Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Σήμερα το απόγευμα επισκεφτήκαμε τον Michele στο δωμάτιο νοσηλείας του. Μετά το σχετικό "μ@#$%^!" για καλωσόρισμα, και "δεν σας είπα τίποτα για να μην έρθετε", διαπιστώσαμε ότι διατηρεί ψηλά το ηθικό του.

Υπήρξε βέβαια ένα γκαπ επικοινωνίας όταν τον ρωτάγαμε ιατρικά και αυτός μας απαντούσε "καλό είναι το Ιατρικό αλλά έχει τη ριμάδα ΔΠ απο πίσω".

Φανερά επηρεασμένος από την έλλειψη ticker, τηλεόρασης και social media, στέλνει τους χαιρετισμούς του σε όλους τους φίλους που του στείλατε μηνύματα, κλήσεις που δεν μπόρεσε να σας απαντήσει, κλπ.

Και επειδή δύσκολα το χούι, μας έκανε και ανάλυση συνεδρίασης.  Περίμενε θετική αντίδραση αλλά όχι με τόσο μεγάλο όγκος με τους ξένους κλειστά όπως αναφέρθηκε. Άρχισε να λέει κάτι για το ΕΤΕΠ, αλλά ευτυχώς ήρθε ο νοσοκόμος και μας έδιωχνε μιας και το επισκεπτήριο είχε λήξει.

Αύριο το πρωί θα συνεδριάσουν οι γιατροί για να δουν τι θα ακολουθήσει.


=======================================================
Κι επειδή ο Μιχάλης είναι το δεύτερο άτομο από την εδώ παρέα που περνάει τέτοιο πρόβλημα υγείας, δεν σας κρύβω ότι ποβληματίστηκα για το πόσο τελικά δίνουμε σημασία σε αυτή την "επένδυση" ή ο καθένας μας για διαφορετικούς λόγους την έχει παρεμελίσει.  Αιτίες και αφορμές σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλές, τρεχάματα με δουλειά, οικονομική στενότητα, έλλειψη χρόνου, κλπ.

Δανείστηκα λοιπόν το παρακάτω άρθρο για μελέτη και προβληματισμό.  Αύριο το πρωί θα προσπαθήσω να αναρτήσω νέο διάγραμμα μάλλον κάτι απο ΓΕΚ και ΤΕΝΕΡΓ που νομίζω ότι ενδιαφέρει πολλούς.  Τα διαγράμματα δεν είναι επαγγελματικά, (δυστυχώς δεν βρήκα καμία εθελοντική προσφορά στο alexandtatos2019@gmail.com), οπότε διαβάζετε και κρίνετε με δικιά σας ευθύνη.
=======================================================

πηγή:  http://healthnotesandnews.blogspot.gr/2011/01/9.html 


 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ (ΗΚΓ)

1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ (ΗΚΓ); Ηλεκτροκαρδιογράφημα ονομάζεται η μη επεμβατική εξέταση κατά την οποία καταγράφονται, με τη βοήθεια ηλεκτροδίων και μεταλλικών πλακών, ηλεκτρικά δυναμικά (=ρεύματα) που φθάνουν στην επιφάνεια του σώματος και προέρχονται από την καρδιά. Η καταγραφή τους σε χαρτί και η καμπύλη που λαμβάνεται, αποτελεί το ηλεκτροκαρδιογράφημα (Εικόνα 1).


Εικόνα 1. Καταγραφή των ηλεκτρικών δυναμικών της καρδιάς (ΗΚΓ).


2. ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΗΚΓ; Διάφοροι λόγοι είναι πιθανό να καταστήσουν σκόπιμη ή απαραίτητη την πραγματοποίηση ενός ΗΚΓ:
1. Στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου καρδιαγγειακών νοσημάτων σε άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών. Με το ΗΚΓ είναι δυνατή η διαπίστωση αρρυθμιών, ισχαιμίας του μυοκαρδίου, παλαιότερου εμφράγματος, υπερτροφίας των καρδιακών κοιλοτήτων και μεταβολικών διαταραχών.
2. Η παρακολούθηση της πορείας της νόσου και της ανταπόκρισης στην εφαρμοζόμενη θεραπεία, κυρίως σε άτομα με παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος (συμπεριλαμβανομένων όσων φέρουν καρδιακό βηματοδότη).
3. Η έγκαιρη αναγνώριση της αρνητικής επίδρασης διαφόρων φαρμακευτικών ουσιών στη λειτουργία της καρδιάς.
4. Σε επείγουσες καταστάσεις, όταν ένας ασθενής προσέρχεται στο νοσοκομείο με θωρακικό άλγος, δύσπνοια, ζάλη, ταχυσφυγμία κλπ.
5. Κατά τη διαδικασία του προεγχειρητικού ελέγχου, σε ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.






+++ το άρθρο συνεχίζεται. Παρακαλώ διαβάστε το στην αρχική σελίδα του γιατί εδώ ήταν πολύ μακρύ και κούραζε +++

ΥΓΕΙΑ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…. By Alexandratos (whatever that meens… )


Disclaimer: Το παρακάτω είναι προϊόν ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ με την Τ.Α.  μη πιστοποιημένου στελέχους της αγοράς και ως τέτοιο πρέπει να αξιολογηθεί.
Δεν συνίσταται η λήψη αποφάσεων πάνω σε αυτό το διάγραμμα.



Είχαμε δει την μετοχή στα μέσα Γενάρη, με αφορμή τη μικρή περιπέτεια του Μιχάλη την επαναφέρουμε, παρότι ο blogger μας επιδεικνύοντας την εμπιστοσύνη του στο δημόσιο σύστημα υγείας, προτίμησε να μην νοσηλευτεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο.  Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.