Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

FTSE

X.A.A. LIVE 




                                                                                σχόλια για τη συνεδρίαση online
FTSE : ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..

Στην παρουσίασή μας της 26/2 του δείκτη, είχαμε επισημάνει:

"Με υπέρβασή τους και με break out πανω απο τις 135,8 μον ο σχηματισμος θα ενεργοποιηθει με στόχο τουλάχιστον 20 μον υψηλότερα.

http://www.freeforumstocks.blogspot.gr/2016/02/ftse_26.html#more

Πράγματι ο δείκτης με μια συνεχόμενη ανοδική κίνηση οριοθετημένη απο την κόκκινη γραμμή τάσης  προσέγγισε το σημείο αυτό και την Ρ και μένει να δούμε κατα πόσον θα παρουσιάσει σημεία κόπωσης και θα αυξηθούν οι πωλητές αποκομίζοντας τα πολύ καλά κέρδη τους .

Καθοδική διάσπαση της γραμμής τάσης ,θα ενεργοποιήσει τους πωλητές καθώς ηδη βρίσκονται με το δάχτυλο στην σκανδάλη ,με πρώτη στήριξη τον εκμο 50 ημ ,αλλα με σοβαρότερη την διακεκομμένη Χ στις 141 μον.

Σε αντίθετη περίπτωση και με κλείσιμο πάνω απο την Χ [155,54 μον],θα αυξηθούν οι πιθανότητες για συνέχεια της κίνησης και αναλόγως της συμπεριφοράς των δεικτοβαρών μετοχών απώτερος στόχος θα ειναι  η Ζ των 165 μον. 
Τέτοιου είδους κινήσεις,ενισχύονται και απο το γεγονός οτι, πετάνε εξω τους βιαστικούς με αποτέλεσμα μαζί με το short covering να πραγματοποιούνται συνεχόμενες  ανοδικές συνεδριάσεις.

86 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα σε ολους...Πολυ σοβαρη εξελιξη ειναι αυτο που εγραψε ο Μιχαλης χθες σχετικα με την ΕΚΤ τα ομολογα και την Κυπρο..Εξω σημερα ολα κοκκινα και χθες...Καποιοι ονοιρευωνται σοβαρη αξιολογηση ..χρεος...συμετοχη Ελλαδας στο προγραμα ομολογων και τα σχετικα...χωρις να εχουν γινει αυτα που πρεπει η που επρεπε να γινουν απο πλευρας δικης μας..η προσγειωση θα ειναι ανωμαλη...κλαδεψτε τους καρπους οσοι εχουν...μην ειστε πλεονεκτες...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Διαβαζω καπου..Τα πιο επιθετικα ραλι συμβαινουν κατα τη διαρκεια περιοδων που οι αγορες βρισκονται σε bearMarket...πονταρουν σε πτωση ..η αγορα γυριζει πανω και τρεχουν μετα να κλεισουν τα σορτ...αυτο οδηγει σε αυξηση εντολων αγορας μετοχων.οποιοσδηποτε αγορασε σε αυτα τα επιπεδα τιμων ειδε τις μετοχες του να καταρεουν στην πρωτη μεγαλη πρωση....φυσικα οσοι πουλησαν στα επιπεδα ανοδου ειχαν την ευκαιρια να τοποθετιθουν στα χαμηλα...Αυτα πρωι πρωι..παω να φτιαξω δευτερο καφε γιατι εχω τρεξιματα σημερα..και προσοχη αυτα που γραφω η μεταφερω αποτελουν καθαρα δικη μου αποψη και δεν ειναι προταση σε καποιους να κανουν κινησεις ασκοπες...υπαρχουν ειδικοι...τα μικρα παιδια μακρυα...εχασα την μεγαλη ανοδο..μεχρι ενα σημειο αλλα αυτο που γινεται καθε ημερα το 9 στα9 δεν μου πολυαρεσει..προσδοκιες και φημες..κανενα πραγματικο.γεγονος...ειπαμε οι αγορες προεξοφλουν και εμεις τα μαθαινουμε τριτοι..

spooky είπε...

Καλημέρα σε Μικέλε και φίλους του blog.
Άλλη μια απίστευτη απόφαση του "τσίρκου" στα πλαίσια της δήθεν "ενίσχυσης της διαφάνειας" :

http://www.euro2day.gr/news/market/article/1405153/eishgmenes-telos-sthn-katartish-3mhnon-9mhnon.html

austin είπε...

Καλημέρα spooky, ΟΠΛΑ και υπόλοιποι.

Έχουμε (και έχουνε) βάλει τον πιο άσχετο πρωθυπουργό, τον πρώτο παντελώς αμόρφωτο, γελοίο πολιτικάντη, να λύσεις τα πιο σοβαρά ζητήματα της χώρας.

Από την "ώθηση" που χρειαζόταν η οικονομία μετά την πρώτη εμφάνιση θετικών αριθμών, μέχρι να λύσει το κυπριακό, να υπερασπίσει τα νησιά της Ελλάδας τα οποία η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ως ελληνικά.

Εδώ που τα λέμε...Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση η γενικότερη, περισσότερο απορώ γιατί ανέβηκε τόσο δυνατά το ΧΑΑ, από τις 471, παρά γιατί έγινε το ξεπούλημα μέχρι τις 420...

Δεν ξέρω για τους παλιότερους, αλλά στην ανάγνωση που έχω κάνει στην Ιστορία της Ελλάδας εγώ, μετά την Χούντα, δεν έχει ξαναυπάρξει τέτοιο "νταραβέρι" σαν αυτό που ζούμε τώρα. Μπορεί ακόμα και το "χάσιμο" της μισής Κύπρου, μπροστά σε αυτό που ζούμε να ήταν "ψιλοπράγματα".

Πολύ, πολύ σκούρα τα πράγματα και ο Τσίπρας είναι απλά πολιτικάντης. Δεν μπορεί να διαχειριστεί τέτοια ζητήματα. Θα βγει όλη η χώρα και ο λαός της ζημιωμένος από αυτή την κατάσταση.

giannhs kon είπε...

Καλημερα σε ολους

ArTaXiA είπε...

Bonjour mes amis.

Στις μικροδιορθώσεις ο περισσότερος κόσμος την πατάει, όχι επειδή δεν προβλέπει τις διορθώσεις, αλλά επειδή δεν εκτιμά σωστά το μέγεθος αυτών. Δεν είνάι λίγες οι φορές που μετά από μια άνοδο 20%, πολλοί τοποθετούνται εκ νέου έπειτα από ένα 3% με 5% πτώση, μόνο και μόνο για να δούν άλλο ένα 5% πτώση να ακολουθεί τις επόμενες μέρες. Αυτά στις σοβαρές αγορές. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το ελληνικό πολλαπλασιάστε επί δύο, ίσως και τρία.

Nemoz είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Θα πω μια σκέψη που με τρώει από την περασμένη εβδομάδα αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να ισχύει... Θα μας πει ο Μιχάλης, ο Artaxia και οι εμπειρότεροι γενικά...

Υπάρχει περίπτωση το rebalancing από τους ξένους να έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες και η άνοδος από το 420 να οφείλεται και σε αυτό? Μήπως στις 18 που περιμένουν όλοι εισροές κάτσουμε όλοι στον άξονα γιατί αυτές θα έχουν γίνει ήδη?

Θυμίζω το πρόσφατο παράδειγμα της ΔΕΗ...

Unknown είπε...

Moutousidi. Είσαι μεγάλη γάτα ..γρήγορος σε όλα. ..

οπλαρχηγο ότι και να λες τώρα την άνοδο την έχασες. ...


Καλημέρα στον φίλο από νέα Σμύρνη. ..

σωστός ο Μιχάλης για τα δάνεια. .

Unknown είπε...

Σωστά τα λες..

ArTaXiA είπε...

Nemoz, σε ευχαριστώ που μου κάνεις την τιμή να με αποκαλείς "εμπειρότερο", και θα σου απαντήσω αμέσως. Υπάρχουν passive διαχειριστές που επενδύουν σε δείκτες, όπως ας πούμε το GREK, όπου στόχο έχει να μιμηθεί τη συμπεριφορά ενός υποκείμενου δείκτη. Αυτοί δεν έχουν κάποιο λόγο, ούτε και πρέπει να παρεκλίνουν από τις τοποθετήσεις τους, αγοράζοντας νωρίτερα. Συνεπώς αν μέχρι τις 18 ο υποκείμενος δείκτης π.χ. περιλαμβάνει ΜΟΗ, ενώ μετά όχι, μέχρι εκείν τη μέρα θα έχουν κι αυτοί ΜΟΗ.

Από την άλλη, υπάρχουν οι ενεργητικοί διαχειριστές, οι οποίοι κυνηγούν το "α", δηλαδή την υπεραπόδοση σε σχέση με τον υποκείμενο δείκτη. Αυτοί, έχουν κάθε λόγο να τοποθετηθούν ή να εξέλξουν νωρίτερα, καθώς δεν δεσμεύονται καταστατικά από τις αλλαγές των δεικτών. Αν π.χ. έχεις ένα Emerging European Fund, το οποίο παίζει Ουγγαρία, Πολωνία, και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις και βλέπεις πως η Ελλάδα μπαίνει στην ομάδα, ψωνίζεις κανέναν Τιτάνα, επειδή η Ουγγαρία δεν έχει τσιμέντα π.χ., ή καλοκοιτάς τον ΟΛΠ. (Τα παραδείγματα τυχαία).

Ελπίζω να σε κάλυψα.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

THEO PIETRIS....σορτ νταξ....νταξ;

austin είπε...

Αρταξία όχι μόνο μας κάλυψες...Αλλά αν δεν έκανες και την σίβυλλα και ήσουν λίγο πιο σαφής στους...χρησμούς σου, θα έκανα πρόταση στο μπλογκ για μία ακόμα προμήθεια σε σένα, πέραν της πλατφόρμας! χαχα

Τώρα δηλαδή το πρώτο σχόλιο σου είναι γενικού περιεχομένου, ή μιλάς ότι έουμ διόρθωση και μάλιστα καλή?

Λευτερης είπε...

Καλή σας ημέρα.
Καλημέρα Αρταξία. ¨Όταν θέλεις γίνεσαι πολύ χρήσιμος .

Nemoz είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ Artaxia για την απάντηση.

Οπότε η σκέψη μου είναι σωστή κατά το ήμισυ.
Τα passive θα μπουν στις 18 και οι ενεργοί διαχειριστές πολύ πιθανό να έχουν μπεί ήδη.

Έχουμε γνώση του ποσοστού που κατέχει η κάθε κατηγορία έναντι του συνόλου των αναμενόμενων εισροών? Μπας και βγάλουμε άκρη τι να περιμένουμε την άλλη Παρασκευή?


austin είπε...

Επίσης ρε Αρταξία...αφού ξέρεις ότι οι περισσότεροι φίλοι εδώ μέσα, ξέρουν και πιστεύουν ότι είσαι εμπειρότερος και γάτος! Μην το αναφέρεις λες και το αμφσβητεί κανείς. Βέβαια ξέρω, καλό είναι να το αναφέρούμε και κάποτε κάποτε, την βοήθεια που προσφέρεις ο Μιχάλης, εσύ, ο Hippy, ο Γιάννης και άλλοι φίλοι. Κάθε γνώμη είναι χρήσιμη...Αλλά από ανθρώπους χρόνια στο κουρμπέτι ακόμα πιο χρήσιμη!

paolostar είπε...

Ο Τσίπρας επίτιμος καθηγητής του παν. Σμύρνης..Ε βέβαια τερας μορφωσεως έχει διαβάσει τομους και τόνους βιβλίων(Αστερίξ...κλεμμένο από άλλο σάιτ)..
Μας δουλεύουν και οι τούρκοι...
Καλημέρα σας.

Λευτερης είπε...

Nemoz ανέτρεξε στα γραφόμενα του Ηλία (χιπη).

austin είπε...

Επίσης (για να τα ακούω κιόλας) δεν υπήρχε πιο εύκολη σκέψη από την χθεσινή πώληση ή σορτάρισμα στα ψηλά! Έχει ακολουθήσει τρελό ράλι, κάνει χάσμα εξάνλτησης σε πολλές μετοχές, τρακάρουν τα πάντα σε αντίσταση και ας έπσασε γραμμή λαιμού, και το κλασσικό sell the news! Αυτό για την επόμενη φορά! χεχε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Πετρις τωρα που δεν βριζεις να γινω μουσι να με ξουρισεις..μπραβο παιδι μου.

Unknown είπε...

Οπλαρχηγε. .

σορτ DAX είχαμε πει Δεκέμβριο στο 10800...

Πήγε 8600 ....μια χαρά ήταν ...το κραχ η η διόρθωση όπως θες πεστο έγινε. .

Τώρα στην ώρα του πάλι σορτ θα βγούμε. ..

όσον αφορά το ΕΛΛΗΝΙΚΌ μια χαρά. Ήταν. ..

Όταν όλοι περιμένουν πτώση γίνετε το αντιθετο ..

εύχομαι για σένα Οπλαρχηγε να βρεις την κατάλληλη στιγμή να αγοράσεις. .

ArTaXiA είπε...

Austin, το ανέφερα διότι μερικοί-μερικοί αρέσκονται να περιφέρονται ωσάν τις Πυθείες, αναφέροντας χρησμούς και διφορούμενα, και ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ.

Nemoz, όσον αφορά τους ενεργητικούς διαχειριστές μόνο εκτίμηση μπορεί να κάνει κανείς, καθώς δημοσιεύουν χαρτοφυλάκια ανά τρίμηνο και η εικόνα είναι η συγκεκριμένη μέρα της δημοσίευσης. Ξέρεις πόσα ζόμπι αλλάζουν χέρια τέτοιες μέρες για να μην φαίνονται στα disclosures;

Unknown είπε...

Ναι σωστό κ εγω το βρίσκω

Nemoz είπε...

Ok Artaxia. Ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Unknown είπε...

Καλημέρα σε όλους σας να έχουμε μια καλή συνεδρίαση . και όλοι με κέρδη!!

austin είπε...

Ξέρω...

Πειραιώς κοντεύει να χάσει γραμμή τάσης στο ημερήσιο. Ακόμα όχι...αλλά κοντεύει!

austin είπε...

ο 25 άρης προς ώρας έχει χάσει την γραμμή του τάσης.

austin είπε...

Σχεδόν σίγουρο ότι το πετρέλαιο το πάει για retest γραμμής λαιμού.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

-Τι εφαγες σημερα;
-Τηγανιά
-Ωραια;
-Ποναει το κεφάλι μου ακομη....
Kατι σαν το ΧΑΑ ...σημερα....!!????

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους.Εννοειται οτι μπαινουν οι "επιθετικοι¨νωριτερα ,που να κανει τοσα εκατομμυρια στο ΦΦΓΚΡΠ και στον Τιτάνα φερ ειπειν

Ανελυσε εξαιρετικα ο art αυτο που συμβαινει

michele είπε...

Προσοχη στο 558 γενικοτερα ,ετσι και σπασει αυξανομενου του ογκου ,ειναι για να την κανουν οι long

austin είπε...

Μετά το -12% του 2ετές, χθες το μάζεψε και σήμερα στο +7,8%

austin είπε...

Η Γεκάρα τι κάνει! Σαν τράπεζα σήμερα το μπράπα μπρούπα.

michele είπε...

Γενικα βλεπω αδυναμια ( κυριως λογω τραπεζων) ,επιτηδευμενα η ΕΕΕ πανω για να πεφτουν οι αλλες ,θελει λιγη αναμονη το συστημα

austin είπε...

Θα είναι απότομο!

ArTaXiA είπε...

Austin, αν είναι να μου κόβεις προμήθεια αγόρι μου, να το δούμε το θέμα χαχαχαχα....

Θέλω επίσης να συμπληρώσω τούτο πριν αποσυρθώ. Προχθές ο φίλτατος Hippy, ανέφερε την ΑΡΑΙΓ -από τις αγαπημένες μου, και εκλεκτή συμμετοχή στο χαρτοφυλάκιο-.

Πέραν της εισροής κεφαλαίων λόγω δεικτών, είναι η ποιότητα των διαχειριστών που την επιλέγουν που κάνει αυτό το χαρτί άξιο προσοχής. Δείτε μόνο, τη συμπερίφορά της στις 2 και 3 Αυγούστου, όταν άνοιξε η αγορά μετά τα C.C., και συγκρίνετε με κάτι άλλα κωλόχαρτα τύπου ΠΕΙΡ. Θα αντιληφθείτε γιατί μερικοί τίτλοι δεν πουλιούνται ακόμη κι αν κάνουν ένα 40%+. Γιατί γουστάρουμε βρε αδερφέ!

Το νου σας. Ο Γερμανός είναι πάνω....

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Γεια πείτε κάποιος τι όγκο έχει κάνει ο ΤΙΤΚ και ο ΦΦΓΚΡΠ απο 1/1/16 και πόσες εισροές περιμένουν ?

Unknown είπε...

οι ξενες αγορες εχουν ακομα ένα πανω να κανουν πιστευω νταξ γυρω στο 10200, και από εκει πτωση μεγαλη

Andreas D. είπε...

Καλημέρα.

ΤΙΤΚ : 2.600.236

ΦΦΓΚΡΠ : 3.226.731

michele είπε...

Δεν ξερω αν μπορουμε να υπολογισουμε ετσι Αλεξ, υπαρχουν και οι traders αναμεσα κλπ ,δυσκολο

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ευχαριστώ και Καλημέρα Ανδρέα,

Michele δεν αποκλείω τους traders, αλλά από την άλλη δεν ψάχνει η NOMURA κ η MS κάτι εκατομμύρια χαρτιά να δώσει στις 18 του μήνα. Προφανώς ένα μεγάλο μέρος της θέσης το έχουν λάβει λόγω ρηχής αγοράς.

michele είπε...

Ακριβως,αλλα πως να υπολογισει κανεις?

Οι τέσσερις επιπλέον μετοχές που θα συμπεριληφθούν στην σύνθεση των δεικτών ,συγκεκριμενα στον FTSE Emerging Europe είναι η Aegean Airlines, η Φουρλής, η ΓΕΚΕΡΝΑ και η Τέρνα Ενεργειακή με συνολική κεφαλαιοποίηση περίπου 510 εκατ. ευρώ.

michele είπε...

Eurobank, Πειραιώς, Folli Follie, ΕΛΠΕ, Jumbo, Motor Oil, ΟΠΑΠ και Τιτάν Αυτες στον mid cap του FTSE emerginh Europe

και ΑΛΦΑ-ΕΤΕ-ΟΤΕ στον large cap

Λευτερης είπε...

Η ΤτΕ δεν ανησυχεί για τους ελέγχους του SSM στις ελληνικές τράπεζες – Προβληματίζουν οι εισαγγελικές έρευνες
http://bankingnews.gr/

ArTaXiA είπε...

Άλεξ, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, γιατί η Nomura π.χ. που ανέφερες έχει και emerging και developed fund. Δεν χρειάζεται καν να ψάξει να βρει τα χαρτιά στην αγορά. Τα μεταφέρει από το ένα fund στο άλλο.

Εν προκειμένοις ωστόσο, επειδή η στάθμιση στις ανεπτυγμένες είναι μεγαλύτερη, έχεις καθαρές εισροές, οι οποίες και φαίονται όταν το ΦΦ ας πούμε κάνει 260,000 κομμάτια από 60,000 που έκανε μέσο όρο.

ArTaXiA είπε...

Διόρθωση, στις emerging, όχι στις ανεγτυγμένες, γαμώ το κινητό μου γαμώ...

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εσυ τι λες απαισιο... τωρα οχι οταν κατσει η μπιλια...εγω μιλαω για κατω λαθος σωστο εγω το λεω εσυ τι λες;

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Σωστός σε πολύ μεγάλο βαθμό ο ΑΡΤΑΧΙΑ παρότι Nomura, MS, wood κλπ λειτουργούν σαν Βrokerakia σε rebalancing.

Άρα από την μία έχουν ήδη βρει πρόθυμους πωλητές, έχουν βρει υποχρεωμένους αγοραστές και μανιπιουλάρουν και τον όγκο.

Απλά αναφέρω τον προβληματισμό μου, μην δούμε καμια επανάληψη της ΔΕΗ και εκεί που ελπίζουμε σε ράλυ δούμε κανένα κλείσιμο απογοήτευσης την μέρα του rebalancing.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ρε ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΕ, θύμησέ μας και τη δική σου γνώμη.

austin είπε...

Γεκάρα έκανε όγκο μεγάλο και ασυνήθιστο. Χτύπησε σε αντίσταση και κάνει κερί γυρίσματος.

Η Τενεργα, δεν έχει κάνει όγκο παρεμεφερή, που να δηλώνουν εισροές. Αλλά έχει και αυτή κεριά γυρίσματος. Για να δούμε.

UPαισιοδοξος είπε...

ΟΠΛΑ-ΑΛΕΞ
Εγω δεν ξερω, γι αυτο και ρωταω, την γνωμη του Ειδικου.
Εσεις, γιατι δεν τον ρωτατε????

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Απαισιοδοξε κατηγορια ΤΖ πισω βαγωνι...Αθηνα Λιανοκλαδι...γεια σου .

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Και γιατί ρωτάς με τέτοιο τρόπο? Ολο για τσακωμούς τρώγεστε...
Άντε, τα λέμε αργότερα.

Καλημέρα σε όλους.

spooky είπε...

Απαισιόδοξε εκνευρίζεσαι και στη συνέχεια παρακτρέπεσαι.
Τα περί γέλιου,μανδύα και κλούβας επιεικώς απαράδεκτα.
Ο Artaxia ,που δεν έχει βέβαια ανάγκη υποστήριξης, δίνει πολύτιμη βοήθεια σε όσους καθημερινά διαβάζουμε Ε.Γ. Είναι επαγγελματίας,γνώστης της αγοράς με παιδεία και χιούμορ.
Εσυ τι ακριβώς παριστάνεις με τις συνεχείς επισκέψεις σου και τις σιβυλικές γκουρουδιές σου ?Σε τι νομίζεις οτι συνεισφέρεις εποικοδομητικά ?
Φιλικά.

hippy είπε...

Καλημέρα

Φίλε Nemo το παράδειγμα σου με την ΔΕΗ είναι καλή ευκαιρία να διευκρινίσουμε πως πρέπει να παίζουμε οι μαριδαίοι το παιχνίδι. Αγοράζουμε ΠΡΙΝ το rebalancing αυτό που μπαίνει στους δείκτες και τα ΠΟΥΛΑΜΕ την συγκεκριμένη ημερομηνία που μπαίνουν τα passive funds ανεξαρτήτως τιμής.

Εάν ψάξεις παλιά σχόλια εδώ πριν το rebalancing της MSCI στις 30/11 ακριβώς αυτό λέγαμε. Αγοράζαμε ΔΕΗ (και τα ξεφορτώσαμε στα funds στα 5,19-χαμηλότερα απ΄ότι πιστεύαμε ότι θα πάει-έκανε και 5,51 ενδοσυνεδριακά, και τα δώσαμε 30/11 διότι μετά ήταν game over). Την ίδια ημέρα 30/11 ψωνίσαμε ΕΛΠΕ επειδή θα ΕΒΓΑΙΝΑΝ απ΄τον MSCI (άρα θα είχαμε μαζικές πωλήσεις => μεγάλη πτώση) με την προοπτική να πουλήσουμε την επόμενη μέρα υψηλότερα καθώς λογικά θα διόρθωνε ανοδικά (πάλι έγινε με μικρή άνοδο +5,88)

Το καινούργιο, αυτό που δεν γνώριζα και πρόσθεσε στο παιχνίδι προ ημερών ο καλός καλλιτέχνης είναι η ύπαρξη "φραγκάτων" λαγών που ψωνίζουν για λογαριασμό των funds και τους τα μεταβιβάζουν τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Αυτό εξηγεί το χαμηλότερο περιθώριο κέρδους στην περίπτωση της ΔΕΗ και ομοίως ψαλιδίζουν τα προσδοκώμενα από ΦΟΛΙ, ΤΙΤΚ κλπ προσεχώς (μέχρι και κίνδυνος ζημιών για "όσους μπουν στο Θεό".

Nemoz είπε...

Ευχαριστώ πολύ φίλε Hippy.

Πάντα σε διαβάζω και θυμάμαι πολύ καλά την τακτική που είχες αναφέρει και στο παρελθόν και η οποία ήταν επιτυχημένη.

Ο προβληματισμός μου είναι καθαρά αυτός που αναφέρεις στην τρίτη παράγραφο για τους λαγούς.

Φοβάμαι μην πάμε για μαλλί και βγούμε κουρεμένοι γιατί την τακτική σου την έμαθαν πολλοί πλεόν.

michele είπε...

Καινουργιο χαμηλό ημέρας για να μην ξεχνιόμαστε, αλλα παντως εχω την αισθηση και απο το πως παιζει η αγορα ,οτι ειναι διαφορετικο να μετακινεις μετοχες απο δεικτες σε αλλους δεικτες

και διαφορετικο ολοκληρη η αγορα να πηγαινει απο τα Developed Markets στα advanced emerging markets

Ειναι σαφες επισης οτι λογω των τεμαχιωνπου πρεπει να γινουν και σε συσχετιση με τους ημερησιους ογκους η κινηση των μετοχων ειναι διαφορετικη

michele είπε...

Δυο ζωνες ενδιαφέροντος εχει δημιουργήσει σημερα ο δείκτης

555,18-551,5 και
551,5 - 547,4

Εδω μεσα κινουμαστε

austin είπε...

Ραντεβού στο 520? Πρέπει να κάνει μια τέτοια διόρθωση!

Unknown είπε...

Θα φάτε ξύλο...ουτε σορτ ούτε λογκ!
Μένουμε σε μετρητά ..

Unknown είπε...

Μέχρι της 18 του μήνα όλα καλά θα πάνε.


Λευτερης είπε...

Σημαντικό και αύριο τι θα πει ο ΜΑΡΙΟ

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Και κατι ασχετο..Βλεπω στη ειδομενη καθε μερα μια λιμνη και γυρω γωρω κατι σκηνες και διαφορα και μεταναστες....ρε πουσ..τη..μου χαθηκε να παει ενας χριστιανος να ριξει 20 βαρελες τσιμεντο και να φωναζουν και εναν που κανει κετερινγκ γαμους να στησει 10 μεγαλες τεντες να μην βρεχονται; τοσο χρημα θελει; η κοινο νου; αι σιχτιρ καθε μερα μας δειχνουν τα χωραφια που πλημηρισαν.

michele είπε...

OΠΛΑ αυτοι μενουν εκει ( θα τους μετακινησουν βεβαια τους ανθρωπους) γιατι επρεπε απ τον Οκτωβριο να εχουμε τους χωρους φιλοξενιας

εκλεισαν τα συνορα οι αλλοι,οποτε ξεμειναν στη βροχη.Η ιστορια θα γραψει με μελανα γραμμτα και σ αυτο το θεματα αυτη την ΜΑΥΡΗ περίοδο που ζουμε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Ενταξει θα φυγουν Μιχαλη..αλλα λεω ρε παιδι μου...λιγο τσιμεντακι για δεκα εικοσι ημερες και μετα γρεμισμα οταν φυγουν..

michele είπε...

Καλα δεν διαφωνω,αλλα ξερεις τι τσαπατσουληδες ειμαστε

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Αν βγει μια ειδησουλα μεχρι τις 16:50 ανετα το παμε το -4% τι λες;κακη ειδηση ετσι;για καλη δεν πιστευω.

austin είπε...

Πιθανότερη είναι μία καλή είδηση για αύριο...παρά μία κακή! Εκτός αν ξέρεις κάτι. Ήδη αντιδρά. Αρκετή δύναμη στην eurobank. Πολύ καλό το 0,66

makis είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Μιχάλη (και όποιος άλλος) θα ήθελα την γνώμη σου για την ΜΙΓ για μακροπρόθεσμη επένδυση. Επίσης, η ΙΝΤΚΑ ανεβάζει όγκους τώρα τελευταία χωρίς ιδιαίτερα πάνω κάτω τι γίνεται εκεί?

makis είπε...

και όποιος άλλος θέλει να πει τη γνώμη του εννοώ

austin είπε...

Τουλάχιστον αν γίνει καμία "κόμπλα", θα ξέρουμε ποια τράπεζα θα σκάσει πρώτα. Λέμε τώρα...

michele είπε...

Στην ζωνω που λεγαμε ,παιζουμε ολη μερα ,καλος σχετικα ογκος ,μονο πανω απο 555 μισό θα κουνηθει

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τραπεζιτη θελεις ανοδο ε; παντρευτικες χαρτακια χθες πρωι πρωι ετσι;

firecode είπε...

Καλησπέρα στην παρέα.Η ΕΧΑΕ δεν μπαίνει σε κανένα δείκτη;

Andreas D. είπε...

Μετά την αναθεώρηση των δεικτών Emerging Europe από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 21 Μαρτίου (οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων θα γίνουν την Παρασκευή 18/3) η συμμετοχή των ελληνικών μετοχών θα διαμορφώνεται ως εξής:

- 3 μετοχές θα μετέχουν στον Large Cap και συγκεκριμένα η Alpha Bank, η Εθνική και ο ΟΤΕ, με συνολική κεφαλαιοποίηση 5,45 δισ. ευρώ (το ποσό είναι δυναμικά μεταβαλλόμενο)
- Άλλες 8 μετοχές στον δείκτη Mid Cap και ειδικότερα οι Eurobank, Πειραιώς, Folli Follie, ΕΛΠΕ, Jumbo, Motor Oil, ΟΠΑΠ και Τιτάν με συνολική κεφαλαιοποίηση 6,83 δις. ευρώ.

- Άλλες 11 μετοχές στον δείκτη Small Cap και ειδικότερα οι Aegean Airlines, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Φουρλή, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Grivalia, ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή. Η συνολική κεφαλαιοποίηση των συγκεκριμένων μετοχών ανέρχεται σε 2,21 δισ. ευρώ.
Η αξία των ελληνικών μετοχών στο δείκτη FTSE Emerging Europe θα είναι 14,50 δισ. ή περίπου 6.14% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του δείκτη.
Οι τέσσερις επιπλέον μετοχές που θα συμπεριληφθούν στην σύνθεση των δεικτών είναι η Aegean Airlines, η Φουρλής, η ΓΕΚΕΡΝΑ και η Τέρνα Ενεργειακή με συνολική κεφαλαιοποίηση περίπου 510 εκατ. ευρώ.

Για λόγους σύγκρισης, αναφέρεται ότι από τις ελληνικές μετοχές που συμμετέχουν στη σύνθεση των Δεικτών FTSE Global Equity Index Series:
- καμία ελληνική μετοχές δεν συμμετέχει στον Large Cap,
- 5 συμμετέχουν στον Mid Cap (ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΠΕΙΡ) με συνολική κεφαλαιοποίηση 7,86 δισ. ευρώ.
-και 13 συμμετέχουν στον Small Cap (ΕΥΔΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΡΙΒ, ΕΥΡΩΒ, ΕΧΑΕ, ΦΦΓΚΡΠ, ΕΛΠΕ, ΜΠΕΛΑ, ΜΕΤΚ, ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ, ΔΕΗ, ΤΙΤΚ) με συνολική κεφαλαιοποίηση 6,13 δισ. ευρώ. Η συνολική αξία των ελληνικών μετοχών στο δείκτη FTSE Developed Europe είναι €13,99 δισ. ή περίπου 0.19% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του δείκτη.

Andreas D. είπε...

Μάρδας για Τουρκία: «Ζητάμε διπλωματική επίλυση των θεμάτων, διαφορετικά, πόλεμος!»

Λευτερης είπε...

«Βόμβα» Κούλογλου: Η κυβέρνηση θα πέσει από απειρία, ανικανότητα ή εγκληματική αδιαφορία, όχι από το ασφαλιστικό

μπαρμπαλιας είπε...

ο παπαροπαπάρδας ...δηλωσε στο βημα "πολεμος"...
με ποιους ρε χαμενε που δεν εχεις κηροζινη ουτε για δυο ωρες...
και φαγανε το ελικοπτερο προχθες και το κανατε ολοι γαργαρα...χεστες

spooky είπε...

Κύριε Ηλία έχεις απόλυτο δίκιο και λίγα λές. Τα προβλεπόμενα αποθέματα καυσίμων απλά δεν υπάρχουν,ενώ αρκετοί γνωρίζουν και το πώς και γιατί έπεσε το ελικόπτερο.

michele είπε...

Χαιρετω το firecode,τι αναγκη εχει η ΕΧΑΕ ,τζιρος να γινει να γεμιζει το παντελονι

μπαρμπαλιας είπε...

"περιεργη σιωπη"του Καμμενου...
και "περιεργη η απουσια "του γερο Φλαμπουρ...
εκτος αν εχουν αντικατασταθει
απο τον αρτι προσληφθεντα στρατηγο

michele είπε...

Τον λάτρη Μενεγακη Μπαρμπα?

austin είπε...

Άλλη μία πρωτιά για την Πειραιώς! Οι εισροές που θα έχει αυτοί τι θα είναι? Βατράχια ή επενδυτές θα μπουν?

michele είπε...

Αποδεκτό κλεισιματάκι,για διορθωτική μερα ,αλλα πάντα κατω απο 558
οσο ειμαστε κατω απο κει,κοιταμε νότια

austin είπε...

Ή που δεν περιμένουν και πολλά από τον Ντράγκι αύριο..Ή που τράκαρε ο Γερμανός, παίρνει δύναμη για να φύγει πάνω δυνατά! Όλα στον super mario! Άντε και στα δικά μας.

michele είπε...

Δεν αντεξε ο Γερμανος τα ψηλα πατωματα σημερα

SCALPER είπε...

MIG και EUROBANK...OI ΣΥΝΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ