Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη



ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ και το ΦΩΣ ..


Ήρθε λοιπόν πιο κοντά μας το μαύρο σκοτάδι του φανατισμού - και απλώθηκε πάνω από την «Πόλη του Φωτός».

Αυτή είναι νέα κήρυξη πολέμου. Μπορεί να μη νιώσαμε την πρώτη, της 11/9 (μερικοί ανεγκέφαλοι χάρηκαν κιόλας που χτυπήθηκαν οι Αμερικανοί) αλλά τώρα μας αφορά άμεσα.

Η Γαλλία είναι η χώρα που μας έδωσε τον Διαφωτισμό, τη σύγχρονη δημοκρατία, τα ατομικά δικαιώματα. Είναι η πατρίδα από όπου ξεκίνησε η ελληνική Επανάσταση. Όποιος χτυπάει τη Γαλλία, χτυπάει όλους μας.

Και να μην ξανακούσω την ηλίθια δικαιολογία ότι και για τους τζιχαντιστές φταίει η Δύση. (Τη λένε αυτοί που άλλωστε υποστηρίζουν πως για όλα φταίει η Δύση). Καμία Δύση δεν είπε στους τζιχαντιστές να γίνουν βάρβαροι, να εξολοθρεύουν αμάχους, να αποκεφαλίζουν αιχμαλώτους, να καταστρέφουν έργα τέχνης, να εξανδραποδίζουν πληθυσμούς.

Κάθε θρησκεία, όταν κατάλληλα διαστραφεί, γίνεται κήρυγμα μίσους. Ακόμα και η θρησκεία της αγάπης μας έδωσε τις Σταυροφορίες, την Ιερά Εξέταση και τους «δεκάκις μύριους» νεκρούς της Εικονομαχίας. Η πίστη εύκολα γίνεται πάθος και η προσήλωση φανατισμός.

Αλλά το ότι σήμερα, στον 21ο αιώνα, θα βλέπαμε φαινόμενα της «Νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου» (όπου οι Γάλλοι καθολικοί έσφαξαν τους προτεστάντες), ότι θα πηγαίναμε δηλαδή έξι αιώνες πίσω στο σκότος μοιάζει απίθανο και είναι απάνθρωπο.

Η σκέψη μας στη Γαλλία και στο φως. Δεν πρέπει να σβήσει ούτε να δύσει. Κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες, ο σεβασμός στην ταυτότητα του Άλλου και στα δικαιώματά του. Είναι η κορύφωση του δυτικού πολιτισμού – ο Παρθενώνας του. Και πρέπει να μείνει ψηλά, όρθιος και να ακτινοβολεί!

Nίκος Δήμου   www.protagon.gr 

18 σχόλια:

Ilias D είπε...

Καλημερα παιδες.
Θα συνεχισουν το ξηλωμα της Αντιτρομοκρατικης οι φωστηρες;
Αν το κανουν τελικα θα ειναι μια τεραστια επιτυχια(μετα το Λιαζονται κ το Θα γεμισουμε την Ευρωπη με Τζιχαντιστες).

Unknown είπε...

Πληροφορίες θέλουν εχθές να δίνονται τιμές στα βιβλία χαμηλότερες.... Λόγω του Παρισιού αλλά κ ότι δεν δίνουν λύση στα δάνεια..
Αλλά κ λύση σήμερα να δοθεί η τιμές θα είναι μάλλον ποιο χαμηλές!
Το Παρίσι αλλάζει πολλά δεδομένα λένε.

Unknown είπε...

Επίσης έχω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους φίλους από την Κύπρο διότι γίνεται χαμός από προσφορές στα βιβλία μπράβο τους!!

μπαρμπαλιας είπε...

https://youtu.be/44vzMNG2fZc

δωστε βαση ...και μετρηστε τις συνεπειες.
εν τω μεταξυ ολως τυχαιως ολοι ειναι
μεχρι 24-25....

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους. Την παρασκευή σκεφτόμουν να ξεπούλησω το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου μου...το έκανα στα συμβολαια σε ένα βαθμό. Ο λόγος ήταν ο Ντραγκι που παρασκευή είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει κούρεμα καταθέσεων. Δεν μου άρεσε αυτή ή δήλωση του, λίγο πριν το κλείσιμο του ΒΒ. Καθαρά από διαίσθηση. Σήμερα απλά λέω, ότι έπρεπε να ακουσω στο μέγιστο την διαίσθηση μου για να ψωνισουμε φθηνοτερα. Θα πέσει ξυλο από αυριο

ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ είπε...

Εγω παντως φωναζα οτι συμφωνια γιοκ και παμε για τελος του χρονου.ειχα πει συγκεκριμενα οτι ο Σταθακης ειναι μπουρδας που ελεγε για συμφωνια το Σαββατο.ευκαιρια για ψωνια δευτερα τριτη..εκατσε και το παρισι οπωτε τα πραγματα θα ειναι πιο δυσκολα.

Unknown είπε...

Ολοιιιι κάνατε πολύ καλή κίνηση...μάλλον πάμε για πάρα πολύ ξύλο!

Unknown είπε...

Βεβαίως θα μπορούσα να μπω σε περίεργες σκέψεις κ περίεργα σορταρισματα που με έχουν αλλά δε θα το κάνω να μη χαρακτηριστω αφελής.
Αλλά μάθαμε ότι μεγάλος παίκτης Αμερικανός βγήκε σορτ από Τετάρτη με πολλά συμβόλαια.. Όλα για το χρήμα

austin είπε...

Δίνω μηδαμινές πιθανότητες να τα βρουν πριν το άνοιγμα των αγορών. Από τρίτη και βλέπουμε. Μάλλον θέλουν και να εκμεταλλευτούν το χάος του παρισιου για έξτρα πτώση στο δικό μας. Είναι και κάτω από ισχυρή αντίσταση... Οι τελείες δικαιολογίες για σορτ.

Για να δουμε, μπορεί και να με διαψεύσουν

Ilias D είπε...

Μεχρι να τα βρουν,η να δειτε τι θα κανουν τα Καρναβαλια,δεστε στον ΑΝΤ1 τα σουργελα ...
Λ Γαβαλας-Ρ.Μακρη....με τον μ----- τον Μποτρινι.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Έχοντας το προνόμιο να δουλεύω σε Γαλλικών συμφερόντων εταιρία και έχοντας δει στην πράξη μηνύματα συμπαράστασης, ελπίδας και όσων άλλων μας στέλνανε οι απλές καθημερινές επαφές μας όλη αυτή την περίοδο της κρίσης (με αποκορύφωμα την διάσκεψη με τις περίφημες 17 ώρες), το μόνο που με νοιάζει τη Δευτέρα είναι απλά να μάθω ότι ανάμεσα στα τόσα θύματα δεν υπάρχει κάποιος "γνωστός" μας.

Κάποιοι που απλά με καθημερινά τηλέφωνα, email και τίποτα παραπάνω από μια συναλλαγή, εξέφραζαν την εκτίμηση και το θαυμασμό τους για εμάς τους Έλληνες που τόσο εύκολα μπόρεσαν και κατηγόρησαν τόσοι (ανόητοι) λαοί της Ευρώπης. Κάποιοι που συγκέντρωναν χρήματα για ελληνικά ορφανοτροφεία και παιδικά ιδρύματα χωρίς ποτέ να βγει τίποτα προς τα έξω γιατί οι αγαθοεργίες γίνονται καλύτερα αθόρυβα και που η ευχαριστήρια επιστολή αποδοχής είναι μεγαλύτερο παράσημο από μια αξιολόγηση διεθνών οίκων για την ποιότητα των υπηρεσιών.

Και ίσως θα είναι η μοναδική φορά που θα διαφωνήσω με τον κ.hippy αλλά ο θρησκευτικός φανατισμός δυστυχώς δεν εξομαλύνεται ούτε με Τρόφιμα, ούτε με παιδεία. Όταν από μικρός γαλουχιέσαι τυφλά σε κάτι, κανένας διαφωτισμός δεν πρόκειται να τον αλλάξει.

Όταν αφήσεις κάτι κακό να μεγαλώσει πολύ τότε το αντιμετωπίζεις πιο δύσκολα. Δεν ξέρω τι θεωρίες συνομωσίας κλπ συμφέροντα υπήρχαν πίσω από τη γιγάντωση του ΙΣΙΣ αλλά πάντα την πληρώνουν άμαχοι για να βρεθεί αφορμή να χτυπηθεί κάτι όταν (ίσως) έχει πετύχει τον σκοπό του.

Unknown είπε...

Ωραίος ο Γιάννης..
Σορτ Γαλλία
Σορτ sp
Long gold

Unknown είπε...

Το μεσημέρι είχα μια συζήτηση τηλεφωνικά με φίλο κ με ρώτησε....
Το Ισραήλ ρε φίλε πως γίνεται πάντα να την πετάει???
Ε ναι ρε γαμοτο πως γίνεται να μην συμβαίνει τίποτα σε αυτούς?

Πήρα βέβαια την απάντηση μου. Σε άλλη στιγμή θα δώσω την απάντηση... Τώρα ώρα για τα μεγάλα πορτοφόλια να μιλήσουν

Unknown είπε...

Πατάει..ήθελα να σας πω

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Η Ιαπωνία θα δείξει το μέγεθος...
μπορεί να δούμε κανένα -4 αλλά δεν ξέρω τι σημασία έχει.
Και σορτ το ευρω.

Unknown είπε...

Εγω δε σορταρω ευρώ προ ολίγου επεξα στο γκαπ 5 συμβόλαια κ τα έκλεισα αρον αρον... Λονγκ θέλω να πιστεύω όλοι θα μπουν εκεί για κάλυψη

Unknown είπε...

Μόνο προ στιγμή για σορτ δεν είναι... Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα!
Χαχαααα ευτυχώς τα κλεισα

Unknown είπε...

Σήμερα δε βλέπω κανένας να κοιμάται που είναι στα έξω αγορασμένος όλοι στα τηλέφωνα!