Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

X.A.A. LIVE 

                                                                                                  
                                                                        σχόλια για τη συνεδρίαση online. 

ΕΝΑ..ΤΙΤΙΒΙΣΜΑ ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ 
ΜΙΑ ΧΩΡΑ ...


Μπορεί ένα μήνυμα στο twitter να χρεοκοπήσει μία χώρα; Η απάντηση είναι μάλλον θετική, σύμφωνα με τα συμπεράσματα πρόσφατης ακαδημαϊκής μελέτης που δημοσιεύθηκε στο Hellenic Observatory του London School of Economics.

Η δύναμη των κοινωνικών δικτύων (social media) είναι γνωστή ιδιαίτερα στους πολιτικούς και στους διαφημιστές. Δεν ήταν τυχαία η απαγόρευση του twitter και του youtube στην Τουρκία από τον Ταγίπ Ερντογάν, ούτε οι επενδύσεις δισ. δολαρίων παγκοσμίως από τις επιχειρήσεις στο μάρκετινγκ μέσω των social media.

Τα συμπεράσματα της συγκεκριμένης μελέτης είναι εντυπωσιακά και επικεντρώνονται στη σχέση των social media με την πορεία των spread της περιφέρειας (Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία) κατά την κρίσιμη περίοδο 2011-2013.

Διαπιστώνεται ότι η επίπτωση των social media στις οικονομίες και τις αγορές είναι πιο μεγάλη από ό,τι οι οικονομικές ειδήσεις αυτές καθαυτές. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η διαπίστωση ότι τα social media είναι αυτά που επηρεάζουν τα spread των ομολόγων, ενώ δεν ισχύει το αντίθετο. Δηλαδή μία ανησυχία στις αγορές που ανεβάζει τα spread δεν αυξάνει τη σχετική συζήτηση στα social media.

Τέλος, από την ιντερνετική συζήτηση για το χρέος μιας χώρας μπορεί κάποιος να προβλέψει τo πώς θα κινηθούν τις επόμενες ημέρες τα spread μιας άλλης οικονομίας!

Η επιστημονική μελέτη με τίτλο «Tweets, Google Trends and Sovereign Spreads in the GIIPS», η οποία υπογράφεται από τρεις Ελληνες καθηγητές (Θεολόγος Δεργιαδέ από το International Hellenic University, Κώστας Μήλας από το University of Liverpool, και Θεόδωρος Παναγιωτίδης από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) καταλήγουν στα εξής συμπεράσματα:

Πρώτον, η άνοδος των spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων, δηλαδή η διαφορά απόδοσης από τα αντίστοιχα γερμανικά, δεν αύξανε τη συζήτηση περί ελληνικού χρέους ή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στα social media.

Δεύτερον, η αύξηση της συζήτησης περί Grexit και ελληνικού χρέους προκαλούσε σημαντική αύξηση στα spread των ελληνικών ομολόγων.

Τρίτον, η συζήτηση περί Grexit και ελληνικού χρέους στα social media βοηθούσε στην πρόβλεψη για τα spread των πορτογαλικών και ιταλικών ομολόγων στο επόμενο διάστημα. Αυτό, σύμφωνα με τους μελετητές, οφείλεται κυρίως σε δύο λόγους: αφενός η συζήτηση-ανησυχία προσπαθούσε να απαντήσει στην ερώτηση «ποια χώρα είναι η επόμενη για χρεοκοπία, έξοδο από το ευρώ, κ.λπ.» και αφετέρου λόγω της μεγάλης έκθεσης και σύνδεσης που είχαν οι συγκεκριμένες οικονομίες μεταξύ τους.

Τέταρτον, το κοινωνικό δίκτυο με την ισχυρότερη επίδραση στο ελληνικό χρέος (και όχι μόνο) αναδείχθηκε με διαφορά το twitter, έναντι του facebook.

Πέμπτον, διαπιστώθηκε, επίσης, σχέση μεταξύ των spread των ελληνικών ομολόγων και των σχετικών αναζητήσεων στο Google με λέξεις κλειδιά, όπως Grexit, Greek crisis κ.λπ. Μολονότι, η αλληλεπίδραση του Google με το χρέος ήταν σημαντική, εντούτοις ήταν χαμηλότερη από εκείνη του twitter. Σε ό,τι αφορά το facebook, οι μελετητές αναφέρουν ότι η χαμηλότερη επίδραση σε σχέση με το twitter οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους: το κοινό του twitter αποτελείται από επαγγελματίες και ανώτερου εκπαιδευτικού επιπέδου, ενώ το facebook χρησιμοποιείται πιο πολύ από τους χρήστες για να μαθαίνουν τα νέα φίλων και συγγενών.

Μπορεί τελικά ένα tweet να χρεοκοπήσει μία χώρα; Οπως εξηγούν οι καθηγητές στην εργασία τους, η χρηματοοικονομική θεωρία υποστηρίζει ότι το κόστος των κρατικών ομολόγων είναι θετική συνάρτηση:

(α) της πιθανότητας χρεοκοπίας του κράτους που εκδίδει τα ομόλογα, η οποία προσεγγίζεται από τα ασφάλιστρα κινδύνου CDS,

(β) της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά κρατικών ομολόγων, η οποία προσεγγίζεται από τη διαφορά μεταξύ της τιμής ζήτησης και της τιμής αγοράς των ομολόγων, και

(γ) του διεθνούς χρηματοοικονομικού ρίσκου, το οποίο προσεγγίζεται από τον δείκτη διασποράς VIX του Chicago Board Options Exchange.

Ενα ψεύτικο tweet κόστισε 130 δισ. δολ.

Ενα ψεύτικο tweet που καταγράφηκε στις 23 Απριλίου 2013 και το οποίο ανέφερε ότι μία έκρηξη στον Λευκό Οίκο τραυμάτισε τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα, κόστισε στην κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, περισσότερα από 130 δισ. δολάρια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το ποσό αυτό είναι όσο σχεδόν η βοήθεια που έλαβε η Ελλάδα από το πρώτο πρόγραμμα στήριξης ή περίπου το μισό ελληνικό ΑΕΠ.

Το ψεύτικο αυτό tweet «ξέφυγε» από τον λογαριασμό twitter ενός μεγάλου ειδησεογραφικού πρακτορείου το οποίο έπεσε θύμα κάποιων χάκερ. Η βαρύτητα του tweet ήταν μεγάλη, καθώς προερχόταν υποτίθεται από ειδησεογραφικό πρακτορείο και είχε εκατομμύρια followers.

Πόσο όμως οι followers είναι πραγματικοί στα social media γενικότερα; Η βιομηχανία του μάρκετινγκ έχει μετρήσει τη σημαντική επίδραση που έχουν τα κοινωνικά δίκτυα στη διαμόρφωση της εικόνας και της επωνυμίας, δηλαδή της μάρκας, με αποτέλεσμα να επενδύουν δισ. δολάρια στο να «χτίζουν» μια «σοβαρή» παρουσία στα social media. Ομως, μία «σοβαρή» παρουσία απαιτεί να έχει πολλούς «φίλους», πολλά «likes» και πολλούς «followers». «Είναι όπως το άδειο εστιατόριο», λέει μία διαφήμιση εταιρείας που πουλάει ψεύτικους «οπαδούς», δηλαδή followers, likes κ.λπ. «Θα μπαίνατε να φάτε σε άδειο εστιατόριο; αναρωτιέται και αμέσως προσφέρει τον τιμοκατάλογο για να αγοράσετε τους «ψεύτικους» οπαδούς σας. Για παράδειγμα, οι 100 followers κοστίζουν 9 δολάρια και οι 100.000 κοστίζουν 399 δολάρια.

Οταν η λέξη Grexit κυριαρχούσε στο Διαδίκτυο

Το Τwitter έχει εισέλθει για τα καλά στην οικονομική μας ζωή και χρησιμοποιείται κατά κόρον από επαγγελματίες, οικονομολόγους και policy-makers. Για παράδειγμα, ο γνωστός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν διαθέτει λογαριασμό Τwitter με περισσότερους από 1,1 εκατ. followers. Η δε Κριστίν Λαγκάρντ, η επικεφαλής του ΔΝΤ, διαθέτει λογαριασμό Τwitter με περισσότερους από 146 χιλιάδες followers.

Η άποψη των παραπάνω οικονομικών «αυθεντιών» διαβάζεται, μέσω του Τwitter, και αξιολογείται από τους followers (και κατ’ επέκταση τις χρηματοοικονομικές αγορές) σε χρόνο μηδέν. Κάνοντας, λοιπόν, την παραπάνω παρατήρηση, δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη ότι όσα «νέα» διακινούνται, σε χρόνο μηδέν, μέσω Τwitter επηρεάζουν τα χρηματοοικονομικά τεκταινόμενα.

Οι ευάλωτες χώρες

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συζήτηση περί Grexit στο κοινωνικό Διαδίκτυο είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της διαφοράς απόδοσης (spread) μεταξύ των ομολόγων της περιφέρειας (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία) και της Γερμανίας. Κάνοντας χρήση της οικονομετρικής ανάλυσης, οι καθηγητές συμπεραίνουν ότι, στην περίπτωσης της αγοράς ομολόγων στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, το κόστος χρήματος «φούσκωσε» και ως αποτέλεσμα της συζήτησης στο κοινωνικό Διαδίκτυο (κυρίως Τwitter) για λέξεις-κλειδιά όπως το Grexit ή την «ελληνική κρίση χρέους».

Για ποιο λόγο όμως η συζήτηση στο Τwitter μπορεί να επηρεάσει το κόστος χρήματος στην περιφέρεια;

Οι καθηγητές τονίζουν την αυξανόμενη χρήση (στη διάρκεια της τελευταίας 3ετίας) του Τwitter στη διάδοση οικονομικών νέων. Κάνουν επίσης διάκριση μεταξύ της χρήσης Τwitter και της χρήσης Facebook.

Οι καθηγητές σημειώνουν την αυξημένη εγκυρότητα του Τwitter σε σχέση με το Facebook. Αυτό συνίσταται στο ότι:

(α) Τα νέα μέσω Τwitter βασίζονται σε ποσοστό 27% από μέσα ενημέρωσης και δημοσιογραφικές πηγές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στο Facebook είναι μόνο 13%, και

(β) Οι χρήστες Τwitter διαθέτουν υψηλότερη παιδεία από τους χρήστες Facebook, κάτι που επηρεάζει θετικά την εγκυρότητα των όσων διαβιβάζονται μέσω Τwitter.

Η συζήτηση περί Grexit στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από επαγγελματίες δημοσιογράφους, οικονομολόγους, πολιτικούς (και όχι μόνον) επηρεάζει αλλά και καθοδηγεί την κοινή γνώμη και αποτελεί, τουλάχιστον συναισθηματικά, τον πιο σαφή και έντονο τρόπο εκδήλωσης διεθνούς ενδιαφέροντος ως προς την πιθανότητα παραμονής (ή μη) της χώρας στο ευρώ. H εμμονή της συζήτησης περί Grexit, αυτή καθαυτή, αποτελούσε αρνητικό «οιωνό», ο οποίος οδηγούσε την περίοδο εκείνη σε αύξηση του spread και τούτο διότι, αφενός, οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων ήταν περισσότερο διατεθειμένοι από ποτέ να «σκοτώσουν» τα ελληνικά ομόλογα αντί να τα διατηρήσουν στο χαρτοφυλάκιό τους και αφετέρου, οι πιθανοί αγοραστές ελληνικών ομολόγων κρατούσαν στάση (μακράς) αναμονής μέχρι να πεισθούν ότι η ελληνική κρίση έχει ξεπερασθεί.

Επίδραση-ντόμινο

Πάντως, στη διάρκεια της κρίσιμης για την Ελλάδα περιόδου 2011-2013, η συζήτηση περί Grexit αύξησε κατά κύριο λόγο το spread σε Ελλάδα και κατά δεύτερο λόγο σε Πορτογαλία και Ιταλία υπεράνω της επίδρασης των οικονομικών μεταβλητών.

Με άλλα λόγια, ο όλος θόρυβος περί Grexit είχε επίδραση-ντόμινο. Ο πιθανός λόγος για τον οποίο η επίδραση-ντόμινο καταγράφηκε σε Πορτογαλία και Ιταλία σχετίζεται με την «έκθεση» των πορτογαλικών και ιταλικών τραπεζών σε ελληνικό (ιδιωτικό και δημόσιο) χρέος.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της Bank of International Settlements, τόσο οι πορτογαλικές όσο και οι ιταλικές τράπεζες είχαν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα πολύ περισσότερο από τις ισπανικές τράπεζες ή τις τράπεζες της Ιρλανδίας. Τον Ιούνιο του 2011, οι πορτογαλικές τράπεζες είχαν επενδύσει 10,08 δισ. δολάρια (6,73% των διεθνών επενδύσεων τους) σε ελληνικό χρέος. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις ιταλικές τράπεζες ήταν 3,88 δισ. δολάρια (0,40% των διεθνών τους επενδύσεων).

Μετά το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, οι πορτογαλικές τράπεζες εξακολουθούσαν να διατηρούν 6,16% των διεθνών επενδύσεών τους (7,34 δισ. δολάρια) σε ελληνικό χρέος, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις ιταλικές τράπεζες ήταν 0,12% (1 δισ. δολάρια).

Η έρευνα καταλήγει ότι τα κοινωνικά Διαδίκτυα προσφέρουν ανεκμετάλλευτες (μέχρι σήμερα) οικονομικές πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποτίμηση και πρόβλεψη της αγοράς ομολόγων ειδικά σε περιόδους κρίσεων κατά τις οποίες τα παραδοσιακά οικονομικά μοντέλα καθίστανται, εκ των πραγμάτων, ανεπαρκή!

 www.kathimerini.gr

88 σχόλια:

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους Καλή εβδομάδα

Καλημέρα ΓΙΑΝΝΗ


Ότι θα το έπαιρναν τόσο βαρεία δεν το περίμενα …………. χαχαχα

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/3229.jpg

giannhs kon είπε...

**βαριά

Money είπε...

Καλημέρα σας.
Ωραίο άρθρο, αφορμή για στοχασμό.

Unknown είπε...

fairfax πηρε τα πρωτα πακετα στην ΜΙΓ.....η συνεχεια ακομα πιο μεγαλη...

ερχεται η σειρα της ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Ilias D είπε...

Καλημερα καλη βδομαδα.

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα,καλη εβδομαδα!
Θαναση οντως
πολυ ενδιαφερον αρθρο

michele είπε...

Προσπαθεια κινησης προς τις 428 του FTSE και 1331 του ΓΔ
ΙΝΤΚΑ-ΙΝΛΟΤ-ΑΤΤ καλες

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ
εχει πλακιτσα
οι φερφάκξήδες σε ολο το ταμπλέ

michele είπε...

Ασχολουνταιμε τα παντα Μπαρμπα και δεν ειναι μονο αυτοι..

michele είπε...

Θα επιταχυνει πανω απο 0,8680 η ΙΝΤΚΑ ,ειτε σημερα ,ειτε ..όποτε

profit είπε...

Καλημερα σε όλους
Η μιγ δυσκολεύεται λιγο

Ilias D είπε...

οκ. tnks

TheHawk είπε...

πολυ καλημέρα σας κ καλη εβδομάδα σε όλους κ όλες..

μπαρμπαλιας είπε...

αναβαθμιστηκε η ΔΕΗ ...
αλλα το ταβλέ δεν ακουσε τιποτε...
στην αντιθετη περιπτωση θα ειχαμε κουτρουβαλες...
το γνωστο ελληνικο ΧΑΑμενο

michele είπε...

Κλασσικο κουπα-χερουλι ενδοσυνεδριακο ,που εσπασε πανω μεγαλοπρεπως

μαραθωνιος ειναι το ΧΑΑ Μπαρμπα χαχα

Ilias D είπε...

Της ΑΤΤ δειχνει για retest,σημειωτεον οτι πρωτη φορα,εδω κ καιρο,πιεστηκε στις δημ. 0,5 σεντ.

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Μιχάλη, απάντησε μου σε παρακαλώ...
θα ήταν θετικό νέο να μπει ο ΑΒΑΞ στην επιτήρηση?

michele είπε...

Γι αυτον αρνητικο θα ειναι,τι λες υπαρχει τετοια περιπτωση ;

michele είπε...

Πιασαμε το πρωινο ( 11.05 σχολιο)
του ΓΔ στο1331 και οπισθοχωρουμε ολιγον

ΙΝΤΚΑ καινουργιο υψηλο,ΜΙΓ κοντα

ο dax γυρισε τις απωλειες του στο -0,92 απο -1,63% το πρωι

michele είπε...

Νταξει καλα καταλαβα Ανδρεα..χαχα

κατι θα ειδες αλλου ..

μπαρμπαλιας είπε...

ο κουλις δεν μπαινει επιτηρηση...
ειπαμε μλάρ...
αλλα οχι και ετσι

Andreas D. είπε...

Ανώνυμος4 Απριλίου 2014 - 9:33 μ.μ.
Το θεωρείτε θετικό νέο να μπει ( ο ΑΒΑΞ )σε επιτήρηση μαζί με τους Μπελλεδες,Μαιληδες,Στεφανηδες και λοιπές δυνάμεις;

Δ....... 4 Απριλίου 2014 - 11:58 μ.μ.
Μα φυσικά. Γιατί έχει καμία σχέση η εταιρία με αυτές που αναφέρετε???

Ας μπει και όταν βγει τον Ιούνιο, το επίπεδο τιμών θα είναι πολυυυυυυυυυ παραπάνω απο εδώ που γράφει σήμερα. Γοατι συνήθως όταν μια εταιρία μπαίνει επιτήρηση, κατεβαίνουν και οι τελευταίοι επισκέπτες.
Ιδου πεδίον δόξης λαμπρό.


Δ....... 4 Απριλίου 2014 - 12:01 π.μ.
Τα καλύτερα πάρτυ διοργανώνονται με επιτήρηση.


Θα τρελαθούμε εντελώς...

Andreas D. είπε...

κι ένα Quiz...

πόσες πάσες άλλαξαν οι παίκτες τους ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ στο 2ο γκολ?

1) 6
2) 7
3) 8
4) 9

χαχαχα

michele είπε...

Υπαρχει κανας γνωστος σου στην ομαδα Ανδρεα;
καλη ομαδα φτιαξατε..

γυριζει παλι ο ΓΔ μετα τη διορθωσουλα σε μεμονωμενες μετοχες το ενδιαφερον

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, παίζει βασικός ένας ξάδερφος μου...

Ilias D είπε...

Ειναι καλος Αντρεα;

michele είπε...

Ναι γι αυτον ελεγα Ανδρεα χεχε

Ilias D είπε...

Καποιος βιαστικος στην ΕΚΤΕΡ.

Andreas D. είπε...

Ηλία, αρκετά καλός είναι...

βέβαια λένε οτι μας το έδωσε ο ΟΣΦΠ...

μπαρμπαλιας είπε...

φακέ η ανοδος...

Andreas D. είπε...

Καποιος βιαστικος στην ΕΚΤΕΡ.

(απο την ανάποδη)

χαχαχα

Ilias D είπε...

Μαλλον καποιος που δεν πουλησε στο +30.
Αν ειναι ετσι να τον ξαναπαρουμε χεχε.
Καλη επιτυχια να εχει.

Andreas D. είπε...

Ηλία, δεν τον είχατε ποτέ και ούτε πρόκειται φυσικά...

χαχαχα

Ilias D είπε...

Μην ορκιζεσαι...χεχεχε
Αν ειναι καλος κ μας κανει.......
θαλεγε οχι;
αν(ΑΝ) δλδ επαιζα μπαλα κ με ηθελε ο Παναθηναικος θαλεγα οχι;

μπαρμπαλιας είπε...

ολα εχουν αγοραστικη αξια...στην παλιοζωη μας

Andreas D. είπε...

Ηλία, δεν είναι μικρός, γι' αυτό, αλλιώς συμφωνώ μαζί σου...

μπαρμπαλιας είπε...

Ηττα Σαμαρά -Απέσυρε τον Φαήλο Κρανιδιώτη από το ευρωψηφοδέλτιο

Πηγή: Ηττα Σαμαρά -Απέσυρε τον Φαήλο Κρανιδιώτη από το ευρωψηφοδέλτιο | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/150139#ixzz2yCKMzMyS

τον εφαγε ο μπενις
και η ζεχραζατ αλ σαλεκ...
τα λαθη στη ΝΔ κατα συρροην...
ο κοσμος αμα δεν τον θελει ...
τον καραμαυριζει ...και τελος.
τωρα τον κανεις και ηρωα

Ilias D είπε...

Μικρος ο τζιρος,αν εξαιρεσεις κ την ΑΛΦΑ...

Andreas D. είπε...

βαρέθηκα...

michele είπε...

Πανω απο το μισο ο τζιρος της Αλφα

Unknown είπε...

καλη βδομαδα,και καλο απογευμα,σε ολους.

Ωχ. Αν βαρεθηκε ο Ανδρεας,να μην το δω καθολου??

michele είπε...

Κυριάκος: Κατά 200.000 μειώθηκε ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων την τελευταία 4ετία

http://ysterografa.gr/politics/%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82

michele είπε...

Για βαρεμαρα ειναι Καθυ ,αλλα παντα ειχαι χρησιμο να βλεπεις αν μπορεις

Unknown είπε...

Μολις γυρισα,απο μια δουλιτσα.
Εχεις δίκαιο,ας δω τωρα που μπορω.

Andreas D. είπε...

ανώτερο ημέρας η ΑΛΦΑ...

0,7320

Unknown είπε...

Ειδες Ανδρεα μου??

Εχει και το ενδιαφερον της.

Andreas D. είπε...

Κάθυ, βασικά το ΑΛΦΑΤΠ, γιατί εγώ πήρα τα 2500 τμχ στο 1,75...

χαχαχα


Μιχάλη, τα έδωσα εδώ τα σημερινά ΙΝΤΚΑ... βαρέθηκα...

michele είπε...

Παραμένει στη Watch List του FTSE και στις ανεπτυγμένες αγορές το ΧΑ

http://www.capital.gr/News.asp?id=1988897

Προκειται κυριως για τεχνικα θεματα που αφορουν την λειτουργια του χρηματιστηριου ,οπως η απαγορευση του short κλπ

michele είπε...

Καλα το βαρεθηκα δεν ισυχει εδω Ανδρεα. Ισχυει μονο οτι η δεν περναει και πουλας
η πιστευεις οτι θα περασει και κρατας

καθοτι ηΙΝΤΚΑ ειναι σε τοπικα υψηλα

αλλα ξερω εσυ θες δραση,βαριεσαι ευκολα

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους.Γυριζω γραφειο επειτα απο εξοδο για εισπραξη οφειλομενων οπου αποκομισαμε το ποσο των 0 €.Ανθρωποι αξιοσεβαστοι με τεραστιες περιουσιες , πελατες δυνατοι ,που τους καναμε τις δουλειες και απλα τους αναφεραμε το ποσον που μας χρωσταγαν και μας εξωφλουσαν απ ευθειας χωρις ερωτησεις , τωρα ντρεπονται να μας κοιταξουν και απλα λενε συγγνωμη δεν εχω μια. Και δεν μπορεις να τους αφησεις χωρις να τους κανεις τη δουλεια τους γιατι θα καταστραφουν εντελως , σ εχουν αναγκη.Ολα πανε περιφημα ....

νικος φαληρο είπε...

Κι εχεις και τον αλητη να γραφει Άθλια τρικ για την έξοδο στις αγορές¨". Βρε αληταρα στο μνημονιο με αθλια τρικ στο ελλειμμα που το φουσκωσατε δεν μπηκαμε κι απο τοτε δεν μπορουμε να σηκωσουμε κεφαλι;Κωλαλητη του κερατα.

giannhs kon είπε...

RESPECT

Ilias D είπε...

Καλησπερα Νικο...η κατασταση ειναι θλιβερη...
...εισαι σιγουρος ομως οτι οι πελατες σου καναν ειλικρινεις δηλωσεις στην εφορια;
αποδιδαν ολο το ΦΠΑ;.
Εν πασει περιπτωσει,αν η ΑΤΤ δεν κλεισει πανω απο 0.171 η ταλαιπωρια θα συνεχιστει.

Unknown είπε...

Ανδρεα για τον ΑΒΑΚΑ που ρωτας,δεν μπαινει στην επιτηρηση γιατι οι ζημιες που μετρανε ειναι οι μετα φορων που αναλογουν στους μετοχους της εταιριας και αυτος εχει 69.700,ενω το 30% των ιδιων ειναι 71.500.Συνεπως δεν υπαρχει λογος συζητησης...

νικος φαληρο είπε...

ασε με βρε κε ηλια συγγνωμην κιολας με το φπα και τα κερατα τους. Εχουμε δωσει αιμα στο φπα, στην φορολογια λογω ειλικρινων δηλωσεων, στις περαιωσεις (καντες μη σου βρουν τιποτα κι αρχισουν τα προστιμα) τοσα χρονια.

Andreas D. είπε...

Μάριε, δεν είπα ποτέ οτι θα μπει... το αντίθετο...

Blogger Ο/Η Andreas D. είπε...
Η επόμενη Πέμπτη 10 Απριλίου δεν θα είναι μια εύκολη μέρα για αρκετούς εισηγμένους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως και για τους μετόχους τους, μια και το Ελληνικό Χρηματιστήριο θα αποφανθεί για το ποιοι τίτλοι θα τεθούν σε καθεστώς επιτήρησης.
Όσων αφορά τους “υποψήφιους” για επιτήρηση τίτλους όπως εγκαίρως έχει επισημάνει το newmoney.gr προέρχονται από διάφορους κλάδους και κατηγορίες κεφαλαιοποίησης σαν τις Ιχθυοκαλλιέργειες (με αρκετά υποψήφια μέλη), τον τομέα της Μεταλλουργίας, της Ναυτιλίας, των Κατασκευών (εδώ ενδεχομένως να υπάρξει τρανταχτό όνομα), και των Τροφίμων.

Πηγή: Οι “υποψήφιοι” εισηγμένοι Όμιλοι για καθεστώς επιτήρησης | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/46304/oi-ypopsifioi-eisigmenoi-omiloi-gia-kathestos-epitirisis#ixzz2xuOS9gm1


Νομίζω οτι στο τσακ την γλύτωσε ο ΑΒΑΞ...

4 Απριλίου 2014 - 12:27 μ.μ. Διαγραφή

μπαρμπαλιας είπε...

Νικο σε καταλαβαινω...
εδω να δεις την αλητεια με τις συνταξεις...
αλχημεια και περικοπες επι περικοπων.
εχουν καταντησει ληστες...
και τα απολαμβανουν οι λαγγαρδαιοι
κλπ κλπ
και δεν ηταν το συνολο της ελλαδας κλεφτες και λωποδυτες
αυτοι ομως επειδη δεν μπορουν "η το σωστο δεν θελουν να ακουμπησουν μεγαλους...
εχουν ξεσκισει τους ποπολαραιους
και δεν κοκκινιζουν

Ilias D είπε...

Για τους πελατες σου σε ρωτησα Νικο.......

michele είπε...

Σε ..νερκη ζωνη ειμαστε οπως καταλαβαινετε

Νικολα,το εχουμε πει ,με φουσκωμενο ελλειμμα μπηκαμε,με φουσκωμενο πλεονασμα θα βγουμε
Η κυνικη αυτη παρατηρηση βεβαια δεν ακυρωνει ενα σωρο προβληματα κυριως στους επαγγελματικους χωρους στους αναφερεις

νικος φαληρο είπε...

το ξερω κε ηλια ντ , το καταλαβα για ποιους με ρωτησες.Απλα ειμαι σε εκνευριστικη ψυχολογικη θεση αυτην τη στιγμη και γραφω τα δικα μου. Συγγνωμην μη με παρεξηγησεις...

Unknown είπε...

Ο τίτλος της MIG βρίσκεται στα 0,55 ευρώ, επίπεδα που είχε να βρεθεί από τον Μάιο του 2011
Σημαντικές επιχειρηματικές και μετοχικές εξελίξεις επίκεινται σύντομα στον όμιλο της MIG.
Οι εξελίξεις θα αφορούν 1) τη νέα έκδοση ομολογιακού δανείου και 2) την αποδέσμευση του ομίλου από ορισμένες δραστηριότητες ή ακόμη και στρατηγικές συνεργασίες.
Όσον αφορά στο ομολογιακό, το οποίο θα είναι πολύ μικρότερης κλίμακας από τους αρχικούς σχεδιασμούς που έκαναν λόγο για 408 εκατ. ευρώ, είναι πιθανό να υπάρξει νέος στρατηγικός επενδυτής που θα αποκτήσει ποσοστό μειοψηφίας στη MIG.
Οι εξελίξεις περί του ομολογιακού μπορεί να λάβουν χώρα εντός των επομένων 10 ημερών.
Στο σκέλος της αποδέσμευσης του ομίλου από ορισμένες δραστηριότητες φαίνεται ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στην Attica Group, ενώ πωλείται η MIG Real Estate, ενώ σε διαδικασίες πώλησης βρίσκονται και οι δραστηριότητες σε Κύπρο και Κροατία.
Με τις κινήσεις αυτές, ο όμιλος της ΜIG θα ενισχύσει τα ίδια κεφάλαια και τη λογιστική αξία.
Να σημειωθεί ότι η MIG το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ενισχυθεί στο χρηματιστήριο, πραγματοποιώντας υψηλούς όγκους.
Τις τελευταίες 6 συνεδριάσεις έχει διακινήσει περί τα 30 εκατ. μετοχές.
Ο τίτλος της MIG βρίσκεται στα 0,55 ευρώ, επίπεδα που είχε να βρεθεί από τον Μάιο του 2011.

www.bankingnews.gr

Ilias D είπε...

Δεν σε παρεξηγω παληκαρι μου,ισα ισα,απλα ευχομαι να μην κανεις καμια βιαστικη αγοραπωλησια τωρα που εισαι εκνευρισμενος.....
ολοι μας(σχεδον)ειμαστε θυματα της κρισης.

Unknown είπε...

Σε ..νερκη ζωνη ειμαστε???
Μιχαλη,μηπως χαθηκε,και ψαχνει το δρομο??
Προς τα επανω ειναι καλεεεε??Ανηφορισε,λιγο και θα τον βρεις!!!

michele είπε...

Νεκρη -νεΚΡΗ Καθυ χαχα

ναι η ζωνη 1305-8 με 1331 ειναι μια ζωνη του ΓΔ που δεν λεει τιποτα

michele είπε...

102.738.283 το ρεκορ τεμαχιων της ΑΛΦΑ απο το προηγουμενο rebalanacing της; 26/11/2013

παμε για καινουργιο σημερα

μπαρμπαλιας είπε...

ακολουθουμε τσαμερκάνους;;;

Unknown είπε...

χαχαχα
Οπως και να την πεις Μιχαλη μου,η νεκρη η νερκη,το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.
Τα ιδια κολυβα θα τη κανουμε.

νικος φαληρο είπε...

αχαχαχα τσαμερκανους.Να σαι καλα κε μπαρμπαλια.καπως σε τσαρλατανους μου φερνει...

νικος φαληρο είπε...

Εχω τσακισει και μια μεγαλη ιον γαλακτος να πανε τα φαρμακια κατω με λιγο καπουτσινακι.

michele είπε...

Εσπασε το ρεκορ τεμαχιων η ΑΛΦΑ οπως ειπαμε

επικεντρωσου Μπαρμπα σε μεμονωμενες μετοχες κι ασε τσ Αμερικανους

Ilias D είπε...

χαχαχα

Andreas D. είπε...

80.000.000 τμχ ΑΛΦΑ θα κάνει...

τουλάχιστον...

Ilias D είπε...

μεγαλο χωσιμο στην ΠΕΙΡ.

μπαρμπαλιας είπε...

ρεμπαλακί στην αλφα χονδρο

Ilias D είπε...

Μας δουλεψαν.....

michele είπε...

165 εκ ογκο η αλφα+τπ στα 225 του συνολου


μονο που ογκος της ΑΛΦΑ ηταν ανοδικος

michele είπε...

165 εκ ογκο η αλφα+τπ στα 225 του συνολου


μονο που ογκος της ΑΛΦΑ ηταν ανοδικος

μπαρμπαλιας είπε...

το βαστας ακομη απο χαμπηλα;;;

μπαρμπαλιας είπε...

αν θυμιεμαι τοχεις γυρω στο 0.60..
να μη σε βασκανω

michele είπε...

Πλησιαζει τα 100 εκ μετα τη δημοπρασια η ΑΛΦΑ

michele είπε...

Δεν ξερω και σε ποιον μιλας ρε Μπαρμπα μου

Andreas D. είπε...

Πολύ άσχημη η ΑΛΦΑ...

25.000.000 τμχ πουλάνε στο κλείσιμο...

χαχαχα

michele είπε...

Αυξημένη στο 52,9% ήταν το Μάρτιο η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, έναντι 51,5% στο τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία ΑξίαNumbers που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΧΑΕ.


Πηγή:www.capital.gr

michele είπε...

Οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται πωλητές, με εκροές κεφαλαίων ύψους €84,49 εκατ


Πηγή:www.capital.gr χεχε

μπαρμπαλιας είπε...

ο Ανδρε δε βασταει χαρτια...
ο Ηλιας δεν εχει παρα μονο ΑΤΤ...
σε ποιον αλλον μιλαω;;

Ilias D είπε...

χεχεχε

michele είπε...

χαχαχ παμε επανω απογευματινη αναρτηση