Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

X.A.A.ΚΛΕΙΣΤΟ



ΤΙ (ΔΕΝ) ΓΝΩΡΙΖΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ 
ΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ" ;



Από τις αποκαλύψεις για το «Σχέδιο Βήτα» του κ. Βαρουφάκη , το οποίο επιβεβαίωσε απολύτως ο ίδιος , προκύπτουν δύο θέματα, αλληλένδετα:

Αν -και τι- γνώριζαν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνολικά.
Αν, πέραν των πολιτικών ευθυνών, υπάρχει και πεδίο διερεύνησης ποινικών ευθυνών.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, είχε επιβεβαιώσει ότι είχε δώσει εντολή στον τέως υπουργό Οικονομικών να εκπονήσει ένα σχέδιο, αλλά αυτό ήταν για τις επιπτώσεις από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Και πρόσθεσε ότι, μόλις διάβασε το πόρισμα που του παραδόθηκε, κατάλαβε ότι θα ήταν καταστροφική.

Συμπέρασμα πρώτο: «Σχέδιο βήτα» υπήρχε. Μόνο που η κάθε πλευρά το ερμηνεύει διαφορετικά. Ο κ. Τσίπρας λέει ότι ήταν μια απλή μελέτη για τις επιπτώσεις από ενδεχόμενο GRΕΧΙΤ. Αν είναι έτσι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Καλό έκανε, γιατί ο πρωθυπουργός κατανόησε πλήρως το θέμα και προχώρησε στη συμφωνία με τους Ευρωπαίους. Όμως,  ο κ. Βαρουφάκης δίνει άλλη διάσταση στο «σχέδιό του». Λέει ότι «εν μια νυκτί» θα μπορούσε να οδηγήσει στη δραχμή. Ποιος λέει την αλήθεια;

Είναι κρίσιμο στοιχείο της υπόθεσης αν το σχέδιο αυτό ήταν σε γνώση και άλλων κυβερνητικών στελεχών - και ποιών. Πάντως, βασικοί υπουργοί φαίνεται να είχαν πλήρη άγνοια , γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναζήτηση τη αλήθειας, αφού αυτή κυκλοφορεί μεταξύ ενός περιορισμένου κύκλου προσώπων, τα οποία έχουν κάθε λόγο να την φέρουν στα μέτρα τους.

Οι  πολιτικές αποφάσεις δεν (πρέπει να) κρίνονται από τα δικαστήρια. Αλλιώς οι κυβερνήσεις δεν θα έπαιρναν καμιά απόφαση φοβούμενες το Ειδικό Δικαστήριο. Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής στο παρελθόν, για την εξυπηρέτηση καθαρά πολιτικο-κομματικών σκοπιμοτήτων, δεν πρόσφερε τίποτα στο  δημόσιο βίο. Αν ο πρωθυπουργός, βασικοί συνεργάτες του και η κυβέρνηση, έστω όχι στο σύνολό της, γνώριζαν στο σχέδιο Βαρουφάκη, έχουμε να κάνουμε με πολιτική επιλογή. Ακόμη κι αν αυτή οδηγούσε στη δραχμή, δεν υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών. Υπάρχει θέμα εξαπάτησης του εκλογικού σώματος-με άλλες διακηρύξεις εξελέγη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και άλλα σχεδίαζε.

Όμως, αν ο κ. Βαρουφάκης είχε προχωρήσει μόνος πέραν της εντολής που ο πρωθυπουργός λέει ότι του είχε δώσει,  τα πράγματα αλλάζουν. Πόσο μάλλον αν στους σχεδιασμούς του περιλαμβάνονταν ενέργειες όπως η «κλοπή» ΑΦΜ και τα παρόμοια, που οδηγούν σε άλλες σκέψεις για το πού αποσκοπούσε το σχέδιό του. Σε κάθε περίπτωση, η στοιχειοθέτηση  ποινικών ευθυνών προϋποθέτει την ύπαρξη δόλου και ζημιάς σε βάρος του Δημοσίου. Το πρώτο είναι σχεδόν αδύνατο να τεκμηριωθεί. Το δεύτερο θα εμπλακεί στη δίνη των πολιτικών και οικονομικών αντεγκλήσεων.

Συμπέρασμα δεύτερο: Ο  κ. Βαρουφάκης θα έπρεπε να διωχθεί για εγκληματική βλακεία. Διότι σχεδίαζε κάτι (GREXIT και δραχμή), που γνωρίζει ότι θα ήταν καταστροφή για τη χώρα και το λαό της. Επειδή, όμως, τέτοιο αδίκημα δεν  υπάρχει, ο κ. Βαρουφάκης έχει το ακαταδίωκτο. Γι΄αυτό, δυστυχώς, θα συνεχίσει να μας απασχολεί με τα καμώματα και την «ευφυή» πολυπραγμοσύνη του.


Εν προκειμένω ισχύει αυτό που είχε πει  ο Αυστριακός συγγραφέας Hugo von Hofmannsthal: «Το πιο επικίνδυνο είδος βλακείας είναι η εξυπνάδα».

www.protagon.gr  Γιώργος Καρελιάς 

12 σχόλια:

Ilias D είπε...

Αυτο ηταν το νταουλι που θα χορευε τις αγορες;
Καλημερα σας.

austin είπε...

Καλημέρα σε όλους!

H Coca Cola στο Λονδίνο έχασε περίπου 10% από τις 26/06.

Μιχάλη λες? Τουλάχιστον να έχουμε και κάποιο κέρδος. Από την άλλη, αν είναι να ξεφουσκώσει έντονα και η ΕΕΕ, τότε μιλάμε για ξέφρενη πτώση του δείκτη...

Ilias D είπε...

http://www.capital.gr/agores/3048408/prospatheia-na-anoixei-to-x-a-tin-pempti-me-prosorinous-periorismous-gia-ellines

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Ευχομαι σε ολους καλο καλοκαιρι-οσο μπορει να ειναι-.Ειδικα στον οικοδεσποτη να μεινει οπως ειναι-ετσι τον αγαπαμε- και να μην ανησυχει για σημερα.Το παιχνιδι ειναι οβερ.

austin είπε...

Όποιος δεν είδε την συνέντευξη του Πανούση, ας την δει...Πολύ καλή. Και θα έπρεπε ίσως πολλοί Συριζαίοι να την δουν, μπα και σοβαρευτούν λιγάκι.

michele είπε...

Καλο απογευμα σε ολους ! Γεια σου double !! Over ειναι και το 1-2 Γιαννακη χαχαχ

michele είπε...

Ο Πανουσης ξεχωριζει Austin ,επειδη ΔΕΝ ειναι Συριζαιος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Γεια σου Μικελε μας χαχαχα.Αφου ξερεις τις προτιμησεις μου.Υπ οψιν μπορει να παω μετα απο 10 χρονια γηπεδο για τον χαβαλε χαχαχαχα.Συμφωνω για Πανουση.Εδειχνε απο την αρχη οτι εχει προβλημα εκει μεσα και μαλιστα δεν στηριχτηκε αρκετες φορες παρα μονο μετα τα μεσα της διακυβερνησης

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους


24 εως 48 ωρες εμειναν ………………
ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ………. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ……….χαχαχαχα


ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
/ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ.

Προπονήσου προσεκτικά μια μέρα πριν τον αγώνα με μικρής διάρκειας αγωνιστικού ρυθμού ΔΙΑΛΕΙΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ώστε το σώμα να ξαναθυμηθεί τις εντάσεις που θεωρητικά θα έχεις σταματήσει την περίοδο που μειώνεις την προπόνηση σου πριν από έναν σημαντικό αγώνα (tapering).

ΔΙΑΛΕΙΜΑΤΙΚΕΣ προπονήσεις / Ποδηλασία.

Στην ποδηλασία οι διαλειματικές έχουν λίγο διαφορετική φιλοσοφία, ενώ η καρδιά δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που ελέγχουμε αλλά συνδυαστικά καλό είναι να ελέγχουμε και τον αριθμό περιστροφής των πεταλιών (cadence). Σημαντικός παράγοντας όπως προαναφέρθηκε παίζει η κλίση του εδάφους για να εναλλάσουμε καρδιακό ρυθμό με βάση την ένταση και τη διάρκεια της άσκησης.
Βρείτε ένα ύψωμα με στρωτή ανηφορική κλίση 4-5 χιλιομέτρων και κάντε αντίστοιχα 20λεπτα 2-3 φορές. Μία προτεινόμενη καλή ανάβαση που βγαίνει με διαλειματικές ασκήσεις είναι η ανάβαση Υμηττού η ΧΑΑ

Καλή επιτυχία


ΕΝΤΙ ΜΕΡΧ, Ο «ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ»

http://www.sport24.gr/Sports/OtherSports/PodilasiaDromou/article2307929.ece/BINARY/original/tour09.jpg

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

το ν ανέβει βέβαια κανείς το Υμηττό είναι υπόθεση..ειδικά με κούρσα"με μαουντεν παλεύετε λόγω πιο κοντών γραναζιών" και αν είναι απροπόνητος για κάποιον που ξεκινάει σήμερα.. θέλει 3-5 μήνες προετοιμασίας για να το κάνει δύσκολα σημεία από παπάγου μετά την αττική οδό και μέχρι τη δεξαμενή ή καλοπουλα απ τη άλλη είσοδο του βουνού και μετά πάνω ψηλά στα κομάτια που είναι κάτω απ τις κεραίες έχει κάποιες ωραίες προκλήσεις η διαδρομή.. ανταμοιβή η θέα και η κατηφόρα μετά..χεχε

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Καποτε έκει πήγαιναμε πιτσιρικάδες με τα ποδηλατάκια μας χωρίς ταχύτητες κλπ...κλπ...
κάποτε πριν 30 χρόνια.....!!! χαχα

Ilias D είπε...

Αλλος;
Αντε σιγα σιγα να μαζευομαστε.