Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

SUNDAY, 10th of January 2016

The Freeforumstocks proudly presents...
David' Beckham's and Michele's HAIG Clud.


Δεν παίρνουμε λεφτά απο διαφημίσεις, αλλά μια για να πειράξουμε λίγο τα ξενύχτια του οικοδεσπότη μας θα την ανεβάσουμε....

Τώρα, αν μας βλέπει κανένας που έχει αναλάβει τη διανομή HAIG στην Ελλάδα ας στείλει ένα μπουκάλι στο Michele γιατί εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει...

Επίσης, αν μας διαβάζει ο καρδιολόγος του, ας του κάνει μια αναπάντητη τη Δευτέρα....

Και επειδή κατά τα άλλα, είμαστε χρηματιστηριακό φόρουμ (χαχαχα)... ορίστε και η μετοχή τους....

48 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Ηθικόν δίδαγμα:

Αρκεί ένα τετραήμερο για να ανατραπούν όλα!

Unknown είπε...

Καλημέρα Γιάννη καλημέρα αρταξια...
Ναι αρκεί για να γίνουν όλα τούμπα...
Λέω ένα ακόμα γερό κάτω μέχρι τα χαμηλά των 500 μονάδων ποιο χαμηλά αν πάμε κάτι πολύ κακό έρχεται... Εκλογές?
Γκρεξιτ.. Εμφύλιος??
Δεν ξέρω αλλά μια διόρθωση είναι αποδέκτη κ μετά αν όλα πάνε καλά πάμε για 1040 μονάδες!

Unknown είπε...

Πες τε μας τι είπαν στο Χίλτον βρε παιδιά

austin είπε...

Ακριβώς αρταξια! 4 μέρες αρκούσαν για (εκ νεου) διαφυγοντα κέρδη η/και ζημιές

Το "παιχνίδι" πλεον είναι πολύ δύσκολο. Το ξαναλεω, αλλά βάφτισαν το έτος 2016 ως έτος μεταβλητότητας. Δωσανε την τέλεια δικαιολογία στους μεγάλους παίκτες να κάνουν την κερδοσκοπία τους.

Δεν ξέρω αν μπορουμε μέσα στο 2016 (ή τουλάχιστον στο πρώτο εξάμηνο) να μπούμε σε ξεκάθαρα ανοδική τάση στο ΧΑΑ.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Λέα εγώ στο MOoney Show έχω να παρευρεθώ 5-6 χρόνια τουλάχιστον.
Βρεθήκαμε απλά στο λόμπυ και στο μπαρ με ΑΡΤΑΧΙΑ, ΗΙΡΡΥ κ έναν φίλο του (Στέφανο?) κ λέγαμε τα δικά μας.

ΤΟν ΑΡΤΑΧΙΑ τον ξέρω χρόνια, οι άλλοι δύο κύριοι μου φάνηκαν εξαιρετικοί και θα ήθελα πολύ να τους βλέπω να συμμετέχουν κ εδώ περισσότερο.

Κατα τα άλλα λιγότερο από 48 ώρες έμειναν για τον ΟΛΠ, ελπίζω αν η πρώτη προσφορά είναι καλή την άλλη Κυριακή να τον έχουμε δώσει....

austin είπε...

Είδα πολύ λίγα πράγματα εγώ, αλλά αυτο το πανηγύρι που στήνεται κάθε χρόνο έξω από τις αίθουσες των παρουσιάσεων, από Avon μέχρι ασφάλειες αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με το ότι στην αίθουσα που ήμουν εγώ ανοιγοκλειναν πόρτες και ρωταγαν "αν εδώ μέσα μιλανε για σπανιες παθήσεις", δεν μπορείς να πεις ότι έχει την σοβαρότητα που θα επρεπε.

Μπορεί και να είμαι υπερβολικός.
Απλά κάποια στιγμή που Κουράστηκα με τις διακοπές και δεν αντεξα, απαντησα " εδώ μιλάνε για το πως να αποκτήσεις χρονιές παθήσεις"

Ίσως και να έτυχε απλά, ο hippy που πήγε (αλλά δεν είχα στοιχεια για να επικοινώνησω, λογικό, αφού και ο Μιχάλης καλό είναι να αποτοξινωθει από τον υπολογιστη..) θα μπορούσε να μας πει αν ήταν καλες κάποιες παρουσιάσεις.

μπαρμπαλιας είπε...

https://youtu.be/0YUtemF53so

κυριε -Kaboul
μη μας βαζετε και τιμωρια
για μια στραβοτιμονια...
αντε δυο...
κιαμα ειναι τρεις περάζει;;

Unknown είπε...

Πάει κ ο όλπ σιγά σιγά όλα πουλιούνται ας ελπίσουμε σε καλές τιμές!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Αγαπητέ μπάρμπα, δεν πειράζει τίποτα.
Άλλωστε ο φύλακας που δαγκώνει περισσότερο είναι δίπλα του....

Όλα θα γίνουν βρε Λέα, αντί όμως να γίνονται με σωστό τρόπο για να κερδίζουμε εμπιστοσύνη των ξένων, και ποιος ξέρει να έκαναν τα στραβά μάτια σε κανένα μικρό, τα πάμε όλα στα όρια, με δόλο, ξετσίπωτα. Και οι φούστηδες θα μας βγάλουν το λάδι...

Unknown είπε...

Ένα το σίγουρο είναι πως αν δεν προχωρήσουμε με γρήγορο ρυθμό ο τσιπρακος τον Μάρτιο δεν θα έχει λεφτά ούτε για συντάξεις ούτε για μισθούς.
Άρα πολλά παίζονται αυτή την εβδομάδα κ ολοι οι βουλευτές των κομμάτων το ξέρουν

Είμαι αισιόδοξος!!

hippy είπε...

Tς Τς Τς

κανένας σας δεν διαβάζει το μπλογκ δίπλα του κ. Τάκη. No problem χα χα, εσείς χάνετε διότι υπάρχουν 4-5 εξαιρετικοί χρήστες (ενδεικτικά οι κύριοι Vasilisg, Lorac, ΝικοςΤ, Σύλβιος, Πέτρος κ. α) με αιτιολογημένες απόψεις, ιδέες και πίνακες που εμένα τουλάχιστον μ΄έχουν βοηθήσει πολύ.

hippy είπε...

Αντιγράφω από το μπλογκ του Τάκη

Εντυπώσεις από το "13ο Επενδυτικό & Χρηματιστηριακό Συνέδριο" του ΣΕΔ

Ήθελα να πάω απ΄το νωρίς, δεν τα κατάφερα, παρακολούθησα μόνο το τελευταίο κομμάτι που συντόνισε (άριστα) ο κ. Ντακουνάκης.

Το πρώτο μέρος ήταν αφιερωμένο στην Τεχνική Ανάλυση (το στοιχείο σας). Παρουσιαστές οι κ. Γούλας (Solidus) και Ζαχαράκης (Fast Finance). Μετρημένοι και σοβαροί, σε γενικές γραμμές μάλλον απαισιόδοξοι, εστίασαν όμως και στο gap της 7/1 στις 613 μονάδες ΓΔ που εκτίμησαν πως (επειδή οφείλεται και σε εξωγενείς παράγοντες-Κίνα) κατά 99% θα κλείσει σύντομα.

Στο δεύτερο μέρος για το μέλλον του ΧΑΑ οι ομιλητές ήταν διχασμένοι. Όλοι ωστόσο συμφώνησαν πως το σημείο καμπής είναι η θετική ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης που θα αποκαταστήσει (έστω και μερικώς) την εμπιστοσύνη και την ροή χρήματος.

Ο κ. Χαρατσής της ΒΕΤΑ, πιο αισιόδοξος επισήμανε την πολύ καλύτερη συμπεριφορά των ομολόγων έναντι των μετοχών, κάτι που σημαίνει αρκετά καθώς γενικά η "ομολογιακή αγορά" έχει περισσότερο περισσότερο βάθος και περίσκεψη. Επισήμανε την δυνατότητα αποδοχής των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ, κάτι που θα μειώσει τα έξοδα των συστημικών αλλά και ότι κατά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση ελήφθησαν υπ΄όψιν τα παντα όλα μέχρι και τα "ρυθμισμένα" δάνεια.

Ο κ. Κοτζαμάνης του Euro2day επισήμανε μεταξύ άλλων την καλύτερη συμπεριφορά διαχρονικά των δεικτών μικροτέρων εταιρειών έναντι του FTSE25 κάτι που δείχνει πόσο σημαντικό είναι να ψάχνουμε τις οικονομικές καταστάσεις και να μην εγκλωβιζόμαστε μόνο σε ότι κινείται μπροστά μας (απόλυτη δικαίωση των κυρίων Τάκη και Βασίλη)

Ο κ. Πολυχρονίου της ΣΕΔΥΚΑ, κάπως απαισιόδοξος, εστίασε στο γεγονός ότι το 60% των NPLs είναι επιχειρηματικά δάνεια (άρα δυσκολότερο να εισπραχθούν και με μικρότερα collatetals). Δυσκολότερα τα πράγματα για την Πειραιώς όπου πλησιάζουν το 70% του συνόλου των κόκκινων (με μόλις 62% συνολικές προβλέψεις) πολύ καλύτερα για ΕΤΕ λιγότερο από 45% με κοντά 79% συνολικές προβλέψεις. Έριξε και τη βόμβα του που προσωπικά αγνοούσα και συμφώνησε όλο το πάνελ (και ο κ. Γκόβαρης της ΕΧΑΕ)

"Οι καταθέσεις προθεσμίας νομικά θεωρούνται επένδυση και συνεπώς ΔΕΝ καλύπτονται απ΄τον πρόσφατο νόμο προστασίας των 100,000 ευρώ".

Όταν ήλθε η ώρα των ερωτήσεων από το κοινό διατύπωσα τον προβληματισμό μας εδώ ότι "περισσότερα από τα μισό BV των συστημικών οφείλεται στον αναβαλλόμενο φόρο. Από τη στιγμή όμως που η Πειραιώς πρέπει να πληρώνει 200 εκ τόκους στα Cocos (3 δις στην επόμενη 15ετία) κι η ΕΥΡΩΒ 95 εκ. για τις προνομιούχες του Αλογοσκούφη (1,425 στη 15ετία) μια επιπλέον ΑΜΚ προσεχώς για ν΄αποφύγουν την κρατικοποίηση πρέπει να θεωρείται βεβαία"...αλλά δεν πήρα πειστική απάντηση. Μου είπαν ότι η προοπτική αυτή απεικονίζεται ήδη στο ταμπλό. Δεν με καλύπτει (κεφ. ΠΕΙΡ 2,22 δις-κεφ. ΕΤΕ 2,598 δλδ αστεία διαφορά).

Unknown είπε...

Να μην ξεχνάμε 8 η ώρα ο τσακαλοτος στο Παρίσι αφού πήρε το οκ από Ιταλία για το χρέος σήμερα θα πάρει το οκ από το δύσκολο Παρίσι?

Έχουν συνέντευξη τύπου στις 9,15 εκεί θα μάθουμε

hippy είπε...

Νωρίτερα στις πρωινές παρουσιάσεις βρέθηκε έμπιστος φίλος (και χρηματιστής). Μου μετέφερε τα εξής από το κλίμα σε πηγαδάκια με τους κυρίους Β. Λεβέντη, Κ. Στούπα κι άλλους.

Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε πως το ασφαλιστικό θα ψηφιστεί οπωσδήποτε και πιθανότατα χωρίς καμιά απολύτως απώλεια (153/153).

Ο κ. Στούπας φυσικά αρνητικός για τις προοπτικές οικονομίας και χρηματιστηρίου με την παρούσα κυβέρνηση.

Το "κούρεμα" χρέους (και όχι η μόνο η επιμήκυνση) αρχίζει να παίρνει κάποιους υπερατλαντικούς πόντους όπως πιθανολογεί κι ο φίλος artaxia.

Ζόρικα τα πράγματα αλλά...

"Για να γίνει κάτι πρέπει κάποιος να κερδίζει από αυτό" σταθερή μου πεποίθηση. Δεν εφησυχάζουμε αλλά ούτε και πανικοβαλλόμαστε.

Unknown είπε...

Η ευρομπανκ μια αμκ θα κάνει σύντομα μπορεί κ στο 2016!!!
Το λογικό είναι ότι πρέπει να κάνουν όλες!


Από ξένα φαουντς δηλαδή δε μίλησε κανένας εκπρόσωπος κάνεις δεν ήρθε??

Αν μίλησαν μόνο Έλληνες διαχειριστές τότε κλαψτα. Γιατί? Γιατί η εταιρείες τους αντιπροσωπευουν το 10% της αγοράς!

Καλά μου λέγανε ότι εκεί θα αρχίσουν τις φιλοσοφικές αναζητήσεις!

Μία φορά θα το πω και ανοιχτά πρόβλημα δεν έχω.. Υπάρχουν πρωινά που με παίρνουν τηλέφωνο από μεγάλες χρηματηστηριακες να με ρωτησουν αν υπάρχουν στο σύστημα από έξω πωλητές η αγοραστές!

Χαχαααα κ αυτοί κατευθυνουν κόσμο..καλύτερα να παίζετε μόνοι σας και να διαβάζετε εμπιστα μπλογκ.. Χίλιες φορές καλύτερα

Unknown είπε...

Μάλιστα μίλησε κ ο κύριος καπιταλ ο στουπας σούπας σκουπας όπως τον λένε..

Με τι ιδιότητα?
Με την ιδιότητα του δημοσιογράφου?οικονομικού αναλυτή? Πολιτικού αναλυτή?
Βουλευτικου αναλυτή? Ξέχασα στο Ελλαδισταν ότι δηλώσεις αυτό είσαι!

Χαχαααα κρίμα τα λεφτά του κοσμάκη.

hippy είπε...

Κύριε moutousidis μην με παρεξηγήσετε αλλά η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψη.

Η ΕΥΡΩΒ φυσικά και ΔΕΝ θα κάνει ΑΜΚ εντός του 2016, λογικά ούτε και στο 2017 αλλά οι τόκοι που θα πληρώνουν με το ομολογιακό (όπως αντίστοιχα και η ΠΕΙΡ με τα cocos) θα "τρώνε"-αδυνατίζουν το σημερινο BV (άρα και Tier1). Αυτό που ήθελα να τονίσω μ΄αυτήν την παρέμβαση είναι πως έχουμε τράπεζες 2 ταχυτήτων. Από τη μια ΕΤΕ κ ΑΛΦΑ κι απ΄την άλλη ΕΥΡΩΒ κ ΠΕΙΡ. Η χρηματιστηριακή συμπεριφορά των μεν φυσικά και θα παρασύρει και τις άλλες, πρέπει να διαλέγουμε όμως που θα πάρουμε το επενδυτικό ρίσκο.

Κατά τα λοιπά οι ξένοι έπεσαν τόσο έξω που προσωπικά η παρουσία τους και οι απόψεις τους με αφήνουν απολύτως αδιάφορο.

Unknown είπε...

Ευγενεστατε κυριε χιπι...αν και θα προτημουσα να σας ελεγα με το ονομα σας....μας ειχαν αουτ απο τραπεζες κ τα λοιπα απο το 0,71€ οταν ειχε η ετε!!!

Με αλλα λογια εχασα 30% του κεφαλαιου μου αλλα με το ολο παιχνιδη που ςγινε εβγαλα το 30% συν ενα 12% απο το σορτ!!

Ενιγουει ας ρωρησουμε στο μπλογκ εδω μεσα ποσοι ελληνες μπροκερ εσωσαν τους επενδυτες τους!!!!

Αμκ θα γινουν....

Unknown είπε...

Και κάτι ακόμα όσο αφορά τους ξένους.. Οι τιμές στοχου αλλά κ οι αναβαθμίσεις του χα από αυτούς γίνονται κ οι ελληνικές επενδυτικές αυτούς πληρώνουν η παρακαλανε για καθοδήγηση.. Διότι μην ξεχνάμε το 70% είναι ξένα φανς. Βλέπεις μοργκαν σακς ντοιτσε και βάλε 3756 φανς εξωτερικού. Έναντι 9 ελληνικών... Μήπως να τα πω?

Μόλις έμαθα το όνομα σας κύριε Ηλία κ μου λένε ότι είσαι σοβαρός παίχτης! Χάρηκα που τα λέμε

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα κ απο μένα,

Συμφωνώ εν μέρει με τον Αχιλλέα. Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι τα σόου αυτά είναι περισσότερο ευκαιρίες για ανανέωση γνωριμιών. Όπως επίσης είναι απόλυτα φυσιολογικό οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να θέλουν να διαφημίσουν το μαγαζί τους ως καλό με προπτικές. Απόλυτα Σεβαστό.

Καμια φορά (το παρατηρώ κυρίως στον εαυτό μου) δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη το φίλτρο υποκειμενικότητας απο τις θέσεις που έχουμε. ΔΕν αντιλέγω, ή μάλλον ελπίζω, τα πράγματα να είναι όντως όπως είπαν τόσοι (αξιόλογοι για μένα) συμμετέχοντες στο σόου, αλλά κακά τα ψέμματα το σκύλο και την πίτα τα έχουν αυτοί με την μεγαλύτερη δύναμη πυρός, δηλαδή οι ξένοι, οι οποίοι όταν πάρουν αυτό που θέλουν, με τον τρόπο που θέλουν, είναι σίγουρο ότι θα απογειώσουν την μίζερη Ελλάδα σε απόλυτο χώρος επιτυχίας και προοπτικών για να μπορέσουν να απεμπλακούν απο εμάς σε καμια 4ετία.

Βέβαια το κακό είναι ότι μπορούν να βγάλουν χρήματα πουλώντας μας και ως σκραπ υλικό, οπότε ας ελπίσουμε να επιλέξουν το πρώτο σενάριο που θα έχει περισσότερους (ελπίζω) επιζώντες.

Unknown είπε...

Έτσι να μιλάμε να βγάζουμε άκρη!!
Χαίρομαι...

Λευτερης είπε...

Σ ευχαριστούμε πολύ Ηλία για την καλή ενημέρωση και τις προσωπικές σου εκτιμήσεις.
Πράγματι το 2016 πιστεύω και εγώ θα είναι έτος μεγάλης μεταβλητότητας, δεδομένου ότι κυβερνώμεθα από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν και αυτοσχεδιάζουν, στην λογική του άμα τους πείσουμε Η άμα τους εκβιάσουμε Η άμα κάτσει.
Δυστυχώς οικονομικά και χρηματιστηριακά θα είμαστε για πολλά χρόνια στα χέρια και τις διαθέσεις των ξένων.

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά μεγάλα και μικρά

Αποτοξίνωση τέλος …………
ειχα αποφασίσει να ξανασχοληθώ με το ΧΑΑμενο μετά τις 30/1 αλλά κάτι μου λέει ότι η εβδομάδα που ξεκινά αύριο θα είναι το κλειδί του 2016 για εμάς τους ιδιώτες επεΝΔΥτές


ΑΧΙΛΛΕΑ
μας ειχαν αουτ απο τραπεζες κ τα λοιπα απο το 0,71€ οταν ειχε η ετε!!!

Του Αυγούστου το 71 η του Οκτωβρίου το 71 ??

giannhs kon είπε...

Δυστυχώς οικονομικά και χρηματιστηριακά θα είμαστε για πολλά χρόνια στα χέρια και τις διαθέσεις των ξένων ……………

Καλησπερα ΛΕΥΤΕΡΗ μη ξεχνάς και τους έλληνες παπαγάλους χαχα

michele είπε...

Καλησπερα,καλησπερα σε ολους . Ηaig πινει η παρεα γενικως ,αλλωστε αυτα που προτιμω εγω ( και εχω σπιτι) δυσκολο να βρεθουν στην ομορφη Βυτινα

Το blog του Τακαρου βρισκεται εδω στη λιστα αριστερα ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ και φυσικα προτεινω να το επισκεπτεστε.

Ηλια ευχαριστουμε πολυ για την ενημερωση .( Αφου ηταν ο φιλος μου ο Τακης ο Γουλας..)

giannhs kon είπε...

Βρε καλως τον ……….


Κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΕ μας στο Hilton ήταν και ο κ Α ΜΕΤΑΞΑΣ ??

mixalis mixalios είπε...

Βρε λέτε να βγει ο Κυριάκος?

Ίσως μια καλή είδηση μετά από πολύ καιρό...

michele είπε...

Συντασσομαι με την αποψη Ηλια,οτι η σωστη σκεψη ειναι καλυτερη απο την πληροφορια,καθως εχουν δει πολλα τα ματια του και τα ματια μου.

Παρ ολα αυτα,καμμια πληροφορια δεν πεταω στα σκουπιδια και καμμια δεν υιοθετω ακριτα

Unknown είπε...

Δεν θυμάμαι ημέρα αλλά θα ρωτήσω τον ilia d και θα του πω να το γράψει

austin είπε...

Επειδή τα νούμερα μένουν οτι και αν λέμε ή πιστεύουμε, ή άλφα έκανε 30% πάνω από την τιμή ΑΜΚ και έχασε το 30% για πλάκα.
Είτε λέγεται Κίνα, είτε λέγεται σουνίτης ή Σιίτης, ποιος και γιατί να πουλάει το μηδέν. Το μέλλον δεν το βλέπω ελπιδοφόρο. Πάνω που άρχισε να γινεται, αυτό το ακραίο τράβηγμα προς τα κάτω, λέει ότι τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει

giannhs kon είπε...

ΓΙΩΡΓΟ νομίζω πηγε στο -25 από τα ψηλά της αλλά και μέχρι το -30 δεν χαλα τίποτα

Λευτερης είπε...

Καλησπέρα σε όλους.
Καλησπέρα Γιάννη.
Καλωσόρισες οικοδεσπότη.

giannhs kon είπε...

καλησπέρα ΛΕΥΤΕΡΗ

typicalmih είπε...

Ο τρόπος που έγινε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν μου αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τη συνέχεια.Νομίζω ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό το ιδιότυπο bail-in.
Δηλαδή από τη μία οι παλαιοί μέτοχοι σχεδόν εξαερώθηκαν λόγω του τεράστιου dilution,από την άλλη οι senior ομολογιούχοι αποπληρώθηκαν πρόωρα αλλά με χαρτιά στο 100% με αποτέλεσμα όσοι από αυτούς τα έχουν πάρει στη δευτερογενή αγορά (ειδικά σε ΕΤΕ- ΠΕΙΡ είναι πάρα πολλοί) να βγαίνουν σημαντικά κερδισμένοι,ενώ όσοι τα πήραν από πρωτογενή αγορά και πούλησαν πήραν και τα κουπόνια τους για 2 χρόνια και ίσως μία μικρή επιπλέον απόδοση.Και όλα αυτά παρόλο που εθεωρείτο βέβαιο το κούρεμα των senior από την αγορά.Μάλιστα μία ομάδα ξενων ομολογιούχων επενδυτών της ΕΤΕ είχε βάλει και δικηγόρους προκειμένου να αποτρέψει το κούρεμα,συμμετέχοντας οι ίδιοι αν χρειαζότανε στην ΑΜΚ!
Οταν λοιπόν έχεις μοιράσει τόσα πολλά χαρτιά,σε ένα παγκόσμιο κλίμα ύποπτο, και έχεις τα μισά σου ίδια κεφάλαια με το λογιστικό τρυκ του αναβαλλόμενου φόρου, δεν θέλει και πολύ οι τιμές να δούνε ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ χαμηλότερα επίπεδα από τις ΑΜΚ. Αρκεί να σημειώσω ότι η ΕΥΡΩΒ που και καλύτερα από τα αναμενόμενα τα πήγε στο stress test, και είναι ιδιωτική έχει το μεγαλύτερο ποσοστό dta/tbv και δεν έχει αποπληρώσει τις προνομιούχες Αλογοσκούφη.Αν δει κανείς πόσα είναι τα πραγματικά ίδια κεφάλαια τότε καταλαβαίνει ότι η πιθανότητα να δούμε και νεα ΑΜΚ δεν είναι αμελητέα.

austin είπε...

Αύριο μάλλον πάμε για τρελό χωσιμο. Μπορεί να ερμηνευω λάθος το γεγονός, αλλά ο Μητσοτάκης δεν θα αρέσει λόγω εκ νέου πολιτικής αστάθειας, αφού δεν πρόκειται να αφήσει τον Τσιπρα να σεργιανίζει, όπως ίσως θα το έκανε ο Μεϊμαράκης.

Θα δείξει.

michele είπε...

Μια πραγματικα καλη ειδηση η εκλογη Κυριακου.Αναπαραγω το σχολιο μου πριν απο λιγο στο fb και εδω :

"Η διαφαινόμενη καθαρή νικη του Κυριάκου θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικο της χώρας.Αυτο διοτι η υποψηφιοτητα του δομήθηκε πανω σε πρόγραμμα,προτάσεις,φιλελέθευρο πνεύμα ,ηπιότητα,εκσυγχρονιστικό λόγο. Η εκπληξη προήλθε απο την δυναμική σκεψη των ψηφοφόρων της ΝΔ που αποφάσισαν να δώσουν απάντηση στην κυβερνητική λαίλαπα,ξεπερνωντας καθε πρόβλεψη.
Και ‪#‎na_ta_leme_ki_ayta‬ ,για μια ακομη φορά δικαιώθηκε η μεγαλη αξια της σκέψης που εμπνεει τις αγορές και που περνάει συχνά στη καθημερινή ζωη μας.
Ναι ο Κυριακος κερδισε γιατι δημιούργησε ρεύμα. Follow the trend "

michele είπε...

Μπορει να πεσουμε Austin,αλλα το αποτελεσμα το ερμηνευεις λαθος :)

mixalis mixalios είπε...

Και νομίζω ότι μπορεί να προσελκύσει και άλλα στελέχη του φιλελεύθερου χώρου που είτε δεν έχουν στέγη πολιτική είτε είναι εκτός ή και εντός βουλής....Τέτοια ήττα του μπουχέσα (μετά συγχωρήσεως) δεν την περίμενα πάντως...γιατί δεν μπορεί ο αμίλητος Βούδας που επανίδρυσε το κράτος και αναδιαμόρφωσε (προς τα πάνω) το χρέος με "θωρακισμένη" την ελληνική οικονομία να έχει πια τόση επιρροή (μάλλον στο παλιό κομματικό σωλήνα) στη ΝΔ

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Κε ΚΟΝ στο Χίλτον είδα μόνο την εκλεκτή παρέα των 3 φίλων κ την δεσποινίδα στην είσοδο του μπαρ.

Βλέφαρο δεν έριξα προς τα μέσα...

Να είναι καλά κ επιτυχημένοι όλοι τους, αλλά τις ώρες που μπορούσα δεν βρήκα κάτι ενδιαφέρον Για να ξανακατεβω στο κεντρο.

austin είπε...

Ανάμεσα από τους δυο, θα προτιμούσα και εγω τον Μητσοτάκη, αλλά δεν θα δώσει συναίνεση σαν και αυτή που (θα) δίνει ο Καραμανλής, άρα και ο Μεϊμαράκης.

Και την ώρα που προκλητικά δηλώνουν όλοι ότι έχει και την στήριξη του Καραμανλή ο Τσίπρας, θα επιφέρει εξελίξεις, που μόνο καλό δεν θα κάνει σε εμάς εδώ.

Τελοσπαντων, το άμεσο μέλλον λοιπόν, δεν βλέπω να έχει τίποτα το θετικό. Εύχομαι να κάνω εντελώς λάθος εκτιμηση.

austin είπε...

Επίσης τρελη έκπληξη για μένα είναι ότι ο χαντζηνικος είχε προγραμματισμένη την συνέντευξη του Μεϊμαράκη για αύριο.

Δλδ τι θα πει: καλεσαμε τον δεύτερο για να μας πει για το μέλλον της ΝΔ?

typicalmih είπε...

Εκτός από τις Τράπεζες είμαι πολύ απαισιόδοξος και για τη συνέχεια σε χρηματιστηριακό επίπεδο, νομίζω ότι είμαστε στην έναρξη ενός μεγάλου παγκόσμιου bear market.Για 7 χρόνια οι αγορές ήταν σε ένα ράλυ που πυροδοτήθηκε και στηρίχθηκε από το διαρκές «τύπωμα» που οι Αμερικανοί ονόμασαν πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ναι μεν ήταν μία ευφυής σύλληψη που έριξε την ανεργία στην Αμερική από το 11% στο 5%, όμως δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μία μεγάλη χρηματιστηριακή φούσκα τόσο στις μετοχές όσο και στα ομόλογα. Το τύπωμα οδήγησε τον S&P σε ένα εντυπωσιακό 7ετές ράλυ με αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά και τρέχον P/E πάνω από 20(ιστορικά το μέσο P/E είναι 16) .Εν τω μεταξύ μόνο το 2014 3,1 εκ. Αμερικανοί βρήκαν δουλειά και το 2015 άλλα 2,6 εκ. Ήρθε λοιπόν η ώρα της αύξησης των επιτοκίων για πρώτη φορά από το 2006.Δεν έχει σημασία αν θα αυξηθούν 3-4 φορές ακόμα μέσα στο 2016,ένας ανοδικός κύκλος ίσως έχει αρχίσει. Κατά περίεργη σύμπτωση στη θέση της FED στο «τυπογραφείο» μπήκε αμέσως η ΕΚΤ, η οποία έδειξε να ξεπερνάει τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και τις αντιρρήσεις των Γερμανών. Εκτός απροόπτου όμως ο νέος τροφοδότης ρευστότητας δεν είναι τόσο αποφασιστικός όσο ο προκάτοχος, είναι άτολμος με πολλές εσωτερικές διαμάχες και όχι κοινά συμφέροντα μεταξύ των μελών του. Η διαφορά πιστεύω ότι θα φανεί. Οι αγορές δεν θα έχουν από πίσω τη γενναιόδωρη ρευστότητα της FED,ενώ το κρατικό και εταιρικό χρέος πρέπει να αναχρηματοδοτηθεί. Μόνο λόγω της αναμενόμενης μείωσης της παγκόσμιας ρευστότητας, χωρίς να υπολογίζω καθόλου τα προβλήματα της Κίνας, την ενδεχόμενη αύξηση επιτοκίων και από την BOE,το προσφυγικό και τις διαμάχες στον Αραβικό κόσμο, είμαι πεπεισμένος ότι θα δούμε μία κακή χρονιά για τις αγορές συμπεριλαμβανόμενης και της δικής μας.

mixalis mixalios είπε...

Λογική η ερμηνεία σου austin αλλά τι συνεννόηση να υπάρχει μεταξύ Τσίπρα και ΝΔ που να μπορεί να βγει συμπέρασμα...και το θέμα δεν είναι μόνο να διαχειριστούμε το μνημόνιο άρα και τα προβλήματα αλλά να βάλουμε τις βάσεις για μια Ελλάδα περισσότερο ευρωπαική...δεν ξέρω αν μπορεί να το πετυχει ο Κυριάκος αλλά μάλλον δεν θα μπορούσε να το κάνει ο Μειμαράκης και πόσο μάλλον ο Τσίπρας ο οποίος θέλει να την αλλάξει βεβαίως βεβαίως...

mixalis mixalios είπε...

Επρεπε να είχα γίνει πολιτικός αναλυτής...

Dixon: Η εκλογή Μητσοτάκη θα πλήξει ανεπανόρθωτα το Ποτάμι - Ψηφοφόροι και βουλευτές θα μετακομίσουν στη ΝΔ

mixalis mixalios είπε...

Σκυλακάκης (Δράση): Συγχαρητήρια στον Μητσοτάκη - Η επόμενη μέρα να φέρει την ίδια επιτυχία στις εθνικές εκλογές

Unknown είπε...

Λοιπόν ένα θα πω και να το θυμάστε!άρχισαν να βγαίνουν από πολλά χρηματηστηρια κ να μπαίνουν στο δικό μας!

Απόδειξη μπορείτε να δείτε τους αριθμούς από την axia numbers.

Τσάμπα μπαίνετε στον κόπο. Με qe κ κούρεμα χρέους εσείς μείνετε από έξω.

Κ με Μητσοτάκη ο τσιπρακος έχει τον καλύτερο σύμμαχο για ιδιωτικοποιησεις άρα κ εκεί να σκεφτείτε πονηρά!! Ασε που άρεσε στην Γερμανία η εκλογή του.

Unknown είπε...

Νίξον το τσουτσεκι του σοφός!!!
Μεγαλύτερο απατεώνα δημοσιογράφο δεν μπορώ να σκεφτώ.. Τα γκρεξιτ κ τις παπαριες που έγραφε δεν τις ξεχνώ

Unknown είπε...

Σορο κ όχι σοφός ήθελα να γράψω