Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

47 σχόλια:

michele είπε...

70% επι του καθαρου τζιρου( χωρις τα πακετα) οι 4 συστημικες και τα warrants

THE JUNIOR είπε...

2 χρονια απο πανω
2 χρονια απο μακρυα

αυριο κλεινει ο κυκλος
το 2016 η τελικη εκκαθαριση

Ilias D είπε...

Ενδειαφερουσα μερα,παρα στο σχετικο ξυλο.
Τα σπρενατια στον ανηφορο,12 μοναδουλες πανω.
Καποια στιγμη καποιος απο τους(τις)
κατεχοντες(ουσες) γνωση κ εμπειρια καλο θα ειταν να μας μιλησουν για επενδυτικη τακτικη κ αυτο το ερημο το στοπ λος,παρακληση.
Βεβαια εσυ κοουτς(τι παθαινω),στον ελευθερο χρονο σου θα κοιταξεις να βελτιωσεις το στυλ σου στις ελευθερες βολες(κ καλα θα κανεις),ο μικρος(Αλεξ.)εχει μπλεξει με το κατεργο(κατεργο με τιμπερλαντ,επωνυμα πολο κ τζην πρωτη φορα βλεπω) εχει κ κοινωνικες υποχρεωσεις(μπυροδευτερες κ μνηστη),ο ειδικος στις κουπες(με η χωρις χερουλια) κ 10 γυαρ(δεν αναφερομαι στην βιομηχανια ελαστικων,σιγα που θα βαλω στο αμαξι μου γκουντ γυαρ)δεν βλεπω να μας κανει την τιμη τετοια μπιστηρα(Κοζανιτικη κουβεντα,το κεντρικο δοκαρι της σκεπης) που ειναι,ο Αλεξανδρος οταν βρει ευκαιρια τον τρεχουν στα θεατρα......
Καποιος θα βρεθει ομως.
Την ιδεα-αναγκη-παρακληση την εριξα,ειμαι σιγουρος οτι κατι θα μαθουμε.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Άντε να αρχίσω εγώ που είμαι ο λιγότερο διαβασμένος από όλους.

Βέβαια η επενδυτική στρατηγική και το stop loss είναι εντελώς διαφορετικά για τον καθένα και έχουν να κάνουν τόσο με ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, στόχους που έχεις βάλει, ρίσκο που παίρνεις και πάνω από όλα το πόσα είσαι διατεθιμένος να χάσεις.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Εγώ θα σου πω την δική μου τεχνική (για να γελάνε και οι επόμενοι).

Δώσε μου όμως κανένα τέταρτο να την γράψω σε κανένα Word και τα λέμε αργότερα.

mixalis mixalios είπε...

Και τώρα χωρίς ανταλλαγή των warrants στο νομοσχέδιο
τι θα κάνουν αυτά από αύριο?

michele είπε...

Η Ανδρομεδα παντως αγορασε 60.000 ΠΕΙΡΤΠ τις τελευταιες μερες Μιχαλιο

michele είπε...

Περιμενω εναγωνιως
την αποψη του Γιαννη για την επενδυτικη στρατηγικη

Ilias D είπε...

Εγω να δεις.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ανωτάτη Μπακαλική – τμήμα Μαναβικής, πάγκος No 4, λαϊκή αγορά Τζιτζιφιών

Παράγοντες που επηρεάζουν την επενδυτική μας στρατηγική:
Ηλικία
Σταθερότητα – απόδοση εργασίας
Έγγαμος / άγαμος
Σχέση με την γυναίκα σου
Ηλικία – υποχρεώσεις παιδιών
Χόμπυ – συγγενείς και λοιποί φίλοι.


Ηλικία : Σαν τα αυτοκίνητα. Περισσότερο σου αρέσει να τρέχεις μικρός (ρίσκο) παρά όταν μεγαλώσεις. Το ίδιο ρίσκο παίρνεις και με τις μετοχές. Άσε που όσα περισσότερα χρόνια έχεις μπροστά σου, μπορείς θεωρητικά –αν βάλεις μυαλό- να μπορέσεις να καλύψεις τα «δίδακτρα» ή κοινώς τις πρώτες χασούρες.

Σταθερότητα – απόδοση εργασίας: Εννοείται ότι καλό είναι να μην περιμένεις να ζήσεις από το χρηματιστήριο γιατί υπάρχουν και τα κάτω, υπάρχουν και οι φλατ περίοδοι. Άλλο το προς το ζην κι άλλο το ευ ζην. Το ΧΑΑ καλό είναι για παρέχει στην μεγαλύτερη κλάση επενδυτών (περιστασιακοί, επιφανειακοί, τυχεροί, κλπ επενδυτές) το δεύτερο μέρος.

Έγγαμος / άγαμος : Όσο είσαι άγαμος επενδύεις σε σχέσεις με «μη επαναλαμβανόμενα έσοδα» καθότι πρέπει να είσαι πολύ τυχερός (ή άτυχος κατά άλλους) να βρεις γρήγορα αυτό που ψάχνεις για να τακτοποιηθείς. Έξοδα αρκετά, απολαύσεις περισσότερες αλλά ρίσκο να γίνεις delisted από το άλλο φύλο.

Σαν έρθει η ώρα που θα νυμφεύτεις και ανοίξεις δικό σου σπίτι, τα έξοδα μοιάζουν να είναι περισσότερα, αλλά κεφαλαιοποιείς μεγάλο μέρος αυτών. Σπίτι, έπιπλα, καλοπέραση, ασφαλέστερο αυτοκίνητο κλπ. Και εννοείται ότι επανεπενδύεις τα κέρδη στην γυναίκα σου.

Σχέση με την γυναίκα σου: Επειδή ακόμα δεν έχει βρεθεί το οικονομετρικό μοντέλο που να αποδεικνύει πόσο πολύ αξίζει να γλυτώσεις μια γκρίνια από το να της πας κόντρα, καλό είναι να επενδύεις στη γυναίκα σου. Μπορεί η Ουκρανή 25άρα (βλέπεις αλληλεγγύη) να έχει υψηλότερο P/BV και EBITDA αλλά ο κίνδυνος σε πιθανό διαζύγιο να δεις την περιουσία σου diluted παραμένει. Οι ομολογιούχοι του PSI καταλαβαίνουν καλύτερα να χάνεις κόπους μιας ζωής από κάτι που θεωρητικά είχε ελάχιστο κίνδυνο.

Ηλικία – υποχρεώσεις παιδιών και Χόμπυ – συγγενείς και λοιποί φίλοι. δεν χρήζουν ανάλυσης, είναι στο ίδιο πνεύμα με τα παραπάνω.

Αφού καλύψεις και εξασφαλίσεις όσον το δυνατό μεγαλύτερο μέρος από τα παραπάνω, αρχίζεις και σκέφτεσαι το ΧΑΑ.



(συνεχίζεται με πιο σοβαρό ύφος – αλλά η ανάπτυξη του θέματος θέλει χρόνο)

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια
…και γω, …και γω !
…όλος αυτιά !!!

michele είπε...

..ωραια ξεκινησες,σου δινουμε το απαραιτητο κουραγιο και τις ευχες μας να συνεχισεις!

παμε γερα..

βασικα αγοραζουμε φθηνα και πουλαμε ακριβα

αλλα αυτο θα το αναπτυξω εγω χεχε

Ilias D είπε...

Γιαννη αν αδειασει ο Νο3 η ο Νο5 παγκος στην λαικη κλειστον για μενα,οσο θα περιμενουμε τους πελατες να λεμε κ καμια κουβεντα(σαφως επενδυτικη)
Απαιχτος,περιμενω την συνεχεια,εβαλα κ λικερακι(απο το δικο μου).
Καλησπερα Θοδωρη.

giannhs kon είπε...

Χαχαχαχαχα Μην ξεράσεις να γράψεις τι γράφεις για τιμωρία όταν ………….

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΕ είσαι άπαικτος αγόρι μου !!!!!!!!!!!!

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά μεγάλα και μικρά

Ilias D είπε...

Καλως τον ποδηλατη με τον ταυρο.

giannhs kon είπε...

καλησπέρα καλησπέρα

Ilias D είπε...

Μιχαλη με εκπλησεις ευχαριστα,ουτε στα ονειρα μου να μας αναπτυξεις κ εσυ τις επενδυτικες σου αποψεις,ειναι κατι ...σαν να.....αγορασα ΑΤΤ σημερα χεχε
Φανταζομαι οτι θα χουμε κ αλλες τετοιες ευχαριστες εκπληξεις,ας πουμε απο την προεδρο κ την Κλεω,για τον Δημοσθενη κ τον Ιωαννου δεν τολμω να τους το ζητησω.

ο dwk είπε...

…ε, μετά θα σου αναπτύξω (για πάρτι σου μεγάλε!) τις πολιτικές απόψεις
(…τις ΜΟΝΕΣ σωστές που θα ακούσεις εδώ μέσα !)
…τυχερούλη !!!

Ilias D είπε...

Παληκαρι μου.
Για τον Δραγασακη δεν εχεις παραπονο,κρατησα τον λογο μου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους

michele είπε...

Χεχε ξερω,απο το σκισιμο του μνημονιου,στο "η κριση ειναι δικη μας"
ο..σοβαρος Δραγασακης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Το κακό μ αυτή τη κρίση είναι ότι έχει βγει όλη η "ποιότητα" μπροστά για να μας σώσει... ίσως είναι πολλά τα λεφτά.

michele είπε...

http://www.businessweek.com/articles/2014-03-27/yasou-greece-is-pulling-off-an-amazing-recovery

YASOY χαχαχα

amazing recovery; τι λετε ρε,ρωτησατε Αλεξη;

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ήρθε η ώρα... Michele νομίζω ότι με όλη αυτή τη σαχλαμαραλογία που θα ακολουθήσει, ξοφλώ την υποχρέωση να γράψω κάποιο άρθρο στο μέλλον...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Πάμε στη δική μου στρατηγική, την οποία κληρονόμησα, αντέγραψα από αμοιβαία, εταιρίες επενδύσεων (ΕΛΕΧΑ, ΕΠΕΡΑ που θυμούνται οι παλαιοί) :

Καλύπτω τους 6 πυλώνες που προανέφερα. Δεν πρόκειται να στερηθώ την καθημερινότητά μου ή τους φίλους μου για να αγοράσω ΜΥΤΙΛ….

Το διαθέσιμο ποσό για επένδυση χωρίζεται σε 4 κομμάτια που η στάθμη τους μεταβάλλεται αναλόγως των περιστάσεων:

Διαθέσιμα από 15% έως 30%
Ομόλογα 20% (θα προτιμούσα γη αλλά όχι στις τιμές που την πούλαγαν)
Ξένες μετοχές-Α/Κ από 15% έως 20%
Ελληνικές μετοχές από 15% έως 35%


Η χρεωκοπία που αντιμετωπίσαμε στη χώρα μας και η αποστροφή όλων των ξένων σε κάθε τι ελληνικό, μας έδωσε την «πολυτέλεια» να έχουν σχεδόν τον ίδιο κίνδυνο οι μετοχές με τις καταθέσεις στις τράπεζες. Σε περίπτωση ΚΡΑΧ μόνο με τις μετοχές είχες πιθανότητες να επανέλθει το κεφάλαιο μετά από κάποια έστω αρκετά χρόνια σε κάποιο επίπεδο.

Αυτό ήταν εύκολα κατανοητό στα 18 μου όταν πήγα να πάρω τα χρήματα που έβαζε η γιαγιά μου από τη σύνταξή της στο ταμιευτήριο για τα γενέθλιά μου. Αρκετά λεφτά για την εποχή που όμως 18 χρόνια μετά είχαν μικρή αξία καθότι υπάρχει το τέρας του πληθωρισμού.


Όσο αναφορά τις Ελληνικές Μετοχές, φτιάχνω 4 κατηγορίες:

Μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις 50%
Μεσοπρόθεσμες τοποθετήσεις 30%
Trading 15%
Αλογομούρικες 5%

Όσο πιο υψηλά τοποθετείται μια μετοχή, τόσο μεγαλώνει το χρονικό διάστημα διακράτησης αλλά και το stop loss αυτής. Είναι το «συντάξιμο» χαρτοφυλάκιο.

Ας ξεκινήσω με το Stop loss.
---------------------------------
Μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις: Συγκρίνονται με μια μέση απόδοση 5% το χρόνο. Επιλεγμένα χαρτιά του 20άρη-40άρη, εταιριών που θα υπάρχουν απαραίτητα τα επόμενα 10 χρόνια ή είναι ελκυστικές για εξαγορά από ξένους. Stop loss (στο -15%) μόνο αν αλλάξει κάτι δραματικά στην εταιρία ή στην γενική οικονομία της χώρας. Όσο καλό κι αν είναι κάτι, μπορεί να γίνει φθηνότερο.

Μεσοπρόθεσμες τοποθετήσεις: Χαρτιά MidCap, υποδομών, ακόμα και μικρομεσαίου μεγέθους εταιριών (πχ ΑΡΑΙΓ, ΠΛΑΙΣΙΟ, μάρμαρα, πλαστικά), stop loss βάση εβδομαδιαίου διαγράμματος. Όλα εξαρτώνται από το κόστος αγοράς μιας μετοχής αλλά και το σκεπτικό με το οποίο αγοράστηκε. Από «φήμη», «υποτιμημένη εσωτερική αξία», «προοπτικές κλάδου και θέση εταιρίας σε αυτόν». Στήνονται δυο σημεία εξόδου. Στο πρώτο κάνει λάθος η αγορά (Χαχαχα) στο δεύτερο είναι τα χρήματα που είμαι διατεθιμένος να χάσω από ένα Bet και κλείνει η θέση.

Trading τοποθετήσεις: stop loss στο 8%. Die another day. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένα trade δεν σου βγήκε. Διάλεξες λάθος σημείο εισόδου, έσκασε κάτι στην αγορά, έμπλεξες με λόμπι (δεν ήξερες δεν ρώταγες?) δεν έχει σημασία. Φύγε, ξαναδές τη στρατηγική σου, αν σου αρέσει ακόμα η εταιρία και εδώ είναι το ΧΑΑ. Αν μια εταιρία σου αρέσει στα 5 ευρώ, θα σου αρέσει και στα 5,50 ευρώ.

Αλογομούρικες: Καζίνο. Ήθελες να μπλέξεις, να το παίξεις μάγκας, θα πληρώσεις. Ή σου βγαίνει κάτι ή γρήγορα δρόμο γιατί ανάμεσα σε φάλαινες και καρχαρίες δεν κολυμπούν ψαράκια. Όσο χάσαμε χάσαμε. Γι αυτό και τις αποφεύγω.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Τρόπος Αγοράς μιας μετοχής
------------------------------------

Αλογομούρικες: Μια και έξω. Μικρό ΒΕΤ. Κι αν σου κάτσει ??? Προκατειλημμένος ότι θα χάσω.
Τι δουλειά έχω εγώ με δαύτες ?

Trading τοποθετήσεις: Παρότι ακόμα άσχετος με Τ.Α. να δείχνει κάτι το διάγραμμα, έστω κι αυτό το λανθασμένο που νομίζεις ότι δείχνει, όχι όμως στην τύχη γιατί πχ πέφτει 4% ενώ όλο το άλλο ΧΑΑ ανεβαίνει.

Μεσοπρόθεσμες τοποθετήσεις: «Κλέψιμο ιδεών Τ.Α.» από φίλους που εμπιστεύομαι και φιλικά site που πρώρα προσπαθείς να μάθεις και να αξιολογήσεις και μετά ακολουθείς σε ΓΕΝΙΚΕΣ και όχι απόλυτες γραμμές. Ουδείς αλάνθαστος.

Μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις: Αυστηρά κριτήρια για το τι θέλω να κρατήσω στο σεντούκι για χρόνια. Αποφασίζω τι χρήματα θέλω να δεσμεύσω σε μια μετοχή. Το ποσό αυτό δεν μεταβάλλεται προς τα πάνω για κανέναν σχεδόν λόγο. Χτίσιμο θέσης σταδιακά κάτω από τον επιθυμητό Μ/Ο.

Πρώτες αγορές σε Χ σημείο, μελέτη διαγράμματος για πιθανά πάνω και κάτω σημεία που θα ήθελα να ενισχύσω τη θέση, επόμενη αγορά τεχνικά σε σπάσιμο αντιστάσεων, αποφεύγω τις στηρίξεις. Αν έχω κάνει λάθος και η τιμή υποχωρεί (πράγμα όχι ασυνήθιστο), επανεξέταση αν συνεχίζει να μου αρέσει η εταιρία (άρα κάνει “λάθος” η αγορά) και τρελή υπομονή. Παραγοντικό μουαγιέν προς τα κάτω (ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΜΟΥΑΓΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ) με μεγάλα ενδιάμεσα κενά μέχρι να ολοκληρωθεί η αρχική θέση που σκόπευα. Ούτε ευρώ παραπάνω. Χαρτιά πάντα θα υπάρχουν. Αγορές γίνονται μόνο εκεί που θέλω εγώ κ όχι εκεί που μας πάει η καθημερινή παρακολούθηση.


Θέση στην αγορά
--------------------------------

Άμπαλος, αδιάβαστος, ούτε καν ελαχιστομέτριος τεχνικά αλλά πλήρης συνειδητοποιημένος περί ΤΥΧΗΣ, ΣΥΓΚΗΡΙΑΣ κλπ του που βρισκόμαστε. Προς το παρόν Κερδισμένος, γιατί είχαμε την τύχη να ζήσουμε μια bull market μετά από χρεωκοπία, που μας επιτρέπει να βγάλουμε πολλά σπασμένα αλλά και να βοηθάμε όπου χρειάζεται. ΤΑΣΗ – ΤΑΣΗ – ΤΑΣΗ. Με τα κύματα και τόσους ταλαντωτές που υπάρχουν δεν τα πήγαινα ποτέ καλά, άλλα μου έλεγε ο ένας και άλλα ο άλλος.

Και πολύ ωφελημένος από άτομα που πέτυχα στο σωστό σημείο και μας ξεστραβώνανε τεχνικά και όχι μόνο. Τους μισούς τους ξέρετε, οι άλλοι δεν γράφουν πλέον εδώ από παρεξηγήσεις. Ακόμα και αυτός που έχει αντίθετη θέση από εσένα στην αγορά έχει κάτι χρήσιμο να σου πει.

Post it στο γραφείο:

Σεμνά και ταπεινά.
Χαρτιά υπάρχουν. Λεφτά υπήρχαν.
Μην βιάζεσαι να πουλήσεις κάτι που ήσουν τυχερός να μαζέψεις στα χαμηλά του (by KON+)

Αν σε μία λάθος επιλογή είσαι διατεθιμένος να επιμείνεις αρκετά, γιατί βιάζεσαι να σταματήσεις μια σωστή? (let profits run)

Μακροπρόθεσμα κερδίζει πάντα η «μάνα». Μην ξεχνάς να βγάζεις λεφτά από το τραπέζι.

Τάση δεν είναι μόνο αυτό στη ρόδα του αυτοκινήτου – Μαρίδα δεν είναι μόνο το μικρό ψάρι.

Στην κρίση θα δείτε πολλά. Μείνετε συγκεντρωμένοι. Μόνο έτσι θα βρείτε σωστό σχέδιο να μπορέσετε να προσφέρετε και να βοηθήσετε τους ανθρώπους σας. Φανατισμός και υπερβολή θα περισσεύουν.

3G = Gain + Give + Grace

Dictionary is the only place that SUCCESS COMES BEFORE WORK

- - - - - - - -

Αυτά από μένα, δήλωσα από την αρχή ότι αποτελούν προϊόν «μαναβικής» και δεν συνίσταται η αντιγραφή τρόπου σκέψης. Κάθε άνθρωπος έχει την πολυτέλεια να καταστραφεί μόνος του.

giannhs kon είπε...


*****Αυτά από μένα, δήλωσα από την αρχή ότι αποτελούν προϊόν «μαναβικής*******



Δεν φαντάζεσαι πόσο κόσμο ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ γλύτωσες σήμερα …………..συγχαρητήρια ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

μπαρμπαλιας είπε...

να τοποθετηθουν σε περιοπτον θεση
ανω αριστερα και στο ερωτηματολογιο.
δεν τα βρησκεις ευκολα
πρεπει να ανοιξεις βιβλια ....
και φυσικα να πληρωσεις
Γιαννη ευχαριστω
εσεις οι νεωτεροι να το εχετε σε κοπί
στο πορτοφολι σας

μπαρμπαλιας είπε...

Γιαννακι μακινιστα...
μαζι συγ-γραφουμε αχαχα

giannhs kon είπε...

καλησπέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

michele είπε...

Εξαιρετικη αναλυση ,γλαφυρα διατυπωμενη και με πολλες ορθες και χρησιμες παρατηρησεις


θα μπει αυριο ως αρθρο
καθως και στις σελιδες αριστερα


"Προς το παρον κερδισμενος"?? χεχε
αμα κερδιζεις τωρα Γιαννη

που ο λαος ειναι ΕΞΩ και κοιταει ,τοτε θα κερδιζεις και μελλοντικα.

Τοτε που θα ανεβαζουν τις μετοχες ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ( και των short). Σε υπερβολικες αποτιμησεις
ΙΝ ΜΥ OPINION

θα σορταρουμε εως αυτες να εκλογικευθουν.

μπαρμπαλιας είπε...

εχουμε ακομη "κουντους" επεντυτες;;
εδω τα βρηκαν και οι γιαλατζι βολευτες

Γιάννης11 είπε...

Ένα ειλικρινές ευχαριστώ είναι λίγο, Γιάννη,γι' αυτό το μοίρασμα... Να είσαι καλά!

mixalis mixalios είπε...

Να συνυπογράψω το από 09:50 σχόλιο του ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ αναμένοντας τάχιστα την ανταπόκριση του οικοδεσπότη. Το μόνο που μένει Αλεξανδράτε είναι να μας στείλεις και το χαρτοφυλάκιο σου (καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους βέβαια...)
Τελικά όλα έτοιμα τα θέλουμε!

Unknown είπε...

κ.Αλεξαωδρατε ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ κ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απο μενα!αυτα τα μαθαινεις στο πεζοδρομιο,ετσι αποκτας εμπειρια αλλιως απτα βιβλια μονο παπαγαλια τα μαθαινεις αν τα βρεις! καλησπερα στη παρεα!

michele είπε...

Ηδη ειπα Μιχαλιο οτι θα μπει ως αρθρο και στις σελιδες αριστερα

στειλε ρε Αλεξανδρατε το χαρτοφυλακιο σου

η μαλλον αστο .Σκοπος ειναι να μαθουμε κανεναν να ψαρευει και οχι να πηγαινουμε ετοιμα τα ψαρια


να δουμε λιγο την ΕΥΡΩΒ

Παω να την ετοιμασω

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

έχουν να πάρουν φωτιά τα exel το Σκ χαχαχαχα. Να σαι καλά Γιάννο

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

κοκκίνησα ήδη... είχα καλούς δασκάλους τα τελευταία 2 χρόνια.

Το θέμα είναι ο καθένας μας να προσφέρει στην παρέα ότι μπορεί.

Και εγώ παίρνω πολλά μέσα στην μέρα από τα σχόλια σας, βέβαια λόγω δουλειάς δεν μπορώ να είμαι από πάνω και να συμμετέχω. Αλλά υπάρχουν στην παρέα εξαιρετικά άτομα.

Διαβάζουμε, κρίνουμε, εξετάζουμε με δικά μας κριτήρια, εμπιστευόμαστε ή όχι και πράττουμε αναλόγως. Ποτέ δεν ξεχνάμε ότι είναι παίγνιο που δεν κερδίζουν και οι δύο.

Πάμε για ΕΥΡΩΒ τώρα... να προλάβουμε να ρίξουμε και μια βιαστική ματιά στο μπασκετάκι...

Ilias D είπε...

Γιαννη οπως καταλαβες περιμενα το ημιχρονο.
Νομιζω οτι το ευχαριστω ειναι λιγο,δεν εχω ομως αλλο τροπο για να εκφραστω.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΥΓ. Με καλυψε πληρως ο συνονοματος.

Ilias D είπε...

...α μη ξεχασεις εκεινο τον παγκο στην λαικη,κρατησε μου τον.

Ilias D είπε...

Μιχαλη;

ο dwk είπε...

…ωραιότατος Γιάννη !

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Να σαι καλά Ηλία, με την δική σου προτροπή έγραψα την θέση μου, ελπίζω να μην πάρουμε κόσμο στο λαιμό μας....

Τεράστια προσοχή στο Μουαγιέν. Δεν πρέπει να γίνεται ποτέ προς τα κάτω. Το αν εγώ το αναφέρω έτσι είναι γιατί στις μετοχές που μου αρέσουν φτιάχνω σταδιακά θέσεις.

Αυτή η θέση μου μπορεί να είναι το 5% του συνολικού χαρτοφυλακίου μου, οπότε δεν θα "καταστραφώ" αν κάνω λάθος.

Διαφορετικά μεγέθη χαρτοφυλακίου έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Γιατί όταν το ΧΑΑ έπεφτε ασταμάτητα και φτάσαμε στα χαμηλά, καταστράφηκε κόσμος που κυνήγαγε από πίσω τις μετοχές και στο τέλος δεν είχε κουράγιο να τις κρατήσει.

Και κάθε μετοχή "παίζεται" με τους όγκους που κάνει. Δεν μπορεί να πάω να μαζέψω πχ 500.000 μετοχές σε μια μετοχή με μέσο όγκο 5-10.000.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Να σαι καλά Dwk,

σαν τη δική σου πένα καμιά,
περιμένουμε κάτι όμορφο.

michele είπε...

Σωστες ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ οι παρατηρησεις Γιαννη!

Ανεβηκε η ΕΥΡΩΒ ,απλη και κατανοητη

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Γιάννη συγχαρητήρια. Εξαιρετική ανάλυση.

Ilias D είπε...

Παληκαρι μου νασαι καλα.