Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με μουσική


Der Teufel steckt im Detail..
Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες 
by ArTaXia 


“Δεν θα τα πάμε και πολύ καλά αυτή τη χρονιά ως προς την καθημερινότητα της χώρας. Είναι μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, για αυτό ο προυπολογισμός μας κάνει λόγο για ουδέτερη ανάπτυξη στην Ελλάδα."

Ταύτα δήλωσε ο κ. Απόστολος Βακάκης στους αναλυτές στα πλαίσια της ετήσιας ενημέρωσής τους στην Ένωση Ελλήνων Επενδυτών.  Ο κ Βακάκης δεν είναι κανένας τυχαίος.  Η επιχείρησή του, "Jumbo A.E.", επιβιώνει της ψυχοπαθολογικής ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. 
"Το επιχειρείν στις γειτονικές μας χώρες είναι μια σεβαστή δραστηριότητα. Οι επιχειρηματίες είναι ευπρόσδεκτοι. Στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό. Είναι μεγάλο έγκλημα να λές στη χώρα μας ότι έχεις επιχείρηση".

Ειδικά μια επιχείρηση που προκόβει, θα συμπληρώσω.  Στους ανταγωνιστές του, αυτό δεν αρέσει.  "Κανείς να μην πατήσει το πόδι του στον εισαγωγέα των κινέζικων σκουπιδιών", διαβάζω σε γνωστή προπαγανδιστική σελίδα του FB.  Ενώ σε αντιεξουσιαστικό ιστολόγιο φαρδύ-πλατύ:  "Δείτε πως ξεπουλούν οι ανθέλληνες τη Θράκη μας", με σχετική υποσημείωση για την αναγραφή επιγραφών στην τούρκικη γλώσσα σε κατάστημα Jumbo της Ροδόπης.  Άλλη ιστοσελίδα ομιλεί για "εργασιακό μεσαίωνα", "σύγχρονη δουλεία", λίβελλοι που συνοδεύονται πάντοτε από τις κλασσικές  αριστερίζουσες επισημάνσεις/προτροπές τύπου:  "Να επέμβουν οι αρχές" (εναλλακτικά) "Με την ανοχή των αρχών". 


Είναι εύκολο να πετάς λάσπη στον Βακάκη, τον Γεράρδο, τον Φειδάκη.  Είναι εμφανείς, επιχειρηματικά αναγνωρίσιμοι, πετυχημένοι στο είδος τους.  Τους προσάπτουμε πως εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους τους.  Οι επικριτές των, επιδεικτικά αγνοούν το γεγονός πως ο φτωχοδιάβολος μικρομεσαίος επιχειρηματίας που έκλεισε ο "αλήτης" ο Γεράρδος, εξανάγκαζε τους υπαλλήλους του να εργάζονται δωδεκάωρα, χωρίς ρεπό, και τους πλήρώνε όταν είχε, άμα είχε κι όσο είχε.  "Ο Δασκαλαντωνάκης είναι ένας στυγνός και ανάλγητος τύπος που λαδώνει και καταπατά εκτάσεις".  Ο ταβερνιάρης στο διπλανό χωριό που έχει βγάλει ομπρελοξαπλώστρες πάνω στο κύμα έχει περιφράξει τη μισή πλαγιά, απασχολεί Βουλγάρες σερβιτόρες, Αλβανό ψήστη και Πακιστανό λαντζέρη, όλοι ανασφάλιστοι είναι εντάξει παιδί. 
Πιο μικρόψυχους, εμπαθείς, μισαλλόδοξους, ημιμαθείς, φαφλατάδες, μέτριους, βραδύνοες, από τους Έλληνες δεν έχω συναντήσει.  Έκλεισε η Neoset, η Shelman, "κακοί, κακοί καπιταλιστές, όξω απ' εδώ παλιοβρωμίκουλοι".  Μερικούς μήνες μετά ρεπορτάζ στα μέσα:  "Μαραζώνουν ολόκληρες περιοχές, στα ύψη η ανεργία, δυστυχία και φτώχια στην Εύβοια." 
Μια ολόκληρη κοινωνία για τα σίδερα.  "Φταίνε οι Γερμανοί, η Μέρκελ, τα μνημόνια, ο Draghi, η παγκόσμια νέα τάξη, η Ε.Ε., ο καπιταλισμός, οι φασίστες, ο Χριστός, οι Μουσουλμάνοι, ο Μπόμπ ο Σφουγγαράκης που προάγει την ομοφυλοφυλία."  Προφανώς τις γόπες στις παραλίες, τις ψαροκασέλες στις αμμουδιές, τα λύματα στις ακρογιαλές, τις πυρκαγιές στα δάση, τα αυθαίρετα, τα σκυλοκούραδα στα πεζοδρόμια τα αφήνουν οι Γερμανοί και ο Shaeuble.   Όλοι όσοι βλέπουμε να ξύνουν τα παπάρια τους στις δημόσιες υπηρεσίες, είναι ανήψια της Merkel, όχι ο δεύτερος ξάδελφος σου, η κόρη σου και ο γαμπρός σου.

Όταν πρωτοήλθαν οι δανειστές στην Ελλάδα ζήτησαν το αυτονόητο:  Νοικοκύρεμα!  Νοικοκύρεμα σημαίνει ας πούμε να μην πληρώνει το δημόσιο 5€ για γάζες που κοστίζουν 0,50€, να ξέρει ο υπουργός ακριβώς πόσοι υπάλληλοι απασχολούνται στο υπουργείο του, να μην προσλαμβάνονται κατεργάρηδες με πλαστούς τίτλους σπουδών, να μπορεί ο καταναλωτής να αγοράζει φθηνό ψωμί από το σουπερμάρκετ να μην πληρώνονται συντάξεις σε πεθαμένους.  Η τοπική νομενκλατούρα στάθηκε μακράν κατώτερη των περιστάσεων, προτίμησε να λεηλατήσει τον πλούτο ολόκληρου του έθνους, προκειμένου να αυτοσυντηρηθεί. 

Και κάπως έτσι φθάσαμε στο πρωτογενές πλεόνασμα...

Τα χρήματα αυτά είναι οι περιουσίες μας που άλλαξαν χέρια.  Δεν αποτελούν αύξηση παραγωγικότητας, καλύτερη διαχείριση πόρων, προκοπή της Ελλάδας.  Είναι οι δικές σου και οι δικές μου αποταμιεύσεις που υφαρπάχτηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.  Τέτοιο "πλεόνασμα" λίγο απέχει από τα βαρέλια με τα χρυσά δόντια και τις κρύπτες με τα έργα τέχνης που κοσμούσαν τα σπίτια των Εβραίων και βρέθηκαν μετά την πτώση του Γ' Ράϊχ σε ορυχεία της Γερμανίας.  Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι προϊόν κλοπής!  Νομοταγούς κλοπής αναμφίβολα, ωστόσο κλοπής.  Και μη μου πείτε πως δεν το γνωρίζετε ήδη.

Το ξέρετε, είστε όμως τόσο ανήμποροι, στριμωγμένοι, ανίκανοι να δράσετε.  Μόνο να γκρινιάζετε ξέρετε.   Προσδοκάτε μεσσίες γιατί από μόνοι σας δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.  Και επειδή δεν θέλετε να τα βάλετε με τους εαυτούς σας σας φταίει ο Βακάκης.  Που φέρνει κινέζικα παλιοπράγματα που χαλάνε.  Λες κι ο Βακάκης θα είχε πρόβλημα να σας πουλήσει Ελβετικές κατασκευές που δεν χαλούν ποτέ.  Στη δεκαπλάσια τιμή βέβαια.  Το φθηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι, έτσι δεν είναι;  Κι ο Γεράρδος φταίει επίσης.  Κακός Γεράρδος!  Που ακούστηκε να σου πουλάει motherboard 20€ παραπάνω από τον seller Μαδαφάκα στο Skroutz.  Τι αισχροκέρδεια είναι αυτή; Κανονικά ο Γεράρδος και ο κάθε Γεράρδος οφείλει να σου παρέχει τηλεφωνική εξυπηρέτηση, service, δωρεάν αντικατάσταση εντός 7 ημερών, καταλόγους, ιστοσελίδα και φυσική παρουσία FOR FUCKING FREE.  Γιατί;  Γιατί είσαι Ελληνάρας ρε.  Απόγονος του Περικλή.  Σπουδαίος τύπος.  Γαμάτος.  Ξερόλας.     Και το ΙΚΕΑ δεν σου αρέσει.  Τι παλιοσκουπίδια είναι αυτά που πουλάει;  Εσύ!  Εσύ που μεγάλωσες στις Βερσαλίες, στο δωμάτιο με τους καθρέφτες, θα βάλεις σπίτι σου ροκανίδια και μελαμίνες;  Μόνο μαόνια, μασίφ καρυδιές και παντογραφημένα από απόφοιτους σχολών Καλών Τεχνών.  Ξεχνάς ηλίθιε πως με τα χρήματα που διαθέτεις, αν δεν υπήρχε το ΙΚΕΑ, το Jumbo, το ΠΛΑΙΣΙΟ θα κοιμόσουν σε μαδέρια οικοδομής, θα μαγείρευες σε φύλλα μπανανιάς και ο υπολογιστής σου θα ήταν κανένας Pentium με Windows 3.1. 

Το κακό του Έλληνα είναι πως νομίζει πως ο πλανήτης του χρωστάει.  Το καλό με τον Έλληνα είναι πως τελικά κάτι γίνεται και την σκαπουλάρει.

Κατήντησα σχεδόν ανέστιος και πένης.
Aυτή η μοιραία πόλις, η Aντιόχεια
όλα τα χρήματά μου τάφαγε:
αυτή η μοιραία με τον δαπανηρό της βίο.

Aλλά είμαι νέος και με υγείαν αρίστην.
Κάτοχος της ελληνικής θαυμάσιος
(ξέρω και παραξέρω Aριστοτέλη, Πλάτωνα·
τι ρήτορας, τι ποιητάς, τι ό,τι κι αν πεις).
Aπό στρατιωτικά έχω μιαν ιδέα,
κ’ έχω φιλίες με αρχηγούς των μισθοφόρων.
Είμαι μπασμένος κάμποσο και στα διοικητικά.
Στην Aλεξάνδρεια έμεινα έξι μήνες, πέρσι·
κάπως γνωρίζω (κ’ είναι τούτο χρήσιμον) τα εκεί:
του Κακεργέτη βλέψεις, και παληανθρωπιές, και τα λοιπά.

Όθεν φρονώ πως είμαι στα γεμάτα
ενδεδειγμένος για να υπηρετήσω αυτήν την χώρα,
την προσφιλή πατρίδα μου Συρία.

Σ’ ό,τι δουλειά με βάλουν θα πασχίσω
να είμαι στην χώρα ωφέλιμος. Aυτή είν’ η πρόθεσίς μου.
Aν πάλι μ’ εμποδίσουνε με τα συστήματά τους—
τους ξέρουμε τους προκομένους: να τα λέμε τώρα;
αν μ’ εμποδίσουνε, τι φταίω εγώ.

Θ’ απευθυνθώ προς τον Ζαβίνα πρώτα,
κι αν ο μωρός αυτός δεν μ’ εκτιμήσει,
θα πάγω στον αντίπαλό του, τον Γρυπό.
Κι αν ο ηλίθιος κι αυτός δεν με προσλάβει,
πηγαίνω παρευθύς στον Υρκανό.

Θα με θελήσει πάντως ένας απ’ τους τρεις.

Κ’ είν’ η συνείδησίς μου ήσυχη
για το αψήφιστο της εκλογής.
Βλάπτουν κ’ οι τρεις τους την Συρία το ίδιο.

Aλλά, κατεστραμένος άνθρωπος, τι φταίω εγώ.
Ζητώ ο ταλαίπωρος να μπαλωθώ.
Aς φρόντιζαν οι κραταιοί θεοί
να δημιουργήσουν έναν τέταρτο καλό.

Μετά χαράς θα πήγαινα μ’ αυτόν.



32 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

τελικα ο Αρταξι "μου" σφαζει ,ξουραφιζει και λαμποκομπολογιζει...
στο δικο του μπλοκέ τον βαθμολογησα με "λικέ"..ετσι για να ειμαι και in στα εθιματα της τρεχουσας εποχης.
θα προχωρησω ομως παραπερα.
εμεις ωρε παιχτη την καναμε την παπαρα μας ψηφιζοντας και συντηρωντας την κατασταση που ολοι βιωνουμε ,κανοντας διαπιστωσεις "εκ του ασφαλους"...
και φυσικα δεν εισαι μονον εσυ ,αλλα και πολλοι αλλοι που μπορειτε να βγειτε μπροσταρηδες ,κοντρα στους φελλους -παλιους και νεους,γονους και απογονους -που προωθει το συστημα.
μονο ετσι θα "πιασεις τοπο" φιλε μου.
σου βαζω δυσκολα ,καταλαβαινω .
μπορεις να αντιπαλαιψεις με τετοια επιχειρηματα που αραδιαζεις ...τους απανταχου Φωτοπλαίους που ακονιζουν νυχια και μαχαιρια και εχοντας την γλωσσα ετοιμη να γλυψει κωλους χεσμενους,για να ξανακαβαλησει το τραπεζι του καθε "ατυχους"Αθανασοπλου;
εδω σε θελω και εσενα και τον Μικε και τους δεκαδες εκατονταδες συγγραφεις των μπλοκέ.

υ.γ.
ευτυχως εδω δεν εχουμε στο μπατο λικέ ορ ντουνοτέ

ΑΡΤ είπε...

http://youtu.be/nzYLGxGk7Sw

profit είπε...

Καλημερίζω τους αγαπητούς φιλους

mixalis mixalios είπε...

Επεισόδιο 1ο:
Κουβέλης: Παραιτούμαι αφού πήραμε μόνο 1,2% εκτός αν δεν συμφωνεί η Κ.Ο. Τελικά δεν συμφώνησε η Κ.Ο.
Επεισόδιο 2ο:
Κουβέλης: Δεν θα είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί είναι πιο σημαντικό να είμαι Προέδρος του 1,2% που αρχικά ήθελα να παραιτηθώ εκτός αν δεν με ψηφίσει η Κ.Ο. Τελικά η Κ.Ο. ζητάει να μην κατέβει υποψήφιος για πρόεδρος του Κόμματος...

ΕΤΣΙ ΣΚΑΝΕ ΟΙ ΦΟΥΣΚΕΣ ΤΟΥ 7% ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΩΣ "ΠΑΡΩΝ". Αχ αυτή η ανανεωτική αριστερα...

ΑΡΤ είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=3ATqVWJKVSA

Τιμα τους φιλους που εφυγαν δεν εχεις τιποτα να χασεις...
τ' αδερφια σου πεθαινουνε μονο οταν τους ξεχασεις.

μπαρμπαλιας είπε...

μεγαλεια στο euro2day...φιλοι που εχουν περασει και απο εδω και μας λειπουν με τις επιτυχημενες προβλεψεις τους,εχουν γινει μεντορες του κ.Γελανταλι.
παντα τετοια

ο dwk είπε...

…καλημερούδια

ο dwk είπε...

…το «ξετρύπωσε» ο Ψουξ, το είδα και το μεταφέρω
…μιλάει η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ
…………………………..
«Είναι μνημείο μεγαλειώδες, και γι’ αυτό πρέπει να είναι καμωμένο από άνθρωπο με μεγάλη ισχύ», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι ακριβώς το γεγονός ότι πρόκειται για ένα λαμπρό μνημείο «μας αρκεί».
…………………………….

«Όταν ένα εθνικό θέμα γίνεται πολιτικό, όταν ένα πολιτικό θέμα γίνεται κομματικό, όταν ένα κομματικό θέμα γίνεται προσωπικό, αυτό λέγεται παρακμή»
…………………………….
http://www.topontiki.gr/article/84574/Arbeler-Stin-Amfipoli-tha-broun-psarokokala-Video

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους ! Μπαρμπα αν θελεις εγω προσθετω αγκρί και ντου νοτ αγκρί να σε ευχαριστησω

Πραγματι εξαιρετικο το αρθρο του ArTaXiA γι αυτο και η αναπαραγωγη ηταν επιβεβλημενη

mixalis mixalios είπε...

Όλη η πεμπτουσία της Ελλάδας τα τελευταία 30 και βάλε χρόνια είναι η τελευταία πρόταση αυτού του πνευματικού ανθρώπου...Μπράβο ρε dwki που μας το μετάφερες!

michele είπε...

Για την Αμφιπολη. Δεδομενης της πανθομολογουμενης απο τους ειδικους οτι προκειται για μεγαλειωδες μνημειο
ορθως επισκεφτηκε τον χωρο το καλοκαιρι ο πρωθυπουργος
ορθως δοθηκε μεγαλυτερη εμφαση και περισσοτερα χρηματα στην ανασκαφη αυτη απο το κρατος
και ορθως υπαρχει φωτογραφικη και αλλη ενημερωση απο την διευθυντρια των ανασκαφων.

Τωρα τι προβλημα εχουν καποιοι δεν το καταλαβαινω..

michele είπε...

Σωστοτατο και αυτο που λεει η Aρβελερ .Γιατι το κανουν σημεια κατι ποντικια και κατι τρωκτικα δεν καταλαβαινω.

Α το επισημαινει και ο συνονοματος.
Καλησπερα συνονοματε

michele είπε...

*σημαια

ο dwk είπε...

…σχεδόν όλος ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος αναμεταδίδει την συνέντευξη της ακαδημαϊκού, που δόθηκε στο mega
…το πρόβλημα είναι από πού μεταφέρθηκε;
(…από το ποντίκι ή τη …γάτα;;;)

Ilias D είπε...

Καλησπερα.
Ξερει κανεις πως βαζουμε λογαριθμικη κλιμακα στο ztrade;

Effrosyni Pavlakoudi είπε...

Kαλησπέρα σε όλους κι όλες :) Εξαιρετικός ο ArTaXia για την a priori δυστυχώς δαιμονοποίηση του επιχειρείν εν Ελλάδι. 'Εχουν γραφτεί τοσα και τοσα ανα διαστηματα, αλλά προς το παρον η αρρωστημενη αυτη νοοτροπία εχει εμπεδωθει για τα καλά. Και ορθώς ο κ. Βακάκης,ο επικεφαλής αλυσιδας που σήμερα απασχολεί πάνω από 4 χιλιάδες εργαζομένους σημειωτέον, "ξέσπασε": «Το επιχειρείν στις γειτονικές μας χώρες είναι μια σεβαστή δραστηριότητα. Οι επιχειρηματίες είναι ευπρόσδεκτοι. Στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό. Είναι μεγάλο έγκλημα να λές στη χώρα μας ότι έχεις επιχείρηση. Να δούμε όμως ποιος θα τραβήξει το καρότσι της οικονομίας. Όταν αρχίζεις να μην ταΐζεις τον σκύλο, στην αρχή θα είσαι χαρούμενος γιατί θα γίνει πιο αδύνατος, πιο δραστήριος. Αν όμως συνεχίζεις να μην τον ταΐζεις, θα τον χάσεις».


* «Δεν μπορεί να έρχεται κάποιος από την άλλη άκρη του κόσμου για να δει το ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο ή την Ακρόπολη και εσύ να κλείνεις την πόρτα. Στην Ελλάδα βολοδέρνουμε με την πραγματικότητα. Είμαστε ως χώρα σε θέση άρνησης».

Το θέμα είναι, τα 'πε, τα λένε, ακούει άραγε κανείς;

ΑΡΤ είπε...

Δεξι κλικ πανω στα κερια ή στη γραμμη κλεισιματος ή στο μεγιστο ελαχιστο ( αναλογα που το χεις )και επιλεγεις κλιμακα αυτοματη ,αριθμητικη,λογαριθμικη.

Ilias D είπε...

Ευχαριστω πολυ Αλεκο.

Ilias D είπε...

http://www.newmoney.gr/article/68364/alpha-bank-thetiki-i-pistotiki-epektasi-apo-3mino-toy-2015

michele είπε...

Πολυ καλη και ενθουσιωδης η τελευταια εκθεση της ALPHA .Κλασσικα.

Καποιος με γλωσσοφαγε και θα μεινω μεσα σημερα.Κρυωσα

Ilias D είπε...

Tο νου σου κοουτς,εγω συνεχισα να μην δινω σημασια μεχρι που μεριξε(σχεδον) στο κρεβατι...πριν απο μια βδομαδα.

Ilias D είπε...

...αν καταλαβες καλα πρωτα γλωσσοφαγε εμενα...χαχα

michele είπε...

χαχχαα μαλλον Ηλια.Να δουμε ,υπομονη,φυσιολογικα πραγματα αυτα

dubaiprojectmanager είπε...

καλησπερα στην παρεα.

michele είπε...

Καλησπερα Νικολα! Εφαγες την υγρασια σου και σημερα;;

dubaiprojectmanager είπε...

Πηγα για μπανιο μιχαλη στην Jumeira Beach και μετα παλι για μπανιο στην πισινα στο Penthouse πολυκατοικιας σε πολυ καλη συνοικια που εχει διαμερισμα ενας φιλος Ιορδανος απο την εταιρεια.Περασα πολυ ωραια.

Ilias D είπε...

Γεια σου Νικολα...τελικα δεν εμαθες ακομα γιατι δεν πρεπει να σε φωναζουμε νικο;
χαχαχα

dubaiprojectmanager είπε...

γεια σου ηλια γαβραρε. σ αφησα μονο με τα βαζελομπαοκοαεκακια

Ilias D είπε...

ναι ρε σαντικο...μη φοβασαι ομως...
χαχα

Ilias D είπε...

Εχουμε κ αλλους Γαβρους...

dubaiprojectmanager είπε...

καληνυχτα σε ολους. Ξαναβγαινω για βολτα στα περιξ.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Να πω στη Στάη να κατέβει να κάνει αφιέρωμα στους Έλληνες της διασποράς ? (έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...χαχα)