Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 
















Επικίνδυνοι συμψηφισμοί..
της 
ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ ΠΑΥΛΑΚΟΥΔΗ ...


Διαβάζω τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη και κατόπιν στελεχών της Ν.Δ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τον προπηλακισμό του πρώτου και της συζύγου του σε γνωστό εστιατόριο επί της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια. Από πού θέλετε να τραβάω τα μαλλιά μου: από αριστερά πρώτα ή από δεξιά; Παίζει ρόλο; Όχι τίποτε, αλλά για να καταλάβω κι εγώ η έρμη. Τόση ανοησία πια και απλουστεύσεις ακόμη και στα στοιχειώδη;
Και εξηγούμαι: Το θέμα δεν είναι ούτε που έφαγε ο χ, ψ υπουργός, ούτε αν η σύζυγος του τον έσωσε χάρις στις ικανότητες τύπου Bionic Woman για τους παλιότερους ή στυλ Cheetara απο τους Thundercats για τους νεότερους. Καμιά περιοχή δεν πρέπει να είναι γκέτο ή απαγορευτικής πρόσβασης για οποιονδήποτε. Άσε που όσοι γνωρίζουμε το εν λόγω εστιατόριο, ξέρουμε πολύ καλά ότι αποτελεί στέκι πολιτικών και καλλιτεχνών, δεν είναι δα κι ανακάλυψη του ΥΠΟΙΚ. Μην αποτρελαθούμε κιόλας.

Ούτε πρέπει να λειτουργούμε με φοβικά σύνδρομα, παραδίδοντας το δημόσιο χώρο σε άνομα στοιχεία και άτομα του περιθωρίου που συνδράμουν στον εξτρεμισμό. Δεν ήξερα δηλαδή ότι εναντιωνόμαστε στην ιδέα της γκετοποίησης, αποφεύγοντας συγκεκριμένες περιοχές κ. Κουμουτσάκο. Για όνομα δηλαδή. Άσε που αν δεν με απατά η μνήμη μου, ακόμα και ο κ. Αλογοσκούφης που δεν πήγε στα «τρισκατάρατα» Εξάρχεια, αλλά στα «πανάγια» -άσχετο αν τώρα τελευταία αποτελούν στέκι τρομοκρατών των Πυρήνων της Φωτιάς και άλλων «καλόπαιδων»- βόρεια προάστια να φάει, είχε δεχτεί ανάλογη φραστική επίθεση. Δεν είναι το μέρος, λοιπόν, αλλά η ανοχή προς αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και συμπεριφορές που θεριεύουν τέτοια φαινόμενα.


Μην, λοιπόν, κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, μην ευλογάμε τα γένια μας και κυρίως μην φοβόμαστε να αναμετρηθούμε με την διάχυτη επιβράβευση της λεκτικής κι όχι μόνον βίας. Δεν πρέπει να αφήνουμε τα περιθώρια σε κανέναν να αμφισβητεί τη δημοκρατία ανοιχτά και προκλητικότατα, αν όχι θρασύτατα..

η συνεχεια εδω :  http://maga.gr/2015/04/29/epikindini-simpsifismi/

5 σχόλια:

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους ,εξαιρετικος καιρος παντου ,ομορφη η Ελλαδα μας την Πρωτομαγια!

Panos είπε...

Καλη Πρωτομαγιά , καλό μεσημέρι σε ολους τους φίλους ...ολοι στις παραλίες!!!!

Ilias D είπε...

http://www.protothema.gr/world/article/472494/venezouela-zitoun-dahtulika-apotupomata-gia-tin-agora-farmakon/

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλησπέρα!
Καλό μήνα σε ολους κι όλες!
Υπέροχη μέρα. Ας ελπισουμε οτι και το ΣΚ δεν θα μας τα χαλάσει.
Κι απο βδομάδα ξανά στο πρεσσαρισμα. Η 11η Μαϊου πλησιάζει.
Όπου να 'ναι θα ξεθολωσει το τοπίο κι επιτέλους θα μάθουμε που πάει το πράγμα.
Αμήν...

[Ευχαριστω πολύ για την ανάρτηση, κ. Μιχαηλίδη. Το εκτιμώ, ειλικρινά, ιδιαίτερα.]

Unknown είπε...

Τα μεγαλύτερα βλήματα

Κερδίζουν το βραβείο του καραγκιόζη

AYSTIN

PANOSM

ILIAS

MIXALIS MIXALIOS

Μιχαλακι εσυ περίμενε ακόμα την ΝΔ.