Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

FTSE



















FTSE: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Zoom στον μεγαλο δεικτη ,ο οποιος στην κινηση του κανει διπλη- τριπλη!  κορυφη στις 258 μον και ..αντιδρα  νοτια ,κλεινοντας  σε ενα πλεγμα στηριξεων 
1) την S1 στις 244 μον
2) τον ακμο 100 ημ ( 243,79 μον)
3) την πλαγιοανοδικη γραμμη τασης απο τα τοπικα χαμηλα W 
4) ο εκμο 50 ημ στις 242 μον.
Απωλεια  αυτης της ζωνης  ,θα επικυρωσει ΚΥΡΙΩΣ την καθοδικη διασπαση της W και θα φερει τον δεικτη προς το επομενο επιπεδο που οριοθετειται μεταξυ των 234,8-238,4 ( G).
Kαθοδικη διασπαση ΚΑΙ αυτου του επιπεδου θα επιδεινωσει την τεχνικη εικονα με επομενο στοχο την S2  την πολυ σημαντικη στηριξη των 227 μον.
Για να αποφευχθει οποιοδηποτε  μερος  αυτου του σεναριου ,ο δεικτης πρεπει 
ΑΜΕΣΑ να επανελθει πανω απο τις 247 μον  ,με στοχο νεοτερα τοπικα υψηλα.

16 σχόλια:

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Αντισυνταγματική η εισφορά Αλληλεγγύης.

Πατριώτη ,τωρα θα πληρώσουμε;

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...


... δωστε βαση εδώ...αλλα και ότι αφορα Δ.Υ.

..δεν θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα, λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα
ΧΜΜΜ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ , ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!, ΜΠΕΕΕ

//
Υπέρ της αντισυνταγματικότητας του μέτρου της εισφοράς Αλληλεγγύης τάσσονται αρκετοί σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εξετάζοντας προσφυγές συνταξιούχων, οι οποίοι προσέφυγαν στο δικαστήριο μετά την ψήφιση του νόμου το 2011 που επέβαλε την εισφορά στα εισοδήματα του 2010.

Ωστόσο, μένουν ακόμη αρκετές διασκέψεις ώστε να καταλήξει η Ολομέλεια του δικαστηρίου στην τελική της απόφαση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική σκέψη που επικρατεί είναι πως εάν τελικά κριθεί αντισυνταγματική η εισφορά, δεν θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα, λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Ετσι, όπως φαίνεται, εάν και εφόσον γίνουν δεκτές οι προσφυγές των συνταξιούχων, δεν θα….σκάσει άλλη μία βόμβα στα κρατικά ταμεία.

Ακόμη, πρέπει να σημειωθεί ότι η όποια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορά μόνο συνταξιούχους του Δημοσίου Τομέα, ωστόσο στην περίπτωση της αντισυνταγματικότητας θα επηρεαστούν και τα υπόλοιπα ανώτατα δικαστήρια όπου έχει τεθεί το θέμα για τους εν ενεργεία δημοσίους ή ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Η επίμαχη εισφορά

Με το επίμαχο μέτρο που θα κριθεί δικαστικά, παρακρατείται από τις συντάξεις με συντελεστή 1%-4% ανάλογο με το ύψος των συντάξεων και τον φορέα εργασίας ένα ποσό.

Στην πλειοψηφική τάση που έχει μέχρι στιγμής διαμορφωθεί , φέρεται ότι την Ολομέλεια την απασχολούν δύο διατάξεις που χαρακτηρίζονται με… αντισυνταγματικότητα.

Η πρώτη είναι αυτή του τρόπου υπολογισμού της παρακράτησης της επίμαχης εισφοράς και η δεύτερη αφορά στην αιτιολογία με την οποία επιβλήθηκε.

Τόσο οι συνταξιούχοι δικαστές όσο και οι στρατιωτικοί που προσέφυγαν υποστηρίζουν ότι η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων είναι αντίθετη στην ΕΣΔΑ διατάξεις της οποίας προστατεύουν την περιουσία, στην έννοια της οποίας περιλαμβάνονται οι μισθοί και οι συντάξεις.

Όπως υποστηρίζουν οι επίμαχες δύο κατηγορίες συνταξιούχων η εισφοράς αλληλεγγύης είναι αντίθετη και στο άρθρο 25 του Συντάγματος, καθώς «δεν ζητείται από όλους τους πολίτες η ισότιμη εκπλήρωση του χρέους τους για εθνική και κοινωνική αλληλεγγύη». Ακόμη υποστηρίζουν ότι για τον υπολογισμό του ποσού της εισφοράς αλληλεγγύης λαμβάνεται υπόψη το ποσό της σύνταξης, όπως αυτό ανερχόταν κατά το χρόνο θέσπισης της εισφοράς και όχι εκείνο που έχει διαμορφωθεί μετά τις διαδοχικές μειώσεις των συντάξεων που έγιναν με τους μνημονιακούς νόμους.

iefimerida.gr

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΑΜΑ,ΑΠΙΘΑΝΟ ΑΛΛΑ ΑΜΑ...Συμφωνήσουν σε κατι τελικά έστω ως πακέτο ,ποιος μας λεει ότι θα περάσουν από τα κοινοβούλια τους;

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Μετα το πολυτεχνείο είχαμε εξαργύρωση αγωνών με θεσεις και αξιώματα .

Μετα το ''μαύρο' στην ερτουλα η Ζωή ....μια από τα ιδια !

Τα αποτελέσματα γνωστά.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Το αναφέρατε πιο νωρις...

Ελεγχος των Μ.Μ.Ε

«Η ελληνική αγορά έχει μικρύνει, το ίδιο και η διαφημιστική αγορά... Αυτήν την πραγματικότητα η κυβέρνηση δεν μπορεί να την αγνοήσει»

michele είπε...

Ο χρονος τρεχει πιο γρηγορα ,οι εξελιξεις θα ερθουν

Με αφορμη τον σε απευθειας μεταδοση του εξευτελισμου μεσω του καναλιου της Βουλης του Ταγματαρχη ,υποψηφιου διευθυνοντος συμβουλου της νεριτ-ερτ δεν ξερω εγω

μεταφερω εδω την αποψη της φιλης της Ελευθερης Γνωμης
Ευφροσυνης Παυλακουδη απο το Fb.

Προσωπικά και πέστε να με φάτε, δεν αντιληφτηκα χρόνια τώρα ούτε το μουσικό μεγαλείο Τσακνή, ουτε την βαθυστοχαστη ποιότητα των τηλεοπτικών προϊόντων που υπηρετούσε με ευλάβεια ο Ταγματάρχης. Δεν κατανοησα ποτε η ερμη τον ντόρο για αμφότερους. Όταν ανακοινώθηκαν ως "εγκαθετοι" του κ. Παππά για την ΕΡΤ, απηυδησα. Τώρα που παρακολουθώ τόση ωρα τη παρωδία του φαιοκοκκινου εθνολαικιστικου, στα όρια του φασιστικού, μετώπου των Συριζανελ προς τη νέα ηγεσία της ΕΡΤ στη Βουλή, είμαι πλεον πεπεισμένη: και οι δύο μικροί, αναξιοπρεπεις -και το χειρότερο;- για λυπηση εφόσον δέχτηκαν να ανακρίνονται βλακωδεστατα απο σουργελα. Δεν τους λυπάμαι. Όχι. Εμάς λυπάμαι που βαφτισαμε διανόηση και ικανοτητα το τίποτε με μπόλικο καθόλου. Αισχος κι αηδία ταυτόχρονα.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ.
ΠΑΩ ΣΤΟ ΠΥΘΑΡΙ ΜΟΥ.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
austin είπε...

Ανοίγεις να ακούσεις συνομιλίες και συνεντεύξεις και παίζει η ίδια λούπα. Ότι φταίει η ΝΔ! Το παμε. Παρακάτω έχει ή εδώ κολλήσαμε?

Ήθελα να ξερα, όταν περπατάς να πας κάπου, πηγαίνεις και κάθε τρεις και λίγο κοιτάς πίσω σου? Ε δεν θα πέσεις κάποια στιγμή?

austin είπε...

Τα μούτρα έχουν πέσει, είναι κουρασμένα. Οι τόνοι έχουν πέσει. Την καραμέλα πλέον την γλύφουν και δεν την πιπιλάνε...

austin είπε...

Μιλάω για τον Φίλη στον ενικό

austin είπε...

Ο άδωνις είπε ότι είναι πολιτικοί απατεώνες οι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο φίλης είπε ότι αν πιστεύει κάτι τέτοιο, επειδή είναι βαριά κουβέντα να ζητήσουν τώρα εκλογές... Τα χοντρά ζόρια τώρα αρχίζουν να φαίνονται στα στελέχη του... Αν δειτε και την φάτσα του, σε τέλμα χοντρό και δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον... δυστυχώς, είναι ενδείξεις ότι δεν θα αντέξουν.

michele είπε...

Οι αλλοι δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα και η Τσαπανιδου ρωταει τον Φιλη να της πει πως φανταζεται την Ελλαδα
μετα απο 5 χρονια

michele είπε...

Αντωνης Πανουτσος

Η ιστορία με την Ζωή σταματάει να έχει πλάκα. Από την στιγμή που θεωρεί ύποπτο ότι στην τηλεόραση στο Μουντιάλ μπήκε στην βάση της οθόνης τίτλος "Mε το αριστερό η Εθνική στο Μουντιάλ" πάμε σε επικίνδυνες καταστάσεις. Ενας άλλος τίτλος, ας πούμε «Ηττα των κόκινων» για την Λίβερπουλ θα μπορεί να θεωρηθεί υπονόμευση του έργου της κυβέρνησης και η φράση «Στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί» ηττοπαθής στάση. Δεν θέλω αυτή την στιγμή να γράψω κάτι βιαστικό οπότε σταματάω εδώ...

Ctsam είπε...

Καλα Φίλης δεν μπορεί να απάντηση ούτε στα βασικά...ήμαρτον απορώ γιατί πηγε στον ενικό.

michele είπε...

Και να σκεφτεις οτι δεν ειναι ..χαζος,συχνα εχει τοποθετησεις καλυτερες των συναδελφων του γενικως

Και ενα καλο νεο ,απ οτι φαινεται ,ειδικα για τις τραπεζες

Η EKT δεν θα αυξήσει τα haircuts στα collaterals των ελληνικών τραπεζών στις 27 Μαΐου και 3 Ιουνίου

απο banking news