Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


Ettore Scola has died at 84. His work includes A Special Day, a 1977 film featuring Marcello Mastroianni and Sophia Loren. Photograph: Antonio Calanni/AP

.
,
     
 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

30 σχόλια:

michele είπε...

Στη μιση αποτιμηση η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΒΑΝΚ Γιαννη ..

michele είπε...

Χαμηλο 44 μηνων μας εφεραν τα παιδια .. αρα επικεινται επιπεδα μεγαλων ευκαιριων .Προσεχουμε και εχουμε το νου μας

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Πρέπει να θεσπίσουμε το βραβείο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ.
Θα βάλω το ΗΙΡΡΥ να το προτείνει στον ΣΕΔ.


Να βάζουμε 4-5 εταιρίες βάσει αποδόσεων και να ψηφίζει ο κόσμος.


Πρώτο νέο:
----------
http://www.liberal.gr/arthro/29471/oikonomia/nautilia/olp-gurizei-selida-to-proto-limani-tis-choras.html

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Δεύτερο νέο:
-------------
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1392598/olp-sthn-cosco-to-67-toy-olp-me-prosfora-369-eka.html


22 ευρώ ανα μετοχή.

Και πάμε στο σημαντικότερο κομμάτι.... Παρακαλώ τους πιο ειδικούς να επιβεβαιώσουν. ΗΙΡΡΥ στείλε τα καθέκαστα παρακαλώ....

*******************


ΝΟΜΟΣ 3461/2006 - ΦΕΚ 106/Α'/30.5.2006

Ενσωμάτωση στο Εθνικό Δίκαιο της Οδηγίας 2004/25/ΕΚ σχετικά με τις δημόσιες προτάσεις.

[...]
Αρθρο 7

Υποχρεωτική δημόσια πρόταση

1. Κάθε πρόσωπο, το οποίο αποκτά καθ' οιονδήποτε τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό, κινητές αξίες και, λόγω της από­κτησης αυτής, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει το πρόσωπο αυτό, άμεσα ή έμμεσα, απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό, υπερβαίνει το όριο του ενός τρίτου (1/3) του συνόλου των δικαιω­μάτων ψήφου της υπό εξαγορά εταιρείας, υποχρεούται, εντός είκοσι (20) ημερών από την απόκτηση αυτή, να απευθύνει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το σύ­νολο των κινητών αξιών της υπό εξαγορά εταιρείας καταβάλλοντος δίκαιο και εύλογο αντάλλαγμα, όπως ορίζεται στο άρθρο 9. Την ίδια υποχρέωση υπέχει και κάθε πρόσωπο που κατέχει περισσότερο από το ένα τρίτο (1/3) χωρίς να υπερβαίνει το ένα δεύτερο (1/2) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγορά εταιρείας και το οποίο αποκτά μέσα σε δώδεκα (12) μήνες, άμεσα ή έμμεσα, απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό, κινητές αξίες της υπό εξα­γορά εταιρείας οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό ανώτερο του τρία τοις εκατό (3%) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγορά εταιρείας. Η υπο­χρέωση του προηγούμενου εδαφίου δεν ισχύει εάν ο προτείνων έχει ήδη προβεί σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση.

2. Ως δικαιώματα ψήφου που αποκτά ή κατέχει το υπόχρεο πρόσωπο και τα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό λογίζονται και τα δικαιώματα ψήφου που αποκτώνται ή κατέ­χονται δυνάμει συμβάσεως, ενεχύρου, επικαρπίας, φύλαξης ή διαχείρισης κινητών αξιών, εφόσον ο κά­τοχος τους μπορεί να τα ασκήσει κατά τη διακριτική του ευχέρεια.

3. Για τον υπολογισμό των ορίων που προβλέπονται στην παράγραφο 1, λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου η άσκηση των οποίων δεν απαγορεύεται από το άρθρο 16 του κ.ν. 2190/1920 ή από άλλες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Αρθρο 8

Εξαιρέσεις από την υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης


Η υποχρέωση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 δεν ισχύει εφόσον:

α) Τρίτο πρόσωπο κατέχει μεγαλύτερο ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου από το πρόσωπο της παραγρά­φου 1 του άρθρου 7.

β) Οι κινητές αξίες της εταιρείας έχουν αποκτηθεί με προαιρετική δημόσια πρόταση που υποβλήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού προς όλους τους κατόχους κινητών αξιών και για το σύ­νολο των κινητών αξιών τους.

γ) Η απόκτηση κινητών αξιών είναι αποτέλεσμα μεταβίβασης λόγω γονικής παροχής ή κληρονομικής διαδοχής.

δ) Το πρόσωπο του πρώτου εδαφίου της παρα­γράφου 1 του άρθρου 7 έχει αποκτήσει ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου το οποίο δεν υπερβαίνει το όριο του εδαφίου αυτού κατά ποσοστό ανώτερο του τρία τοις εκατό (3%) του συνόλου των δικαιωμάτων αυτών και αναλαμβάνει εγγράφως την υποχρέωση: (αα) να διαθέσει τον αναγκαίο αριθμό κινητών αξιών προκει­μένου να κατέλθει του ορίου το αργότερο εντός έξι (6) μηνών από την απόκτηση και (ββ) να μην ασκήσει κατά το διάστημα αυτό τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν στο ποσοστό αυτό. Η ανάληψη της υπο­χρέωσης δημοσιεύεται σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 16 και κοινοποιείται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ε) Οι κινητές αξίες έχουν αποκτηθεί κατ' ενάσκηση του δικαιώματος προτίμησης σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το οποίο αναλογούσε στο πρόσωπο της παραγράφου 1 του άρθρου 7 ως παλαιό μέτοχο, εφό­σον η ενάσκηση του δικαιώματος προτίμησης δεν συ­νοδεύεται από κατάργηση δικαιωμάτων προτίμησης λοιπών μετόχων. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που ο παλαιός μέτοχος δηλώσει, κατά την ενάσκηση του δικαιώματος προτίμησης, ότι επιθυμεί να αποκτή­σει πρόσθετες, πέραν των αναλογουσών σε αυτόν, κινητές αξίες που τυχόν μείνουν αδιάθετες, εφόσον το διοικητικό συμβούλιο κατανείμει αναλογικά τις αδιάθετες κινητές αξίες σύμφωνα με τις δηλώσεις όλων των παλαιών μετόχων.

στ) Η απόκτηση κινητών αξιών είναι αποτέλεσμα συγχωνεύσεως μεταξύ εταιρειών οι οποίες συνδέονται με τη σχέση που προβλέπεται στην περίπτωση (α) της παραγράφου 5 του άρθρου 42ε του κ.ν. 2190/1920 ή στην παράγραφο 1 του άρθρου 96 του κ.ν. 2190/1920.

ζ) Εφαρμόζεται διαδικασία αποκρατικοποίησης της υπό εξαγορά εταιρείας.

η) Η απόκτηση κινητών αξιών αποτελεί μέρος δια­δικασίας εξυγίανσης της εταιρείας σύμφωνα με τα άρθρα 44 επ. του ν. 1892/1990.


*****************
Τουτέστιν, υποχρεωτική δημόσια πρόταση στα 22 ευρώ, 20μέρες μετά την ημερομηνία που οι Κινέζοι θα πάρουν τα κλειδιά. ????

Unknown είπε...

Είχα πει για 350εκ ο όλπ?368 τον ξεπουλησαν!!αιντε ερε

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Αδελφέ μου αν ισχύει η υποχρεωτική δημόσια πρόταση τότε θα βγάλουμε τα σπασμένα της τελευταίας 3ετίας.

Unknown είπε...

Θα ισχύει λένε!

mixalis mixalios είπε...

Αν δεν κάνω λάθος σύμφωνα με την εξαίρεση ζ) δεν υποχρεούται σε υποβολή ΔΠ...

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά μεγάλα και μικρά

ArTaXiA είπε...

Καμπούλ, η περίπτωσή σου είναι η ζ΄

Unknown είπε...

Ο χουλιαρακης είναι αυτήν την στιγμή μιλά με τρόικα κ από ότι φαίνεται πάμε καλά λέει!

Στέφανος Οικονόμου είπε...

Πάμε καλά με 300 στον τοίχο ....λεει!!

Ilias D είπε...

Εχουμε Γ.Γ.Δ.Ε. επιτελους.
http://www.protothema.gr/greece/article/546402/neos-genikos-grammateas-dimosion-esodon-o-giorgos-pitsilis/

Ilias D είπε...

Ασχετο με την Γ.Γ.Δ.Ε. αλλα πολυ καλο ....
πρεπει να σε θελει κ λιγο η ρημαδα ...
για να μην πω κ κατι ποιο βαρυ ...

http://www.protothema.gr/world/article/546298/kenua-fotografos-ehase-to-apoluto-klik-/

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ναι πολύ φοβάμαι ότι είμαστε στη Ζ.
Μέσα στη λαχτάρα του 7 χάσαμε τα σημαντικά του άρθρου 8.
Μόνο με την καλή καρδιά των Κινέζων δηλαδή.

Τώρα που το σκέφτομαι, να τους δώσω τον Αστέρα (400εκ) και να μου δώσουν ΟΛΠ (370) + ΣΕΦ με τα ρέστα να φτιάξω γήπεδο στην ομάδα ?

mixalis mixalios είπε...

Γιάννη....

Τη διατήρηση της έδρας στην Ελλάδα και τη διαπραγμάτευση της μετοχής του ΟΛΠ ΟΛΠ-4,07% στο Χρηματιστήριο Αθηνών διασφαλίζει η συμφωνία με την Cosco, ενώ όπως διαβεβαιώνουν πηγές του ΤΑΙΠΕΔ δεν πωλούνται λιμενικές εγκαταστάσεις. Η πώληση θα γίνει σε δύο φάσεις, μετά την υπογραφή της συμφωνίας και την πλήρωση των όρων της θα γίνει μεταβίβαση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου και το υπόλοιπο 16% θα μεταβιβαστεί στο τέλος της πρώτης πενταετίας, μετά την ολοκλήρωση των συμφωνημένων υποχρεωτικών επενδύσεων, ύψους 300 εκατ. ευρώ

DINOSAUR είπε...

Υπομονή, 200 μονάδες ακόμα.

Ilias D είπε...

727;
κ μετα;
χαχαχα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

MM, άμα δεις το άρθρο στο Euro2day o κος Κόλλιας το συμπλήρωσε τέλεια.

Η παράγραφος "Οι υποχρεώσεις της Cosco" νομίζω είναι όλα τα λεφτά.


Υγ. Κυνηγούσαμε το τζόκερ και μας έκατσε, απλά μαζί με εμάς βρέθηκαν άλλα 100 τυχερά δελτία και θα πάρουμε όλοι απο λίγα.

Υγ. Απο την μία φοβόμουν οτι θα έβγαινε άγονος ο διαγωνισμός, από την άλλη τα 370 είναι το πρώτο ξεπούλημα του Τσίπρα.

giannhs kon είπε...

Και μετα ΗΛΙΑ επιβεβαιώσει του 680 και βουρ για 800 χαχα

καλό βράδυ σε όλους

Unknown είπε...

Μαγκες ο τσαμπα αρχιδης μιχαλογιανακης δεν θα ψηφιση τιποτα λεει!!!

Στα φρυδια μου σπιτι σου κ εσυ!!

Unknown είπε...

Τα cds τα κραταω απο 916 μοναδες 1300 σχεδον φτασαν......δεν μου τα πουλανε!!

Ρωτησα γιατι δε τα πουλαμε???

Γελασαν...ειμαι σορτ...μαλλον πρεπει κατι να συμβαινει!!!

Μαλλον προσπαθουν να μαζεψουν!!!

Ilias D είπε...

*10.11 υποκλινομαι.
οπως κ στο παρακατω....(αν οι ανθρωποι με χιουμορ εχουν κ καλη πενα ...)

<<>>

Ilias D είπε...

...Δεν καταλαβα...
εκανα κοπυ πειστ...θα δοκιμασω να τοαντιγραψω ...

<<< Εισαι φαντασικος!!!!!Ενας,Μεγας!Σπουδαγμενος,καλλιεργημενος,αδυνατισμενος,με χιουμορ,αντιληψη,γαλλικα,πιανο,σουηδικη γυμναστικη ........σουηδικα επιπλα,ελληνικα κεφτεδακια ...τι αλλο να πωδεν ξερω.

Unknown είπε...

Μεγάλη επιτυχία σε αυτό που πολλοί ανταγωνιστές της αποτυγχάνουν, επιδεικνύει η μεγάλη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ Goldman Sachs, σύμφωνα με σχετικό άρθρο στον ιστότοπο επιχειρηματικών ειδήσεων Business Insider.
Τόσο στις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος (κρατικά-εταιρικά ομόλογα και άλλα), όσο και στο συνάλλαγμα και στις πράξεις επί εμπορευματικών αγαθών - συνολικά αποκαλούμενα FICC - η Goldman Sachs καταγράφει επιτυχίες στους τομείς που «καταστρέφουν» την Wall Street αυτήν την περίοδο.

Unknown είπε...

Ακούσατε τι είπε ο τσιπρακος στο φόρουμ???

Δεν κόβει τις συντάξεις!!!!

Χαχαααα νταουλι θέλω αύριο!!

Στέφανος Οικονόμου είπε...

Μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας στα αγγλικά;

hippy είπε...

Καλησπέρα

φίλε Γιάννη επειδή υπάρχει το προηγούμενο του ΟΤΕ (δυο φορές, πρώτη πώληση Αλογομούρη- δευτερη πώληση ΓΑΠ ακατοίκητου) πιστεύω ότι ΔΕΝ θα υπάρξει ΔΠ τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρόνια μέχρι να πάρει και τα ρέστα ο Κινέζος.

Σε ότι με αφορά στήνω αύριο νωρίς στο preopening το μισό ΟΛΠ στα 13,98 για να φτιάξω λίγη ρευστότητα και τα υπόλοιπα 15,98. Τα 20αρια τα αφήνω στους γενναίους. Μια χαρά χαράδρα.

Σειρά τώρα η ΛΑΜΔΑ.

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Τωρα ειδα τα μυν.....τραπεζιτη η αΑμερικη επευτε πολυ και μαζεψε δεν ανεβηκε...