Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη


ΤΑ ΕΞΙ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΛΗΣ ΚΑΛΠΗΣ..


Η συγκυρία της διενέργειας σε δύο Κυριακές τριών εκλογών –δημοτικών, περιφερειακών και ευρωεκλογών– έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια κυβέρνησης συνασπισμού διαμορφώνει ένα ιδιαίτερο πολιτικό κλίμα, εντός του οποίου αναδεικνύονται διλήμματα που ο τρόπος με τον οποίον θα απαντηθούν θα διαμορφώσει το εκλογικό αποτέλεσμα και την τελική εικόνα για νικητές και ηττημένους. Τα διλήμματα αυτά αντανακλούν τη δυναμική αλληλεπίδραση, διαμεσολαβημένη σε σημαντικό βαθμό από τα μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και στους πολίτες καθώς συνιστούν το αποτέλεσμα της σχέσης ανάμεσα στην προσφορά (στρατηγική και ατζέντα των κομμάτων) και τη ζήτηση (αιτήματα και ανησυχίες των πολιτών).

Ολα όσα απασχολούν και επηρεάζουν τους ψηφοφόρους σε αυτή τη φάση δεν έχουν ούτε την ίδια πολιτική σημασία ούτε και υιοθετούνται από όλους ταυτόχρονα. Κάθε πολίτης ή ομάδα πολιτών θα προσέλθει στην κάλπη με γνώμονα κάποιο ή συνδυασμό κάποιων από τα παρακάτω διλήμματα.

1. Ψήφος διαμαρτυρίας ή υποστήριξης.

Πρόκειται για ένα συνηθισμένο δίλημμα σε δεύτερης τάξης εκλογές, όπως είναι αυτές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίες μάλιστα έχουν μια σημαντική πολιτικά χρονική απόσταση από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού τονίζουν με κάθε ευκαιρία πως οι πολίτες πρέπει να επιδοκιμάσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα μακριά από την κρίση. Από την άλλη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή) υποστηρίζουν πως σε αυτές τις εκλογές πρέπει πρωτίστως να αποδοκιμασθεί η κυβερνητική πολιτική. Οπως καταγράφεται στις έρευνες κοινής γνώμης, ένας σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων θα πάει στην κάλπη πρώτα απ’ όλα με διάθεση υποστήριξης ή απόρριψης των πεπραγμένων της κυβέρνησης. Πάντως, αν και «η ψήφος διαμαρτυρίας» κινητοποιεί περισσότερους ψηφοφόρους σε σχέση με την ψήφο επιδοκιμασίας, δεν το κάνει προς μία κατεύθυνση.

2. Μνημόνιο και αντιμνημόνιο.

Παρότι η διαίρεση αυτή δεν διαθέτει τη δυναμική που είχε τα προηγούμενα χρόνια, εντούτοις, ένας πολύ σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων συνεχίζει να προσδιορίζεται με βάση αυτό το δίπολο. Περίπου ένας στους δύο πολίτες θεωρεί πως η διάκριση ανάμεσα σε «μνημονιακά» και «αντιμνημονιακά» κόμματα και πολιτικές επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την επιλογή του.

3. Σταθερότητα ή εκλογές.

Μέχρι πρόσφατα το δίλημμα αυτό αναδεικνυόταν κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει σταματήσει να επαναλαμβάνει πως η κατάληψη της πρώτης θέσης από τον ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμεί με δημοψήφισμα εναντίον της κυβέρνησης. Ο πρόσφατος «εκβιασμός» Βενιζέλου διεύρυνε το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων που αντιμετωπίζουν τις εκλογές αυτές ως κριτήριο για τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Η Ν.Δ. διέτρεξε το μεγαλύτερο μέρος της καμπάνιας «χαλαρά», αλλά φαίνεται πως καθώς πλησιάζει η 25η Μαΐου θα υπάρξει μια μετατόπιση της επιχειρηματολογίας, που έμμεσα θα βάζει ζήτημα αποτροπής «ατυχήματος». Είναι σαφές πως για ένα κομμάτι των ψηφοφόρων οι εκλογές αυτές έχουν αποκτήσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι αυτής της κυβέρνησης. Οπως δείχνουν τα πράγματα, η επιθυμία για κυβερνητική σταθερότητα και αποφυγή εκλογών θα αποτελέσει βασικό κριτήριο για σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων και πιθανότατα θα εμποδίσει μεγαλύτερες διαρροές δυσαρεστημένων ψηφοφόρων από τα κόμματα της κυβέρνησης.

4. Ανανέωση ή εμπειρία.

Η επιτυχής, με όρους δημοσκοπήσεων, εμφάνιση ενός νέου κόμματος («Το Ποτάμι») επανέφερε εκ νέου στο προσκήνιο τη δυναμική του αιτήματος της ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού που είχε διαφανεί το 2012 και που έδειχνε «καθισμένη» τον τελευταίο καιρό. Μέσα στο σώμα των ψηφοφόρων το δίλημμα παίρνει έντονα ηλικιακά χαρακτηριστικά. Οι νεότερες ηλικίες τοποθετούνται υπέρ της ανανέωσης, σε αντίθεση με τους μεγαλύτερους που δείχνουν περισσότερο επιφυλακτικοί στις αλλαγές.

5. Ευρωπαϊσμός ή ευρωσκεπτικισμός/ευρώ ή δραχμή.

Η αντίθεση ανάμεσα σε ευρωπαϊστές και ευρωσκεπτικιστές διαιρεί τις κοινωνίες των χωρών της Ε.Ε. Σε κάποιες χώρες, όπως για παράδειγμα στη Μ. Βρετανία, το ζήτημα αυτό είναι ιδιαίτερα ψηλά στην ατζέντα των ευρωεκλογών. Στην Ελλάδα, η διαίρεση αυτή διαπερνά το κομματικό σύστημα κάθετα και οριζόντια. Από τη μια πλευρά βρίσκουμε τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, όπως η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το «Ποτάμι», που είναι απολύτως ταυτισμένα με τα πλειοψηφικά ρεύματα της Ε.Ε., και από την άλλη, υπάρχουν τα αντιευρωπαϊκά κόμματα όπως το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Τέλος, υπάρχουν εκείνα τα κόμματα που στο εσωτερικό τους διχάζονται ανάμεσα σε ευρωπαϊστές και ευρωσκεπτικιστές, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Η σύνδεση ανάμεσα στην ελληνική πολιτική και την Ευρώπη γίνεται συχνά μέσω του ερωτήματος εάν οι πολίτες επιθυμούν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Η πλειονότητα των ερωτώμενων είναι υπέρ του ευρώ, αλλά μια όχι αμελητέα μειοψηφία (περίπου 30%) προτιμά την αποχώρηση από το κοινό νόμισμα. Πάντως, η προεκλογική ατζέντα δίνει σχετικά λίγο χώρο στα ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής καθώς καταλαμβάνεται από τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.

6. Πρόσωπα ή κομματική αφοσίωση.

Η ιδιαιτερότητα των φετινών εκλογών είναι πως συνδυάζει για πρώτη φορά εκλογές εθνικής εμβέλειας (τις ευρωεκλογές) με τοπικές και περιφερειακές εκλογές. Οι δημοτικές εκλογές, με εξαίρεση ώς ένα βαθμό τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας, έχουν απολέσει τον πολιτικό χαρακτήρα που είχαν παλιότερα. Εντούτοις, οι περιφερειακές εκλογές του 2010 είχαν έντονο πολιτικό/κομματικό χαρακτήρα καθώς συνδέθηκαν με το ζήτημα του Μνημονίου. Η καταγραφή της πολιτικής δύναμης των κομμάτων στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές είχε αναδείξει το ΠΑΣΟΚ νικητή. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ του 2009, που του είχαν δώσει τη νίκη στις περιφερειακές εκλογές, μετακινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί αντιμετωπίζουν το παρακάτω δίλημμα: θα επιλέξουν να στηρίξουν τον περιφερειάρχη ή τον δήμαρχο που ψήφισαν το 2010 και προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ ή θα θελήσουν να επιβεβαιώσουν την πολιτική αλλαγή του Ιουνίου 2012 και τη νέα τους ταυτότητα; Η όποια επιλογή τους θα έχει σίγουρα συνέπειες στην κεντρική πολιτική σκηνή.

* Ο κ. Νίκος Μαραντζίδης είναι αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.


www.kathimerini.gr

58 σχόλια:

ο dwk είπε...

…καλημερούδια
…καλή ψήφο να έχουμε !

michele είπε...

Γιαννη ειμαι σ αυτη την ομαδα που εβαλες

Καλημερα,καλημερα σε ολους

Καλη ψηφο σε αξιους τοπικους σας εκπροσωπους

michele είπε...

https://pbs.twimg.com/media/Bn6Y8yJCEAAApyj.jpg

Αυτος σαλιωνει τον φακελλο που εχει ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΗ ΤΑΙΝΙΑ

ο dwk είπε...

…όπου 2011, άνετα βάζουμε 2014, 2015 …..
file:///C:/Users/myacer/Desktop/%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%82%20%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BF%20-%20%CE%A4%CE%9F%20%CE%A0%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%99.htm

michele είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=d_-2CzEv-AA

2014,2014 dwk...

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

χχχχχχχχχχχχ φτου
χχχχχχχχχχχ φτου

Ροχαλες πιανουν;

χα χα φτυστο μην το ματιαξεις,χα χα

Θα αλλαξει την Ευρωπη,χχχχχχχχ
φτου

Ilias D είπε...

Καλησπερα.
το οτι σαλιωνει το φακελο...δεν φταιει αυτος αλλα οι υπευθυνοι επικοινωνιας του ΣΥΡΙΖΑ Μιχαλη,δεν του το ειπαν.

ο dwk είπε...

…γουστάρω όταν τα «επιχειρήματα» εξαντλούνται στο φάκελο και ΟΧΙ στο περιεχόμενο !

ο dwk είπε...

…έχω όμως, για πάρτι σας, μια άλλη εκδοχή:
…το σαλιώνει για να μπει γλυκά – γλυκά
…στην κάλπη !

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Οτι ειναι στοκος το σκεφτηκε κανεις;

Ρε ουτε ο Παππους μου δεν σαλιωνει το ψηφοδελτιο.

Αντε και στην δενρδοφυτευση,μαζι με την γλαστρα,χα χα

Αντε και αλλαγη αλυσιδας ποδηλατου εν κινηση.

Αντε και τσομπανης...

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...


Ενισχυμένη Αριστερά βγάζουν οι κάλπες - Τσίπρας: Πρώτο βήμα αλλαγής

Μεταφραση κανεις;;;;;;;;;;;;

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Ενισχυμένη Αριστερά βγάζουν οι κάλπες - Τσίπρας: Πρώτο βήμα αλλαγής

Μεταφραση κανεις;;;;;;;;;;;;

Μεταφραζω,μιας και κανεις δεν τολμησε.

Ενισχυμενη,αρα οχι πρωτη και με διαφορα.

Πρωτο βημα αλλαγης,αρα ακομη τιποτα,τζιφος.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Παρωδια η διαδικασια.

Η φωτογραφια δειχνει ενα χερι να ψηφιζει,οχι

Τα χαρτακια σε κοινη θεα,βολτα η μυστικοτητα της ψηφου.

Μιλησα με φιλο που πηγε(κ.κ.ε) αλλα εφυγε.Μου ειπε:αηδιασα.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

πρακτορα αλλαξε ο νομος η ειναι μονο για τους αλλους

Δεν το καταλαβα.

ο dwk είπε...

…σκέψου, λέει, να προηγείται η Δούρου …σκέψου, λέει…

michele είπε...

Kοινοποιω εδω την αποψη μιας φιλης που ψηφισε στη Θεσσαλονικη:


Σχετικά με το δημοψήφισμα για το νερό: στο εκλογικό κέντρο που ψήφισα, είχαν στηθεί κανονικά κάλπες έξω από το σχολείο.πλησίασα να κόψω κίνηση και απλά επιβεβαίωσα τους φόβους μου για το "δημοψήφισμα αλα κάρτ". ανοικτές κάλπες χωρίς φάκελο με εμφανές το καρτελάκι του τι ψηφίζεις,κοινώς αν λες "όχι"στην ιδιωτικοποίηση του νερού ψηφίζεις, αν λες "ναι"τρως δυο-τρία άγρια βλέμματα από τους δημοκράτες ...που διοργάνωσαν το δημοψήφισμα και παίρνεις το ΜΟΝΑΔΙΚΟ χαρτάκι με το "όχι" που σου δίνουν και το κάνεις καραβάκι,αεροπλανάκι κλπ κλπ γιατί πρακτικά να ψηφίσεις "ναι" αν θέλεις, it's not an option.
δεν έχει σημασία αν υποστηρίζω ή όχι την ιδιωτικοποίηση του νερού,είναι δική μου προσωπική άποψη την οποία πολύ ευχαρίστως θα εξέφραζα αν το δημοψήφισμα ήταν πραγματικά δημοψήφισμα και όχι παρωδία.απ'ότι κατάλαβα, αυτοί που φωνάζουν κάθε μέρα ότι έχουμε χούντα, έχουν επηρεαστεί τόσο πολύ που ξεκίνησαν να την εφαρμόζουν κιόλας. Κρίμα

michele είπε...

Τους ποντους να μετρας dwk
οι αλλοι ειναι διασπασμενοι

Ilias D είπε...

Διαροη απο τον ΣΥΡΙΖΑ;
Ειναι δημοκρατικο αυτο πριν κλεισουν οι καλπες;

Ilias D είπε...

Θ Β αν εισουν τσελιγκας θαπερνες κανεναν απο αυτους για τσομπανη;
Δεν νομιζω,γιατι θα καναν παρτυ οι λυκοι.

michele είπε...

Κανω την απο τωρα αναλυση σου για την περιφερεια Αττικης.

Η Δουρου ο,τι και ποσοστο και να παρει ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ το μαξιξουμ του Συριζα στο λεκανοπεδιο
που γενικα τα παει και καλα ο Συριζα

δεν εχει σημασια που θα κερδισει προφανως ο Σγουρος την αλλη Κυριακη

σημασια εχουν τα ποσοστα της ΔΟΥΡΟΥ απ τη μια
και των Σγουρου-Κουμουτσακου απ την αλλη..

Καθως η Δουρου ειναι και μια ΚΑΛΗ υποψηφιοτητα .

Αυτα προς το παρον,εδω κανουμε σοβαρες αναλυσεις

michele είπε...

*αναλυση μου

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Κανεναν γενικως για να ειμαι ειλικρινης.

Θα εκανα ομαδες εργασιας,κατι σαν την Ιαπωνια.

Αν και ειμαστε ατομιστες.

ο dwk είπε...

…σκέψου, λέει, να προηγείται η Δούρου …σκέψου, λέει…

Ilias D είπε...

Ναι ...σοβαρες αναλυσεις.....
σαλιωνει για να γλιστρησει...
χαχαχα

ο dwk είπε...

…δηλαδή ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι δήμαρχοι που είπαν δημοψήφισμα για το νερό, εννοείς ;;;

Unknown είπε...

ΑΘΗΝΑ:
Σακελλαρίδης με 23%
Καμίνης 21%
Σπηλιωτόπουλος 17%
Κασιδιάρης 16%
Κακλαμάνης 8,5%

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ:
Δούρου 29%
Σγουρός 23%
Κουμουτσάκος 15%

Unknown είπε...

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μώραλης 36%
Μιχαλολιάκος 30%

ο dwk είπε...

…προσωπική ήττα του Σαμαρά που πρέπει να φύγει τώρα…

Unknown είπε...

Ναί Ντόκτορ.

Ερχεται ο Καραμανλής.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Xa xa xa

michele είπε...

Μη λετε παπαριες εδω ειναι σοβαρο το blog μας χαχα

michele είπε...

Ευτυχως που εκανα το σχολιο στις 6.29 χαχα

Unknown είπε...

Δεν λέω παπαριές. Ασφαλής πληροφορίες μου αναφέρουν οτι πριν 10 λεπτά πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου, τριαξονικό με δκάδες καφάσια τυρόπιτες κουρού.

Unknown είπε...

η αληθεια ειναι οτι απο το δημο αθηνας συμπερασματα δε μπορουν να βγουν μονο οτι ο σακελλαριδης εκπροσωπει σιγουρα τον συριζα η νδ ειναι πολυδιασπασμενη σε 3 υποψηφιους γενικα συμφωνω με michele

Ilias D είπε...

Ναι μια καποια σοβαροτητα την εχει,παρα τους τοσους Βαζελους.
χεχεχε

michele είπε...

Δεν μιλησα για σενα ioannou. :)

Unknown είπε...

Μιχάλη πέραν της πλάκας, να ξέρεις κάτι: συνήθως οι αδερφές έχουν εξαιρετική πληροφόρηση και μπορουν να αλλάξουν σαν τους χαμαιλέωντες.

Ο Κακλαμάνης ξαφνικά πριν δυο ημέρες εμφανίστηκε ως super Καραμανλκός.

ο dwk είπε...

…thanks Michele ! …χε χε χε !
...πάλι μέσα έπεσαν οι megaλοι δημοσκόποι
…την άλλη Κυριακή θα megaλουργήσουν ξανά

Ilias D είπε...

Τι εννοεις; να μην βγει πρωτος ο ΣΥΡΙΖΑ;

ο dwk είπε...

…δεν είναι κακό να κανείς όνειρα…

michele είπε...

Το παρατηρησα ioannou τα ξερω καλα αυτα. Τον ιδιο τον Καραμανλη δεν εχουν ρωτησει ουτε ο ..Αντωναρος ουτε ο Κακλαμανης. Οσον αφορα τα αποτελεσματα ο Αγοραστος, ο Τζιτζικωστας,ο Τατουλης,ο Μπακογιαννης ο Αρναουτακης,ο Καχριμανης που κερδιζουν που πιστωνονται;; Σε ανατροπη ;;;Ειπαμε σοβαρες αναλυσεις να κανουμε

Ilias D είπε...

Ποσο τοις % των ψηφοφορων εχει η περιφερεια ΑΤΤΙΚΗΣ;

Unknown είπε...

Μιχάλη συμφωνώ απόλυτα. Μάλλονως αποτυχία αύξησης ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πιστωθεί το αποτέλεσμα. Επίσης στους περισσότερους Δήμους το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δν έχασε αλλά αυξησε και ποσοστά. Πάντως ΟΛΟΙ πρέπει να κάνουν υπομονοι μέχρι την επόμενη Κυριακή για μια συνολική αποτίμηση. Παλντως αυτή την εβδομάδα το Χρηματιστήριο θα μας δείξει ακριβώς που πάει το πράγμα.

Unknown είπε...

*υπομονή. Γράφω απο ipad και τα λάθη συχνά.

michele είπε...

29% Ηλια

michele είπε...

Ioannou το i pad στο auto correct κανει πολυ χειροτερα λαθη μην ανησυχεις

typicalmih είπε...

Πάνω από 40% παίρνει ο Μπέος στο Βόλο,κοντά στην εκλογή ο Ψινάκης στο Μαραθώνα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Το θέμα είναι αν αντέχει η ΜΑΚΑΜΠΙ απέναντι στην ΡΕΑΛ.

Παρακολουθούμε ένα ωραίο αγώνα.


Στα άλλα κανάλια βλέπουμε απλά πως αποτιμούν τις αποφάσεις του πάνσοφου ελληνικού λαού. Κάθε επιλογή μας κρύβει ελπίδες και πιθανότητες υλοποίησης αλλά και συνέπειες. Καλά αποτελέσματα σε όλους.

Επιστροφή στο μπασκετάκι.

michele είπε...

Typical δεν θα εβαζα στην ιδια κατηγορια Ψινακη και Μπεο

αντιθετα μπαινει ο Μπεος στην ιδια κατηγορια με την παραγκα του Πειραια
οπου δυστυχως ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΑ
τα ποιοτικα στοιχεια των ολυμπιακων "φιλαθλων¨..

michele είπε...

Tελικα το 30,8% της Δουρου
εγινε 23,8%

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Τελικά η ΜΑΚΑΜΠΙ άντεξε.
Άξια πρωταθλήτρια.

Καλό βράδυ σε όλους.

michele είπε...

Και ειναι μια καλη ειδηση .Ο εξαστερος παραμενει σε αποσταση αναπνοης !

Unknown είπε...

Ο Σίμος αποδείχθηκε εξαιρετικός χειριστής. Κατάφερε να παγιδεύσει τον αντίπαλο βγάζοντας αρχικά exit poll στο 75% (δεν γίνεται αυτό καθώς ακυρώνει την λειτουργία του exit poll το οποίο εκτιμά παγκοσμίως τελικό αποτέλεσμα) με αποτέλεσμα οι πανηγυρισμοί να μετατραπούν τελικά σε εφιάλτη και μάζεμα.

Ilias D είπε...

Ευχαριστω Μιχαλη.
Εχουμε κ λεμε..
29 της Αττικης +4 της Ιονιου=33%.
Πρωτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο 33% των Ελληνων με 1,5% διαφορα περιπου,στο υπολοιπο 67% ακολουθει με μεγαλυτερη διαφορα ΚΑΙχωρις υποψηφιους του Ποταμου.
Τι πανηγυριζει τοτε ο dwki;

Ilias D είπε...

Το παραπανω βεβαια μονο απο χρηματιστηριακο ενδιαφερον κ μονο.

michele είπε...

Ετσι ειναι Ioannou ...

Ηλια μελεταω τις περιφερειες της χωρας ..

Ilias D είπε...

Καληνυχτα σας.

ο dwk είπε...

…δεν είναι ώρα για πανηγύρια Ηλία …η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής, τα γεγονότα του Πειραιά, η άνοδος της Χ.Α. – για να δώσω λίγα παραδείγματα - δεν μου επιτρέπουν τελικά να εκφράσω την ικανοποίηση μου για το αποτέλεσμα των εκλογών
…καλή σου νύχτα, καλό ξημέρωμα για όλους