Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι

H NEA KΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ 
ΚΑΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ...
του
ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ..


Την προηγούμενη εβδομάδα η Αργεντινή υποτίμησε το ‘επίσημο’ πέσο κατά 15%, ενώ το ‘ανεπίσημο’, ή ‘μπλε΄, πέσο υποχώρησε ακόμη περισσότερο. Η κίνηση αυτή έφερε με μιας αναταραχή στις αγορές συναλλάγματος και άλλων αναπτυσσομένων χωρών, όπως η Τουρκία, η Νότια Αφρική και η Βραζιλία. Η ένταση που από μήνες έχει συσσωρευτεί στις διεθνείς συναλλαγές των αναπτυσσομένων χωρών φαίνεται ότι οδηγεί σε νέα συναλλαγματική και χρηματοπιστωτική κρίση, της οποίας η Αργεντινή ίσως αποδειχθεί ο καταλύτης. Οι κεντρικές τράπεζες της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής ήδη ανέβασαν τα επιτόκια για να προστατεύσουν τα νομίσματά τους. Εκεί όμως που τα πράγματα πηγαίνουν ταχέως προς κρίση είναι η Τουρκία, όπου η κεντρική τράπεζα την Τρίτη εκτόξευσε το επιτόκιο των ρέπος από 4,5% σε 10% και το επιτόκιο του βραχυπρόθεσμου δανεισμού από 7,75% σε 12% σε μια προσπάθεια να σταματήσει την καθίζηση της λίρας.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες ωθούνται σε κρίση για μια ακόμη φορά λόγω της δομής του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και το ρόλου των ΗΠΑ σ’ αυτό. Η γιγαντιαία κρίση του 2007-9 έπληξε μεν τις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά το βάρος έπεσε στις χώρες του ώριμου καπιταλισμού και κυρίως στις ΗΠΑ. Για την αντιμετώπιση της κρίσης κινητοποιήθηκαν οι κεντρικές τράπεζες, οι οποίες για περίπου τέσσερα χρόνια δημιούργησαν τεράστια ποσά ρευστότητας με στόχο τη διάσωση των τραπεζών και την αποτροπή βαθιάς ύφεσης. Τα ποσά είναι ιλιγγιώδη. Μόνο στις ΗΠΑ ο Μπεν Μπερνάνκε έχει διαθέσει περίπου 3 τρις δολάρια οδηγώντας τα επιτόκια κοντά στο 0%. Στην ουσία πρόκειται για τεράστια κρατική στήριξη των ιδιωτικών τραπεζών, οι οποίες, αφ’ ενός, απολαμβάνουν πρόσβαση σε πάμφθηνο ρευστό και, αφ’ ετέρου, μπορούν να δανείσουν με υψηλότερο επιτόκιο εξασφαλίζοντας κέρδη. Η κρατική αυτή στήριξη είναι και ο κύριος λόγος ανάκαμψης του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος μετά την κρίση του 2007-9 που σχεδόν έφερε την ολική του καταστροφή. 

Μέρος του πάμφθηνου χρήματος, όπως ήταν φυσικό, κατέληξε στις αγορές των αναπτυσσομένων χωρών. Οι ροές κεφαλαίων ανέκαμψαν δυναμικά μετά το 2009 και οι αναπτυσσόμενες χώρες βρέθηκαν ξανά να έχουν στη διάθεσή τους μεγάλη ρευστότητα από το εξωτερικό. Όταν το χρήμα είναι φθηνό, αυτός που το δανείζεται δε δίνει ιδιαίτερη σημασία στο που θα το επενδύσει. Ακόμη και στην κατεστραμμένη Ελλάδα έφθασαν τα απόνερα αυτού του κύματος ρευστότητας, κάνοντας διάφορους να μιλούν για κάποιον (πολύ καλά) κρυμμένο δυναμισμό της οικονομίας που ‘βλέπουν οι ξένοι’. 

Πολλά πράγματα έχουν φυσικά αλλάξει στις αναπτυσσόμενες χώρες από την τελευταία μεγάλη τους κρίση, αυτή του 1997-2001. Οι ισοτιμίες είναι πλέον μεταβαλλόμενες και όχι προσδεδεμένες στο δολάριο, υπάρχουν μεγάλα αποθεματικά συναλλάγματος (κυρίως δολαρίου) και έχουν εμφανιστεί μεγάλες εγχώριες αγορές ομολόγων, έχει δηλαδή προχωρήσει η χρηματιστικοποίηση. Η κυριότερη βέβαια διαφορά είναι η εμφάνιση της Κίνας ως τεράστιας αγοράς πρώτων υλών που έχει επιτρέψει σε αρκετές αναπτυσσόμενες χώρες να σημειώσουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης για χρόνια. 

Αλλά η ιδέα ότι οι χώρες αυτές αποτελούν σίγουρη και προσοδοφόρα επένδυση για το φθηνό χρήμα από τις ΗΠΑ και αλλού είναι φυσικά μύθος. Οι αναπτυξιακοί τους ρυθμοί εξαρτώνται από εξωγενείς παράγοντες, ο κυριότερος των οποίων είναι η κινεζική ζήτηση. Από το 2012 και μετά οι επιδόσεις πολλών αναπτυσσομένων χωρών είναι κάτω του μετρίου, καθώς υποχωρεί η ανάπτυξη της Κίνας. Η προβληματικοί ρυθμοί ανάπτυξης δημιουργούν κίνδυνο βίαιης αντιστροφής των εισροών ξένων κεφαλαίων γεννώντας κρίση. Η ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας το Δεκέμβριο του 2013 ότι πλέον θα περιορίσει τη δημιουργία υπερβολικά φθηνού χρήματος, επέτεινε την ανησυχία για εμφάνιση νέας παγκόσμιας κρίσης που ίσως χαρακτηριστεί από κατάρρευση των ισοτιμιών και εμφάνιση ύφεσης. Αυτό ήταν το κλίμα μέσα στο οποίο η Αργεντινή υποτίμησε το πέσο δραστικά γιγαντώνοντας την αναταραχή στις αγορές συναλλάγματος των αναπτυσσομένων χωρών. 

Το παράδοξο είναι ότι οι παράγοντες που καθόρισαν την απόφαση της Αργεντινής μικρή σχέση έχουν με αυτούς που επηρεάζουν την πορεία των υπολοίπων αναπτυσσομένων χωρών. Τα χρόνια που πέρασαν η Αργεντινή δεν είχε σημαντικές εισροές ξένου κεφαλαίου. Πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού το 2001 έκανε παύση πληρωμών και μετά δραστική διαγραφή του χρέους της; Παρά τη συμφωνία που τελικά επήλθε, η χώρα δεν κατόρθωσε να επιστρέψει κανονικά στις αγορές και ο λόγος είναι τα λεγόμενα ‘όρνεα’ των αγορών, κυρίως η εταιρεία Έλιοτ που κατέχει σημαντικό όγκο παλαιών ομολόγων, απαιτεί πλήρη αποπληρωμή και δε δέχεται το διακανονισμό που οι άλλοι δανειστές αποδέχθηκαν. Τα ‘όρνεα’ αυτά έχουν πρόσφατα κερδίσει δικαστικές αποφάσεις στα αμερικανικά δικαστήρια και ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύουν δεν επιτρέπει στην Αργεντινή να επιδιώξει νέο δανεισμό.

Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι λοιπόν η αντιστροφή των διεθνών κεφαλαιακών ροών, αλλά η μεγάλη έξοδος εγχώριου κεφαλαίου. Εδώ τα πράγματα γίνονται πολύπλοκα και χρειάζεται προσοχή, Το πρώτο που πρέπει να λεχθεί είναι ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι αποτέλεσμα της παύσης πληρωμών του 2001, όπως βιάστηκαν να πουν με τη γνωστή τους χαιρεκακία οι μνημονιακοί κύκλοι στην Ελλάδα. Είναι γνωστό εξάλλου ότι από το 2010 και μετά δεν έχει υπάρξει ευκαιρία να ειπωθεί κάτι κακό για την Αργεντινή που να έχει αφεθεί ανεκμετάλλευτη από τους μνημονιακούς. Η επωδός είναι πάντα η ίδια: ευτυχώς που δεχθήκαμε την Τρόικα και δεν κάναμε του κεφαλιού μας, όπως  η Αργεντινή. Ουδεμία σχέση έχει όμως αυτή η αποστροφή με την πραγματικότητα. Μετά την παύση πληρωμών και τη βαθιά κρίση του 2002, η Αργεντινή γνώρισε την πιο επιτυχημένη δεκαετία ανάπτυξης στην ιστορία της που συγκρίνεται μόνο με την Κίνα. 

Ο μοχλός ανάκαμψης ήταν η ανάκτηση της εγχώριας αγοράς, αλλά και η έντονη άνοδος των εξαγωγών. Κι εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. Οι εξαγωγές της Αργεντινής ήταν το 2013 κατά 60% βασισμένες στο αγροτικό τομέα που κυριαρχείται από μεγάλα επιχειρηματικά συγκροτήματα. Οι εισαγωγές, από την άλλη, είναι κατά 80% προϊόντα του δευτερογενούς τομέα. Η χώρα έχει παρουσιάσει μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα συνεχώς από το 2003, αλλά τα πλεόνασμα φθίνει, ιδίως το τελευταίο διάστημα. Ο λόγος φαίνεται να είναι η απομείωση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων λόγω της ανόδου του πληθωρισμού που πλέον είναι πάνω από 20%. Τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ως εκ τούτου, πιέζουν από καιρό για μέτρα περιορισμού του πληθωρισμού. Παράλληλα, δεν προχωρούν σε ρευστοποίηση εξαγωγών σόγιας που έχουν ήδη συμφωνηθεί - ύψους 4δις - αλλά προτιμούν να περιμένουν κερδοσκοπώντας με την προοπτική της υποτίμησης.  

Τα αγροτικά συμφέροντα σε συμμαχία με το μεγάλο χρηματιστικό κεφάλαιο που επιδιώκει την ‘εξομάλυνση’ του χρέους και τη επιστροφή της χώρας στις ‘φυσιολογικές’ δραστηριότητες των παγκοσμίων αγορών, έχουν σταδιακά δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής αναταραχής, με μοχλό την άνοδο του πληθωρισμού την τελευταία διετία. Το αποτέλεσμα είναι έντονη κοινωνική ανησυχία ότι η χώρα κινδυνεύει με κατάρρευση, πράγμα που οδηγεί σε διαρροή κεφαλαίων και άρα σε μεγάλη απώλεια συναλλαγματικών αποθεμάτων. Από περίπου 50δις δολάρια προ διετίας, τα αποθέματα έχουν πέσει κάτω από 30δις σήμερα. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι η Αργεντινή συνεχίζει να κάνει πληρωμές στο χρέος της από τα αποθέματά της. Δεδομένου ότι η χώρα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές, η ανησυχία της κοινωνίας συντείνει στην εμφάνιση κρίσης.

Στο στόχαστρο των εγχώριων συντηρητικών δυνάμεων, αλλά και των διεθνών καλοθελητών που έχουν ξεσπαθώσει, είναι η ριζοσπαστική κατεύθυνση που έχει πάρει η Αργεντινή τα τελευταία χρόνια, παρά τις αναμφίβολες αδυναμίες της. Το ζητούμενο είναι να φανεί ότι ‘δεν υπάρχει άλλος δρόμος’, ότι όποιος πάει κόντρα ‘στις αγορές’ καταστρέφεται. Η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση Φερνάντες και ειδικά ο υπουργός Οικονομικών, Άξελ Κισιλόφ, είναι τεράστια. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις πιέσεις και κινούμενοι ριζοσπαστικά. Η υποτίμηση που πρόσφατα ανακοινώθηκε, όπως και η μερική άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, αποτελούν υποχώρηση που δεν πρόκειται να λύσει το εγχώριο πρόβλημα. 

Θα είναι σφάλμα και ήττα των εναλλακτικών δυνάμεων παγκοσμίως, αν η κυβέρνηση Φερνάντες προχωρήσει σε συντηρητικές μεθόδους ελέγχου του πληθωρισμού, με περιοριστική δημοσιονομική και νομισματική πολιτική και άλλα μέτρα που θα κάνουν την Αργεντινή μια ακόμη ‘φυσιολογική’ χώρα του παγκόσμιου συστήματος. Έχει απόλυτη σημασία να ληφθούν μέτρα δραστικά που θα λύσουν την κρίση προς όφελος των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων περιορίζοντας το επιθετικό εγχώριο κεφάλαιο. Από τις αποφάσεις που θα λάβει το Μπουένος Άιρες θα εξαρτηθούν πολλά και για το πώς οι άλλες αναπτυσσόμενες χώρες θα αντιμετωπίσουν τη νέα κρίση που τους επιφυλάσσει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.



 http://www.newmoney.gr

38 σχόλια:

THE JUNIOR είπε...

Οι εξαγωγές της Αργεντινής ήταν το 2013 κατά 60% βασισμένες στο αγροτικό τομέα που κυριαρχείται από μεγάλα επιχειρηματικά συγκροτήματα.

ΟΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΒΑΛΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

THE JUNIOR είπε...

Θα είναι σφάλμα και ήττα των εναλλακτικών δυνάμεων παγκοσμίως, αν η κυβέρνηση Φερνάντες προχωρήσει σε συντηρητικές μεθόδους ελέγχου του πληθωρισμού, με περιοριστική δημοσιονομική και νομισματική πολιτική και άλλα μέτρα που θα κάνουν την Αργεντινή μια ακόμη ‘φυσιολογική’ χώρα του παγκόσμιου συστήματος

META AΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΔΡΟΜΟ

THE JUNIOR είπε...

Το αποτέλεσμα είναι έντονη κοινωνική ανησυχία ότι η χώρα κινδυνεύει με κατάρρευση, πράγμα που οδηγεί σε διαρροή κεφαλαίων και άρα σε μεγάλη απώλεια συναλλαγματικών αποθεμάτων. Από περίπου 50δις δολάρια προ διετίας, τα αποθέματα έχουν πέσει κάτω από 30δις σήμερα

ΕΔΩ ΟΧΙ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑΝ
ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ 70 ΔΙΣ

ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΤΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ

profit είπε...

Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
Γεια σου μικρε να είσαι καλά

THE JUNIOR είπε...

Τα χρόνια που πέρασαν η Αργεντινή δεν είχε σημαντικές εισροές ξένου κεφαλαίου. Πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού το 2001 έκανε παύση πληρωμών και μετά δραστική διαγραφή του χρέους της; Παρά τη συμφωνία που τελικά επήλθε, η χώρα δεν κατόρθωσε να επιστρέψει κανονικά στις αγορές και ο λόγος είναι τα λεγόμενα ‘όρνεα’ των αγορών

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΕ ΔΙΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΕ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΟΡΝΕΟ

THE JUNIOR είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ PROFIT

THE JUNIOR είπε...

Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις πιέσεις και κινούμενοι ριζοσπαστικά

ΕΛΑ ΡΕ,ΜΑ ΓΙΑΤΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ

THE JUNIOR είπε...

ΕΜΕΙΣ Η ΑΕΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ F.E.D

ΤΙ ΡΙΧΝΕΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΕΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ,ΑΥΤΟ ΚΑΝΤΟ ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ,ΤΙ ΚΑΙ Η ΕΚΤ

ΛΟΙΠΩΝ ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ

ΕΜΕΙΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ






THE JUNIOR είπε...

ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΩ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ
ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΥΑΛΑ

THE JUNIOR είπε...

ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΑΛΛΟΥ,ΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΙΧΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η ΑΡΓΕΝΤΙΚΗ ΛΕΣ

ΡΩΤΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΥΣ

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΜΗΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΔΑ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

THE JUNIOR είπε...

ΝΕΟ ΣΛΟΓΚΑΝ

ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΤΑ ΓΥΡΙΖΩ

THE JUNIOR είπε...

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΡΚΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ
ΤΟΝ ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΙΔΥΜΟ ΧΑΧΑΧΑΧΑ

THE JUNIOR είπε...

της Κάτιας Γερακαρίτου

Δύο μήνες μετά τα εγκαίνια της Νέας Παραλίας και ήδη έχουν αρχίσει να σημειώνονται βανδαλισμοί, ακόμα και σε θεματικούς κήπους που δεν έχουν ανοίξει για το κοινΟ

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΦΥΣΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΑ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ κλμ
δεν θα σταθω στους δεκα-μετρημενους-
μαλακες στο Θριασειο...
που δεν αφηνανε το Γεωργιαδη να πει κουβεντα...με τα απαρχαιομενα συνθηματα...
Θα σταθω στον παραρα που ειπε οτι δεν του γραφουν αντικαρκινικα φαρμακα...και ο υπουργος του ειπε ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ στο διοικητη του νοσοκομειου...που δεν σου γραφουν.
αντι απαντησεως ,ο τυπος τον ελουσε με
υβρεολογιο ...
οποιοι καταλαβαν καταλαβαν
οσοι ΔΕΝ θελουν να καταλαβουν ...
δεν θα καταλαβουν ποτε.
οχι πως εχει λυσει τα προβληματα της υγειας...
αλλα τουλαχιστον παλευει
αυτο εχω εισπραξει εγω ...
τωρα αμα κοψει τον κωλο στους γιατρους που γραφουν μια συνταγη-χωρις εξεταση-και δεν κοβουν αποδειξη,για τα 15-20 ευρω
θα γινω οπαδος του ξεκαθαρα

THE JUNIOR είπε...

4 φορες τα δωσαμε στα γραφεια

των γιατρων τοτε που ειχαμε

δωρεαν συστημα υγειας

αλλα χωρις φωνες και πανο χαχαχαχα

THE JUNIOR είπε...

μετα την σφαλιαρα
δεν ξυπνησαμε απο τα λογια του ΓΑΠ


Ε λοιπων η μπουνια θα ειναι ολη δικη μας χαχαχαχα

θα γινει σεισαχθεια στους μισθους και στις συνταξεις που το 30% θα
ειναι ονειρο

Ilias D είπε...

Καλημερα.
Αν τον αφησουν Ηλια να συνεχισει θα γινεις οπαδος του.Ηδη μειωθηκαν τα φαρμακα,πιθανον να μειωθουν λιγο ακομα.Οσο για τους γιατρους,σιγα μην αφηξσουν την κρεατομηχανη να ακουμπισει τον πισινο τους,ηδη τον τραβαν σιγα σιγα κ με τροπο.
Ποιος το περιμενε απο τον μπουμπουκο,ποιος το περιμενε απο τον πλασιε,ποιος το περιμενε.

giorgos είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους!
Το ωραιο τραγουδι με την καλλιπυγο αοιδο,
ειχε και μια σκωπτικη διαθεση στα λογια του καθηγητη Λαπαβιτσα

"χαθηκε και η ανταγωνιστικοτητα των αγροτικων προιοντων λογω της ανοδου του πληθωρισμου,που ειναι πλεον πανω απο 20%"

25% ειναι και ..λενε οτι ειναι 10%

μπαρμπαλιας είπε...

επι του πρωινου σχολιου με τους γιατρους...
εγω δεν θα σας πω οτι συνταγογραφουν
-γιατι δεν εξεταζουν...-για 40-50 ατομα την ημερα ,με ντοκουμεντα..
θελετε 10-15 οκ
15 χ 15Ε= 225 χ 25 ημ=5625 Ευρω ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ
και σας γραφω μονο 15 ατομα
αν στηθουμε απ εξω απο ενα ιατρειο
μια μερα...θα βλαστηματε θεους και δαιμονους...
παλι αυτη την καφε-κουβεντα ειχαμε
"η την προκαλεσα ,αν το θελετε.
Γεωργιαδη,Στουρν κλπ κλπ εδω σας θελω .
τελικα η υγεια νοσει πιο πολυ απο τους ταλαιπωρους ασθενεις

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βρε μανία που έχει πιάσει κάποιους να σηκώνονται πρωί-πρωί του Σαββατου για να περάσουν με τόσο ζήλο τις θέσεις τους χαχαχα
Ούτε να τους πλήρωναν δηλαδή δεν θα είχαν τόσο ζήλο.
Τέλος πάντων, εμένα τι με νοιάζει τι κρύβεται πίσω απ' όλα αυτά;
Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
Ας το κάνω λίγο πιο δύσκολο:
Την πεπρωμένην μοίραν αδύνατά εστι αποφυγέειν και θεώ.
Ότι είναι να γίνει λοιπόν θα γίνει, που να κωλοχτυπιούνται κάτω μερικοί μερικοί.
Και δεν είναι αντιπολιτευτική θέση αυτό.
Το βλέπουμε όλοι εμείς και το βλέπουν κι άλλοι:
http://www.kefalaio.gr/cover/220_kefalaio.pdf
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113211485

Μύρισαν εκλογές αδέρφια...τώρα αν θα είναι του "διδύμου" ή του "τριδύμου" δεν ξέρω, βλέπω όμως να αυξάνονται οι "καλωσύνες" που σας έλεγα τις προάλλες. Κάτι τα πρόστιμα που μειώνονται, κάτι η μείωση των τεκμηρίων, κάτι η κατάργηση του φόρου πολυτελείας, κάτι ένα ευνοϊκότερο καθεστώς για τους αγρότες, κάτι το ένα, κάτι το άλλο και όσο πλησιάζουμε προς το σημείο μηδέν θα πυκνώνουν. Μέχρι και το πετρέλαιο θέρμανσης βλέπω να πέφτει στο τραπέζι, αλλά αφού φύγει ο Απρίλιος ...για του χρόνου δηλαδή και μέχρι τότε βλέπουμε. Το μείζον θέμα, αν δηλαδή "βγαίνει" η οικονομία με όλες αυτές τις "διεκολύνσεις" και αν θα χρειαστεί αργότερα να ξαναπάρουν (όποιοι είναι επάνω) χειρότερα μέτρα για να καλύψουν τις τρύπες, είναι μια μικρή "λεπτομέρεια".
Πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων εδώ και 40 χρόνια. Υποσχέσεις, υποσχέσεις, ΘΑ, ΘΑ και ...μετάθεση του προβλήματος για το μέλλον. Όταν έρθει αυτό το μέλλον...βλέπουμε. Ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων, εθνικό σχέδιο για την κρίση, πολιτικές για ΑΝΑΠΤΥΞΗ;
Μπααα. Ο καιρός να περνάει, στην καρέκλα μας να είμαστε, τις εντολές των δυναστών να ακολουθούμε και...έχει ο θεός!
Όλα αυτά με τα μέχρι τώρα δεδομένα, της υπερφορολόγησης, του στεγνώματος και της εξαθλίωσης των μικρομεσαίων και των γνωστών υποζυγίων και της καθιερωμένης εδώ και χρόνια αδιαφορία και ΕΥΝΟΙΑΣ για τους υπόλοιπους, που δηλώνουν και κάνουν ότι θέλουν.

Φυσικά (και σπεύδω να το δηλώσω) δεν θα επικρατήσει καμία πλευρά παραθέτοντας άρθρα ή δηλώσεις "φιλικά" ή "εχθρικά" προς το καθεστώς, γι' αυτό και το έγραψα εξ' αρχής.
Ότι είναι να γίνει, ΘΑ ΓΙΝΕΙ, άσχετα από τι λέμε εμείς.
Ο κόσμος ξέρει μόνο ΑΥΤΟ που υφίσταται και ΔΕΝ είναι δουλειά του να βρει ΑΥΤΟΣ ποιος ξεφεύγει, ποιος αισχροκερδεί και ποιος τον δουλεύει, την στιγμή που ο ίδιος περνάει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ κάθε μήνα από το Ταμείο και καταθέτει τα ζητούμενα. Αυτό το έχει αναθέσει στους "άρχοντες". Μέχρι πότε μπορεί να γίνεται όμως αυτό;
Αααα... και δεν υιοθετώ καμία θέση (μέσα ή έξω από την ευρωζώνη, ευρώ ή δραχμή κλπ), γιατί πολύ απλά δεν ξέρω ποια είναι η σωστή, αφού πουθενά δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη (όλοι απλά πιθανολογούν τι ΘΑ γίνει κατά την γνώμη τους) και αφού εμείς είμαστε και ίσως θα παραμείνουμε μια ξεχωριστή περίπτωση. Ακόμη και επειδή είμαστε με το ένα πόδι στις ανεπτυγμένες και το άλλο στις αναδυόμενες (με την ιδιαιτερότητα του ευρώ) όπως πολύ εύστοχα έχει γραφεί.

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους.

Money είπε...

Καλημέρα σας και καλό μήνα

THE JUNIOR είπε...

εγω κανω μια γενικη "επιθεση"


Βρε μανία που έχει πιάσει κάποιους
Ούτε να τους πλήρωναν δηλαδή
Τέλος πάντων, εμένα τι με νοιάζει τι κρύβεται πίσω απ' όλα αυτά;

και τα δεχομαι παλι στην μαπα

αυτο που δεν κρυβω αλλο ειναι οτι
ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΙΣ ΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ
για να απαντησω και εγω στην μαπα

ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΣ ΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ

ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ
ΣΤΟ BLOG

μπαρμπαλιας είπε...

Μικρε για πολλοστη φορα θα συμφωνησω
μαζι σου...
με προλαβες......
εσυ δεν θα ξαναγραψεις
και ελογουμου ,θα γραφω μετα τις 3.22μμ

αλλα μην ξεχνας
μπαχαλακηδες θα υπαρχουν και νυν και αει...του τυπου περνω τη ντουντουκα και παω στο Θριασειο...και οτι κατσει,ετσι για να κατσει.

απαντω στον ΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΥ, ΜΕ ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ ΤΟΥ...ΤΡΙΔΥΜΟΥ,διοτι το
πρωι εγραψε ο Μικρος και εγω..
δεν το συνεχαω

μπαρμπαλιας είπε...

ΞΑΝΑΜΑΤΑΑΝΤΙΓΡΑΦΩ...

Βρε μανία που έχει πιάσει κάποιους να σηκώνονται πρωί-πρωί του Σαββατου για να περάσουν με τόσο ζήλο τις θέσεις τους χαχαχα
Ούτε να τους πλήρωναν δηλαδή δεν θα είχαν τόσο ζήλο.
Τέλος πάντων, εμένα τι με νοιάζει τι κρύβεται πίσω απ' όλα αυτά;

ΝΑΙ ΦΙΛΤΑΤΕ ΜΑΣ ΠΛΕΡΩΝΟΥΝ ΜΗΝΙΑΙΟ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΤΣΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ...
ΚΑΠΟΥ ΞΕΦΥΓΕΣ..
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ ΔΙΠΛΑ

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Καλησπερα.

Μαπα -βιτσας

Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι λοιπόν η αντιστροφή των διεθνών κεφαλαιακών ροών, αλλά η μεγάλη έξοδος εγχώριου κεφαλαίου. Εδώ τα πράγματα γίνονται πολύπλοκα και χρειάζεται προσοχή.....αλλά η μεγάλη έξοδος εγχώριου κεφαλαίου...αλλά η μεγάλη έξοδος εγχώριου κεφαλαίου.


Η χώρα έχει παρουσιάσει μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα συνεχώς από το 2003, αλλά τα πλεόνασμα φθίνει, ιδίως το τελευταίο διάστημα.

.....ρεεεεεε....αφού το 2001 έκανε παύση πληρωμών και μετά δραστική διαγραφή του χρέους της...ΚΟΙΝΩΣ ΜΗΔΕΝΙΣΕ ....ΕΙΧΕ ΕΙΧΕ ΛΕΓΩ ΚΑΙ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ...ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ,ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ,ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ!ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ..

Θα είναι σφάλμα και ήττα των εναλλακτικών δυνάμεων παγκοσμίως, αν η κυβέρνηση Φερνάντες προχωρήσει σε συντηρητικές μεθόδους ελέγχου του πληθωρισμού, με περιοριστική δημοσιονομική και νομισματική πολιτική και άλλα μέτρα που θα κάνουν την Αργεντινή μια ακόμη ‘φυσιολογική’ χώρα του παγκόσμιου συστήματος. Έχει απόλυτη σημασία να ληφθούν μέτρα δραστικά που θα λύσουν την κρίση προς όφελος των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων περιορίζοντας το επιθετικό εγχώριο κεφάλαιο. Από τις αποφάσεις που θα λάβει το Μπουένος Άιρες θα εξαρτηθούν πολλά και για το πώς οι άλλες αναπτυσσόμενες χώρες θα αντιμετωπίσουν τη νέα κρίση που τους επιφυλάσσει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

ΕΛΑ ΡΕ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΕ ,ΕΡΧΕΤΕ (ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΙ) Ο ΑΛΕΞΗΣ,ΘΑ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΚΟΥΣ.

ΑΛΕΞΗ ΑΛΛΑΞΕ ΠΛΕΥΡΟ...

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΟΥΠΣ ΑΤΟΠΗΜΑ..


ΑΠΟΓΕΥΜΑ ,ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ;
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ;

ΡΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΜΑ (ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ) ΒΓΟΥΝ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΗΤΙΚΑ,ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΕΛΙΑ.

ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΠΑΜΠΑ.!!!

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ ΤΑ ΓΥΡΙΖΩ.

ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΠΑΜΠΑ.!!!



ΕΕΕΕΕ
ΜΙΚΡΕ
New York Police Department.
http://www.nyc.gov/html/nypd/html/home/home.shtml


Day Off..just a day.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

http://www.avgi.gr/article/1781947/to-xreos-to-zoumi-tou-kai-i-amfisimi-diatuposi

Στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όλοι ψηφίσαμε σε πλήρη σύμπνοια την εξής θέση: "Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα επιχειρήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους". Το ποταπό, απαίσιο, τρισκατάρατο χρέος θέλουμε να διαγραφεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Δεν είπαμε όμως πώς ακριβώς θα γίνει αυτό και ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες.

Το φρικτό, απαίσιο κ.λπ. χρέος της Ελλάδας έχει δημιουργηθεί κατά 95% και πάνω με ομόλογα. Δηλαδή το κράτος εξέδιδε ομόλογα και τα έσοδα πήγανε στον προϋπολογισμό του. Το τι έκανε τα λεφτά το κράτος ήταν στην κρίση της κυβέρνησης. Άρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ζητήσει ευθύνες από τους υπεύθυνους των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά δύσκολα θα μπορούσε να υποστηρίξει νομικά καταχρηστικότητα του δανεισμού. Οποιαδήποτε Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά υπέρ της ελληνικής θέσης για μείωση του αβάσταχτου χρέους, αλλά δεν μπορεί να επιβάλει καταχρηστική ρύθμιση ανά κάτοχο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του, γιατί στην ελληνική περίπτωση τα ομόλογα πουλήθηκαν μέσω ελεύθερης αγοράς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι προ των πυλών, το λένε μέχρι και οι κακοί κερδοσκόποι σαν τηβ J.P. Morgan. Το προβάδισμα αρχίζει να γίνεται τόσο προφανές, ώστε το παραδέχονται μέχρι και τα τροϊκανά εξαπτέρυγα... Έστω, λοιπόν, ότι ήρθε η ευλογημένη μέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κυβέρνηση, οπότε σε αρμονία διακηρύξεων και πράξεων διατυπώνει το εξής: "Η ελληνική κυβέρνηση αποτρέποντας την ανθρωπιστική καταστροφή θα επιχειρήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους". Ο λαός ξεσπάει σε αλαλαγμούς, χειροκροτήματα και ζητωκραυγές. Σε ακραίο ενδεχόμενο οι δανειστές λένε ακραία πράγματα, όπως: "Δίκιο έχουν τα παιδιά, αρκετά τράβηξε η καημένη η Ελλάδα". Ή, αντίθετα, λένε "Να ψοφήσετε όλοι εκεί κάτω παλιοκουμμούνια" και μας αντιμετωπίζουν όπως τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Φυσιολογικά, η αντίδραση θα είναι κάτι ανάμεσα στα δύο.

Κάπου εδώ ας βάλουμε στην εικόνα και ένα σκανταλιάρικο ομόλογο που λήγει σε 15 μέρες. Το ομόλογο αυτό ή θα πληρωθεί ή δεν θα πληρωθεί. Το χρέος (ας μην αρχίσω πάλι τα επίθετα) εξυπηρετείται με τριγωνικό δανεισμό. Οι δανειστές δηλαδή μας δανείζουν για να πληρωθούν και το ύψος του χρέους συνεχώς αυξάνεται. Πληρώνουμε χρεολύσια με λεφτά των δανειστών αυξάνοντας το ύψος του χρέους. Αν δεν πληρώσουμε (στάση πληρωμών), δεν σημαίνει ότι μας περισσεύουν χρήματα για κοινωνική πολιτική από αυτήν την κίνηση. Αν δεν μας δανείσουν, δεν μπορούμε να πληρώσουμε έτσι κι αλλιώς.

Η κυβέρνηση σε σχέση με το άτακτο ομόλογο έχει μόνο δύο επιλογές: Είτε δανείζεται λεφτά από την τρόικα και πληρώνει, έχοντας έρθει σε κάποιου τύπου μερική η συνολική συμφωνία με τους δανειστές. Το χρέος μεγαλώνει, χωρίς να φεύγουν λεφτά από τον προϋπολογισμό. Δεν είμαστε σε καθεστώς στάσης πληρωμών και χρεοκοπίας, είμαστε σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Τελικά έχουμε αίτημα διαγραφής και διαπραγμάτευση.

Ή, αλλιώς, η κυβέρνηση αρνείται να δανειστεί λεφτά από την τρόικα για να πληρώσει το ομόλογο και δεν πληρώνει. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι μας έμειναν τα λεφτά, έτσι κι αλλιώς με δανεικά πληρώναμε. Είμαστε σε καθεστώς στάσης πληρωμών και στη συνέχεια συζητάμε αν, πώς και τι θα πληρώσουμε. Πρόκειται δηλαδή για ντε φάκτο διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους σε ρήξη με τους δανειστές, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Αυτές οι δύο εκδοχές είναι οι μόνες πραγματικές και εφαρμόσιμες -και εδώ είναι το ζουμί της συζήτησης- γύρω από το τρισκατάρατο, φρικαλέο κ.λπ. χρέος. Δεν θέλω να επιχειρηματολογήσω υπέρ της μίας ή της άλλης εκδοχής. Θέλω απλά να συμβάλω στο να έχουμε κατά νου όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται το πραγματικό επίδικο χωρίς περιστροφές.

Όσο πλησιάζουμε προς τη νίκη της Αριστεράς, χρειάζεται να λέμε στον λαό όλο και πιο ξεκάθαρα τι ακριβώς θα κάνουμε. Χωρίς να φοβόμαστε να δυσαρεστήσουμε και χωρίς να προτιμάμε αμφίσημες διατυπώσεις για να μην τσακωθούμε μεταξύ μας.

Γιατί η ειλικρίνεια είναι δύναμη και όχι αδυναμία.


μνημονιακε.....χα χα χα χα

Ξυπνατε ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΓΡΑΨΩ,ΚΑΙ ΓΙΝΩ ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗΣ.

ΠΑΝΟΣ είπε...


Καλό μήνα Θανάση.


Λοιπόν για να τελειώνουμε μια και καλή.
Μπήκα κάποια στιγμή το μεσημεράκι και είδα 14 σχόλια και λέω...μπα πως κι έτσι; Εδώ άλλα Σάββατα με το ζόρι βρίσκεις 5 σχόλια μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Μετά τα διάβασα και κατάλαβα. Όλα εκτός από ένα ήταν από 1 άτομο. Που, εντελώς συμπτωματικά, τα προηγούμενα Σ/Κ έκανε συνήθως το "ρεπό" του. Εκεί εστίασα λοιπόν με το σχόλιό μου. Δεν κρύβομαι, όπως βλέπετε.
Μετά, μέχρι να γράψω είδα άλλα 7 σχόλια. Δεν αφορούσαν με τίποτα κάποιον άλλο τα όσα έγραψα .
Άρα Μπαρμαπαλιά ουδεμία σχέση με σένα.
Όσο για τον θιγμένο...
Δεν απαντώ
1) Γιατί θέλω να γράφεις κι εσύ όπως και οποιοσδήποτε άλλος
2) Γιατί δεν καθορίζω εγώ ποιος θα γράφει και
3) Γιατί δεν θα ξαναγράψω ούτε εγώ.

Επίσης

- Μάθετε να διαβάζετε, γιατί δεν καταλάβατε ΤΙΠΟΤΑ, απολύτως ΤΙΠΟΤΑ, από όσα έγραψα. Ξαναδιαβάστε το λοιπόν προσεκτικά και μην στέκεστε μόνο στις 2 πρώτες προτάσεις. Υπάρχουν άλλες πενήντα.
- Μάθετε να δεχόσαστε και τις απόψεις των άλλων, να τις σχολιάζετε επί της ουσίας και να μην κάνετε πεισματάκια σαν τα μικρά παιδιά αν κάποιος γράψει κάτι που δεν σας αρέσει.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κι εγώ γράφω πάντα με το ΙΔΙΟ στιλ ώστε να καταλαβαίνει κάποιος αμέσως περί τίνος πρόκειται.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Michele είχες δίκιο για τη ΣΕΝΤΡΙΚ, είχα δίκιο για τα υπόλοιπα...


Καλό Σαββατόβραδο !!!

michele είπε...

Καλησπερα,καλησπερα ,δεν ειναι να λειψει κανεις..Αλεξανδρατε ναι ετσι ειναι ,οπως τα λες!


"Βρε μανία που έχει πιάσει κάποιους να σηκώνονται πρωί-πρωί του Σαββατου για να περάσουν με τόσο ζήλο τις θέσεις τους χαχαχα
Ούτε να τους πλήρωναν δηλαδή δεν θα είχαν τόσο ζήλο.
Τέλος πάντων, εμένα τι με νοιάζει τι κρύβεται πίσω απ' όλα αυτά;"


Προσβλητικο -απαραδεκτο ξεκινημα σχολιου ,Πανο κατα την αποψη μου.Τι νοημα εχει ,αυτο για καλημερα;Κριμα..

Αντε καλο βραδυ..

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Fade Into You - Mazzy Star (with lyrics)
http://www.youtube.com/watch?v=jxGrPHt44ds

mixalis mixalios είπε...

Τριδυμε με τον τρόπο που ξεκίνησες το σχόλιο σου μας έκανες να μη διαβάσουμε το υπόλοιπο! Και αν θέλεις είναι πιο ευανάγνωστα τα 10 σχόλια του μικρου παρά το μακροσκελές το δικό σου!καληνύχτα σε όλους!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Kαι πολύ καλά έκανες που δεν το διάβασες. Τα υπόλοιπα, περί ευανάγνωστων σχολίων κλπ είναι θέμα γούστου, μεγέθους, οπτικής γωνίας, διάθεσης, χρόνου και προτιμήσεων.
Κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν να κάνει κάτι με το ζόρι.
Ποτέ δεν έγραψα κάτι για προσωπική προβολή, για να αποκτήσω φίλους ή για προσηλυτισμό.

Η συνέχεια για να δούμε λακωνικά, πολιτικώς "ορθά", "σχετικά", "ευπρεπή", παραδεκτά και ευανάγνωστα σχόλια ανήκει σε σένα και τους υπόλοιπους, όσους βέβαια τολμούν να εκτίθενται.
Το καλημέρα και το καλησπέρα μόνο, το γράφει και η κυρά-Κατίνα...