Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


Ο ΑΝΤΙ-ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ...


Φυσικά ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεν πρέπει να είναι απλώς νέος και να έχει ωραίο χαμόγελο· αν και αυτά στην εποχή της τηλεοπτικής δημοκρατίας δίνουν πόντους. Σαφέστατα όμως πρέπει να είναι αντι-Τσίπρας. Οχι στα μορφολογικά χαρακτηριστικά αλλά στην ουσία της πολιτικής που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο όρος «πολιτική ΣΥΡΙΖΑ» είναι ευφημισμός. Επί της ουσίας μιλάμε για όλες τις ασθένειες της μεταπολίτευσης σε έξαρση: κομματισμός, πελατειακό κράτος, ασυδοσία, ατιμωρησία και αναπαλαίωση όλων των δομών. Το βασικότερο πρόβλημα, όμως, του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν κατανοεί τον ρόλο του κράτους σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία και κοινωνία. Με τις ιδέες του 19ου αιώνα που τους δέρνουν, θέλουν ένα κράτος που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει και οι πολίτες να πληρώνουν τα σφαγμένα. Αδυνατούν να φανταστούν το «Κράτος ανάποδα», όπως το περιέγραψε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης «με κεντρικές επιτελικές δομές και επιχειρησιακή αποκέντρωση. Με φρέσκες ιδέες που δένουν με τις ανάγκες της εποχής και όχι τις ανάγκες της γραφειοκρατίας ή του πολιτικού συστήματος» (Τα Νέα, 26.9.2015).

«Σε μια εποχή που η κρίση της αντιπροσώπευσης διαπερνά κάθε έκφανση του πολιτικού συστήματος, η μόνη απάντηση είναι να λειτουργήσουμε “αντι-συστημικά” και να φέρουμε τη λήψη αποφάσεων όσο πιο κοντά μπορούμε στον πολίτη» σημειώνει ο κ. Μπακογιάννης και φέρνει δύο παραδείγματα που ταλαιπωρούν ολόκληρη την Ελλάδα. «Εχουμε αυτή τη στιγμή στη χώρα μας πάνω από 13.000 σχολεία τα οποία υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 60 σχολεία δεν έχουν ανοίξει ακόμη, ενώ τα κενά σε όσα είναι ανοιχτά ξεπερνούν τα 900. Ακόμα και αν τα χειριζόταν η Google ή η Microsoft, δεν υπήρχε περίπτωση να τα ελέγξει όλα και να τα λειτουργήσει σωστά. Ποιος πιστεύετε ότι “πονάει” περισσότερο το ζήτημα; Τα στελέχη ενός υπουργείου που δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στην ελληνική περιφέρεια ή ο δήμαρχος που ενδεχομένως και το δικό του παιδί δεν έχει ξεκινήσει τέλη Σεπτεμβρίου να πηγαίνει στο σχολείο; Τι πιο φυσικό από το να υπάγονται απευθείας στους δήμους σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι, σε τελική ανάλυση, είναι ήδη επιφορτισμένοι με τη διατήρηση και αποκατάσταση των υποδομών, τη θέρμανση και τη συντήρηση των σχολικών μονάδων.


»Δεύτερο παράδειγμα. Σύμφωνα με τον "Καλλικράτη", την ευθύνη της υγείας και της πρόνοιας θα αναλάμβανε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα μεταφέρονταν στους δήμους περίπου 200 Κέντρα Υγείας και πάνω από 300 Μονάδες Υγείας (πρώην ιατρεία ΙΚΑ), ενώ σχεδόν τα 70 νοσοκομεία από τα 95 θα βρίσκονταν υπό την ευθύνη των αιρετών περιφερειών. Δεν έγινε τίποτα όμως και η πραγματικότητα μας εκδικείται. Το υπουργείο Υγείας σηκώνει τα χέρια ψηλά κι εμείς στην περιφέρεια ακροβατούμε -υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητές μας- για να εξασφαλίσουμε καύσιμα στα ασθενοφόρα ή να αγοράσουμε γάζες». Υπάρχει άραγε μεταξύ των υποψηφίων εκείνος ο «αντι-Τσίπρας» που θα φέρει τη Ν.Δ. και τη χώρα ανάποδα, δηλαδή στον δρόμο της αποκέντρωσης και της προκοπής; Αν είναι της λογικής να υπόσχονται από την Αθήνα γέφυρες σε περιοχές που δεν έχει ποτάμια, δεν θα κάνουν τίποτε. Μια χαρά τα καταφέρνει σ’ αυτά και ο κανονικός Τσίπρας.

Πάσχος Μανδραβέλης  www.kathimerini.gr

25 σχόλια:

ο dwk είπε...

…καλημέρα
……………..
…πάσχει το άρθρο του Πάσχου, από οξεία αντισυριζίτιδα
…στις εμπαθείς γραμμές του περιγράφει μερικές μόνο από τις παθογένειες, από το σύνολο αυτών που κληρονόμησαν οι προηγηθείσες κυβερνήσεις επί σαράντα συναπτά έτη και τις αποδίδει – προκαταβολικά! -στην νεοεκλεγείσα
…όσα αναφέρει και πολλά περισσότερα, καλείται να θεραπεύσει η νέα κυβέρνηση και στο βαθμό που θα τα καταφέρει θα κριθεί, ελπίζω τότε με στοιχειώδη αντικειμενικότητα
(…η οποία απουσιάζει παντελώς από το κείμενο του Πάσχου)
…………….

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Αντισυριζιτιδα θα επρεπε να ισχύει μέχρι να κάνουν τον πρώτο καλο, ουσιαστικά καλό για την χωρα.

Όπως αντιπασοκιτιδα θα επρεπε να υπάρχει στην απρχη μιας σαπιας κομματο-αυτοκρατοριας.

Dwk δεν έχει προσφέρει τίποτα στην χωρα ο Σύριζα. Δεν ξέρω γιατί πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί και να αναμένουμε μια ελπίδα από ανθρώπους που πήγαν εκ νέου πίσω την χώρα. Ή μόνη ελπίδα είναι ότι θα κάνουν άλλοι κουμάντο και δεν θα έχει κανένας Σύριζα, καμία ΝΔ και κανένα ΠΑΣΟΚ να κάνουν τα αισχη που έκαναν ακόμα και μέσα στα χρόνια της κρισης.

Με λίγα λόγια, αν είχαν διάθεση για κάτι ουσιαστικο για την χωρα θα το είχαν κάνει. Οποίο και αν είναι αυτό το καλο. Σε οποίο τομέα. Αντ αυτού, στην απίθανη περίπτωση που ο Σύριζα εξαντλήσει την 4ετια, τότε να ξέρεις ότι το καλό που θα έχει κάνει δεν θα είναι επειδή είναι ο Τσίπρας κανας ικανός (ικανός είναι μονο να κερδίζει εκλογές, γιατί πολύ απλά είναι τελειος παραπλάνητης και ο λαός είναι σαν την γκομενα που θέλει να ακούσει το παραμύθι της για την ρίξεις στο κρεβάτι) αλλά επειδή θα έχει πει το αγγούρι στον κώλο από άλλους.

Έχεις ακόμα πλάνες. Δεν πειράζει, μια πλάνη για να ζησει κάποιος στο συννεφάκι του χρειάζεται. Άλλωστε αυτός που βρίσκεται στο συννεφάκι του περνάει καλύτερα.

Απορω πως περιμένει κάποιος οτι αυτός ο άνθρωπος θα γίνει ο φοβερός ηγέτης της χώρας που πρέπει να τον κρίνουμε στο τελος.

Σορρυ που θα το πω έτσι, αλλά αν ένας σου γαμησει την γυναίκα και ερχομουν εγώ να σου έλεγα "περίμενε να τον κρινεις αντικειμενικά στον τέλος της ζωής του" τι θα μου ελεγες;

Τα γεγονότα πλέον είναι καταγεγραμμένα. Ούτε χρειάζεται να περιμένουμε κάτι ούτε να κρίνουμε στο τέλος.
Γιατι:
1) έβαλε την τελική σφραγίδα εξαθλίωσης στον λαό. Ελπίζουμε να είναι ή τελική
2) Δεν έκανε τίποτα καλο για τον τόπο, έστω σε αυτούς τους 7 μήνες. Απλά αναλογικού ότι ή υπηρεσιακή κυβέρνηση περισσότερα έκανε από αυτόν. (Όπως και οι προηγούμενες υπηρεσιακές)
3) Φαίνεται ότι δεν έχει καμία διάθεση να κάνει πράγματα, παρά μόνο να νικάει πολιτικά αντιπάλους.
4) παραπλάνησε όσο ελάχιστοι.
5) θα μας ξανασυρει σε εκλογές
6) δεν έλυσε κανενός το προβλήμα παρά μόνο δημιούργησε μεγαλύτερο και σε περισσότερους πρόβλημα.
7) και σημαντικότερο, δίχασε όσο κανείς στην νεότερη ιστορία.

Δεν τα βλέπεις μάλλον αυτα. Ότι και αν συμβει από εδώ και περα, ακόμα και να λυτρώσει την χώρα, ξέρω ότι δεν πρόκειται να το έχει κάνει ένας άνθρωπος με την παραπάνω ιστορία. Ξέρω ότι άλλος θα ευθύνεται για την προκοπή. Δεν νομίζω να ήθελες συνεργάτη ποτέ στην ζωή σου άνθρωπο με αυτά τα χαρακτηριστικά του Τσιπρα και με αυτά που έχει πει και πράξει.

Φιλικα πάντα, αλλά εγώ είμαι ή νέα γενιά και ξέρω ότι αντί να δημιουργω κάθομαι και ασχολούμαι με απαράδεκτους πολιτικούς που καταστρέφουν μια χώρα. Αντί να ταξιδεύω και να γνωρίζω τον κόσμο μου έχουν βάλει περιορισμους στις τράπεζες και είμαστε εγκλωβισμένοι εδώ λες και ζούμε σε μεσαιωνικές εποχές. Εγώ ξέρω ότι Στέλνω βιογραφικό στο εξωτερικό και σε αντιμετωπίζουν με καχυποψία.

Και το τέλος, αλλα ε μεγάλη σημασία, εγβ ξέρω ότι περισυ όλη σχεδόν ή αγορα, ή πιάτσα έλεγε ότι βλέπει φως στο τούνελ (προφανώς δεν σωθηκαν, αλλά έβλεπαν την κατρακύλα να σταματά) και φέτος κλείνουν τα μαγαζιά τους γιατι δεν αντέχουν την κατρακύλα που έφερε ο Τσιπρας.

Αλλά ξαναλεω, ή πλάνη είναι χρησιμη. Ώρες ώρες σκέφτομαι ότι καλύτερα να ζούσα με μια πλάνη, παρά να σκέφτομαι ότι ο αναισχυντος θα μας ξαναπάει σε εκλογές.

ο dwk είπε...

…δυο μόνο παρατηρήσεις:
…-παραδέχεσαι ότι δεν είσαι (και μάλιστα αναρωτιέσαι γιατί να είμαστε !) αντικειμενικός …αυτό εξηγεί και την παραμορφωμένη θεώρηση της οικονομικής και πολιτικής πραγματικότητας …προτρέπω να αναθεωρήσεις: ο υποκειμενισμός οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα
…-μιλάς για «πλάνες» μου …αν διάβαζες σωστά θα πρόσεχες το «…όσα αναφέρει και πολλά περισσότερα, καλείται να θεραπεύσει η νέα κυβέρνηση και στο βαθμό που θα τα καταφέρει θα κριθεί» …βλέπεις πλάνη στο ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ;
…………….
…οι απαραίτητες κατά την άποψή μου εκλογές τελείωσαν και όπως συχνά έγραφα εδώ …αυτή τη φορά δεν ισχύει το: «δεν ήξερα, δεν γνώριζα»

austin είπε...

Έχεις δίκιο για το πρώτο. Δεν το έγραψα καλά για να είναι κατανοητό.

Όταν λες "με ελάχιστη αντικειμενικότητα", καταλαβαίνω ότι θεωρείς ότι δεν είμαστε αντικειμενικοί τώρα. Και με την λάθεμένη μου έκφραση εννοώ, γιατί να πρέπει να περιμένουμε να είμαστε αντικειμενικοί τότε, την ώρα που μπροστά μας έχουμε όλα αυτά που έχει κάνει. Δεν μας φτάνουν αυτά? θέλουμε και άλλα να δου΄με για να καταλάβουθμε την ποιότητα?
Και για αυτό συνεχίζω ότι, ακόμα και καλά να έχει κάνει, επειδή αν δούμε αντικειμενικά τι έκανε (μας πήγε πίσω) μόνο λόγω ελέγχου και αγγουριού στον κώλο θα κάνει κάτι. Άρα δεν θα χρειάζεται τότε αντικειμενικότητα... Ελπίζω να έγινε πιο κατανοητός.

Η πρόταση σου η δεύτερη, απομονωμένη, δείχνει αυτό που λες. Μαζί όμως με τις λέξεις "στοιχειώδη αντικειμενικότητα" και "αντισυριζίτιδα" στην αρχή, δίνουν ένα τόνο διαφορετικό...

Εκεί κάπου βλέπω την πλάνη, σε συνδυασμό με τις παλιότερες αναρτήσεις σου.

Γιατί δεν βρίσκω κάποιον λόγο να μην υπάρχει αντισυριζίτιδα όταν δεν έχει προσφέρει τίποτα καλό (και δεν έχει σημασία αν το γράφει ο Πάσχος. Όποιος και αν γράφει, ότι γράφει το γράφει με κάποια οπτική. Σημασία έχει ποια είναι η κατάσταση κοντά στην πραγματικότητα. Και αντικειμενικά, μόνο και μόνο από τους αριθμούς και όχι από τα χρώματα, καταλαβάινεις ότι μας πήγε πίσω και μάλιστα πολύ.)

και μία φράση που χρησιμοποιώ, γιατί πρέπει επιτελούς να μην υπάρχει ίχνος ανοχής σε κόμματα και καταστάσεις που πηγαίνουν πίσω την χώρα,
"Αν είχες μία πληγή, η οποία έτρεχε και σε ταλαιπωρούσε για καιρό, την ώρα που πάει να κλείσει δεν πας να την σκαλίσει με γαμψό και άγριο τρόπο. Δεν θα έπρεπε εκείνη την ώρα να μπορέσεις να βρεις το κατάλληλο φάρμακο ή επίθεμα για να την βοηθήσεις να κλείσει?"

Βρήκε κάποιο φάρμακο? Ή την σκάλισε "δίχως άυριο"?

Βρίσκεις κάπου παράλογο να Πάσχουμε από αντισυριζίτιδα?

Και το ξαναγράφω. Ότι και αν κάνει ο Τσίπρας δεν θα οφείλεται σε αυτόν. Μας αποδεικνύει καθημερινά πόσο ανεπαρκής είναι για οτιδήποτε ουσιαστικό. Και δεν είναι παράλογο άλλωστε. Θα περίμενες κάτι καλό από κάποιον που ασχολείται με μικροπολιτική και δεν έχει μοχθήσει ποτέ για δουλειά? Και αυτό δεν πάει μόνο στον Τσίπρα, γενικά δεν μπορώ να περιμένω κάτι καλό από ανθρώπους που είναι κατ ουσίαν τεμπέληδες. Μόνο λόγια του αέρα, και αμπελοφιλοσοφίες. Κάτι που κάνει τέλεια ο Τσίπρας και άλλοι σαν και αυτόν.

ο dwk είπε...

…τελείως αποπροσανατολιστικό και παραπλανητικό το «Ότι και αν κάνει ο Τσίπρας δεν θα οφείλεται σε αυτόν» !
…αντίθετα προσωπικά θα του πιστώσω τις επιτυχίες και θα καταλογίσω λανθασμένες επιλογές, καθυστερήσεις
…όπως χρεώνεται στους σαμ, γαπ και μπενυ η καταστροφική πενταετία (27% ανεργία, 25% πτώση του ΑΕΠ, αύξηση 337% στην φορολογία των φτωχότερων έναντι 9% των εύπορων –όπως …γλαφυρά περιγράφεται στην έκθεση του μη …συριζαίου Γιαννίτση*** κλπ κλπ)
…τώρα όσον αφορά το «τεμπέλης» μόνο ως ατυχές σχόλιο μπορώ να το χαρακτηρίσω …μια ματιά στο …ωρολόγιο πρόγραμμα του επταμήνου θα σου δείξει μια τελείως άλλη εικόνα !
………………
***
http://www.dw.com/el/337-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%86%CF%84%CF%89%CF%87%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82/a-18328628
…………………

austin είπε...

Το τεμπέλης πάει ως ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ.

Κάτι καλό δεν πιστώνεις στους άλλους να φανταστώ, αλλά πιστώνεις τα καλά που μπορεί να κάνει ο Τσίπρας.

Παραπλανητικο είναι ότι έχει πείσει ότι μπορεί να κάνει κάτι καλό, την ώρα που δεν υπάρχει τίποτα το καλό να έχει δείξει. Ακόμα και στην πρόσφατη ομιλία του με τον Κλίντον. Και προφανώς δεν είμαι ρηχός να αναφέρω τα αγγλικα του. Αλλά το ότι τον έχουν πιάσει από το χέρι και προσπαθούν να τον κάνουν να πει κάτι ουσιαστικό για την χωρα, την σταθερότητα και τις επενδύσεις και αυτός γελαγε σα χαζός, αντί να πάει να "πιάσει" με την μαγκια του τους επενδυτές και να τους φέρει εδώ μέσα.

Αλλά μαγκια έχουμε μόνο σε κάτι σκισιματα και κατι παλιά που πρέπει να φυγουν.

Και συνεχιζω και λέω, ότι ακόμα και το καλό που θα κάνει δεν θα οφείλεται σε αυτόν. Αλλά σε ένα μνημόνιο που τον αναγκάζει να κάνει πράγματα. Και εκεί φαίνεται ή πλάνη που λέγαμε από το πρώτο μήνυμα.

Και το ξαναλεω: μακάρι να είχα και εγώ αυτή την πλάνη. Θα ήμουν σίγουρα πιο ήρεμος και ευτυχισμενος.

austin είπε...

Α και κατι άλλο με αφορμή το άρθρο που έγραψες. Σκέψου για ποση βλακεία μας εμποτισε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, που αντί να κάτσει να εξηγήσει το απλο: σε ένα καπιταλιστικό συστημα ο πλούσιος πάντα θα κερδίζει. Και στην άνοδο και στην πτώση. Στην άνοδο τρώνε και άλλη, στην πτώση το κεφάλαιο του ισχυρού διογκώνεται και οι μεσαιοι φτωχοί πλήττονται περισσότερο. Άρα ας κάνουμε πράγματα για να μην δινουμε στο κεφάλαιο να αυξάνεται μέσω της κρίσης, αλλά να αυξάνεται μεσω ανάπτυξης που όλοι θα είμαστε καλύτερα.

Ούτε αυτό το απλό δεν μπορούν να εξηγήσουν και να προτείνουν λύσεις για γρήγορη επάνοδο, και το μόνο που καταφέρνουν είναι την καταστροφική καθυστέρηση και άρα την αύξηση του πλούτου των πλούσιων. Αυτοί έχουν ανάγκη ή εμείς;

ο dwk είπε...

…εν τέλει συμπεραίνεις ότι όποιο καλό, κάποια επιτυχία, θα έλθει από το …πουθενά από το …ανεξερεύνητο σύμπαν, το …υπερπέραν, ενώ τα άσχημα έχουν το γνωστό και μη εξαιρετέο …ονοματεπώνυμο!
…με …αφόπλισες! …μονά – ζυγά δικά σου!
…τελικά μήπως, λέω μήπως, αλλού πρέπει να αναζητήσεις την «πλάνη» που λες ;;;

michele είπε...

Ενδιαφερουσες παντως ολες οι αποψεις οταν ειναι εκπεφρασμενες πολιτισμενα.Αλλα δυστυχως καποια πραγματα ειναι αντικειμενικα ,ειτε ως παθογενειες ενος συστηματος που κληροδοτησαν στη χωρα οι προηγουμενες κυβερνησεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ,ειτε την ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ εκδοχη τους
αυτο το ΑΘΛΙΟ κυβερνητικο μορφωμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Δεν μου εκανε καμμια εντυπωση,ΟΥΤΕ η ΑΠΥΘΜΕΝΗ ασχετοσυνη των στελεχων του ΣΥΡΙΖΑ ,ουτε οι ιδεοληπτικες τους εμμονες ,ουτε οτι καταφεραν να ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ την χωρα απο το δυτικο κοσμο με capital control και κλειστα χρηματιστηριο και τραπεζες.

Ουτε μου εκανε εντυπωση ,κατι που συχνα αναφερω στα κειμενα μου,δηλ η καθυστερημενη ΑΝΤΙΛΗΨΗ των γεγονοτων απο την μεγαλη μεριδα του ελληνικου λαου που ουτε σωστα ενημερωμενος ειναι ,ουτε εχει βασικες γνωσεις πολιτικης οικονομιας.

Γι αυτο η Ελλαδα θα ταλαιπωρηθει.Στην καλυτερη περιπτωση ,τα ανδρεικελα αυτα που ειναι υπουργοι θα ψηφιζουν τα ΠΑΝΤΑ ,με αποτελεσμα να στρωσει καπως η Ελλαδα ,αλλα ο κοσμος πλεον αντι να τους δικαιωσει ,θα τους μαυρισει.

Τοτε ειναι που θα σκασω στα γελια.

michele είπε...

Και με την δεδομενη πλεον καταθεση και της 4ης υποψηφιοτητας του Αδωνι και ακολουθωντας την προταση του dwk
θα ξεκινησει απο σημερα η δημοσκοπηση για την εκλογη αρχηγου της ΝΔ .

ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΩΔΙΑ που εγινε με τα 8 λεπτα καθυστερησης ,σε μια χωρα που καθυστερει ΧΡΟΝΙΑ για τα αυτονοητα
καταδεικνυει και το ποσο ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ σκεπτονται παρα πολλοι στα μεγαλα κομματα εξουσιας ,που σηματοδοτει και την επιβιωση πολλων παθογενειων, ενος γηρασμενου πολιτικου προσωπικου.


Ειναι και ο λογος που παρ οτι ειχα τις ευκαιριες ποτε δεν ασχοληθηκα,ευεργετηθηκα η χρησιμοποιησα διαφορες γνωριμιες μου με στελεχη κομματων .

ο dwk είπε...

…σε τιμά, και το αυτό σεμνύνομαι να «παινευτώ»
…όσον αφορά τα …επτά λεπτά που καθόρισαν – για τις επόμενες δεκατέσσερις …βασανιστικές για το …έθνος ώρες αγωνίας -την τύχη του τέταρτου υποψηφίου δεν έκανα – όπως είδες – κανένα σχόλιο…
…τι να πω, άλλωστε !

michele είπε...

Δικιο εχεις dwk ,ας εκανες.Αλλωστε οταν αυτη η χωρα εχει πρωθυπουργο τον Τσιπρα ,τιποτα δεν εμ εκπλησσει.

Ψηφισε τωρα και συ αντε χαχα

Effrosyni Pavlakoudi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ο dwk είπε...

…έγινε !
…προς το παρόν είμαι ένας…
…αλλά Λέων !!!

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλησπέρα και καλο μήνα!
Καλώς σας βρίσκω μετα απο πολύ καιρό!
Ευχαριστω επί την ευκαιρια, έστω και ετεροχρονισμένα/καθυστερημενα, για τις ευχες την ημέρα της ονομαστικης μου εορτής, οσο και για τις παραινεσεις περι άρθρου.

Ωραια η μουσικουλα και αρκετα καλο το άρθρο του Πάσχου.

Τωρα επειδη ορκιστηκε κι η Βουλη σημερα μετα θιαματων και λιβανιου με τα χρυσοποικιλτα γκρο πλαν, ας ευχηθουμε τουλαχιστον να μην γινουν τα λαθη του προηγουμενου διαστηματος. Προσωπικα δεν εχω πειστει ουτε για την προσγειωση του Τσιπρα στην πραγματικοτητα, ουτε για την ευρωπαϊκη του προσηλωση και ουτε για την δέσμευσή του περι υλοποιησης μεταρρυθμισεων. Ευχομαι ειλικρινως να διαψευστουν οι φόβοι μου και κυριως η εκτίμηση μου οτι δεν θα μακροημερευσει για πολυ ουτε το εν λγω κυβερνητικο σχημα ακομα κι αν ψηφιστουν ολοι οι εφαρμοστικοι.

Οσον αφορα τα τεκταινομενα στη ΝΔ δεν ηταν θετικη εξελιξη το χτεσινο. Δεν συναδε με ενα ευρωπαϊκο κεντρο(;)δεξιο κομμα. Σε καθε περίπτωση θα χει ενδιαφερον αν η ΝΔ θα κερδισει το στοιχημα της ανανεωσης πολιτικου στιγματος. Εκει ειναι το ζουμι. Τα υπόλοιπα, τετριμμένα, αδιαφορα, παραπολιτικα, μικροπολιτικα, στο τέλος της ημεράς δεν θα καθορίσουν στο μεγαλυτερο βαθμο τις επιλογες του εκλογικου σωματος.

Εκρπληκτικα παντως τα ευρηματα εδω της μινι δημοσκοπησης....λες και προμηνυεται ντερμπι Μητσοτακη-Γεωργιαδη αχαχαχαχαχα. Μπορει κιόλας. Δεν ειναι τιποτε απίθανο.

Καλο ΣΚ!

michele είπε...

Καλως την Ευφροσυνη με το παντα to the point σχολιο.Εδω οι δημοσκοπησεις βγαζουν οτι θελουν καλη μου φιλη ,οι αναγνωστες μας τεινουν προς φιλελε επιλογες συχνα.Αν και ελπιζω να μας διαβαζουν και ανθρωποι

με διαφορετικς αποψεις.Η συνομιλια πριν του dwk με το Austin το επιβεβαιωνει!

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια, αγαπητή
…μια μικρή, μικρούλα, προσπάθεια, από όλους όμως, και η ευχή σου θα πραγματοποιηθεί !
…όσο για τους εδώ ψηφοφόρους έχω να πω ότι συνήθως …αποτυγχάνουν στις προβλέψεις τους !!! …άκου εμένα: Απόστολος με Βαγγέλη θα αναμετρηθούν στον …τελικό )))))
(…αστειάκι…)

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Οντως! Αν και το χτεσινο, εδωσε ποντους στον Γεωργιαδη. Τον εβαλε στο κεντρο του καδρου, εστω και προσωρινα.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Dwk καλησπερα! Μακαρι!
ΑΠο κει και περα νομιζω οτι ισως η αναμετρηση γινει μεταξυ Μειμαρακη και Μητσοτακη. Αλλα υπάρχουν ακομα πολυ απρόβλεπτοι παραγοντες που θα πρεπει να λαβουμε υποψιν. Ο Τζιτζικωστας δεν εχει δυναμικη περαν της Β. Ελλαδας και αρκετοι δεν θα τον προτιμησουν γιατι πολυ απλα δεν επιθυμουν δυαρχια.

ο dwk είπε...

…δίκιο έχεις, αλλά:
…έχουν μια ολόκληρη …οκταετία μπροστά τους (ο Απόστολος και το κόμμα του)
…μέχρι τότε, θα έχει λυθεί το πρόβλημα της δυαρχίας :))))))

austin είπε...

Dwk για το σχόλιο περί υπερπέραν και σύμπαν...με εκκλήσεις. Δεν περίμενα να καταλαβεις ότι ή επιτυχία θα οφείλεται στο σύμπαν μέτα από το σεντόνι που έγραψα. Ή οποία επιτυχία σε επιμέρους τομείς (γιατί κοινωνικοπολιτικα για παράδειγμα θα μας πάρει έτη για να έχουμε κάποια επιτυχια) θα οφείλεται ΔΥΣΤΥΧΩΣ επειδή μας κυβερνανε άλλοι και όχι εμείς. Δυστυχώς γιατί έχουμε μια πλουσια χώρα αλλά έχουμε και ανικανότητα να την αξιοποιήσουμε εμεις, μονοι μας. Μετά και αυτή την παρωδία, θα μας κυβερνανε ακόμα πιο προδηλα και "ανακοινωσιμα" (αν υπάρχει αυτή ή λέξη) οι ξένοι. Το μειονέκτημα είναι ότι θα ασελγουν κιόλας γιατί όταν βλέπουν μια χώρα κοτέτσι με ένα πολιτικό σκηνικό βλακωδες, γιατί να μην το κάνουν. Αυτό είναι το τίμημα που πλήρωνουμε για λαθη.

Είναι κρίμα. Αλλά προσωπικά θέλω να βελτιωθεί ή χώρα. Αν ο τρόπος είναι να μας κυβερνανε άλλοι...ας είναι, μήπως και προχωρήσουμε. Και για να μην παρεξηγηθεί, δεν το προτιμο. Αλλά το κλασσικό..."αναγκαίο καλό"

michele είπε...

Συμφωνω με την τοποθετηση σου Austin

Unknown είπε...

Fκαλησπέρα στις κύριες κ κυρίους !!!
Το book στο Λονδίνο βγήκε κ απο οτι μαθαίνω οτι παει καλα....

Unknown είπε...

Εγω λεω να κρατάμε χρήμα .... Να αγοράζουμε με σύνεση στα χαμηλά !!!

Unknown είπε...

Υπομονή θα σίγουρα όλοι ματώνουμε αλλα ειμαι αισιόδοξος ολα θα πανε καλα για αυτούς που ειναι χαμηλά αγορασμένος !!!
Τι εννοώ ;;;
015 αλφα
0,07 ευρο
1€ ετε
0,16 πειραιως....
Αν κ για πειραιως ειμαι πολυ ποιο θετικός !!!
Τραπεζίτη δώσε θάρρος σε όλους το χρειάζεται η μάζα ....!!!!
Αλλα ρε αδελφέ να είμαστε κ πολιτισμένοι !!!
Οχι οτι δεν εισαι ..... Μια χαρα εισαι !!!
Η Jp Morgan αγοράζει vw!!!
Apple απο βδομάδα. Θα πεσει
Deutche bank ειναι σε χαμηλά πενταετίας!!!