Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη

      http://awesomeride.cc/2016/01/07/weeks-8-9-10/

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ..

..για την οικονομία λόγω της μείωσης της τιμής του πετρελαίου

1. η παγκοσμια οικονομία συνεχίζει να τρέχει με ρυθμούς αυξησης της τάξης του 3,5%, και να επανέρχεται

2. η διεθνής χρηματιστηριακή αγορά διερχεται μία περίοδο προσαρμογής σε συνθήκες αυξησης επιτοκίων, οι οποίες επηρεαζουν αρνητικά τις τιμές των μετοχών. Η εικόνα θα αλλαξει σύντομα γιατί αυξηση των επιτοκίων σημαίνει έλεγχος του ενάρετου αναπτυξιακού κύκλου της αμερικάνικης οικονομίας.

3. Υπαρχει μείωση των τιμών των ενεργειας,εμπορευματων αλλά αυτό οφελεί την Ευρώπη και φυσικά και την Ελλάδα.

4. Η Κινέζικη οικονομία διέρχεται μία περίοδο ελεγχόμενης προσαρμογής και διαρθρωτικών αλλαγών. Το χαρακτηρίζω ελεγχόμενη γιατί οι κινέζικες αρχές διαθέτουν τεράστια αποθέματα για να ελεγξουν την κατάσταση και οι προοπτικές της οικονομίας είναι σημαντικές.

5. Το πρόβλημα υπαρχει κυρίως στις αναδυόμενες οικονομίες που στήριξαν την αναπτυξή τους αποκλειστικά στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και είτε κλυδωνίζονται οικονομικά είτε βρίσκουν ευκαιρία να απορροφήσουν ανταγωνιστές.

6. Υπάρχει σημαντικό ζήτημα στήν Τουρκία, η οποία παρά τη μείωση της τιμής του πετρελαίου (εισάγει άνω του 90% των αναγκών), βρίσκεται μπροστά σε ένα τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και μία φούσκα ακινήτων που σκαει. Επίσης, η γείτονα αντιμετωπίζει σημαντική εσωτερική πολιτική ασταθεια, η οποία προσλαμβάνει και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά.

7. Οι συνθήκες ευνοούν την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μεταφορών, πράγμα που σημαίνει ότι θα ύπαρξει πίεση για περαιτέρω αναπτυξη της Ευρωπαικής Πύλης Εμπορίου στην Ελλάδα. Σε αυτό βοηθά η διαπλάτυνση της διώρυγας του Σουέζ. Να μην ξχναμε ότι το πρωτο μεγάλο λιμάνι της ηπειρωτικής ευρωζώνης μετά το Σουέζ είναι ο Πειραιάς.

8. Οι συνθήκες ευνοούν την αναπτυξη διεθνών εργασιών περιφερειακού χαρακτήρα όπως οι πρόσφατες επενδύσεις της Coca Coca και Oracle και την αυξηση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

9. Οι συνθήκες ευνοούν τη διεθνοποίηση της ελληνικής οικονομίας, η οποία θα συντελεστεί μέσα από την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, τη ριζική επαναθεμελίωση του ασφαλιστικού και την προσαρμογή στα διεθνή προτυπα του φορολογικού και νομικού πλαίσιου.

10. Οι συνθήκες ευνοούν την αναδυση της Ελλάδας ως πόλου σταθερότητας, λόγω της γεωπολιτικής θέσης (η μοναδική χώρα ευρω & ΝΑΤΟ εντός του τριγώνου Λιβύη- Συρία - Ουκρανία).

Κι επειδή τίποτα δεν χαρίζεται, η Ελλάδα πρέπει να ισχυροποιήσει τη θέση της στο δυτικό πλαίσιο και να λειτουργήσει ως safe haven στην περιοχή, εκπροσωποντας τα δυτικά συμφέροντα. Τέλος θα πρέπει να γυρίσει σελίδα και να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να γίνει μία κανονική χώρα, φιλική προς τις επενδύσεις.
Οι συνθήκες δημιουργούν ένα ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας ... έχει μαλιάσει η γλώσσα μου να το λέω.

Βασίλης Καραγιάννης 

11 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

διαβασα με αγωνια την περιγραφη- αφηγηση του φιλου μας να φτασει στο ραιλγει και τελικα να μην εχει καταφερει τιποτε .
80 μιλια στον παγο
εγω,το ελαχιστο που μπορω ειναι ,να ειμαι νοερα μαζι του ,
με την ευχη ντοντ γκιβ απ.
παρακαλω το Μικ να το διαβιβασει.

σσ το Boston us οταν ημουν εκει ειχε τη μεγαλυτερη εγκληματικοτητα.μικρε προσοχη.

mixalis mixalios είπε...

Δεν ανησυχώ....όποιος είναι Πατρινός ή έχει σχέση με την Πάτρα δεν κολλάει πουθενά...

Σήμερα η Καθημερινή στο "Κ" έχει τίτλο "Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα"...Νόμιζα πως είχε αφιέρωμα στην επιστημονική φαντασία...

μπαρμπαλιας είπε...

και μη ξεχναμε...
ενα χρονο επαναστατικη κυβερνηση και απαλλαγη απ το ντοπιο και ξενο κατεστημενο.
ευχομαι μακροημερευση και υγεια στον μικρο βεζυρη θαυματοποιο

mixalis mixalios είπε...

Το θέμα είναι αντί να έχουμε μνημόσυνο σήμερα έχουμε επέτειο...

μπαρμπαλιας είπε...

οι δημοσκοπισεις δινουν μπροστα την αντιπολιτευση με 1,5-2,5%.
αυτο για μενα σημαινει οτι
μετα την καταστροφη στην οικονομια , την παιδεια, το ξεπουληταριο κλπ κλπ ο τυπος κραταει γερα.
απορια ποιοι τον ψηφισαν και ποιοι ειναι στους δρομους

mixalis mixalios είπε...

Είναι οι ίδιοι! Νομίζω ότι θα ήταν περίεργο τόσο άμεσα να είχε μεγάλο ρεύμα ο νέος αρχηγός! Και αυτό γιατί ναι μεν είναι με τους αγρότες αλλά δεν τους λέει κιόλας κάντε επανάσταση! Άρα λόγω μετριοπαθειας και αντιλαικισμου δεν νομίζω να σαρώσει...άλλωστε μην ξεχνάμε ότι έχει και ένα χάντικαπ 8 μονάδων! Ε αν περιμένουμε λίγο τις αναπόφευκτες μειώσεις των συντάξεων ο Αλέξης θα πέσει σαν ώριμο φρούτο...

Unknown είπε...

Καλημέρα και από εμένα!

Ένα θα σας πω και να το θυμάστε... Παρόλα την πτώση που έχουμε παρολους τους τσαρλατανισμους που κάνει το βοδι ο τσιπρακος όλα είναι κατόπιν προγράμματος κ σχεδίου!

Ναιιιι πήγε να τα κάνει όλα κολο αλλά το πρόβατο μπήκε ξανά στην στάση!

Συμφωνώ με το παραπάνω άρθρο και μπορώ να πω αλλά τόσα άλλα πίνω καφεδάκι στον ήλιο κ βαριέμαι!

Καλά Τσιπουρα σε όλους Κυριακή και ξάπλα!

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους. Καλη Κυριακάτικη ξεκούραση. Ο μικρος ηταν πριν 15 μερες εκει εχει περασει απο Ν Υόρκη ,εμεινε στα ξαδέλφια του και κατευθύνεται προς Φλόριδα. Ενδιαφερον και το βιντεακι με την πτήση απο την Ευρωπη προς Αμερικη που ειναι στη διευθυνση που αναγράφω.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλησπέρα σε ολες και ολους!
Σημερα γιορταζουν μερικοι, αλλοι θυμουνται με θλιψη και προβληματισμο και ευτυχως υπαρχουμε και μερικοι που πινουμε το κονιακακι μας και το τσιπουρακι μας με περισυλλογη και δεν πτοουμαστε.
Καταπληκτικος ο πιτσιρικας! Το λεει η καρδουλα του!
Οσο για τον δεκαλογο του κ. Καραγιαννη συμφωνω κι επαυξανω, αρκει να μην εχουμε κανα "ατυχημα" απο το πουθενα.
Εαν υπαρχει κατι το οποιο θα πρεπε να προβληματισει ολους ενθεν κι ενθεν, ειναι τοι τετοια μερα περσι κανεις δεν πιστευε οτι θα εφτανε τοσο κοντα στο σαλτο μορταλε ο Τσιπρας....πιστευαμε αφελεστατα οτι τα στοχεια πολιτικου αρριβισμου θα ηταν πιο ισχυρα απο την ψευδοεπαναστατικοτητα. Τελικα διαψευστηκαμε και στο παραπεντε με αμπεμπαμπλομ δεχτηκε την εισηγηση Δραγασακη, τη παροτρυνση Χουλιαρακη και πηγαμε στις 17 ωρες και τη γνωστη συνεχεια.
Κοινως ωραιες οι αναλυσεις ολων μας, αλλα δυστυχως εχουμε ΑΚΟΜΑ εναν ΠΘ εν δυναμει απροβλεπτο, ικανο για τα χειροτερα κι αυτο οχι καθυσηχαστικο δεν ειναι, αλλα αρκετο να ΧΑΣΟΥΜΕ τον υπνο μας.
Ευτυχως υπαρχει η οικογενεια, οι φιλοι και καπως ξεχνιομαστε.

michele είπε...

Καλο μεσημερι και σε σενα Ευφρο,ο προβληματισμος ειναι η απαρχη της ανατροπης.Αυτη εχει ηδη ξεκινησει ,καθως ( οπως αλλωστε και στις αγορες)
κατι που φουσκωνει πολυ γρηγορα χωρις να αξιζει,ξεφουσκωνει με πάταγο.
Το θεμα ειναι τα θραύσματα να μην πάρουν τους αμαχους.
Και ως τετοιους εννοω ,πρωτον τους πραγματικα αδύναμους και κατα δεύτερον ολους αυτούς που αντιστάθηκαν στον παραλογισμό και τον κατσαπλιαδισμό.

Unknown είπε...

Ρε φαλακρα που σε ολα έχεις πέσει έξω

Ποιος κυβερνούσε τόσα ΧΡΟΝΙΑ ο ΤΣΙΠΡΑΣ οι ολοι οι άλλοι;;

Ποιος μείωσε μισθούς και συντάξεις ;;;

Φαλακρα σοβαρεψου