Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

X.A.A. LIVE 

                       σχόλια για τη συνεδρίαση online.
J.P.MORGAN:"Greece returns to growth but still needs fiscal flexibility"...


Η Ελλάδα βιώνει τις χρόνιες συνέπειες της βαθιάς ύφεσης
Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη, αλλά χρειάζεται δημοσιονομική ευελιξία, εκτιμά η JP Morgan, σε νέα 3σέλιδη έκθεσή της, υπό τον ομώνυμο τίτλο "Greece returns to growth but still needs fiscal flexibility".
Όπως επισημαίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η Ελλάδα εισέρχεται πλέον σε τροχιά ανάπτυξης. Σύμφωνα με τους οικονομικούς δείκτες της Κομισιόν, η Ελλάδα αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από ότι αναπτύσσεται η Ευρωζώνη στο σύνολό της. Αυτό όμως δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου του βάθους της ύφεσης στην οποία βυθίστηκε η ελληνική οικονομία.
Η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη είναι πέρα για πέρα καλοδεχούμενη. Ωστόσο η κληρονομιά της κρίσης - υψηλή ανεργία, αυξημένο χρέος, αποπληθωρισμός - θα συνοδεύει τη χώρα για αρκετά χρόνια ακόμη. Η Ελλάδα βιώνει τις χρόνιες συνέπειες της βαθιάς ύφεσης. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότερη ανάπτυξη, η οποία όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς δημοσιονομική ευελιξία, ήτοι ελαφρά χαλάρωση στους αυστηρούς δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί. 
Ωστόσο κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως το "δημοσιονομικό ταξίδι" της Ελλάδας παραμένει γεμάτο προκλήσεις. Μπορεί η Αθήνα να επιδιώκει νέα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους της το ερχόμενο Φθινόπωρο, όμως η εξέλιξη αυτή δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στη δημοσιονομική πορεία σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. 
Όπως προσθέτει η JP Morgan, η Ελλάδα μπορεί να καταστεί ο μεγαλύτερος ωφελημένος αν η Ευρωζώνη αποδεχθεί τις εκκλήσεις για περισσότερη δημοσιονομική ευελιξία. Τη δεδομένη στιγμή, η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο τη δημοσιονομική ευελιξία από ότι χρειάζεται τον νέο γύρο αναδιάρθρωσης του χρέους της. 

Η ανάγκη για ευρεία ανάκαμψη
Για να κατορθώσει να ανακάμψει ουσιαστικά η Ελλάδα, θα πρέπει να ξεπεράσει ένα ένα τα εμπόδια που υπάρχουν στο δρόμο της. Από τα εμπόδια ξεχωρίζουν η υπερβολική δημοσιονομική πειθαρχία και ο διαρκής κίνδυνος για πιστωτικό κραχ. 
Η ανάκαμψη της Ελλάδας θα πρέπει να είναι σταθερή και ευρεία. Για να πάρει μπρος η οικονομία, θα πρέπει να υπάρξουν βελτώσεις σε νευραλγικούς κλάδους, όπως η μεταποίηση, οι υπηρεσίες, οι κατασκευές. 
Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας θεωρούν πως οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας θα είναι καλύτερες από τις επίσημες προβλέψεις της τρόικας, που κάνουν λόγο για:
- Ανάπτυξη +0,6% το 2014
- Ανάπτυξη +2,9% το 2015
Μπορεί η ανάπτυξη να επιστρέφει στην Ελλάδα, όμως η υψηλή ανεργία και ο αποπληθωρισμός δεν θα αφήσουν έτσι εύκολα τη χώρα. 

Επιτακτική ανάγκη η δημοσιονομική ευελιξία
Για το τρέχον έτος, 2014, η Ελλάδα αναμένεται να εμφανίσει δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,7% του ΑΕΠ και πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% του ΑΕΠ.
Όμως, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των τελευταίων ετών, η τρόικα επιμένει πως η Ελλάδα πρέπει να σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο στο δημοσιονομικό μέτωπο. 
Οι δανειστές προειδοποιούν πως η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με δημοσιονομικό κενό της τάξης του 1,75% του ΑΕΠ για τη διετία 2015 - 2016.
Η θέση της JP Morgan είναι σαφής: Η πρόσθετη δημοσιονομική προσαρμογή που αξιώνει η τρόικα για την Ελλάδα είναι υπερβολικά επιθετική. Μέσω της νέας αναδιάρθρωσης του χρέους, η χώρα θα πρέπει να ελαφρυνθεί. Όμως αυτό δεν θα γίνει, γιατί για να συναινέσουν οι Ευρωπαίοι στον νέο γύρο ελάφρυνσης του χρέους, θα απαιτήσουν πρόσθετα μέτρα λιτότητας. 
"Αν η Ελλάδα λάβει τη δημοσιονομική ευελιξία που χρειάζεται, τότε η οικονομία της θα αναπτυχθεί περισσότερο από ότι προβλέπει η τρόικα...", επιμένει η JP Morgan.


www.bankingnews.gr

33 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

giannhs kon είπε...

Για τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ – ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» από ευρώ 0,76 σε ευρώ 0,56 και την επιστροφή κεφαλαίου ποσού ευρώ 0,20 ανά μετοχή στους μετόχους της με καταβολή μετρητών, ενημερώθηκε η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών κατά τη συνεδρίαση της 10ης Ιουλίου 2014.

Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με νέα ονομαστική αξία εκάστης ευρώ 0,56 και ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ορίστηκε η 16η Ιουλίου 2014. Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. ως κάτοχοι των μετοχών κατά την 18η Ιουλίου 2014

Ilias D είπε...

Καλημερα Γιαννη,καλημερα σε ολους.
Για να δουμε αν τελειωσαμε με την Πορτογαλικη τραπεζα.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΗΛΙΑ


http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2061670

giannhs kon είπε...

Δύο προσφορές φαίνεται πως θα κατατεθούν τελικά στις 31 Ιουλίου, αν δεν υπάρξει ολιγοήμερη παράταση, για την 20ετή διαχείριση του ιπποδρομιακού στοιχήματος και του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν τα αρμόδια στελέχη του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

ευαγγελος είπε...

Καλημερα Γιαννη, Ηλια και ολη η καλη παρεα! Για να δουμε... θα πιασουν τον Σηφη σημερα μπας και σταματησει επιτελους η πτωση....

TheHawk είπε...

πολυ καλημέρα σας...τελευταια ημέρα...πόσο γρήγορα περασε αυτη η εβδομάδα?

για να δουμε κ σημερα...

dimivax είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

καλημέρα σε όλους τους φίλους

michele είπε...

Kαλημερα ,καλημερα σε ολους!

michele είπε...

Δειλα-δειλα χωρις πολυ ογκο ,πανω απο 1160

ArTaXiA είπε...

Άντε να βγάλουμε τον μήνα.... Δυο μέρες δουλειά!

michele είπε...

Ωραια επενδυτικη τακτικη ,δυο μερες δουλεια να βγαλουμε το μηνα χαχχαχα

ArTaXiA είπε...

Ε ναι... Μη σου πω πως αν δεν μου πάει εκεί που θέλω σήμερα και αναγκαστώ να βγω αύριο θα είμαι και εργασιομανής!

ArTaXiA είπε...

Όπου "αύριο" βάλε Δευτέρα.

michele είπε...

Γμτ εγω σκεφτομαι πως λογω της πτωσης και των καλυτερων τιμων σε ξεβολεψαμε απο τις διακοπες σου ..:)

michele είπε...

Παντως οπως λεγαμε χθς το 382 το εχεις ευκολο

michele είπε...

Και να επαναλαβω οτι απο σημερα 11/7
αυξανεται η μοχλευση για τα συμβολαια των μετοχων των τραπεζων

ArTaXiA είπε...

Γιατί ωρέ Michele. Και τι έκανε δηλαδή η αγορά τον τελευταίο μήνα που θα έπρεπε να χαλάσω τις διακοπές μου για να την παρακολουθήσω;

Περίμενα κάτι τέτοιο γι αυτό και επέστρεψα πριν μια εβδομάδα. Όσο η αγορά σερνόταν εγώ πήγαινα μέχρι τη Βουλιαγμένη για μπάνια, χθες μου έκανε την κίνηση που ήθελα, σήμερα μας κάνει αυτά που της πρέπουν, να βγω εγώ με το καλό να ξαναφύγω διακοπές και μετά έχουμε και τον Αύγουστο...

giannhs kon είπε...

Απορρίφθηκε από το Α΄ θερινό τμήμα της Βουλής η συζήτηση για το δημοψήφισμα

michele είπε...

Artaxia καλα κανεις αγορι μου ,αλλοιμονο ,της πλακας ειναι η αγορα αυτο το διαστημα ,αγια επραξες :)


Γιανναρε δεν παρεστη καν ο Συριζα στη συζητηση, αφου μας επρηξαν πρωτα με μια ..τελειωμενη υποθεση

Ilias D είπε...

Παρεστη Μιχαλη μου,εξω απο την βουλη ηταν...αφου καποια στιγμη νομισα οτι με πραξικοπηματικο τροπο δεν τους αφηνε ο φρουραρχος να μπουν μεσα.

michele είπε...

Πηγαμε τωρα σε μια διακυμανση 1167-1172,με "φοβισμενους " αγοραστες,αποτραηγμενους πωλητες ,σχετικα χαμηλο τζιρο

michele είπε...

Με τις 160 μον φλερταρει ο τραπεζικος ,παει ευκολα μεχρι 166-168 και βλεπουμε

Ilias D είπε...

Ο μουσατος,η Κοντσιτα δηλ,ηταν η μουσα του Γκωτιε στην επιδειξη του...βρε τι θα παθουμε...διαλεξε για μουσα εναν μουσατο.

michele είπε...

Ανδρεα μεγαλο χωσιμο στο χαρτι μαμα

michele είπε...

Κατα τα αλλα ,υπνος τρικουβερτος

profit είπε...

καλησπέρα σε όλους
γιατί τόσο πρέσα στην ΓΕΚ???

michele είπε...

Τεχνικα δεν με εκπλησσει profit αφου εχασε το 3,65

για περισσοτερα αν μπορει να βοηθησει ο Ανδρεας

profit είπε...

Ανδρέα βοήθα πόσο κάτω ακόμα???

michele είπε...

Νταξει ,κλεισαν τα ματια μου χαχαχα

michele είπε...

Θα μελετησουμε και τα εβδομαδιαια διαγραμματα κοιτωντας τη θαλασσα

αλλιως παμε χαμενοι χαχα

michele είπε...

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση