνιου.

Unknown είπε...

https://2.bp.blogspot.com/-Cyj7ReSQqvU/Vxtg3VbMbYI/AAAAAAALlzQ/Yc9qYGPkNUInM5NTxt0fO2UDcGvAaCOTgCLcB/s1600/realmoney.jpg


γεκ χτυπα τραινοσε.

Ilias D είπε...

Καλησπερα Φροσω (εγραψες παλι).
Καλησπερα παιδες(θα μου επιτρεψετε να χαιρετησω ιδιαιτερως τον συνονοματο μου).
Ποσες μερες μενουν ακομα να βγουμε απο το μνημονιο; 7 κ σημερα. ...
κατα ψεκασμενου αναγνωσμα ...τωρα κ αυτο ...

Στην ίδια ομιλία του, τέλος, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο προσφυγικό παίζοντας με τους αριθμούς. Επικαλούμενος στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είπε ότι «το 2002 στην Ελλάδα ήταν 1.100.000, το 2011 ήταν πάλι 979 χιλιάδες και σήμερα μιλάμε για 50 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται σε οργανωμένους καταυλισμούς, προκειμένου να αναλάβει η κάθε χώρα της ΕΕ την ευθύνη και την ποσόστωση για να τους φιλοξενήσει».

Ειναι πολλοι κ ειναι μαζεμενοι.
ΥΓ.Ποιους μας φορτωσατε μωρε;
ΥΓ.2 Που ειναι ο αλλος (ο Ντωκι) να ζητησει παλι Δημοψηφισμα;
Καρναβαλια.

Ilias D είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/572704/video-otan-o-tsipras-uposhotan-katotato-mistho-751-euro-kai-13i-sudaxi/

κ μεχρι τοτε παρτε μια Μπεμπα,Μ3 παρακαλω.
Δεν παιρνετε κ μια Μ4 ετσι για εφεδρεια;ας βρισκεται βρε αδερφε.

Froufrouni είπε...

Καλησπέρα Ilia D. :-)
Ευχαριστώ πολύ για το θετικό σχολιο!
Παράταση της απεργίας των δημοσιογράφων έως Τέταρτη λέει. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που αντιδρούν και ελάχιστοι τολμούν να πάνε κι ανοιχτά κοντρα στην απόφαση. Βλέπε Ήλιας Κανελλης για παράδειγμα.
Διαρρέει και αυτο...http://epikairotita.gr/ekloges-12-iouniou-2016/
Δεν ξερω κατα πόσο είναι αληθές, πάντως κάποια στιγμή πρέπει να επιστρεψουμε σε μια στοιχειώδη κανονικοτητα. Δεν γίνεται να γινονται συμβολικές καταλήψεις σε δημόσιους οργανισμούς κάθε μερα, να ειναι ολα στον αυτόματο πιλότο, να φιμωνεται η ενημέρωση και να παίζουμε τομπολα με διφορούμενες δηλώσεις Σοιμπλε και λοιπών. Δεν μπορεί ολο αυτο να τραβήξει για πολύ.
Το συνέδριο της ΝΔ έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, είτε κάποιος ταυτίζεται μαζί της πολιτικά είτε οχι. Μένει να δουμε κι αυριο την κοστολογημενη κυβερνητικη της πρόταση.
Κατά τα άλλα Ομπαμα στοχευσε κι ορθώς στους νέους ψηφοφόρους στη Μ.Βρετανια περί ενισχυσης του ΝΑΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα.
Στην Κυπρο τον Μαιο εχουμε βουλευτικές εκλογές.
Δεν θα βαρεθουμε, είναι το σίγουρο.
Να ξεραμε μονον και τα νούμερα σωστά και τι στον κόσμο.
Ιδωμεν. Η ρευστότητα στο πολιτικό κι οικονομικο πεδίο φτάνει στα όρια της.

Unknown είπε...

Ο τσιπρας δεν ειπε θα σκισει το μνημονιο ειπε θα μας σκισει στα μνημονια χεχεχεχε.

ο παπασταυρου με τον σαμαρα μεχρι κ στην λιστα για τα ψωνια του σουπερμαρκετ ειναι χεχεχεχ νεοι κωσκοταδες

Lorac είπε...

De Profundis... άραγε από τα βάθη της φυλακισμένης ψυχής του Oscar Wilde ή από την νοερή υπενθύμιση της ακολουθίας 6, 31, 37, 50, 101, 129 και 142 -όχι της τεχνικής ανάλυσης μετοχών χαχαχα - των 70??.

De profundis clamavi ad te, συμφωνώ με το χθεσινό σχόλιο του Μιχάλη. Βρισκόμαστε την αρχή ενός νέου κύκλου και τώρα ξεπλένουμε τις τελευταίες αμαρτίες του παλαιού.

Nemo me impune lacessit , διαφωνώ ότι το τίμημα θα είναι μόνο ένας οβολός. Μακάρι βέβαια να είναι έτσι και απλά η ξευτίλα και των τελευταίων δημαγωγών να είναι το αναγκαίο αντίκρισμα.

Αχταρμάς τα πάντα ,όπως λέτε αναμιγνύονται στην σαλατιέρα των εννοιών και σερβίρονται στο υπνωτισμένο κοινό. Ο κάθε μάγειρας ελπίζει τα χέλια Bolsena αλα vernaccia που σερβίρει να είναι αρκετά νόστιμο για να τον κρατήσει στην επιφάνεια. Το θέμα τελικά είναι ,εμείς, να γευτούμε??

E quindi uscimmo a riveder le stelle…

michele είπε...

Eτσι τελειωνε ενα παλιοτερο αρθρο μου Lorac της 13/1/2014

Πριν λίγο καιρό και με την ευκαιρία της φυλάκισης του πάλαι ποτέ παντοδύναμου Ακη Τσοχατζόπουλου, άρχισα να σκέφτομαι το μεγαλειώδες έργο του Φλωρεντινού ποιητή Dante Alighieri.

O Δάντης είχε χωρίσει τη "Θεία Κωμωδία" σε τρία μέρη: Ιnferno-Purgatorio-Paradiso (Κόλαση-Καθαρτήριο-Παράδεισος).
Είχε κολλήσει στο μυαλό μου, ότι η ποιητική διαδρομή του έργου θα έπρεπε να είναι ο οδηγός της πολιτικής τάξης στο να μπορέσει να "εξαγνισθεί" και να θέσει τα θεμέλια για μια καινούργια, λυτρωτική, ειρηνική επανάσταση, μετά την κρίση που και η ίδια η δημιούργησε.

Ένας από τους θεσμούς που αντέχουν στις ποιοτικές έρευνες που διενεργούνται στην εμπιστοσύνη των πολιτών, είναι η δικαιοσύνη.
Δυνατό αρχέγονο ένστικτο του ανθρώπου είναι αυτό του δικαίου, με την έννοια του τι είναι απαγορευμένο και τι επιτρέπεται, που δημιούργησε και την ανάγκη για τους πρώτους νόμους.
Στη φάση που βρισκόμαστε, στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της χώρας, έχουμε όλοι αντιληφθεί ότι μετά τη χρεοκοπία ενός μοντέλου που νομοτελειακά κατέρρευσε, η ανάγκη για δικαιοσύνη είναι μεγαλύτερη και επιβεβλημένη.
Ειδικά σε αυτή την περίοδο, που η αμφισβήτηση των θεσμών, η ανέχεια, η ανασφάλεια, η ελπίδα που φαίνεται σαν κουκκίδα, σαν πλεούμενο στην ανοιχτή θάλασσα και όπου το τεκμήριο της αθωότητας εξαφανίζεται, η μεγαλύτερη μάζα των ανθρώπων επιζητεί το "αίμα" ώστε να ικανοποιηθεί με την αποκατάσταση της τάξης.

Αλλά η εφαρμογή του νόμου του Λυντς, η αυτοδικία, η αίσθηση που προέρχεται από ελλιπή ενημέρωση και βέβαια από μη επαρκή νομική κατάρτιση, δεν θα λύσει το πρόβλημα.
Συχνά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μεγαλοποιούν τα αδικήματα σε αναλογία με το μέγεθος του ονόματος των εμπλεκομένων, τροφοδοτώντας την πεινασμένη διάθεση του κόσμου και διαστρεβλώνοντας την εννοιολογική σημασία του "κοινού περί δικαίου" αισθήματος.

Η τελευταία υπόθεση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, έρχεται να συνεχίσει μια σειρά από υποθέσεις που έχουν αναλάβει να προχωρήσουν οι δικαστικοί λειτουργοί προσπαθώντας να σηκώσουν το χαλί κάτω από το οποίο η πολιτική τάξη έκρυβε σοβαρές υποθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, όπως είναι τα εξοπλιστικά προγράμματα ή ακόμα και γελοίες συμπεριφορές ανάλογες ενός απατεωνίσκου, όπως αυτή του Μιχάλη Λιάπη.

Η συνέπεια των δικαστικών λειτουργών προς τη εξεύρεση της αλήθειας, φαίνεται ότι μπορεί να είναι οδηγός και σε άλλες ομάδες του δημόσιου τομέα να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Είναι πολύ πιθανόν η συνέπεια αυτή να προήλθε και από εξωτερική πίεση των δανειστών οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι μέσα στην κρίση που και οι ίδιοι διόγκωσαν με την επιμονή τους σε λάθος κατευθύνσεις, ένα πρόσωπο ευνομούμενης πολιτείας με απονομή δικαιοσύνης, θα κάνει τους πολίτες πιο δεκτικούς σε πολλές μεταρρυθμίσεις.

michele είπε...


Ενδεχομένως υπάρχουν η μπορεί να υπάρξουν και υποθέσεις που λόγω της σημαντικότητας τους να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση του συστήματος.
Θα είναι όμως ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα να στηρίξει τους λειτουργούς στη συνέχεια των προσπαθειών τους, όχι υπό το πρίσμα του κομματικού οφέλους, αλλά υπό την πεποίθηση μιας "δημιουργικής καταστροφής".

Ο περιορισμός των αυθαιρεσιών της πολιτικής ηγεσίας και η αυξημένη κοινωνική συνείδηση για μια καθαρή διαδρομή προς το αύριο, είναι επιτακτική ανάγκη για την έξοδο από την κρίση, κυρίως από την πλευρά των αξιών.
Η οικονομική ανάταση που παραμένει ζητούμενο, δεν μπορεί να έλθει όταν ο πολίτης αισθάνεται ότι λειτουργεί σε περιβάλλον αναξιοκρατίας και απωθητικής λειτουργίας του κράτους.
Θα αναπτερωθούν όμως οι ελπίδες του, εάν και εφόσον η πορεία των ερευνών προς την κάθαρση συνεχιστεί απρόσκοπτα, με τελικό στόχο την ευνομούμενη πολιτεία.

Στο τέλος κάθε μέρους της τριλογίας της Θείας Κωμωδίας, ο Δάντης περιέργως πώς, είχε τη λέξη "αστέρια".
Και στην Κόλαση και στο Καθαρτήριο και στον Παράδεισο.
Πιο πολύ μου άρεσε η φράση που τελείωνε την Κόλαση: "Ε, quindi uscimmo per riveder le stelle". (Kαι λοιπόν, βγήκαμε έξω, να ξαναδούμε τ' αστέρια).
Είθε...