Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι


MOODY'S: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ ΣΕ  Ba1 ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ
ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ  ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ..


Σε αναβάθμιση κατά μια βαθμίδα, σε Ba1, της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας προέβη την Παρασκευή η Moody’s , θέτοντας «σταθερό» το outlook της οικονομίας της. 

Ο διεθνής οίκος επικαλέστηκε τη βελτιωμένη δημοσιονομική θέση της χώρας, καθώς και την αναμενόμενη συνέχιση της σταδιακής υποχώρησης του «πολύ υψηλού δημοσίου χρέους» της. 

«Αναμένουμε πως η δημοσιονομική εξυγίανση θα παραμείνει σε τροχιά, παρά τις δυσμενείς αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πορτογαλίας. Αυτό με τη σειρά του θα στηρίξει την σταδιακή μείωση του πολύ υψηλού δημοσίου χρέους τα επόμενα χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο οίκος για να προσθέσει ότι «Επιπλέον, εκτιμάμε πως οι τρεχούσες αβεβαιότητες γύρω από την Banco Espirito Santo δεν θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στον προϋπολογισμό της χώρας».

Παράλληλα, η Moody’s αποδίδει την αναβάθμιση της Πορτογαλίας στην «άνετη ρευστότητα» μετά την ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές ομολόγων και τα σημαντικά ταμειακά αποθέματα. 

Τέλος, ο οίκος επικαλείται και την έξοδο της Πορτογαλίας από το διεθνές πρόγραμμα διάσωσης τον Ιούνιο. 

Σημειώνεται ότι μετά τη νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας, η Πορτογαλία βρίσκεται μια βαθμίδα υψηλότερα από την επενδυτική βαθμίδα, ενώ πλέον το πιστοληπτικό της προφίλ ευθυγραμμίζεται με αυτό της Σλοβενίας και της Κροατίας.



Πηγή:www.capital.gr

8 σχόλια:

mixalis mixalios είπε...

Καλημέρα και καλό Σ/Κ σε όλους! Εύκολα αντί για Πορτογαλία θα μπορούσε να βάλει κάποιος τη λέξη Ελλάδα στο παραπάνω άρθρο και θα έβγαινε το ίδιο σχεδόν νοήματος! Άσε που εμείς δεν έχουμε την Τράπεζα του Αγίου πνεύματος! Νομίζω ότι η αναβάθμιση είναι επί θύραις... Και που να γίνει αλλά για 2 βαθμίδες!

mixalis mixalios είπε...

Ίδιο σχεδόν νόημα εννοούσα... Μιc πρέπει να βάλεις την πολυπληθή ομάδα των τεχνικών σου να μπορούμε να κάνουμε edit σε υπάρχον σχόλιο και να μην κάνουμε καινούριο για να διορθώνουμε το παλιό.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

profit είπε...

Καλησπέρα σε ολα τα φιλαράκια
Ηλία το Mail σου

Ilias D είπε...

Εισαι μεσα Γιωργο;
Καλημερα σας.

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους! Μιχαλιο γι αυτο εβαλα το αρθρο γιατι -προφανως - επικειται κι εδω αναβαθμιση. Οσο για το edit δεν γινεται σ αυτη την μορφη σχολιων αλλα γινεται το εξης: αντιγραφεις το σχολιο που θες να τροποποιησεις μετα το σβηνεις μετα το κανεις paste το τροποποιεις και το ανεβαζεις

Ilias D είπε...

Μιχαλη σου ειναι ευκολο να δωσεις στον Γιωργο το μεηλ μου η το τηλ. μου;

profit είπε...

Μεσα ειμαι
Όσο μ αφήσει η γυναίκα χα χα

profit είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.