Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

X.A.A. LIVE 

DAX   TO KANAΛΙ  ΠΟΥ ...ΕΠΝΙΞΕ ΚΟΣΜΟ.
        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...
Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ KEYNES ..


Ο Keynes ήταν αναμφίβολα ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος – γεγονός που εμείς τουλάχιστον δεν συμπεραίνουμε τόσο από το εξαιρετικά αξιόλογο οικονομικό του έργο, όσο από το ότι κατάφερε να αποκτήσει παράλληλα μεγάλη περιουσία, κυρίως επενδύοντας σωστά τα χρήματα του, παραμένοντας έντιμος και πατριώτης.

Αυτό που βέβαια μας ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι ο πλούτος του ή ο τρόπος απόκτησης του, αλλά το ότι γνώριζε και σεβόταν τις ανησυχίες των πλουσίων – μία εκ των οποίων είναι η ασφάλεια των χρημάτων τους, με την έννοια της σωστής τοποθέτησης τους.

Στην προκειμένη περίπτωση, είναι σίγουρα ενδιαφέρουσες οι σκέψεις του, με βάση τις οποίες η καλύτερη επένδυση των πλουσίων μίας χώρας, εφόσον δεν σχεδιάζουν να την εγκαταλείψουν, είναι η πληρωμή υψηλότερων φόρων και μισθών – φυσικά υπό την προϋπόθεση της ύπαρξης ενός σταθερού και ορθολογικού φορολογικού πλαισίου, ενός «φιλικού», μη γραφειοκρατικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καθώς επίσης μίας μη διεφθαρμένης πολιτικής ηγεσίας, η οποία να έχει την εμπιστοσύνη των Πολιτών.

Με την πρώτη ματιά βέβαια, η σκέψη αυτή φαίνεται ανόητη – αφού τόσο οι φόροι, όσο και οι αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων, μειώνουν τα καθαρά έσοδα των πλουσίων. Εν τούτοις, εάν δινόταν η απαιτούμενη σημασία στο γεγονός ότι, τα υπερβάλλοντα χρήματα, αυτά δηλαδή που δεν χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών, δεν έχουν αξία (αυτού καθαυτού), ενώ η ασφαλής επένδυση τους δεν είναι καθόλου εύκολη, ίσως κατανοούσαμε τη συγκεκριμένη σκέψη.

Ειδικότερα, η «τοποθέτηση» τους στο κράτος (φόροι), καθώς επίσης στους εργαζομένους (μισθοί) έχει ένα σημαντικότατο πλεονέκτημα, το οποίο τελικά πολλαπλασιάζει τα επενδυμένα χρήματα: το ότι τόσο το κράτος, όσο και οι φτωχοί εργαζόμενοι, δεν αποταμιεύουν τα επί πλέον χρήματα που εισπράττουν αλλά, αντίθετα, τα καταναλώνουν σχεδόν αμέσως.

Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται γενικότερα η ζήτηση, η οποία κάνει συμφέρουσες τις επενδύσεις στην παραγωγή – στην πραγματική οικονομία λοιπόν, αντί στις χρηματιστηριακές αγορές, όπου οι συνήθεις φούσκες που προκαλούνται καταστρέφουν κυρίως τους πλουσίους. Αυτό δεν αφορά μόνο τα ελλειμματικά κράτη, αλλά και τα πλεονασματικά – τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, από τα ίδια τα πλεονάσματα τους.

Για την καλύτερη κατανόηση του θέματος, θα αναφερθούμε στο παράδειγμα της Γερμανίας – ερμηνεύοντας ταυτόχρονα την αιτία της αύξησης του δικού της χρηματιστηριακού δείκτη (DAX), σε επίπεδα ρεκόρ.



Η ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μόνο το 2012, το πλεόνασμα της Γερμανίας έφτασε τα 188 δις € – ενώ από την αρχή της παρούσης χιλιετίας έχει ανέλθει στα συνολικά 2 τρις €. Ουσιαστικά βέβαια, τα πλεονάσματα είναι αποταμιεύσεις – αφού πουλάει κανείς προϊόντα στο εξωτερικό, λαμβάνοντας έναντι αυτών χρήματα, τα οποία όμως δεν ξοδεύει.

Περαιτέρω, όταν τα πλεονάσματα αυξάνουν τις αποταμιεύσεις στη Γερμανία, στις ελλειμματικές χώρες συμβαίνει το αντίθετο: επειδή εισάγουν περισσότερα προϊόντα από αυτά που εξάγουν, αναγκάζονται να δανεισθούν από το εξωτερικό για να τα πληρώσουν.

Στην προκειμένη περίπτωση, ένας από τους μεγάλους πιστωτές ήταν η Γερμανία – η οποία υποχρεωνόταν κατά κάποιον τρόπο να δανείζει τα χρήματα που της περίσσευαν, από τα πλεονάσματα που συσσώρευε κάθε χρόνο, για να έχουν τη δυνατότητα οι ελλειμματικές χώρες να συνεχίζουν να αγοράζουν τα προϊόντα της.

Κάποια στιγμή όμως, τόσο τα κράτη στο εξωτερικό, όσο και οι επιχειρήσεις τους υπερχρεώθηκαν – με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους απέναντι στη Γερμανία. Στα πλαίσια αυτά, οι Γερμανοί ιδιώτες έχουν χάσει το ποσόν των 600 δις € μεταξύ των ετών 2006 και 2012 – δηλαδή, το ένα τρίτο σχεδόν των συνολικών πλεονασμάτων της χώρας τους, από το έτος 2000.

Το ποσόν αυτό θα αυξηθεί ενδεχομένως ακόμη περισσότερο, εάν κράτη όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία κλπ. αθετήσουν τις πληρωμές των ομολόγων δανεισμού τους - αδυνατώντας με τη σειρά τους να ανταπεξέλθουν, όταν ο ιδιωτικός τους τομέας καταρρέει.

Συνεχίζοντας οι Γερμανοί ιδιώτες, συνειδητοποιώντας τον κίνδυνο να χάσουν ακόμη περισσότερα χρήματα, έχουν πάψει πλέον να δανείζουν το εξωτερικό. Επομένως, περιορίζονται οι εξαγωγές τους, οπότε το ΑΕΠ της χώρας τους, τα έσοδα της κοκ.

Από την άλλη πλευρά όμως, τα χρήματα που παραμένουν στο εσωτερικό της Γερμανίας πρέπει είτε να επενδυθούν, είτε να δανεισθούν σε άλλες επιχειρήσεις ή νοικοκυριά – κάτι που φυσικά είναι δύσκολο, αφού

(α)  κανένας δεν επενδύει όταν μειώνεται ο ρυθμός ανάπτυξης, λόγω περιορισμού των εξαγωγών  - η γερμανική οικονομία αυξάνεται με ρυθμό μόλις 0,5%,

(β) τα επιτόκια δανεισμού στο εσωτερικό είναι υπερβολικά χαμηλά (άρα μη κερδοφόρα), λόγω της μεγάλης προσφοράς, ενώ

(γ)  οι Γερμανοί πολίτες είναι σχεδόν φανατικοί αποταμιευτές, προτιμώντας τις τραπεζικές καταθέσεις σε μετρητά, από οτιδήποτε άλλο.

Σας αποτέλεσμα των παραπάνω, οι γερμανικές τράπεζες υποχρεώνονται να αναλαμβάνουν υψηλά ρίσκα, έχοντας στη διάθεση τους πολλά χρήματα.

Χωρίς να επεκταθούμε σε λεπτομέρειες, τα χρήματα καταλήγουν είτε στην αγορά ακινήτων, δημιουργώντας φούσκα (κατά την κεντρική τράπεζα της χώρας, η φούσκα υπολογίζεται στο 20% της αξίας των ακινήτων), είτε στα χρηματιστήρια.


Ακριβώς για το λόγο αυτό, ο βασικός δείκτης μετοχών (DAX) έχει φτάσει στα επίπεδα ρεκόρ των 9.000 μονάδων – χωρίς όμως να οφείλεται στα πακέτα ρευστότητας της κεντρικής τράπεζας, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Η.Π.Α. κοκ.), αφού ο δανεισμός είναι σχεδόν μηδενικός.

112 σχόλια:

Θανασης Κ είπε...

καλημερα στην παρεα....το αρθρο απο την αρχη μεχρι το τελος ειναι πραγματικα καλο..

Bαγγελης gelato είπε...

Καλημέρα απο το μαγευτικό Μαρούσι!!!

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Το κανάλι που μας έβαλε σήμερα ο ΜΙΧΑΛΗΣ το εκτύπωσα και το έβαλα σε εμφανή σημείο να το βλέπω 5-6 φορές την ημέρα, κάθε μέρα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Kαλημέρα από τη μαγευτική συνοικία του +90% στις αντικειμενικές αξίες...

Μικέλε δικό σου το άρθρο; Ωραία τα γράφεις αλλά ο...Παπανδρόπουλος το εγκρίνει;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άργησες Γιάννη σήμερα. Καλημέρα!

ΠΑΝΟΣ είπε...

"εν αναμονη των περικοπων στις επικουρικες συνταξεις...
για τις κυριες μην εχετε προβλημα...
στο επομενο νομοσχεδιο..."

Πάλι έξω έπεσες μπάρμπα, τι θα γίνει μ' εσένα;;;; Απεσύρθη το ασφαλιστικό Ν/Σ από την Μάρθα Βούρτση για να μπουν και οι κύριες μέσα, αφού οι τροϊκανοί δεν συμφωνούν στο "κενό".
Τώρα αρχίζει η νέα Εθνική Αντίσταση που θα μαθαίνουν τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας στο σχολείο μετά από χρόνια. Αν υπάρχουν σχολεία.

kostasΠειραιας είπε...

Kαλημερα σε Θαναση, Βαγγελη, Γιαννη, Πανο και οσους ακολουθουν το εδω καναλι.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Κώστα. Αυτό διάβαζα μόλις τώρα:


"Ο υπουργός Υγείας είπε – ούτε λίγο, ούτε πολύ – ότι ο νέος ενιαίος φόρος μπαίνει για να πιεστούν οι πολίτες και να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, διαφορετικά ας την πουλήσουν..."

Αυτό με μια λέξη λέγεται ΟΜΟΛΟΓΙΑ.

Αξιοποίηση χωρίς φράγκο στην τσέπη και με τράπεζες που μόνο ζητάνε και δεν δίνουν δεν γίνεται, άρα τι μένει; πώληση σε τιμή μπιρ παρά και ο αγοραστής να μην πληρώνει φόρο μεταβίβασης. Μια χαρά.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όσο για το θεόχοντρο βόδι, ας φορέσει πρώτα κανένα pretty bra ή pretty pants και όταν με το καλό...τα σκουλήκια θα κάνουν πάρτι...

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ
ενισταμαι ...
για ποιο βοδι απολα μιλας;;

giannhs kon είπε...

Καλημέρα καλημερα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το πιο χοντρό απ' όλα μπάρμπα, αυτό που "παρακολουθούσε", δεν υπάρχει άλλο

ArTaXiA είπε...

"Στην πραγματική οικονομία λοιπόν, αντί στις χρηματιστηριακές αγορές, όπου οι συνήθεις φούσκες που προκαλούνται καταστρέφουν κυρίως τους πλουσίους."

Νομίζω πως δεν είναι ορθό, αφού η φούσκα εξ ερμηνείας, περιλαμβάνει διάχυση σε ευρύ επενδυτικό κοινό, κι αυτό το "ευρύ" κοινό δεν μπορεί στατιστικά να είναι "οι πλούσιοι" μιας οικονομίας.

Την καλημέρα μου.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ακριβώς η περίπτωσή μου δηλαδή...

STYLSTYL είπε...

Καλημέρα στην παρέα και καλή δύναμη.

TheHawk είπε...

καλημέρα σε όλους τους τραδερς...

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους.Εκ παραδρομης παρελειψα την πηγη του αρθρου ειναι απο analyst .gr του Βασιλη Βιλιαρδου

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα ξανά

Τώρα μάλιστα, ξεκαθάρισε

kostasΠειραιας είπε...

Yπερκαλύφθηκε το placement στην Τράπεζα Πειραιώς
capital.gr

michele είπε...

Τι διαβασα 3 αθλιε,ειρωνια για τον Παπανδροπουλο και οχι για τα κουρδιστα πορτοκαλια,τρελλα κουνελια,τρομακτικα ,σοφοκλεουςιν και ολη τη σαβουρα του διαδικτυου;

Nek είπε...

Καλημέρα σας. Τι κάνουμε με το ΠΕΙΡΤΠ Μιχάλη? Kαμιά ιδέα?

michele είπε...

Αναμονη ΝEK να ολοκληρωθει το placement αλλαζουν χερια οι μετοχες και τα warrants

Nek είπε...

εχεις κάποιο επίπεδο προκειμένου να ρισκάραμε ενίσχυση θέσης?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν κατάλαβα...δηλαδή ο Παπανδρόπουλος είναι καλύτερος από τους παραπάνω;;;;;

ΠΑΝΟΣ είπε...

...που χαρακτηρίζει ανιστόρητους και δεν θυμάμαι τι άλλο τους οικονομολόγους σαν τον KEYNES;

michele είπε...

0,60-0,61 λεπτα ειναι το χειροτερο επιπεδο που μπορω να δω.Αλλα και εδω μπορει να σταματησει,δεν ειναι τυχαιο επιπεδο NEK

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

καλημέρα σε όλη τη παρέα

Nek είπε...

ναι το βλέπω Μιχαλή το εδώ. Ευχαριστώ

michele είπε...

Το βιογραφικο του και η πορεια του μου υποδεικνυει να τονδιαβαζω.Δεν σημαινει οτι συμφωνω σε ολα τα γραφομενα του η οτι εχει παντα δικιο.
Αλλα δεν εχει και καμμια σχεση με τη σαβουρα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Γιαννάκη

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εγώ τρισάθλιος είμαι έτσι κι αλλιώς.
Αυτοί όμως που έχουν βαριά βιογραφικά και πορείες ας μην γράφουν βλακείες για να στηρίξουν μια μπούρδα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καταπράσινοι όλοι έξω
Εγώ ποντάρισα από χτες στο πάνω αλλά αν δεν μου βγει θα τρέχωωωωω

giorgos είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους.

michele είπε...

Μπουρδα ειναι το δελτιο της Αλφα? για να μιλαμε για το ιδιο πραγμα

TheHawk είπε...

ο γερμαναρας κ ο αμερικανος δν παινρουν χαμπαρι...ιδιαιτερα τον στοχο που βαζουν εμπειροι traders ειναι ιδιαιτερα υψηλος..στον αμερικανο...
keep it in ur mind..

michele είπε...

Γερακι,δεν εχω πληροφορηση τι στοχο βαζουν αλλα 2 μηνακια περιπθωριο ανετα τα βλεπω ,να πιασουν και το January effect

TheHawk είπε...

χρονικα..ισως συμπιπτει με την εκτιμηση σου...θα το δουμε...

michele είπε...

Γιαννη,follow the money παλληκαριμου,δεν πιστευω αν κανεις του κεφαλιου σου ,εκεινο το κουες το εχασα την ημερα που επρεπε δεν μου δωσανε και δεν εχω μαλλια να τραβηξω

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Σας παρακολουθώ κι απολαμβάνω...

ΜΙΚΡΕ προετοίμασες την λίστα με τα ψώνια?

Χάσαμε και τους κ.κ. Ιωάννου, Ανδρέα, Δημήτρη κλπ. Βρε λέτε να έχουν κατάληψη σε εκείνο το κυλικείο και δεν έρχεται το τηλέφωνο που περιμένουμε?

Καλή συνέχεια σε όλους

ο dwk είπε...

…καλημερούδια
…από το οικονομικό δελτίο (τεύχος 112 – Ιούνιος 2010) της alpha bank (…σελίδα 20)
http://www.alpha.gr/page/default.asp?id=95&la=1
«…Αντίθετα με τα πορίσματα των ανωτέρω αναλύσεων, υποστηρίζεται ότι με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί στην Ελλάδα η δημοσιονομική προσαρμογή θα έχει πολύ μεγαλύτερη του αναμενόμενου επιτυχία στα δύο πρώτα έτη του προγράμματος προσαρμογής με αποτέλεσμα το ΧτΓΚ ως ποσοστό του ΑΕΠ να μην ξεπεράσει το 132% και να αρχίσει να μειώνεται από το 2012 και μετά. Με αυτά τα δεδομένα, η Ελλάδα θα έχει χαμηλότερο ΕτΓΚ από τις περισσότερες χώρες της ΖτΕ ήδη από το 2012, ενώ μετά το 2012 θα υπάρχουν και άλλες χώρες της ΖτΕ και στον κόσμο με ΧτΓΚ συγκρίσιμο με αυτό της Ελλάδος. Με αυτές τις προϋποθέσεις, η Ελλάδα θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ό,τι άλλες χώρες για να μπορέσει να επανέλθει αυτοδύναμα στις αγορές κατά τη διάρκεια του 2012…»

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ωχ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ζήτησα εγώ δικηγόρο κύριε Θοδωρή;;;;

Δεν πειράζει, φίλος μου είσαι χαχαχα

ο dwk είπε...

…ετοιμάσου για δεύτερο …ωχ !

ο dwk είπε...

…Στουρνάρας στο mega, Ιούλιος 2001
… «εμείς εδώ στο ΙΟΒΕ θεωρούμε ότι του χρόνου (…2012) θα έχουμε θετική ανάπτυξη…»
(http://www.youtube.com/watch?v=vYwyu1n6MmM)

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άσχετο, για να μην πληγώνονται άλλοι φίλοι...

Όπως πέσαμε από 11.25 έτσι ανεβαίνουμε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ειδες πως το γύρισα αλλού...αλλά εσύ επιμένεις!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εντάξει τώρα, αυτοί όλοι είναι κορυφές, δημοσιογράφοι ολκής, υπουργοί...
Εμείς τι είμαστε για να τους αμφισβητήσουμε;;;;

Α, ρε Μπαζίνα πήγες και πέθανες κι εσύ , σήκω να ξαναγράψεις για τον όχλο που έσωσε την Ρώμη...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Είδε το 1166 και τρόμαξε...

ο dwk είπε...

…άντε, και ένα τελευταίο, για να …στανιάρεις !
«Όχι νέα μέτρα το 2010»
Επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2011 «βλέπει» ο Γ.Παπακωνσταντίνου
«…Ερωτηθείς πότε η Ελλάδα θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών, ο Γ. Παπακωνσταντίνου απαντά ότι στο τέλος του 2010 θα υπάρξει μια σημαντική αλλαγή του κλίματος, εκτιμώντας πως η χώρα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές στη διάρκεια του 2011…»
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231057995

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

ThitaDelta είπε...

χεχε

05/10/2008

Οι συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης επηρεάζουν και τη χώρα μας, ωστόσο η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη από τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.Οι επιπτώσεις της κρίσης με την άνοδο των τιμών των πετρελαιοειδών καθώς και των τροφίμων επηρεάζουν την ακρίβεια καθώς επίσης τα έσοδα και τα έξοδα του δημοσίου, είπε ο κ.Καραμανλής και πρόσθεσε ότι οι επιπτώσεις είναι πολύ μικρότερες στη χώρα μας. Η ελληνική οικονομία διατηρεί ρυθμούς ανάπτυξης υπερδιπλάσιους της ευρωζώνης ενώ η ανεργία έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα, εδώ και πολλά χρόνια, το τραπεζικό σύστημα δείχνει ανθεκτικότητα. Υπάρχουν αδυναμίες, είπε ο κ.Καραμανλής, τις οποίες όμως μπορούμε να καλύψουμε.

michele είπε...

Eπειδη σας τρωει ο κωλος σας ,θα σας πω τουτο. Εχουμε πει εκατονταδες φορες οτι φιλτραρουμε ποιος λεει,τι λεει και με ποιο πρισμα το λεει.

Βρειτε μου λοιπον να δω δηλωσουλα μετα τον Ιουνιο του 2012 ,γιατι κανετε το λαθος να "ομαδοποιειτε" κυβερνηση ΓΑΠ ,κυβερνηση Παπαδημου ,κυβερνηση Σαμαρα

Αυτα και αν χρειαστει επανερχομαι στο θεμα.Φυσικα λησμονειτε οτι σε ΟΛΕΣ τις παραμετρους ο ψηφισθεις προυπολογισμος του 2013 ,στα τελη του 2012 ειναι δυσμενεστερος απο την πραγματικοτητα

Τοσο το χειροτερο για την πραγματικοτητα θα μου πειτε

michele είπε...

Αυτη και αν ηταν σωστη δηλωση του 2008 του χροντρου

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σωστά χαχαχα

ο dwk είπε...

…«…εχουμε πει εκατονταδες φορες οτι φιλτραρουμε ποιος λεει,τι λεει και με ποιο πρισμα το λεει…»
…οκ, οκ! …δεν ξανακούω στουρνο, παπαταδε και αλφαταδε!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σαν το πρίσμα του Στέλιου δηλαδή;;;



Άσχετο. Κάπου εδώ δεν πρέπει να στηριχθεί ο δείκτης;;;

ThitaDelta είπε...

αχαχαχαχα για ξαναπέστο αυτό Πάνο ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ποιο για τον δείκτη;
Μπα, πάμε για διπλό πάτο τότε χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο καθένας ότι τον βολεύει λέει Δημήτρη χαχα

ThitaDelta είπε...

... ότι βλέπει

ΠΑΝΟΣ είπε...

...ότι τον βολεύει υπό το ΠΡΙΣΜΑ αν έχει χαρτιά ή όχι χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και όμως γυρίζει...ε, ήθελα να πω στηρίζεται (για την ώρα!)

μπαρμπαλιας είπε...

τους εχει πιασει λυσσα με τις τραπεζες και τα γουαρανδέ ...
καλα περιμενουν θιάματα και πραματα;;
υπομονη και θα δουμε.

michele είπε...

Τι Μπαρμπα μου,ποιους εχει πιασει λυσσα?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάμε για το plan B

Εμείς ο πανάθλιος όχλος κάτι έχουμε τουλάχιστον, οι μεγαλόσχημοι μόνο λόγια και γαργάρες μόλις δεν τους βγουν...

michele είπε...

Παναθλιος οχλος ,ποσο αληθινη εκφραση

michele είπε...

Η ΔΕΗ ανεξαρτητως κλιματος ,παει για το 10,80
Αλλο χαρτι αυτο..τι να λεμε

STYLSTYL είπε...

Υπό αυτό το "πρίσμα" λοιπόν, με όλες τις παραπάνω αναρτήσεις για τις δηλώσεις του παρελθόντος, επιβεβαιώνεται ότι ευτυχώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι σκεπτόμενοι Έλληνες που δεν έφαγαν τον "λωτό", όπως πολύ εύστοχα έγραψε κάποιος φίλος πριν λίγες ημέρες.

νικος φαληρο είπε...

ΠΕΙΡ βγαζουν συνεχως κομματια προς πωληση στο 1,50 και καποιοι τ΄ αγοραζουν.

michele είπε...

Αλλαγη γινεται εκει Νικολα

νικος φαληρο είπε...

θελει προσοχη γιατι αν δεν συνεχισουν οι αγοραστες στο 1,50 , προς το τελος της συνεδριασης θα βγουν πωλησεις προς οποιαδηποτε τιμη αρκει να φυγουν.

michele είπε...

Η ΕΤΕ αντεδρασε απο τον απλο 200 αρη,αλλα πρεπει να δουμε αν εχει τη δυναμη να κινηθει πανω απο 4,15
σημερα δεν εχει γραψει αρνητικο προσημο

νικος φαληρο είπε...

Στα συμβολαια ΠΕΙΡ εχουν γινει στο 1,50 - 1,51 1000 τεμ. περιπου και περιμενουν κι αλλα 500 πωλητικα περιπου , στο 1,51.

ΑΡΤ είπε...

Μιχαλη ( ή οποιος ξερει )λυσε μου μια απορια...πριν απο λιγο περασε ενα πακετο στην πειρ 786.541 στο 1.55.....ποιος ο λογος να αγορασει καποιος πακετο και οχι να τα παρει απο το 1.50 ? τοσο χουβαρνταδες ειναι αυτοι οι ξενοι ?

ΑΡΤ είπε...

καλησπερα σας...

michele είπε...

http://air.euro2day.gr/cov/arsenis/roes_xrimatosi.JPG

michele είπε...

Ειναι προσυμφωνημενες οι συναλλαγες σε πακετα .Αν γνωριζαμε ποιος δινει τι και γιατι,υπαρχει η απαντηση στο ερωτημα σου.

Κανεις μεγαλος δεν ενδιαφερεται για 5 λεπτα του ευρω ΑΡΤ

michele είπε...

Παραδειγμα : Σημερα ενδιαφερεται κανεις αν εχει αγορασει ΔΕΗ στα 4,10 η στα 4,30 πριν 1 χρονο ??
τα κερατα του βγαζει

νικος φαληρο είπε...

κατεβασαν τεμαχια απο το 1,50 στο 1,49.

michele είπε...

Εξαιρετικο το παιξιμο του Βαγγελη

νικος φαληρο είπε...

ειπαμε ειναι σορτοκαψοχαρτο

michele είπε...

Μου αρεσε αυτη η λεξη Νικολα χαχα
ειναι και ..στρωτος ομως

νικος φαληρο είπε...

αυτο γραφω.Δεν ειναι για σορτ ιδιως απο τη στιγμη που μπηκαν οι καναδοι οι οποιοι εχουν δειξει οτι προσεχουν τις εταιρειες στις οποιες επενδυουν.

νικος φαληρο είπε...

στα futures ΠΕΙΡ εχουν παρει θεση τα βουβαλια και γινεται το συστριγγλο.Εχει γινει ογκος ισος με τα συνολικα ανοικτα.

νικος φαληρο είπε...

οσοι φιλοι εχουν στανες , μαντρια κλπ μπορουν να κοιμουνται ησυχοι καθοτι τ ανωτερω αναγραφομενα εξαιρεθηκαν απο τον ενιαιο φορο ακινητων.

μπαρμπαλιας είπε...

αμην κυριε Νικο μας

μπαρμπαλιας είπε...

http://youtu.be/rnSY_OUM0UM

νικος φαληρο είπε...

καλο κε Ηλια.χαχα

michele είπε...

Μπαρμπα αυτη παλιο ΜΟΗ ειδες?

μπαρμπαλιας είπε...

ωρε Μικε...
αυτη βολοδερνει...
λογικα επρεπε να ειναι 12
και μολις γυρισουμε ...
βουταει πρωτη

michele είπε...

12 χαχα ,κανε να παρουνε οι ανθρωποι το 0,10 τους εχουν εξοδα

michele είπε...

Παλευει -το προαναφερθεν- 4,15 η ΕΤΕ

νικος φαληρο είπε...

θελω να δω ποσα κομματια ΠΕΙΡ θα γινουν στις δημοπρασιες και σε ποια τιμη.Ωπς δειτε πακετο στο 1,50

michele είπε...

Περασαν τα πακετα ΠΕΙΡ τριβει τα χερια της η ΕΧΑΕ χαχα

michele είπε...

Στο 1,49 φαινεται να το κλεινουν το ΠΕΙΡ

michele είπε...

1,48 τελικα ,κλεισιμο στα ψηλα ημερας

Θανασης Κ είπε...

..περιεργη η σημερινη συνεδριαση..αλλασ το τελος με θετικο προσυμο....

michele είπε...

Εχεις να δεις μεσα στο Νοεμβρη ,Θαναση ,σημεια και τερατα

michele είπε...

Δεη τα εχουμε πει,Βαγγελη εχουμε πει

ΟΤΕ-ΟΠΑΠ γυρισαν ΤΙΤΚ δευτερη φορα πανω απο 20

Ctsam είπε...

simeia kai terata ti ennoeis Michele? tha exei megales diakumanseis???

Θανασης Κ είπε...

θα εχουμε εντονες διακυμανσεις εννοεις??

μπαρμπαλιας είπε...

Μικρεεεεεεεεεεεεεεε
τα φωτα μου γαμωτοοοοοοοοοοοοοοοο

Θανασης Κ είπε...

με προλαβες...χεχεχ..προφανως αυτο θα ειναι μεχρι τα τελη του Νοεμβρη που θα μπουν λογω υποβαθμισης..

michele είπε...

Διακυμανσεις και πολλα κομματια εννοω .. ιδιως την καταληκτικη ημερομηνια

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για να δούμε, καλά πήγαμε σήμερα...για την ώρα χαίρονται οι μέσα και χτυπιούνται οι έξω...
Αλλά μηδένα προ του τέλους...

Θανασης Κ είπε...

σωστα κ.Πανο

michele είπε...

Ξεκιναει ,σιγα-σιγα και το ελβεδακι χεχε
δεν φοβομαστε και δεικτες με αυτο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έτσι είναι Θανάση
Πολύ κοντά στον στ. 5άρη του φίλου μας το κλείσιμο...γεια σου Δήμο!
Γεια σου και σένα ΑΡΤ!

Μόνο στο εκτεράκι μας τα χάλασαν Θοδωρή στο τέλος, έτσι;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αμάρτησα Μικέ που έδωσα λίγα;

michele είπε...

Για λιγα οχι λεβεντη μου χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό απόγευμα...

michele είπε...

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση