Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 



                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ
TI ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ DRAGHI-YELLEN ?


Πριν από κάθε σημαντικό γεγονός για τις αγορές οι αναλυτές από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες εκθέτουν τις προβλέψεις τους για όλα όσα πρόκειται να δούμε. Με τις ομιλίες των Yellen και Draghi από το Jackson Hole να βρίσκονται ενόψει, οι αναλυτές των μεγαλύτερων τραπεζών εκθέτουν τις προβλέψεις τους για το τι πρόκειται να ακούσουμε.

Credit Suisse: Παρότι υπό άλλες συνθήκες, η συγκεκριμένη συνεδρίαση του Jackson Hole θα μπορούσε να αποτελεί την αρχή νέων πιο σφιχτών πολιτικών από τη Fed σε αυτό το συμπόσιο δεν αναμένουμε να δούμε μεγάλες μεταβολές στις δηλώσεις Yellen. Αυτό αναμένεται να είναι αποτέλεσμα της γενικότερης αστάθειας που επικρατεί λόγω του κλίματος γεωπολιτικής έντασης, της ελλειμματικής ανάκαμψης των ευρωπαϊκών κρατών ενώ ιδιαίτερη σημασία επιτελεί και η ευαισθησία που φαίνεται να παρουσιάζουν τα επενδυτικά προϊόντα που ενσωματώνουν μεγαλύτερο κίνδυνο και τα οποία αποτελούν εμπόδιο για την Yellen προκειμένου να κάνει πιο επιθετική τη ρητορική της. Παρότι μακροτεχνικά παραμένουμε αγοραστές του δολαρίου έναντι του ευρώ θα προσεγγίσουμε με ιδιαίτερη προσοχή αυτή τη συνεδρίαση του Jackson Hole καθώς δεν περιμένουμε μεγάλες μεταβολές στη ρητορική της Yellen.

Θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον Mario Draghi και στα όποια σχόλιά του για τα πρόσφατα δεδομένα από τις χώρες της Ευρωζώνης σε σχέση με τη νομισματική πολιτική. Σε ό,τι αφορά την αγορά συναλλάγματος, τα σχόλια του προέδρου της ΕΚΤ στο Jackson Hole θα είναι μεγάλης σημασίας. Θεμελιωδώς είμαστε πωλητές στο ευρώ και συνεχίζουμε να περιμένουμε το κοινό νόμισμα να κινηθεί χαμηλότερα έναντι των USD και CAD.

Bank of America Merill Lynch: Περιμένουμε η πρόεδρος Yellen να κάνει μία πιο ακαδημαϊκή προσέγγιση όσον αφορά τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας. Πιστεύουμε ότι τα σχόλια της σχετικά με την αγορά εργασίας πρόκειται να είναι λιγότερο dovish από αυτά που αναμένουν οι συμμετέχοντες στην αγορά. Το να δούμε την πρόεδρο της Fed να ακολουθεί μία πιο επιθετική ρητορική θα αποτελούσε έκπληξη καθώς δε θα περιμέναμε η Yellen να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των trader για μία αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα.


Deutsche Bank: Τι μπορούμε να περιμένουμε από τη σημερινή παρουσία της Yellen στο Jackson Hole; Οι οικονομολόγοι των Η.Π.Α περιμένουν η πρόεδρος της Fed να μας εφοδιάσει με νέα δεδομένα για την αγορά εργασίας των Η.Π.Α. Σε αντίθεση με ό,τι έχουμε συνηθίσει από τις προηγούμενες συναντήσεις του Jackson Hole δεν περιμένουμε μεγάλες μεταβολές σε σχέση με την ακολουθούμενη πορεία της νομισματικής πολιτικής και με τα σχόλια στα οποία μας έχει συνηθίσει η πρόεδρος της Fed.

www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: