Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΚΥΡΙΑΚΟΣ: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ
της 
Ρεας Βιτάλη..


Τι έχουν δει τα μάτια μας! Απορείς που κρατιούνται στις κόγχες τους. Μόνο τις τελευταίες μέρες… Τσίπρας με ανασηκωμένη γροθιά «Η χρονιά που πέρασε ήταν χρονιά αντίστασης». Eχασαν και οι λέξεις την ντροπή τους. Λαλίστατη κυρία Χαρά Καφαντάρη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, διορίζει τον σύζυγό της σε δημόσια εταιρεία φάντασμα με τις ευλογίες του Σκουρλέτη. Να κλείσουν οι Σκουριές ν’ ανοίξουν εταιρείες φαντάσματα… Σάμπως από την τσέπη τους τις ιδρύουν; Κατρούγκαλος ως χασάπης «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» και συγχρόνως σπεύδων να σταθεί στο πλευρό του κόσμου που κατεβαίνει στους δρόμους. Να δεις θα έρθει η μέρα που θα του δώσουν να φάει την ποσέτ- μαντηλάκι. Κυρία Αυλωνίτου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας και την τραγική της καθοδική πορεία αποφαίνεται «Ερχεται το ΕΣΠΑ». Το ΕΣΠΑ ως «θείος από το Σικάγο». Η έννοια της επιχειρηματικότητας. Εχουν χάσει ακόμα και το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Θαμπωμένοι από τη δόξα δεν αντιλαμβάνονται ότι πλησιάζει η ώρα που θα τους πάρουν στο κυνήγι. Και θα είναι άγριο ετούτο το κυνήγι. Και σ’ όλα αυτά σκάει μύτη και ο βάρδος της αντίστασης Παπακωνσταντίνου. Via Βουλγαρία. Ως κλασική περίπτωση ιδεολόγου έλληνα αριστερού. Το έργο όλο μπροστά στα μάτια μας. Καθαρά, πεντακάθαρα. Το λες και ευλογία! Το πληρώνουμε ακριβά; Αν δεν πληρώσεις στο ταμείο δεν θα μάθεις ποτέ.

Η άλλη πλευρά…

Και από την άλλη πλευρά του πολιτικού σκηνικού, οι νεοδημοκράτες, αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη τον αρχηγό τους. Με ξεκάθαρη κατεύθυνση, σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, συγκεκριμένες θέσεις. Οχι χαριτωμενιές, όχι στρογγυλέματα, όχι χαϊδέματα. Ταγμένος στο εφικτό όχι στον εθνικό μας ύμνο «μ’ ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό». Με ένα βιογραφικό που θα το μελετούσε σοβαρά κάθε ιδιωτική εταιρεία, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Harvard, Stanford, Harvard Business School. Με επαγγελματική εμπειρία και στίγμα πολιτικού που βάζει το χέρι να πιάσει κάστανα από τη φωτιά. Με αίσθηση τόπου και χρόνου. Που κατάφερε να βρει δικό του βηματισμό αν και προερχόμενος από οικογένεια-βωμό.

Τελικά μέσα από τα άσχημα παρουσιάζονται πάντα οι ευκαιρίες. Εκείνο το Τσιπρικό-παπατζίδικο «ΟΧΙ-ΝΑΙ» έδωσε πρώτη φορά την αφορμή και την ευκαιρία να μετρηθούν οι νοήμονες σε τούτον τον τόπο. Ας είναι λιγότεροι. Αρκεί ότι υπάρχουν. Και η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη μοιάζει να είναι μια δεύτερη ευκαιρία ν’ αναμετρηθούν όσοι θέλουν να προχωρήσει ετούτος ο τόπος, να συναντηθεί κάποτε με τον υπόλοιπο. Μακάρι ν’ ανταποκριθεί στην ιερή εμπιστοσύνη ψηφοφόρων που δεν ενδιαφέρονται για την «πάρτη» τους αλλά για την επόμενη μέρα ετούτου του έρμου τόπου και των κατοίκων του. Αν μη τι άλλο… Για τους νοήμονες, ρε γαμώτο!


Και να σας πω και κάτι ακόμα; Τον νοήμονα, ακόμα κι αν πέσει έξω, μην τον φοβάσαι. Η διαφορά του από τον ανόητο είναι ότι δεν προσπαθεί να υπερασπιστεί το λάθος του ως σωστό. Θα αλλάξει αρχηγό…

42 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Διάβασε κατρουγκαλ να ξερασετε πρωί πρωι! Τελικά θα έχουμε άσχημα ξεμπερδεματα με δαυτους. Αμφιβάλλω αν ή διάσπαση ή χθεσινή είναι ψεύτικη. Θα μας αναγκάσουν να πουλησουμε στο μηδεν!

austin είπε...

Ο Μητσοτάκης είπε σε 111 μέρες θα είναι έτοιμος κτλ κτλ. Σαν ενα σήμα είναι στο ΧΑΑ, που κάνουν κάτι περιεργα.

Ταιριάζει απόλυτα πάντως ή ημερομηνία για να πάρουν πόδι (μην πω κάτι άλλο) οι γελοιοι.
120 μέρες φωτιά λενε για τα νέα μέτρα το ασφαλιστικό κτλ.
Πριν το Πάσχα (το Μαξίμου δήθεν) ακούγονται ψίθυροι για εκ νέου εκλογές.
Αυτή η σιγή "βλακειως" του Τσιπρα, που δεν έχει πει καμία ηλιθιότητα (αφήνει τους άλλους πλέον να τα λένε) και εκ νέου οι προκλήσεις για διδακτρα, για Ελντοράντο, των λεγόμενων του κατρουγκαλ, μου δίνουν την εντύπωση για ένα πράγμα:

Τελείωσε ο Τσίπρας. Ελπίζω να το έχει δεχτεί,γιατί αν δεν το έχει δεχτεί, θα τσακίσει και άλλο την χωρα, αφού τον ρόλο του τον έπαιξε και θα τον παίξει μέχρι να πέρασει από την βουλή τα μέτρα.

Δεν θα σταματήσουν την πρέσα οι ξένοι.

Με απόλυτη χαρά, βλέπω μόνο σε ένα κομμάτι αισιόδοξια για το μέλλον:
Ή ανηκεστη βλακεία των κατσαπλιαδω ν έρχεται στο τέλος της.
Κατά τα αλλά, τις στάχτες που άφησαν σαν Κερασακι στην τούρτα της καταστροφής στα χρόνια της ύφεσης οι γελοιοι σκουρλετηδες και τσιπραιοι, δύσκολα θα αναστραφεί το κλίμα.

Μόνη ελπίδα είναι ότι επειδή ο Μητσοτάκης έχει τα "ίδια φιλελεύθερα μυαλα " με τους ξενους ισως αφου περαστουν μεταρρυθμισεις να μας δωσουν κατι οι ξενοι. Δεν ξέρω αν θα αρκεί.

Κανείς δεν θέλει να ρίξει λεφτά στην αγορά, κάθε μέρα ακούω και ένα ακόμα να κλείνει βιβλία η επιχείρηση.

Με χαρά όμως θα γλυτωσουμε από τους ηλιθιους ξεπουλητες.

hippy είπε...

"Αμφιβάλλω αν ή διάσπαση ή χθεσινή είναι ψεύτικη. Θα μας αναγκάσουν να πουλησουμε στο μηδεν!"

Φίλε austin μπορούμε να το "πάρουμε" κι αλλιώς. Κόβουμε τις κακές συνήθειες (μουαγέν)-κλείνουμε τ΄αυτιά-σφίγγουμε τα μετρητά-και ψωνίζουμε στο μηδέν. Ενναλακτικα όταν δημιουργηθεί ανοδική τάση ή κυνηγάμε τα λιγότερα αλλά σιγουρότερα (πχ προετοιμασία απ΄το τέλος Φεβρουαρίου για το rebalancing του Μαρτίου λόγω MS). Είναι μακριά ο Φλεβάρης? Έ και? Καφές στο ντουλάπι υπάρχει, φίλους καλούς δόξα τω Θεώ έχουμε, μιά χαρά.

Κάθε εποχή θέλει τον τρόπο της.

Unknown είπε...

Διαβάζοντας τον οστιν έσκασε ένα πονηρό χαμόγελο...
Επειδή ούτε αναλυτής είμαι αλλά ούτε πολιτική ξέρω αλλά επενδυτης κ μέσο ενός άκρα κερδοσκοπικόυ φαν παίζω.

Ένα θα πω. Αν γίνουν εκλογές ξανά στην Ελλάδα τελειώσαμε τέλος φινιτο παπαλα

hippy είπε...

Εναλλακτικά...φυσικά (κι όχι Ενναλακτικα) μπορούμε αντί για την Μόδα (τράπεζες) να ποντάρουμε στο Μέλλον (πλαστικά) που ευννοούνται απ΄ το κακό παρόν των άλλων (φθηνή πρώτη ύλη, φθηνά εργατικά, φθηνές μεταφορές)

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Kαλημερα!
Καλη χρονια σε όλους και ολες!Υγεία, Δύναμη, Ευτυχία και Υπομονή ευχομαι.Οι ευκαιρίες να σας έρθουν απλόχερα, η Κρίση να σάς βοηθήσει στις επιλογές, και η Τύχη να δωρίσει καρπούς στις προσπάθειές σας.
Ωραιο κείμενο και με ορθη κατάληξη!
Να απολαυσετε το ΣΚ όπου κι αν ειστε. Εδω λυσσομανα. Στα Γιαννενα πληροφορουμαι οτι βρεχει καρεκλοποδαρα. Οπως και να 'χει παντα υπαρχουν τροποι για χαλαρωση και διασκεδαση.
Κρατηστε δυναμεις γιατι απο Φλεβαρη θα χουμε 3 συνεδρια απο οτι φαινεται: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιου. Η δε αξιολογηση μαλλον θα κρατησει μηνες. Οποτε βοηθεια μας. Τους δικους σας απο κοντα λοιπον...

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους.Προσοχη σε ολους οσους δεν γνωριζουν-ασχολουνται-αναλυουν τα πολιτικα θεματα.
Η πορεια του χρηματιστηριου καλως η κακως ειναι αρρηκτα συνδεδεμενη με τα πολιτικα δρωμενα
ειδικα σε φασεις κρισης οπως αυτη που περναμε.

Προς το παρον,η μεγαλη εικονα δειχνει καθαρα ,πως πηγαν οι δεικτες κατα την διακυβενρηση ΓΑΠ
κατοπιν κατα την διακυβερνηση Σαμ-Βενιζελου και υστερα Τσιπρα.

michele είπε...

Καλημερα Ευφροσυνη,σαν συνεννοημενοι σκασαμε :) Να εισαι καλα κι εσυ ,να αρθογραφεις ,να χαμογελας,να περνας καλα ,να δημιουργεις.

michele είπε...

Μoyen εχουμε πει: 1) Προς τα πανω
2) Σε συγκεκριμενες στηριξεις προς τα κατω και με προσοχη.
Χαιρετω τον Ηλια με τα πλαστικα του ,συμφωνωντας.Αλλα ειναι διαφορετικες οι συνηθειες των θρακης και Κρητης
η κινηση τους κουραστικη προσφερεται για παρκαρισμα συνηθως

ο Λεμπιδακης "εγκλωβιζει" κιολας

austin είπε...

Αχιλλέα, γιατί να τελειώσουμε με εκλογές? Καθε άλλο. Τον θέλουν έξω, ξέρουν ότι και να τα περάσει όλα ο Τσίπρας κουβαλάει άχρηστους για να μπορέσει να υλοποιήσει το οτιδήποτε (σωστό, λάθος, βρώμικο, κακό ή καλό για την κοινωνία). Αδυνατούν ρε παιδί μου πως τα το πούμε. Μαζέυτηκαν εκεί χάμο 140 ηλίθιοι, που κάποτε ήταν στο καφενείο και τσακωνόντουσαν όταν πήγαιναν να συζητήσουν για να ξεκινήσουν μία "δουλειά" (κλασσικό ελληνικό φαινόμενο με έριδες και τσακωμούς είτε πριν την εκκίνηση είτε κατά την διάρκεια επιχειρηματικής δραστηριότητας) και το γύρισαν στην πολιτική.

Δεν είναι ότι πιστεύω στον Μητσοτάκη και θόλωσα από τον φιλελευθερισμό του και που ξέρω ότι με το που βγει πρωθυπουργός (αν τελικά βγει τόσο σύντομα όσο πιστεύω) το ΧΑΑ θα εκτονώσει και θα τρέχει πάνω.

Θα τελειώσει η περίοδος της ΑΝΗΚΕΣΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ. Βλακεία μπορεί και πάλι να υπάρχει, αλλά αυτό το βλακώδες μόρφωμα έχει αποδείξει σε οποιονδήποτε κουβαλάει νευρώνες και όχι άχυρα στο κεφάλι του, ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα μα τίποτα.

Τώρα hippy. Μπορεί να έχεις τεράστιο δίκιο και πάντα όταν υπάρχουν ακρότητες και τέτοια μαυρίλα, ίσως τελικά να είναι η ευκαρία ζωής.
Παρόλα αυτά, εαν κρατήσει το ασφαλιστικό καιρό, τότε νομίζω ότι άσπρη μέρα δεν θα δούμε(και δεν μιλάω για υπερβολές, αλλά για επίπεδα πέριξ του 660-700. Σιγά το πράγμα άλλωστε. Λίγο να πάνε όλες οι τράπεζες στις τιμές ΑΜΚ, λίγο να δώσουν οι σοβαρές μετοχές που αγνοούν ακόμα και το grexit που λέει ο λόγος το ΧΑΑ εύκολα πάει εκεί).

Θέλει υπομονή σίγουρα, από εδώ νομίζω ότι σε ένα χρόνο μόνο κερδισμένοι μπορεί να είμαστε. Το πρόβλημα είναι (και εγώ που χρησιμοποιώ και λίγο μόχλευση) ότι αν τραβήξει κάτω, με τα ίδια λεφτά θα έπαιρνες παραπάνω. Το κλασσικό δίλημμα δλδ.

Ευφροσύνη καλημέρα και τις δικές μου ευχές!

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Mιχαλη, Αustin σας ευχαριστω αμφοτερους! Επισης!
Απο οτι φαινεται με το σημερινο της Γεννηματα: http://www.pasok.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF/ πανε στο ΠΑΣΟΚ για συνεδριο τον Μαρτη.
Προσωπικα το θεωρω φιασκο με τον τροπο που τιθεται και ιδιως οταν δεν αντιλαμβανεται η ηγεσια του ΠΑΣΟΚ τι σημαινει η εκλογη Μητσοτακη τοσο για τη ΝΔ, αλλα και για το πολιτικο συστημα/τη χωρα.
Ο δε ΣΥΡΙΖΑ ειναι εγκλωβισμενος σε αυτους που παραμυθιασε και τους δανειστες που πιεζου κι ορθως.
Γενικοτερα θα εχουμε ενα τριμηνο μουρλια...
Ας δουμε πως θα ανοιξουν τα χαρτια τους και οι υπολοιποι παικτες εντος κι εκτος (Νταβος). Νωρις για συμπερασματα. Τουλαχιστον κατι κινεται, γιατι ειχαμε βαλτωσει σε λουπες.

Unknown είπε...

Διάβασα μόλις τώρα τον φίλο λεωτσακο...ρε λεω πάλι ότι θες γράφεις ρε κολητε ????

Τι μη επενδυσημη είναι η Ελλάδα μας λες?
Ρεεεεεε 67,4% των μετοχών το κατέχουν αυτοί!

Σε ακόμη μια πτώση γερή είμαι σίγουρος θα πάει 73____74%!!
Το 10% το έχουν μεγάλο μέτοχοι στις εταιρείες τους. Άρα για το υπόλοιπο για της τρειντερς...

Αν ο τσιπρακος ήταν μάγκας κ πιστολερο τώρα θα τα είχε με όλους καλά.. Το καλοκαίρι καλά άρχισε αλλά τώρα δε έχει τεμπο πρέπει να κάνει ένα ρεσταρτ..αν δεν κάνει πρόβλημα!

Unknown είπε...

Καλημέρα στην κυρία!!

Η αξιολόγηση θα τρέξει με γρήγορο ρυθμό όχι γιατί το θέλει ο συριζα..το θέλουν οι ξένοι διότι αυτήν η αναμπουμπουλα κάνει κακό σε όλην την Ευρώπη!

Δεν βλέπουν τρίμηνο φωτιά αλλά μήνα φωτιά!!

Το γουεβερ αλλά κ το qe το θέλει ο τσιπρακος κ οι αγορές!

Θα τροφοδοτεί την αγορά με άφθονο τσάμπα χρήμα!

michele είπε...

Λεει η Φωφη ... " Η λύση για τη χώρα δεν βρίσκεται στην παλιννόστηση της Δεξιάς..."

Α) Δεν εχει καταλαβει τιποτα
β) Το ταρακουνημα ηταν ισχυρο ,οπως ειχαμε προβλεψει σε περιπτωση νικης Κυριακου
Γ) Ο χωρος υπαρχει,αλλα απαιτειται ηγετης ( το αναγνωριζει κι αυτη,προτεινοντας για Μαιο εκλογη επικεφαλης αυτης της προσπαθειας )

michele είπε...

Επαναδιατυπωνω εδω την αποψη μου περι βουλησεως των εταιρων.
Βρηκαν και τα κανουν.Φροντιζουν να ειναι σκληροι ( και θα σκληραινουν ετι περαιτερω) με αξιολογηση,ασφαλιστικο κλπ.

Η κυβερνηση θα αναγκαστει να υπογραφει τα παντα.
Και επειδη ειναι αχρηστοι και δεν μπορει φυσικα να υλοποιησει συγκεκριμενες πολιτικες ,οταν ερθει η ωρα θα φυγει με τις κλωτσιες.Και τις κλωτσιες θα τις ριχνουν εκεινοι που τους πιστεψαν .

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλημερα axilleas moutousidis!
Ευχαριστω για το κυρια!
Διαβασα με προσοχη τις ενστασεις σου. Αλλα αυτα που ακουω απο το εξωτερικο δεν μιλανε για γρηγορη αξιολογηση. Παροτρυνση υπαρχει, θα συμφωνησω. Ειχαμε και του Σοιμπλε την πιο προσφατη, τυπου κατνε αυτα που υποσχεθηκατε, να τελειωνουμε. Αλλα ειχαμε απο την αλλη και τις δυο δηλωσεις τη μια μετα την αλλη του Νταισεμπλουμ, οτι θα παρει καιρο. Προσωπικα ευχομαι να διαψευστω και να επιβεβαιωθεις και δνε το λεω ειρωνικα. Μακαρι να γινει γρηγορα η αξιολογηση, οικονομικα μας συμφερει. Πολιτικα δεν μας συμφερει, εφοσον καποιος επιθυμει να πιεστει αυτη η κυβερνηση και να δρομολογηθουν γρηγορα διαδικασιες αντικαταστασης της εντος των δημοκρατικων διαδικασιων. Ιδωμεν. Παντως δινω βαρυτητα στα λογια σου, με ολη την εκτίμηση, εστω και να διαφωνω προς το παρον
. :)

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Θα συμφωνησω Μιχαλη με τα συμπερασματα σου για το αρθρο της Γεννηματα. Αντιστοιχως θα μου επιτρεψεις να εχω ακομη περισσοτερες ενστασεις/απορίες:
Προτείνεται "διεξαγωγή Πολιτικής , Διακηρυκτικής, Προγραμματικής Συνδιάσκεψης τον Μάρτιο που θα αποφασίσει την διακήρυξη του φορέα , το όνομα και τα σύμβολα και θα διατυπώσει το προγραμματικό πλαίσιο και τον ερχόμενο Μάιο η άμεση εκλογή από τη βάση του επικεφαλής της συμπαράταξης με δύο προϋποθέσεις: ανοικτό μητρώο έως την ημέρα της εκλογής και κανείς αποκλεισμός".
Ενδιαφερουσα προταση, αλλα:
Πρωτον θεωρουν στο ΠΑΣΟΚ οτι εχουν το χρονικο και πολιτικο πλεονέκτημα; Από πού προκύπτει αυτο; Το ακριβως αντιθετο συμβαινει.
Δευτερον, ναι μεν θετικο το ανοικτο μητρωο για την εκλογη προέδρου, αλλα τον ερχομενο Μαιο; Δηλαδη τον Μαιο του 2017; Ας με διορθωσει καποιος αν κανω λάθος, αλλα ως τοτε μπορει να μην υπαρχει καν ΠΑΣΟΚ.
Τριτον, αναφερεται στο εν λογω αρθρο " να νικησουμε τον αρχέγονο λαϊκισμό και το ψέμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να αναδείξουμε, ως εξίσου επικίνδυνη, την μεταμοντέρνα εκδοχή του λαϊκισμού που ενδημεί στη Δεξιά". Μαλιστα. Δηλαδη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ΝΔ ειναι ταυτοσημες ως προς τον λαικισμο, ενω η εκλογη Μητσοτακη ειναι ενα και το αυτο ωσαν να εκλεγοταν ο Μειμαρακης ας πουμε. Διαφωνω πληρως. Εαν κινδυνευει το ΠΑΣΟΚ με συρρικνωση ποσοστων λογω ΚΑΙ της εκλογης Μητσοτακη στη ΝΔ, ειναι γιατι ακριβως δεν ταυτιζεται με Τσιπρα, δεν φλερταρει με στελεχη του Συριζα και το κυριοτερο ΔΕΝ ΛΑΙΚΙΖΕΙ.
Τεταρτον, υπερτονιζεται η εννοια του έθνους. Θα προτιμουσα να υπεροτονιζονται αξιες κι αρχες οπως ρεαλισμος, δημοκρατια, ευθυνη. Επιπροσθετως να δινοταν βαρυτητα στον πολιτη κι οχι τοσο στο έθνος. Θυμιζει άλλες εποχές, άλλους χωρους και δεν προσεγγίζει μια τετοια ορολογια κανεναν γνησιο ευρωπαϊστη και δη νεο ανθρωπο.
Πεμπτον, αναφερεται στην αναγκη "ενοποιησης και ενιαίας πολιτικής έκφρασης του ευρύτερου χώρου που περιλαμβάνει, τις δυνάμεις του ριζοσπαστικού κέντρου, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της οικολογίας". Εντυπωσιακος ο διαχωρισμος τασεων, καπως προς την ορθη κατευθυνση, αν και αδυνατω να αντιληφθω το "ριζοσπαστικο κεντρο". Οντως υπαρχει η αναγκη ενοποιησης και κοινης εκφρασης. Θα συμφωνησω. Αλλα δεν οριζεται το πλαισιο και γινεται με ευχολογια. Θα ηθελα μια πιο ξεκαθαρη σταση ως προς αυτο.

michele είπε...

Τον Μαιο του 2016 νομιζω Ευφρουσυνη εννοει οχι του 2017 .
Η εννοια "ριζοσπαστικο κεντρο" προσπαθει να πιασει χωρο απο τον χωρο που αναποφευκτα θα πιασει ο Κυριακος

austin είπε...

Βλέπω είμαστε με ορέξεις σαββατιάτικα! Καλό και αυτό!

Unknown είπε...

Η μοργκαν σε ανάλυση της είναι έτοιμο λέει το πακέτο αναβάθμισης της χώρας μας κατά δύο βαθμούς κ αυτοί στην έκθεση τους αναφέρουν ότι μέχρι το πολύ 14 Φεβρουαρίου θα πρέπει να τα έχουν τελειώσει όλα διαφορετικά θα υπάρχουν προβλήματα στην όλοι διαδικασία πληρωμής σε έκτ κ δντ. Πρόβλημα επίσης στο εμπόριο και στην τροφοδοσία με φρέσκο χρήμα τις επιχειρήσεις!

Λέγεται ότι την έκθεση την ζήτησε η κυβέρνηση....

Unknown είπε...

Δεκτοννννννννν χαχαχααα

michele είπε...

Λεα μου θα φανουν στις γραμμες αυτα ολα .Δεν θα πρεπει να ..προεξοφληθουν τα καλα η τα κακα νεα;;

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Μιχαλη,
τοτε γιατι λεει ερχομενο; Δεν μπορει να λες τον Μαρτη θα κανουμε συνεδριο και τον ΕΡΧΟΜΕΝΟ Μαη εκλογη, αντι και τον Μαη εκλογη. Μακαρι να εννοει αυτο που λες.
Η εννοια του ριζοσπαστισμου εχει ασχημη χροια στις πολιτικες επιστημες: η ριζοσπαστικη δεξια δεν εχει καμια σχεη με τη φιλελευθερη ή την κεντροδεξια. Εκει βρισκονται κομματα οπως του Φαρατζ, της Λεπεν.
Η ριζοσπαστικη αριστερα απο την άλλη ταυτιζεται με κομματα οπως του ΚΚΕ και του ΛΑΕ. Καμια απολυτως επισης σχεση με την ανανεωτικη, αν εχει μεινει κατι απο αυτη σε αυτη τη χωρα, αριστερα.
Ριζοσπαστικο κεντρο μερικοι εννοουν τον κ. Λεβεντη, ενω στην Ισπανια θεωρουνται οι PODEMOS.
Ε ημαρτον πια....ας διαβασουν πριν γραψουν ενα κειμενο. Και οκ θα αντλησει κατιτις απο αυτους ο Μητσοτακης, Μιχαλη, αλλα δεν ειναι εκει το ψωμι, ουτε η δυναμικη του για σαρωμα, κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα.

Unknown είπε...

Ναι σαφώς .... Έχεις απόλυτο δίκιο!
Αλλά ρε γαμοτο κάνεις δεν καταλαβαίνει τι προσπαθούν να κάνουν τα φαν με αυτήν την μεγάλη πτώση.

austin είπε...

Να βάλω μια ακόμα παράμετρο μέσα στις αναλύσεις.

Ο Τσιπρας (λέω εγώ εξ υποθέσεως) ήξερε και του το είχαν σφυρίξει, ότι δεν έχει πολύ ζωή ως πρωθυπουργός της χώρας. Για να είμαι καλοπροαίρετος, ο μόνος λόγος που ήθελε να μπει στα σκατά, σε τέτοια περίοδο και με τέτοιες βλακωδεις υποσχέσεις, το έκανε ελπίζοντας ότι κουτσά στραβά θα κατάφερνε κάτι και με μια-δυο μεταρρυθμίσεις σοβαρές για την κοινωνία θα παρέμενε στο παιχνίδι για χρόνια.

Τώρα λοιπόν, βλέποντας την πιθανή του πτώση, ίσως προσπαθήσει να τρέξει όλη την διαδικασία γρήγορα, έτσι ώστε να μην βρει τείχη πολλά στους ξένους και να μην "υπονομεύεται" όπως συνήθιζε να λεει.

Αυτό θα φέρει όμως αντιδράσεις στην κοινωνία, αφού θα περνάει ζορικα πράγματα βιαστικά, οπότε πάλι θα καταλήξει σε πτώση.

Με λίγα λόγια, είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο, ο Τσίπρας μας τελείωσε. Και παρόλο που έχω φαεξ στο κεφάλι την πτώση του νέου ετους, ειλικρινά χαίρομαι (ίσως και πρόωρα) γιατί θα εξαφανιστουν από κυβέρνηση και θα πάνε πάλι στην θέση που τους αξίζει: της γκρίνια χωρίς ρεαλιστικες προτάσεις

michele είπε...

Προφανως κανει φραστικο λαθος και λεει ερχομενο Μαιο.Κανεις δεν μπορει να μιλησει για οποιοδηποτε θεμα ,για 16 μηνες αργοτερα.
Εννοει τον Μαιο του 2016 ,τον Μαιο που ερχεται και προσπαθει να δημιουργησει μια ομπρελα για τον κεντροαριστερο χωρο
μιλωντας και για αλλγη συμβολων κλπ ,ΚΑΤΩ απο την οποια θα ειναι ολοι οι αλλοι και την οποια θα κραταει
ακομα και ενας αλλος -οχι αυτη δηλ- που θα ειναο δημοκρατικα εκλεγμενος

μπαρμπαλιας είπε...

εννοιολογικα η αναλυση της Φροσως μας (την καλησπεριζω απο καρδιάς)ειναι σωστη,αλλα το αγγραμματο βουδι που την εγραψε εννοουσε αυτο που λεει ο Μικ.
κατα τα λοιπα
εχουμε να δουμε πολλα και κυριως χτυπηματα κατω απο τη ζωνα ,στον Κυριακο...απο ολες τις μπαντες.δεν τον περιμεναν και εχουν ταρακουνο .
θα τους περασει

μπαρμπαλιας είπε...

νερο παντως επεσε γερο ,αλλα και χρειαζουμενο .
παντως παρα τις προβλεψεις της Σουζης ...τωρα σταματησε και νομιζω περασε απεδω

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Ναι Μιχαλη, μαλλον προκειται για φραστικο λαθος, ετσι πιστευω κι εγω πια. Τις πιο θερμες μου καλησπερες στον κ. Μπαρμπαλια!
Και συμφωνω θα υπαρξουν ακομα περισσοτερα χτυπηματα στον Κυριακο κατω απο την ζωνη, αναμφιβολα.

μπαρμπαλιας είπε...

καλωστην κιασ αργησε..

michele είπε...

Εγω απο την αλλη Μπαρμπα ,εχω παρατηρησει μια ιδιαιερη συμπαθεια εκ μερους σου στην κ. Σουζη .Λεει τον καιρο καλυτερα απ τους αλλους χεχε

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλως σας βρηκα κι οντως καθυστερησα! Point well taken! ;-)

Unknown είπε...

Χαχααα ακουστε...προολιγου με πηρε φιλος που διαβασε την συζητηση μας κ με ρωτησε....

Αν ολο αυτο το σουλατσο στην αξιολογηση το κανει ο τσιπρας εσκεμενα κ βλεποντας τι ξυλο τρωνε οι αγορες τον βοηθα στην ολοι διαδικασια να κερδισει το κατι παραπανω!!!!

Ρε μηπως εχει δικιο????

Ρε μηπως μας χρησιμοποιει για να βγει κερδησμενος???

Ρε μηπως η αμκ τον τραπεζων αποδεχθει φιασκο...ντεμεκ???

Ρε μηπως ειναι ποιο εξυπνος απο οτι νομιζουμε???,

Ηηηηη ποιο βλαξ????

μπαρμπαλιας είπε...

η κυραΣουζη χρησιμοποιει τα ιδια προγνωστικα μοντελα με τα δικα μου.
εξου και η αναφορα.

εξαλλου γερόντ αθρώπ ειμαστε

michele είπε...

A δεν ηξερα Μπαρμπα μου οτι εχετε τα ιδια..μοντελα ,αδαης εγω περι των φαινομενων.Των καιρικων ..


ΛΕΑ ,ναι το κανει επιτηδες ,οπως και με το..δημοψηφισμα για να ..πιεσει εξυπνα.Και ηρθε το τριτο το μακρυτερο πες στον φιλο.

Unknown είπε...

Χαχαχαααα

austin είπε...

Μιχάλη έχω πρόταση για αύριο στις 10...

Έχουν βγει εδώ στην γειτονιά το τσίρκο και μέσα από ντουντουκες κυκλοφοραει και αλυχταει για την παρουσία του σκουρλετη στο δημοτικό θεατρο, όπου θα συνομιλήσει με τους πολίτες.
Μήπως να πάμε και να κάνουμε καμία σοβαρή ευγενική ερώτηση.
Ξέρω θα είναι δύσκολο να συγκρατηθουμε, αλλά θα το καταφέρουμε.

Χαχα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Λεα πες του φίλου ότι δεν παίζει το σενάριο. Το νου μας μην κάνουν οι ξένοι κανένα stop loss στη χώρα κ κλαίμε με μαύρο δάκρυ. Δεν θα μας ανέχονται πάντα.

Για την πολιτική κατάντια του τόπου δεν Θα κάνω σχόλιο.

Ότι φάμε ότι πιούμε κ ότι αρπάξει ο ..... μας είμαστε σαν χώρα τα τελευταία χρόνια. Σοβαροτης κ ορατοτης μηδέν.

austin είπε...

http://thecaller.gr/callers-choice/to-twitter-ta/

Πολύ πλάκα!

michele είπε...

Ειναι γνωστο πως εμεις εκει στο twitter κανουμε ωραιο αγωνα εναντια στην βλακεια

michele είπε...

Πηγαινε εσυ Austin που εισαι και πρωινος, εγω κοιμαμαι λιγο παραπανω τα ΣΚ

Unknown είπε...

7% ανάπτυξη η Κίνα το 2015?? Αυτό είπε ο πρωθυπουργός τους??

Ρε πουστιες δεν κάνουν μόνο στο Ελλαδισταν τελικά!