Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΜΙΓ

X.A.A. LIVE 


                                       
ΕΥΡΩΒ ---LIVE --16.00

                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online.
ΜΙΓ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ 
και
ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ..
του Γιαννου Κοντόπουλου*
Η γραμμη P που ειναι ταυτοχρονα και γραμμη λαιμου του σχηματισμου ωκω 
αποδειχτηκε η πιο σημαντικη γραμμη των τελευταιων 18 μηνων ( 03850 ευρω).
 Η καθοδικη διασπαση της ενεργοποιησε τον σχηματισμο  ,η ορμη που αναπτυχθηκε ηταν τετοια που η καθοδικη διασπαση και της επομενης σηριξης  Χ στα 0,352 ηταν παταγωδης και επισφραγησε το σταδιακο περασμα της  εταιρειας στα χερια των πιστωτων της .
 Η διαδρομη απο την X στην πορτοκαλι των 0,26 ευρω ,επισης καληστηριξη ,ηταν φρενηρης  οπως ηταν αναμενομενο .
Τα 0,26 ειναι η τελευταια ελπιδα του τιτλου για να επιχειρηθει ανοδικη αντιδραση τουλαχιστον εως την Χ ,διαφορετικα τα χαμηλα του Απριλιου του 2013 και  ΙΣΤΟΡΙΚΑ χαμηλα θα δοκιμασθουν εκ νεου .
Παρα το γεγονος οτι το διαγραμμα ειναι αποκαρδιωτικο, επειδη οι συμμετοχες της εταιρειας ειναι αξιολογες ,ενδεχεται να σωθει ο τιτλος ,πραγμα για το οποιο θα παιξει σημαντικο ρολο η οποια προθεση των πιστωτων.
...............................................................................................................

Στην παρούσα φάση, oι περισσότεροι Ελληνες γνωρίζουν πια ότι οι τρεις πιο σημαντικοί παράγοντες για την ελληνική οικονομία είναι η ανάπτυξη, η ανάπτυξη και η ανάπτυξη. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι ότι μια μικρή μεταβολή του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας, από το οριακά αρνητικό στο έστω οριακά θετικό, μπορεί να έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στη χρηματιστηριακή αγορά. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, η ελληνική οικονομία φαίνεται να βρίσκεται κοντά σε αυτή την κομβική μετάβαση. Αξίζει λοιπόν να δούμε τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτή η εξέλιξη, θεωρητικά και πρακτικά.

Εδώ και καιρό, η ακαδημαϊκή έρευνα έχει επισημάνει ότι, ακόμη και στα «ψυχρά» οικονομικά, η ψυχολογία παίζει ρόλο και μάλιστα συχνά δυσανάλογα μεγάλο, ιδίως δε σε σημεία καμπής. Πρόσφατα, οι Andrew Eggers και Alexander Fouirnaies του London School of Economics δημοσίευσαν ένα επιστημονικό άρθρο που εξετάζει τι συμβαίνει όταν τα στοιχεία για την ανάπτυξη αλλάζουν πρόσημο είτε σε οριακά θετικό (δέκατα της μονάδας πάνω από το μηδέν) είτε σε οριακά αρνητικό (δέκατα της μονάδας κάτω από το μηδέν). Αυτή η ασήμαντη διαφορά δεν έχει καμία άμεση οικονομική συνέπεια από μόνη της, αλλά βεβαίως προκαλεί πολύ σημαντικές διαφορές στους τίτλους ειδήσεων.

Οι Eggers και Fouirnaies διαπίστωσαν ότι, σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις, οι καταναλωτές επηρεάζονται σημαντικά. Ως αποτέλεσμα, τόσο η εμπιστοσύνη τους όσο και η ιδιωτική τους κατανάλωση αντιδρούν δυσανάλογα με την αντικειμενική σημασία της είδησης. Επιπλέον, όσο πιο ανίσχυρο είναι το δίχτυ κοινωνικής προστασίας (όπως τώρα στην Ελλάδα) τόσο ισχυρότερη είναι η αντίδραση. Κατά συνέπεια, οι συγκεκριμένες οικονομικές ειδήσεις μπορεί να λειτουργήσουν, μερικώς, ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Ιδιαίτερα, δε, όταν οι οικονομικοί παίκτες, που έχουν ήδη υποστεί τις συνέπειες της βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, λαμβάνουν οικονομική πληροφόρηση με συντεταγμένο τρόπο. Οι οικονομικές συνέπειες είναι πραγματικά μεγάλες. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, κατά το τρίμηνο στο οποίο ανακοινώνεται η μετάβαση από αρνητικό σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης και αντίστροφα, η μεταβολή της ιδιωτικής κατανάλωσης μπορεί να φτάσει ακόμη και τη μία εκατοστιαία μονάδα. Αν λοιπόν η οικονομία είναι επιρρεπής στο «σχεδόν τίποτε», μήπως το ίδιο ισχύει και για τις αγορές;

Λογικά, θα συμπεραίναμε ότι, αν οι οικονομικοί παίκτες είναι τόσο ευμετάβλητοι ως προς την οικονομική τους συμπεριφορά, τότε θα πρέπει να υπάρχει και ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα στη συμπεριφορά των αγορών. Ας εξετάσουμε αυτήν την υπόθεση, βλέποντας τι έχει συμβεί στην ευρωπαϊκή περιφέρεια. Η Ελλάδα υπέστη τη βαθύτερη και μεγαλύτερη σε διάρκεια ύφεση από τις χώρες της περιφέρειας (θυμόμαστε άραγε ότι κάποτε μας αποκαλούσαν συλλογικά PIGS;). Η Ιρλανδία ήταν η πρώτη που μπήκε και η πρώτη που βγήκε από την ύφεση, ενώ η Πορτογαλία και η Ισπανία εισήλθαν σε ύφεση το 2011 και εξήλθαν στο τέλος του 2013. Το ενδιαφέρον είναι ότι η Ιταλία παραμένει σε ύφεση από το τέλος του 2011. Εξετάζουμε λοιπόν στις τρεις «παρόμοιες» χώρες τις πιθανές ευεργετικές συνέπειες της φάσης της μετάβασης από την ύφεση στην ανάπτυξη. Παρατηρήσαμε τη συμπεριφορά της αγοράς, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη, κατά τις 25 ημέρες διαπραγμάτευσης, πριν και μετά την ανακοίνωση της μετάβασης σε θετικό πρόσημο για την ανάπτυξη. Το συμπέρασμα ήταν ότι η ανακοίνωση της θετικής είδησης ενίσχυσε σημαντικά -αν όχι δραματικά- τη σχετική απόδοση της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, σε σχέση με το σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, η μεταβολή της σχετικής απόδοσης μετά την ανακοίνωση κινήθηκε στην Ισπανία από -1% σε +4%, στην Πορτογαλία από +7% σε +15% και στην Ιρλανδία από -10% σε +8%.

Σύμφωνα με το σύνολο των εκτιμήσεων των μακροοικονομικών αναλύσεων, επίκειται η θετική μεταστροφή του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ύστερα από 25 συνεχόμενα αρνητικά τρίμηνα. Οπως τουλάχιστον υποδεικνύουν αυτού του είδους οι αναλύσεις, εκτιμούμε πως όταν συμβεί αυτό -πιθανότατα με την ανακοίνωση των στοιχείων για το τρίτο τρίμηνο του 2014- οι συνέπειες για την οικονομία και την αγορά θα είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Αυτό που είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι επενδυτές είναι ότι το ρίσκο μιας κίνησης, με βάση αυτό το σκεπτικό, είναι ασύμμετρο. Δηλαδή, αν η ανακοίνωση της επιστροφής στην ανάπτυξη καθυστερήσει, η αρνητική επίπτωση στην αγορά θα είναι αμελητέα. Στην αντίθετη περίπτωση, η θετική κίνηση της αγοράς στις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν θα είναι σημαντική, ιδίως αν λάβουμε υπόψη την πρόσφατη υποαπόδοση της ελληνικής αγοράς.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα ανακοινώσει τον ρυθμό ανάπτυξης του τρίτου τριμήνου του 2014 στα μέσα Νοεμβρίου. Αναμείνατε λοιπόν στο ακουστικό σας.

* Διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ.

www.kathimerini.gr

39 σχόλια:

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Άντε να παει καλα η εβδομαδα με ποδαρικό ΜΙΓΑΣ...
Άδικο θα έχει ο Μπάρμπας που φωνάζει?

Καλημέρα και καλη εβδομαδα σε όλους...

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους ,καλη εβδομαδα
Δεν ειμεθα προληπτικοι Γιαννη :)

TheHawk είπε...

την καλημέρα μου....κ την καλή εβδομάδα σε όλους κ όλες....

καλη συνεδρίαση εστω κ εαν οι εξω υποχωρουν...αλλα ισως μαζεψουν στο τελος...

ποιος ξερει..?

michele είπε...

Κανουμε κατι βυθισεις και ..εξοδους απο το νερο αποτομες βλεπω
με την ΕΕΕ -2,28%

michele είπε...

Μελετηστε αυτο εδω,αν και οι περισσοτεροι θα το ειδατε :

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1263670/eggrafo-fotia-clean-exit-h-dirty-exit.html

michele είπε...

Να δουμε εδω τη γνωστη ζωνη 1010-1012 ,αναπτυσσεται καποια δυναμικη

michele είπε...

Ξελασπωσαμε με ΕΥΔΑΠ ..ΟΥΦ

ευαγγελος είπε...

Καλημέρα στη καλή παρέα και καλή εβδομάδα ναχουμε. Μπουγάτσα και καφεδάκι με λιακάδα στη πλατεία της Αλεξανδρούπολης. Το βράδυ επιστροφή. Το νου σας !

michele είπε...

To νου σου και σενα Ευαγγελε,καλη επιστροφη!

Unknown είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα στις κυρίες και τους κυρίους.
Πρέπει να δούμε κάποιο υψηλότερο υψηλό σαν πρώτο δείγμα γραφής.

michele είπε...

Καλημερα Μπαμπη,προεχει η διασπαση του 1010 ,διαφορετικα θα κανουνε ενδοσυνεδριακα διπλη κορυφη και θα συνεχιστει η ταλαιπωρια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

καλημέρα σε όλα τα παιδια

ΠΑΝΟΣ είπε...

Kαλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους

ΠΑΝΟΣ είπε...

Την επέτειο της "αναχώρησης" κάποιων πριν από 70 χρόνια έγιναν σημαντικά πράγματα χεχε
Διώχνουμε τους Αμερικανούς, κρατάμε τους Γερμανούς (μήπως μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς;), μπήκε ο δικός μου...όλα ανοιχτά, μόνο ο δείκτης δείχνει να μην έχει προοπτική ρε γμτ

michele είπε...

Χα,συνειρμοι του παρελθοντος Πανο ,καλησπερα και στο Γιαννη ..ο δεικτης πρεπει να υπερβει την ζωνη αυτη εδω

michele είπε...

Επιασε τον εκθ 12 αρη η ΠΕΙΡ ενα κλεισιμο πανω απο 1,25 θα ειναι καλο για τη συνεχεια

TheHawk είπε...

μπου αχαχαχαχα!!!

φορα παρτιδα πλεον...

capital.gr
Π. Σκουρλέτης: Κουμπαράς από επιχειρηματίες για να βρεθούν 180 βουλευτές

michele είπε...

Αρα αν δεν ψηφισουν ,θα τους εχει πληρωσει ο ΣΥΡΙΖΑ ;;

Εγω ξερω οτι ο προεδρος του ΣΕΒ φλερταρει μαζι τους

http://www.newmoney.gr/article/69495/d-daskalopoylos-tha-doriso-ti-syllogi-moy-sto-dimosio-flert-moy-me-syriza

Χου ρε

μπαρμπαλιας είπε...

Ξου ρεεε

michele είπε...

2.24 και 2,31 οι επομενες αντιστασεις της ΕΤΕ
Αντιδραση ΦΡΙΓΟ, πρωτη αντισταση στα 3 ευρω

μπαρμπαλιας είπε...

χθες βραδυ στο καναλι της βουλης ειχε ιστορικη αναδρομη για τον Τσατσο ακαδημαϊκο κλπ κλπ
σημερα στα πρωιναδικα ειχε Σκουρλετη Γιακουματο κλπ μουλαρια
ο διαλος με εβαλε να ψαξω το βιογραφικο του Σκουρλετη

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος) του Βασιλείου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 στη γειτονιά των Εξαρχείων και σπούδασε οικονοµικά στο Πανεπιστήµιο του Πειραιά (ΑΒΣΠ) . Οργανώθηκε στην Αριστερά από µαθητής µέσα από τις γραµµές της ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ . Ως φοιτητής συµµετείχε ενεργά στο κίνηµα ενάντια στο νόµο πλαίσιο 815. Επαγγελµατικά δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τοµέα , ενώ τα τελευταία τρία χρόνια είναι Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και µέλος της Π. Γ. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 6Ο Συνέδριο του.

δεν με πειραζει οτι ειναι ενταγμενος στο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσατσος με τον Παναγη Κανελλοπλο απο εκει ξεκινησαν
την τοτε κεντροαριστερα δλδ.
απλα επισημαινω την "φτωχεια"της παιδειας των βουλευτων και αυριανων κουμανταδορων

μπαρμπαλιας είπε...

πεντε -5- γλωσσες μιλαγε η ...παλιοκοτα

michele είπε...

Τι ψαχνεις ρε Μπαρμπα ,αγραμματοσυνη και ΚΥΡΙΩΣ χωρις παιδεια .

Και μας κανουν και μαθηματα οικονομικα,νομικα και αλλα

αλλα τουλαχιστον εχουμε αυτο εδω το βημα και εκφραζομαστε και διαφορα αλλα βεβαια.

Τουταυτον οπως λεει και καποις φιλος,ισχυει για ολους τους πολιτικους ταγους ειτε απο την μια μερια ,ειτε απο την αλλη

Unknown είπε...

Ανακωχή εν όψει stress test...?

μπαρμπαλιας είπε...

βεβαια κι ο μεγαλος Καραμανλης δεν μιλαγε ...ηταν χωριαταρος και αξεστος...
αλλα δεν υπαρχει συγκριση στα βρακια και στα στριγκακια...

michele είπε...

Δευτερη χαμηλοτερη κορυφη ,δεν ειναι πολυ καλο για το ενδοσυνεδριακο γραφημα
να δουμε αν κρατησει
1007-1008

STYLSTYL είπε...

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Προφητικό και όχι τυχαίο το 11:56, επιβεβαιώνεσαι μάϊκ.

μπαρμπαλιας είπε...

οποία δυστυχια....
το 1010 του γιδη αξεπεραστο οχυρο
που κααντησε το χαμαιτυπειον

STYLSTYL είπε...

Έχω την αίσθηση μπάρμπα ότι θα δούμε και τριψήφια γραμμή Μαζινό.

michele είπε...

Kαλησπερα Στελιο ,ναι προς το απρον ετσι ειμαστε

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ανεβηκε η ΕΥΡΩΒ LIVE προ 5 λεπτων
προσπαθει να υπερβει εκ νεου την D2 ,ΑΝ τα καταφερει,τοτε θα ανοιξει ο δρομος προς τα 0,325 περιπου οπου συναντωνται ο ακμο30 και ο εκθετικος 50 αρης.

michele είπε...

Μια ακομα συνεδριαση της πλακας ,χωρις τεχνικα χαρακτηριστικα ιδιαιτερου ενδιαφεροντος

ArTaXiA είπε...

Bonjour mes amis.

Είναι ακόμη καλοκαίρι;

michele είπε...

Με κοντομανικο βγηκα εξω..παραδεισος Ελλαδα φιλε

michele είπε...

Το θερινο ηλιοστασιο το τραβηξε φετος..:)

michele είπε...

http://www.repubblica.it/economia/finanza/2014/10/13/news/fca_debutto_wall_street-97999266/?ref=twhr&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Nτεμπουτο της Fiat Chrysler Automobiles

michele είπε...

Απλως θετικοι.
ΕΕΕ-ΜΠΕΛΑ-ΤΙΤΚ-ΦΦΓΚΡΠ
κρατησαν χαμηλα

ArTaXiA είπε...

Παράδεισος. Εκεί πατάνε και μας πηδάνε στους φόρους. Σου λέει ο άλλος μπαίνει σε αεροπλάνο και έρχεται να κάνει διακοπές εκεί που εσύ βρέχεις τα πόδια σου και θα σε αφήσω να το χαίρεσαι τζάμπα;

michele είπε...

Ετσι ειναι ακριβως.
Και ειπανε επισης.Εγω ειμαι πλουσιος και κανω 10 χρονια να αυξησω τις συνταξεις;;
και συ καθε χρονο 5%???
και μας ξεσκισανε και εκει

michele είπε...

Παμε επανω ,απογευματινη αναρτηση με ωραια γελοιογραφια του Χαντζοπουλου