Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ 
με ελεύθερη γνώμη


ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΓΚΩΜΙΟΝ..
της 
Βασως Κιντή


Με την υπογραφή της συμφωνίας για το νέο Μνημόνιο που μας κρατά στην ΕΕ και τη δήλωση Γιούνκερ ότι η Ελλάδα «είναι και θα παραμείνει αμετάκλητα μέλος της Ευρωζώνης» είναι η ώρα να απευθύνουμε δημόσιο έπαινο στους πολίτες που όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης στάθηκαν όρθιοι και υπερασπίστηκαν με σθένος, παρρησία, επιμονή, εγκαρτέρηση, αλληλεγγύη και γνώση τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, τη δημοκρατία, την ελευθερία, τα δικαιώματα, την ισοπολιτεία, την ισονομία, την ίδια τη λογική.

Η δική τους εγρήγορση, η κινητοποίηση, η αντοχή, η αμοιβαία συμπαράσταση, η αλληλοενημέρωση και η κριτική επέτρεψε και κατέστησε δυνατή αυτή την εξέλιξη απέναντι σε ένα κλίμα ζόφου, μισαλλοδοξίας, διωγμών, συστηματικής παραπληροφόρησης και συκοφαντίας, σκοταδισμού και τυφλής βίας.

Δημόσιους έπαινος σ’ αυτούς που στη δουλειά τους, στη γειτονιά τους, στην πόλη τους  δεν υποτάχθηκαν στην τρομοκρατία και στις απειλές και  με τον λόγο τους ή ακόμη και τη σιωπή τους αντιστάθηκαν και δεν παρασύρθηκαν στο κυνήγι ιδεών και ανθρώπων.

Δημόσιος έπαινος σ’ αυτούς που δεν δίστασαν να βγουν μπροστά, να μιλήσουν  και να σταθούν δίπλα σε εκείνους που λοιδορήθηκαν, απειλήθηκαν και καταδιώχθηκαν, με πέτρες, αυγά, στειλιάρια, νερά, μολότωφ, κατάρες και ύβρεις.

Δημόσιος έπαινος σε αυτούς που συνέταξαν και υπέγραψαν εκατοντάδες κείμενα διαμαρτυρίας, ανάλυσης, ενημέρωσης και κριτικής. Σ’ αυτούς που αποκάλυπταν συστηματικά τα ψεύδη, την προπαγάνδα, την ανοησία, τη στρεψοδικία, τα κόλπα και την εξαπάτηση.

Δημόσιος έπαινος στους Έλληνες και στους φιλέλληνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που έβαλαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην υπηρεσία της αλήθειας και της προκοπής για τη χώρα και τους πολίτες της, ιδίως τους πιο αδύναμους και ανυπεράσπιστους από αυτούς, τους ανέργους, τους νέους, τους απόμαχους της ζωής.

Δημόσιος έπαινος σε όσους, επαγγελματίες ή μη, μάς ενημέρωναν συστηματικά με γνώση και ήθος για όσα πραγματικά συμβαίνουν ή δημοσιεύονται σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας, στη δημόσια σφαίρα αλλά και στους χώρους δουλειάς.

Δημόσιος έπαινος σ’ αυτούς που στέκονταν να σκεφτούν και να μάθουν, σ’ αυτούς που δεν ακολούθησαν το κοπάδι των εύκολων καταγγελιών, των απίθανων συνομωσιών και των μαγικών λύσεων.

Δημόσιος έπαινος σ’ αυτούς που με αυτοσυγκράτηση, χιούμορ και κριτικό πνεύμα διέλυαν συστηματικά τον πηχτό και πνιγηρό πολτό της κολακείας, της άγνοιας, του συμφυρμού των εννοιών, του παραλογισμού και της ασυναρτησίας.

Δημόσιος έπαινος σ’ αυτούς που παρέμειναν ευγενείς, πραγματικά αξιοπρεπείς, ψύχραιμοι και καρτερικοί μπροστά στο κύμα αγένειας, εξαχρείωσης, εκχυδαϊσμού και ανθρωποφαγίας.

Δημόσιος έπαινος σ’ αυτούς που σ’ ένα περιβάλλον στέρησης, ματαίωσης, αβεβαιότητας και σύγχυσης επέμεναν με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης απέναντι στον εαυτό τους και τη χώρα να κάνουν τη δουλειά τους και το καθήκον τους, να χτίζουν και όχι να καταστρέφουν, να προστατεύουν τους υπαλλήλους τους, να πληρώνουν τους φόρους τους, να βοηθούν τον συνάνθρωπό τους.

Δημόσιος έπαινος σ’ αυτούς που επέμειναν στους ανοιχτούς ορίζοντες και στον κοσμοπολιτισμό τους.

Όλοι αυτοί ήταν πάντα εκεί. Από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα και στήριξαν εκείνες τις ενέργειες και τους πολιτικούς που προσπάθησαν να μάς κρατήσουν σε ορθή πορεία. Εκείνη την πορεία που χάραξαν γενιές Ελλήνων στην ιστορία με αγώνες και μεγάλες θυσίες, που ταξίδεψαν, μορφώθηκαν, μόχθησαν, άνοιξαν και ακολούθησαν εμπορικούς δρόμους ώστε να μπορούμε σήμερα εμείς, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, να μετέχουμε, όπως έχουν υποστηρίξει οι Ν. Αλιβιζάτος, Κ. Κωστής, Στ. Καλύβας στα βιβλία τους, στον αξιοζήλευτο κύκλο των πλούσιων χωρών με τις περισσότερες ελευθερίες και την καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Όλοι αυτοί οι πολίτες συναντήθηκαν πρόσφατα όλοι μαζί αυθόρμητα στο Σύνταγμα αποτρέποντας, με μόνο όπλο τη μεστή και στιβαρή παρουσία τους, χωρίς κραυγές, χωρίς οργή και μνησικακία, απόπειρες εκτροπής και αναχρονιστικής αναδίπλωσης.

Τον αγώνα αυτόν τον κέρδισαν προς το συμφέρον όλων. Επέμειναν, άντεξαν και είναι νικητές. Μπορούν τώρα να αισθάνονται ικανοποίηση ότι έκαναν τα σωστό ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των καιρών και στις προσδοκίες των προηγούμενων και των επόμενων γενεών. Ήταν παρόντες στα δύσκολα που πέρασαν και θα είναι παρόντες στα δύσκολα που έρχονται. Πάντα σε ετοιμότητα και πάντα εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.


ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

33 σχόλια:

Λευτερης είπε...

Καλή σας ημέρα. Χρόνια πολλά σε Παναγιώτηδες-Παναγιώτες και Μαρίες. Ετεροχρονισμένα γιατί η ραχούλα χθες δεν είχε σύνδεση.
Πολλές ευχές ξεχωριστές στον φίλο μου ΦΑΣΟ.

Λευτερης είπε...

Πώς οι Κρούγκμαν, Στίγκλιτς και Σακς οδήγησαν τους Ελληνες σε λάθος δρόμο

http://www.iefimerida.gr/news/221361/politico-pos-oi-kroygkman-stigklits-kai-saks-odigisan-toys-ellines-se-lathos-dromo#ixzz3iaYfVT9b

Unknown είπε...

Moody's Investors Service cut Brazil's credit rating to near-junk status on Tuesday but said the country's coveted investment grade status is safe for now, proving some relief to investors and the government of President Dilma Rousseff.


Moody's decision comes two weeks after competing ratings firm Standard & Poor's warned Brazil could lose its investment grade in the coming year if fallout from a number of corruption investigations further weigh on economic growth.

Unknown είπε...

Αυτοι θελαν να μας δωσουν χρημα....
Φατε σανο φαλυριζαιοι!!
Βαζελινη κ στα τεσσερα....κ μην ακουσω γκιχ!!

ο dwk είπε...

……………………………
«…Δημόσιος έπαινος σ’ αυτούς που παρέμειναν ευγενείς, πραγματικά αξιοπρεπείς, ψύχραιμοι και καρτερικοί μπροστά στο κύμα αγένειας, εξαχρείωσης, εκχυδαϊσμού και ανθρωποφαγίας…»
……………………………
…σύμφωνοι!
…με την προσθήκη ότι το «κύμα» έχει όνομα:
…και το φέρουν οι λογής - λογής «αδώνιδες» της πολιτικής, της διατεταγμένης δημοσιογραφίας και τα παρακολουθήματά τους στα μμε, sites και blogs
…όπως και να έχει, καλοδεχούμενος ο έπαινος …κάλιο αργά παρά ποτέ!
…αρκεί να πρόκειται για μόνιμο και ειλικρινή και όχι πρόσκαιρο και υποκριτικό
…-ας παραδώσουμε στη χλεύη την όποια εμετική - υβριστική γραφίδα
…-ας επαναφέρουμε στο δημόσιο λόγο την σκληρή - αξιόπιστη και νηφάλια, όμως – επιχειρηματολογία (ανεπάρκεια αρθρώσεως της οποίας, καλύπτεται με παράθεση …«κοσμητικών» και …ενδυματολογική ή άλλη στοχοποίηση)
………………………………

ο dwk είπε...

………………………………
«…Όλοι αυτοί οι πολίτες συναντήθηκαν πρόσφατα όλοι μαζί αυθόρμητα στο Σύνταγμα αποτρέποντας, με μόνο όπλο τη μεστή και στιβαρή παρουσία τους, χωρίς κραυγές, χωρίς οργή και μνησικακία, απόπειρες εκτροπής και αναχρονιστικής αναδίπλωσης.

Τον αγώνα αυτόν τον κέρδισαν προς το συμφέρον όλων…»
……………………………..
…πράγματι, το εκκωφαντικό 62%, που φυσικά παραπέμπει το: «κέρδισαν» (…άποψή μου, βέβαια, είναι ότι δεν υπάρχουν κερδισμένοι ή χαμένοι, όλοι για το καλό της πατρίδας μας αγωνιστήκαμε), αποτέλεσε τον καταλύτη των εξελίξεων!
…υποχρέωσε του εκπροσώπους του παλαιοκομματισμού και μη, να συγκεντρωθούν να μιλήσουν και να συμφωνήσουν, κάτω από την ηγετική προσωπικότητα που ανέδειξε (θυμίζω την παντελή απουσία διάθεσης συνεννόησης των προηγηθέντων ετών)
…οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, στις άλλες πλατείες της πατρίδας μας, αλλά και άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων, όσων αντιτάχθηκαν στα απαράδεκτα τελεσίγραφα μιας συντηρητικής και εκβιαστικής αντιευρωπαϊκής κάστας, απελευθέρωσαν δυνάμεις συμπαράστασης και συμπαράταξης προοδευτικών Ευρωπαϊστών και συνέτειναν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, με ρητή αποδοχή – προτεραιότητα την ανάπτυξη της επί πέντε έτη χειμαζόμενης οικονομίας μας, καθώς και της απαραίτητης – παραδεκτής από την πλειοψηφία των εταίρων πλέον - αναδιάρθρωσης του χρέους
…………………………..

Ilias D είπε...

......
(…άποψή μου, βέβαια, είναι ότι δεν υπάρχουν κερδισμένοι ή χαμένοι, όλοι για το καλό της πατρίδας μας αγωνιστήκαμε),......

Καλα τωρα.
86 δις μας φεωσατε.
Αλλα δεν εγινε κ τπτ(αρκει να ξαναμιλησει ο περηφανος λαος),ολοι μας θα τα πληρωσουμε κ προφανως μερικοι περισσοτερο απο καποιους που αγωνιστηκαν για το καλο της πατριδας.
Την Καλησπερα μου.

Ilias D είπε...

..................
(θυμίζω την παντελή απουσία διάθεσης συνεννόησης των προηγηθέντων ετών) ................

Ακριβως ετσι ειναι.
Τους παρακαλαγε ο Προεδρος(του 15μελους) κ αρχηγος της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης να συνενοηθουν κ δεν τον ακουγανε καν.
Μα τι λεω,τον υποχρεωναν να αποχωρησει απο την Βουλη.

Ilias D είπε...

Αλλα τοτε εσκιζε τα μνημονια ο Κομανατσι κ μοιραζε λεφτα.
Εβριζε Μερκρλ Ολαντρεου κ Λαγκαρντ κ χαριζε τα δανεια κ τα χρεη στην εφορια.
Προτωστατουσε στις Διαπομπευσεις των Βουλευτων κ των Γερμανοτσολιαδων.

Unknown είπε...

Σε λιγο τον σοιμπλε θα τον κανει κ βολτες με το καροτσακι!!!!!
Φαε τωρα 91,4 δις € σανο .....βλαξ φαλυριζαιε!!!!
Οσω για μενα .....χαχαααα στα αγοραζω ολαααααααα τζαμπα!!!!
Ζητω ο φαλυριζα κ ο κολοτουμπας τσιπρακος!!!!!!!
Σχεδιο εξετελεστη........
Τωρα να σας παρω κ τζαμπα κ τα δανεια κ εκει θα γινει μπιζνα!!!!!

ο dwk είπε...

…πέρα από κάποιο τάλιρο, δεκάδραχμο ή φραγκοδίφραγκο, από τον πατέρα και τη μητέρα μου (πιτσιρικάς τότε, προ πολλών - πολλών ετών, ομολογώ !!), άλλον δεν …φέσωσα !!!
…την καλησπέρα μου, επίσης !

Ilias D είπε...

Κ παλι θα φεσωσετε τον Περηφανο λαο με τις εκλογες που ζητατε.
Κ θα ψηφισετε κ Τουρκοφαγο τωρα αν ειναι στα ψηφοδελτια του Τσιπρακου.

ΥΓ.Δεν εγινε κ τπτ,θα αντικαταστησει την Ραχηλ.
Εδω πανηγυριζατε για τον Μαλακα ΥπΟικ κ την περηφανη διαπραγματευτικη του ικανοτητα.

Ilias D είπε...

Καιρο εχεις να μας πεις για τα Ζαππεια.
Καιρο εχεις να πανηγυρισεις για αποχωρησεις Κυβερνητικων Βουλευτων.

ο dwk είπε...

…στις 5 τούτου του μήνα έγραφα:

«…ελάχιστη σημασία έχει τι πιστεύω εγώ …ο λαός θα αποφασίσει για τα πεπραγμένα των έξη μηνών (αλλά και των πέντε προηγηθέντων ετών…)
…και αυτή τη φορά δεν ισχύει το: «δεν ήξερα, δεν γνώριζα»
…άκουσε το «λεφτά υπάρχουν», τα «ζάππεια», το «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» …και τα τρία κατέληξαν σε …μνημόνιο !
…εν πλήρη γνώση, λοιπόν, θα αποφανθεί δια της ψήφου του
…απλά και τίμια…»

Ilias D είπε...

εγραφες επισης οτι απαιτει προσφυγη στη Λαικη ετυμηγορια.
ΑΠΑΙΤΕΙΣ.

Μηπως κ κανα Δημοψηφισμα καθε βδομαδα αν θα παιξει η παρεα σου πρεφα η ραμι;

μπαρμπαλιας είπε...

τουτων δοθεντων...
ποσο κατω εχει αυριο;;

Ilias D είπε...

Εξαρταται απο το αν θα παρει το νταουλι ο Ζουρνας.

Ilias D είπε...

...η αν θα ασχολειτε με την ψηφο εμπιστοσυνης ...
ισως να σκεφτεται να κανει ενα Δημοψηφισμα αν δεν μπορει να αποφασισει μονος του.

ο dwk είπε...

…η αιτιολόγηση για την απαίτησή μου (καθότι σήμερα έχουμε μια νέα συμφωνία, την οποία οφείλουμε να εγκρίνουμε ή να απορρίψουμε) διακρίνεται πεντακάθαρα στο προηγούμενο σχόλιο (4:43)
…………….
…τούτων λεχθέντων, …καλησπέρα Μπάρμπα!

Ilias D είπε...

Ειδαμε κ την αιτιολογηση για την απαιτηση σου για εκλογες(κ τα αποτελεσματα) απο τις Ευρωεκλογες κ μετα.
Στις 25 ψηφιζουμε,26 φευγουν.

Ilias D είπε...

Τα ΣΚΑΤΑ τα καθαριζει ο καθενας μονος του.

Ilias D είπε...

*5.04
Το προβλημα βεβαια θα ειναι στο να αποκωδικοποιηση το εκλογικο σωμα το ερωτημα του Δημοψηφισματος.
Οπως στο προηγουμενο,που οπως φανηκε μετα το ερωτημα ηταν ΣΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ η ΘΕΛΕΤΕ Κ ΑΛΛΑ;
Οι χαχολοι βεβαια κ αλλοι τοσοι του ειπαν ΟΧΙ,θελουμε κι αλλα.

ο dwk είπε...

…τελικά το 25 - 26 αποδείχτηκε …προφητικό !!!!
………….
…για τις κάθε είδους …ακαθαρσίες στην πολιτική, φροντίζει ο λαός…
…στις δημοκρατίες !
……………
…το δημοψήφισμα ξεκαθάρισε το τοπίο και μας απάλλαξε από βαρίδια του παρελθόντος (δικαιώνοντας όσους κατανοούσαν και επιχειρηματολογούσαν για την ανεπάρκεια τους !)

Ilias D είπε...

Προφητικο;
7 μηνες διαφορα κ γαμησατε εναν λαο.
Αυτο εννοουσατε;
Οπως κ να καθαρισουμε εμεις που δεν φταιμε τις μαλακιες αλλονων;
Ηδη οι μειωσεις μου πλησιαζουν το 60% κ σε λιγο θα φτασουν το δυνατο 70%,οι δικες σου ποσο ειναι;

Οσο για το
το δημοψήφισμα ξεκαθάρισε το τοπίο και μας απάλλαξε από βαρίδια του παρελθόντος (δικαιώνοντας όσους κατανοούσαν και επιχειρηματολογούσαν για την ανεπάρκεια τους !)

Τι ακριβως εννοεις;
Το κλεισιμο των Τραπεζων;
Την διαλυση της οικονομιας;
Την διαλυση της λιγης ετσι κ αλλοιως παραγωγικης δυνατοτητας της χωρας;
Την υστεριση κατα 13,4% εσοδων τον τελευταιο καιρο;
Το ξεπουλημα μπιτ παρα ολων των περιουσιακων στοιχειων της χωρας;μεταξυ αυτων κ των υδρογονανθρακων;

Ilias D είπε...

η μηπως το νεο χρεος των 86δις που μας φορτωσαν οι επιλογες σας;

Ilias D είπε...

Για τις Πραξεις Νομαθετικου Περιεχομενου(ακομα κ στο Δημοψηφισμα που ετσι κ αλλιως ηταν Αντισυνταγματικο) κουβεντα ΔΕΝ ειδα να λες.

Ilias D είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=42523

Unknown είπε...

Ειιιι εσεις εκει στο ελλαδισταν καντε ρε κανενα δημοψηφισμα ακομη η καμια εκλογη....ετσι για να φαλυρισετε να γουσταρουμε!!!
Αντε εγω εδω ειμαι.....
Ετσι σας θελω δημοκρατικα να να σας βλεπω ολα να τα ξε...πουλατε!!!!

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα σε όλους

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντας ΦΙΛΟΥΣ

giannhs kon είπε...


ΑΧΙΛΛΕΑ επειδή σιγά σιγά από αύριο στο ΧΑΑ τελειώνουν τα καλαμπούρια του τελευταίου 10μηνου και σε περίπου 10 ημέρες πιάνουν δουλειά τα μεγάλα παιδιά που κατά την γνώμη μου δεν χωρίστηκαν ΠΟΤΕ σε short κα long…………….. χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή…


ΥΓ Αυτή την Φώτο την έχω πολλά χρόνια στο αρχείο μου νομίζω τα λέει όλα

http://s3.amazonaws.com/thumbnails.illustrationsource.com/huge.2.13123.JPG

Λευτερης είπε...

Τι θα έκανε ο Άρης με το γάλα;

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=42520

Λευτερης είπε...

Ποτέ ξανά Αριστερά

http://www.kathimerini.gr/825059/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/apoyh-pote-3ana-aristera

Unknown είπε...

Γιαννη καλε μου φιλε το short ξερεις εχει απαγορευθει αυτες τις μερες....απο δω κ περα ξεχωριζει η μαριδα απο τους καρχαριες!!!!
Ελπιζω για ολους μας ενα καλυτερο αυριο.....χρηματιστηριακο διοτι πολιτικο με παπατζηδες και χορτοφαγους πολιτες δε θα δουμε ποτε!!!
Και που εισαι....δεν ξεφυγαμε απο την δραχμη!!