Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

X.A.A.ΚΛΕΙΣΤΟ
This day 46 years ago, Apollo 11 landed on the moon. 
ΚΟΥΡΕΜΑ,ΞΥΡΙΣΜΑ Η ΜΟΥΣΙ; 

Εδώ και κάμποσες εβδομάδες έχει αναπτυχθεί μια παραφιλολογία σε σχέση με τις τράπεζες. Θα "βαρέσουν κανόνι"; Θα γίνει bail-in (κούρεμα) στις καταθέσεις και τους ομολογιούχους τους; Θα ανοίξουν ξανά όλες (μετά την υποχρεωτική αργία είκοσι μία ημερών); Αυτές είναι οι ερωτήσεις που ακούγονται πιο πολύ. Οι δε απαντήσεις είναι μια θύελλα από φήμες. Άλλες με κάποια βάση, άλλες εντελώς ανυπόστατες. Σίγουρα καμία στηριγμένη σε ατράνταχτα και πρόσφατα δεδομένα, ώστε να μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο (σοβαρής) ανάλυσης.
Εξαιτίας αυτής της ανισόρροπης κατάστασης επέλεξα να μην αναφερθώ στο ζήτημα το προηγούμενο διάστημα. Όμως την προηγούμενη εβδομάδα και παρά τα θετικά νέα από τις Βρυξέλλες, το πράγμα έφτασε πολύ μακριά. "Κλείνουν οι τρεις από τις τέσσερις. Η Ελλάδα θα έχει μιάμιση, άντε δύο τράπεζες", "Θα γίνει κούρεμα 90% στις καταθέσεις όλων" ήταν τα δύο πιο εξωφρενικά που άκουσα, προσωπικά. Προσέξτε, εγώ είμαι αυτός που έχω γράψει για πιθανότητα "κουρέματος καταθέσεων" 60-80%. Αυτό όμως ήταν στις αρχές Ιουλίου. Mε τον Αρμαγεδδώνα του Grexit να προβάλει σαν η πλέον πιθανή κατάληξη της ελληνικής τραγωδίας. Αναφερόμουν δε, πολύ συγκεκριμένα στην, εξαιρετικά πιθανή τότε, άρση του E.L.A. και απαίτηση αποπληρωμής από την Ε.Κ.Τ. άμεσα. Πράγμα που θα σήμαινε την κατάπτωση όλων των εγγυήσεων και (πρακτικά) τον σχεδόν πλήρη εκμηδενισμό των κεφαλαίων των τραπεζών.
Η κατάσταση από τότε όμως, έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά. Προς το (πολύ) καλύτερο. Οι πιο πάνω φήμες όχι μόνο δεν την αντικατοπτρίζουν αλλά, αντίθετα, βάζουν την (όποια) σταθερότητα έχει επιτευχθεί, σε σοβαρότατο κίνδυνο. Με την απόφαση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 13 Ιουλίου η Κεντρική Τράπεζα είναι σε θέση να παρέχει (έστω και περιορισμένα) ικανοποιητική ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η κυβέρνηση πήρε το ρίσκο να ανοίξει τις τράπεζες εχθές. Και της "βγήκε". Μπορεί προσωπικά να διαφώνησα (και να εξακολουθώ να διαφωνώ) αλλά η κατάσταση αρχίζει δειλά, δειλά να ομαλοποιείται. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπαίνει σε κίνδυνο αυτή η ομαλοποίηση.
Με δεδομένο πως η παραπληροφόρηση πρέπει να κτυπιέται όπου εμφανίζεται και πως καλά είναι τα λόγια αλλά όταν μιλάμε για οικονομικά μεγέθη οι αριθμοί είναι το μόνο που έχει σημασία, αποφάσισα να διαπιστώσω τι ακριβώς συμβαίνει ρεαλιστικά με τα μεγέθη των τραπεζών. Καθώς δε δεν έχω άμεση πρόσβαση στα εργαλεία που απαιτούνται για να γίνει σωστά και με (σχετική) ακρίβεια αυτή η ανάλυση, ζήτησα την συνδρομή φίλων fund managers από την Ευρώπη. Οι οποίοι διαθέτουν όλους τους απαραίτητους πόρους και έχουν άμεσο ενδιαφέρον για την ύπαρξη μιας ρεαλιστικής απεικόνισης της οικονομικής κατάστασης. Προσοχή, όχι λόγω κατοχής τραπεζικών μετοχών αλλά λόγω έκθεσης ή διάθεσης έκθεσης σε επενδύσεις στην Ελλάδα. Έτσι μια ομάδα από τρεις έμπειρους αναλυτές και πέντε βοηθούς σε τρεις χώρες, αφιέρωσε περί τις δυόμιση μέρες για να σχηματιστεί μια, όσο το δυνατόν περισσότερο, καθαρή εικόνα του τραπεζικού συστήματος. Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν είναι αυτά των λογιστικών καταστάσεων Α’ τριμήνου, με την προσθήκη των (λίγων) στοιχείων που δίνουν οι τράπεζες στις μηνιαίες αναφορές τους. Πριν προχωρήσω στα συμπεράσματα πρέπει να σημειωθούν τα εξής:
* Η ανάλυση που έγινε είναι μια διαδικασία εξαιρετικά παραπλήσια (αν όχι ίδια) με τα stress tests που έγιναν το 2014 από την Ε.Κ.Τ. και τον S.S.M. Και που αναμένεται να γίνουν στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα τον Αύγουστο και να επαναληφθούν στους επόμενους μήνες τουλάχιστον μια ακόμη φορά. Διαφέρουν στο ότι δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει Διερεύνηση Ποιότητας Στοιχείων Ενεργητικού (Asset Quality Review-A.Q.R.) καθώς, όπως είναι φυσικό, η ομάδα δεν είχε πρόσβαση στα εσωτερικά στοιχεία των τραπεζών.
* Τα στοιχεία δε περιλαμβάνουν τις επιπτώσεις τόσο του μήνα Ιουνίου (που σίγουρα δεν ήταν καλές), όσο και του Ιουλίου (που οπωσδήποτε ήταν χειρότερες). Αλλά δεν πρέπει να αναμένονται πολύ μεγάλες διαφοροποιήσεις, καθώς ο βασικός παράγοντας για τον προσδιορισμό των απαιτήσεων ανακεφαλαιοποίησης είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (Non-Performing Loans – NPLs). Ο αριθμός (και ο ρυθμός) των οποίων έχει σίγουρα επιδεινωθεί, όμως αναμένεται να ανακάμψει σημαντικά στο επόμενο διάστημα. Ειδικά όσο θα γίνεται αισθητό πως οι τράπεζες θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους. Επίσης, στο σημείο αυτό, πρέπει να ληφθεί υπόψη πως, νομικά, ένα δάνειο θεωρείται "κόκκινο", μετά την πάροδο 90 ημερών μη εξυπηρέτησης και καθίσταται οριστικά τέτοιο μετά την πάροδο ενός έτους. Επομένως ένα σημαντικότατο μέρος όσων δανείων σταμάτησαν να εξυπηρετούνται το τελευταίο διάστημα, αναμένεται να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση και να μην δημιουργήσει ζητήματα κεφαλαιακής επάρκειας.
* Δεν θα προχωρήσω σε ονοματολογία για (ευνόητους) λόγους δημοσίου συμφέροντος. Κυρίως όμως επειδή δεν το επιθυμώ. Δεν βρίσκω καμία χρησιμότητα στο να αναφερθώ π.χ. εάν η μία τράπεζα θα συνεχίσει να υπάρχει, η άλλη όχι. Πολλά μπορούν να αλλάξουν π.χ. με την πραγματοποίηση του A.Q.R. Επομένως θα ήταν ανεύθυνη η αναφορά σε ονόματα. Αλλά ακόμη και αν το ήθελα, θα χρειαζόμουν την άδεια των συνεργατών μου σε αυτή την (μεγάλη) προσπάθεια για να αναφέρω οτιδήποτε πέρα από τα γενικά συμπεράσματα. Άδεια την οποία δεν έχω. Για τον απλούστατο λόγο ότι ούτε εγώ ούτε εκείνοι έχουμε καμία διάθεση να δούμε τον κόπο μας να γίνεται εργαλείο κέρδους στα χέρια άλλων επαγγελματιών, χωρίς το αντίστοιχο κόστος.
* Η "άσκηση" δεν λαμβάνει υπόψιν της την Banking Recovery and Resolution Directive-B.R.R.D. (Οδηγία για την Διάσωση και την Εκκαθάριση Τραπεζών) που αναμένεται να ενσωματωθεί στο Ελληνικό Δίκαιο την Τετάρτη 22 Ιουλίου (ως προαπαιτούμενο της απόφασης της προηγούμενης Δευτέρας). Πρώτον διότι η εφαρμογή της δεν είναι υποχρεωτική πριν την 1/1/2016 και δεύτερον διότι ελάχιστο ποσοστό των καταθέσεων που έχουν απομείνει στις τράπεζες είναι πάνω από το όριο των €100.000/λογαριασμό/άτομο. Η περίπτωση "κουρέματος" μέσω ειδικής Έκτακτης Φορολογίας Κεφαλαίου εξακολουθεί να υφίσταται. Όπως όμως θα δούμε, τα πιθανά ποσά που μπορεί να απαιτηθούν δεν είναι εξωπραγματικά, οπότε είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως θα διακινδυνεύσει κάποιος την κοινωνική ειρήνη με κάτι τόσο "βίαιο". Στην απίθανη περίπτωση που, για πολύ ειδικούς λόγους, φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα μιλάμε περισσότερο για ένα "ξύρισμα" της τάξης του 5-7%, παρά για κανονικό "κούρεμα" καταθέσεων.
Ας δούμε λοιπόν τα γενικά συμπεράσματα:
Α. Δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση της πραγματικότητας με τις φήμες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι η τράπεζα με την ισχυρότερη θέση, με βάση τα στοιχεία, είναι αυτή ακριβώς που η αγορά "βοά" εδώ και πολλές ημέρες πως "δεν θα ανοίξει ξανά". Στο χειρότερο σενάριο δεν θα χρειαστεί κεφάλαια μεγαλύτερα του €1 δισ. Στα φυσιολογικά (τηρουμένων των αναλογιών) δεν θα χρειαστεί καμία ανακεφαλαιοποίηση. Ναι πολύ σωστά διαβάσατε. Αυτή που όλοι έλεγαν πως είναι η χειρότερη, είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη. Ίσως αυτό θα έπρεπε να μας διδάξει όλους ένα καλό μάθημα, σχετικά με τις φήμες και το πόσο πρέπει να στηριζόμαστε σε αυτές.
Β. Από τις υπόλοιπες τρεις, οι δυο είναι σε καλή κατάσταση. Υπό κάποια δυσμενή σενάρια θα χρειαστούν κάποια κεφάλαια. Συνολικά πολύ δύσκολα θα απαιτηθούν πάνω από €3 δισ. και για τις δύο.
Γ. Η μία που απομένει έχει ένα θέμα, σίγουρα. Σε καμία περίπτωση όμως "θανατηφόρο" και οπωσδήποτε όχι άμεσο. Κυρίως υπάρχουν ζητήματα με τον Αναβαλλόμενο Φόρο. Δεν θα επεκταθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες για λόγους "αναγνωρισιμότητας".  Επαναλαμβάνω, για να εμπεδωθεί, πως έχει ένα πρόβλημα μεν, όχι άλυτο ή/και επικίνδυνο, δε. Αν μπορούσα να επεκταθώ περισσότερο θα εξηγούσα μάλιστα, γιατί δεν ανησυχώ καθόλου. Σε κάθε περίπτωση τα κεφάλαια που θα χρειαστεί δεν θα υπερβούν τα €3 έως 3,5 δισ.
Δ. Το σύνολο των κεφαλαίων που μπορεί να απαιτηθούν, στα κακά σενάρια, φτάνει μεταξύ €6 έως και €8 δισ. Ποσό απόλυτα λογικό και στα πλαίσια του "αναμενόμενου".
Ε. Ακόμη και αν δεχθούμε πως μέχρι το τέλος του έτους θα επαληθευτούν οι χειρότερες προβλέψεις και σενάρια, το σύνολο των κεφαλαίων που αναμένεται να απαιτηθούν δεν ξεπερνά τα €10 δισ. Αν θυμηθούμε τα €10,9 δισ. που υπήρχαν στο Τ.Χ.Σ., αντιλαμβανόμαστε πως δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ανησυχίας. Αν θέλει κάποιος να ανησυχεί, θα πρέπει να περιμένει τις επιπτώσεις του νέου προγράμματος χρηματοδότησης. Αυτές όμως δεν θα φανούν πριν την επόμενη χρονιά. Και ο χρόνος μέχρι τότε είναι μακρύς. Με δυσκολίες αλλά και ευκαιρίες. Για βελτιώσεις και διορθώσεις.
Από τα παραπάνω είναι ευνόητο πως τα πράγματα είναι αρκετά καλύτερα από ό,τι φανταζόμασταν όλοι. Και όσοι ανησυχούν δεν έχουν ουσιαστικούς λόγους να αισθάνονται φόβο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους υπαίτιους αυτής της κατάστασης επειδή την "γλυτώσαμε φτηνά". Οι ευθύνες υπάρχουν, είναι βαρύτατες και, όταν έρθει η ώρα, πρέπει απαραιτήτως να αποδοθούν. Να αποδοθούν με δικαιοσύνη αλλά και αμείλικτη σκληρότητα.
Προς το παρόν όμως, ας κρατήσουμε ότι η κατάσταση μοιάζει να δείχνει προς ένα, κάπως λιγότερο σκοτεινό, μέλλον. Με αυτή την λογική, ελπίζω και εύχομαι η προσπάθεια της άτυπης αυτής ομάδας και αυτό το κείμενο, να βοηθήσουν όλους να έχουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι.
Πέτρος Λάζος

petros.lazos@capital.gr

31 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους


http://s3.amazonaws.com/thumbnails.illustrationsource.com/huge.2.13114.JPG

giannhs kon είπε...

κάθε μέρα και πληθαίνουν οι πολιτικοί που δεν θέλουν εκλογές ……… ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ !!!!!!

giannhs kon είπε...

Σε αγορά κρατικών ομολόγων Ελλάδας προέβη την περασμένη εβδομάδα η Blackrock επωφελούμενη από την τεράστια πτώση στις τιμές των ελληνικών τίτλων λόγω των ανησυχιών γύρω από την εξέλιξη της κρίσης, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος για την Ευρώπη, Michael Krautzberger

giannhs kon είπε...

http://www.capital.gr/epixeiriseis/3046035/pistotes-tis-ete-prosferoun-kefalaia-gia-na-apofugoun-apoleies

Ilias D είπε...

Καλημερα Γιαννη.
Καλημερα παιδες.
Που τα βρισκει,που τα βρισκει ....
χαχαχα
Μηπως τα σκιτσαρεις εσυ Γιαννη;

Ilias D είπε...

Θυμωσε η Βαλαβανη(σιγα που θα πω κυρια το σουργελο) κ δεν παραδινει την εδρα της.
Μιλησε για κανιβαλισμο το νουμερο που το στομα της ακομα σταζει αιμα απο τοτε που ηταν αντιπολιτευση ...λαθος το τελευταιο,ακομα ειναι αντιπολιτευση.
Φορτωσε την αναληψη στην μανα της,επιχειρημα της οτι δεν ηξερε για τα καπιταλ κοντρολς ....καλα τωρα,εδω πιστωθηκαν οι λογαριασμοι των βουλευτων 2 μερες πριν(για να τα προλαβουν) κ αδειασαν 4 φορες τα ΑΤΜ(ΑΤΜ,οχι Αριστερο Τριτο Μνημονιο).
Εκθετεις ετσι τον Προεδρο που εκανε εσενα κ τον ΓιαΝΝη Υπουργους κ δεν εκανε την μανα σου(εμαθες πως συμπληρωνεται η φορολογικη δηλωση;).
Εκτιθεσαι κ εσυ που εβγαλες τα λεφτα σου εξω(υπουργος οικονομιας ον),ενω η μανα σου τα κρατησε σπιτι.
...κ τι εγινε θα μου πεις,εδω ο Μητροπουλος δεν πληρωσε ακομα το προστιμο,ο Κατρουγκαλος ειχε επαγγελματικη σχεση με τους επαναπροσληφθεντες,ο ΓιαΝΝης συνεντευξιαζεται ακομα καθε μερα γαμωντας την οικονομια κ οσους συντροφους του προλαβει(ειδικα τον Προεδρο),ο Αλεξης επαναλαμβανει καθε μερα οτι λεει την Αληθεια(μηπως για να το πιστεψει ο ιδιος;).

Ilias D είπε...

Τελικα παραιτειται ο Ρωμανιας;
Εμενα δεν με συμφερει να παραιτηθει.
Φανταζεσαι να ρωτα ο Χαικαλης τον Θεωνα το ΙΚΑ τι Ιδρυμα ειναι;
Η να τον αποκαλεσει μανιτσα;

giannhs kon είπε...


χαχα ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΙΩΣΗ……..

http://s3.amazonaws.com/thumbnails.illustrationsource.com/huge.63.315421.JPG

καλημερα ΗΛΙΑ

Ilias D είπε...

Περαστικα ...
ασχημη εποχη για ιωση(βοηθαει το κασκολ).
χεχεχε

michele είπε...

Kαλημερα,καλο μεσημερι σε ολους . Αντε αυριο η ψηφιση των επομενων προαπαιτουμενων 977 !! σελιδες
που κανεις δεν θα διαβασει φυσικα

καλα ειναι και πολλοι αγραμματοι τι να διαβασουν

Andreas D. είπε...

http://www.euro2day.gr/news/market/article/1349874/smeha-na-anoixei-syntoma-to-ha-alla-me-ish-metahe.html

Andreas D. είπε...

Δεν ανοίγουμε αυτή την εβδομάδα...

Andreas D. είπε...

Κερασίνα Ραυτοπούλου :

Msc Γεωπόνος, Γεωργοοικονομολόγος,
Διευθύντρια Α.Τ.Ε.

Andreas D. είπε...

http://ixnos1.blogspot.gr/2015/07/blog-post_69.html

giannhs kon είπε...


Γεια σου ΑΝΤΡΕΑ πως είσαι ??


Μιας και δεν ανοίγουμε ουτε αυτή την εβδομάδα τους πήρα ομπρελίτσες μη τους κάψει ο ήλιος και έχουμε και αλλά ……….. χαχα

http://s3.amazonaws.com/thumbnails.illustrationsource.com/huge.2.13139.JPG

Ilias D είπε...

χαχαχα
ρε Γιαννη μερακι τοχω να δω καναν ταυρο σε Pinarello.

Andreas D. είπε...

χαχαχα

Γεια σου Γιάννη, όλα καλά.

Ilias D είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/494708/panousis-adeiazei-valavani-den-parakolouthoume-kanena-den-blekomaste-se-paihnidia-eduposeon/

giannhs kon είπε...

έλα ΗΛΙΑ ……..χαχα

Καλο μεσημερι σε ολους

http://s3.amazonaws.com/thumbnails.illustrationsource.com/huge.2.13128.JPG

Ilias D είπε...

χαχαχα
Ρε συ Γιαννη ο αρκουδος ειναι Βαζελος ρε ...
χεχεχε

Ilias D είπε...

Θεοδωρακης ......
Είπε ακόμα ότι δεν «βλέπει» εκλογές σύντομα, εκφράζοντας την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να πάει σε εκλογές, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει τη νέα συμφωνία, συμπληρώνοντας ότι αυτό που ακούγεται είναι ότι «πρώτα πρέπει να έρθει το αριστερό Μνημόνιο στη Βουλή, να ψηφιστεί και μετά ίσως να πάμε σε εκλογές, αυτό συζητάνε, αλλά η δική μας η άποψη είναι ότι δεν βιάζεται κανείς για εκλογές, ας μη το συνδυάσουμε με αυτό».

Λες ναναι αληθεια οτι δεσμευτηκανε για παρελευση 5μηνου πριν τις εκλογες;

Unknown είπε...

Και εγω ρωτάω ............. Μήπως το ολο σχέδιο ειναι μερικοί έξ ημων θέλουν να πάρουν τσάμπα τα κόκκινα προβληματικά δάνεια ;;;;;;;;;;;;;;;;
Ολα τα λεφτά εκει ειναι !!!!! 75%φθηνοτερα θα τα δώσουν !!!!!!
Βεβαια για κατόχους τραπεζικών μετόχων ειναι τοοοοοοο δώρο !!!!! Θα δουν πρασινο ...... Σε λίγες μέρες τα νεότερα !

Ilias D είπε...

Τατσοπουλος για Κατρουγκαλο:
«Γάμησέ μας, ρε πλούσιε τζιτζιφιόγκο, με τις γραβατίτσες σου και τα μαντηλάκια σου και τα ποσοστά σου επί των επαναπροσλήψεων. Γάμησέ μας, ρε καραγκιόζη, εσύ και τα άλλα τσόλια, όπως το βλίτο της Κοζάνης, που μπερδεύετε τη Βάρκιζα και το αντάρτικο με τις ξαπλώστρες στη Λούτσα. Νισάφι πια. Βουλώστε το, παράσιτα. Αν δεν έχετε τσίπα να ζητήσετε συγγνώμη από τον κόσμο της Αριστεράς, τουλάχιστον βουλώστε το».


Ανευ σχολιου.

michele είπε...

Stantard and Poor's: Αναβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας σε CCC+ από CCC- με σταθερό outlook

Αναμενομενο ,αλλα ειχαμε φαει πριν την υποβαθμιση .Το θεμα εξακολουθειναειναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ

Στην εκθεση προβλεπει μικροτερο ΑΕΠ απο περσι το 2018 ,ο οικος

Λευτερης είπε...

Τατσόπουλε σε αυτά είσαι μανούλα.
Σε ανάληψη ευθύνης και χάραξη στρατηγικής που σε ήθελε η Πατρίδα την έγραψες.
Είσαι ……λίγος.

michele είπε...

Απο χαραξη στρατηγικης Λευτερη ,απο αριστερους μην περιμενεις πολλα .Κοντοφθαλμοι,ιδεοληπτες,καλλημενοι .

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ που δεν καταλαβε η αστικη ταξη που ψηφισε αυτο το τσιρκο και που θα το ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ολοι μαζι .

Περιμενω κατι παλιους αντι-μνημονιακους να ερθουν να διαμαρτυρηθουν σαν..αλλοτε
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ το χειροτερο μνημονιο απο αποψη ΦΟΡΩΝ ολων των εποχων .

Λευτερης είπε...

Κυρία Βαλαβάνη σε πιο λογαριασμό έχετε τα 563.00 ευρώ και τις 365.000 λίρες, χρήματα που προκύπτουν από το πόθεν έσχες που δηλώσατε????? Γιατί σε ελληνικό λογαριασμό, κατά δήλωσή σας, δεν υπάρχουν.
Κυρία Βαλαβάνη πόσο υπερήφανη είσθε για την μητέρα σας????
Κυρία Βαλαβάνη είσθε Αριστερή??????
Κυρία Βαλαβάνη πόσο τσόκαρο είσθε????


Καλησπέρα Μιχάλη.

Λευτερης είπε...

Κύριε Λαφαζάνη πόσο υπερήφανος είσαι για την σύζυγο σου, που πληρωνόταν κανονικά και δεν πάταγε στην εργασία της (ΑΤΕ)??????
Κύριε Λαφαζάνη πόσο υπερήφανος είσθε που όλη σας τη ζωή την βγάλατε χλιδάτα και λαθραία????
Κύριε Λαφαζάνη είσθε Αριστερός?????
Κύριε Λαφαζάνη πόσο σάπιος είσθε????

Λευτερης είπε...

Κύριε Πρωθυπουργέ όταν ζητάγατε εκλογές και εξουσία, δεν γνωρίζατε τι μπουλούκι κουβαλάγατε πίσω σας?????
Κύριε Πρωθυπουργέ οι σημερινές σας δηλώσεις, σας θυμίζουν κάτι από τα παλιά???????
Κύριε Πρωθυπουργέ με σούργελα, κηφήνες και Σταλινικούς κοπρίτες θέλατε να κυβερνήσετε??????
Κύριε Πρωθυπουργέ πόσο υπερήφανος είσθε σήμερα για την κυβέρνησή σας?????
Κύριε Πρωθυπουργέ γιατί εγκλωβιστήκατε στην αλαζονεία σας?????
Κύριε Πρωθυπουργέ μήπως πρέπει να αποσυρθείτε, να ανασυνταχτείτε και να επανέλθετε σε άλλη συσκευασία??????

Λευτερης είπε...

Ελληνάρα αυτούς ψήφισες.
Το αριστερό καυλί σου εφαρμόζει καλύτερα. Τα άλλα σε κτύπαγαν.
Θα το φας όλο μέχρι το τέλος.
Και πρόσεχε γιατί το τελευταίο καυλί είναι το Δραχμοκαύλι.

Λευτερης είπε...

Ήμαρτον Κύριε.