Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ;
του 
ΤΑΣΟΥ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ 


Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν φύγει πάρα πολλά χρήματα από τις τράπεζες. Μόνο το τελευταίο δίμηνο έφυγαν 20 δισ.. Ταυτόχρονα με τις ανοησίες της νεοεκλεγμένης κυβέρνησης, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε φροντίσει τον Ιανουάριο να πληρώσει περίπου όλους όσους χρωστούσε – φυσικά, όχι ανιδιοτελώς, με αποτέλεσμα η κατάσταση που βρήκαν οι «καινούριοι» να είναι χειρότερη από εκείνην που φαντάζονταν. Οι ερασιτεχνισμοί τους την κάνουν κάθε μέρα χειρότερη. Παρατηρούσα τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πολύ πριν συμβούν όλα αυτά -ή τα γνώριζε;- να κοιτάει με απόλαυση τον Γιάνη Βαρουφάκη όταν επέμενε ότι δεν ζητάμε χρήματα, όντας σίγουρος πως η Ελλάδα θα κάλυπτε τα χρηματοδοτικά προβλήματα του τρέχοντος τετραμήνου εξ ιδίων πόρων. Τώρα λείπουν πάνω από 7 δισ. και μέχρι το τέλος Απριλίου το ποσό αυτό θα έχει γίνει πολύ μεγαλύτερο, χοντρικά χωρίς μισθούς και συντάξεις (περίπου 2,8 δισ. τον μήνα) χρειαζόμαστε άλλα 3 δισ. μέχρι τότε.

Δεν ξαναρωτώ πού θα τα βρουν. Δεν θα τα βρουν. Οι επιλογές είναι λιγοστές:

Από τα αποθεματικά οργανισμών και ταμείων (3 δισ. είναι διαθέσιμα, αλλά πολλές διοικήσεις αρνούνται, και δικαίως).
Από την ΕΚΤ με αύξηση του ELA και επαναποδοχή των ελληνικών ομολόγων. Ο κ. Ντράγκι ξεκαθάρισε ότι χωρίς εφαρμογή του προγράμματος αυτό δεν θα γίνει.
Άρα τι μένει; Να μην πληρώνει το δημόσιο κανέναν, εκτός από μισθούς και συντάξεις (αυτό θα γίνει, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς) και προσπάθεια να συλλεγούν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα από μια οικονομία που από το τελευταίο τρίμηνο του 2014 βρίσκεται πάλι σε ύφεση. Λέτε να δουλέψει; Δεν πιστεύω. Το αργότερο σε αυτό το σημείο η κυβέρνηση θα ζητήσει χρήματα από τους δανειστές μας. Αφού όμως τα πράγματα είναι έτσι, μήπως θα ‘πρεπε να είναι πιο προσεκτική; Π.χ να μη διακηρύσσει την τελευταία μέρα της ισχύος της παρούσας συμφωνίας και ενώ ένα κοινοβούλιο δεν ψηφίζει για την παράταση ότι η «η συμφωνία είναι φύλλο συκής» (Γ. Βαρουφάκης). Όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλά διότι τέτοιες δηλώσεις δεν αποτελούν «μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης» και τέτοιο και μόνο τέτοιο ήταν η απόφαση-πλαίσιο του Eurogroup.


Τον Ιούνιο το χρηματοδοτικό κενό θα έχει μεγαλώσει τόσο πολύ ώστε ενόψει των πληρωμών των ομολόγων προς την ΕΚΤ το καλοκαίρι (άλλα 6,5 δισ.) να χρειασθεί μια νέα χρηματοδότηση, ένα νέο πακέτο. Με όρους. Πιστεύει κανείς ότι αυτή η κυβέρνηση θέλει και, αν ήθελε, μπορεί να το διαπραγματευθεί; Θα πει, και δικαίως, ότι δεν έχει εντολή για κάτι τέτοιο, θα χρειασθεί μια νέα εντολή. Είναι άγνωστο ποιος θα την πάρει και με όσα γνωρίζουμε σήμερα, το πιθανότερο είναι να την ξαναπάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι μία άλλη εντολή. Καθώς οι Ευρωπαίοι θα συνδέσουν χωρίς κανένα περιθώριο υπεκφυγής για τον ελληνικό λαό την παραμονή του στο ευρώ με την αποδοχή του τρίτου πακέτου.

www.protagon.gr

67 σχόλια:

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλημέρα!
Εξοχη μουσικη επιλογη και ενδιαφερον κείμενο. Μας κακομαθαίνετε κ. Μιχαηλίδη...
Ακουγοντας τον Χαρδουβελη στο Mega πρωινιατικο, αντιληφθηκα για άλλη μια φορα ποσο λατρεις της φαμφαρας ειμαστε. Δεν μας ταίριαζε ο ανθρωπος. Δεν μας έκανε ρε αδερφε. Ο Βαρουφακης πλησιάζει πιο κοντά στο λαικο θυμικο/συναισθημα. Οποιος δεν ειδε την εν λογω συνεντευξη,. καλο θα ειναι να την παρακολουθησει αργοτερα, οχι βραδυ, γιατι θα αγχωθει, μεσημερακι να 'χει ολο το χρονο να το χωνέψει/καταπιει. Μην παθουμε και τιποτε στο τέλος, δεν λεει...

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Επισης χρονια πολλα για χτες στον dwk στον οποιο έστω και καθυστερημενα οφειλω μια απαντηση:

……………………………
1) Πήραμε συνέχιση του προγράμματος, την ώρα που οι γύρω μας/διπλα μας βγαίνουν στις αγορές, αν όχι αρχίζουν και εξοφλούν το ΔΝΤ. ✓

1. …σας συγχαίρω για την παραδοχή της ανικανότητας της απελθούσας συγκυβέρνησης, η οποία δεν κατάφερε σε πέντε χρόνια, αυτό που πέτυχαν οι «γυρο/διπλα μας» σε λιγότερα από τρία …αυτό σας τιμά!

--->Mα η προηγουμενη κυβερνηση θα μας εβγαζε τον Μαρτη, αγαπητέ. Η παρουσα μας χωνει πιο βαθεια σε μνημονιο3

2) Η αξιολόγηση διατηρείται και ας τσιρίζουν περί του αντιθέτου οι Λαφαζανης, Στρατουλης και λοιποί.✓ ενοψει!

2. …η αξιολόγηση είναι συμβατική υποχρέωση της χώρας μας ως εκ της συμμετοχής της στην ΕΕ …και όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, «τις συμβατικές υποχρεώσεις θα τις σεβαστούμε, παρ’ όλο που για μερικές διαφωνούμε και θα προσπαθήσουμε να τις αλλάξουμε»

--->Συμβατικη υποχρεωση δεν ειναι η αξιολογηση. Η αξιολογηση ειναι μια δεσμευση με την οποια εχεις συναινεσει ως κρατος με την υπογραφη σου.Τοσο απλα τόσο ωμα. Συμβατικη υποχρεωση ειναι να τηρησεις κατα γραμμα οτι εχεις υπογραψει ως Πολιτεια. Εκτος κι αν θεωρουμε οτι το Κρατος δεν εχει συνεχεια, αλλα σταματαει και λειτουργει μονο με τα καπριτσια κάποιων, καλη ωρα στη Κουμουνδουρου...ΝΟΤ. Και επι της ουσιας τωρα: ο Τσιπρας υπονοεει οτι ηταν εναντιον της αξιολογησης, το ξερει κι η κουτση Μαρικα. Ελα ομως που δεν του βγηκε. ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ κοινως.

3) Τα κεφάλαια του ΤΧΣ παραμένουν προς αποκλειστική χρήση των τραπεζών κι όχι για μαξιλάρι.✓

3. …και καλώς παραμένουν! …για τις τράπεζες προορίζονται …για ενδεχόμενη ανακεφαλαίωση και για την διευθέτηση των κόκκινων δανείων …ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για την νέα κυβέρνηση

->Διαφωνώ καθετα. Τα κεφαλαια του ΤΧΣ δεν επρεπε να χρησιμοποιηθουν για τα κοκκινα δάνεια και μικρομπαλωματα αμφιβόλου αποτελεσματικοτητας, αν οχι διευθετησης. Λάθος χρηση για λαθος λογους με λαθος εργαλεια. Απο όπου κι να το πιασω, δεν μαζευεται. --->http://www.kathimerini.gr/789730/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/se-grammh-prolhptikhs-pistwshs-ta-11-dis-toy-txs και για να καταλαβουμξε λιγο το ανοητο των ισχυρισμων ΣΥΡΙΖΑ--->ιδου και η εξαιρετικη παρεμβαση του Κυριακου Μητσοτακη. Και υποψιν κ. Dwk προς αποφυγη παρεξηγησεων, δεν ειμαι με τη ΝΔ, αλλα η σκαφη σκαφη και τα συκα συκα που λενε και στο χωριο μου.

4) Οι μονομερείς ενέργειες (Αυξήσεις συντάξεων, αυξήσεις κατώτατων μισθών, ακυρώσεις και πάγωμα αποκρατικοποιήσεων για παράδειγμα) πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν.✓Αυτό ακυρώνει σχεδόν το σύνολο του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ. Καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα. Το Αριστερό Ρεύμα σε εκνευρισμό, λένε. Ξύδι. Εξαιτίας αυτού, η συνοχή της κυβέρνησης δεν είναι δεδομένη. Θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά το προσεχές διάστημα. Πολιτικά δεν θα βαρεθούμε. Είναι το σίγουρο.

4. …κοντά είναι ο Μάρτιος και τότε θα δούμε π.χ. αν (…με μονομερή ενέργεια) οι συνταξιούχοι θα αποφύγουν την (…ψηφισμένη στο μεσοπρόθεσμο) μείωση των επικουρικών συντάξεών τους! …και ναι, δεν θα βαρεθούμε, γιατί έρχεται η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που θα φέρει την αύξηση του κατώτερου μισθού και έπεται συνέχεια

--->Δεν θα μπορεσει να γινει τιποτε απο ολα αυτα τα ωραια, γιατι πολυ απλα ηδη υπαρχει τρελο θεμα ρευστοτητας το οποιο εξαρτιέται πλεον αποκλειστικα απο ELA...εδω σημερα ειχαμε δηλωσεις περι εκτακτων φόρων απο Βαρουφακη και στη συνεχεια διατυπωση δυσκολιων απο Στρατουλη κιολας.... Δυο ποδια σε ενα παπουτσι; Χλωμό...

--->

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

--->
5) Η Τρόικα θα λέγεται ονομάζεται «Θεσμοί» και το Μνημόνιο «πρόγραμμα».✓ Μεγάλη επιτυχία, σείεται ο πλανήτης, έχει μείνει με το στόμα ανοιχτό η υφήλιος με το απίθανο κατόρθωμα των κκ. Τσίπρα και Βαρουφάκη. Σας έχω νέα, γελανε, αν όχι μας περνάνε για ηλίθιους. Τόσο απλά, τόσο ωμά.

5. …προσωπικά δεν γελάω και δεν γνωρίζω ποιος είναι τόσο ηλίθιος να προτιμά την τρόικα που διαφέντευε το κάθε υπουργείο, επιβάλλοντας και την τελευταία τελεία σε όποιο νομοσχέδιο ερχόταν προς ψήφιση, αντί της ισότιμης συνεννόησης και συναπόφασης με την ΕΚΤ την ΕΕ και το ΔΝΤ …απλά και ωμά: τους θεσμούς

--->Μα για ονομα! Οχι Γιαννης Γιαννακης! Η λέξη τρόικα είναι ρωσική που σημαίνει τριμερής, ή τριπλός. Ειδικότερα με την ονομασία τρόικα φερόταν παραδοσιακή ιππήλατη άμαξα, συνηθέστερα έλκηθρο, που το έσερναν τρεις ίπποι ζευγμένοι κατά μέτωπο. Κατ' επέκταση της σημασίας του όρου, επί σοβιετικού καθεστώτος και ειδικότερα μετά τον θάνατο του Στάλιν, η λέξη τρόικα έλαβε πολιτική σημασία δηλώνοντας την κυβερνητική τριανδρία της χώρας με συνέπεια να καταστεί εξ αυτού διεθνής όρος σε αναφορές τριανδρίας, ή οποιασδήποτε τριπλής διοίκησης, ή τριμελούς επιτροπής. Πως να την ονομαζαν, που εριπε σημερα πρωινιατικο κι ο Χαρδουβελης αστειευόμενος Τριανδρια;;;;;;; Γελαν κι οι πέτρες.

6) Καμία χρηματοδότηση δεν εκταμιεύεται μέχρι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση του υφιστάμενου προγράμματος.✓ Κάθεστε; Με λίγα λόγια πήραμε παράταση χωρίς χρήματα. Μηδέν, cero, nuzéro, τίποτις δηλαδή με μπόλικο καθόλου που λένε και τα πιτσιρίκια.

6. …λάθος! …η εκταμίευση των δόσεων θα γίνεται ανάλογα με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που η κυβέρνηση προτείνει και συμφωνεί με τους εταίρους …στο χέρι της είναι να πετύχει και θα κριθεί γι αυτό

--> Δυστυχως σας διεψευσαν οι εξελιξεις και σαφεστατα με επιβεβαιωσαν οικτρα.Ενδεικτικα μονο αναφερω την δηλωση Σοιμπλε στην Μπούντεσταγκ:"Η επέκταση «δεν δίνει χρήματα,αλλά χρόνο για να κλείσει το πρόγραμμα".

7) Πρωτογενές πλεόνασμα συνδεδεμένο με βιώσιμο χρέος. ✓ Χμ δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως, και σε κάθε περίπτωση προβλεπόταν σχετικά κάτι παρόμοιο στην αναδιάρθρωση χρέους που είχαν υποσχεθεί στον Σαμαρά στο μνημόνιο του 2012.

7. …πρωτογενές πλεόνασμα ναι, δεχτήκαν όμως την άποψη Βαρουφάκη, για πολύ χαμηλότερο των αδιανόητων και αντιαναπτυξιακών 3% για φέτος και 4,50% για τα επόμενα χρόνια! …όσο για την υπόσχεση που έλαβε ο Σαμαράς το 2012, έχετε δίκιο αν εννοείτε ότι οφείλει ο απελθών να απολογηθεί, γιατί από τότε δεν έκανε τίποτα!

-->Για το συγκεκριμένο δεν οφειλει καθολου να απολογηθει ο Σαμαρας, αλλοιμονο. Ασε που αυτο που παρουσιάζεται ως η μονη επιτυχια της κυβερνησης στη παρουσα συμφωνια αμφισβητειται ηδη απο Γερμανους υπουργους. Και για να μιλησω και πιο ουσιαστικα...σιγα μην καταφερει αυτη η κυβερνηση να κανει εστω και πλεονασμα 0,000003%, το πιο πιθανο να δημιουργησει πάλι ελλειμματα, ειδικα αν τηρησει και το 1/4 των υποσχεσεων στη ΔΕΘ!

Effrosyni Pavlakoudi είπε...


--->
8) Συνασπίσαμε τους πάντες αν όχι εναντίον μας, σίγουρα απέναντι μας. ✓

8. …αυτοί, λοιπόν, οι …συνασπισμένοι εναντίον μας (στους οποίους παρουσιάστηκαν ήδη οι πρώτες ρωγμές, που το θεωρώ τεράστια επιτυχία) πρόκειται να συνυπογράψουν όλοι, τελικά! …άλλοι πρόθυμα και άλλοι (δεν θα βάλουμε την γάτα μας να κλαίει…) βαρύθυμα! …ε, γι αυτούς ίσως χρειαστεί το ξύδι που λέγατε παραπάνω!
………………………
…με την ελπίδα ότι θα υπογραφεί η καλή αυτή συμφωνία, που κάτω από αντίξοες συνθήκες, με σκληρή διαπραγμάτευση και πολύ κόπο, στον ελάχιστο χρόνο που είχε στην διάθεσή της πέτυχε η νέα κυβέρνηση
…και την απαίτηση επικύρωσης από τον Ελληνικό λαό, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η υλοποίησή της

----> Αρραγες ηταν το μετωπο δεν καταλαβατε και αποσαφηνιστηκε τρισακις παρακαλω απο ολους τους εμπλεκόμενους, για αυτο και εγκαταλειφτηκε αυτη η διατυπωση περι μετωπου που διερραγη πολυ νωρις απο το κυβερνητικο επιτελειο. Το τονισε ο Νταισεμπλουμ περι "ολοι μας και η Ελλαδα", το διατυπωσε πιο χοντρα ο Μοσκοβισι "συμφωνησαμε ολοι, κανενας δεν εφερε ενστασεις, σε οτι αφορα την Ελλαδα και στη συνεχεια το συζητησαμε με την ελληνικη πλευρα". Να αναφερω τους καινουργιους φιλους του Τσιπρα, τους Αυστριακους που μας την ειπαν στο παραπεντε οτι ειμαστε ασαφεις; Να μιλησω για το συναπισμο του Νοτου που ποτε δεν υπηρξε; Ή μήπως να αναφερθω στις καυστικες δηλωσεις της Κυπρου;;;;;;;;

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλο μηνα σε ολους/ες! Εχει ενα υπεροχο ηλιο στο κεντρο της Αθηνας, παω για καφεδακι με γυναικοπαρεα και τις εφημεριδες μου παραμασχαλα και μετα σε μια εκπληκτικη έκθεση σε ένα από τα ωραιότερα μνημεία της οθωμανικής περιόδου της Αθήνας, το Λουτρό των Αέρηδων. (http://www.kathimerini.gr/804450/article/politismos/eikastika/enas-megalos-kosmos-epallhlwn-afhghsewn)
Υστερα με κοβω για τσιπουρακια...
Ευτυχως η ζωη δεν ειναι μονο Βαρουφακης...αμην.
Να περασετε υπεροχα ό,τι κι αν κάνετε, λοιπον. Κυριε Μπαρμπαλια...την απέφυγα και πάλι την καρτα, ε; :)

profit είπε...

Καλημέρα καλο μηνα στην καλυτερη ομάδα
Κ φυσικά στον κοουτς μας δύναμη ...

ο dwk είπε...

…καλημέρα και καλό μήνα
…ευχαριστώ την αγαπητή Ευφροσύνη (οι …διαφορές μας θα λυθούν στο – ελπίζω άμεσο – μέλλον, ας περιμένουμε) και τους φίλους της Ε.Γ. για τις ευχές τους
…καλό υπόλοιπο Κυριακής

austin είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα και απο μένα. Χρόνια πολλά στους χθεσινους εορτάζοντες!

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σας

ΘΟΔΩΡΗ μας χρόνια σου πολλά

mixalis mixalios είπε...

Χρόνια Πολλά Ντοκι....με τις γιορτές δεν τα πάω καλά πόσο μάλλον με τις κινητές....

Ilias D είπε...

Καλημερα σε ολους κ στην αγαπητη Εφροσυνη.
Μιχαλιο δεν φανταζομαι να τα πηγαινεις καλα κ με τις κινητες κυβερνησεις ...
κ τους κινητους υπουργους ...
xaxaxa

Ilias D είπε...

*Ευφροσυνη ...
αντε παλι.

mixalis mixalios είπε...

Αυτοκίνητους υπουργούς Ηλία...

Πυρά από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για τα αυτοκίνητα που δεν θα πάρουν λέει ο Αλέξης...
Εδώ ο κόσμος χάνεται...
Εδώ που τα λέμε είδαν και αυτοί χαρά και ο άλλος τους την κόβει...Πότε θα ξαναγίνουν βουλευτές αυτές οι διάνοιες της πολιτικής?...

michele είπε...

Καλημερα ,καλο μεσημερι σε ολους .Ειδα στην Κεντρικη Επιτροπη του Συριζα ψηφισαν ΝΑΙ στην συμφωνια 92 στους 200 ( 36 απουσιες)

δεν πειθονται αυτοι οτι εχουμε αλλαγη ημερομηνιας και οχι παραταση;;

michele είπε...

Οσον αφορα την Ευφροσυνη και την -εμπεριστατωμενη- αναλυση ,απαντηση
ενα ειναι ενα σιγουρο:

θα μας φατε το ψωμι κ.Παυλακουδη ,εγω προσωπικα δεν θα εχω λογο να αναφερομαι σε πολιτικα εδω χαχα

mixalis mixalios είπε...

Ακολούθησα πιστά την συμβουλή της Ευφροσύνης και είδα το Χαρδούβελη μεσημεριάτικα.

Η διαφορά με τον Βαρουφάκη είναι σαφής: Από την μία έχεις ένα showman που προσπαθεί να εντυπωσιάσει με τα επικοινωνιακά του χαρίσματα αλλά νομίζει ότι κάνει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο
και από την άλλη έναν άνθρωπο της λογικής, χαμηλών τόνων αλλά με πλήρη γνώση των δυσκολιών και της κατάστασης. Όλοι ασχολούμαστε με το χρηματοδοτικό κενό που σαφώς μπορεί να προκαλέσει πιστωτικό γεγονός αλλά από την άλλη υπάρχει και αυτό το δημοσιονομικό το οποίο μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Γυρίσαμε πάλι λοιπόν στα περίφημα δίδυμα ελλείμματα γιατί με αυτά που έχει υποσχεθεί ο Συριζα δεν παίζει να έχουμε πλεόνασμα.
Και αντί ο ΥΠΟΙΚ να ξημεροβραδιάζεται στο υπουργείο του για να βρει λύσεις, έχει δώσει συνέντευξη σε όλα τα ΜΜΕ, διεθνή και ελληνικά. Το μόνο που του μένει πια είναι να ξεκινήσει τις συνεντεύξεις και στα τοπικά κανάλια...Δυστυχώς ο Τσίπρας τον επέλεξε γιατί ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση, οι Μηλιός και Σταθάκης μία φορά πήγαν στο εξωτερικό (Λονδίνο) και οι επενδυτές δεν ξέραν που να κρυφτούν, ε και τι του έμεινε ο Δραγασάκης ο οποίος είναι καλός μόνο για Αντιπρόεδρος Βουλής...Τώρα για τον Ευκλείδη δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ασχοληθούμε..

Και μιας και είναι μεγάλη γιορτή σήμερα εγώ το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι να μας λυπηθεί ο Θεός...

mixalis mixalios είπε...

Μιchele, άστα πολιτικά και πες μας κανά καλό χαρτάκι να κερδίσουμε γιατί εσείς που είστε μέσα στα πράγματα ξέρετε και δεν μας λέτε...

Unknown είπε...

Βρε πολιτικο εγινε το μπλογκ....
Λοιπον φιλοι αρχιζουν και χτιζουν θεσεις σχεδον με οποιον μιλαω....
Μαλλον θα αρχισει η ανοδο αλλα οχι τοσο οσο να μας δινει ενθουσιασμο!!
Εγω ειμαι λονγκ απο το 706,56 φουλ αγορασμενος κ περιμενω!!
Θα πουλησω μονο με grexit αλλιως κραταω...
Αρχιστε το μαζεμα......

Ilias D είπε...

Αρχησε να ξεκολλαει απο το 15μελες ο αρχηγος,το οργανο του κομματος θα εινα 13μελες(μαζι με προεδρο κ γραμματεα).
Να το εκλαβω ως πρωτο βημα για την ενηλικιωση του Αλεξη;

Ilias D είπε...

καλως τον ιλλαρχο ...
μεταξυ μας με τον ναρκισσο ΓιαΝΝη ποσο να αντεξει;
Ελπιζω για το καλο ολων μας να προσγειωθει.

Υ.Γ.Λεα τι να κανουμε;αφου η πορεια του Χ.Α.Α. ειναι συνδεδεμενη(ιδιαιτερα αυτη την περιοδο) με τις πολιτικες εξελιξεις.

Ilias D είπε...

ΥΓ.2
...κ ακομα ποιο συνδεδεμενη με τις δηλωσεις του ΓιαΝΝη.
Υ.Γ.3 Προσεξα οτι στις συνεντευξεις σε Παπαδακη κ Αυτια στην καρεκλα του γραφειου του ειχε το σακιδιο του ...
αναρωτιεμαι ...δεν καθεται καθολου στο γραφειο;ουτε για να τιτιβισει;

Ilias D είπε...

http://taxalia.blogspot.gr/2015/03/telegraph.html#more

Ilias D είπε...

http://www.antinews.gr/POLITIKE/mitropoulos-afou-den-katargoume-to-psifismeno-to-mnimonio-den-teleiose/

Μα αντιπροεδρο στη βουλη;με προεδρο μαλιστα τη Ζωη;
Καντον υπουργο τον εργατολογο,εδω εκανες τον ναρκισσο.
Κανεις το ιδιο λαθος με τον Γιωργο;

Unknown είπε...

Μπαινουμε οπως ολα δειχνουν σε νεο μνημονιο....ωραιος ο τσιπρακος κ η ομαδα του φαλυριζα ηλια....ελα να αρχισουμε να ανεβαινουμε!!!

ο dwk είπε...

…καλησπέρα
…απόγευμα Κυριακής, καφεδάκι (καλώς), τσιγαράκι (κακώς), μελέτησα την «εμπεριστατωμενη- αναλυση ,απαντηση» της φίλης μας Ευφροσύνης και είπα: -δεν γράφεις και την δική σου άποψη dwk, έστω και …μη εμπεριστατωμένη;

ο dwk είπε...

……………………
1.-
Ευφροσύνη: Πήραμε συνέχιση του προγράμματος, την ώρα που οι γύρω μας/διπλα μας βγαίνουν στις αγορές, αν όχι αρχίζουν και εξοφλούν το ΔΝΤ. ✓
….
dwk: …σας συγχαίρω για την παραδοχή της ανικανότητας της απελθούσας συγκυβέρνησης, η οποία δεν κατάφερε σε πέντε χρόνια, αυτό που πέτυχαν οι «γύρω μας/διπλα μας» σε λιγότερα από τρία …αυτό σας τιμά!
…….
Ευφροσύνη: Mα η προηγουμενη κυβερνηση θα μας εβγαζε τον Μαρτη, αγαπητέ. Η παρουσα μας χωνει πιο βαθεια σε μνημονιο3
….
dwk: …«ΘΑ μας εβγαζε τον Μαρτη», αγαπητή;;; …και πέντε χρόνια τι έκαναν οι μνημονιακές κυβερνήσεις; …και από τον Σεπτέμβρη (επί τέσσερεις μήνες!) που …διαπραγματεύονταν; …ΘΑ;;; …γνωστό το: αν η γιαγιά μου είχε καρούλια…
…όσο για το μνημόνιο 3, αυτό αποτελεί την μοναδική πλέον ελπίδα των θιασωτών της «αντιμνημονιακής παρένθεσης» …και είναι ο λόγος που παλεύουν με ΟΛΑ τα μέσα για την αποτυχία της νέας κυβέρνησης …αν τους βγει, θα έχουμε κάνει ακόμα ένα βήμα προς την καταστροφή
…μέχρι στιγμής, ευτυχώς, έχουν απέναντί τους την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού
………………………………

ο dwk είπε...

…………………………
2.-

Ευφροσύνη: Η αξιολόγηση διατηρείται και ας τσιρίζουν περί του αντιθέτου οι Λαφαζανης, Στρατουλης και λοιποί.✓ ενοψει!
….
dwk: …η αξιολόγηση είναι συμβατική υποχρέωση της χώρας μας ως εκ της συμμετοχής της στην ΕΕ …και όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, «τις συμβατικές υποχρεώσεις θα τις σεβαστούμε, παρ’ όλο που για μερικές διαφωνούμε και θα προσπαθήσουμε να τις αλλάξουμε»
…….
Ευφροσύνη: Συμβατικη υποχρεωση δεν ειναι η αξιολογηση. Η αξιολογηση ειναι μια δεσμευση με την οποια εχεις συναινεσει ως κρατος με την υπογραφη σου.Τοσο απλα τόσο ωμα. Συμβατικη υποχρεωση ειναι να τηρησεις κατα γραμμα οτι εχεις υπογραψει ως Πολιτεια. Εκτος κι αν θεωρουμε οτι το Κρατος δεν εχει συνεχεια, αλλα σταματαει και λειτουργει μονο με τα καπριτσια κάποιων, καλη ωρα στη Κουμουνδουρου...ΝΟΤ. Και επι της ουσιας τωρα: ο Τσιπρας υπονοεει οτι ηταν εναντιον της αξιολογησης, το ξερει κι η κουτση Μαρικα. Ελα ομως που δεν του βγηκε. ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ κοινως.
….
dwk: «…Σε ευθεία αμφισβήτηση της μεθοδολογίας, που χρησιμοποιούν οι Βρυξέλλες για να αξιολογήσουν τις δημοσιονομικές πολιτικές των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προέβη ο υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας, Πιέρ Κάρλο Παντόαν…»
http://www.kathimerini.gr/793084/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/nea-kontra-meta3y-komision-kai-italias
…αξιολογείται, λοιπόν, η δημοσιονομική – και όχι μόνο – πολιτική των κρατών – μελών της ΕΕ! …το ευχάριστο είναι ότι έχουμε συμμάχους στην προσπάθεια βελτιώσεων και αλλαγών!
…άλλοι πάλι (πέντε χρόνια τώρα) επαφίονταν στους χρησμούς της …κουτσής Μαρίκας! …και είδαμε που μας κατάντησαν!
…όσο για το: «Συμβατικη υποχρεωση ειναι να τηρησεις κατα γραμμα οτι εχεις υπογραψει» θα με έβρισκε σύμφωνο αν συνέχιζε …«ΜΟΝΟ αν είναι προς το συμφέρον της πατρίδας και των πολιτών»! …και αυτό ΔΕΝ αποτελεί …κυβίστηση, αλλά ιερή υποχρέωση, βάσει της εντολής που μόλις έλαβες!
………………………….

ο dwk είπε...

…η συνέχεια τις επόμενες μέρες, όταν κατατεθούν (και ψηφιστούν) τα πρώτα νομοσχέδια, τα οποία ενδεχομένως, θα απαντούν από μόνα τους σε πολλές από τις αιτιάσεις ή/και απορίες της καλής μας φίλης
…καλό βράδυ

dubaiprojectmanager είπε...

καλησπερα στην παρεα.
Μου γραφουν φιλοι επαγγελματιες
οτι δεν κοuνιεται φυλλο στην Ελλαδα
απο δουλειες.

michele είπε...

Δεν κουνιεται Νικολα

michele είπε...

Προς το παρον κοβουμε τις δαπανες υγειας 50% γιατι δεν εχουμε λεφτα

dubaiprojectmanager είπε...

γεια σου Μιχαλη. Κατι πηγαινε να γινει μεχρι πριν απο τις εκλογες αλλα εδω και 3-4 μηνες απογοητευση μου γραφουν.Και σημειωστε οτι ολοι ψηνονται να φυγουν και με ρωτανε για εδω.

dubaiprojectmanager είπε...

Εδω ησυχια , ταξη και ασφαλεια.
Ολα φλατ. Βενζινη 1,72 ΑΕΔ. Πολυ χρημα κυκλοφορει , πολλες δουλειες , πολλες ευκαιρειες. Οι ανθρωποι εδω θελουν ολο τον καλο τον κοσμο να ερθει να προσφερει υπηρεσιες , γνωσεις και να τον αποζημιωσουν.Δεν ειναι μπαγλαμαδες.

dubaiprojectmanager είπε...

να βαλω ολιγα βιντεοκλιπς και να αποχωρησω φιλοι.
https://www.youtube.com/watch?v=iQTHfYR-Xj8

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Καλησπερα :)
Το blog δεν ειναι πολιτικο, ευτυχως. Αλλα η πολιτικη και η οικονομια ειναι το πιο παλιο ζευγαρι ερωτευμένων/τσακωμενων. Οπότε ειναι λογικο να μιλαμε και πολιτικα. Πολυ θα ηθελα να μιλω και χρηματιστηριακα, αλλα εχω μαθει οταν κατι δεν το κατεχω, να μην μιλάω για να μην πέσω σε αστοχιες και λαθος συμπερασματα. Οποτε σας διαβαζω και σιγα σιγα μαθαινω.

Κυριε Mixalio με καλυψατε με την ανάλυσή σας και συνιστω ανεπιφυλακτα τόσο σε σας όσο και σε καθε ενδιαφερομένο που διαθετει χρόνο και οχι παρωπιδες να διαβασει το εξαιρετικο κειμενο του Παγουλατου σημερα στην Καθημερινη.

Μεστο, με άκρες, χωρις να φοβαται να πει τα πραγματα με το ονομά τους και πολυ φοβαμαι κυριε Dwk (που απολαμβανω τους διαξιφισμους μας) οτι κινειται στις ιδιες αποψεις με μενα που τονιζα οτι περα απο την λανθασμενη και επιπολαιη οικονομικη διπλωματια της κυβερνησης,το πολιτικο κεφάλαιο που εξανεμισθη/χαραμισθη ειναι εξισου σημαντικο, αν οχι επικινδυνο. -->http://www.kathimerini.gr/805552/opinion/epikairothta/politikh/rok-sok-kai-deos

Κυριε Μιχαηλιδη δεν νομιζω οτι τρωω το ψωμι σας αχαχαχαχαχαχ, με κολακευετε για αλλη μια φορα. Ευχαριστω πολυ. Ειναι ιδιαιτερα σημαντικο να σε εκτιμα ενας ανθρωπος με πειρα, εμπειρια και γνωσεις.

Τελος, δεν ξερω που θα οδηγηθουμε ακριβως, το σιγουρο ειναι οτι δεν θα ειναι καλυτερο απο πριν.

Θα διναν αυξησεις στους παντες και δεν θελαν τη δοση των 7 δισ., αλλα ξαφνικα ανακαλυψαν προβλημα ρευστοτητας και ισως χρειαστει να πανε σε εκτακτες εισφορες/φορους, θα ανοιξουν ομως την ΕΡΤ για να βολευτουν οι ημέτεροι, θα κλεισουν τις Σκουριες για να ενισχυθει η αναπτυξη, θα μειωσουν κατα 50% τις δαπανες υγειας γιατι η αριστερα παντα εχει κοινωνικο προσωπο σε αντιθεση με τη δεξια...

Κατα τα άλλα ο κυριος Dwk μου λέει να περιμένω να δω το ...θαυμα. Υπομονη και χρονο απλετο εχω. Αλλα υπαρχει και το ρημαδι το μυαλο που δεν μπορω να το βαλω στον παγο ή σε ησυχια και με γαργαλαει με εκβιαστικα διλημματα/ερωτηματα.

Παρεπιπτοντως δεν ειμαστε λιγοτερο πατριωτες οσοι ασκουμε κριτικη και δηλωνουμε τις στραβοτιμονιες του καπετανιου Τσιπρα. Πατριωτικο ειναι το ρεαλιστικο. Πατριωτικο ειναι εφικτο, οχι το ευκταιο.

Να περιμενουμε λοιπον, αλλα οχι ως χαχες ή 15χρονα. Στην δημοκρατια η πολιτικη ασκειται με αντιπαραθεση όχι με σιωπη και απλα αποδοχη και μολις γινει το μοιραιο τσιριδα. Στο κατω κατω εκτιμω πολυ περισσοτερο προσωπικα τους ανθρωπους που προειδοποιουν εγκαιρα, παρα κατοπιν εορτης.

Καλο μήνα και πάλι :)

dubaiprojectmanager είπε...

Επειδη εγω ειμαι λιγο απο αλλο σπεις να συνεχισω με τα βιντεοκλιπ μου.
https://www.youtube.com/watch?v=Wq4tyDRhU_4

dubaiprojectmanager είπε...

καληνυχτα σε ολες τις φιλες και τους φιλους.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

dubaiprojectmanager απο μια άποψη εισαι πολυ τυχερος που δεν ζεις αυτο το μαρτυριο, μα πολυ τυχερος. Ωραια μουσικουλα παρεπιπτοντως προτεινεις! Απο μενα αυτο: https://www.youtube.com/watch?v=HiC9XNQSxFQ (στο 1¨40 ξεκινα κανονικα)

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Ilia D δεν τον βλεπω να προσγειωνεται. Ηδη ξεκινησε κυνηγι μαγισσων στο εξωτερικο για εσωτερικη καταναλωση... Κριμα.

austin είπε...

Μιχάλη πως βλέπεις αθροιστικά ειδησεογραφία; Βγήκε και είπε ο Σόιμπλε, είπε και κάτι ψιλά ο Τσίπρας, τι λες;

Λευτερης είπε...

Μας την πέσανε και οι Τούρκοι. Λογικό το βρίσκω,
Κάτι λέγαμε σε δύσκολες καταστάσεις παραμονεύουν οι οχθροί.
Κυρία Ευφροσύνη με μορφώνεται, όπως άλλωστε πολλοί άλλοι μέσα σε αυτό το υπέροχο χώρο.
Σας ευχαριστώ.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Leftos ευχαριστω ιδιαιτερα για το θετικο σας σχολιο. Ναι, δυστυχως η Άγκυρα προχώρησε σε ΝΟΤΑΜ σύμφωνα με την οποια δεσμεύει το κεντρο του Αιγαίου μεταξυ Σκύρου&Λήμνου για 10 μηνες.Tωρα θελω να δω αυτους που μιλαγανε με ευκολια για εξοδο απο ΝΑΤΟ/ΕΕ. Τωρα μωκο. Οι κκ Τσιπρας και Κοτζια έκαναν διαβήματα σε ΕΕ, ICAO, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ βεβαια, αλλα προηγουμένως ειχαν ενισχυσει το προφιλ του μαγκα πολλα βαρυ που μπορει με τη ρωσικη αρκουδα μονον καλυτερα. Επικινδυνοι ακροβατισμοι στο κενο. Ζητανε τωρα τη συνδρομη οσων δεν θελαν/δεν τους εκαναν. Φευ. Και οχι δεν γελαει κανεις.

Λευτερης είπε...

Η……. Αξιοπρέπεια.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Ναι παει περιπατο κι αυτη παρεα με την ελπίδα. Αχ βαχ...Ιδωμεν.

mixalis mixalios είπε...

Ευφροσύνη, επίτρεψε μου να μην χρησιμοποιείς τον πληθυντικό όταν αναφέρεσαι σε εμένα και ειδικά αυτό το "κύριε" με σκοτώνει...Ίσως βέβαια με την ωριμότητα των σκέψεων μου (το έσκισα πάλι ο άτιμος...) να μου πρόσθεσες μερικά χρονάκια...

Και μια δική μου προτροπή για μελέτη (ίσως σε πιο σκωπτικό ύφος) είναι το παρακάτω

http://www.kathimerini.gr/805559/opinion/epikairothta/politikh/to-zhthma-einai-oi-ellhnes

Φοβάμαι ότι αργά αλλά σταθερά δημιουργείται μια υποβόσκουσα τάση ότι οι Ευρωπαίοι είναι οι κακοί της παρέας όπως αντιστοίχως και το Ευρώ που τους συνοδεύει. Το ευρώ, έχει προφανώς πιο πολλές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις από την ελευθερία που σου προσφέρει το δικό σου νόμισμα. Το δυσκολότερο όμως δεν είναι να αποκτήσεις την ελευθερία αλλά να μπορείς να την διαχειριστείς...Θα ήθελα κάποιος να μου υπενθυμίσει πότε το κάναμε επιτυχημένα...

Λευτερης είπε...

Προσέξτε την διχαστική κουλτούρα της Αριστεράς.
Για να κλείσει η αριστερή παρένθεση στην Ελλάδα θα ματώσουμε.
Βελούδινη παρένθεση με την Ελληνική Αριστερά δεν υπάρχει.

ο dwk είπε...

«…Σε δηλώσεις του στους Financial Times, ο ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει τον Μάρτιο στην «πρώτη εκταμίευση» από τα 7,2 δισ. ευρώ που υπολείπονται του υφιστάμενου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.
Προϋπόθεση για να γίνει αυτό, τόνισε, είναι η ελληνική κυβέρνηση να υιοθετήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη συμφωνηθεί και από τις δύο πλευρές.
«Το μήνυμά μου προς τους Έλληνες είναι: προχωρήστε στην υλοποίηση του προγράμματος ακόμη και πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.
Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να ξεκινήσετε σήμερα. Εάν το κάνετε αυτό, τότε ίσως είναι να είναι δυνατή κάποια στιγμή μέσα στον Μάρτιο η πρώτη εκταμίευση», διαμηνύει ο Dijsselbloem…» (bankingnews.gr 01/03/2015 - 22:18)

mixalis mixalios είπε...

Αυτά είναι γνωστά φίλε dwk! Η παράταση του μνημονίου είναι 4μηνη! Αν εσύ αυτά που υποσχεθηκες τα κάνεις μέχρι τις 8 Μάρτη στις 9 που ναι το Eurogroup εγκρίνεται η δόση σου...βέβαια ο Βαρουφακης (the walking debt) έχει πει πως δεν θέλει τα 7,2 δις, άσε που ακόμα ψάχνει να βρει πιο θα είναι αυτό το ασήμαντο προϊόν που θα αυξήσει το ΦΠΑ για να κοροϊδέψει τους Θεσμούς....κάποιος είπε για τα προφυλακτικά με γεύση mango...αλλά και εκεί θα γίνει διαπραγμάτευση...

ο dwk είπε...

…το αν θα συμβεί και υπό ποιες προϋποθέσεις, δεν το γνωρίζω, φίλε
…δεν θα …στεναχωρηθώ, όμως, από μια μάλλον αισιόδοξη είδηση

mixalis mixalios είπε...

Προφανώς και δεν πρέπει να στενοχωρηθεις, γιατί άλλωστε? Απλά αυτό που έγραψα είναι ότι πρέπει να γίνει πρώτα αξιολόγηση και μετά παίρνουμε τα λεφτά όπως γινόταν πάντοτε! Δεν ειναι είδηση αυτό που είπε, έχει ανακοινωθεί στη συμφωνία του eurogroup που λέει ότι μέχρι τελος Απριλη θα γίνει η πρώτη αξιόλογηση...μακάρι να σταματήσουν τις δηλώσεις και τις Κεντρικές επιτροπές και να κάνουν αυτά που εχουν υποσχεθεί για να πάρουμε τα μπικικινια...Κάθε μέρα που περνάει βαλτώνει περισσότερο την οικονομία...

ο dwk είπε...

…η διαφορά μας είναι, ακριβώς αυτή
…μιλάς για το τέλος Απριλίου μετά την αξιολόγηση, ενώ το δημοσίευμα αναφέρει «μέσα στο Μάρτιο», δλδ κατά την διάρκεια
(…παρεμπιπτόντως: η διαφωνία μας στο «6» της φίλης Ευφροσύνης)
…και πάλι λέω, προς άρση παρεξηγήσεων, δεν γνωρίζω αν πραγματοποιηθεί…

michele είπε...

Καλησπεριζω τους αγαπητους φιλους,χαιρομαι που κρατατε ζωντανη την συζητηση μας

εγω ημουν με φιλους απο το μεσημερι και τωρα σας ..διαβαζω καπως καλυτερα αν και μπηκα απ το κινητο το απογευμα

Διαβασα κι εγω την ειδηση που εβαλε εδω ο dwk

Ευχαριστη,ανηκει σε στην "δημιουργικη ασαφεια" που λεγαμε οτι επιβαλλεται απο ισχυρους ,δειχνοντας καλη θεληση

Κανεις δεν θελει να τα σπασει,αλλα και ΚΑΝΕΙΣ στον διεθνη χωρο δεν ειναι ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΣ και καταλαβαινουν και το παραμυθι που θελουν να πουλησουν στο εσωτερικο μετωπο οι νεοι κυβερνωντες.

Πρωτη εκταμιευση ,σημαινει ενα μικρο ποσο σου δινουμε απο τα 7,2 δισ ( για να ανταπεξελθεις στις υποχρεωσεις του Μαρτιου)
εαν προχωρησεις σε καποια μεταρρυθμιση.

Βεβαια βλεπω εγγραφο μειωσης της κρατικης επιδοτησης κατα 50% στα νοσοκμεια προκειμενου να εξοικονομηθουν λεφτα .

Λευτερης είπε...

Όσο πιο γρήγορα και ταπεινά, τόσο πιο καλά. Κανένα πρόβλημα.

michele είπε...

Βεβαια δεν θελουμε το 2,5% επιτοκιο των 7,2 δισ

αλαλ ζηταμε επεκταση των εντοκων κατα 10 δισ με πολυ υψηλοτερο σε κλιμακα

mixalis mixalios είπε...

Καλέ μου dwk έγραψα ΜΈΧΡΙ τέλος Απριλίου...το ΜΕΧΡΙ δείχνει την καταληκτική ημερομηνία και όχι την μοναδική...άρα μπορεί να γίνει και αύριο...έχεις υπόψη σου όμως το πότε θα κατατεθούν τα νομοσχέδια που θέλουν οι "θεσμοί" για να ξεκινήσει η αξιολόγηση? Αντιθέτως αυτό που βλέπω είναι νομοσχέδια που με μια ευρεία ερμηνεία μπορούν να χαρακτηριστούν και μονομερείς ενέργειες....

michele είπε...

Σημερα ενεργοποιηθηκε και ο Δραγασακης στο τουιτερ:

"Στις διαπραγματευςεις που κάναμε νας οδηγούσαν σε εκβιασμό. Η υπογράφετε νέο μνημόνιο η χρεοκοπείτε."

Ενω τους Σαμαροβενιζελους τους ΧΑΙΔΕΥΑΝ

https://twitter.com/YDragasakis

mixalis mixalios είπε...

Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι ότι το ΔΝΤ είναι ο πιο σκληρός θεσμός από την Τρόικα κρίνοντας από το Ναι με σοβαρές επιφυλάξεις που είπε η Χριστίνα εκ μέρους του στην συμφωνία της 20/2....και κάθομαι και βλέπω και ΣΚΑΙ όπου όλα ξεκίνησαν όταν το ΔΝΤ δεν έδωσε κάποια δόση...

mixalis mixalios είπε...

Μα πίστευαν ότι εμείς έχουμε νωπή λαϊκή εντολή (σαν το βούτυρο ένα πράμα) και ότι τους πουμε θα το κανουνε...προφανώς η Ελληνική Δημοκρατία ειναι ανώτερη άλλων χωρών της ΕΕ! Αλλά νομίζω ότι ούτε σε ποσότητα (αριθμός αυτών που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ) αλλά ούτε και σε ποιότητα υπερτερουμε στον τομέα αυτόν...πω πω το βαρυνα...Είναι και περασμένη η ώρα...

Λευτερης είπε...

Μιχαλιό τα λες ωραία.
Καλή σας νύχτα.

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Τιποτε δεν βαρυνατε Mixali Mixalio. Μια χαρα τα λετε. Και διαβασα με πολυ ενδιαφερον το άρθρο του Κασσιματη που συστησατε. Και "εφυγε" το "κυριε". Για να δουμε μόνο τι καταλαβαν απο ολα στο Μαξιμου και τι άλλες συνεντευξεις-αστροπελεκια εχει στην τσεπη του ο Βαρουφακης. Ευχομαι να μεινει Αιγινα και τη Δευτερα και να μην παρει παλι σβαρνα twitter και MME.

Ilias D είπε...

Ο μονος τροπος να παρατησει το τιτιβισμα ειναι να παιρνει ολη μερα καμψεις ...θα αντεξει ομως; ...
οπως κ χωρις συνεντευξη ...
http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/oikonomia/item/222909-baroufakis-stin-handelsblatt-bromiki-leksi-to-kourema

Ilias D είπε...

Κοουτς θα ειμαι υπερβολικος να ζητησω κανα γραφημα;
Γραιας η Πασαλιμανιωτισσας;
Βλεπω(λεμε τωρα) να καλοπιζονται αυριο,ξερεις το καλο κοκκινο φουστανι,εντονο κοκκινο κραγιον κλπ κλπ.

Ilias D είπε...

...kala ...
στην αναγκη θα βαλω κανα ποτακι(οχι ποτο ...ενα)κ θα περιμενω λιγο ...
χεχεχε

mixalis mixalios είπε...

Καληνύχτα σε όλους...ας ελπίσουμε να μην ξεκίνησε ο μήνας των Παθων...

Υ.Γ.Ευφροσύνη το μόνο που μένει πια είναι ο πληθυντικός...ας είναι...
Άλλωστε βήμα-βήμα πάει η διαπραγμάτευση!

michele είπε...

Ηλια ο,τι ζηταει ο κυριαρχος λαος !ΧΑΧΧΑ

μαλλον λεω ΠΕΙΡ

Ilias D είπε...

xaxaxa ...
an eleγαν ετσι κ οι ΣαμαρινιΒενιζελοι θα ηταν ακομα κυβερνηση ...

Ilias D είπε...

...εδω που τα λεμε ...