Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι


ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ 
ΣΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ!
του 
Will Hutton..


Ιδού ο γρίφος που απασχολεί τους μελλοντολόγους, επενδυτές, οικονομολόγους και υπουργεία εξωτερικών. Ποια από τις σημερινές δέκα μεγαλύτερες οικονομίες θα τα πάει καλύτερα την επόμενη δεκαπενταετία; To 2013 οι ΗΠΑ κέρδισαν άνετα την πρώτη θέση: η οικονομία τους είναι διπλάσια εκείνης της Κίνας και δυόμισι φορές όσο εκείνη της 3ης Ιαπωνίας. Μετά την 4η Γερμανία ακολουθεί μια ομάδα κρατών που τις χωρίζουν λιγότερο από 1 τρις δολάρια: η Γαλλία μόλις ξεπερνάει τη Βρετανία που είναι 6η. Ακολουθούν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ιταλία, ο Καναδάς και η Ινδία, που λόγω της κατάρρευσης της ρουπίας δεν ανήκει πια στις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

Το τι αναμένεται να συμβεί στη συνέχεια -σύμφωνα τουλάχιστο με τη συμβατική οικονομική σκέψη- αποτυπώνεται με αξιοπιστία στην ετήσια οικονομική κατάταξη που δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες το συντηρητικής απόχρωσης «κέντρο οικονομικών και επιχειρηματικών ερευνών» (CEBR). Οι ευρωπαϊκές οικονομίες, ιδίως η Γαλλία και η Ιταλία θα χάσουν πολλές θέσεις υπό το βάρος της υπερφορολόγησης, της κοινωνικής πρόνοιας και της γήρανσης του πληθυσμού. Η αδιάκοπη άνοδος της Κίνας προς την κορυφή θα συνεχιστεί, αλλά θα φτάσει εκεί το 2028, αργότερα δηλαδή από ότι προέβλεπε το CEBR πέρσι. Η Ινδία θα αναρριχηθεί στην τρίτη θέση. Η Ρωσία θα τα πάει καλά, όπως και το Μεξικό -και πιθανότατα η Βραζιλία. Αν το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίσει να συρρικνώνει το κράτος, να κρατάει χαμηλά τη φορολογία και να απορυθμίζει την αγορά εργασίας, αν παραμείνει ανοικτό στη μετανάστευση και αποδεσμευτεί από την Ευρώπη, μπορεί να χάσει μια μόνο θέση και το 2028 να είναι 7ο. Αλλά όσο καλά να τα πάνε οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με την ηπειρωτική Ευρώπη, συνολικά η δύση θα συνεχίζει να χάνει έδαφος.

Στη Βρετανία, ο συντηρητικός τύπος πρόβαλε αυτές τις προβλέψεις θεωρώντας πως επιβεβαιώνουν πως ο Τζορτζ Όσμπορν (George Osborne) κινείται σωστά και ο ευρωσκεπτικισμός θριαμβεύει. Η «εξπρές» παιάνισε: «η ανθούσα Βρετανία θα πιάσει κορυφή ενώ η Ευρώπη βαλτώνει», ενώ η «μέιλ» αναφέρθηκε σε «αναγέννηση της Βρετανίας». Σύμφωνα με την εφημερίδα, το CEBR εξόπλισε τον υπουργό οικονομικών με ένα όπλο που «μπορεί να συντρίψει τη κινδυνολόγο και απατηλή ατζέντα των Εργατικών».

Χμμμ... «Ανθηρή» Βρετανία; «Αναγέννηση»; Το πρόβλημα είναι πως η οικονομική θεωρία που υποστηρίζει αυτές τις προβλέψεις βρίσκεται κι η ίδια σε κρίση. Δίνοντας έμφαση στη σημασία της μείωσης της φορολογίας, στην απορρύθμιση, στην αναπόφευκτη αποτελεσματικότητα των αγορών και τη συνεπαγόμενη αναπόφευκτη αναποτελεσματικότητα του κράτους ως αναπτυξιακού παράγοντα, παριστάνει πως η τελευταία τριακονταετία -κι ιδιαιτέρως η κρίση του 2008- δε συνέβησαν ποτέ. Υπό αυτούς ακριβώς τους όρους περιγράφει την κυρίαρχη οικονομική διδασκαλία και τη συζήτηση (που αντανακλάται στην έκθεση του CEBR και το διάλογο που πυροδότησε) η καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL) Ουέντι Κάρλιν (Wendy Carlin), που ηγείται του προγράμματος του «ινστιτούτου νέας οικονομικής σκέψης» (INET) για την αναθεώρηση της διδασκαλίας των οικονομικών ώστε να συμπεριληφθούν τα νέα δεδομένα.

Οι σοβαρότεροι οικονομολόγοι κατανοούν πλέον πολύ καλύτερα πως η καινοτομία, οι επενδύσεις, η παραγωγικότητα και η ανάπτυξη δεν είναι απλά ζήτημα μείωσης της φορολογίας και απελευθέρωσης των αγορών. Επικρίνουν την εθελοτυφλία εμπρός στην πολυπλοκότητα της διαδικασίας με την οποία οι οικονομίες δημιουργούν και ενσωματώνουν επαναστατικές τεχνολογίες -που αλλάζουν το κυρίαρχο υπόδειγμα. Από πουθενά δε συνάγεται πως μπορεί κανείς να αξιολογεί ολόκληρη τη θεσμική δομή ενός κράτους (από το επιχειρηματικό της τοπίο ως τη διαφάνεια της διακυβέρνησης) από το αν οικοδομεί έναν εσωστρεφή καπιταλισμό που παράγει υπεραξία ή έναν εξωστρεφή καπιταλισμό, που τη θηρεύει. Τα καλύτερα οικονομικά μυαλά προσπαθούν πλέον να κατανοήσουν πώς λειτουργούν οι οικονομίες στ' αλήθεια και όχι όπως νομίζουν πως το κάνουν οι πολιτικοί και οι εφημερίδες της δεξιάς.

Στο βιβλίο τους «γιατί αποτυχαίνουν τα έθνη» π.χ. οι Νταρόν Ατσέμογλου (Daron Acemoğlu) του ΜΙΤ και Τζέιμς Ρόμπινσον (James Robinson) του Χάρβαρντ παρουσιάζουν τη δεκαπενταετή μελέτη τους για την άνοδο και την πτώση των κρατών και των οικονομιών τους. Τα συμπεράσματά τους απέχουν παρασάγγας από εκείνα του CEBR. Θεωρούν πως αυτό που ξεχωρίζει στην πραγματικότητα τα κράτη είναι η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των οικονομικών και πολιτικών τους θεσμών. Ο καπιταλισμός οφείλει να διαμορφώνεται και να διευθύνεται ούτως ώστε το νέο διαρκώς να ανασχηματίζει -ακόμα και να καταστρέφει- το παλιό: θα πρέπει να εξασφαλίζεται η παρουσία πολυάριθμων παικτών, να επιτρέπεται πολύς πειραματισμός και να εξοικειώνονται ολόκληρες κοινωνίες με την ανάληψη και την αποδοχή της διακινδύνευσης. Αυτό εξασφαλίζεται καλύτερα όταν η οικονομική και πολιτική εξουσία δεν πέφτει στα χέρια ενός κόμματος ή μιας ομάδας ιδιοτελών ολιγαρχών που βασικά καρπούνται υπεραξία. Το σύστημα πρέπει να είναι ανοικτό στον κόσμο, να ενσωματώνει το διαφορετικό και να αποκρούει διαρκώς όσους ενδιαφέρονται μόνο να κερδοσκοπήσουν.

Οι Ατσέμογλου και Ρόμπινσον έχουν δίκιο -αν και η δυνατότητα ενσωμάτωσης και η λογοδοσία αφορούν πολύ περισσότερες δομές από εκείνη των δημοκρατικών θεσμών, στην οποία σχεδόν αποκλειστικά επικεντρώνονται- αμφισβητώντας κατά συνέπεια τις προβλέψεις περί αναπόφευκτης συνεχούς ανόδου της -καθόλου δημοκρατικής- Κίνας. Σημασία έχουν επίσης η ακεραιότητα και η ανθεκτικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το κατά πόσο το κράτος επενδύει πρόθυμα σε ριψοκίνδυνες τεχνολογίες αιχμής -πράγμα που οι ιδιώτες επενδυτές ουδέποτε κάνουν μονομερώς- κατά πόσο οι επιχειρήσεις εμποδίζεται να πέσουν στα χέρια ιδιοτελών και πλουσιοπάροχα αμειβόμενων διοικητικών συμβουλίων, κατά πόσο οι θέσεις εργασίας αντέχουν στις αλλαγές κ.λπ. Επίσης αναγνωρίζουν, όπως το κάνει το «διεθνές νομισματικό ταμείο» (ΔΝΤ) και ο «οργανισμός οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης» (ΟΟΣΑ) πως και οι υγιέστερες κοινωνίες απειλούνται από την αύξηση των ανισοτήτων. Αυτή είναι η Λυδία λίθος για το πόσο αποτελεσματικά έχει οικοδομήσει η ελίτ τη θεσμική συγκρότηση με την οποία καρπώνεται υπεραξία από την υπόλοιπη κοινωνία. Ένα άλλο μέλος του δικτύου του ΙΝΕΤ, ο καθηγητής Σαμ Μπόουλς (Sam Bowles) πάει πιο μακριά: θεωρεί πως η ανισότητα απορροφά παραγωγικές δυνάμεις από την παραγωγή υπεραξίας και την διοχετεύει στην κατοχύρωση των αγαθών των πλουσίων (μέσω της αστυνόμευσης, της ασφάλισης, του δικαίου, της επιτήρησης και των μορφών τεχνολογίας ελέγχου και παρακολούθησης). Όσο μεγαλώνει η ανισότητα, τόσο περισσότερες παραγωγικές δυνάμεις μετατρέπονται σε πραιτοριανούς των κυρίαρχων: μια δραστηριότητα που παράγει μικρή υπεραξία και μειώνει τη συνολική παραγωγικότητα ενός κοινωνικού σχηματισμού.

Το CEBR προειδοποιεί πως τυχόν απόσχιση της Σκωτίας από τη Βρετανία θα μπορούσε να υπονομεύσει τις αισιόδοξες προβλέψεις της για το Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά ούτε που του περνάει από το μυαλό μήπως τελικά οι πιθανότητες απόσχισης της Σκωτίας αυξάνουν ακριβώς λόγω της απογοήτευσης από τον ευρωσκεπτικιστικό και τον αφορολόγητο κόσμο που τόσο εξυμνεί: ίσως τελικά οι Σκωτσέζοι να κατανοούν πολύ καλύτερα από τους συμβατικούς οικονομολόγους τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Όλα όσα το CEBR εμφανίζει ως βασιλική οδό προς το μελλοντικό πλουτισμό -την τυφλή εμπιστοσύνη στις αγορές και την ατομική πρωτοβουλία, την αδιαφορία για τις ανισότητες και τη δυσλειτουργία των θεσμών μας- τελικά ίσως να μας οδηγήσουν στη διάσπαση της Βρετανίας.

Πράγμα που δικαιολογεί την αμφισβήτηση του συνόλου των προβλέψεών του. Κατά πόσο η Κίνα, η Ρωσία και το Μεξικό, που κυβερνώνται από ληστρικές ελίτ, μπορούν πράγματι να τα καταφέρουν τόσο καλά; Είναι στ' αλήθεια τόσο ξεγραμμένη η Ευρώπη; Στο κάτω-κάτω ήταν ο διευθυντής του CEBR, o διακεκριμένος αντιευρωπαϊστής καθηγητής κ. Μακ Ουίλιαμς (McWilliams), που εδώ και πάνω από δύο χρόνια προειδοποιούσε τους Ευρωπαίους ηγέτες πως διέθεταν το πολύ ένα μήνα για να σώσουν το ευρώ.

Επίσης στοιχηματίζω πως, υπό τον όρο να κατορθώσουν να κρατήσουν μακριά το καταστροφικό «κόμμα του τσαγιού», οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στην κορυφή. Η Βρετανία μπορεί, είναι αλήθεια, να φτάσει τη Γερμανία, αλλά μόνο αν χτίσει πάνω σε ότι χρήσιμο έχει η οικονομική πολιτική που αναπτύσσει η κυβέρνησή της και πετάξει στα σκουπίδια τον επαρχιώτικο συντηρητισμό της. Πάνω απ' όλα, πολύ αμφιβάλλω για την αναπόδραστη άνοδο των ασιατικών και λατινοαμερικανικών αυταρχικών κρατών. Η δύση δεν πέθανε ακόμα.
Ο Will Hutton είναι οικονομολόγος και επιφυλλιδογράφος


www/ppol.gr

25 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ
σμπαθάτεμε για τα χθεσινα
αλλα σημερα θα ξεκινησω με ενα δυνατο
hangover...αφιερωμενο

http://www.gossip-tv.gr/g-sexy/story/296238/prosexe-koritsi-moy-pos-kathesai-mas-evgales-ta-matia

Μικρε εσυ μη κοιτας
κλμ σε ολους

THE JUNIOR είπε...

μπαρμπα ειδα
αλλα ουτε αν με πληρωνει με την ωρα
χαχαχαχα

THE JUNIOR είπε...

Τις παραιτήσεις τους από το διοικητικό συμβούλιο της Αιολικής ΑΕΕΧ υπέβαλαν κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης τέσσερα μέλη του και συγκεκριμένα οι Ιωάννης Παγίδας, Δημήτριος Τρανός, Αθηνά Χρυσοσπάθη και Απόστολος Τριανταφυλλίδης. Οι παραιτήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε αυτή την του Δημητρίου Λιάκου που έλαβε χώρα πριν από λίγες εβδομάδες.

Σε κοινή τους επιστολή, οι τέσσερις παραιτηθέντες υποστηρίζουν πως «οι λόγοι της παραίτησης συνίστανται στην επιμονή ορισμένων εκ των βασικών μετόχων της Αιολικής ΑΕΕΧ και μελών ή συμβούλων του Δ.Σ. να ποδηγετήσουν το ΔΣ και τους μετόχους της, ώστε να αναβιώσει και συνεχιστεί η συγχώνευση με απορρόφηση της Αιολικής ΑΕΕΧ από την εταιρεία Global Investment Services, γαλλικής ζημιογόνου εταιρείας και με σχέση ανταλλαγής η οποία είναι απολύτως βλαπτική για τα συμφέροντα της Αιολικής ΑΕΕΧ και των πλην της Global Investment Services μετόχων της».

και τωρα πρεπει να δουμε
ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ οχι μετα απο 15 χρονια αλλα στην γεννηση του
και μονο μια βολτα για ενημερωση
ειναι αρκετη για για κοψει τον βηχα

οσο για την επιτροπη κεφαλαιογορας
καλα κρασια

THE JUNIOR είπε...

161 δις καταθεσεις στην ελλαδα
47 δις στην κυπρο

ο dwk είπε...

…καλημερούδια
…ο μικρός, μπάρμπα, θέλει κάτι τέτοια
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=191710&catid=3
…το δικό σου είναι για μας, τους …κάπως μεγαλύτερους !
(…χτες ήσουν λιγάκι άδικος ή έτσι φάνηκε …ο εξαιρετικός φίλος μας αυτά που βλέπει λέει, καλά ή άσχημα, διαθέτοντας γνώση, χιούμορ και ευγένεια σπάνια για την εποχή μας )

μπαρμπαλιας είπε...

dwki φιλε μου...
δεν θα ανατρεξω σε προηγουμενες αναρτησεις του εξαιρετικου καθ ολα φιλουμας...
μονο στα χθεσινα να πας ...
αρχησε την ημερα με χαγκοβερ και εδωσε για τη συνεχεια 1175...και μετα χαος.
δεν τα λεω εγω γραμμενα ειναι...
και ολως τυχαιως βλεπει μονο αρνητικες ειδησεις...
βεβαια αυτο ,ειναι προβλημα του καθενος...
δατ μιινσ ,οτι προσωπικα μεσα στο χαμο ..πιστεψα στο δικο μου πιστευω ...
οτι δλδ ολα ειναι στημενα
για να παρουν τον πλουτο της πατριδας πιρ παρα.
και παντα -χρηματιστηριακα μιλαω-
ειχα μεγιστη αποδοση ...
τωρα στις 1200 μον να αρχηζουμε τα ιδια...δεν ξερω
και δεν το συνεχιζω γιατι δεν εχει νοημα....

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους .
Κουβεντες γινονται ,δεν χρειαζεται η "ευθιξια", το θεμα ειναι να αιτιολογουνται τα λεχθεντα

εγω για τον μικρο εχω τουτο:

https://pbs.twimg.com/media/BdIF3AJCQAIal0w.jpg

δεν πιστευω να μην θελει χαχα

Ilias D είπε...

Καλημερα σε ολους κ ιδιαιτερα στον Δημητρη κ στον Ηλια.
Ενα μεγαλο LIKE στον Ηλια που με τα καλαντα του με πηγε πολλες δεκαετιες πισω.
Τοτε που ενας ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ το ειπε στο εγγονακι του.πολυ θυμωμενος κ χωρις μαλιστα να στριψει το μουστακι του.Δεν θυμαμαι τη ταρζανια τουκανα(ηταν τοσες πολλες).Το μονο που θυμαμαι ειναι οτι θυμωσε(η μοναδικη φορα που θυμωσε μαζι μου.

Υ.Γ.Αντε ρε Δημητρη ψωνισε να τελειωνουμε,να σε ρωτησω κ κανα δυο πραγματα που θελω.

Ilias D είπε...

http://www.capital.gr/News.asp?id=1934299

TheHawk είπε...

μπαρμπαλια μου...καποιοι θα λενε πανω αλλοι κάτω...
κ ο τρομοτσακος ειναι "απαραιτητος" στην αγορα μας...αργησα να το καταλαβω..αλλα τωρα που ωρίμασα..το πιασα...

κ γιατι να παρουν τενεργ? χαθηκαν τα υπολοιπα?

χαχαχα

να στε καλα...!!!

ο dwk είπε...

...γύρισε λίγο πίσω φίλε μου μπαρμπαλιά, εκεί τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου (όταν όλα τα’σκιαζε η φοβέρα…)
…να έχεις ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο και συγχώρα μου την παρέμβαση…

michele είπε...

Ακου λεει γιατι να παρουν ΤΕΝΕΡΓ ,γιατι φαγωθηκαμε
γιατι στοχοποιηθηκε απο 22/10

http://4.bp.blogspot.com/-k_3FMkbSFZo/UmW0FavmZ8I/AAAAAAAAN0A/Pz5d1kuUnos/s400/%CE%A4%CE%95%CE%9D%CE%95%CE%A1%CE%93+1.png

και αφου επαιξε με τη ζωνη 3,70-3,90 εφυγε επιτελους με παταγο
και γιατι
φαινεται και θα φανει πιο συχνα ετουτη τη χρονια
πως ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ,ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ

καλα ο Ανδρεας ειχε φαγωθει ιδιαιτερως ,να τα λεμε κι αυτα

michele είπε...

http://www.antinews.gr/2014/01/04/240897/?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+AntiWeblog+%28ANTI+WEBLOG%29

ΑΤΙΜΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ποσα θα μαθουμε ακομα

μπαρμπαλιας είπε...

ρε Μικε μου θυμισες το σχωρεμενο
το Γιαννόπλο ...με το κωλοσπιτο ...

Περαν πασης πλακας.
μου κανει εντυπωση το οτι..
για να κανεις μια τετοια κατασταση ...
πρεπει να γνωριζεις τις τρουπες του διαολου...
και αν δεν εισαι μεσα στο κουμπλωτο ...ειναι αδυνατον
και επισης μου θυμισε την κυρια επιτροπο του αλλοτε κραταιου πατσοκ...
που μολις ψηφισανε στας ευρωπας
για τους "συνοδους βουνου"...ο πρωτος που εγκαιψε ηταν ο συζυγος της σεξυΑννας...

...και το ζωον -επιεικως-μας ειπε οτι μαζι τα φαγαμε...

michele είπε...

Ειναι αυτο που εδω στη γλωσσα μας λεμε "inside information" Hλια

και μεις οι περισσοτεροι προσπαθουσαμε στο "επιχειρειν" η να ειμαστε καλοι-καγαθοι- υπαλληλοι

Αλλα ολα ξεκινησαν,εγω δεν το ξεχναω αυτο απο το ρηθεν υπο του Ανδρεα

ελα μωρε ειπαμε ενα δωρακι να κανει στον εαυτο του ,αλλα οχι και 500 εκ

που υπηρξε η επιτομη του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΥ

και τωρα ..ξηλωνεται το πουλοβερακι,αλλα εχουν φαγωθει μυρια τοσα

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε μου δεν ειναι ολος ο κοσμος μασκαραδες...

ολως τυχαιως απο τα πεπραγμενα παλιου υπουργου Αμυνας...

Καθιέρωση διαφάνειας και νομιμότητας στις προμήθειες αμυντικού υλικού. Αναφέρεται ενδεικτικά η προμήθεια των 30 μαχητικών F - 16 Block 52+, η οποία εκρίθη ως η πλέον συμφέρουσα και ολοκληρωμένη αγορά αεροσκαφών. Χαρακτηριστικά τονίζεται ότι η αντισυμβαλλόμενη πλευρά, Lockheed Martin Aeronautics, αλλά και η Αμερικανική κυβέρνηση επικαλούνται την όλη διαδικασία ως παράδειγμα διαφάνειας και ηθικής δεοντολογικής προσέγγισης ενός ιδιαίτερα κρίσιμου θέματος για την εθνική ασφάλεια και τις διμερείς σχέσεις Ελλάδος – ΗΠΑ (Business Code of Ethics).
Ορθολογική διαχείριση του δημόσιου χρήματος με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση άνω του 1,5 δις Ευρώ στη διετία 2004 – 2006 μέσω της περικοπής δαπανών, επαναδιαπραγμάτευσης συμβάσεων παρελθόντων ετών και της μείωσης των εξοπλιστικών δαπανών από 4,1% στο 2,7% του ΑΕΠ.

κουιζ οποιος τον βρει αμοιφθησεται

michele είπε...

Ηλια σε κανα μισαωρο τα ξαναλεμε

Ilias D είπε...

Σηλιος Σπηλιωτοπουλος;

Ilias D είπε...

*Σπηλιος

μπαρμπαλιας είπε...

σωστος ο παιχτης...

michele είπε...

Δωστου και την αμοιβη του τωρα,
κανα χαρτακι
μεταξυ Ηλια και Ηλια χεχε

Ilias D είπε...

Για πολιτικους μας περασες Μιχαλη;
χεχεχε

michele είπε...

Μα ειπε , ο ευρων αμοιφθησεται
η κραταμε το λογο μας η δεν τον κραταμε

THE JUNIOR είπε...

ο μιχαλης ξερει τα γουστα μου

και ο καμμενος ειναι μεσα σε ολα τα γουστα

κοτερακια γραμμενα αλλου,ταξιδακια αλλου ,ακινητα πληρωμενα απο αλλου
παντως καλα το λεει

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ

michele είπε...

Ανεξαρτητοι κυριως....