Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Παραμονή Χριστουγέννων



MONTI: ΒΟΡΡΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 
ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΑΖΙ...


του Mario Monti


Για να ενοποιηθεί η Ευρώπη, ο Νότος πρέπει να αλλάξει κουλτούρα και να παραδεχτεί ότι η δημοσιονομική πειθαρχία αποδίδει. Ο Βορράς καλείται να βοηθήσει περισσότερο στο πιο δύσκολο έργο: στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Εδώ και μερικά χρόνια, νιώθω σαν να ζω πνευματικά στις Άλπεις. Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έπρεπε να μεταφράζω τις αρετές της πειθαρχίας στις μεσογειακές γλώσσες και παράλληλα να ερμηνεύω στις βόρειες χώρες τις δυσκολίες που βίωνε η Νότια Ευρώπη.
Είναι απαραίτητο να υπάρξει μια αμοιβαία διαδικασία μάθησης. Ο Νότος, καθώς προσαρμόζεται στην κοινωνική οικονομία της αγοράς, πρέπει να δείξειμεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην προώθηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Αναλόγως και οΒορράς, και ιδιαίτερα η Γερμανία, πρέπει να καταλάβει ότι οι προσπάθειες του Νότου δεν θα δώσουν βιώσιμη βελτίωση αν δεν γίνει πιο φιλικό για την ανάπτυξη στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής.
Όταν η Ε.Ε. αναγνώρισε τον Μάιο ότι η Ιταλία, μετά από δύο χρόνια αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής, δεν χρειάζεται να τίθεται πλέον υπό τη «διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος» της Ε.Ε., η χώρα ένιωσε σαν να βγήκε από τη φυλακή.
Αν και η έξοδος μειώνει τα επιτόκια, κι έτσι έχει ευνοϊκή επίδραση στον προϋπολογισμό, αυτή η ερμηνεία είναι εσφαλμένη. Κάποιοι στην Ιταλία έφτασαν να δουν την απόφαση ως παραδοχή από την πλευρά της Ε.Ε. ότι υπήρξε υπερβολικά αυστηρή. Άλλοι έσπευσαν να μπουν σε συζητήσεις για το πώς θα πρέπει να ξοδέψουν τα χρήματα, ως να απελευθερώθηκαν ξαφνικά από τα δεσμά του προϋπολογισμού και να μπορούν να διασφαλίσουν τη σταθερότητα και να προστατεύσουν τις επόμενες γενιές.
Στην ουσία, για να επιτευχθούν σταθερές και βιώσιμες συνθήκες στον προϋπολογισμό, οι χώρες του Νότου θα πρέπει να κάνουν προσαρμογές στην κουλτούρα τους. Ειδικά ο κόσμος πρέπει να παραδεχτεί ότι η δημοσιονομική πειθαρχία αποδίδει. Οι ρυθμιστές θα πρέπει να τον πείσουν ότι η δημοσιονομική πειθαρχία δεν είναι μια επιβεβλημένη εισφορά προς τους θεούς που μένουν στα πιο βόρεια μέρη της Ευρώπης. Απλώς πως είναι η συνετή οικονομική συμπεριφορά.
Η Βόρεια Ευρώπη πρέπει κι εκείνη να δώσει κάτι: Μια πιο βαθιά κατανόηση για τον ρόλο των επενδύσεων στην οικονομική δραστηριότητα. Η συμφωνία του Μάαστριχτ δεν έκανε ξεκάθαρη τη διαφορά ανάμεσα στις δημόσιες δαπάνες για κατανάλωση και επένδυση. Ως εκ τούτου, πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν πετύχει πειθαρχία στους προϋπολογισμούς με δυσανάλογες περικοπές στις δημόσιες επενδύσεις, που συνήθως είναι πολιτικά ευκολότερες -αν και πιο ζημιογόνες-, παρά με μείωση των τρεχουσών δημόσιων δαπανών.
Βεβαίως, δεν είναι εύκολο να γίνει ο διαχωρισμός ανάμεσα σε διαφορετικούς τύπους δημοσίων επενδύσεων – είτε πρόκειται για παραγωγικές επενδύσεις είτε για ψευδοεπενδύσεις (όπως στην περίπτωση όπου μια κυβέρνηση μεταφέρει κεφάλαια σε κρατικές εταιρίες για να κρύψει τις τρέχουσες ζημίες τους).
Πρέπει να γίνει σοβαρή δουλειά πάνω στους ορισμούς και στα μέτρα. Αυτό όμως από μόνο του δεν δικαιολογεί το να θεωρεί κανείς ότι όλες οι επενδύσεις του δημόσιου τομέα είναι ουσιαστικά σαν κατανάλωση ή ότι δεν έχουν οικονομική αξία και παραγωγικό σκοπό, κάτι που συμβαίνει αν ερμηνευτεί εσφαλμένα το σύμφωνο.
Τώρα που ο Νότος κινείται πιο κοντά στις οικονομικές και δημοσιονομικές απόψεις της Κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης, θα είναι ενθαρρυντικό να δούμε την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο -και ίσως ακόμη και τη Γερμανία- πιο πρόθυμα για ουσιώδη εφαρμογή του συμφώνου.
Τι γίνεται όμως με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις; Αν και έχουν αναγνωριστεί ως ανώτατη προτεραιότητα, τα κράτη περισσότερες φορές πέτυχαν να προσαρμόσουν τους προϋπολογισμούς τους, παρά να κάνουν μεταρρυθμίσεις.
Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους:
Ο πρώτος αφορά το παιχνίδι της αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τις οργανωμένες ομάδες συμφερόντων. Η δουλειά της κυβέρνησης είναι πιο δύσκολη όταν οι μεταρρυθμίσεις επηρεάζουν άμεσα τα συμφέροντα καλά οργανωμένων ομάδων, επιχειρήσεων, επαγγελματιών ή εργοδότες του δημοσίου. Τα βήματα που πρέπει να ληφθούν συνήθως φέρνουν τον ανταγωνισμό στην αγορά, καταργώντας βολέματα συγκεκριμένων ομάδων. Οι επιδράσεις των μέτρων του προϋπολογισμού, όπως οι αυξήσεις φόρων, είναι συγκριτικά πιο διασκορπισμένες.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η Ευρώπη προσφέρει λιγότερη βοήθεια στο πιο δύσκολο έργο: στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Το επίκεντρο της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης είναι η εξασφάλιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Εν τέλει, όλα αυτά καταλήγουν στον εξής απλό κανόνα: Αν συναντήσεις μεγαλύτερες αντιστάσεις στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό και έχεις λιγότερη βοήθεια από την Ευρώπη απ” όση στη δημοσιονομική προσαρμογή, το πιθανότερο είναι να κάνεις λιγότερη πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις.
Γι” αυτό και καλωσορίζω τον πρόσφατο επαναπροσανατολισμό της ευρωπαϊκής πολιτικής - όχι την απομάκρυνση από τη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά την προσέγγιση στις ανά χώρα συστάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να γίνουν, για παράδειγμα, πιο ελαστικές οι αγορές εργασίας.
Όταν ήμουν μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τασσόμουν υπέρ της ιδέας των «ατομικών συμβάσεων» μεταξύ της Κομισιόν και της κάθε χώρας για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. Αυτό θα δυναμώσει την επιρροή της Ε.Ε. στις κυβερνήσεις και θα ενισχύσει τη δύναμη της κάθε κυβέρνησης σε σχέση με τις οργανωμένες ομάδες και όλα θα γίνουν προς το συμφέρον της επίτευξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Σε συνδυασμό με μηχανισμούς για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης μεταρρυθμίσεων σε χώρες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος δανεισμού, αλλά επιβάλλουν τα μέτρα που συνιστά η Ε.Ε., αυτές οι ρυθμίσεις μπορεί να βοηθήσουν στην ώθηση της Ευρώπης προς τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να προωθηθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση.
Ελπίζω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα τις υιοθετήσει.

* Ο αρθρογράφος είναι πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόεδρος του Berggruen Institute.
ΠΗΓΗ: FT.com

Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.

53 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Καλά Χριστούγεννα με υγεία

giannhs kon είπε...

http://youtu.be/8pJqDdPPgJ0

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα,

Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους!

Βρε παλιάνθρωποι, εσείς με μολογάγατε χθες και αναρωτιόμουν γιατί χασμουριέμαι;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα καλημέρα
Να τα πούμε;
Ωχ, μας πρόλαβε ο πρωινός Γιάννης!
Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά με υγεία, ειρήνη, χαρά και...
...άστο, θα αρκεστώ σ' αυτά μέρες που είναι.
Έχασα το μέτρημα πόσες φορές μου είπαν τα κάλλαντα σήμερα χαχα
Να είναι καλά τα παιδιά και να είμαστε καλά κι εμείς.

ο dwk είπε...

«…καλήν ημέραν άρχοντες
κι αν είναι ορισμός σας
Χριστού την θεία γέννηση
να πω στ΄ αρχοντικό σας…»

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ !

ο dwk είπε...

…πρόσθεσε και μένα
(…στα παιδιά!)

ΠΑΝΟΣ είπε...

Να είσαι καλά Θοδωρή!
Και την έβγαλα και τζάμπα με σένα χαχα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλη τη παρέα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους σας
να χαίρεστε τους δικούς σας ανθρώπους και εύχομαι υγεία και χαρα

George είπε...

Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Όνειρα, Χαμόγελα, Δημιουργικότητα, Επιτυχίες… είναι μερικές μόνο από τις ευχές μου για τα φετινά Χριστούγεννα και τη νέα Χρονιά που πλησιάζει. Καλά Χριστούγεννα!

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Καλημέρα Χρόνια Πολλά...με ΥΓΕΙΑ
Καλά Χριστούγεννα..!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Και για όποιον θέλει να ζήσει επικίνδυνα σ αυτές τις γιορτές,
μέσα στη αδρεναλίνη και να ζήσει δυναμικές στιγμές
ΑΣ ΦΑΕΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ χωρίς πιάτο
ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ....ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ...!!!!!

Λευτερης είπε...

Εύχομαι η γέννηση του θεανθρώπου να φέρει σε όλους μας υγεία, αγάπη και επιτυχίες. Φίλοι μου ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Ilias D είπε...

ΚΑλημερα καλημερα.
Χρονια πολλα ,καλα χριστουγεννα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και στους προηγούμενους φίλους μας

http://www.youtube.com/watch?v=hzvQSZ4ejuo

Unknown είπε...

Στον οικοδεσποτη και σε ολους Χρονια πολλα με υγεια.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ είπε...

Τις θερμότερες ευχές μου στον άρχοντα της Σοφοκλέους και στην παρέα του.
Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χρόνια πολλά Ιωάννη και Βασίλη

(Κάνω αναπλήρωση χωρίς να πληρώνομαι-δεν είμαι και ο πρώτος- γιατί ο άρχοντας μάλλον κοιμάται ακόμη...και έχω κάνει ήδη αρκετές εργασίες)

ΠΑΝΟΣ είπε...

...χώρια ότι γύρισα ελαφρύτερος κατά 3 κατοστάρικα (μόνο από τα τέλη)
Πάλι καλά δεν λες, που να είχα καμιά Πόρσε και Χαγιαμπούσα πακέτο (Θεός φυλάξοι!)

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ χρονια πολλα σε ολους...
Βασιλη μου ο αρχων...κανει νανι ...κουσουρια ειναι αυτα.

παραμονη της αγιας
γιορτης των χριστουγεννων
επι Κωστη που επεφερε
στον Αικ μεγα αινον
[απο χρονογραφημα εποχης Αικ
στην εφημεριδα Πελοπονησσο]...
ειμαι και ολιγον παλιος
για να το θυμιεμαι ολοκληρο..
στην Πατρα σε πολυβοη
και πληθουσα πλατεια
ολοι τους γελουσανε
με τη δημοκρατια...

ψαχνω να το βρω ολοκληρο,ακομη

και παλι χρονια πολλα
με υγεια ,σε ολους

michele είπε...

Χρονια πολλα σε ολους.Να χαμογελατε,να διαλεγεστε,να αγαπατε,να μοιραζεστε!!

Unknown είπε...

Τις καλύτερες των ευχών μου σε όλους τους συμμετέχοντες με υγεία και τύχη για εσάς και την οικογένεια σας.

ThitaDelta είπε...

Αγαπημένε μου, σε διαλέγω, να μοιραστείς μαζί μας τα αλόγατα του 14, χεχε.

Τους πέρασα όλους τους όρους!

michele είπε...

Θα δημιουργηθει μια προσκληση-παρακληση σε καποιους απο εμας
να στειλουν δυο λογια και καποιες top επιλογες
για το 2014 ,ο οποιες θα δημοσιευθουν εδω μεχρι το τελος του ετους .Αναμεινατε..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χρόνια πολλά μπάρμπα, Μικέλε, Ιωάννου Δημήτρη!
Τόσα χρόνια τα μοιραζόμαστε βρεεε
Ακόμα και με τους κατσαπλίαδες, όχι αυτούς που εννοείς, με τους άλλους, του επίσημους με τις γραβάτεεεες ντε.
Μόνο που πάντα η μοιρασιά γίνεται σε βάρος μας.
Συνελήφθη ο πρόεδρος του Παίδων για εκβιασμό 25.000 €
Είναι και ψιλικατζήδες πλέον (ασορτί με την λιτότητα χαχαχα)
Ήθελα να ξέρω ποιος τον διόρισε αυτόν. Όπως και λίγα χρόνια πριν τον άλλο, τον γιατρό του Ευαγγελισμού, που τον έβαλαν πρόεδρο στα Κρατικό Νίκαιας και τα έκανε...μούτι. Και τώρα βγαίνει στα μέσα και το παίζει αντιστασιακός κι αυτός!Α

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μόνο σε εμένα μη στείλεις γιατί ξέρεις από τώρα την τοπ επιλογή μου

ΣΤΟΥΡΝΟΣ... όλα τα λεφτά!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άλλη μια λάθος επιλογή δηλαδή, χειρότερος και από την ΑΤΤ!!!!!!
μόνο κάτω έχει!

ThitaDelta είπε...

Χρόνια πολλά και σε σένα καπετάνιε, ιππότη και Μιχάλη

michele είπε...

Εγω αγαπητε Πανο,εκ φυσεως και εκ θεσεως και εξ αναγκης ανθρωπος που πρεπει να βλεπει μπροστα και οχι πισω ,κοιταω οχι ποιος τον διορισε
αλλα ποιος τον ΤΣΑΚΩΝΕΙ.

Η μονη περιπτωση που κοιταω πισω,ειναι οταν βρισκομαι σε μεγαλη ουρα,για να δω αν αυτοι που στεκονται πισω μου ειναι πολλοι ,ετσι παιρνω θαρρος οτι αντε θα φτασω κι εγω στο γκισε χαχα

Νίκη είπε...

Καλησπέρα σας. Καλά Χριστούγεννα, Καλές Γιορτές. Στον οικοδεσπότη μας, σε όλες και όλους πολλές ευχές Υγεία, Ευτυχία, Δημιουργικότητα και Τύχη. Καλή Χρονιά.

giorgos είπε...

Καλησπέρα Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία και ευτυχία.

ΠΑΝΟΣ είπε...


Ουφ τελείωσα τις δουλειές επιτέλους...

Χρόνια Πολλά Νίκη μας και Γιώργο, οι ευχές σας επιστρέφουν στο εκατονταπλάσιο

Μα και ο άλλος τον τσάκωσε Μικέ αυτόν με το ...δωράκι των 500 εκ. δραχμών. Και τι έγινε; Το θέμα είναι να βάζεις εξαρχής τους σωστούς.

Ωχ τι είπα τώρα, μια λέξη ακατάλληλη για ανηλίκους χαχαχα

Την Μέρκελ θα ρωτήσω πάντως αν τα είπε πράγματι στις 19 Δεκεμβρίου αυτά που λέει η Μοντ και όχι αυτούς που έκαναν "διαπραγμάτευση" τόσο καιρό.

michele είπε...

Πανο μου ειναι η απαντηση απλη

#γιατι ολα αλλαζουν#


γι αυτο ειπαμε οτι κοιταμε μπροστα

οσο για τον προεδρο του νοσοκομειου
δεν ημουν ποτε ρατσιστης με τους ομοφυλοφιλους
αλλα ειμαι ρατσιστης με τα λαμογια.ΤοΜπουλο(γλου) λοιπον

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βρε αφού είπαμε ότι άλλαξε το σύνθημα

#Γιατί ΟΛΟΙ αλλάζουν#

Τέλος πάντων ας πάρουμε μια ανάσα μέρες που είναι!

Πάντως if you don't have it.....DONT' DO IT!

http://www.youtube.com/dewarsgreecelivetrue?annotation_id=annotation_4033723975&feature=iv&src_vid=daL5QmNwXfA

TheHawk είπε...

χρονια σας καλα αρχοντες κ αρχοντισσες...να ειστε υγιης..καλοτυχοι...ευτυχισμένοι...καλες γιορτες...

ευχαριστουμε τον οικοδεσποτη για οτι εχει προσφερει απλοχερα σε ολους κ ολες...

ΠΑΝΟΣ είπε...

χρόνια πολλά Ιέρακα εύχομαι μία από τα ίδια και με την νέα χρονιά να ανοίξεις διάπλατα τα φτερά σου!

Ωχ κι εγώ αντί να τον ευχαριστώ τον στενοχωρώ κάθε μέρα!

Λοιπόν το σύνθημα παραμένει το ίδιο:

#γιατι ολα αλλαζουν#




αλλά...

ΠΑΝΟΣ είπε...

αλλά...

ΠΑΝΟΣ είπε...

...προς το χειρότερο!

THE JUNIOR είπε...

μεγαλη φωτια στην ΚΡΙ-ΚΡΙ

michele είπε...

Ποια ειναι η ασφαλιστικη του ΚΡΙ-ΚΡΙ ;

michele είπε...

Σε τιμη αντιστοιχη του 4,06 παιζει η μετοχη της ΝΒG στην Αμερικη
5,55$ +1,37%

THE JUNIOR είπε...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ
το δοκιμασα το αθλημα του κουραμπιε ανευ χαστοφυλακιου
και χτυπαει κοκκινο χαχαχαχα

ΜΙΧΑΛΗ
Εισαι ενα κορακι των αγορων
αρρωστος κερδοσκοπος χαχαχα

ολα αλλαζουν εκτος τον Economist

χρονια πολλα σε ολους
ναι ναι ακομα και στους αριστερους
τι να κανεις σε ενα μελισσι και οι κηφηνες πρεπει να υπαρχουν
αλλα σε ενα ποσοστο μικρο
φυσικα χαχαχα σοβαρα τωρα

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

michele είπε...

Χρονια πολλα ΜΙΚΡΕ ..απο αυριο ξεκιναει και η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
θα μεινει πανω-πανω στο ΤΟΠ των αναρτησεων

THE JUNIOR είπε...

Το σχεδιο μιχαλη λεει οτι στις 2 επομενες τα βαζω ολα

με 95% θα μας βρει το 2014

ξεκινα μπας και δουμε τιποτα που δεν ειδαμε γιατι δεν θα μεινει ευρω
για τοποθετηση χαχαχαχαχα

michele είπε...

Φουλ-αριστό σε βλεπω ΜΙΚΡΕ ..μην ξεχασεις να "κλεισεις" τυχον ζημιογονες θεσεις στην αρχη του 2014 να συμψηφισεις γιατι προβλεπονται πολλα τα κερδη ..

THE JUNIOR είπε...

ΜΙΧΑΛΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ


Αμοιβαία Κεφάλαια Ιδιωτικής Ετικέτας

master fund στην κυπρο, feeder funds στην ελλαδαΤο master fund εποπτεύεται από την αρχή της Κεφαλαιαγοράς στη χώρα όπου εδρεύει και υπάρχει η υποχρέωση στην ίδια χώρα να εδρεύει και ο θεματοφύλακας. Με την κεντρική διαχείριση και την κατάργηση στην πράξη των διαφορετικών φορολογικών πλαισίων το κόστος μειώνεται σημαντικά, ενώ παρέχεται ευρεία ευχέρεια για συγκέντρωση της διαχείρισης κεφαλαίων

Εταιρείες Επενδύσεων Ανοιχτού Τύπου


http://europa.eu/legislation_summaries/internal_market/single_market_services/financial_services_banking/mi0037_el.htm

http://www.triton-am.com/cms/images/PDF/el/kanonistiko/tax_4099_12_mutual_funds.pdf

THE JUNIOR είπε...

Δεν υπαρχουν τετοιες θεσεις
ΜΙΧΑΛΗ

Ακου εκει ζημιογονες χαχαχαχα

michele είπε...

Μικρε ,καποιοι θελουν να μαζεψουν με διαφορες μορφες κλπ τη χαρτουρα.Γι αυτο και διαφορες τρομοκρατιες..

THE JUNIOR είπε...

δεν θελουν την χαρτουρα μιχαλη
την προμηθεια και τα λεφτα των αλλων.

αλλα εχει και λυκο η ιστορια
μην μεινουν και χωρις αλλους

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά κι από μένα. Αργήσαμε σήμερα, ας είναι καλά μερικοί που κάνουν πράξεις και στα ξένα χρηματιστήρια....

Να είστε όλοι καλά, μαζί με τις οικογένειές σας, ας βάλουμε όσο γίνεται τη γκρίνια και τα προβλήματα στην άκρη και ας χαρούμε αληθινά Χριστούγεννα.

Πέρυσι μόνος στο Παρίσι, φέτος Αληθινά Χριστούγεννα με την οικογένεια !!!!

Φίλε ΑΡΤΑΧΙΑ αν κατά τύχη μένεις Νέα Σμύρνη (μόνο τότε θα καταλάβεις τι λέω), μην ξεχάσεις να βγεις στο μπαλκόνι!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

michele είπε...

Καλα Χριστουγεννα και σε σενα Γιαννη,ναι το θυμαμαι ησουν Παρισι χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Xρόνια Πολλά μικρέ

Χαμός στην Βρετανία (το μεγάλη μας τελείωσε προ πολλού)

Λες να είναι λόγω αυτών που έγραψε ο economist?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χρόνια Πολλά Αλεξανδράτεεεεε
(την γκρίνια, έ;)

VassilisS είπε...

καλησπέρα, Χρονια Πολλά σε Ολους, να είστε ευτυχισμένοι υγιείς και με τα Χριστούγεννα στην καρδιά σας.
Να περάσετε όμορφα και ευχαριστούμε τον οικοδεσποτη για την φιλοξενεία και για το καταπληκτικό κοματάκι του video