Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ



Μemorandum of understading ?


Πρόταση-ανατροπή με μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ περιλαμβάνει η πρόταση της Κομισιόν σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του σταθμού στις Βρυξέλλες, Μαρία Αρώνη, αξιωματούχος με γνώση των διαπραγματεύσεων αποκάλυψε ότι η Κομισιόν έστειλε το προσχέδιό της για συμφωνία.

Το κείμενο αυτό φέρεται να έχει φθάσει στο Μαξίμου από το απόγευμα του Σαββάτου, ονομάζεται Memorandum Of Understanding, δηλαδή Μνημόνιο, και περιλαμβάνει μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα, πάντα, με τον ΑΝΤ1, το κείμενο δεν εμπεριέχει μόνο τις θέσεις της Κομισιόν, αλλά και των ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Τα μέτρα 3,5 δισ. για το 2015 είναι κυρίως φοροεισπρακτικού χαρακτήρα, ενώ, το κείμενο περιλαμβάνει όλο το φάσμα των θεμάτων της διαπραγμάτευσης (ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, εργασιακά, ασφαλιστικό), αλλά και την απαίτηση του ΔΝΤ για περικοπές τουλάχιστον στις επικουρικές συντάξεις.

Οι δανειστές φέρεται να εκτιμούν ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν καθυστερήσει πολύ, κάτι που σημαίνει ότι το δημοσιονομικό κενό αυξάνεται μέρα με τη μέρα, και εμφανίζονται ανυποχώρητοι αναφορικά με τα εισπρακτικά μέτρα, αλλά και τις περικοπές.

Από την κυβέρνηση δεν έχει σχολιαστεί επισήμως το περιεχόμενο του ρεπορτάζ ότι η Κομισιόν έστειλε προσχέδιο συμφωνίας στην Αθήνα. 




Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

10 σχόλια:

austin είπε...

Καλημέρα σε ολους! ακόμα μια μέρα χαλάρωση για όσους έχουν φυγει η είναι εξοχή. Πήρα και εγώ την δόση μου απο φύση χθες...

Έβαλα τηλεόραση τώρα το πρωι (σπάνιο να το κάνω γενικά) και ίσως το άγιο πνεύμα - η ίσως το άγιο δάχτυλο που κατα το ήμισυ βρίσκεται στον πρωκτό- να φώτισε τους ΣΥΡΙΖΑΙους και σταμάτησαν την ακατάσχετη παπαρολογία, με ηρεμία και όχι νταηλικι. Ακόμα και ο Λεουτσακος... Το μόνο που έκανε ηταν να χαμογελάει ποτε ποτέ, με αυτό το "θελκτικοτατο" ύφος. Ε σιγά σιγά, θα του κοπεί και αυτό γιατι έχουμε ακούσει και απο δαυτον πολλά.

Κάτι που σκεφτόμουν σήμερα... Όταν ήμουν μαθητής έλεγαν στο μαθημα ιστορίας, αλλη η αιτία και αλλη η αφορμή ενος γεγονότος. Τότε έλεγα, μα καλα τι περίεργο πράγμα να οφείλεται μια σχεδόν ανούσια αφορμή για το ξεκίνημα ενός πολέμου για παράδειγμα. Δεν καταλαβαινα την λειτουργια της... Μικρός βλέπετε. Να δουμε... Θα είναι η παναριτη αυτή η αφορμή για την αρχη εξελίξεων που ο πολιτικός αναλυτής θα γράψει κάτι που θα μείνει στην ιστορία;

austin είπε...

Και καλό μήνα...ξεχάστηκα

μπαρμπαλιας είπε...

για την Παναριτοπουλα "η οποιον αλλον στειλουν στο αμερκα ,δε με κοφτει .
αλλα η υποκρισια δεν εχει ορια,για δαυτο και τους ταχωσε ο Μητροπλος (;) που τωρα τελευταια -απο ζωιτσα και μετα- δε χαριζει καστανα.
φανταζεστε ωρε το μλάρ ...να κουβεντιαζει με την ζαντι Κριστιν..
αν δεν ειχαμε τη φτωχεια μας θα γλενταγαμε ντειλί με το θεατρο σκιων .

σσ για τον κυριο Πακι δεν ειπαν κουβεντα γιατι σαν υπουργος προεδριας
αφησε ολη την κρατικη μηχανη απειραχτη
και ροκανισε το ντρουλι
και τοσα αλλα παραδειγματα που θα εχουμε και συνεχειες.
τωρα με λιγο μακιαβελισμο θα μπορουσαμε να υποθεσουμε οτι στηθηκε
προσχηματικα για την αποχωρηση Βαρουφ...αλλα κατι στραβωσε και ετσι η επιθυμιες του ντοπιου και ξενου κατεστημενου δεν απεδωσαν,προς το παρον .ο μηχανοβιος θα τους κανει
πλακιτσες μεχρι αποχωρησεως "η αποπομπης

μπαρμπαλιας είπε...

Παναγία Τριάς, ελέησον ημάς. Κύριε ιλάσθητι ταις αμαρτίαις ημών, Δέσποτα, συγχώρησον τας ανομίας ημίν, Αγιε επίσκεψαι και ίασαι τας ασθαινείας ημών, ένεκεν του ονόματός Σου. Κύριε, ελέησον. Κύριε, ελέησον. Κύριε, ελέησον....

και αποταξω τον σατανα....
απεταξαμην...

michele είπε...

Απεταξαμην ,Καλημερα,καλη εβδομαδα,καλο μηνα σε ολους !

Εμείς είπαμε Έλενα πήγαινε ΔΝΤ, αλλά μετά αυτοί είπαν όχι και μετά εμείς είπαμε καλά κ αυτοί είπαν εντάξει, αλλά μετά εμείς είπαμε δεν πάμε.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ η Ζωίτσα Κωνσταντοπούλου.
Να βγει ο Καρλ Μαξ και ο Κέυνς από τον τόπο χλοερό και να παίζουν τάβλι...

Αλλά δεν έχουμε χιούμορ, πήγαμε κ στείλαμε την Παναρίτη που τελικά δεν θέλει να πάει. Εκείνη την Αλέκα, την Παπαρήγα ντε, την έχουμε ανεκμετάλλευτη ?

Καλό απόγευμα σε όλους.

ChristosC είπε...

Καλό μήνα........

michele είπε...

Να δουμε πως θα παει η πενταμερης ,προστεθηκαν Draghi και Lagarde

austin είπε...

Διακρίνω ένα καλό σχετικά κλίμα...Δεν ξέρω αν είναι υπερβάλουσα ή αισιοδοξία, θα δείξει μέχρι το πρωί. Πάντως και κάποιους που πήρε το αυτί μου στο ραδιόφωνο ήταν πολύ συγκρατημενοια και σίγουροι για συμφωνία εντός της εβδομάδας. Πχ Βούτσης.

michele είπε...

Η πενταμερης που διεξαγεται αυτη τη στιγμη στο Βερολινο Merkel-Hollande -Juncker-Draghi- Lagarde
χωρις συμμετοχη Ελληνων ,μαλλον δειχνει προς μια αποφαση του τυπου take it or leave it

το ευρω ,λιγο νευρικο χωρις ιδιαιτερη ταση τις 2 τελευταιες ωρες