Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΡΙΣΗ;
της 
Ευφροσύνης Παυλακούδη 


Αντιλαμβάνομαι και εν μέρει συμμερίζομαι την απογοήτευση συμπολιτών μου περί αδυναμίας της ΕΕ να χαράξει και κυρίως να υλοποιήσει κοινή μεταναστευτική πολιτική. Ο δημόσιος διάλογος, όμως, όπως εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα τόσο στα παραδοσιακά ΜΜΕ, όσο και στα κοινωνικά δίκτυα, παραβλέπει βολικά ορισμένες φορές, τις περισσότερες επικινδύνως, θα μου επιτρέψετε, συγκεκριμένα δεδομένα της ευρωπαϊκής πραγματικότητας, ενώ η πλειοψηφια των ατόμων/ομάδων που μετέχει σ' αυτόν φαίνεται να αγνοεί τραγικά το πώς λειτουργεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Και για να γίνω πιο σαφής, όσο πιο απλουστευμένα γίνεται:


- Στην ΕΕ δεν υπάρχει κοινή εξωτερική πολιτική, κοινή πολιτική άμυνας ή κοινή πολιτική ασφάλειας. Δεν είναι -ακόμα- πολιτική ένωση. Μην μας διαφεύγει. Εάν κάτι έχει αναδείξει η οικονομική κρίση και το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα συνολικά, είναι πόσο απαραίτητη είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών εκείνων που θα οδηγήσουν στην ομοσπονδοποίηση επιτέλους της Ε.Ε. Η εμβάθυνση είναι πιο αναγκαία από την διεύρυνση στην παρούσα φάση. Και προς θεού για να μην παρεξηγηθώ, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Όμως, έχω την αίσθηση κι έχει ανοίξει η εν λόγω συζήτηση εντόνως στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, πλην της δικής μας -τυχαίο; Δεν νομίζω-  ότι πλέον το βάρος των όποιων κινήσεων πρέπει να δοθεί στην πρώτη επειγόντως, ώστε και η δεύτερη να προχωρήσει σωστά.

Η συνέχεια στο http://froufrouni.blogspot.gr/2016/02/blog-post.html?spref=fb

ΥΓ.Το τραγούδι της ανάρτησης επέλεξε η ίδια η αρθογράφος.

20 σχόλια:

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τώρα Σταθακης μεγκα....ολα ανοιχτά.. .χαχαχαχα οταν μιλαει ο Σταθακης μπουρδες μπουρδες....

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καλημερα σε όλους..

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Καμια συμφωνία.. παμε για συγγρουση..ειναι εκτος τοπου και xρονου η κυβερνηση.οποιος καταλαβε κατάλαβε.

Unknown είπε...

Καλημέρα κ εφροσυνη

Καλημέρα παιδιά

Καλημέρα Ελλάδα!!

Ας τα αφήσουμε όλα για Σάββατο να ηρεμησουμε και από Κυριακή να μιλήσουμε για την ακύρωση από τον οίκο αξιολόγησης κάτι που σχεδόν το ήξεραν όλοι...

mixalis mixalios είπε...

Καλημέρα σας! Πράγματι θα μου έκανε έκπληξη να είχαμε αξιολόγηση από οίκο αξιολόγησης και πόσο μάλλον αναβάθμιση σε περίοδο αναταραχών κοινωνικών οικονομικών και πολιτικών για την Ελλάδα! Τώρα θα πρέπει να δούμε για την αιτία της ανόδου των τελευταίων ημερών και τα όρια αυτής...τεχνική αντίδραση? Επικείμενο rebalancing? Ποιος ξέρει...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημερα σε όλους,
Συμφωνω με Αχιλλέα, χαρείτε σημερα τον ήλιο, πηγαίνετε καμία βόλτα, κανα καφέ κ αυριο εδω ειμαστε.

Υγ. Ευτυχως το τραγούδι το διάλεξε η κυρία που μας τιμάει με την παρέα της.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλημερα σε όλους κι όλες!
Εδω στο κεντρο της Αθηνας εχει εναν υπεροχο ηλιο.
Προσπαθηστε να εκμεταλλευτείτε το ελαχιστο που εχει πλεον αυτη η χωρα το καιρο και το φυσικο τοπίο. Τα υπόλοιπα τα έχασε ή υσταιρει δραματικα χρονια τωρα. Πολλα εν εξελιξει: Συνεδριο Ποταμιου, ενίσχυση του μετωπου του ΟΧΙ στη Μ. Βρετανια, Εκπρόσωπος υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ: «Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να ελέγχει τα σύνορά της», συνοδος G20, παραινεσεις Λιου για χρεος, εκκλησεις Σταθακη για κλεισιμο αξιολογησης, ντελιριο Κουρουπλη οτι ο Τσιπρας δεν πεθαινει - δικιο πρώτα θα μας πεθάνει όλους και μετα θα μας τραγουδησει το αι γενεαι πάσαι. Ελεος πια. -, Spiegel: Η ελληνική κυβέρνηση θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, δηλωσεις ΠτΔ: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να μείνει απαθής απέναντι σε εταίρους που δεν σέβονται τις υποχρεώσεις τους.Παρατηρούμε με ιδιαίτερη ανησυχία ότι η στάση ορισμένων εταίρων μας ως προς το προσφυγικό, είναι εντελώς αντίθετες και με το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο, αλλά βεβαίως και με τον ίδιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, γιατί δε νοείται αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, από πλευράς Ευρώπης, με κλειστά σύνορα» κ.ο.κ.
Πέρσι τέτοια μερα, να θυμισω ο κ. Βαρουφακης (ΑΝΤ1):"H «συμμορία τεχνοκρατών» δεν θα ξαναέλθει στη χώρα μας". Γνωριζουμε ολοι τη συνέχεια, ετσι; Τέταρτη εδω.
Σε καθε περιπτωση δοκιμαζονται οι αντοχες μας και της ΕΕ. Ελπίζω να απολαυσατε το εν λογω κομματι απο την Πολιτικη Κουζίνα. Ευελπιστω να μην σας εκατσε βαρια τοσο η τοποθετηση μου , όσο και το κειμενο πιο πανω.
Ευχαριστω ιδιαιτερα τον Μιχαλη για την αναδημοσιευσή του και που μου εδωσε τη δυνατοτητα να ακουστει και μια αλλη φωνη -συνοδειας μουσικης!- περαν του δεξιου ευρωσκεπτικισμου και του αριστερου αντιευρωπαϊσμου που σαρωνουν αυτη τη στιγμη.
Αδραξτε τη μερα με αγαπημενους, αγαπημενες σας.
Τις πιο γλυκιές μου καλημερες και πάλι.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Ευχαριστω Alexandratos-Kaboul Market για το θετικο σχολιο σας, αν και ο οικοδεσποτης παντα επιλεγει οφειλω να σημειωσω αξιολογες μουσικες ερμηνείες.

michele είπε...

Καλό απόγευμα σε ολους ! Οντως εξαιρετικο το άρθρο της Ευφροσύνης γι αυτο και η σημερινή ανάρτηση αφιερωθηκε σ αυτο.

Επισης ταχεία ενημέρωση απο το σχολιό σου Ευφροσύνη ,για μας που το πρωί δεν ημασταν συνδεδεμένοι

Ενδιαφερον θα εχει και η αγορα απο Δευτερα,μια και η Moody's ανεβαλε την οποια αξιολόγηση για διαφορες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Lorac είπε...

Διάβασα με ενδιαφέρον το κείμενο σας ,είναι και χαλαρό αυτό το Σαββάτο οπότε υπάρχει ο χρόνος. Τα 3 στάδια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που σωστά θυμίζει ο κ. Hippy στα σχόλια είναι το καθένα μία απαιτητική πρόκληση που μπορεί να πάρει χρόνια για να εκτελεστεί και μερικές στιγμές για να καταρρεύσει. Είμαστε τώρα λίγο μετά την πρώτη φάση. Έχουμε το κοινό νόμισμα με τις ατέλειες του ,αλλά είναι ήδη #2 στην παγκόσμια κατάταξη νομισμάτων και #1 στην πιθανότητα να γίνει #1 τα επόμενα χρόνια. Η δεύτερη φάση , της κοινής ομοσπονδιακής διακυβέρνησης ήδη χτίζεται με τρομακτική βοήθεια από τον "ελληνικό" ίππο. Σκεφτείτε αυτά τα χρόνια της ελληνικής κρίσης τί προβάλλετε συνεχώς. Ένα κλειστού τύπου κέντρο αποφάσεων ,όπου ένας ή μια δίνει την συνολική λύση ,παίρνει την σωστή απόφαση , ατενίζει το ευρωπαϊκό μέλλον και ούτω καθεξής. Μετά κάπου στην αφάνεια έρχεται ένα συμβούλιο από υπ. οικονομικών -ολίγο καρικατούρες- να επικυρώσει τα συμφωνηθέντα. Κάπου εκεί και ένα συμβούλιο αρχηγών κρατών που ποτέ δεν μαθαίνουμε τί πραγματικά συζητάνε ,αλλά περιμένουμε το tweet του/της τύπου Ντάις για να μάθουμε.
Η τελική φάση -όταν φτάσουμε εκεί- θα προκύψει από "ανάγκη" Όλοι τότε θα βλέπουν λογικό την ένωση υπό του ενός ...θεσμού. Επειδή είμαστε και Έλληνες και αυτά τα θέματα ραδιουργίας τα έχουμε στο αίμα μας καταλαβαίνουμε ότι η "ανάγκη" δεν θα είναι από «καλό φτιαγμένη». Αλλά αυτό είναι για πολύ μετά. Τώρα έχουμε 2-2,5 εκατ. μετανάστες που θέλουν να "μπουν" στην Ευρώπα της Επαγγελίας. Για μένα μάλλον η Ευρώπα έχει ανάγκη 2-3 εκατ. αντετακούμπο και ντρέπεται να το φωνάξει. Τώρα που ο κινέζος από παραγωγός θα γίνει καταναλωτής ΠΟΥ κ ΠΟΙΟΣ θα στρίβει το παξιμάδι για τους Ευρωπαίους βιομήχανους?? Ενώ η μεταφορά -σιγά σιγά- του χώρου παραγωγής σε φίλια κοντινά "ευρωπαϊκά" hotspots θα λύσει πολλά προβλήματα ταυτόχρονα.
Το πραγματικό ερώτημα κα Ευφροσύνη είναι ποιός έχει συμφέρον να καταρρεύσει η ΕΕ και κυρίως γιατί. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα βγάλει την μπογιά από τους δεξιούς ευρωσκεπτικιστές αγκαζέ με τους αριστερούς αντιευρωπαϊστές και θα δείξει το πραγματικό χρώμα του. Οι προκλήσεις λοιπόν είναι όλες μπροστά ,όπως και οι συνέπειες από οποιαδήποτε αποτυχία.

Ilias D είπε...

Φιλτατε Lorac καπως ετσι η ΕΤΣΙ αλλα με πολυ μικρες διαφορες τα βλεπω κ εγω.
Η ολοκληρωση της ΕΕ ειναι μονοδρομος.
Μπορει Ηνωμενες Πολιτειες να μην γινουμε(κ γιατι στο φιναλε)αλλα καποιας μορφης χαλαρης ομοσπονδιας θα την κατακτησουμε.

Καλησπερα σε ολους σας κ επιτρεψτε μου να χαιρετησω ιδιαιτερα κ την Φροσω μας.

michele είπε...

Ολες οι ακραιες φωνες φιλτατε Lorac,αντιμαχονται την ομοσπονδιοποιηση ,τις ενωσεις ,την κοινη πολιτικη,γιατι συχνα αυτες τις φωνες τις ευρωσκεπτικιστικες δεξιες η τις αντιευρωπαικες αριστερες
οι φιλελευθερες οικονομιες αλλα και οι συγχρονες δημοκρατιες τις αντιπαλευουν και τις περιθωριοποιουν ..

Κι ετσι δυσκολευονται οι εθνολαικιστες παρα το ρευμα που συχνα εχουν,να περασουν σε μεγαλα ποσοστα ,αν και υπαρχουν λαοι οπως ο δικος μας που ευδοκιμουν.

Οι καθε λογης Αντετοκουμπο,ναι τους θελουμε,αλλα να σεβονται τον πολιτισμο μας,να παραγουν,να πληρωνονται ,να ειναι πολιτες πρωτης κατηγοριας σαν εμας,να προοδευουν κρατωντας τα ηθη και τα εθιμα τους
τα οποια και εμεις θα σεβομαστε.


Κι ετσι θα "γενιουνται" Αντετοκουμπο σε ολες τις παραγωγικες ταξεις.Σαν τον Γιαννη


Γιατι οπως λεγαμε και παλια .Ο φτωχος "μαυρος" ειναι μαυρος,αλλα ο πλουσιος "μαυρος" ειναι πλουσιος.

Και οχι μονο στο οικονομικο εδιο.

austin είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Εκπληκτικό το άρθρο της ευφροσύνης, εκπληκτική και ή τοποθέτηση του lorac. Εγω θα προσθέσω κάτι άπλο, κάτι σαν τελικό στάδιο όλων αυτών που αναλυσατε.

Όπως για την ομοσπονδιοποιηση της Αμερικής χύθηκε αίμα.. Έτσι και εδώ θα "χυθεί αίμα". Είναι ή επίπονη τελική (και ισως αναγκαστική για να μπορεσουν να ενοποιηθούν διαφορετικές κουλτουρες).

Το είδαμε λίγο με άγριο, βαρύ και απρόσμενο τρόπο, το τελευταίο 8 μηνο ειδικα.

Είναι δύσκολο πολύ να υπάρξει κοινή γραμμή.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Lorac, δεν ξερετε με ποση χαρα διαβασα το σχολιο/αναλυση σας. Συμφωνω κι επαυξανω μεχρι τελείας. Ακριβως οπως το λετε κι αυτο ανελυα και πριν λιγο στο μπλογκ μου στις ευστοχες επισημανσεις/παρατηρησεις του Hippy. Kαι για του λόγου το αληθες παραθέτω:
"Ευχαριστώ για το θετικο σας σχόλιο. Δεν εχω παρά να συμφωνησω με την αναλυση που κάνετε ως προς την δομή της ΕΕ απο τους οραματιστές της. Οντως αυτό ηταν το πλάνο, ακριβως όπως το περιγράφετε. Κατανοώ την απαισιοδοξία κι οι συνθήκες, επί τους παρόντος τουλάχιστον, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για θετικές σκέψεις. Αυτό ειναι το σίγουρο. Υπάρχει όμως ενας παράγοντας θα μου επιτρέψετε που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και αφήνει μια χαραμάδα θετικής πρόβλεψης: η πραγματικοτητα με μια οικονομια σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης. Κοινώς, αν βουλιάξει ένας , πάει ντόμινο πια. Το χρονικο διάστημα που τα έθνη κράτη ευημερουσαν σαν κουκίδες με τους γυρω τους σε χαος, εχει παρέλθει. Με λιγα λογια και για να το πω εκλαϊκευμένα: "θα πρεπει να ειναι πολυ χαζοι να βουλιαξουν το καράβι της ΕΕ ή της ΟΝΕ, γιατι πολύ απλά όλοι επωφελουνται αρκετά κιόλας απο αυτό". Θα αναγκαστούν δηλαδη να τα βρουν καποια στιγμή αναγκαστικά λόγω συνθηκών που δεν θα αφήνουν περιθώρια δευτερης, τρίτης σκέψης. Ήδη υπάρχει σε ευρύτερο επίπεδο η συζήτηση οτι ξαναμπαίνουμε μαλλον παγκοσμίως σε ύφεση τυπου 2008. Κανείς δεν το θέλει και κανεις δεν ξερει ακομα πως να το διαχειριστεί. Η κρίση χρέους στην ΕΕ, ο αποπληθωρισμός ειναι θέματα που δεν θα περιμένουν στη γωνία μέχρι να λήξουν οι εθνικισμοι. Θα ξαναβρεθούν στο επίκεντρο και τοτε θα τεθουν επι ταπητος σκληρα διλημματα. Ειναι μια διαδικασια που θα παρει χρόνο, όχι όμως τοσο χρόνο όσο ορισμένοι θεωρουν οτι διαθέτουν. Επί την ευκαιρια θα πρότεινα ενα άρθρο ->http://www.theguardian.com/commentisfree/2016/feb/27/europes-growing-tensions-show-us-exactly-why-we-need-eu?CMP=share_btn_tw

Στο μόνο που κάπως διαφωνώ μαζί σας, ειναι για το χάσμα εθνών. Θεωρώ οτι αυτο που βιώνουμε αυτη τη στιγμή είναι συγκρουση δυο πολιτικων κι οχι τοσο χασμα εθνών. Οπως υπάρχουν ευθυνοφοβοι και εθνικιστές στις χωρες του ανατολικου μπλοκ, το ίδιο και στην Ελλάδα, την Γερμανια κι αλλου. Ο ευρωσκεπτικισμος κι ο αντιευρωπαϊσμός εχουν ριζες τοσο στην αριστερα όσο και στη δεξια ανεξαρτητως εθνών. Αυτο που συμβαινει ειναι μια δομικη κριση πολιτικης ταυτοτητας της ΕΕ. Κι ειναι ιδιαιτερως σοβαρο. Εξου και οι χτεσινές και οι σημερινες δηλώσεις Σοιμπλε περι κρίσης στην ΕΕ πολιτικου χαρακτηρα.

Σε καθε περιπτωση οι εθνικες ιδιαιτερότητες παίζουν ρόλο, αλλα οχι τον καταλυτικο. Η πολιτικη και η οικονομική ανάγνωση ειναι που διαδραματίζουν τον καθοριστικο παράγοντα στη λήψη αποφάσεων. Κι εκεί έρχεται η διάθεση των λαών που τοσο σωστά επισημαίνετε. Πού θέλουμε να παει το καράβι της ΕΕ οι λαοί της ΕΕ;"

Ειμαι σαφεστατα υπερ της αποψης που τοσο ξεκαθαρα διατυπωσατε και το αφηνω κι ως υπονοουμενο στην τελευταια παραγραφο ου άρθρου μου, που ειχε την καλοσυνη ο Μιχαλης να αναδημοσιευσει εδω, "Η τελική φάση -όταν φτάσουμε εκεί- θα προκύψει από "ανάγκη"". Επίσης και ο Μιχαλης το γνωρίζει πολυ καλα αυτο και μπορει να το επιβεβαιωσει καθώς το έχουμε συζητησει εκτενως πολλες φορες, πιστευω εξισου οπως κι εσεις οτι "α μένα μάλλον η Ευρώπα έχει ανάγκη 2-3 εκατ. αντετακούμπο και ντρέπεται να το φωνάξει". Τελος συμφωνω κι επαυξανω με την κατάληξη σας "Το πραγματικό ερώτημα κα Ευφροσύνη είναι ποιός έχει συμφέρον να καταρρεύσει η ΕΕ και κυρίως γιατί". Ακριβως. Σε καθε περίπτωση ευχαριστω για τις επισημανσεις που τις λαμβανω -πιστεψετε με- αρκετα σοβαρα.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Ilia D. τις πιο θερμες μου καλησπερες!
Τα ειπατε ολα σε μια φραση "Η ολοκληρωση της ΕΕ ειναι μονοδρομος". Δεν θα μπορουσατε να το θεσετε καλυτερα. Και να στην αρχη θα ειναι χαλαρού τυπου ομοσπονδια, αν και μπορει μελλοντικα οι συνθηκες να επισπευσουν την πληρη ομοσπονδοποιηση. Μην το απορριπτουμε ως ενδεχομενο. Οι καλυτεροι συνασπισμοι παντα προέκυπταν ως την πιο γρηγορη και καλη απαντηση απέναντι σε κοινο κίνδυνο ή ως πιο επωφελης διαχείριση της "πίτας". Ευχαριστω εξίσου για τις επισημανσεις οι οποίες οφειλω να ομολογησω με χαροποιησαν πολυ καθώς μεχρι σημερα νομιζα οτι ημουν λιγο "μονη" μου ως προς την αναγκαιοτητα περισσοτερης κι όχι λιγοτερης ΕΕ.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Αustin ευχαριστω πολύ για τα θετικα σχόλια, πραγματικα το εκτιμώ ιδιαιτερα. Δεν ειμαι σίγουρη οτι θα χυθεί αιμα με την παραδοσιακη τυπου αναλυση, που δεν νομιζω οτι εννοείτε αυτο, αλλα σίγουρα θα ειναι μια επιπονη διαδικασια όπως καθε άλλωστε διαδικασια που καταλήγει σε πολιτικη ενωση/ομοσπονδια, ιστορικα πολλα τα παραδείγματα. Προς το παρον ειναι δυσκολο να υπάρξει κοινη γραμμη, αλλά "αναγκα και οι θεοί πείθονται" [Η φράση προέρχεται από τον Σιμωνίδη (ἀνάγκᾳ δ᾿ οὐδὲ θεοὶ μάχονται0 και βασικα μεταφράζεται ως εξής: "Στην ανάγκη ακόμα και οι θεοί υποχωρούν"].Καλησπέρα!

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Μιχαλη ευχαριστω και πάλι τοσο για την αναδημοσιευση, την δυνατοτητα επιλογης μουσικης που να συνοδευει την αναρτηση, όσο και τα θετικα σχολια και τις επισημανσεις οτι σας εδωσα ενα ειδησεογραφικο briefing το μεσημερι!
Θα συμφωνησω οτι οι συγχρονες δημοκρατιες και οι φιλελευθερες οικονομιες περιθωριοποιουν τον εθνικολαικισμο οντως...στο τελος. Μεχρι να ρθει ομως αυτο το τελος υπαρχει μια περιοδος όπως αυτη που διανυουμε που υπαρχει ο κιδυνος εκτροχιασμου. Ειμαι ομως αισιοδοξη στο βαθος χρονου. Καμια φορα με ρωτανε γιατι. Απαντώ με μία δανεισμένη ατάκα: «Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο οι απαισιόδοξοι ή οι αισιόδοξοι. Ξέρω όμως ότι αυτοί που θα κάνουν κάτι για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα είναι οι δεύτεροι».

austin είπε...

Έχει χυθεί και αίμα με δύο τρόπους. Αν και ο πρώτος περνάει στο πεδίο της συνομωσιολογιας (ας μην αναλωθουμε στο αν ήταν τυχαίο η αν ήταν μια αφορμή για να συσπειρωθουν οι ευρωπαϊκοί λαοί) πριν λίγους μήνες είχαμε την τρομοκρατική επιθεση στην Γαλλία.
Ο δεύτερος ειναι το "αίμα που χύνεται" στο αιγαιο. Μπορεί να μην θεωρούνται ευρωπαίοι οι δυστυχείς πρόσφυγες, αλλά μέσω αυτών δοκιμάζεται το ευρωπαϊκό ιδεώδες και με αργές και μέσα από δυσκολίες, γίνονται προσπάθειες να μην μείνουμε μόνο στα επιφανεικα (τα της οικονομίας δλδ), αλλά να προχωρήσουμε σε μια εκ βαθέων ομαδοποιημενης λύσης και εν τέλει κουλτούρας αντιμετώπισης προβλημάτων.

Δύσκολο project γενικά. Και σε εποχή μάλιστα που πολλοί λαοί ειχαν... Καλομαθει.

paolostar είπε...

http://bankingnews.gr/%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/item/239395-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%BE%CE%BF%CF%85%CE%BD-%E2%80%93-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7.html
Απο τα λιγα ενδιαφεροντα αρθρα (και στο συνολο του σωστο) του λεω.
Γιατι τα οικονομικα δεν ειναι θεωρια ειναι πραξη....
Καλο σαββατοβραδο σε ολους.

PETE είπε...

Καλησπερες και απο μενα , πολυ ωραια τα παραπανω ηταν μια ευκαιρια να ξεφυγουμε λιγο απο το ΧΑΑ εμεις οι "φοβισμενοι" σορτηδες..αλλα πονταρουμε παντα στους αγαπημενους μας κατσαπλιαδες.