Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι


OTAN OI METOXEΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ 
ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ...

Σημαντικές φαίνεται να είναι οι επιδράσεις στην υγεία των ανθρώπων από τις πτώσεις των τιμών μετοχών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια νέα ταϊβανέζικη επιστημονική έρευνα, η πτώση των μετοχών οδηγεί σε αυξημένες ψυχικές διαταραχές και σε περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία μιας χώρας.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη μελέτη του είδους της διεθνώς, που διαπιστώνει πως υπάρχει μια τέτοια σχέση ανάμεσα στις διακυμάνσεις του χρηματιστηρίου και στις ψυχικές διαταραχές σε εθνική κλίμακα. Η κατ' εξοχήν ομάδα κινδύνου είναι οι μεσήλικες άνδρες, πιθανότατα επειδή αυτοί είναι που παίζουν περισσότερο στο χρηματιστήριο.

Ειδικότερα, οι ερευνητές των πανεπιστημίων Ταϊπέι και Ντονγκ Χούα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα υγείας "Health Policy and Planning" (εκδίδεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τη Σχολή Υγεινής του Λονδίνου), συσχέτισαν τις αυξομειώσεις των τιμών των μετοχών του χρηματιστηρίου της Ταϊβάν, με τις καθημερινές εισαγωγές στα νοσοκομεία για ψυχικές διαταραχές, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης περιόδου (1998 - 2009).
Η μελέτη έδειξε ότι μια πτώση 1% του χρηματιστηριακού δείκτη σε μια ημέρα σχετιζόταν με μια αύξηση κατά 0,36% των εισαγωγών στα νοσοκομεία για ψυχικές διαταραχές την ίδια ημέρα. Όταν ο δείκτης των μετοχών έπεφτε για πέντε συνεχόμενες ημέρες, υπήρχε αύξηση 1,6% κατά μέσο όρο στις εισαγωγές στο νοσοκομείο.
Αν και η σχέση αυτή αφορούσε και τα δύο φύλα, η ψυχική υγεία των ανδρών φαινόταν να επηρεάζεται περισσότερο. Από άποψη ηλικίας, οι «χαμηλές πτήσεις» των μετοχών είχαν αντίκτυπο κυρίως στους άνδρες 45 έως 54 ετών.
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι πιο ευάλωτοι στις ψυχικές διαταραχές είναι οι μη προνομιούχοι μιας κοινωνίας, με αποτέλεσμα σε περιόδους κρίσης οι πιο φτωχοί να πιέζονται περισσότερο και ψυχολογικά. Όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές, η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει προκαλέσει σημαντικές απώλειες (μεταξύ άλλων, μέσω του χρηματιστηρίου) και σε πιο προνομιούχα στρώματα του πληθυσμού σε αρκετές χώρες. Η νέα μελέτη δείχνει ότι η οικονομική ύφεση, εκτός από ανεργία και μειωμένα εισοδήματα, πλήττει ψυχολογικά και όσους διαθέτουν κάποια κεφάλαια για να τα επενδύσουν σε μετοχές.
Γενικότερα όμως, οι ερευνητές εκτιμούν ότι, πέρα από τους επενδυτές, μια πτωτική χρηματιστηριακή αγορά επηρεάζει όχι μόνο το κλίμα στην οικονομία, αλλά και την ψυχολογική διάθεση του κοινού (ακόμα κι αυτών που δεν παίζουν στο χρηματιστήριο), πράγμα που ευνοεί την εκδήλωση ψυχολογικών προβλημάτων σε ένα πληθυσμό.
Οι ερευνητές συνιστούν ιδίως σε όσους έχουν διαγνωσμένα ψυχολογικά προβλήματα ή βιώνουν μια περίοδο άγχους και στρες, να προσπαθούν να αποστασιοποιούνται από το τι συμβαίνει στο χρηματιστήριο και να μην…χολοσκάνε πολύ αν οι μετοχές πέφτουν.


http://www.greekfinanceforum.com/

17 σχόλια:

profit είπε...

τις καλημέρες μου σε όλους...

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Kαλημερα,

χα χα χα

Σωστη και απλη η ερευνα.Πεφτει το μαγαζι,παφτει η Συνολικκη παραγωγη,ανεργια,υφεση,στεναχωρια ,νοσοκομεια...

...πτωση στις γενησεις,...χμμμ και στο sex;
Τωρα ρε γυναικα στο -20 ειμαστε ,δεν βλεπεις,ασε μας τωρα...χμμμμ
ή -20 αυτοι...+20 εμεις!!!

Ilias D είπε...

Καλημερα κ καλη ορεξη.
Ρε τι κανει ο δεικτης.
Παντως τα νεα μεχρι στιγμης δεν ειναι ασχημα,ειδικα τα αποτελεσματα της μαυρης πετρας κ η συναντηση επενδυτων τραπεζιτων.

Ilias D είπε...

http://www.euro2day.gr/ase/market_comment/article-market/1186675/giati-stegnose-h-agora.html
Αναμονη αυτοι;αναμονη κ εγω,κ οσο ειμαστε στην αναμονη μηπως θαταν καλυτερα κοουτς(αν ξερεις απο μπαλα ας σεχει υποψιν του ο αρχιβαζελος για κοουτσαρισμα των πτωματων σας,μηπως δειτε ασπρη μερα...χεχεχε)να δουμε ξανα την ντουντουκα με την δικη σου ματια;

Ilias D είπε...

Θεωρω σημαντικα αυτα που δηλωσε ο Γερμανος προεδρος κ δινω το λινκ
http://www.capital.gr/News.asp?id=1963675

THE JUNIOR είπε...

ουτε τα ΑΕΙ εριξαν την κυβερνηση

ουτε το συστημα υγειας εριξε την κυβερνηση

ουτε οι φοροι εριξαν την κυβερνηση

ουτε ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ εριξαν την κυβερνηση


ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΡΙΞΕΙ Ο
ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

THE JUNIOR είπε...

Να θυμίσουμε ότι η ντιρεκτίβα 4119 της ΕΕ αναφέρει με σαφή τρόπο πως θα ενεργοποιείται το bail in δηλαδή πως θα φορτώνονται τις ζημίες ιδιώτες μέτοχοι και ομολογιούχοι αλλά όχι και οι καταθέτες καθώς προστατεύονται για την ώρα

χαχαχαχαχαχαχα μα γιατι την ζημια οι ιδιωτες μετοχοι

ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ
ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ

ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ
ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

michele είπε...

Καλο απογευμα σε ολους!

Φαγωθηκες ΜΙΚΡΕ χαχα ,κατσε να δουμε το νομο
εισαιιδιωτης μετοχος τραπεζων;

καλη και η αναλυση Γελανταλι για την προηγουμενη εβδομαδα

THE JUNIOR είπε...

ΟΧΙ ΜΙΧΑΛΗ ,ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ


ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΨΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ

ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΕΡΔΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΤΟ ΤΧΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.


THE JUNIOR είπε...

ΟΧΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΟΒΑΝΚ
Ο ΕΛΒΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ

ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ


ΑΝΤΩΝΗ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ
ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

michele είπε...

Αμα ειναι να μπουν ιδιωτες επιχειρηματιες ,γιατι να μην μπουν .Θα πληρωσουν και θα απομειωνεται και το χρεος
με την ιδιωτικοποιηση τους περιπου 20 δις μειωνεται το χρεος.
Τωρα στην διαδικασια ,δικιο εχεις

αλλα στους πολεμους,υπαρχουν απωλειες

Ilias D είπε...

Απο ΤΑ κ ειδικα απο κουπες με η χωρις χερουλι δεν ξερω ουτε αν ειναι καλο διαγραμματικα,αυτο ομως που μπορω να σας βεβαιωσω ειναι οτι απο τις 1110τοσες μοναδες κ ως τωρα ο ΓΔ μοιαζει με χερουλι κουταλας,τωρα ποιος θα το πιασει κ αν σερβιρει κ σε ποιον θα το δουμε,ελπιζω συντομα κ μας ευχομαι να το καταλαβουμε εγκαιρα(μεχρι στιγμης υποθετω οτι θαναι κ καποια τραπεζοχαρτα).

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Δεν ξερω τι ξερετε για τις τραπεζες,αλλα δεν νομιζω να ειναι τοοοοσοοοοο λ@κηδες.

Δεν θα τις δωσουν δωρο.ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ..

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Τα χαρτιά του για την κυβέρνηση που πρόκειται να σχηματίσει, εάν κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ανοίγει μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, τονίζει: «Το κύμα της ανατροπής θα έρθει στις 25 Μαΐου, με τις ευρωεκλογές»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση πως το χρονικό της όριο εξαντλείται στις αρχές του 2015 με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας προεξοφλεί ότι θα κηρυχθούν εθνικές εκλογές αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και μιλά για τις κυβερνητικές προτεραιότητες και τις επιλογές του στα κρίσιμα θέματα, αλλά και για τον σχεδιασμό του για τη διαπραγμάτευση στην Ευρώπη για το «ελληνικό ζήτημα».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί «άνοιγμα» σε ολόκληρο τον προοδευτικό χώρο, καθώς δεσμεύεται ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση «στην οποία θα συμμετέχουν και προσωπικότητες που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ».


χα χα χα χα χα

ΠΑΣΟΚΟΠΟΙΗΣΗ!!!!!ΕΝΤΕΛΩΣ!!!!

Α Α ΑΛΛΑΓΗ !!!!

ΧΑ ΧΑ


ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΑΧΕ ΝΑ ΖΗΣΩ.

ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! :))))

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΤΟ ΛΙΓΚ
http://www.zougla.gr/politiki/article/tsipras-8a-sximatiso-kivernisi-ke-me-prosopikotites-ektos-siriza

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΟΧΙ ΡΕ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=300641&catID=2

Δυναμική επιστροφή της Ελλάδας στον τουρισμό
....

«Δεν θα υπάρξει δυνατότητα γι' αυτούς που θα κάνουν αργά την κράτησή τους, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα γεμίσει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της εταιρείας FTI Ντίτμαρ Γκουντς, ενώ εκπρόσωπος της Thomas Cook επισημαίνει ότι υπάρχει ήδη μεγάλη ζήτηση για την Κρήτη, την Ρόδο και την Κω, όπου η εταιρεία θα χρειαστεί επιπλέον κλίνες, καθώς οι κρατήσεις εξαντλούνται ήδη.

ΝΑΤΑ ΝΑΤΑ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ!!!!ΧΑ ΧΑ