Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη


Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ...


H αγορά μας την εβδομάδα που πέρασε
κατάφερε και έκλεισε με κέρδη μετά το μεγάλο γύρισμα από το πρόσφατο μίνι selloff. Ουσιαστικά μαζί με τους δεικτοβαρείς τίτλους μπήκαν στον χορό της ανόδου και άλλα χαρτιά του f25 αλλά και του Ftsemκαι την κίνηση να διοχετεύεται και σε άλλους τίτλους. Στα αρνητικά ο μικρός τζίρος που θα χρειαστεί να αυξηθεί σε περίπτωση που η αγορά θελήσει να κάνει την υπέρβαση των παλαιών της υψηλών. Η γρήγορη κίνηση έχει αφήσει εκτός αρκετούς επενδυτές που φοβούνται διόρθωση και που παρόλα αυτά αργά ή γρήγορα η αγορά θα τους πείσει να μπουν έστω και σε τίτλους που έχουν μείνει πίσω..

 Ο τραπεζικός κλάδος έχει έρθει αντιμέτωπος με το επίπεδο του 205-210 περιμένοντας εξελίξεις ενώ ο ΟΤΕ συνεχίζει να είναι ο Leader της αγοράς τόσο σε τιμές όσο και σε τζίρο σε καθημερινή βάση. Πλέον το stopμας στον f25 ανεβαίνει στο 404 σε κλείσιμο ενώ μία κατοχύρωση του 422 σε ημερήσιο με αυξημένο όγκο συναλλαγών είναι αρκετό για να μας δώσει νέα υψηλά με επόμενο επίπεδο το 443 αν μη τι άλλο. Το 410 είναι κοντινή στήριξη με το 404 κύρια που διάσπαση θα μπορούσε να μας φέρει στο 390-395 επίπεδο.

  Θυμίζουμε πως την Παρασκευή έχουμε λήξη συμβολαίων για τον F25.
Στα στατιστικά ΓΔ και F25  αλλά και ο τραπεζικός δείκτης έχουν αποδόσεις από 8-10% από αρχές έτους ενώ ο ftsem έχει μόλις 4% απόδοση. Οι περισσότεροι τίτλοι μας είναι Longενώ πολλοί έχουν έρθει αντιμέτωποι με τα παλαιά τους υψηλά. Από πλευράς νέων υστερούμε και δεν έχει έρθει εκείνο το νέο που μπορεί να κάνει την διαφορά. Το spread ήδη σε νέα χαμηλά που δείχνει πως το 2014 είναι ικανό να καταφέρει να μας πάει σε επίπεδα που θα μπορούσαμε να κάνουμε δοκιμαστική πτήση στις αγορές. Μπροστά μας έχουμε EUROGROUPπου σίγουρα θα υπάρξουν συζητήσεις για την χώρα ενώ όπως όλα δείχνουν το IMFαργά ή γρήγορα θα αποχωρήσει αφήνοντας τον έλεγχο σε Ευρώπη και ΕΚΤ. 

Μπροστά μας περιμένουμε τα νέα του μεγέθους του πρωτογενούς πλεονάσματος και λογικά μέχρι τότε και αν δεν συμβεί τίποτα σοβαρό με τα ξένα χρηματιστήρια η αγορά μας είναι ικανή να πιάσει ακόμα και τον στόχος μας στην περιοχή του 1400-1500. Πολλά διαγράμματα έχουν ενδιαφέρον κάτι που μπορούμε να δούμε με λεπτομέρειες στις αναλύσεις μας. Από τίτλους ο ΟΤΕ και ο ΦΟΥΡΛΗΣ έκαναν και νέο υψηλό ενώ πολλοί τίτλοι όπως ο ΜΥΤΙΛ , το ΓΕΚ , ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ο ΤΙΤΑΝΑΣ έχουν έρθει αντιμέτωπη με τα παλιά τους υψηλά. Η ΒΙΟΧΚ επέστρεψε και πάλι στο Ελληνικό ταμπλό με αυξημένο ενδιαφέρον για πρώτη ημέρα και με καινούργιο σύμβολο μιας και η εισαγωγή είναι παράλληλη με το ΒΕΛΓΙΟ.

Στο πολιτικό σκηνικό όσο περνάνε οι μέρες δείχνει να μπαίνουμε για τα καλά σε προεκλογική περίοδο και που όπως σχολιάσαμε δεν είναι κατ’ ανάγκη κακή για τις αγορές. Φήμες θέλουν η κυβέρνηση να θέλει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Tην Δευτέρα έχουμε EUROGROUPπου πιθανά να δώσει νέα για την Ελλάδα ενώ αμέσως μετά πιθανότατα να έχουμε την έλευση της Τρόικας και την έγκριση για τις δόσεις. Η Ευρώπη δείχνει πως θέλει να κλείσει και το θέμα Ελλάδα βγάζοντας το πρόβλημα από τον χάρτη όσο είναι δυνατόν. Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να λύσει πολλά θέματα με το νέο φορολογικό μιας και όσο κωλυσιεργεί προβληματίζει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.


Συνεχίζουμε  να είμαστε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι στην αγορά με τον μεγάλο μας στόχο στην περιοχή του 1400-1500. Στην παρούσα η αγορά μας θα θέλαμε να αυξήσει όγκο συναλλαγών αλλά να δούμε και πάλι μία διάχυση του τζίρου και σε άλλους τίτλους.  Ουσιαστικά έχουμε ήδη 4 μήνες συσσώρευσης ανάμεσα σε 1100 και 1300 και ο μήνας που τρέχει θα δούμε αν είναι ικανός να μας δώσει άμεσα συνέχιση της κίνησης. Το 1220 είναι κοντινή στήριξη από πλευράς ΓΔ σε μεγάλο γράφημα.   Πλέον μπροστά μας έχουμε να περιμένουμε εξελίξεις σε σχέση με τον τραπεζικό κλάδο αλλά και να δούμε τον τρόπο που θα βρει το ΤΧΣ για να πείσει να συμμετάσχουν οι κάτοχοι warrants στις ΑΜΚ, ενώ πλέον θα δούμε αν θα υπάρξει καινούργιος παίκτης στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέσω της EUROBANK.

Πηγη:http://tradenews.gr/

31 σχόλια:

Ilias D είπε...

Καλημερα.Εχει κ πολυ ωραια μερα σημερα,ελπιζω να απολαυσουμε ολοι μια ωραια βολτα με καφεδακι.

Ilias D είπε...

...αργει ακομα η ωρα των αγωνων...

Ilias D είπε...

.....για μερικους μερικους...
χιχι

profit είπε...

Καλημέρα σε όλους
Καλημέρα Λιακο γαυρακο μην μου πείρα ζεις τον ΑΡΤ είναι Καλος γκαρντασης .
Το 1300 θα το σπάσουμε that's the point ????

Ilias D είπε...

Καλημερα profit,τον ΑΡΤ δεν τον πειραζω,τουλαχιστον οσο μας πειραζει,καρντασαρος ειναι,ειναι ομως πολλοι εδω μεσα που ασχολουνται με τον θρυλο περισσοτερο απο οσο ασχολουνται με τις ομαδες τους.
Ας προσεχαν.
Υ.Γ.χεχεχεχεχε
Υ.Γ.2 Σαλονικιος κ Ολυμπιακος.

Ilias D είπε...

Οσο για το 1300,ολα δειχνουν(το οποιο κ πιστευω)οτι θα το σπασουμε...
...κ αν δεν μου βαλει ο Πανος το σμοκ ον δε γουωτερ να ακουσω εκεινη την ωρα,θα βαλω τα χαλκινα της Γουμενισας(αρκει να τα βρω)......
χεχε

profit είπε...

Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη .
Η ομάδα σου είναι η καλύτερη αλλά για να φτάσει ως εδώ πάτησε επι πτωματων.
Ευνοήθηκε παρά πολύ .
Κανένας δεν τόλμησε ν ακουμπήσει τον γαύρο γιατί ;
Γιατί είναι το πρώτο μαγαζί με πολύ λαό και πολλούς ψήφους ....

profit είπε...

Πανόοοοοοοοοο
Παραγγελία απο τον φίλο Ηλία

ΑΡΤ είπε...

Καλημερα...εγω ειμαι κατακυριο λογο οπαδος και αυτο δεν μπορει να αλλαξει....τα παιδια μου ομως τους μαθαινω να ειναι φιλαθλοι.....να παιζουν παντα μονο για την νικη οποιος κι σν ειναι ο αντιπαλος χρησιμοποιοντας μονο θεμιτα μεσα και να αναγνωριζουν την ανωτεροτητα ενος καλυτερου αντιπαλου νατον συγχαρουν και ναπροσπαθησουν στον επομενο αγωνα να γινουν καλυτεροι.......το μονο που δεν θα ηθελα ηταν να υπαρξουν παρεξηγησεις .....γι αυτο το λογο υποσχομαι να μην ξαναγραψω τιποτα για ομαδες ....εφυγα....καλο μεσημερι..

Ilias D είπε...

profit,ενα ξερω,αν η ΠΕΙΡ κ η ΑΤΤ,ειχε m&m τον Μαρινακη θα ειχαμε χεστει στο ταληρο.
Δες το τροπο που χειριστηκε την μεταγραφη του εξασφαιρου κ τους κυκλους που κανει με τους δανεικους.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα στα παιδιά

ΗΛΙΑ βαλε την μπάντα του ΚΙΛΚΙΣ να παίζει από τώρα χαχα
Κοιτα που θα είναι Ο ΠΑΝΟΣ όταν θα σπάει το 1400 που ζήτησες χαχαχα

http://scriptsforschools.com/wp-content/uploads/wpsc/product_images/fisherman-2.jpg

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Καλημερα
http://www.youtube.com/watch?v=qbMWApIHlnY

Η αγορα μεσοβδομαδα..!!

giannhs kon είπε...

χαχα
καλημέρα

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Α ρε Αντωνη ,υοθετεις το λεξιλογιο μας,χα χα

"Την ώρα που φθάσαμε στην όχθη του ποταμού πάνε να μας ξαναρίξουν στα βαθιά για πνίξιμο


Πηγή:www.reporter.gr

Ετοιμασου,τουνελ,λαμπα,σπασιμο φραγμα ηχου..

profit είπε...

Ηλία όταν έχει το χρήμα κάνεις τα πάντα μα τα πάντα

Sorry εξάστερο είπες ή εξάσφαιρο

χε χε

profit είπε...

θου βου
λες να έχουμε τρελές πτήσεις ?

γεια και χαρα σου John

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Κοιτα μαντης δεν ειμαι,αλλα ηρθε η ωρα.

profit είπε...

μακάρι φίλε

τράπεζες ή λοιπές δυνάμεις???

michele είπε...

Κι εδω:
https://www.youtube.com/watch?v=mvA7AZEyciM&feature=youtube_gdata_player

το αλμα του Lavvilenie στα 6.16 μπροστα στα ματια του τεραστιου Bubka

Kαπως ετσι να περασουμε και το 1750 μεσα στο 2014 και μεις τον ΓΔ

Καλο μεσημερι

Ilias D είπε...

Καλη ορεξη σε οσους δεν φαγατε ακομα.
ΩΡΑΙΟΣ ο μιχαλης.
Αν προσεξετε καλα το βιντεο θα δειτε οτι ειχε περιθωριο για ποιο πανω αλλα δεν το εβαλε,προφανως δεν ξαναδοκιμασε.
Φανταζομαι οτι θα κανει οτι κ ο Μπουμκα,θα καταριπτει το ενα ρεκορ μετα το αλλο,ποντο-ποντο.
Σαν τις αναβαθμισουλες,απο λιγο καθε φορα,πολλες κ οχι απο ολους τους επενδυτικους οικους ταυτοχρονα.
Ηδη περιμενουμε 3 μεχρι τις Ευρωεκλογες κ 1 μετα.
Προηγειται βεβαια το Γιουρογκρουπ το αυριανο,αληθεια μαγκες,τι αλλο θα μπορουσε να προκειψει εκτος απο τα αναμενομενα τα οποια εχεουν κ ψιλοεξοφληθει;

profit είπε...

Ηλία θα μας τρελλάνει ο οικοδεσπότης

THE JUNIOR είπε...

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΧΑΣΟΥΡΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΤΧΣ

ΟΣΟ ΕΧΕΙ ΡΕΥΣΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ

ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Μ.Ο + 4% ΚΑΤΑ ΕΤΟΣ

ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙ
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

μπαρμπαλιας είπε...

ποιος σακουει Μικρε...
η προσφορα των φερφαξήδων "η αλλεως μπαταχξηδων ...ειναι ο,40.
το τχσ την εχει 1.2...χαος δλδ
σε ενα μηνα θα δουμε

Unknown είπε...

καλησπερα...ωραια μερα για βολτα η σημερινη.
για το φιλο μου το νικολα που "στεναχωρηθηκε" με τα χτεσινα πειραγματα του αρτ, να του πω οτι πλεον ειμαστε στο +20 απο τον πρωταθλητη...καλοκαιριου!!!
και πως τα φερνει ετσι, που θα κανουμε φιεστα τιτλου μεσα στη τουμπα, χαχα!
καλησπερα...ωραια μερα για βολτα η σημερινη.
για το φιλο μου το νικολα που "στεναχωρηθηκε" με τα χτεσινα πειραγματα του αρτ, να του πω οτι πλεον ειμαστε στο +20 απο τον πρωταθλητη...καλοκαιριου!!!
και πως τα φερνει ετσι, που θα κανουμε φιεστα τιτλου μεσα στη τουμπα, χαχα!
για το χαα, οποιος θελει ας πει την γνωμη του για το κατα ποσο μπορουν οι επερχομενες εκλογες να επηρεασουν την πορεια του.

μπαρμπαλιας είπε...

http://naked-monk.blogspot.gr/2014/02/09.html

ωραιος ...ο αποδυτηριακιας
μην τον προσπερασετε ,θα μαθετε

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

μπάρπα μου, εγώ το ξεκίνησα αλλά τελικά το προσπέρασα... πολύ βρισίδι, άμα είναι να διαβάσω ένα βούρκο για ένα δράμι γνώσης, ας παραμείνω βλάχος...


http://www.bankwars.gr/2014/02/%ce%95%cf%80%ce%ac%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%bc%ce%b1-%ce%91%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%82/

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια
…να χαρώ τους «καθαρούς» μνημονιακούς!
…παπαγεωργόπουλους, σαμαράδες (μετά την μεγαλοπρεπή κολοτούμπα, βέβαια), άκηδες πρετεντέρηδες, γάπηδες, μπένηδες, βγαίνηδες και λαυρεντιάδηδες !!!
…να τους χαρώ!
(…η όποια συνωνυμία ή ομοιότητα των ως άνω μαυρογιαλούρων είναι συμπτωματική και επ’ ουδενί οι ανωτέρω έχουν οποιαδήποτε σχέση…
…με τον Ελληνικό λαό)

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Βρε μπας και ο Μαυρογιαλούρος είναι πολύ αθώος για την εποχή μας? Όλοι απατεώνες είναι, οργάνωση/κράτος δεν έχουμε, ελπίδα καμιά.

ο dwk είπε...

……………….
…μαυρογιαλούρος:
…-λεφτά υπάρχουν!
……………….
…μαυρογιαλούρος:
…-θα καταργήσω το χαράτσι!
…………………..
…μαυρογιαλούρος:
…-δεν θα αυξηθούν τα διόδια!
…………………………
…-αθώοι !!!
(…και όχι μόνο! …-για όλα φταίει ο…………..)

μπαρμπαλιας είπε...

περιμενα σε βασικα καθημερινα πραματα
ενα βημα μπροστα...
μετα απο 5 σκληρα χρονια ,δεν εχουμε βρει δρομο;;

ο κοσμος ειναι εγκλοβισμενος στο πουθενα,ατυχως

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Απαντω στον φιλο profit.ΔΕΝ ξερω,τραπεζες εχω να παιξω απο τοτε που πηρα eurobank αν θυμαμαι καλα αρχες 12.

Ερωτηση κρισης.

Ολοι περιμενουν κατι να αλλαξει,μια αλλαγη βρε αδελφε,σωστα;

-ΑΓΝΟΟΥΝ τις οποιες αλλαγες ή τουλαχιστον τις υποβαθμιζουν.
Καποιοι βλεπουν κατι αλλα τις θελουν τωρα ολες μαζι τις αλλαγες,30 χρονια μπορουσαμε να περιμενουμε...

Μολις καποιος πειραξει το συναφι μας,τον κυκλο μας ντε,τοτε βαστατε τουρκοι τα αρματα..

Ρωτω παραδειγμα,ο αγροτης απο ολοι την κριση τι εδωσε στον Εθνικο σκοπο,απο εξαιρεση σε εξαιρεση,Φ.Π.Α πετρελαιου,φορο ακινητων κτλ.
Μηπως παλαιοτερα,ολα τα κιλα ολα τα λεφτα...αληθεια γνωριζεις φιλε που διαβαζεις πιος τα πληρωσε τελικα; οχι τα κιλα,ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

Πιο παλαια δεν παω,ντρεπομαι ,χα χα

Συμπερασμα,πριν θελησεις αλλαγες,πριν θελησεις να αλλαξεις τον αλλον,πριν θελησεις να αλλαξεις την Ελλαδα,πριν θελησεις να αλλαξεις τον κοσμο,ενα σου μενει

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ.