Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015



ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ ...

http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2015/04/240170.htm#..

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ ανακοίνωσαν επίσημα απόψε ότι η Τεχεράνη και η διεθνής κοινότητα κατέληξαν σε κοινά αποδεκτές λύσεις για τις βασικές παραμέτρους της μελλοντικής συνολικής συμφωνίας όσον αφορά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Λωζάννη, η Μογκερίνι τόνισε ότι οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν θα αρθούν εφόσον η Τεχεράνη τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Αναφερόμενη σε λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής, η Μογκερίνι είπε ότι μια διεθνής κοινοπραξία θα βοηθήσει το Ιράν να ανασχεδιάσει και να κατασκευάσει έναν εκσυγχρονισμένο αντιδραστήρα βαρέος ύδατος στο Αράκ. Όσο για το πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, κοντά στην πόλη Κομ, αυτό θα μετατραπεί σε τοποθεσία πυρηνικής φυσικής και δεν θα υπάρχει σχάσιμο υλικό στον χώρο αυτό.
Οι δυνατότητες εμπλουτισμού ουρανίου που διαθέτει σήμερα το Ιράν θα περιοριστούν, συνέχισε η Μογκερίνι.
Την τελική συμφωνία, το κείμενο της οποίας θα πρέπει να έχει συνταχθεί μέχρι την 30ή Ιουνίου, θα πρέπει να εγκρίνει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τόνισε.
Από την πλευρά του, ο Ιρανός υπουργός επισήμανε ότι με βάση τη μελλοντική τελική συμφωνία όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο παρελθόν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, θα παύσουν να ισχύουν. Ο Ζαρίφ πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, θα αρθούν και οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα του.
Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι το Ιράν θα σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου στο Φορντό, όμως θα συνεχίσει τη δραστηριότητα αυτή στις πυρηνικές εγκαταστάσεις που διαθέτει στο Νατάνζ.
Ωστόσο ο Ζαρίφ εμφανίστηκε κάπως επιφυλακτικός όσον αφορά την προκαταρκτική συμφωνία, λέγοντας ότι "είμαστε ακόμη κάπως μακριά από το σημείο όπου θα θέλαμε να βρισκόμαστε". Ο Ιρανός υπουργός είπε επίσης ότι η επίτευξη αυτής της συμφωνίας δεν σημαίνει και την αυτόματη εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με τις ΗΠΑ. "Οι σχέσεις του Ιράν με τις ΗΠΑ δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που ήταν μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος των πυρηνικών (...). Έχουμε σοβαρές διαφορές με τις ΗΠΑ", τόνισε.
"Στο παρελθόν οικοδομήσαμε την αμοιβαία δυσπιστία. Έτσι, αυτό που ελπίζω είναι ότι μέσω της θαρραλέας εφαρμογής αυτής (της συμφωνίας) θα μπορούσε να αποκατασταθεί κάποια εμπιστοσύνη. Αλλά αυτό θα περιμένουμε όλοι να το δούμε", πρόσθεσε.
Τη συμφωνία χαιρέτισε, μέσω του Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, σημειώνοντας ότι η ΕΕ, η Ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) και το Ιράν διαθέτουν πλέον "τις παραμέτρους για να επιλύσουν τα κυριότερα προβλήματα" του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.
"Μεγάλη μέρα. Η ΕΕ, η Ομάδα 5+1 και το Ιράν έχουν πλέον τις παραμέτρους για να λύσουν τα βασικά ζητήματα του πυρηνικού προγράμματος. Επιστρέφουμε σύντομα στη δουλειά για μια τελική συμφωνία" ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, τόνισε από την πλευρά του ότι αυτή η προκαταρκτική συμφωνία συνιστά μια "καλή βάση" για αυτό που θα μπορούσε να αποτελέσει μια "πολύ καλή συμφωνία". Η συνολική συμφωνία με το Ιράν εντός των συμπεφωνημένων παραμέτρων θα δώσει τις αναγκαίες εγγυήσεις ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης είναι ειρηνικό, πρόσθεσε, ενώ ο Γερμανός ομόλογός του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ χαρακτήρισε το πλαίσιο της συμφωνίας "ένα μεγάλο, αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός".

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς επισήμανε ότι "ακόμη υπάρχει δουλειά" που πρέπει να γίνει μέχρι τη σύνταξη του τελικού κειμένου.

www.imerisia.gr 

22 σχόλια:

TheHawk είπε...

χα..εγω?..καλημερα..ολοι έεεεξωωωω!!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Λατσοτράπεζα
------------
Federated Insurance Company of Canada
Zenith Insurance Company
Odyssey Reinsurance Company
United States Fire Insurance Company
TIG Insurance Company
TIG Insurance (Barbados) Limited


Περί "ασφαλιστικών ταμείων" το μάθατε πρώτοι από την Ελεύθερη γνώμη.


Καλημέρα σε όλους, Καλή χρηματιστηριακή αποτοξίνωση, δώστε αρκετό χρόνο στον εαυτό σας και τις οικογένειές σας.

Και εμείς οι "επαγγελματίες" να δουλεύουμε βάρδιες επιφυλακής....

μπαρμπαλιας είπε...

Ατο μας γιατι επιφυλακη;
μηπως
Telegraph: Πλάνα Αθήνας για παράλληλο νόμισμα αν δεν «χαλαρώσουν» οι εταίροι

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1320425/telegraph-plana-athhnas-gia-parallhlo-nomisma-an-d.html

κλμ σε ολους

michele είπε...

Καλημερα,καλο μεσημερι !

Αλεξανδρατε ευχαριστουμε ,πληροφορηση ακριβης και ..τσεκαρισμενη

Εγω ουτε καν σε επιφυλακη,κανονιζω τους μεσημεριανους καφεδες ,ωραια ημερα εχει

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλημερα κι απο μένα που 'χω καιρο να ερθω στα λημερια σας λογω φορτου εργασιας και μια επικειμενης μετακομισης.

Επικη συμφωνια με το Ιραν -αμην και δόξασι-, μακαρι να μην ειχε εκλεγει πρωτος ο Νετανιαχου στο Ισραήλ και ίσως να ειχαμε κι εκει παρόμοιες εξελίξεις απο την διοίκηση Ομπάμα, όσο προλαβαινει δλδ.

Μερικές φορες δεν ειναι ουτε ξενα κεντρα, ουτε μυστικες λέσχες, ουτε κατι κακοι γενικα κι αόριστα που καθορίζουν τη μοιρα ενος λαού, αλλά οι ίδιοι οι πολίτες απλά με τους ηγέτες που ψηφίζουν/αναδεικνύουν.
Τι πιο τρανταχτο παράδειγμα άλλωστε απο την Ελλαδα...Και ο νοών νοείτω.

Οποιος φιλοτιμηθηκε να διαβασει τις 26 σελιδες του Βαρουφακη, ειτε τραβαει οτι μαλλια του 'χουν απομείνει, ειτε κατανταει Γιουλ Μπρίνερ. Αλλα σημερα τιμητικη για το Ελλαδισταν, ξεχασα, εχει ο Πανουσης που γραφει άρθρο αμφισβητησης της κυβερνησης. Το ερωτημα ειναι γιατι δεν παραιτείται αφου διαφωνει/ενοχλείται τόσο...
Εδω ο κοσμος καιγεται και η ... δεν θα το πω ευγενικη γαρ.
Καλο ΣΚ να έχουμε χωρις δυσαρεστες εκπλήξεις και άλλες διαρροες, γκωσαμε πια.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

μπάρμπα αγαπητέ,

οι χρηματιστηριακές δίνουν υποχρεωτική άδεια στους υπαλλήλους, σε εμάς μένει πάντα κάποιος και για τις ξένες αγορές (ασχέτως αν σήμερα είναι το 99% κλειστό).

Κυρίως για email, αρχειοθετήσεις, μάζεμα πευκοβελόνων και αποτσίγαρωων, κλπ ανόητες αγγαρείες. Εννοείται οτι κανείς πελάτης δεν είναι στη θέση του... αλλά εμείς πρέπει να είμαστε εδώ.

Αν τελικά προχωρήσει αυτό το έκτρωμα με την νέα τράπεζα που θα εποπτεύει (???) για μένα θα είναι το σημείο μηδέν. Όχι για νέο νόμισμα, αλλά κάθε ευρώ που θα μπαίνει στο λογαριασμό, θα πηγαίνει σε χρέη/υποχρεώσεις προς τους φορείς και το υπόλοιπο στο χέρι, σε θυρίδα, σε γλάστρα, δεν ξέρω εγώ τι. 'Ολες οι συναλλαγές μέσω πιστωτικής κάρτα και εξόφληση όταν έρθει ο λογαριασμός.

Πάνε να μηδενίσουν κάθε έννοια εμπιστοσύνης-εγγύησης που αυτή την στιγμή απολαμβάνουμε (σε θεωρητικό επίεπεδο) από την ΕΚΤ.

Ας τα αφήσουμε όμως αυτά σήμερα. Ελπίζω να έχετε καλό καιρό εκει πάνω και να πάτε καμία βόλτα με την Σ.

Τους χαιρετισμούς μας.


Καλά "Χριστούγεννα" σε όλους.

michele είπε...

Καλησπεριζω την Ευφροσυνη με τις ..ευστοχες παρατηρησεις της.
Η συμφωνια στο Ιραν, προφανως ειναι μια διπωματικη επιτυχια και του Obama
και ευχαριστη εκπληξη
απο το θεοκρατικο Περσικο καθεστως

michele είπε...

Αλεξανδρατε ,ΕΛΠΙΖΩ να μην διανοηθει κανεις να φτιαξει οτιδηποτε εχει σχεση με εποπτικο ρολο ΕΚΤΟΣ ΕΚΤ

Αλλα απο τους κατσαπλιαδες εδω ,εχουμε ακουσει τα παντα,ελπιζω να μην προχωρησουν σε πολλα απ αυτα..

μπαρμπαλιας είπε...

αριστερα του τιποτα...
ωρε Πανουση ,γιατι λες αληθειες;;

καλωσ την Φροσω μας ,παντα ευστοχη και
την εκτιμηση μου στον Ατο που φυλαει "θερμοπυλες" αχαχαααα

michele είπε...

Νικολούδης: Εξαιρετικά δύσκολος ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ - Οι Ελβετοί δεν δίνουν στοιχεία


http://www.protothema.gr/politics/article/465037/epifulaktikos-o-p-nikoloudis-gia-ta-esoda-apo-tis-listes-forodiafugis/#.VR5lHCHbuq8.facebook

ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΑΣ ΛΟΓΟΣ
ΟΜΩΣ .

ΛΑΜΟΓΙΑ.

μπαρμπαλιας είπε...

Αυστηρότερο εφέτος το πλαίσιο για το πόθεν έσχες. Οι αλλαγές για μετοχές, έντοκα και ομόλογα. Με βάση το πραγματικό τίμημα αγοράς ακινήτων και όχι την αντικειμενική ο προσδιορισμός του ποσού. Ολη η εγκύκλιος Σαββαΐδου.

Αντιμέτωποι με αυστηρότερο πόθεν έσχες για την απόκτηση περιουσιακών τους στοιχείων θα έρθουν φέτος οι φορολογούμενοι καθώς εκτός από τις δαπάνες για αγορά ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής περιλαμβάνονται πλέον και τα ποσά τα οποία δαπανήθηκαν για αγορά μετοχών, εντόκων γραμματίων και ομολόγων, σύσταση ή αύξηση κεφαλαίων επιχειρήσεων ή για απόκτηση κινητών αξιών αξίας άνω των 10.000 ευρώ.

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1320508/eforia-poioys-dagkonei-fetos-to-pothen-eshes.html

θα προσμετρησει και την χασουρα;;
γιατι ψαχνω με το κερι τους κερδισμενους...οχι τους αγορασμενους
βεβαια

μπαρμπαλιας είπε...

α και στο τελος η εγκυκλιος λεει..
οι τυχον ζημιες δεν ...κλπ
ωρε Κατερινα πολυ εξυπνο πουλι εισαι...
αλλα ο νομος που επικαλεισαι ειναι μνημονιακος...
και αν δεν κανω λαθος ειπατε προεκλογικα αυτοι οι νομοι θα...κλπ κλπ

μπαρμπαλιας είπε...

ΠΟΛ.1076/26.3.2015
Οδηγίες για την ορθή εφαρμογή του εναλλακτικού τρόπου υπολογισμού της ελάχιστης φορολογίας εισοδήματος (άρθρα 30-34 Ν.4172/13)
Κατηγορία: Φορολογία Εισοδήματος
Αθήνα, 26 Μαρτίου 2015

austin είπε...

Ακόμα και η Κύπρος λέει οτι έχει προετοιμαστεί για grexit.

Απαράδεκτη φάση γενικά

Unknown είπε...

Καλησπερα απο το λονδινο!!! Που πηγε ο πθ ντε???
Κλαινε κ οι πετρες με της παπαριες του υπουργου οικονομιας....
Αλλα υπαρχουν ξενοι που θελουνννν να αγοραφουν ελλαδισταν!!!! Χαζοι??? Αυτοι ξερουν....μαλλον εχουν χρημα για πεταμα!!
Εγω πηγα αναψα λαμπαδα για να μας ερθει δραχμουλα....πολλα ζηταω ε????
Σαας ειπα αλλος ειναι ποδολαγνος αλλος πιπινοφαγος....
Εγω δραχμολαγνος!!! Και να δω μετα τους μαγκες του φαλυριζα....

Unknown είπε...

Έχετε και κατι βράχια εκει στην Αθήνα που επάνω εχει ενα γκρεμισμένο παλιό σπίτι....ρε πως το λενεεεε δεν θυμάμαι !!!
Με δραχμή πιστευω θα το αγοράσω που θα παει.....

michele είπε...

Οπως ειπε και ο Καισαριος,αν μου δινανε για 2 μηνες την κυβερνηση
και ΝΑ ΗΘΕΛΑ ,τοσες παπαριες μαζι δεν θα μπορουσα να ειχα σκεφτει..

Ilias D είπε...

Ποσα Ε αναφερει στη λιστα ο ΓιαΝΝης να παρει απο τις τηλεοπτικες συχνοτητες των ιδιωτικων καναλιων;

michele είπε...

Ηλια,μια ειναι η απαντηση .ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ

Εμαθα οτι πανω απο 300 η γονικη παροχη φορολογειται Το χαρτζιλικι δηλ;;

και το αφορολογητο οριο για τον ΕΝΦΙΑ θα ειναι 20000;;
αληθεια ειναι αυτα;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

για τις μετοχες τι λενε οτι θα κανουν..

Ilias D είπε...

Για την γονικη παροχη δεν ξερω,αλλα για τις 20.000 ναι.Οσοι μενουν σε τσαντηρια απαλασονται.
Καλα κανενας δεν ειπε του ΜΑΛΑΚΑ οτι τα καναλια εδω κ 2-2,5 χρονια εκπεμπουν ψηφιακα;
Μπορει αυτος στη Αιγινα να βλεπει αναλογικα ...ασε που απο το 12 ελλειπε.

Ilias D είπε...

Εν τω μεταξυ παιζει να χρωσταει το κρατος στα καναλια για τα προεκλογικα τηλεοπτικα σποτακια των κομματων ...θαχει πλακα ...εκει που μας χρωσταγανε θα μας παρουν κ το βοδι ...