Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΤΡΙΤΗ  28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 
 ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 



Business Insider: Στο φως της δημοσιότητας μετά από 70 χρόνια το μυστικό καταφύγιο του Μουσολίνι στη Ρώμη!


Την κατασκευή του είχε παραγγείλει το 1940 ο Μουσολίνι για αυτόν και την οικογένειά του
Την συμπλήρωση 70 ετών από την απελευθέρωση της γιορτάζει φέτος η Ιταλία, ανοίγοντας προς το κοινό το καταφύγιο του Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, στην Ρωμή.
Μάλιστα συμπτωματικά την ημέρα της εθνικής εορτής στη χώρα μας το Business Insider δημοσιοποιεί φωτογραφίες από το καταφύγιο το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει ως μουσείο.

Σημειώνεται ότι πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου χτίστηκαν μια σειρά από αποθήκες κάτω από την Ρώμη για να παρέχουν καταφύγιο στα μέλη του κόμματος του Μουσολίνι.


Το εν λόγω καταφύγιο βρίσκεται θαμμένο τρία μέτρα μέσα στο έδαφος, κάτω από τη Villa Torlonia του Ιταλού δικτάτορα στη Ρώμη, ενώ είναι θωρακισμένο από τσιμέντο. 
Την κατασκευή του είχε παραγγείλει το 1940 ο Μουσολίνι για αυτόν και την οικογένειά του, υπό το φόβο δολοφονικής επίθεσης αλλά και των βομβαρδισμών από τις συμμαχικές δυνάμεις. 
Το καταφύγιο ήταν προσαρμοσμένο ώστε να φιλοξενεί με ασφάλεια τουλάχιστον 15 άτομα και ήταν εξοπλισμένο με την καλύτερη τεχνολογία της εποχής.


Οι τοίχοι του ήταν από μπετόν αρμέ και είχαν πάχος 4 μέτρα ενώ οι πόρτες που χώριζαν το εσωτερικό του ήταν θωρακισμένες. Η αυτοδυναμία του σε οξυγόνο ήταν 5-6 ώρες αν εντός του υπήρχαν 15 άνθρωποι ενώ υπήρχαν τρεις είσοδοι σε αυτό, μία εκ των οποίων το συνέδεε με την κρεβατοκάμαρα του Μουσολίνι.



Ωστόσο το καταφύγιο δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά ποτέ από τον Μουσολίνι, που έφυγε από την Ρωώμη το 1943 μετά την επικράτηση των συμμαχικών δυνάμεων.
Σημειώνεται ότι πλέον έχει μετατραπεί σε μουσείο το οποίο θα ανοίξει αυτή την εβδομάδα για το κοινό.


www.bankingnews.gr

24 σχόλια:

ευαγγελος είπε...

Καλημερα στη καλη παρεα! Χρονια πολλα σε ολους. Ως γνωστο, δεκα Ελληνες εντεκα γνωμες. Και ομως πρεπει να ειμαστε ενωμενοι. Ας μας το θυμισει η μερα. Και μην ξεχναμαι και τους γειτονες μας απεναντι που τις τελευταιες μερες ξυνονται στη γκλιτσα.

Ilias D είπε...

Καλημερα Χρονια πολλα στο Εθνος...
ελπιζω η σημερινη μερα να δωσει μηνυματα ενοτητας κ ελπιδας...
Η Ελλαδαρα ποτε δεν πεθαινει ΡΕ.

Ilias D είπε...

Κ κατι που εχει σχεση με το σκοπο του μπλοκ...

http://www.newmoney.gr/article/71571/anaziteitai-formoyla-gia-tahyteri-idiotikopoiisi-ton-trapezon-meso-ton-warrants

Unknown είπε...

Χρόνια πολλά στο έθνος μας!

Ηλία να αναζητηθεί η καλύτερη φόρμουλα όχι μόνο για ταχύτερη ιδιωτικοποίηση αλλά και για να μην ζημιωθεί το δημόσιο.

michele είπε...

Χρονια μας πολλα. Ειναι μερα που θυμομαστε και διδασκομαστε απο τα δεινα του Β Παγκοσμιου πολεμου. Να μην ξεχναμε οτι παρα την κριση ειμαστε εδω χαρη στους πατεραδες και στους παππουδες μας

γ.κ. είπε...

Στας εθνικάς επετείους αρέσκομαι ν επισκέπτομαι φίλους.


Μιχάλη σωστός! να συμπληρώσω μόνο πως την κρίση την φέραμε μόνοι μας γιατί ακριβώς ξεχάσαμε πως ζούσαν οι πατερο παππούδες μας για να τα καταφέρουν

Ηλία@
Ζήτω η Ελλαδάρα
κάτω ο Ελληνάρας με όραμα την πουροξαπλώστρα
....................

Αέρα λέμε ...και το καλύτερο δυναμικό μας στην επιφάνεια....

υ.γ. ΤΟΤΕ....Είμαστε Ολοι Μαζί

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπέρα σε όλους και σε όλες
Χρόνια πολλά σε όλη τη Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες.

Unknown είπε...

Τιμη και δοξα σε ολους τους αγωνιστες ..Και της σελιδας βεβαιως βεβαιως..

Ilias D είπε...

Ωραιος ο ψουξ.
Συμφωνω Μπαμπη αλλα να γινει οσο ποιο γρηγορα γινεται γιατι τα λεφτα αυτα λυνουν μεγαλο μερος απο το προβλημα της χωρας.
Κατι για τον Σμηναγο Σωτηρη Στραλη.
Συγχαρητηρια στη μανα του,να τον χαιρονται η συντροφος του κ τα παιδια του κ αν δεν εχει να αποκτησει γρηγορα.
Στη θεση Σμηναγος Σωτηρης Στραλης βαλτε ολους του ιπταμενους που φυλαν Θερμοπυλες.Δεν αναφερομαι μονο στα 9 G που εφαγε το παλληκαρι.
Δεν ταιριαζει με τη μερα αλλα δεν μπορω,θα το πω.Οι καθαριστριες του υπουργειου εσωτερικων(αυτες που ενω ηταν απολυμενες βγαιναν στην TV με πανακριβες κομμωσεις)παιρναν πολυ περισσοτερα λεφτα απο εναν ιπταμενο Σμηναγο.

Unknown είπε...

Ηλία δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να μας καίει τώρα εάν πουλήσει γρήγορα το ΤΧΣ και όχι να κοιτάξουν οι τράπεζες να κάνουν τη δουλειά τους.
Το μόνο πράγμα που μπορώ να σκεφθώ και δεν είναι αισιόδοξο για τους μετόχους,είναι η μηδαμινή πιθανότητα να εξασκηθούν φυσιολογικά τα warrants.Αυτό όμως είναι πρόβλημα των μετόχων νομίζω,όχι του ΤΧΣ και κατ'επέκτασιν του δημοσίου.

Ilias D είπε...

Γιατι Μπαμπη με τα λεφτα των μετοχων που εχει το ΤΧΣ στο συρταρι του δεν θα χρειαστει το κρατος δανεικα για το 15-16.
Αν περιμενουμε να παρει τα λεφτα του στο τελος του 17 αρχες 18 θα μας ξεσκισουν σε επιπλεον φορους κ μειωσεις μισθων-συνταξεων,λογω μνημονιου η δανειακης συμβασης η οπως θες πες την.
Ειδες ποσα ΤιΠια της ΑΛΦΑ εχουν εξασκηθει,ελαχιστα.

Ilias D είπε...

Γιατι νομιζεις μιλησε ο Αλεξης για κρατικες τραπεζες κ προχθες να μην κανει ΔΠ το ΤΧΣ;
Μα για να στερηθει το κρατος αυτων των χρηματων,να αναγκαστει να παρει δανεικα με επιπλεον μετρα κ ξανα μανα υφεση .....

Unknown είπε...

Ηλία τα 11 δις αν είναι να τα χρησιμοποιήσουμε για να καλύψουμε ανάγκες του δημοσίου,θα προτιμούσα να κόψουμε δαπάνες γιατί αυτά θα ενεγραφθούν στο χρέος.
Αν είναι με δανεικά πάλι να καλύπτουμε ανάγκες και να συνεχίζεται το πάρτυ στις δημόσιες δαπάνες,δεν κάνουμε τίποτα.

Κόψτε δαπάνες λέει το μνημόνιο ή βρείτε τρόπους να κόψτε,δεν λέει βάλτε φόρους.Το "βάλτε φόρους" είναι ελληνική πατέντα από άχρηστους καθηγητάδες-πολιτικούς.

Unknown είπε...

Σήμερα διάβασα ότι ο ΟΑΕΕ έχει πάρει απ'την αρχή του έτους 300 μύρια επιπλέον χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό και τώρα θα δώσουν και 50 εκατομμύρια επιπλέον στον φορέα των Επικουρικών.
Τι θα γίνει δηλαδή,θα πληρώνουμε ακόμα τις μαλακίες των άλλων?Εάν δεν έχουν λεφτά τα ταμεία να πληρώσουν συντάξεις να κόψουν τις ήδη συντάξεις ή ας φέρουν τον Τσίπρα να τις πληρώσει με μνες...

Ilias D είπε...

Μπαμπη ισως μιλαμε για διαφορετικο πραγμα...εσυ κανεις αναφορα στα 11 δις που εχει σε λογαριασμο κ εγω στα 18 δις που αντιστοιχουν σε μετοχες για τις οποιες εκδωσε ΤιΠια....βαλε κ τα λεφτα της Ευρομπανκ(απο αυτα οτι παρει,γιατι τις μετοχες τις αγορασε με 1.5 Ε).

Unknown είπε...

Ααααααα,είπα και εγώ,να λέει τέτοια κακά πράγματα ο Ηλίας χεχε

Ηλία πάλι χασούρες δεν έχουμε και από εκεί?Δεν το ξέρω αυτό το θέμα,μην γράψω καμιά πατάτα.

Ilias D είπε...

Φυσικα κ εχουμε χασουρες...αλλα νομιζω οτι ειταν απαραιτητο(αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος),δεν μπορω να φανταστω χωρα(πολυ περισσοτερο στη φαση που ειταν κ ειναι η δικη μας) χωρις τραπεζες.

Ilias D είπε...

Θυμασαι τι λεγοταν, ποσοι τονοι μελανιου ξοδευτηκαν, ποσα pixels χρησιμοποιηθηκαν απο τους Ελληναρες για τις προνομιουχες του Αλογοσκουφη;
Τι εγινε;τα περισσοτερα τα πηρε το κρατος κ τα υπολοιπα θα τα παρει οσονουπω...

Ilias D είπε...

...κ τα σπρεντακια 12 μοναδουλες κατω.

Unknown είπε...

Κρίσιμο 2ήμερο στην Αμερική ξεκίνησε σήμερα,με FED.Εκεί βέβαια είναι άλλα τα πράγματα αλλά επηρεάζει όλο τον πλανήτη.

Ilias D είπε...

...σχετικα με τον ΟΑΕΕ... επαιρνε 400Ε επι 12 μηνες κ πληρωνε 1300-1400Ε επι 14 μηνες...παλι λιγα χρειαζεται.

ΑΡΤ είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=erSkIjTxWso

Ilias D είπε...

http://www.newmoney.gr/article/71431/kathysterise-24-ores-na-katalavei-bloomberg-oti-den-hreiazontai-nea-kefalaia-oi

STYLSTYL είπε...

Υποσημειώσεις που δεν διάβασαν? Τουλάχιστον γελοίο μου φαίνεται !!!
Πολύ πιθανόν το bear trap εχθές.