Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


ΟΙ ΕΝΕΣΕΙΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ DRAGHI 
ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ..
του 
Βασίλη Καραγιάννη


Εάν παρομοιάσουμε την ευρωπαϊκή οικονομία με ένα αμάξι, τότε η παροχή ρευστότητας από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα θα αντιστοιχεί στο λαδί της μηχανής. 

Αλλά μόνο με λαδί στη μηχανή δεν μπορεί να κινηθεί το αμάξι. Χρειάζεται και καύσιμο.

Το καύσιμο για να κινηθεί το αμάξι της ευρωπαϊκής οικονομίας αντιστοιχεί είτε στις επενδύσεις είτε στις μειώσεις της φορολογίας.

Εάν δούμε τη μεγάλη εικόνα της οικονομίας της ευρωζώνης, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η πρόσφατη διολίσθηση του ευρώ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τη μείωση του ενεργειακού κόστους λόγω της πτώσης του πετρελαίου, έχουν επιδράσει προς όφελος της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Παρόλα αυτά, η ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι αναιμική, όπως αυτή καταγράφηκε από την αύξηση του ΑΕΠ κατά +0,2% το γ’ τρίμηνο (από +0,1% το β τρίμηνο). Επίσης, η ανεργία συνεχίζει να κυμαίνεται σε διψήφια επίπεδα (αναμένεται στο 11,5% το Νοέμβριο του 2014), ενώ ο δείκτης τιμών καταναλωτή προσεγγίζει το μηδέν (+0,3 έως +0,4%% για το σύνολο της ευρωζώνης ενώ στην Ελλάδα υπάρχει αποπληθωρισμός).

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ειδικά η ανεργία, εκτός των κοινωνικών προβλημάτων που δημιουργεί, κινδυνεύει να τινάξει το ασφαλιστικό σύστημα στον αέρα.

Με βάση την παραπάνω εικόνα της οικονομίας της ευρωζώνης, αυξάνεται η πιθανότητα να δούμε σύντομα την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, να εντατικοποιεί τη χρήση των μη συμβατικών εργαλείων, με στόχο την παροχή ρευστότητας προς την ευρωπαϊκή οικονομία.

Μία ένδειξη των προθέσεων της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας είναι ότι ακόμα και στο ζενίθ της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό χρέος (με μία σειρά από αβεβαιότητες ανοικτές), απελευθέρωσε ρευστότητα ύψους 12 δις ευρώ προς τις ελληνικές τράπεζες, μειώνοντας το κούρεμα των ομολόγων που καταθέτουν για την άντληση ρευστότητας από το ευρωσύστημα.

Η επόμενη κίνηση της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας που αναμένεται να κάνει τη διαφορά, θα είναι η μαζική αγορά κρατικών ομολόγων, η οποία θα ακολουθήσει τις προγενέστερες στοχευμένες κινήσεις α) αγοράς μακροχρόνιων τραπεζικών δανείων, β) καλυμμένων ομολογιών και γ) asset back securities.

Αλλά δύο θεμελιώδη ερωτήματα απασχολούν τον κόσμο της οικονομίας:

είναι δυνατό, η επαναφορά της ευρωπαϊκής οικονομίας να αφεθεί αποκλειστικά στα προγράμματα παροχής ρευστότητας της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και του κ.Ντράγκι?
είναι δυνατό, η αύξηση της παροχής ρευστότητας προς την οικονομία της ευρωζώνης, να δημιουργήσει από μόνη της, ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας και να μειώσει την ανεργία της ευρωζώνης σε επίπεδα χαμηλότερα του 5%;
Κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν είναι δυνατό να συμβεί.

Κι αυτό γιατί, η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, διαθέτει τα εργαλεία για να διευκολύνει, και μόνο, την επανεκκίνηση της οικονομίας της ευρωζώνης. Αλλά η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα δεν διαθέτει ούτε τα εργαλεία, ούτε την πολιτική νομιμοποίηση για να υποκαταστήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, στην άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής καθώς και στο σχεδιασμό ή την προώθηση ανταγωνιστικών επενδύσεων.

Κι εδώ υπεισέρχονται τα ελλείμματα της υφιστάμενης ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής. Η ευρωζώνη συνολικά, διαθέτει δυνατό ενιαίο νόμισμα, η οικονομίας της «τρέχει» με εμπορικό πλεόνασμα καθώς και με πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Αλλά όταν η ανάλυση, ξεφύγει από το σύνολο της ευρωζώνης και κατέβει στο επίπεδο των ξεχωριστών χωρών-μελών, τότε η εικόνα είναι διαφορετική και κατάσταση είναι πιο σύνθετη.

Κι αυτό γιατί υπάρχουν ανάμεσα στις χώρες-μέλη σημαντικές διαφορές σε σχέση α) με το μέγεθος του χρέους ως ποσοστό των κρατικών ΑΕΠ και β) με τα αποτελέσματα των προϋπολογισμών, ως ποσοστό των κρατικών ΑΕΠ.

Οι παραπάνω διαρθρωτικές διαφορές μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, σε συνδυασμό με την έλλειψη ενιαίου πολιτικού κέντρου, καθιστούν το εγχείρημα του σχεδιασμού και της υλοποίησης αναπτυξιακών πολιτικών χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα, μία εξαιρετικά σύνθετη υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, πως θα μπορέσει να υλοποιηθεί πχ μία ταυτόχρονη μείωση του ανώτατου επιπέδου του ΦΠΑ σε όλη την ευρωζώνη, όταν από την εφαρμογή της ενδεχομένως να εκτροχιαστούν τα ελλείμματα σε κάποιες από αυτές;

Με βάση τα παραπάνω, η υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών στο επίπεδο της ευρωζώνης είναι διαχειρίσιμο ζήτημα, μόνο εάν τηρηθούν τα παρακάτω:

Οι χώρες της ευρωζώνης να τηρούν το δημοσιονομικό σύμφωνο, δηλαδή να λειτουργούν σαν να έχει προχωρήσει η αλλαγή των υφιστάμενων ευρωπαϊκών συνθηκών, σαν να έχει υλοποιηθεί η εκχώρηση εξουσιών κι να έχει θεσμοθετηθεί ο υπουργός οικονομικών στο επίπεδο της ευρωζώνης.

Δηλαδή μετά την νομισματική ενοποίηση και την ενιαία τραπεζική αρχή, οι χώρες της ευρωζώνης να λειτουργούν σαν να έχει επιτευχθεί και η δημοσιονομική ενοποίηση.
Το κόστος των δράσεων σε επίπεδο χώρας-μέλους της ευρωζώνης, οι οποίες θα αφορούν πανευρωπαϊκές πολιτικές πχ υποδομές πανευρωπαϊκής εμβέλειας ή συντονισμένες μειώσεις φορολογίας σε επίπεδο ευρωζώνης, να εξαιρούνται των εθνικών προϋπολογισμών των χωρών-μελών της ευρωζώνης.
Επιπλέον, η χρηματοδότηση των συγκεκριμένων αναπτυξιακών πολιτικών να γίνεται είτε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς είτε από τις εκδόσεις ευρωομολόγων.

Να υπάρξει κάποια μορφής συμφωνία σε σχέση με τον καταμερισμό εργασίας μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης. Αυτό μεταφράζεται σε μεταφορά δραστηριοτήτων πανευρωπαϊκού ή περιφερειακού χαρακτήρα στο σύνολο της ευρωζώνης κι όχι στον αρχικό πυρήνα των χωρών που ίδρυσαν τη δεκαετία του ’50, την Κοινότητα Άνθρακα-Χάλυβα (Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο & Ολλανδία) δηλαδή τον προπομπό της σημερινής Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης.
Γίνεται αντιληπτό ότι η παροχή ρευστότητας από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, θα υποβοηθήσει και μόνο, τη μείωση της ανεργίας σε κοινωνικά αποδεκτά επίπεδα.

Και είναι οι ευρωπαϊκές αναπτυξιακές πολιτικές, οι επενδύσεις του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από ευρωομόλογα ή ευρωπαϊκά κονδύλια, αυτές που θα επανακινήσουν την ευρωπαϊκή οικονομία και θα μειώσουν την ανεργία.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται εμφανές ότι η επόμενη περίοδος θα χαρακτηριστεί από τη συνεργασία και τις έντονες διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι σε γενικές γραμμές έχει δημιουργηθεί ένα consensus μεταξύ των ευρωπαϊκών ηγεσιών, σε σχέση με την πολιτική ενοποίηση. Αλλά σε καμία περίπτωση, οι πολιτικό – οικονομικές εξελίξεις δεν βαδίζουν με τον αυτόματο πιλότο.

 www.athensvoice.gr

57 σχόλια:

ΑΡΤ είπε...

Η Κρητη δεν ειναι χωριο δεν είναι η Κρητη πολη
ειναι ενας τοπος μαγικος που τον θυμουνται ολοι

https://www.youtube.com/watch?v=S5ymnQener8

Ilias D είπε...

Ολη η χωρα ειναι ενας τοπος μαγικος Αλεκο
...μονο που φοβαμαι οτι δεν θα εχουμε κουραγιο σε λιγο καιρο ουτε να ονειρευτουμε πως ζουσαμε παλια...

http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=2167679

...κ μια κ σε βρηκα,για πες μας (αν ξερεις )σε ποσο καιρο μεταφερεται η μειωση της τιμης του αργου στο βενζιναδικο;

Unknown είπε...

Καλημέρα σας.Εγώ Ηλία θα ρωτούσα πόσο στην τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου αναλογεί ο φόρος.Νομίζω ότι όπως και στα τσιγάρα,το μεγαλύτερο κομμάτι της τιμής στα καύσιμα είναι φόροι.
Γενικώς στην Ελλάδα ένα μεγάλο πρόβλημα για τις αυξημένες τιμές σε όλα τα προιόντα είναι οι μεγάλοι φόροι.

Όμως αφού ο "κυρίαρχος λαός" δεν επιθυμεί μειώσεις στα λειτουργικά έξοδα του κράτους,μειώσεις μιθσών και συντάξεων(καλά αυτά θα συμβούν ούτως ή άλλως στο εγγύς μέλλον ακόμα και στο θετικότερο σενάριο)και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων,πώς θα πέσουν οι φόροι...

Μόνο να ζητάει ξέρει,απ'τα δένδρα όμως δν φυτρώνουν λεφτά...

ΑΡΤ είπε...

Η McGRAW HILL FINANCIAL εχει δημιουργησει και κατοχυρωσει εναν δεικτη τον PLATT'S ο οποιος δειχνει τον μεσο ορο των τιμων που πουλιουνται τα καυσιμα στα πλοια την καθε μερα παγκοσμιως.
Την διακυμανση των τιμων μπορεις να την παρακολουθεις απο εδω
http://www.bloomberg.com/markets/commodities/futures/
οπου RBOB Gasoline αφορα τις βενζινες
και ΝΥΜΕΧ Heating Oil αφορα τα πετρελαια
Δεν ξερω για ποσο καιρο θα μπορουμε να την παρακολουθουμε ακομη καθως η παραπανω εταιρεια ειναι σε πολυχρονη δικαστικη διαμαχη με το bloomberg.
Στην Ελλαδα οι τιμες που πουλανε τα ΕΛΠΕ ( εδω υπαρχει αλλο θεμα καθως ειναι υποχρεωμενα τα ελπε να ανακοινωνουν τις τιμες τους ενω η ΜΟΤΟΡΟΙΛ οχι και εδω δικαστηρια ) στις εταιρειες εμποριας και στη συνεχεια αυτοι στα πρατηρια διαμορφωνονται απο τον μεσο ορο των τελευταιων 4 ημερων του παραπανω δεικτη ( γνωστος ως PLATT:S 4 ημερων )..
Λογω ομως της τεραστιας πτωσης που εχει προηγηθει εδω και 2 μηνες περιπου ( ο δεικτης της βενζινης ηταν στο 300 και εφτασε στο 180 )αρα και της τεραστιας ζημιας που εχουν οι εταιρειες λογω υποχρεωτικων αποθεματων η πτωση αυτη ειναι σαφως και μικροτερη .
Παντως μην περιμενεις να δεις θαυματα στις τιμες καθως δεν πρεπει να ξεχναμε οτι περιπου το 60% της τιμης αφορα φορους,τελη και λοιπες επιβαρυνσεις και το 35 % την τιμη του διυλιστηριου.

ΑΡΤ είπε...

Παραδειγμα...εστω οτι οι τιμες ηταν

25/11 200,00
26/11 198,00
27/11 199,00
28/11 188,00

με την σημερινη τιμη που παιζει στα 182 την Δευτερα η τιμη θα πεσει και παλι αρκετα καθως θα φυγει το 200 αρι και στη θεση του θα μπει το 182.

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα! Πολυ ενδιαφερον το συστημα μετρησης που μας εξηγησε ο ΑΡΤ

Δεν ηξερα πως δουλευει

ΑΡΤ είπε...

Ξεχασα φυσικα να πω οτι μεγαλο ρολο παιζει και η αναλογια e/$.

ΑΡΤ είπε...

Νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος οτι απο την Ιταλια και ανατολικα χρησιμοποιειται ο ιδιος μ.ο. γι΄αυτο και η πληρης ονομασια ειναι PLATT"S 4 ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ( ελληνιστι καθως δεν τον εχω δει καπου γραμμενο στα αγγλικα - μονο ακουστικα γι' αυτο και δεν ειμαι σιγουρος).

μπαρμπαλιας είπε...

χαιρετω ολους
να προσθεσω και εγω ,οπου ανακατευομουν παλε ποτε...

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/8254491.pdf

για να μην ανατρεξω στο δασμολογιο και σας μπερδέ
εξ αλλου ο ΑΡΤ τοχει ζωντανο καθε μερα

michele είπε...

Αλ. Τσίπρας: "Εμείς θα χορέψουμε τις αγορές όχι οι αγορές εμάς"

Πηγή: Αλ. Τσίπρας: "Εμείς θα χορέψουμε τις αγορές όχι οι αγορές εμάς" | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/75935/al-tsipras-emeis-tha-horepsoyme-tis-agores-ohi-oi-agores-emas#ixzz3KSa5VZmV



ΜΕΤΑ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΚΡΑΖΩ.
Επαναλαμβανω κατι που εγραψα στο τουιτερ

"Οσο υπαρχουν στην Ελλαδα ανθρωποι που πιστεψαν στον Σωρρα,στο δανειο απο Ρωσια και εδωσαν11%στον Καμμενο,θα υπαρχουν κ οι Τσιπρες"

μπαρμπαλιας είπε...

και πιστεψαν και τον ΓΑΠ....
και ακουσον ακουσον εχει μουτρα και ξανατσουτσουρδέ

ο dwk είπε...

…και το άκρον άωτον:
…υπήρξαν και μερικοί που πίστεψαν τον …ΣΑΜ !!!

Ilias D είπε...

http://www.newmoney.gr/article/75934/m-xafa-programma-toy-syriza-mono-me-drahmes-mporei-na-ylopoiithei

Ilias D είπε...

Κ για το σχολιο 3.51
Φοβερο επιχειρημα...

michele είπε...

Tουλαχιστον να πιστευουμε αυτους που λενε και κανουν τις λιγοτερες ..παπαριες ( πως να το πω κομψα )

mixalis mixalios είπε...

Απλά πράγματα και κατανοητά αυτά της Ξαφα! Λογικά και αυτά που ζητάνε οι δανειστές...Παράλογα όλα αυτά που κάνουμε εμείς!Και γιατί στο τέλος να επιλέγουμε αυτόν που λέει ή κάνει τις λιγότερες "πιπεριές"...?Ας δούμε και άλλες λύσεις που ειναι πιο κοντά στη κοινή λογική...Μπορουμε να βρουμε τέτοιες! Ακόμα και ο Γκλετσος που τον είδα μια μέρα στο χαζοκούτι καλύτερος ήταν (καλά δε λέω να επιλέξουμε αυτόν, υπάρχουν κι άλλοι...)

Ilias D είπε...

Παιδια μπορειτε να μπητε στο ztrade?

michele είπε...

Το Ζtrade εχει ανακοινωσει οτι θα κανει εργασιες απο σημερα βραδυ ως Δευτερα πρωι απ οτι ξερω
λογω της καινουργιας πλατφορμας εκκαθαρισης νομιζω

Unknown είπε...

Ευχαριστούμε ΑΡT για τις πολύτιμες πληροφορίες.Με τόσους φόρους και εξαρτόμενοι από ΕΛΠΕ-ΜΟΗ,πώς να πέσουν όπως πρέπει οι τιμές.
Για το ΧΑΑ,έτσι όπως έχει δημιουργηθεί το κλίμα και με τη μη αναβάθμιση από Moody's,εάν γλιτώσουμε το -5% τη Δευτέρα θα είμαι ευχαριστημένος.

Την κρέμα υπό μάλης...

ο dwk είπε...

Star: την αύξηση του χαμηλού ΦΠΑ 6,5% σε 8 έως 10 εξετάζει η κυβέρνηση θεωρώντας ότι θα έχει μικρότερο πολιτικό κόστος
… μικρότερο πολιτικό κόστος !!!
...πάνε να καταστρέψουν το μόνο που απέμεινε: τον τουρισμό!

ο dwk είπε...

…αντί της (υπεσχημένης) μείωσης φόρων!
…δεν βάζουν μυαλό, παρά το κάζο που έπαθαν με το πετρέλαιο θέρμανσης

mixalis mixalios είπε...

Ποτέ δεν ήμουν υπέρ της αύξησης των φόρων (ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να είναι άλλωστε) αλλά αφού δεν πειραξαμε το Δημόσιο για άλλη μια φορά θα τα πληρώσει όλα ο ιδ τομέας και η επιχειρηματικότητα...Το βασικό πάντως ειναι να διατηρήσουμε τον χαμηλό ΦΠΑ στη Μύκονο...αυτή είναι η κόκκινη μας γραμμή...

mixalis mixalios είπε...

Ευτυχώς που έχουμε εκλογές στις 22 Μάρτη...πάρτυ πάρτυ στις 22 Μάρτη...

mixalis mixalios είπε...

Ημουν κι εγώ εκεί...

https://drive.google.com/file/d/0Bx8Y9hHAbMRhdW1XVE92dDBKRnM/view?pli=1

Πολύ καλή παρουσίαση τόσο στα Ελληνικά όσο και στα αγγλικά και μάλιστα αναμεμειγμένα σελ 7-10....

michele είπε...

Προκειμενου να κοψει τις συνταξεις κι αλλο αγαπητε dwk ας παει το ΦΠΑ στο ξενοδοχειο της Σαντορινης στο 10% και στα θεατρα επισης δεν θα παθει τιποτα ο τουρισμος

ο dwk είπε...

…ποιον θα ενδιέφερε η 22
…αν δεν είχε ακολουθηθεί η πλήρως αποτυχημένη πολιτική
…ιδιαίτερα μετά τον ανασχηματισμό όπου επελέγησαν τα κατακάθια του λαϊκισμού και της βωμολοχίας;
…ποιος φέρνει τον συριζα ;;;

michele είπε...

Αυτη ειναι η τελευταια αξιολογηση,αναμενομενα θα ηταν δυσκολη
τα αλλα γι αυτους που ειναι απ εξω ειναι ευκολα

ο αλλος πηγε στους θεσμικους με παρουσιαση της πλακας

mixalis mixalios είπε...

Τον ΣΥΡΙΖΑ τον φέρνουν αυτοί που τον ψηφίζουν και οι πολίτες έχουν όλες τις ευθύνες για αυτό!Μου θυμίζει το παλιό δικομματικό δίπολο Πασοκ ΝΔ!Αλλά και αυτοί αναγκάστηκαν να συνεργαστούν και δε λέω για τώρα αλλά ακόμα και στην οικουμενική το 1989 και μάλιστα μαζί με το ΚΚΕ!Σήμερα που οι καταστάσεις είναι μάκρα σοβαρότερες από τότε ούτε καν έχουν κάτσει σε ένα τραπέζι να ανταλλάξουν μια κουβέντα ανεξαρτήτως αποτελέσματος έτσι για τα μάτια του κόσμου! Και ενώ ο Αντωνάκης την πάλευε μέχρι τις ευρωεκλογές μετά τα γκρέμισε όλα ο ίδιος με τις επιλογές του! Νόμιζε πως η χώρα είναι πιτσαρία...

mixalis mixalios είπε...

Ναι βρε Mic αλλά όπως είπε και ο dwk υποσχέθηκε μειώσεις φόρων και οχι νεα μετρα...Αυτά που έχουμε βαρεθεί να ακούμε είναι υποσχέσεις που δεν τηρούνται...ασχέτως αν κάποια απο αυτά τα μέτρα ειδικά για το ασφαλιστικο είναι αναγκαία...

mixalis mixalios είπε...

Πάντως εγώ έκανα καλύτερες παρουσιάσεις τη δεκαετία του 90...

Ilias D είπε...

...γιατι πριν τον ανασχηματισμο τα ιδια δεν ελεγες;

Ilias D είπε...

...αυτοι που θελουν να γλυτωσουν τα χρωστουμενα κ τους λογαριασμους

mixalis mixalios είπε...

Τα λέγε τα λέγε....

ο dwk είπε...

…όχι φίλε Μ …η ευθύνη είναι στην κορυφή!
…ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί …ΔΕΝ κυβερνάμε μαζί …ΔΕΝ διορίσαμε τους υπουργούς μαζί

mixalis mixalios είπε...

Δεν πλερώνω λέμε...

ο dwk είπε...

…λίγοι φανατικοί πανηγύριζαν όταν ο γιακουμ-πάτος
…ρώτησε τον «παρουσιαστέα» «εσύ τον παίρνεις από πίσω;»
…έπαιζε, βέβαια σε «δικό» του γήπεδο
…μούγκα ο τηλεπαρουσιαστέας, μη χάσει το μισθό του
…τους σοβαρούς ψηφοφόρους όμως, τους έχασε ο αντωνάκης

Ilias D είπε...

για σχολιο 8.22
Μπαμπη δες αυτο.
http://www.greekfinanceforum.com/hunter211114.html

ο dwk είπε...

…και όταν αντικαταστάθηκε ο ανεκδιήγητος κεδίκογλου, ήταν αδύνατο να πιστέψει κανείς ότι υπάρχει και χειρότερο
…λάθος! …ο αντωνάκης με το μοναδικό …ταλέντο που τον διακρίνει στην επιλογή συνεργατών (μπαλτάκος, χρύσανθος, άδωνης και λοιπό συναπάντημα) την ανακάλυψε!
…σ-βούλτεψη: «μιλάμε για …τζιχαντισμό (!), απειλούν με …αποκεφαλισμούς(!!)»
…όχι, δεν κραυγάζει κάποια έξαλλη περιθωριακή …το καμάρι του είναι …η εκπρόσωπος (η βιτρίνα!) της κυβέρνησής του!

Ilias D είπε...

για 10.16
Καλα λεμε φοβερο επιχειρημα.....
παντως για τον τηλεπαρουσιαστεα μην ξανοιγεσαι πολυ...

ο dwk είπε...

…και μετά παρακαλούν για συναίνεση, τρομάρα τους !

Ilias D είπε...

...επισης Μπαμπη δες τι εγινε οταν η φιτζι μας κρατησε στην ιδια κατηγορια προχθες(αναμενομενο θα μου πεις)...
Ας φανει λιγο φως το Σ/Κ για επιστροφη της τροικα κ τα λεμε μετα...

Ilias D είπε...

...για τον Μαιλη τι ελεγες dwki;

Ilias D είπε...

...για την πτωση της ΑΛΦΑ την Παρασκευη ποια ειναι η γνωμη σου;

Ilias D είπε...

...αν κ για την ΠΕΙΡ ειταν αναμενομενο για μενα...για σενα;

mixalis mixalios είπε...

Εμείς διορίσαμε την Κυβέρνηση αυτή και όλες τις κυβερνησεις...Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία και Μην ξεχνάμε την ετυμολογία της λέξης! Συγχωρα με αλλά έχω βαρεθεί να ακούω ότι για όλα φταίνε οι άλλοι αλλά σίγουρα όχι εγώ! Έχω βαρεθεί την αέναη κριτική χωρίς προτάσεις! Η κρίση αυτή ήταν μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουν όλα αυτά που χάνεται εκτός αν ο επελαυνων ΣΥΡΙΖΑ ως άλλος ταύρος εν υαλοπωλείο τα κάνει όλα μπιπ και μηδενισουμε εντελώς ως χώρα...Ίσως με αυτή την έννοια είναι καλό να έρθει...

ο dwk είπε...

…είναι μεγάλη ιστορία …πολλές σειρές!

Ilias D είπε...

Α...ξενοδοχος εισαι;
...γαμωτο...κ νομιζα οτι εισουν συνταξιουχος...σορυ φιλε για το λαθος.

Ilias D είπε...

για το χρηματιστηριο dwki διαβαζω αρθρα ολοκληρα....γραφε κ βλεπουμε...

mixalis mixalios είπε...

Εγώ θέλω να ανέβει το ΥΓΕΙΑ Ηλία μήπως πουλήσω για να μαζέψω ρευστότητα για τις 600 μονάδες...

Ilias D είπε...

...τελικα ξερεις Μιχαλη γιατι ο dwki δεν μας λεει τπτ για το ΧΑΑ;
επειδη περιμενει κ ειναι σιγουρος οτι θα ανεβει ο Αλεκθης στην εξουσια...ειναι σορταρισμενος κ περιμενει να αγορασει στον πατο...ετσι εξηγειτε...
dwki ο ΓΑΤΟΣ
Υποκλινομαι δικε μου.

Ilias D είπε...

Καλυτερα Μιχαλη να μην πουλησεις ΥΓΕΙΑ(κανονικα πρεπει να αγορασω κ εγω)γιατι αν ανεβει ο Αλεκθης βλεπω να το χρειαζομαστε...κ ως μετοχους ολο κ παραπανω θα μας προσεξουν...
χαχαχα

Ilias D είπε...

Για κοιταξτε τι λεει αυτος ο πεταπος...ο γελοιος...χαχαχα
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1279555/samaras-kaneis-den-mporei-na-leei-oti-den-kaname.html

mixalis mixalios είπε...

Δεν θα μας χρειαστεί το ΥΓΕΙΑ Ηλία γιατί με τον Αλέξη θα αναβαθμιστούν τα Δημόσια Νοσοκομεία και θα παρέχουν υψηλού ξενοδοχειακού επιπέδου νοσοκομειακές υπηρεσίες...

Ilias D είπε...

...γαζες κ ορους θα εχουν;
Ξερεις φοβαμαι οτι θα βρει αδεια ταμεια...λογω κακοδιαχειρισης των τωρινων ποταπων-αθλιων-κλπ-κλπ...

Ilias D είπε...

Ρε παιδια η πτωση του ΓιΔη τη βδομαδα αυτη σας μοιαζει με retest;
Μιχαλη;

Ilias D είπε...

http://www.newmoney.gr/article/75961/hardoyvelis-se-troikanoys-epi-dyo-hronia-kanete-lanthasmenes-ektimiseis

Ilias D είπε...

http://www.axiaplus.gr/article/83624/yphrkse-synanthsh-tsipra-enwshs-efoplistwn/